Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 23:32   #3511
cher
Raczkowanie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

przeczytałam Was. ale nie mam siły odpisać. schism_ masz mega talent z tym pisaniem. naleśników wszystkim zazdroszczę sama chętnie bym się wybrała. winobranie? mimo niepełnoletności bardzo lubię wino i na spacer też bym poszła.

uwielbiam Was, wiecie?

mnóstwo pozytywnej energii - cher

Stary 2009-03-04, 07:38   #3512
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Ostatnio kompetnie nie mam czaus i tylko podczytuję

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 07:40   #3513
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość

dokładnie tak jak ja
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 09:02   #3514
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Agolku myślałam ze tylko ja ostatnio nie potrafie wstac , budzic tylko przestawiam o kolejne 5 min
az nastaje juz ostateczna magiczna godz 6:30. z siłownia dasz rade , mi praktycznie zawsze na poczatku nie chce sie cwiczyc ale jak juz zaczne to potem skonczyc nie umiem
no wlasnie z ta silownia to sie zgadzam, dlatego pojde bo jak juz pierwsze 5 min pocwicze to potem moge zasuwac

dzien dobry,

milego dnia wam zycze, moj bedzie do bani niestety bo w pracy mam mlyn.. Na dodatek snieg spadlco z ta pogoda sie dzieje to ja nie wiem...

pa!
Stary 2009-03-04, 14:58   #3515
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

a gdzie wy?

masakra sluchajcie,poblokowali mi w pracy wszytskie strony www prawie i nie bede chyba mogla na wizaz wchodzic wogole caly dzien!!

takze jakby mnie nie bylo to sie nie martwcie... ale normalnie chamstwo bo przeciez w czasie lunchu moge sobie na necie siedziec....

milego
Stary 2009-03-04, 15:28   #3516
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
a gdzie wy?

masakra sluchajcie,poblokowali mi w pracy wszytskie strony www prawie i nie bede chyba mogla na wizaz wchodzic wogole caly dzien!!

takze jakby mnie nie bylo to sie nie martwcie... ale normalnie chamstwo bo przeciez w czasie lunchu moge sobie na necie siedziec....

milego
ale chamstwo!

Cytat:
Napisane przez cher Pokaż wiadomość

uwielbiam Was, wiecie?

mnóstwo pozytywnej energii - cher
:
słoneczko kochane

Miłego dnia!

To ja Mercy!
Tarantulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 16:06   #3517
anniaa

Witam dzisiaj taka sliczna pogoda aż chce się żyć
dosta lam dzisiaj 5 z spr z matmy brakło mi 0,5 pkt do 6 ale trudno przynajmniej wiem , że umiem
Agolek uuu jakies głupki , podczas przerwy powinnas miec dostep do wszystkich stron.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 19:30   #3518
schism_
Zadomowienie

Heej Wam ;]

Agolek-Yhh pokićkało ich czy jak o_O Żeby ludziom odrobiny rozrywki w czasie przerw odebrać

Cher-Wzajemnie
Może i mam smykałkę do pisania,acz chęci weny, na coś ponadto narazie brak =='
Choć pałam nadzieją,że uda mi się stworzyć w 2 miesiące z okrojonym czasem te 6 zaliczeniowych prac..

Ewusia- Nie samą pracą człek żyje

No to teraz,
czas na relację ..

Ciut zaspana o wpół do 11 zlądowałam na Przymorzu (taka dzielnica gd. ),
koło Mac'a zniecierpliwiona ,oczekiwała koleżanka,
przycupnełyśmy w nań na Latte i wzium na uniwerek.
Piękny,lśniący,nowy,mega odpicowany budynek wydziału n.społecznych.
Chwilę pobłądziłyśmy w poszukiwaniu szatni i spóznione weszłyśmy na aulę.
Akurat w najlepsze trwał wykład znanego nie tylko w pl. izraelskiego psychologa Shaloma Schwartza nt.'różnic 'pomiędzy płciami, de facto ciekawy,
w wielu kwestiach jak np. to,że wazniejszy jest charakter,wykształcenie,s tatus społeczny nizli płeć w ocenie danej jednostki.

Jako,że sala na 600 osób zapełniona,
w najlepsze stanęłyśmy przy podeście i rozglądałyśmy wokoło,
po czym na chama wepchnęłyśmy się w wolne środkowe miejsca w pobliskim rzedzie,
tuż przed nieomal bym się ebła,potykając o krawędz schodów o_O,
wysypując z torebki drobne monety ,w jednej dłoni taszcząc 'zawiniątko' z marynarki i swetra ,drugą zaś niezdarnie poprawiając rozwichrzoną fryzurę
popelina jak nigdy,
i jaka duma',że sporo istot spogląda w twą stronę z pewnym współczuciem ,konsternacją,litością.

No nic,życie toczy się dalej uznałam,
wymazując iście traumatyczny incydent ze zwojów pamięcii
na dobre wsłuchałam się w prelekcje.
Co jakiś czas gapiąc się wokoło,
ot w celu 'researchu' co atrakcyjniejszych kąsków płci męskiej.
Dwóch taki, młodych,jędrnych i powabnych wyczaiłam,ale cuś szybko się zmyli i finito.

Kolejne prelekcje, tyczyły się przemocy,zbrodni na bazie zaburzen seksualnych,psychoz,
czyliż zrobiło się hard core'owo ;>
(a,że lubię hardor,paramedyczne i psychiatryczne zagwostki to *_____* )
Innna zaś,
w wykonaniu jakiejś węgierskiej profesorki,
również frapująca
dot. ogólnych potrzeb opieki/zrozumienia kobiet w związkach/rodzinie.
Wysnuła tezę,że kobity są często wychowywane tak,aby więcej dawać, zero brać, tj.zajmować się facetem,dziecmi ,pracą a jej potrzeby,mowa o nich to coś niegodziwego,wstydliwego o.O stąd bierze się wiele niesnasek, zaburzeń,powstaje frustracja.
Potem na tapetę poszła,
ta nikczemna ,płeć przeciwna (toć jak sama nazwa wskazuje
( p-rz-e-c-i-w-n-a :_^_ )
że chłop jak to chlop,inaczej skonstruowany mózg (częściowo ) ma potrzebę dominacji,czesto milczy nt.swych uczuć,niejednokrotnie wymaga szczegolnej opieki od samiczki i za nic w świecie z własnej woli nie pójdzie do psychologa/terapeuty co by przedsyskutować jakieś niesnaski w swym charakterze.
No ,ale 'antonimy' tyż się zdarzają ;P
Ostatni wykład na jakim byłyśmy to
co nieco o intymnym pożyciu naszego pff. narodu
autorstwa prof. dr'a hab (i czego jeszcze x_X )Zbigniewa Izdebskiego z uw.
seksuologa, popularnego m.in. z babskich periodyków w których to swego czasu odpowiadał na listy kobit,swoiste krzyki rozpaczy ich niezaspokojonych ... (cenzura, co by nie urazić nadwrażliwych )
Puścił w slajach coś na kszatł prezentacji z wynikami rozmaitych ankiet,badań w stylu 'czy zdradziłeś' z iloma partnerami spałeś/aś
i ciut gawędził,
że głownym problemem jest to,ze ludzie po x latach
coraz mniej ze sobą rozmawiają,
ponadto nie znają swej przeszłości sex.,nie poddają badaniom na wenery i hiv,tego ostatniego wzrasta znacznie zachorowalność wśród małżeństw oO
zwalając wszystko na miłośc i ślepe zaufanie,
(dla wielu taka cudowna szczepionka mająca sama w sobie ochronić przed 'syfem'.. )
Ponadto doprawił swój wywód ironicznymi żarcikami 'z życia wziętymi' ,
jako,że czas naglił.było opoznienie, szybko przewinął resztę slajdów (a takie tam ciekawe rzeczy były ) i zakończył,
żacy w podzięce obdarowali go burzą gromkich i długich oklasków.
I słusznie (;

Opuściwszy mury budynku wygłodniałe niczym hieny czy inne stwory wybyłyśmy z kumpelą,
same wiecie gdzie :P
Tłumy straszne,
na swą porcję (tym razem marynowany łosoś z pastą twarogową,sosem pomidorowym i surówką xP) czekałam z 50 minut
Zaś towarzyszka na sałatkę z 20
Przynajmniej wielkość dania była hmm solidna,
po połowie już nie mogłam
Trochę pogawędziłyśmy ,
wymieniłyśmy się spostrzeżeniami n.t konfery.
Widać,że jeszcze b.przeżywa sytuację z tym draniem. Co rusz zasłyszane txty porównywała z jego zachowaniem.
Yhh,
ale i tak jest już lepiej
Przed 15 jeszcze zostałam dokończyć żarełko,owa wybyła na polibudę,
ot laborki z chemii, do godz. 19 o_____O
Wczesniej między 7 a 9 miała wykłady
Ouł je, uroki biotechnologii

Tera siedzę w chatynce,
kombinując co by tu zrobić z jutrzejszymi warsztatami pracy z txt'em
pytanie 'iść albo nie iść' nabrało ponownie na sile.
Muszę napisać streszczenie na 1/2 strony kilkustronicowego nudnawego tekstu o definicjach kultury wg socjologów i antopologów
Sek w tym,że nie wiem
czy ma grupa już to oddawała,czy jutro,
czy ew. w ostatecznym terminie w piątek :/
Tak czy owak nie chce mi się jak cholera (czy inne określenie na ch. się zaczynające )

Hmm i na tym skończę swego posta ;]

Kolacyja i sen wzywają.

Miłego wieczoru
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:30   #3519
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

po prostu bardzo długo myślałaś nad tymi kilkoma zdaniami co znaczy, że porządnie podchodzisz do wyzwania jakim jest praca magisterska
będę trzymać się tej wersji

Cytat:
U mnie też postępów brak, a wyrzuty sumienia rosną...
Koleżanka pyta mnie dziś: "Jak tam praca?", odpowiadam- "hmm no póki co mam pierwszy podrozdział i kawałek drugiego, ale będzie dobrze. A Twoja jak?"... -"kończę pisać drugi rozdział"... to mnie trochę podłamało, ale cóż...
nie lubię takich nadpobudliwych, tylko mnie stresują a jeszcze dużo czasu przecież

Cytat:

o to dobrze, myslałam ostatnio co tam u niej i czemu się, niedobra, nie odzywa
no ja mam nadzieję ze rzeczywiście niedługo się pojawi

Cytat:
a ja nie bylam w nalesnikarni nigdy ale w Zielonej Gorze co roku w pierwszy tydzien wrzesnia mamy Winobranie (na ktore was wszytstkie zapraszam) i co roku tam sprzedaja nalesniki z roznymi nadzieniami, zawsze biore z pieczarkami,szynka i serem..a nalesnik taki wielki ze 2 osoby sie najedza spokojnie

aprpos Winobrania to trwa tydzien, Zielona Gora to zaglebie winiarskie kiedys bylo,w sumei odradza sie tradycja znowu i co roku jest tydzien wielkiego swieta,zabawa,picie wina(tanie i pyszne,zjezdzaja producenci z calej Polski) ,sa setki straganow i budek ze wszystkim i niczym,targ staroci,karuzele. Jednym slowe szalenstwo
fajna taka impreza zaproszenie jest kuszące

Cytat:
Ewus - dowiedziałam sie , ze moj kumpel chodzi na siłownie do słowianu i jest zadowolony
jest kilka maszyn na których bedziesz mogła spokojnie ćwiczyc nogi bez obciazenia
super dzięki za informacje

Cytat:
Napisane przez Tarantulek Pokaż wiadomość
ach te mamy! skąd ja to znam a Ewcia zastępujesz mięso czym konkretnie?A np galaretki jesz?
galaretki jem czasem, ale raczej jak mnie ktoś poczęstuje np (nie chcę wyjść na już totalnie dziwną ) ale ogólnie jak sama coś kupuję to sprawdzam czy nie ma żelatyny wieprzowej

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość

dokładnie tak jak ja
oj zapracowane Dziewuszki chętnie bym Wam trochę mojego czasu oddała

Cytat:

milego
to normalnie jest niehumanitarne zero rozrywki nawet w czasie przerwy współczuję Kochana

Cytat:
dzisiaj taka sliczna pogoda aż chce się żyć
dosta lam dzisiaj 5 z spr z matmy brakło mi 0,5 pkt do 6 ale trudno przynajmniej wiem , że umiem
zdolniacha
też uważam ze piękna pogoda u nas dziś była
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Ewusia- Nie samą pracą człek żyje

'też tak mówię

Cytat:

Ciut zaspana o wpół do 11 zlądowałam na Przymorzu (taka dzielnica gd. ),
koło Mac'a zniecierpliwiona ,oczekiwała koleżanka,
przycupnełyśmy w nań na Latte i wzium na uniwerek.
Piękny,lśniący,nowy,mega odpicowany budynek wydziału n.społecznych.
Chwilę pobłądziłyśmy w poszukiwaniu szatni i spóznione weszłyśmy na aulę.
Akurat w najlepsze trwał wykład znanego nie tylko w pl. izraelskiego psychologa Shaloma Schwartza nt.'różnic 'pomiędzy płciami, de facto ciekawy,
w wielu kwestiach jak np. to,że wazniejszy jest charakter,wykształcenie,s tatus społeczny nizli płeć w ocenie danej jednostki.

Jako,że sala na 600 osób zapełniona,
w najlepsze stanęłyśmy przy podeście i rozglądałyśmy wokoło,
po czym na chama wepchnęłyśmy się w wolne środkowe miejsca w pobliskim rzedzie,
tuż przed nieomal bym się ebła,potykając o krawędz schodów o_O,
wysypując z torebki drobne monety ,w jednej dłoni taszcząc 'zawiniątko' z marynarki i swetra ,drugą zaś niezdarnie poprawiając rozwichrzoną fryzurę
popelina jak nigdy,
i jaka duma',że sporo istot spogląda w twą stronę z pewnym współczuciem ,konsternacją,litością.

No nic,życie toczy się dalej uznałam,
wymazując iście traumatyczny incydent ze zwojów pamięcii
na dobre wsłuchałam się w prelekcje.
Co jakiś czas gapiąc się wokoło,
ot w celu 'researchu' co atrakcyjniejszych kąsków płci męskiej.
Dwóch taki, młodych,jędrnych i powabnych wyczaiłam,ale cuś szybko się zmyli i finito.

Kolejne prelekcje, tyczyły się przemocy,zbrodni na bazie zaburzen seksualnych,psychoz,
czyliż zrobiło się hard core'owo ;>
(a,że lubię hardor,paramedyczne i psychiatryczne zagwostki to *_____* )
Innna zaś,
w wykonaniu jakiejś węgierskiej profesorki,
również frapująca
dot. ogólnych potrzeb opieki/zrozumienia kobiet w związkach/rodzinie.
Wysnuła tezę,że kobity są często wychowywane tak,aby więcej dawać, zero brać, tj.zajmować się facetem,dziecmi ,pracą a jej potrzeby,mowa o nich to coś niegodziwego,wstydliwego o.O stąd bierze się wiele niesnasek, zaburzeń,powstaje frustracja.
Potem na tapetę poszła,
ta nikczemna ,płeć przeciwna (toć jak sama nazwa wskazuje
( p-rz-e-c-i-w-n-a :_^_ )
że chłop jak to chlop,inaczej skonstruowany mózg (częściowo ) ma potrzebę dominacji,czesto milczy nt.swych uczuć,niejednokrotnie wymaga szczegolnej opieki od samiczki i za nic w świecie z własnej woli nie pójdzie do psychologa/terapeuty co by przedsyskutować jakieś niesnaski w swym charakterze.
No ,ale 'antonimy' tyż się zdarzają ;P
Ostatni wykład na jakim byłyśmy to
co nieco o intymnym pożyciu naszego pff. narodu
autorstwa prof. dr'a hab (i czego jeszcze x_X )Zbigniewa Izdebskiego z uw.
seksuologa, popularnego m.in. z babskich periodyków w których to swego czasu odpowiadał na listy kobit,swoiste krzyki rozpaczy ich niezaspokojonych ... (cenzura, co by nie urazić nadwrażliwych )
Puścił w slajach coś na kszatł prezentacji z wynikami rozmaitych ankiet,badań w stylu 'czy zdradziłeś' z iloma partnerami spałeś/aś
i ciut gawędził,
że głownym problemem jest to,ze ludzie po x latach
coraz mniej ze sobą rozmawiają,
ponadto nie znają swej przeszłości sex.,nie poddają badaniom na wenery i hiv,tego ostatniego wzrasta znacznie zachorowalność wśród małżeństw oO
zwalając wszystko na miłośc i ślepe zaufanie,
(dla wielu taka cudowna szczepionka mająca sama w sobie ochronić przed 'syfem'.. )
Ponadto doprawił swój wywód ironicznymi żarcikami 'z życia wziętymi' ,
jako,że czas naglił.było opoznienie, szybko przewinął resztę slajdów (a takie tam ciekawe rzeczy były ) i zakończył,
żacy w podzięce obdarowali go burzą gromkich i długich oklasków.
I słusznie (;

relacja jak zwykle w Twoim wykonaniu super
chyba fajnie było posłuchać czegoś innego niż codziennie na wykładach

a tak a propos konferencji to u nas na wydziale nauk społecznych był dziś jaśnie pan prezydent RP (tak, ten mały )
nie miałam jednak tej wątpliwej przyjemności go oglądać (na szczęście )

Cytat:

Tera siedzę w chatynce,
kombinując co by tu zrobić z jutrzejszymi warsztatami pracy z txt'em
pytanie 'iść albo nie iść' nabrało ponownie na sile.
Muszę napisać streszczenie na 1/2 strony kilkustronicowego nudnawego tekstu o definicjach kultury wg socjologów i antopologów
Sek w tym,że nie wiem
czy ma grupa już to oddawała,czy jutro,
czy ew. w ostatecznym terminie w piątek :/
Tak czy owak nie chce mi się jak cholera (czy inne określenie na ch. się zaczynające )

i co? wybierasz się czy nie? (ehhh te studenckie pytania egzystencjalne )

I'm back wczoraj bez większych przygód dotarłam na akademik TŻ-owy gliwicki wieczór spokojny, przy filmie i dyskusjach dziś zostałam do obiadu, który sobie upichciliśmy razem i powrót do Kato. Tam spotkałam się z kumpelami i poszłyśmy na miasto, ostatecznie wylądowałyśmy w jednej a bardziej lansersko-undergrandowych knajp i zamówiłyśmy po piwku oraz zapiekankę warzywno-serową (bo przecież jeden obiad dziennie to mało ) Pogadałyśmy jak to my o głupotach i o życiu i przed 20 wylądowałam w domu a tam od razu zaczepiła mnie telefonicznie rodzina aby porozmawiać ze mną o kwestii mojego przyszłego przejęcia samochodu mamy (), która tak jakby zaczyna sie klarować, ale aby nie zapeszać nic więcej nie mówię W każdym razie pracy zaczynam potrzebować na gwałt tak jakby
ale to dopiero po powrocie z Mediolanu (jeszcze tylko 2,5 tygodnia )

idę oglądać YCD

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:32   #3520
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Witam dzisiaj taka sliczna pogoda aż chce się żyć
a u mnie wrecz przeciwnie i jeszcze snieg padal!

dosta lam dzisiaj 5 z spr z matmy brakło mi 0,5 pkt do 6 ale trudno przynajmniej wiem , że umiem nooo!!! brawo!!
Agolek uuu jakies głupki , podczas przerwy powinnas miec dostep do wszystkich stron.
idioci no

Schism oficjalnie jestes mistrzynia w dlugosci postow ty to masz zawsze jakies przeboje

dobry wieczor szanownym laleczkom

dopiero weszlam do domu po pracy pojechala na silownie i wyszlam po 7. Cwiczylam z 1.5 godziny z czego same 40 min na biezni na ktorej notabene stracilam 370kcal potem orbitrek,brzuszki i rozciaganie. Teraz mam nogi jak z waty ale jak sie swietnie czuje... Szkoda tylko ze dopiero co usiadlam a tu juz spac zaraz tzreba isc...dzien ma za malo godzin..

spakowane jestem juz i jutro po parcy na lotnisko i lece do Londynu bede w niedziele takze nie bede miala kiedy wam napisac co i jak ale jak wroce to zdam relacjeKumpela tez juz nie moze sie mnie tez doczekacw piatek idziemy do kanjpy do ktorej co tydzien chodzilymy jak mieszkalam w Londynie

tymczasem ide na U Can Dance! nowa edycja sie zaczyna

mam nadzieje,ze nie zasne przed koncem bo....

dobranoc i zeby was jutro wiecej tu bylo!
Stary 2009-03-04, 21:55   #3521
Spaza
Zakorzenienie

schism_ musiałyśmy się minąć gdzieś na przymorzu dokładnie o tej samej porze tam wylądowałam ale przez wns przechodzę tylko w drodze na wpia
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 22:32   #3522
yerba
Raczkowanie

Witajcie Kochane

Przepraszam, że tak zamilkłam, jakoś tak się potoczyło :skrucha: . U mnie w sumie wszystko wporządku, byłam trochę zajęta, a wieczorami starałam się unikać komputerka. Teraz zaczynam szukać jakiejś normalnej pracy, to będę pewnie ślęczeć z oczami wlepionymi w monitor... No i zaglądać częściej do Was

Ewusia i Madame
- widzę, że magisterkowe klimaty Co prawda swoje już "odpękałam" jak zresztą pamiętacie, bo to wcale nie tak dawno było . Ale teraz powoli zbieram się za pisanie pracy dyplomowej z tych podyplomowych studiów . Tak więc jestem z Wami Tak samo mi się nie chce, a nawet tematu jeszcze nie mam

Buziaki dla wszystkich

PS. Ewusia
yerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 22:55   #3523
Tarantulek
Rozeznanie

No nareszcie się jakiś ruch zrobił

Ja idę juz spać bo zmęczona jestem bardzo ale oczywiście przeczytałąm wszystko co naprodukowałyście

I witam Yerbe

Dobranoc krasnoludki

To ja Mercy!
Stary 2009-03-04, 23:04   #3524
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

dopiero weszlam do domu po pracy pojechala na silownie i wyszlam po 7. Cwiczylam z 1.5 godziny z czego same 40 min na biezni na ktorej notabene stracilam 370kcal potem orbitrek,brzuszki i rozciaganie. Teraz mam nogi jak z waty ale jak sie swietnie czuje... Szkoda tylko ze dopiero co usiadlam a tu juz spac zaraz tzreba isc...dzien ma za malo godzin..
nieźle obyś jutro czuła mięsne wszystkie

ja jutro się też wybieram (o ile znów mi coś nie wypadnie )
Cytat:
spakowane jestem juz i jutro po parcy na lotnisko i lece do Londynu bede w niedziele takze nie bede miala kiedy wam napisac co i jak ale jak wroce to zdam relacjeKumpela tez juz nie moze sie mnie tez doczekacw piatek idziemy do kanjpy do ktorej co tydzien chodzilymy jak mieszkalam w Londynie
baw się dobrze kochana

Cytat:
Napisane przez yerba Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Przepraszam, że tak zamilkłam, jakoś tak się potoczyło :skrucha: . U mnie w sumie wszystko wporządku, byłam trochę zajęta, a wieczorami starałam się unikać komputerka. Teraz zaczynam szukać jakiejś normalnej pracy, to będę pewnie ślęczeć z oczami wlepionymi w monitor... No i zaglądać częściej do Was
jesteś
mam nadzieję ze na stałe

Cytat:
Ewusia i Madame - widzę, że magisterkowe klimaty Co prawda swoje już "odpękałam" jak zresztą pamiętacie, bo to wcale nie tak dawno było . Ale teraz powoli zbieram się za pisanie pracy dyplomowej z tych podyplomowych studiów . Tak więc jestem z Wami Tak samo mi się nie chce, a nawet tematu jeszcze nie mam
no to jest nas 3 do poganiania się nawzajem

Cytat:
PS. Ewusia
(stęskniłam się za siostrą )

Cytat:
dokładnie

edit: Dziewczęta poszły spać i ruch się skończył ale ja jak zawsze na posterunku ale idę spać jednak też

dobranoc

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2009-03-05 o 02:26
Stary 2009-03-05, 08:50   #3525
madame_apple
Zadomowienie

yeeeeeerrrrrbaaaa!! No w końcu Miło Cię widzieć

hej dziewuszki
Ja tak na szybcika, zaraz wychodzę więc nie zdążę wywalić łądnego wielkiego posta
W każdym razie jak wrócę, ok.18, to postaram się bardziej rozpisać Jej, dobrze, że nas 2 do poganiania naukowego bo moja praca leży i kwiczy, muszę w najbliższm czasie znowu porządnie nad nią przysiąść

Życzę Wam miłego dnia! Mam nadzieję, że mój też taki będzie...

Buuuuuuuzi

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 11:00   #3526
yerba
Raczkowanie

Cytat:

Ja idę juz spać bo zmęczona jestem bardzo ale oczywiście przeczytałąm wszystko co naprodukowałyście

I witam Yerbe

Dobranoc krasnoludki

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

jesteś
mam nadzieję ze na stałe

Cytat:
no to jest nas 3 do poganiania się nawzajem
zawsze raźniej

Cytat:

(stęskniłam się za siostrą )

no ja tez, więc baaardzo się ucieszyłam jak napisałas

Cytat:
yeeeeeerrrrrbaaaa!! No w końcu Miło Cię widzieć

Cytat:

hej dziewuszki
Ja tak na szybcika, zaraz wychodzę więc nie zdążę wywalić łądnego wielkiego posta
W każdym razie jak wrócę, ok.18, to postaram się bardziej rozpisać Jej, dobrze, że nas 2 do poganiania naukowego bo moja praca leży i kwiczy, muszę w najbliższm czasie znowu porządnie nad nią przysiąść

Buuuuuuuzi
udanego dzionka

A pracą to się nie martw - zawsze tak jest, że leży i woła, a człowiek udaje że nie słyszy , a pozniej jakims cudem udaje się ją napisać . Choć tak ogolnie ja polecam zmusić się jednak do wczesniejszego zabrania się, bo pozniej w miesiąc to straszna męka i stres, czy się zdąży. Teraz to taki optymalny czas, żeby bezstresowo pisać . Ale się wymądrzam, a sama odłozylam swoje pisarstwo na pazdziernik

Buziaki wszystkim
Stary 2009-03-05, 11:48   #3527
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

ja też spoczęłam na laurach ostatnio czekam na maila od promotora ale nie odpisuje chyba zabiorę się w międzyczasie za drugi rozdział....
Cytat:

no ja tez, więc baaardzo się ucieszyłam jak napisałas

Cytat:
A pracą to się nie martw - zawsze tak jest, że leży i woła, a człowiek udaje że nie słyszy , a pozniej jakims cudem udaje się ją napisać . Choć tak ogolnie ja polecam zmusić się jednak do wczesniejszego zabrania się, bo pozniej w miesiąc to straszna męka i stres, czy się zdąży. Teraz to taki optymalny czas, żeby bezstresowo pisać . Ale się wymądrzam, a sama odłozylam swoje pisarstwo na pazdziernik

pamiętam my się zabrałyśmy wcześniej więc teoretycznie jesteśmy do przodu, ale pocieszające jest ze w razie czego Ty zdążyłaś to i my zdążymy

Widzę przebłyski słońca, więc idę zaraz na spacerek, w sumie i tak muszę pocztę zaliczyć a później może jednak coś napiszę jak wena przyjdzie

miłego dzionka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-03-05, 13:45   #3528
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:

Buuuuuuuzi
nooo musisz trzymam kciuki zeby latwo poszlo

Cytat:
nieźle obyś jutro czuła mięsne wszystkie
nie czuje! swietnie! widze ze cialko sie zaczelo przyzwyczajac
baw się dobrze kochana
bede bede

po sniegu nie ma sladu juz i piekne slonko wiec zapowiada sie ze lot bedzie o czasie jeszcze tylko 4h niecale w pracy i moge jechac do domu sie przebrac,wziasc walizke i na lotnisko

ofcjalnie mowie do zobaczenia w niedziele i zycze wam superfajnego weekendu
Stary 2009-03-05, 14:35   #3529
schism_
Zadomowienie

Dzień doberek

Agolek-Szczęśliwej podróży życzę
Yerba-Wreszcie żeś się zjawiła
Ewusia- Spacerek w taką pogodę jest jak najbardziej wskazany

U mnie istny pogór.
Zmobilizowałam się i wybyłam rano na te zajęcia.
Pani Ka' przekroczyła próg sali w iscie bojowym nastroju.
Okazało się,że kilka/naście osób z grupy zgapiało od siebie nawzajem ,toteż błędy w przypisach i indeksie txtu były takie same.
Na jutro kazała wykonać poprawkę wszystkiego ,
samodzielnie.
Jeśli nie to,
na nastepne przynosimy indeksy,wpisuje ndst.
i wypad .

Tuż 'po' zagaiłam ją,że skoro nie oddałam to czy mogę jutro,
ta napomknęła,że z 12 zajęć od pazdziernika byłam tylko na trzech,więc mogę mieć wogóle problem z zaliczeniem,
ale,że pokazałam plik usprawiedliwień,zwolnien lekarskich,
litościwie uznała,że mogę jej jutro dać i zobaczy co dalej.
Oczywiście nie dość,że ma być 'samodzielna' (nawet jesli nie zgapiam,a bede miec identyczne błędy jak ktoś tam )i poprawna (tudziez streszczenie tekstu.)

Teraz ślęczę nad kompem ,wypisuję te przypisy,indeksy,bibliogr afie,
czeka mnie jeszcze str. tegoż nudnawego tekstu.
w ktorych tworzeniu po prawdzie jestem ciankawa.

btw. Aż wstyd mi się prosić,ale zerknęłaby któraś wprawnym okiem na ww twór,jeśli go spłodzę,
wysłałabym na pw + skany zrodlowego.

Tak poza tym, to życzę miłego (z pewnością milszego niż mój) dnia
Stary 2009-03-05, 20:12   #3530
Tarantulek
Rozeznanie

Ooooo ale tu pustki dzis znów! hop hop gdzie jesteście?

edit: i jak Schism uporałas się z tym?

To ja Mercy!
Stary 2009-03-05, 21:49   #3531
Ejli
Zadomowienie

Cytat:
Ooooo ale tu pustki dzis znów! hop hop gdzie jesteście?

edit: i jak Schism uporałas się z tym?
Ja choruję i nie mam siły pisać, bo pewnie bym opisywała moją chorobę, a to do najciekawszych tematów nie należy . Miałam w ostatnim tygodniu dość absorbujące (i denerwujące) sprawy rodzinne, więc nie jestem na bieżąco .

Schism, przez Twoje opisy sama zaczęłam nie chodzić sobie do szkoły . Ostatnio zaspałam (miałam na 7.30), pojechałam n 3. lekcję (sprawdzian), nie nauczyłam się i miałam czytać notatki w tramwaju, ale nie wzięłam ich . I tak się spóźniłam. Do tego nie było mojej klasy w sali, i żadnej informacji gdzie mam ich szukać... Już 10 minut sprawdzianu minęło, więc ubrałam kurtkę i wyszłam . A potem to już naprawdę zachorowałam i mam siedzieć w domu do końca przyszłego tygodnia . Jakoś mnie to nie martwi, bo objawy nie są przykre, po prostu przez colitis nie mogę antybiotyku i mam się pustelnić w domku .
Schism, to życzę, żeby Ci to szybko poszło. Nie połam sobie paznokci . Jak ja nie lubię takich niespodzianek...
Agolek, ale masz fajnie z tym Londynem! Baw się dobrze .

Lecę się debilić dalej, buziaki
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:01   #3532
schism_
Zadomowienie

Ejli,Mercy- Poniekąd się uporałam..poniekąd..

6 godzin ślęczałam,pisałam,poprawi ałam aż w koncu wyszło coś na kszatłt wymaganej pracy.
Choć nie byłabym pewna czy mam wymagany rozmiar marginesow czcionki,paginy i interlinii :cool
Klasycznie drukarka nie wytrzymała napięcia i padła
więc musiałam przed 20 jechać do centrum,co by mi druknęli ze zdezelowanego pentdrive'a.Kobita włącza,
a tu okazuje się,że format nieczytelny oO
Powoli odpuściłam,aż kliknęła w program z listy tj.ms office (mialam jakąs darmową wersje stad to) i poszło.
Uff.
Teraz muszę wsio spiąć ,napisac oswiadczenie o samodzielnej pracy (fajnie,ze odrecznie,a chciala komputerowe )

Głowa mnie boli nieziemsko,plecy drętwieją ale luuuzik.

I zobaczymy co dalej.
Nie mam już siły by ponownie sprawdzac,korygowac,czy aby nie błąd czy inny świąd.
Jak będzie nie teges.
trudno.
Wisi mi to i powiewa,
gdzieś mam te jej wąty,ze to tamto ,siamto.
i zmuszania się do nadludzkiego wysiłku by każdy dosłownie przecinek,kropka,literka były na tip -top.

Mimo wszystko,spokojnej nocy życzę
Stary 2009-03-05, 23:05   #3533
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

ofcjalnie mowie do zobaczenia w niedziele i zycze wam superfajnego weekendu
Twój weekend i tak na pewno będzie najfajniejszy

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Ja choruję i nie mam siły pisać, bo pewnie bym opisywała moją chorobę, a to do najciekawszych tematów nie należy . Miałam w ostatnim tygodniu dość absorbujące (i denerwujące) sprawy rodzinne, więc nie jestem na bieżąco .
zdrowiej szybko.. czasami dobrze posiedzieć w domu i po prostu odpocząć i wyzdrowieć do końca a antybiotyki to złooooooooo

Cytat:

6

Głowa mnie boli nieziemsko,plecy drętwieją ale luuuzik.

I zobaczymy co dalej.
Nie mam już siły by ponownie sprawdzac,korygowac,czy aby nie błąd czy inny świąd.
Jak będzie nie teges.
trudno.
Wisi mi to i powiewa,
gdzieś mam te jej wąty,ze to tamto ,siamto.
i zmuszania się do nadludzkiego wysiłku by każdy dosłownie przecinek,kropka,literka były na tip -top.
trzymam kciuki jutro i koniecznie daj znać jak poszło

Mój dzień minął nieszczególnie naukowo delikatnie mówiąc jedynie trochę materiałów poczytałam i tyle ehhhhhhhhh, kiedy ja będę mieć jakieś 20-30 stron choćby
Za to byłam na 3 godziny na fitnessie moje mięśnie nie są mi wdzięczne i obawiam się jutrzejszego procederu wstawania z łóżka, aleee była promocja, wejście za 5 złotych to szkoda by było jej maksymalnie nie wykorzystać ^^

Poza tym z nowości rodzice wpłacili zaliczkę na nowe auto dla mamy co oznacza że tak jakby na pewno już pod koniec marca będę mieć autko Jakoś to do mnie nie dociera jeszcze, zwłaszcza ze na razie to chyba raz na tydzień będę jeździć bo benzyna za darmo nie jest, ale jak znajdę pracę...

edit: dobranoc idę dziś wcześnie spać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2009-03-06 o 01:15
Stary 2009-03-06, 07:15   #3534
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dzień doby i miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-03-06, 08:43   #3535
madame_apple
Zadomowienie

aaaaaaaaaaaaaaa Ewuś, co Ty robisz na Wizażu o TEJ porze?

Dzień dobry!

Wczoraj tak zabiegany dzień miałam, że nie byłam w stanie przysiąść i napisać porządnego posta

Lecę do pracyyyy, do przeczytania po południu! Życzę Wam bardzo miłego dnia

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:20   #3536
Angeo
Raczkowanie

Cytat:
edit: Mango - ja nie byłam w naleśnikarni alee brzmi zachęcająco więc na pewno pójdę a na fitness chodzę do Gymnasionu do Belga, tam mam najbliższej więc tylko siłowni szukam
Co do tej naleśnikarni: http://o-poranku.pl/

A to rzeczywiście Słowian chyba najbliżej (przynajmniej z tego co mi wiadomo )

Cytat:
Mangolinka widze ze ty tez planujesz sie wziasc za siebie, ja tez bo dziś odkryłam ze moja kondycja lezy i kwiczi, no i mięsnie jakies takie wiotkie sie zrobily, ale mam zamiar zacząć niesmiało-od jakichs brzuszków, wymachów itp
Haha Też ten fakt odkryłam, a niestety w tą cholerną wiosnę trzeba zrzucić trochę garderoby a nie wiem jak miałabym wyskoczyć z taką trzęsącą się skórą, w dodatku pokrytą cellulitem... Blee.
A Tobie życzę powodzenia

Cytat:
hmmm może coś w tym jest, ciekawa teoria ^^
No tak...proszę mi wybaczyć, nie jestem mistrzynią w snuciu teorii

Cytat:
Angeo tez bym wybrała opcje 2 słyszałas o smierci J ? eh
Co do naleśnikarni nigdy nie byłam - niestety nigdy nie jadam na miescie zadnych dan ze wzgledu na problemy zołądkowe.
I teraz nie mam już żadnych wątpliwości Tym bardziej, że ta w sosnowcu nie jest taka tania...
Tak, słyszałam... Nawet znałam go z widzenia, przerażające - tym bardziej po poznaniu bardziej szczegółowej historii.

Witam Was
Ostatnio nie zdążyłam niczego napisać, bo za dużo nauki i innych spraw na głowie miałam.

Agolku, udanego weekendu życzę
Ejli, znam ten ból Kuruj się, kuruj czym prędzej

I czekam dzisiaj na świeże posty
Miłego dnia

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest."
— Kurt Cobain
Angeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:02   #3537
yerba
Raczkowanie

Hello piątkowo

Schism - mam nadzieję, że Twoja praca zostanie doceniona
Ewuś - gratuluję autka
Madame - jak zawsze zabiegana i zapracowana...
Agolku - udanego weekendu
Angeo - czy my się znamy? Naleśniki powiadasz

A ja zaraz muszę się szykować i zmykam z domku. Wysłałam pierwsze cefałki, ciekawe czy ktoś odpowie

Miłego dnia
Stary 2009-03-06, 12:15   #3538
Angeo
Raczkowanie

Cytat:
Angeo - czy my się znamy? Naleśniki powiadasz

A ja zaraz muszę się szykować i zmykam z domku. Wysłałam pierwsze cefałki, ciekawe czy ktoś odpowie

Miłego dnia
Nie wiem czy mnie pamiętasz, ale mój poprzedni nick to "Mangolina"
Wysyłaj, wysyłaj - będziemy trzymać kciuki.
Miłego dnia

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest."
— Kurt Cobain
Angeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:42   #3539
schism_
Zadomowienie

Bry.
Może zacznę po kolei.
Po trzech godzinach snu,ledwie żywa o 7.50 zlądowałam w uczelnianych progach.
Pełna nadziei i wiary,że wykonałam kawał porządnej roboty.
gadam z kilkoma dziewczynami,oglądamy swe prace
i wyszło szydło z worka,
miałam za szerokie marginesy,
ot dzięki legalnej podróbe Ms word- tj.ms works,
wcięcia uznałam za www stąd to.
Oczywiscie szanowna pani adiunkt takich 'dzieł' nawet nie przegląda.
Nie mniej wraz z resztą udałam się pod jej gabinet,
dochodziła 8:10, jej nie było więc zostawiliśmy w sekretariacie.

Mówi się trudno.
Acz resztę poranka spędzilam na szlochach,ryku i lamentach,że wszystko pieprzę,że przez durny błąd będę musiała pożegnać się z kierunkiem,który mimo notorycznego lenistwa,
całkiem przypadł mi do gustu.
I to przytłoczenie wizją konieczności napisania w dwa miesiące kilka rozległych prac, wkucie na egzaminy bazujace m.in. na przeczytaniu/znajomosci kilkudziesieciu spasłych lektur.
Durnie obwiniam się za wczesniejszą opieszalosc,brak systematycznosci,
nie bez kozery zresztą..
Wieczne rozjazdy po kutasach w białych kitlach, trauma po czerwcowym wypatroszeniu,kłótnie z matką, wysłuchiwanie jej uwag,wyzwisk i grozb,że jak zawalę to mam się wynieśc do tatusia'.
Rzygać się chce z takim zje...nym życiem.
Stary 2009-03-06, 13:21   #3540
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaa Ewuś, co Ty robisz na Wizażu o TEJ porze?
hehehe, wiedziałam że wszystkich zaszokuję miałam na 8 na uczelnię, to dlatego

Cytat:
Napisane przez Angeo Pokaż wiadomość
Co do tej naleśnikarni: http://o-poranku.pl/

właśnie się zastanawiałam gdzie się znajduje dokładnie to teraz już wiem (chociaż link nie działa, ale znalazłam )

Cytat:
Ewuś - gratuluję autka

Cytat:
no to trzymam kciuki ja też muszę zacząć wysyłać znowu

Cytat:
Bry.
Może zacznę po kolei.
Po trzech godzinach snu,ledwie żywa o 7.50 zlądowałam w uczelnianych progach.
Pełna nadziei i wiary,że wykonałam kawał porządnej roboty.
gadam z kilkoma dziewczynami,oglądamy swe prace
i wyszło szydło z worka,
miałam za szerokie marginesy,
ot dzięki legalnej podróbe Ms word- tj.ms works,
wcięcia uznałam za www stąd to.
Oczywiscie szanowna pani adiunkt takich 'dzieł' nawet nie przegląda.
Nie mniej wraz z resztą udałam się pod jej gabinet,
dochodziła 8:10, jej nie było więc zostawiliśmy w sekretariacie.

Mówi się trudno.
Acz resztę poranka spędzilam na szlochach,ryku i lamentach,że wszystko pieprzę,że przez durny błąd będę musiała pożegnać się z kierunkiem,który mimo notorycznego lenistwa,
całkiem przypadł mi do gustu.
I to przytłoczenie wizją konieczności napisania w dwa miesiące kilka rozległych prac, wkucie na egzaminy bazujace m.in. na przeczytaniu/znajomosci kilkudziesieciu spasłych lektur.
Durnie obwiniam się za wczesniejszą opieszalosc,brak systematycznosci,
nie bez kozery zresztą..
Wieczne rozjazdy po kutasach w białych kitlach, trauma po czerwcowym wypatroszeniu,kłótnie z matką, wysłuchiwanie jej uwag,wyzwisk i grozb,że jak zawalę to mam się wynieśc do tatusia'.
Rzygać się chce z takim zje...nym życiem.
ehh, możne nie będzie tak źle... nie dołuj się na zapas, w koncu jednak większosć Twoich nieobecności nie było z Twojej winy... poza tym juz nowy semestr jest i masz szansę się poprawić (a wylecieć z uczelni to jest wieeelka sztuka, rzadko komu się to udaje, trzeba sie wyjatkowo starać )

Wróciłam z uczelni, dziś wyjątkowo miałam zajecia rozbudowane, bo nawet profesor co go nigdy nie ma przyjechał Po zajeciach ploty z kumpelami no i powrót pogoda wciaz iście wiosenna, chociaż miało padać i tego sie spodziewałam a tu taka niespodzianka
Zaraz spreparuje jakiś obiadek, spakuję sie i jade do rodzinki bo juz sie dopytywali kiedy przyjadę wiec najwyższy czas sie zjawić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości