![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Hyh nie przejmuj sie znam ten bol
![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podobno to wstyd zdać za pierwszym razem. ![]() Nekst tajmem będzie lepiej. ![]() ![]() Cytat:
![]() Łyknęłam w szybkim tempie i z przyjemnością kilka rozdziałów i z powodów niezależnych musiałam przerwać. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4504 |
BAN stały
|
![]() Jeśli ma Cię to pocieszyć, to powiem Ci, że wszyscy ostatnio oblewają. Naprawdę, w ciągu ostatnich dwóch miesięcy ani jedna osoba spośród moich znajomych nie zdała. ![]() Za 12 dni czeka mnie to samo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Czy to oznacza, że ja też powinnam już zacząć? :P A tak serio - zaczęłam ![]() ![]() Dzięki, kciuki na pewno się przydadzą. (żebym jeszcze tak jeździć umiała...) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Spadam na Testosteron leci teraz na TVN
![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
grozi wypollizowaniem
|
Dziewczyny! jak tak piszecie o swoich ojcach to się naprawdę podbudowuję! Myslałam że tylko mój taki czepliwy, albo ja lewa.
Madzik!- po tym co napisałaś sądzę że mamy wspólnego ojca ![]() Ja nienawidze tego że jak się z nim spotykam, to z kobiety, która z czasem zyskała jakąś tam pewnośc siebie i niezależniść, staję się małą, niepewną niczego dziewczynką, nienawidzę tego i nie potrafię w sobie zwalczyć tego uczucia ![]()
#4507 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak to będzie teraz - czuję się odpowiedzialna, zrobię, co mogę, żal mi tego ostrego niegdyś jak brzytwa umysłu i żal starego, chorego człowieka. Ale nadal jest to stosunek pełen litości bardziej, niż pokory. Nie ma niczego, czego bym od tego człowieka jeszcze oczekiwała. ![]() Wy jesteście w gorszej sytuacji, bo trudniej jest uwolnić się od wpływu człowieka niejednoznacznego. To znaczy takiego, który kocha nas krzywdząc i krzywdzi kochając. Wiem o tym, bo od piętna swojej matki nie potrafię się uwolnić do teraz. Z resztą - co mi ojciec nagnoił w psychice zanim dojrzałam to też pewnie sama nie pojmuję... ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-03-06 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na swieta szykowalam sie na starcie tytanow (wiadomo, z moim placze i utrata nerwow) ale byl tak mily, ze nie wiedzialam co mu sie stalo. Ale tak ogolnie to no coz, nie byl ojcem roku. Nie chce mi sie pisac. Milo mi tez bylo jak uslyszalam 'zadnego j.... angola nie chce widziec w tym domu' a jak mnie dolozyc nie moze, ze robolem w fabryce jestem a on mi za studia placil - bo od czasu awansu nie moze, to potrafi mi wbic szpile gdzie mnie zaboli 'Angole jak Amerykanie to glupki' No w niedziele zobaczy, zobaczymy - troche sie ogarnal i do mysli tej przyzwyczail. Sabbath - ogladnelam zdjecia, niektore super. Ale nie czaje za bardzo tego makijazu. Tzn wiem skad makijazystka czerpala inspiracje - czyzby lata 80 i tamten rockowy look? Ale ja jakos Twoja delikatna buzie widze w mniej 'in ur face!' looku. To zdjecie 'tknieta reka Yoli' jest piekne! i zalotne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Rozeznanie
|
Przepraszam że nie w temacie
![]() ![]() edit: Dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez trigonella Czas edycji: 2009-03-06 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Każdy sukces potrafi tak przekręcić, jak gdyby nie tylko nie był powodem do dumy, ale jeszcze wstydzić się go należało. Masakra. Życzę żeby zrozumiał, że wyszłaś spod jego skrzydeł. Najprawdopodobaniej wtedy zacznie Cię szanować jak każdego innego człowieka. ![]() Cytat:
![]() Wiem, że wyglądam po prostu źle. ![]() Co to jest "in ur face"? Cytat:
![]() ![]() Mnie będzie bardzo miło. ![]()
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
Już jestem zaprzyjaźniona
![]() ![]() Edytowane przez trigonella Czas edycji: 2009-03-06 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie! U mnie sytuacja jest o tyle inna, że ja właściwie nie mogę im nic zarzucić (rodzicom) Są z tych, co to sobie dla dzieci żyły wyprują i pomogą choćby mieli skonać i bedą pomagać chociaż nie potrzebuję i nie chcę. Chyba chcą bym na zawsze pozostała małym, nieporadnym dzieckiem i wciąż mi udowadniają że tak właśnie jest i bez nich sobie nie poradzę ![]() ![]()
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie na polski nie potrafie przetlumaczyc (Masz czasem tak, ze wiesz ale nie dasz rady wytlumaczyc? )
Moze tak - mniej rzucajacym sie w oczy, widzialabym Cie w rokowym ale delikatnym a nie wampowym. Ale figure to masz obledna! I nie mow, ze wygladasz zle bo wcale tak nie jest. Oni mieli pewna wizje, ktore zrealizowali z tym, ze ja widzac Cie na kilku innych fotkach mam inne 'preferencje' ![]() A o Tatku w moj cudowny piatkowy wieczor, ktory uplynie na randce ze szmata (i to nawet nie jakas seksowna i latwa), plynami czyszczacymi a nastepnie na upojnej czynnosci zwanej prasowaniem, nie chce mi sie pisac. Egoisci nie powinni miec dzieci. A on dopiero chyba teraz dorasta do roli meza i ojca. Chyba. Lepiej pozno niz wcale. Edytowane przez hecate Czas edycji: 2009-03-06 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako maly bachor ciagali mnie do kosciola i nie, ze jak inne dzieci moglam sobie poprostu siedziec. NIE! ja musialam na komende z ludzmi klekac, wstawac... a przeokropnie mnie to nudzilo. ![]() Mojego wygladu w zasadzie nie komentuje, tam wiadomo - dawniejszy mlodzienczy bunt, glany latem to moze wykpil ale inne rzeczy nie. Moja siostre wpedzil w jakies (chyba) ED komentujac w okresie dojrzewania jakaz to ona tlusta i jakie ma nogi grube. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasem sobie myślę, że zostałam wychowana przez tak dwa skrajne światopoglądy i osobowści, że to cud, że nie jestem bardziej zwichrowana ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-06 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I pajęczynie rękawiczki! Ciekawa rzecz. W temacie rodziców... Kurczę, tak czytam i czytam o Waszym przeżyciach... i stwierdzam, że w tym względzie na pewno jestem nieziemską szczęściarą. Może nie powinnam tego teraz tu pisać, ale przynajmniej zdałam sobie sprawę (nie po raz pierwszy), że mam Tatę, który - choć rzadko bywa w domu, a ja jeszcze rzadziej - traktuje mnie jak księżniczkę. A ja boję się tylko, że kompletnie tego nie doceniam. Z Mamą bywa różnie, bo jednak mamy bliższe kontakty i dlatego więcej spięć jest chyba nieuniknionych, ale i tak mam chyba najlepszą Mamę, jaką mogłabym mieć. Więc tym bardziej przykro mi czytać o Waszych relacjach z rodzicami. W sumie ciężko jest mi sobie te wszystkie sytuacje wyobrazić ![]() ___ Szaleństwa i kombinacje fryzurowe Madziczki mnie natchnęły ![]() ![]() ![]() A tymczasem lecę na koncert The Cure w TVP Kultura ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W kościele bywam tylko na uroczystościach, takich jak śluby, chrzciny i pogrzeby. Robię to dlatego, że chcę być razem z bliskimi mi osobami. Choreografii tzn klękania itd nie przestrzegam. Heh ci ojcowie... mój jak byłam młodsza i tak jeszcze dziecięco puciata mówił, że będę kulomiotką heleną fibingerową....
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Hahaha, wiosna idzie, wszyscy zmieniają kolorki
![]() Umylam dziś po raz pierwszy moje rude kłaczki, trochę farby zeszło, i mam wrażenie, że już nie jest tak płomiennnie jak po wyjściu z salonu ![]() A w kwestii rodziców jeszcze - moi to nie są żadne potwory, żeby nie było ![]() ![]() W kwestii kościoła - targała mnie zawsze mama, na próby buntu( podstawówka, liceum, a nawet początki studiów) reagowała awanturami, krzykiem, obrażaniem się - "że jak tak to można". Od kilku lat przestała - zostawiła to totalnie mojemu sumieniu, nie chodzi nie wzdycha, nie milczy wymownie. I chwała jej za to ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-06 o 21:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4521 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko po prostu czytając Was tutaj, uświadomiłam sobie po raz kolejny, że to naprawdę wielkie szczęście mieć rodziców, którzy: nigdy nie krytykowali mojego wyglądu, nie komentowali ani glanów, ani kolejnych dziurek w uchu, ani makijażu, nie zabraniali wyjazdów, a nawet bez gadania finansowali najdziwniejsze zachcianki... dużo przykładów mogłabym tu namnożyć, ale przede wszystkim chodzi o te pokłady zaufania, które chyba zawsze musieli do mnie mnie mieć. No i wolność. Tak, moi rodzice dają mi dużo wolności. Zresztą widziałam to zawsze, porównując swoje relacje z rodzicami do relacji koleżanek. Mama (bo Taty przeważnie nie było) na dużo mi pozwalała. Ale wcale nie było i nie jest między nami tak zupełnie różowo ![]() __ Masz Layne'a w avatarze? ![]() Jedna z moich największych miłości muzycznych. Aaaaa miałam oglądać koncert!!! Lecę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Tak w avatarze jest Layne
![]() ![]()
#4523 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie pojmuję... ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-03-07 o 11:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedy mnie nikt nie pyta - wiem. Kiedy usiłuję wytłumaczyć - nie wiem. ![]() Cytat:
![]() Mam jeszcze całkiem czarne - takie pończochowe w pajęczynke, ale na zdjęciu lepiej wychodzą te z białą. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój ojciec nie mógł mi darować, że nie jestem blondynką i nie mam niebieskich oczu. Oczy miałam całe życie "jakby kto patykiem do g...a żgnął' a włosy to juz szkoda gadać. Od dowodzenia, że jestem debilem (a własciwie gorsza niz debile) była dla odmiany matka. A ja oczywiście we wszystko wierzyłam. ![]() Podoba mi się ta heroiczna próba dawania przykładu. Przez rok. ![]() Nie wszyscy! ![]() Opowiem Wam za to coś zabawnego: Byłam dziś na spotkaniu z burmistrzem Cieszyna. Idziemy z kumplami do cieszyńskiego ratusza, ja z jednym z nich pod rękę i nagle jeden z dwóch siedzących na ławeczce na rynku kolesi woła do mojego "partnera": - Ale pan ma ładną żonę! Chwila konsternacji i ja na to: - A skąd pan wie, widział ją pan kiedyś? Mina komplemenciarza - bezcenna! ![]()
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
A kto się dał namówić ostatnio na fioletowe boa?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
Sab jak przestałam podchodzić do tego tak emocjonalnie to i dla mnie się to strasznie śmiesznie zrobiło
![]() Przychodzi mi jeden wniosek do głowy - wychowanie dziecka jest zadaniem bardzo trudnym i odpowiedzialnym. Samo kochanie nie wystarczy. Niby truizm ale w świetle przytoczonych wyżej wypowiedzi ... No dobra powoli pora zbierać się do łóżeczka, bo jutro trzeba wstać w miarę wcześnie i jechać ukatrupić moją hodowle komórek nowotworowych. Kurcze nie lubię jak mi eksperymenty wypadają w weekend ale ostatnio mam tak duży ruch i tyle nowych ludzi w zakładzie gdzie robię swoje badania, że wolę nawet poświecić sobotę i w spokoju zrobić co moje niż się obijać o innych.
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2009-03-06 o 22:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Potem poradziłam mu, żeby lepiej pilnował żony, bo ją cały Cieszyn zna. ![]() Cytat:
Na pewno warto. ![]() Sama zastanawiam się, czy wystarczy to, że bardzo kocham i czy nie kocham zbyt rozpaczliwie... Ale skąd własciwie mam wiedzieć, jak należy kochać dziecko? Z książek? ![]()
![]() |
#4529 |
grozi wypollizowaniem
|
Boże...ja cały czas myslę jakie pretensje będzie miało moje dziecko do mnie
![]() ![]() ![]() Sab...obejrzałam zdjęcia..makijaż faktycznie nietwarzowy, wyostrzył Ci rysy, a i tak masz wyraziste ![]() ![]() ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-03-06 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj najwiekszy lek zwiazany z dzieckiem to, ze bede jak moj ojciec. Ze czegos nie wywaze, ze beda zimna suka, za bardzo wymagajaca, wiecznie obrazona, ze moje dziecko bedzie sie mnie bac... a ja.... ja tego nie zauwaze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.