|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
a ja dziś olejek na końcówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi też na początku w głowie kołatało, że to się nadaje do tłustej cery, ale nic więcej i dopiero po przejrzeniu różnych informacji ruszyłam trochę mózgownicą - co, jak i dlaczego ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
BAN stały
|
Miałam napisać jak po pierwszym zastosowaniu... xD Gdy zmyłam tą maseczkę bez problemu wydawały się takie jak zwykle. Gdy mi wyschły !! Brak słów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po ilu użyciach włoski zaczynają szybciej rosnoć i w takim tempie??. Jest to dla mnie ważne bo zapuszczam ![]() Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2009-03-05 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama stwierdziła, że jej włoski zrobiły się grubsze i lepiej się układają. A co do Twojego pytania o ilość, po jakim czasie widać zmiany, to indywidualna kwestia, ja poprawę zauważyłam już po pierwszym użyciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
BAN stały
|
To się cieszę bardzo...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2009-03-05 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to nic dziwnego, że może rozpuszczać sebum ![]() Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-03-05 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() że ten olej jest taki inteligentny ![]() i wszystko jasne : wobec tego, po kontakcie z tłuszczykiem ze skóry głowy tworzy szampon ![]() a z sebum tworzy żel do mycia twarzy ![]() a jakby tak go do jamy ustnej, mieszając ze śliną??? z pewnościa powstanie pasta do zębów ![]() ża juz pominę inne zastosowania ![]() olej rycynowy kosmetykiem XXI wieku ![]() i ekologicznym... rycyna rulez ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-03-06 o 01:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
|
Niutka1, mam wrażenie, że nie zrozumiałaś tego, co napisałam
![]() Przecież na skórze czy to owłosionej, czy nie, nie ma enzymów trawiennych ![]()
![]() |
#2590 |
Wtajemniczenie
|
Estelle przeciez pod postem umieściłam az trzy
![]() ![]() ![]() to znaczy, że sobie żartuję, bo takie zabawne mi sie to z mydłem wydało nie znaczy, że neguję, czy nie zrozumiałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
|
Cytat:
![]() Ktoś nieobeznany z tematem przeczyta i może się potem mocno rozczarować, bo te emotki jednak nie są jednoznaczne.
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, a jakie proponujesz, by były jednoznaczne??? ![]() bo pożartowac chyba mozna, czy to taki smiertelnie poważny temat ta rycyna ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Wtajemniczenie
|
Kochane ma pytanie do tych z was, które używają olejku na rzęsy.
Czym usuwałyście tusz ze starej szczoteczki do rzęs? I czym myjecie szczoteczkę po każdym zastosowaniu olejku? Mam nadzieję, że dobrze trafiłam z pytaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Rozeznanie
|
mydłem...
#2595 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ![]() A czy komuś po tym olejku szybciej włosy rosły ?? ![]() Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2009-03-06 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
|
Cytat:
![]() Lepiej więc będzie zaprzestać offtopa, myślę, że wszelkie wątpliwości zostały już wyjaśnione.
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, po prawdzie to Ty sie przyczepiłas do mojego żartu ![]() ale ok, też jestem za zakończeniem OT. ![]() Cytat:
Myje gorącą woda z mydłem, najlepiej po każdym uzyciu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Raczkowanie
|
Siedzę właśnie z maseczką z olejku rycynowego, nafty kosmetycznej, miodu i dużej ilości odżywki ziaja z olejem rycynowym. mam zamiar potrzymać to ok 2 godzin a po zmyciu seboradin w skórę głowy i oczywiście naturalne suszenie bez użycia suszarki. Poza tym suplementy tj. Vitapil i drożdże. Mam jeszcze ochotę na kubek pokrzywy ale nie wiem czy to nie będzie za dużo jak na jeden dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I powiedz potem jak się maseczka sprawdziła ![]()
![]() |
#2600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wcześniej mimo tego że włosy farbowałam na blond były w dużo lepszej kondycji i wypadały w normie ![]() Ratuję je jak mogę dlatego właśnie to wszystko (suplementy, seboradin, maseczki z olejku) Mam cienkie i delikatne włoski a maseczka z olejku dobrze na nie wpływa pod warunkiem że łączę olejek z dużą ilością odżywki i miodu. Sam olejek dość trudno jest zmyć a kilkukrotne mycie za bardzo plącze i niszczy moje włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
BAN stały
|
Ile stosujesz juz olejek ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Kto zna jakieś dobre sposoby wypróbowane na błyskawiczny porost włosów ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest osobny wątek dotyczący szybszego porostu włosów i tam dziewczyny polecają wiele skutecznych i wypróbowanych preparatów. ( Sposoby na przyspieszenie porostu włosów - już 3 część ) Edytowane przez jaskuleczka Czas edycji: 2009-03-07 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Konto usunięte
|
farbowałam we wtorek włosy. nerwicy dostaje, co rpzejeżdzam ręką po włosach to czuje takie suche końcówki . zaraz chyba ssie wściekne i pójde je do łazienki obciąć ;/
ale mimo wszystko spytam. maseczka pomoże? bo stosuje niby jedwab ale ja wiem... jakoś tak średnio on mi pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;11336031]farbowałam we wtorek włosy. nerwicy dostaje, co rpzejeżdzam ręką po włosach to czuje takie suche końcówki . zaraz chyba ssie wściekne i pójde je do łazienki obciąć ;/
ale mimo wszystko spytam. maseczka pomoże? bo stosuje niby jedwab ale ja wiem... jakoś tak średnio on mi pomaga ![]() Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi. Choć na suche końcówki to najlepiej sam olejek (najlepiej kokosowy, ale rycyna też może się sprawdzi). A jedwab nie odżywia włosów. Trochę je nabłyszcza i wygładza. A jeśli masz biosilka to może on nawet lekko wysuszać |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale sama rycyne na koncowki moge kłaść jak jedwab kłade? bo laski jednak pisały że trzeba ja zmywać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
a tak na codzien mozna olejek rycynowy na koncówki połozyc?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.