Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-06, 10:36   #3511
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cześć
Sporo mamus osd rana na wątku Ja wstałam o 10 spałabym jeszcze ale babcia w odwiedziny przyszła i mnie obudziła

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
A ja dzisaij zaczynam weekend ... jutro 7 rano - kierunek Zakopane!
Aniu ja chcę z Tobą Zazdroszczę wypadu. Nigdy nie byłam w Zakopanem.

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Poczulam pierwsze ruchy w poniedzialek 2.03 czyli 18 + 6 dni.
Czulam je tez pod reka. Dzidzia rusza sie dziennie wieczoren, jak juz jestem w domu i odprezona leze przed telewizorem.
Poza tym powiedzialam mojej gin, ze boli mnie codziennie brzuch. Mam brac magnez, pobrano mi wymaz czy przypadkiem nie mam jakiegos stanu zapalnego.
Gratuluję pierwszych kopniaczków

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Wczoraj już mi się nie chciało pisać, jakiegoś doła złapałam. Siedzę całymi dniami, średnio mam co robić i czekam na męża a ten biedak wyjeżdża do pracy ok 5 rano i wraca najczęściej ok 19-20. Smutno mi jak go nie ma... A jak już przyjedzie to ma jeszcze milion spraw do zrobienia i tylko głowę do poduszki przyłoży i śpi. Dobrze, ze się wtedy załapał na kopanie, bo teraz mało czasu a maleńka nie zawsze kopie. I taka to sprawa... Ale nie będę wam smęcić.

Wspaniale się czyta wiadomości od was - same dobre. Dzidzie rosną, kopią się, mamusie szczęśliwe....

Wreszcie dziś samochód doczyściłam i mam dość, dobrze, że jeszcze gołąbki zostały z wczoraj
Jak C smutno to odwiedzaj częściej forum. Tutaj zawsze się coś dzieje

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
zobaczcie co kupilam:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=562212335
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=572704358
http://www.allegro.pl/item572702219_...orn_2_pak.html

te ciuszki disneya sa tak boskie, ze koniec, nie moglam w koncu wytrzymac chociaz chcialam nic nie kupowac dopoki nie zobacze co dostane od kumpeli - a podobno jest tego masa
no coz....brak silnej woli
Svinecko boskie te ubranka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No u nas miesiąc od przytulanek minął, padam wieczorem i nie mam na nic siły. Ale dzisiaj mimo nastawienia i planów chyba nic z tego nie będzie. Tym razem Małż padł pierwszy jak długi.
Miesiąc I Twój TŻ tyle wytrzyma? Zazdroszczę
Ja to teraz wogole nie mam ochoty na przytulanki ale wiem, że TŻ potrzebuje i tak średnio raz w tyg. się przytulamy.
Dziewczyny a jako to jest z tym u Was? Czy tylk ja jestem taka oziębła?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ora ora dziewczyny, chwale sie. Poczulam jak mi sie dzidzia w brzuchu kreci I co wy na to? Po lewej stronie. Chlopak czy dziewczynka???
Super

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Witam kochane. I prosze o trzymanie kciuków za nasze jutrzejsze usg. Mam nadzieje ze wszystko z dzidzią jest ok i że pokaże co tam chowa między nóżkami. Chociaż szczerze mówiąc to zaczynam sie bać... Byłam tak optymistycznie nastawiona a im bliżej tym bardziej się boje. Ale ja mam tak zawsze.
Też trzymam mocno kciukaski

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki, dziś mam wreszcie wolny dzień więc czytam Was od samego rana.
Ja mam dobre wiadomości, wczoraj byłam u lekarza na usg , które powinno być tym połówkowym (jestem w 23 tc) ale wcale nie trwało ono długo - tak jak pisałyście że trwa - może 5 minut, lekarz obejrzał sobie dzidzia i powiedział że wszystko ok. i powiedział że dzidź waży 600 gram. No i oczywiście lekarz twierdzi nadal, że na okreśłenie płci jeszcze za wcześnie, bo on ma tylko usg do szybkiej diagnostyki. No i ja się tak zastanawiam co on widzi na tym usg skoro nie może dojrzeć czy to chłopiec czy dziewczynka,czy na pewno zobaczyłby jakąś wadę, gdyby była?
To są uroki mieszkania w małym mieście. Za tydzień jadę do łodzi na usg więc już poznamy tę płeć i będziemy wiedzieć że na pewno wszyatko ok.
Mój lekarz pokazał mi dzidzię między nóżkami , patrzyliśmy razem ale on powiedział że nie widzi nic, a ja widziałam najpierw coś chłopca a potem jakby dziewczynkę , czyli nic nie widziałam

A tak w ogóle to miło jest czytać o wszyatkoch waszych radościach
Cieszę sie, że wszystko w porządku. Ale troszkę mnie dziwi, że nawet nie próbował podejrzeć co tam jest między nóżkami. Powinno być widać.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Pozdrawiam wszystkie serdecznie! Niestety nie nadrobię, staram się nie przesiadywać przy komputerze.

Przez ostatnie dwa dni czułam się średnio. W środę miałam brunatne plamienie, ale zobaczył mnie gin i wszystko OK. Łożysko w dnie i po prawej stronie macicy, daleko od ujścia szyjki macicy. Widocznie to po ekscesach łóżkowych . Dzidziuś bardzo aktywny, o ile się nie mylę, to widziałam coś między nogami, ale skupiałam się na łożysku i nie chciałam dopytywać, bo moje połówkowe USG już w poniedziałek i wolałabym, aby mój mąż był obecny, jeśli dzidzia łaskawie odtajni swoją płeć .
Trochę brzuch mi się stawiał i pobolewał, ale przez całą noc i dziś rano nic, więc jestem happy.
Od dwóch dni czuję ruchy maluszka, nie są to jakieś wielkie kopniaki, ale nie mam wątpliwości, że to nasz dzidziuś. Aktywny jest szczególnie wieczorem

Ściskam Was wszystkie mocno, może w ten weekend uda mi się coś więcej popisać.
Gratuluje kopniaczków Dbaj o siebie Kochana

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:37   #3512
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam serdecznie w piąteczek u nas nawet słonko za oknami
Mnie przeizebienie opuscilo teraz tylko syropek na wzmocnienie pijam i gardziol plucze bo jej mam medykamenty do jego płukania

Majka V .... tryzmam kiucki daj znac co i jak czekamy czekamy, i za reszte dzeiwczyn kcuki trez trzymam,

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:39   #3513
lenusia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo

Dziękuję Zaczekaj aż się rozkręce i będę hurtowo wyszywać...wtedy będę zbierać zamówienie
Wiesz co chyba pójdę w twoje ślady i też zaczne coś robić, zmobilizowałaś mnie takim cudeńkiem
Nie umiem haftować ale za to zrobie serwetki na szydełku przynajmniej czas jakoś poleci
lenusia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:42   #3514
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
Wiesz co chyba pójdę w twoje ślady i też zaczne coś robić, zmobilizowałaś mnie takim cudeńkiem
Nie umiem haftować ale za to zrobie serwetki na szydełku przynajmniej czas jakoś poleci
Pewnie Jak masz trochę czasu to warto coś porobić konstruktywnego

A może coś dla Dzidzi na szydełku? Ja sama nie umiem władać szydełkiem, ale moja Mama już robi jakąś niespodziankę dla mojej Małej
Stary 2009-03-06, 10:48   #3515
lenusia25
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie Jak masz trochę czasu to warto coś porobić konstruktywnego

A może coś dla Dzidzi na szydełku? Ja sama nie umiem władać szydełkiem, ale moja Mama już robi jakąś niespodziankę dla mojej Małej
może jakąs narzutkę wydziergam, zobaczymy. jak coś wyskrobie to wkleję
Stary 2009-03-06, 10:50   #3516
Wojtusia
Zakorzenienie

Karolinak fajny ten twój kubus Ja teraz jestem w trakcie wyszywania obrazka czarno-białego na ściane. Musze odpocząć od kolorów po tym moim kotku, bo przy jego wyszywaniu myslałam ze nerwicy dostane. A następny mam juz wybrany: taki dzidziuś mały. mam troszke wzorów dzieciecych, jakby co to sie podziele.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:55   #3517
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
może jakąs narzutkę wydziergam, zobaczymy. jak coś wyskrobie to wkleję
Pokaż pokaż swoje zdolności teraz póki mamy troszkę czasu trzeba to wykorzystać, bo jak się Dzidziolki urodzą to szybko do prac ręcznych nie usiądziemy

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Karolinak fajny ten twój kubus Ja teraz jestem w trakcie wyszywania obrazka czarno-białego na ściane. Musze odpocząć od kolorów po tym moim kotku, bo przy jego wyszywaniu myslałam ze nerwicy dostane. A następny mam juz wybrany: taki dzidziuś mały. mam troszke wzorów dzieciecych, jakby co to sie podziele.
Mnie na szczęście takie haftowanie bardzo relaksuje A wszelkie wzory dla Dzidzia chętnie przygarnę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 11:09   #3518
lenusia25
Raczkowanie

[quote=Karolinak82;1130672 5]Pokaż pokaż swoje zdolności teraz póki mamy troszkę czasu trzeba to wykorzystać, bo jak się Dzidziolki urodzą to szybko do prac ręcznych nie usiądziemy

Dobra to idę coś działać, zobaczymy czy to nie słomiany zapał
Stary 2009-03-06, 11:23   #3519
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
fajne ma kolorki ale chyba ma okręcane kółka, moja mama juz zapowiedziała ze broń Boże taki wózek bo ona ma zamiar chodzic na spacery i relaksowac sie a nie męczyć z wózkiem, hihi takie oto ma poglądy a do wożenia już ustawia sie kolejka więc wózek musi być wygodny
no wlasnie ja biore tylko ze skretnymi kolami pod uwage - wierz mi wozek bez skretnych kol to katorga - zeby skrecic musisz podnosic caly wozek do gory
a tak to myk obkrecasz i jedziesz

a jak ktos nie lubi to moze zablokowac
Cytat:
Dziewczyny to się chciałam pochwalić moją pierwszą pracą...mój pierwszy Kubuś Puchatek własnoręcznie wyhaftowany Wczoraj skończyłam więc wklejam

Idealny nie jest...ale trening czyni mistrza...dziś zabieram się za kolejnego
cudo
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 11:26   #3520
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej słoneczka
Staram się Was podczytywać... z różnym skutkiem mi to wychodzi ale się staram

Zaczęłam pracę w normalnych zmianach 8-16... i powiem szczerze, że po 4 dniach mam dość... Jestem totalnie wyczerpana, czuję, że maleństwu też to nie odpowiada bo boli mnie brzuszek i chyba to L4 bęedzie wcześniej niż od 1 maja...

Drżę cała przed tym USG szczegółowym we wtorek...

Zakupów dalej nie robię żadnych... Teraz nawet nie mam czasu o nich myśleć, zresztą jestem tak zmęczona, że nie chce mi się o nich myśleć...
nie fajne jest wstawać rano o 5:40 i wracać do domu na 18:00 (bo 1,5 h czasu zajmuje mi powrót do domu )

Eh...

Cieszę się, że u Was jest wszystko dobrze
Stary 2009-03-06, 11:51   #3521
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Adaikaka
Dobrze, że się odezwałaś, bo zastanawiałam się juz co się dzieje Dobzre, ze wszystko u Ciebie ok. Wizytą się nie stresuj, na pewno wszystko będzie dobrze. Ja ze swojej strony trzymam kciuki

Zreszta mamy wiele mamuś, które zamilkły

Wiecie co, mój Antoś to mnie kopie tylko w ciągu dnia na razie. Zaczyna z rana jak siadam do śniadanka i kończy jak biorę kąpiel ok 15. Buszuje sobie z każdej strony, a najbardziej to na środku. W połowie "drogi" między pępkiem a fretką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 11:58   #3522
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Cześc Adaikaka
Dobrze, że się odezwałaś, bo zastanawiałam się juz co się dzieje Dobzre, ze wszystko u Ciebie ok. Wizytą się nie stresuj, na pewno wszystko będzie dobrze. Ja ze swojej strony trzymam kciuki

Zreszta mamy wiele mamuś, które zamilkły

Wiecie co, mój Antoś to mnie kopie tylko w ciągu dnia na razie. Zaczyna z rana jak siadam do śniadanka i kończy jak biorę kąpiel ok 15. Buszuje sobie z każdej strony, a najbardziej to na środku. W połowie "drogi" między pępkiem a fretką
ja tez czuje te ruchy wlasnie na srodku......tak jak opisalas!!! wlasnie zjadlam zupke i czuje jak sie wierci

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 11:58   #3523
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

WItam
A wiec pomylam sobie balkonik ubrana w 2 swetry buty zimowe i ciepła pizame - wygaldalam jak jakies yeti hyhy kazyd sie gapil ale mam to gdzies bo czysto byc musi a pranie w koncu zaczne suszyc na zwenatrz juz sie steskniłam bo prania pachnacego wiatrem mmmmm
pozatym ozdrowialam i musze troche domek ogarnac pozdrawiam i lecem

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:00   #3524
skierka1981
BAN stały

Witajcie mamusie u mnie pada deszcz i ogólnie ta pogoda dobijająca.

Trzymam kciuki Majka ale na pewno wszystko będzie dobrze

Wczoraj mąż wrócił późno jak zwykle zresztą, ale dobre wieści miał - dziś dzień prawie wolny szef chciał go przycisnąć i sprawdzić czy nie wymięknie, bo dziś umowę podpisał. Więc wszystko na dobrej drodze.

Muszę jedzcze posprzątać, bo dziś do domku jedziemy pod Suwałki i wracamy w niedzielę więc nie piszcie dużo

a mnie dzidzia kopie w sumie cały czas ale tak delikatnie i nie wiem kiedy ona śpi rano też obym się przebudziła to czuję a wieczorem zanim zasnę i leżę na plecach to też czuję. Gorzej jak się urodzi i też taka żywa będzie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:05   #3525
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no nic lece pomoc tz umyc auto.......potem musze sie ogarnac przed wizyta i gdzies mysle po 2 pojedziemy!!
z jednej strony sie ciesze ze zobacze dzidzie a z drugiej sie martwie czy wszystko bedzie ok...........
pewnie sie odezwe wieczorem...

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:07   #3526
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie u ginia wszystko jest dobrze a nawet bardzo dobrze an doktor powiedział, że jesteśmy okazami zdrowia. Posłuchaliśmy serduszka pięknie bije aż mi łezki poleciały ze szczęścia... Na koniec zapytałam czy nie dało by się podejrzeć co tam mam w brzuszku. Gin zrobił mi takie króciutkie USG bo i tak chciał obejrzeć macicę ale niestety moje maleństwo jest bardzo niedobre i pokazało mamusi
a nie to co ma między nóżkami... Następna wizyta 7 kwietnia a USG dopiero w 23 tyg. Także jeszcze troszkę poczekam zanim się dowiem płci
I tak od wczoraj jestem taaaaaka szczęśliwa że szok
Marysia, cieszę się, że wszystko jest w porządku .

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie i dzidziusie.
Ja wstalam dzisiaj o 7:30, ale ciężką noc miałam. Straszny ból miałam w klatce piersiowej i pol nocy spac nie moglam. Zastanawiam się od czego to tak, ale bardzo nieprzyjemne było. Rano jak sie obudziłam, to juz dobrze sie czułam. Cóż, mam nadzieje, ze dzisiaj w nocy juz nic mnie nie bedzie bolało.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no mamuski trzymac kciuki!!!! dzisiaj my wizytujemy i nasze dzidzie beda podgladane
(...)
wiecie co ide jednak do tego okulisty, myslalam ze mi przejdzie z tymi piekacymi oczami ale jest jeszcze gorzej!!wczoraj ogladalismy film z napisami i te napisy mi sie zlewalycos czuje ze beda okularki......w poniedzialek chyba pojde......
Trzymam kciuki i czekam na relację . Koniecznie idź do okulisty, szkoda oczu, żeby się tak męczyły.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Jejku wszystkie chodza do lekarza na usg itd a jaHm. Byle dotrwac do 17 marca
Syla nie martw się, ja też nie chodzę często na USG, mój gin jest przeciwny robieniu tego badania np. co miesiąc.

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
najważniejsze że znalazłaś coś dla siebie, mnie te grubsze już uciskały w pasie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też coś się męczyłam. Czytałam gazetę, oglądałam tv. Mąż chrapał w najlepsze cały rozgrzany...i tu nagle "knock, knock" Laurka się porozumiewała, więc i ja w końcu dołączam do pukniętych mam, bo to już czas najwyższy.
Połozyłam rękę na brzuchu i byłam tak podekscytowana że czekałam na coraz to kolejne sygnały aż zasnęłam.
Super , cieszę się, że dołączyłaś, bo to jest coś pięknego

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
i od ciebie widzę optymizm bije
Męzus się chyba rozkłada na dobre. Myslę że to przez zmęczenie. Trasa po auto, późny powrót, rano trasa do Warszawy, nocleg i prosto do pracy. Oslabiony był i go wzięło.Własnie wietrze domek żeby chorobę wygonić.
Cukier rano 79 a do95 można mieć naczczo. Zjadłam normalne sniadanie, zeby móc sie obserwować jaka bedzie reakcja.
Staram się, jak mogę . Kuruj Męża , podoba mi się ten Twój cukier

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
kiedy się w końcu skończy ten pochmurny okres - wczoraj już było słonecznie, a dziś znowu chmury

wzywam słoneczko
Oj, ja też proszę, żeby chmury sobie poszły.

Cytat:
Hej mamusie!
(...)
Przez ostatnie dwa dni czułam się średnio. W środę miałam brunatne plamienie, ale zobaczył mnie gin i wszystko OK. Łożysko w dnie i po prawej stronie macicy, daleko od ujścia szyjki macicy.
Widocznie to po ekscesach łóżkowych . Dzidziuś bardzo aktywny, o ile się nie mylę, to widziałam coś między nogami, ale skupiałam się na łożysku i nie chciałam dopytywać, bo moje połówkowe USG już w poniedziałek i wolałabym, aby mój mąż był obecny, jeśli dzidzia łaskawie odtajni swoją płeć .
Trochę brzuch mi się stawiał i pobolewał, ale przez całą noc i dziś rano nic, więc jestem happy.
Od dwóch dni czuję ruchy maluszka, nie są to jakieś wielkie kopniaki, ale nie mam wątpliwości, że to nasz dzidziuś. Aktywny jest szczególnie wieczorem.

Dobrze, że to plamienie to nic groźnego , czekamy z niecierpliwością na wieści z połówkowego i gratuluję ruchów dzidziolka

Cytat:
ale gafa nawet się nie przywitałam. Dzieńdobry wszystkim mamusiom.
Mam nadzieję ze dzisiejszy dzień bedzie lepszy niż wczorajsze popołudnie i noc.
Chyba zjadłam coś nie dobrego kłuje mnie w lewym boku nawet jak sie poruszam, w nocy prawie nie spałam a gdy już zasnełam miałam okropny sen i obudziłam sie z płaczem.
Mam nadzieję że sny nie są prorocze tym bardziej takie.
śniło mi sie ze coś złego stało sie mojemu kochanemu tacie a ja jestem tak daleko... Może stąd moje złe samopoczucie

Cytat:
Dziewczyny to się chciałam pochwalić moją pierwszą pracą...mój pierwszy Kubuś Puchatek własnoręcznie wyhaftowany Wczoraj skończyłam więc wklejam.

Idealny nie jest...ale trening czyni mistrza...dziś zabieram się za kolejnego.
Super , piękny

Cytat:
no wlasnie ja biore tylko ze skretnymi kolami pod uwage - wierz mi wozek bez skretnych kol to katorga - zeby skrecic musisz podnosic caly wozek do gory
a tak to myk obkrecasz i jedziesz
Tutaj akurat opinie są różne, każdemu pasuje coś innego

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej słoneczka

Zaczęłam pracę w normalnych zmianach 8-16... i powiem szczerze, że po 4 dniach mam dość... Jestem totalnie wyczerpana, czuję, że maleństwu też to nie odpowiada bo boli mnie brzuszek i chyba to L4 bęedzie wcześniej niż od 1 maja...

Zakupów dalej nie robię żadnych... Teraz nawet nie mam czasu o nich myśleć, zresztą jestem tak zmęczona, że nie chce mi się o nich myśleć...
nie fajne jest wstawać rano o 5:40 i wracać do domu na 18:00 (bo 1,5 h czasu zajmuje mi powrót do domu )

Eh...

adaikaka idź na zwolnienie, skoro praca sprawia Ci trudności . za wtorkowe USG.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:19   #3527
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
no nic lece pomoc tz umyc auto.......potem musze sie ogarnac przed wizyta i gdzies mysle po 2 pojedziemy!!
z jednej strony sie ciesze ze zobacze dzidzie a z drugiej sie martwie czy wszystko bedzie ok...........
Napewno wszystko będzie dobrze Nic sie nie martw. A my oczywiście czekamy na relacje z wizyty

Dziewczny zaglądam do lodówki a tam pustka Masło i dżem nawet chleba nie ma Szykują sie dzisiaj duże zakupki. W brzuszku burczy więc frytki smażę

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:19   #3528
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Hej słoneczka

Eh...

Oj już najwyższy czas by iść na zwolnienie... nie wyobrażam sobie siedzenia 8h w pracy i do tego dojazdy...pomyśl nad L4 wyjdzie Ci to na dobre na pewno

Cytat:
cudo
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Super , piękny
Cieszę się że Wam się podoba mój Puchatek...takie słowa mobilizują mnie do dalszej pracy

Cytat:
Trzymamy kciuki na pewno wszystko będzie w porządku i czekamy na relację
Stary 2009-03-06, 12:28   #3529
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mój maluszek też cały dzień jest aktywny, z małymi przerwami. W nocy jeszcze nie wiem, bo sen ostatnio mam mocny . Z tym, że ja go czuję raczej nisko, wyżej też puka, ale rzadziej .

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
a mnie dzidzia kopie w sumie cały czas ale tak delikatnie i nie wiem kiedy ona śpi rano też obym się przebudziła to czuję a wieczorem zanim zasnę i leżę na plecach to też czuję. Gorzej jak się urodzi i też taka żywa będzie
Teraz się wyszaleje, to po urodzeniu, jak znalazł . Miłego weekendu

Cytat:
Cieszę się że Wam się podoba mój Puchatek...takie słowa mobilizują mnie do dalszej pracy
Bo naprawdę jest bardzo ładny .

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 12:28   #3530
UnholyOne
Ola-Unhola

czekoladko, również przyłączam się do trzymania kciuków, jakby inaczej

Fajne sa pościele drewexu, jeden z tych wzorów wybiorę chyba jako zapasową na zmianę:

http://www.allegro.pl/item564445746_...ne_kolory.html

są tez z wypełnieniami
Stary 2009-03-06, 12:29   #3531
skierka1981
BAN stały

Cytat:

na pewno wszystko będzie dobrze
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:33   #3532
UnholyOne
Ola-Unhola

Znalazłam tez kawę i herbatę dla matek karmiacych. Kiedys ja przyuwazyłam, a potem nie mogłam znaleźc. Ciekawe jak smakują
http://www.allegro.pl/search.php?str...7292&country=1
Stary 2009-03-06, 12:38   #3533
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam tez kawę i herbatę dla matek karmiacych. Kiedys ja przyuwazyłam, a potem nie mogłam znaleźc. Ciekawe jak smakują

ooo nie wiedziałam że kawka jest...pewnie coś w stylu inki...
Herbatkę dla matek karmiących produkuje też Hipp...a tu jescze Bocianek
Stary 2009-03-06, 12:41   #3534
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ooo nie wiedziałam że kawka jest...pewnie coś w stylu inki...
Herbatkę dla matek karmiących produkuje też Hipp...a tu jescze Bocianek
No tak, herbatki to sa tez innych firm, a o kawce to tylko bocianka słyszałam.
Ja przy karmieniu Bartusia piłam te wspomagacze hippa, ale w sumie krótko bo miałam nawał
Pomagała jeszcze bawarka (herbata z mlekiem)
Stary 2009-03-06, 12:58   #3535
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy karmieniu Bartusia piłam te wspomagacze hippa, ale w sumie krótko bo miałam nawał
Ciekawa jestem czy to naprawdę działa...czy to raczej taka ściema na naszą psychikę Jeszcze trochę i się przekonamy czy będziemy potrzebowały wspomagaczy
Stary 2009-03-06, 13:05   #3536
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
frida, jak się czujesz?.
Dziękuję, dzisiaj dobrze. Całe szczęście nic nie boli, ale wczoraj byłam już lekko przerażona.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam
Ja dzisiaj leniuchuje wzięłam sobie dzień wolnego siedzę w domku i odpoczywam

Jesteśmy po wizycie u ginia wszystko jest dobrze a nawet bardzo dobrze an doktor powiedział, że jesteśmy okazami zdrowia Posłuchaliśmy serduszka pięknie bije aż mi łezki poleciały ze szczęścia...
Cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Hej mamusie!

Pozdrawiam wszystkie serdecznie! Niestety nie nadrobię, staram się nie przesiadywać przy komputerze.

Przez ostatnie dwa dni czułam się średnio. W środę miałam brunatne plamienie, ale zobaczył mnie gin i wszystko OK. Łożysko w dnie i po prawej stronie macicy, daleko od ujścia szyjki macicy.
Widocznie to po ekscesach łóżkowych . Dzidziuś bardzo aktywny, o ile się nie mylę, to widziałam coś między nogami, ale skupiałam się na łożysku i nie chciałam dopytywać, bo moje połówkowe USG już w poniedziałek i wolałabym, aby mój mąż był obecny, jeśli dzidzia łaskawie odtajni swoją płeć .
Od dwóch dni czuję ruchy maluszka, nie są to jakieś wielkie kopniaki, ale nie mam wątpliwości, że to nasz dzidziuś. Aktywny jest szczególnie wieczorem

Co znaczy że "brzuch się stawia"??? Jak to odczuwacie?

Cytat:
Oj już najwyższy czas by iść na zwolnienie... nie wyobrażam sobie siedzenia 8h w pracy i do tego dojazdy...pomyśl nad L4 wyjdzie Ci to na dobre na pewno
Już nie moge się doczekać kiedy pójdę na L-4. Jeszcze ponad dwa tygodnie do wizyty i od 23 marca idę na zasłużone chorobowe. Mam dość mojej pracy!!!!
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 13:08   #3537
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne sa pościele drewexu, jeden z tych wzorów wybiorę chyba jako zapasową na zmianę:

http://www.allegro.pl/item564445746_...ne_kolory.html

są tez z wypełnieniami
Fajne , podobają mi się i podobno jakość jest dobra

Cytat:
I podobno Karmi

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dziękuję, dzisiaj dobrze. Całe szczęście nic nie boli, ale wczoraj byłam już lekko przerażona.
No to się cieszę, że jest lepiej .

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-06, 13:09   #3538
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
http://www.allegro.pl/item569004706_...ie_sztuki.html

nie wiem czy jest na allegro - ale w sklepach internetowych tak
poza tym czytalam, ze mozna dokupic gdzies same kola

ja jak narazie stawiam na ten wozek
dodaje go do ulubionych też mi się podoba, ja narazie zbieram rodzaje i planuję zakup tak kolo maja dopiero ale ten mi się podoba i cena też nie jest odstraszająca

Cytat:
Dziewczyny to się chciałam pochwalić moją pierwszą pracą...mój pierwszy Kubuś Puchatek własnoręcznie wyhaftowany Wczoraj skończyłam więc wklejam

Idealny nie jest...ale trening czyni mistrza...dziś zabieram się za kolejnego
......

Dziękuję Zaczekaj aż się rozkręce i będę hurtowo wyszywać...wtedy będę zbierać zamówienia
śliczny ten twój kubuś no to jak sie rozkręcisz daj znać to ja się ustawiam w kolejce do zamówienia

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
....
Miesiąc I Twój TŻ tyle wytrzyma? Zazdroszczę
Ja to teraz wogole nie mam ochoty na przytulanki ale wiem, że TŻ potrzebuje i tak średnio raz w tyg. się przytulamy.
oj ja też taka jestem ale to nie dla tego że nie lubie ale ja się chyba podświadomie boje o maleństwo chociaż wiem że to nie ma nic wspólnego ale odkąd miałam plamienia to jakoś tak z przytulaniem u nas krucho

Cytat:
Hej słoneczka

Eh...

kochana ja męczysz sie w pracy idz na szybsze L4 teraz Ty i maleństwo jesteście najważniejsze

Cytat:
za wizytę, daj znac jak wrócisz

Cytat:
oj jak ja bym sie kawy napiła, zanim zasłam w ciążę byłam maniaczką kawy a teraz od grudnia nie miałam jej w ustach, zapach mnie odrzuca i niedobrze mi ach jak bym chciała żeby ktoś wymyślił kawę bezzapachową
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 13:11   #3539
UnholyOne
Ola-Unhola

Właśnie popełniłam mały grzeszek
Zjadłam chinska zupkę tao tao, krewetkowa, lekko ostra. Pyyycha
Lepsze niz Vifona, duzo przypraw i ten aromat ech....
Stary 2009-03-06, 13:24   #3540
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

ja do oziębłych przed ciążą nie należałam, ale teraz to chcę mi się bardziej i więcej

Cytat:

Super , cieszę się, że dołączyłaś, bo to jest coś pięknego

Staram się, jak mogę . Kuruj Męża , podoba mi się ten Twój cukier
i ja się cieszę że jako ostatnia, ale mimo wszystko w gronie "skopanych"
Cukier w dalszym ciągu extra. Zjadłam ciacho francuskie, i chlebek ciemny z og~órkiem i wątrobianką i po obiadku jak zjem zn~ów skontroluje

Cytat:

Dziewczny zaglądam do lodówki a tam pustka Masło i dżem nawet chleba nie ma Szykują sie dzisiaj duże zakupki. W brzuszku burczy więc frytki smażę
i u mnie pustki zakupy znoszę pieszo więc co dzień muszę iśc zeby przynieść coś na obiad.Jak tylko autko odbiore to jade na duze zakupy bo zamrazarka juz opustoszała i reszta zapas~ów, a dzwigac za duzo nie mozna wiec nosze scisle co potrzebne

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Właśnie popełniłam mały grzeszek
Zjadłam chinska zupkę tao tao, krewetkowa, lekko ostra. Pyyycha
Lepsze niz Vifona, duzo przypraw i ten aromat ech....
a ja bym zjadła takie nudle serowe knorra, czyli mnostwo samych E, juz kilka dni wybiajam sobie to z glowy i jak widac malo skutecznie

dziekuje za zaproszenie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości