|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
a ja dziś olejek na końcówki
|
|
|
|
#2582 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
fajna dyskusja z tego wyszła Mi też na początku w głowie kołatało, że to się nadaje do tłustej cery, ale nic więcej i dopiero po przejrzeniu różnych informacji ruszyłam trochę mózgownicą - co, jak i dlaczego ![]() Cytat:
|
|
|
#2583 |
|
BAN stały
|
Miałam napisać jak po pierwszym zastosowaniu... xD Gdy zmyłam tą maseczkę bez problemu wydawały się takie jak zwykle. Gdy mi wyschły !! Brak słów
![]() ![]() <radocha> Włosy miałam mięciutkie, gładziutkie a gdy wyprostowałam grzywkę to przejechałam dwa razy i po sprawie ![]() Wcześniej nie używająć olejku ryc. gdy wyprostowałam grzywkę to grzywka nie układała się tak jak powinna a teraz jest rewelacjnie Po ilu użyciach włoski zaczynają szybciej rosnoć i w takim tempie??. Jest to dla mnie ważne bo zapuszczam
Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2009-03-05 o 20:53 |
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama stwierdziła, że jej włoski zrobiły się grubsze i lepiej się układają. A co do Twojego pytania o ilość, po jakim czasie widać zmiany, to indywidualna kwestia, ja poprawę zauważyłam już po pierwszym użyciu |
|
|
|
|
#2585 |
|
BAN stały
|
To się cieszę bardzo...
![]() Mam nadzieję że długo nie będę musiała czekać W sobotę wyprubuję z szamponem ;d
Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2009-03-05 o 21:28 |
|
|
|
#2586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, o ile dobrze Cie zrozumiałam, ![]() no to nic dziwnego, że może rozpuszczać sebum Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-03-05 o 21:30 |
||
|
|
|
#2587 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam, ![]() że ten olej jest taki inteligentny ![]() i wszystko jasne : wobec tego, po kontakcie z tłuszczykiem ze skóry głowy tworzy szampon a z sebum tworzy żel do mycia twarzy a jakby tak go do jamy ustnej, mieszając ze śliną??? z pewnościa powstanie pasta do zębów ża juz pominę inne zastosowania olej rycynowy kosmetykiem XXI wieku w dodatku tanim, ile zaoszczędzimy nie kupując tych wszyskich innych już zbędnych... i ekologicznym... rycyna rulez ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-03-06 o 02:14 |
|
|
|
|
#2589 |
|
|
Niutka1, mam wrażenie, że nie zrozumiałaś tego, co napisałam
Przecież na skórze czy to owłosionej, czy nie, nie ma enzymów trawiennych
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Estelle przeciez pod postem umieściłam az trzy
![]() ![]() ![]() to znaczy, że sobie żartuję, bo takie zabawne mi sie to z mydłem wydało nie znaczy, że neguję, czy nie zrozumiałam |
|
|
|
#2591 | |
|
|
Cytat:
![]() Ktoś nieobeznany z tematem przeczyta i może się potem mocno rozczarować, bo te emotki jednak nie są jednoznaczne.
|
|
|
#2592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, a jakie proponujesz, by były jednoznaczne??? ![]() bo pożartowac chyba mozna, czy to taki smiertelnie poważny temat ta rycyna ? |
|
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ma pytanie do tych z was, które używają olejku na rzęsy.
Czym usuwałyście tusz ze starej szczoteczki do rzęs? I czym myjecie szczoteczkę po każdym zastosowaniu olejku? Mam nadzieję, że dobrze trafiłam z pytaniem
|
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
mydłem...
|
#2595 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ![]() A czy komuś po tym olejku szybciej włosy rosły ??
Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2009-03-06 o 14:35 |
|
|
|
|
#2596 | |
|
|
Cytat:
![]() Lepiej więc będzie zaprzestać offtopa, myślę, że wszelkie wątpliwości zostały już wyjaśnione.
|
|
|
#2597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, po prawdzie to Ty sie przyczepiłas do mojego żartu ![]() ale ok, też jestem za zakończeniem OT. ![]() Cytat:
Myje gorącą woda z mydłem, najlepiej po każdym uzyciu. |
||
|
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę właśnie z maseczką z olejku rycynowego, nafty kosmetycznej, miodu i dużej ilości odżywki ziaja z olejem rycynowym. mam zamiar potrzymać to ok 2 godzin a po zmyciu seboradin w skórę głowy i oczywiście naturalne suszenie bez użycia suszarki. Poza tym suplementy tj. Vitapil i drożdże. Mam jeszcze ochotę na kubek pokrzywy ale nie wiem czy to nie będzie za dużo jak na jeden dzień.
|
|
|
|
#2599 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I powiedz potem jak się maseczka sprawdziła
|
|
#2600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wcześniej mimo tego że włosy farbowałam na blond były w dużo lepszej kondycji i wypadały w normie ![]() Ratuję je jak mogę dlatego właśnie to wszystko (suplementy, seboradin, maseczki z olejku) Mam cienkie i delikatne włoski a maseczka z olejku dobrze na nie wpływa pod warunkiem że łączę olejek z dużą ilością odżywki i miodu. Sam olejek dość trudno jest zmyć a kilkukrotne mycie za bardzo plącze i niszczy moje włosy. |
|
|
|
|
#2601 |
|
BAN stały
|
Ile stosujesz juz olejek ??
|
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Kto zna jakieś dobre sposoby wypróbowane na błyskawiczny porost włosów ?? |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest osobny wątek dotyczący szybszego porostu włosów i tam dziewczyny polecają wiele skutecznych i wypróbowanych preparatów. ( Sposoby na przyspieszenie porostu włosów - już 3 część ) Edytowane przez jaskuleczka Czas edycji: 2009-03-07 o 10:39 |
|
|
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Konto usunięte
|
farbowałam we wtorek włosy. nerwicy dostaje, co rpzejeżdzam ręką po włosach to czuje takie suche końcówki . zaraz chyba ssie wściekne i pójde je do łazienki obciąć ;/
ale mimo wszystko spytam. maseczka pomoże? bo stosuje niby jedwab ale ja wiem... jakoś tak średnio on mi pomaga |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;11336031]farbowałam we wtorek włosy. nerwicy dostaje, co rpzejeżdzam ręką po włosach to czuje takie suche końcówki . zaraz chyba ssie wściekne i pójde je do łazienki obciąć ;/
ale mimo wszystko spytam. maseczka pomoże? bo stosuje niby jedwab ale ja wiem... jakoś tak średnio on mi pomaga Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi. Choć na suche końcówki to najlepiej sam olejek (najlepiej kokosowy, ale rycyna też może się sprawdzi). A jedwab nie odżywia włosów. Trochę je nabłyszcza i wygładza. A jeśli masz biosilka to może on nawet lekko wysuszać |
|
|
|
#2609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale sama rycyne na koncowki moge kłaść jak jedwab kłade? bo laski jednak pisały że trzeba ja zmywać |
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
a tak na codzien mozna olejek rycynowy na koncówki połozyc?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

<radocha> Włosy miałam mięciutkie, gładziutkie a gdy wyprostowałam grzywkę to przejechałam dwa razy i po sprawie