|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Dzień dobry mamusie
![]() Wszystkiego naj, naj, naj w ten jedyny w roku dzień - dzień naszego święta ![]() przysłodzę sobie sama, bo małż stwierdził, że święto jest komunistyczne i się nie liczy ![]() pewnie by inaczej gadał gdyby to był dzień faceta, gad jeden ![]() Cytat:
![]() U nas też szaro i ponuro, nasypało jeszcze śniegu ![]() Cytat:
![]() ![]() A komoda dla małego i już z jego ubraniami stoi ![]() UnholyOne i nie martw się Antosiem, bo na pewno wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Antonio ładnie, od razu kojarzy mi się z gorącokrwistym Hiszpanem ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Zakorzenienie
|
w obydwu pokojach sa meble BRW : jedne to Retro, a drugie Kent.....
#3723 |
Ola-Unhola
|
Widziałyście, że powstał wątek równoległy dla mam wrześniowo-październikowych, Watek mamuś jesiennych...
Pierwszy raz się z tym spotkałam ![]() Podobno powodem jest zbyt duża liczb mam, a u nas też sporo, ale myslę, ze żadna z Was nie pomyślała, że wątek jest chaotyczny ![]() O widzisz.. Miałam na myśli ten drugi pokój z jasnymi. Ja też mam Kenta tylko ciemnego i nie pomyslałam, że to jasny. A bardzo są podobne do Forte, które kiedyś miałam ![]()
#3724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo osoba ktora zajmuje sie prowadzeniem watku, nie umie zrobic dobrej listy? nam to nie grozi bo nasza Ania sprawdzila sie w roli prowadzacej ![]() i nie mam zastrzezen!!!!
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
No więc:
długość zewn. gondoli = ok. 86 cm. długość wewn. gondoli = ok. 74 cm. szer. zewn gondoli = ok. 40 cm. szer. wewn. gondoli = ok. 35 cm. I wstawiam jeszcze kilka zdjęć wehikułu i jeszcze taki na piankowych kołach (a tu już producent z Częstochowy) Aha i budka nie trzeszczy, tylko szeleści materiał jak się go składa, ale na spacerze raczej nie będzie słychać, bo i tak nigdzie chyba nie ma idealnej ciszy. I jak się rozkłada budkę to już na końcu jest taki delikatny "klik" jak mechanizm zaskakuje ![]()
![]() |
#3726 |
Zadomowienie
|
moich fotków niestety nie będzie bo wszystko od razu wiezione jest do mamy, która ma więcej miejsca niż my.
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- jakoś tam wyprofilowana, ale przyznaję się bez bicia że kupiliśmy ją tylko dlatego, że nam się podobała, a wyglądała ....jak wanienka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Podziwiam za zdolność szybkiego podejmowania decyzji, ja tak nie umiem i żałuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
widze, ze wszystkie jestesmy jednomyslne jesli chodzi o imie
![]() a my zjedlismy rosolek i zbieramy sie na spacer a potem na ognisko do tesciow
#3730 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie rozumiem sensu istnienia dwóch takich samych wątków. Jeden ma być gorszy a drugi lepszy???? Dziwne. Może Mod jakoś na to zareaguje.
Ściągnęłam do oglądania film pt. "Wyznania zakupoholiczki" i nie mogę znaleźć napisów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moj TZ zapomnial o dniu kobiet
![]() lece milego dzionka
#3732 |
Zadomowienie
|
no dobra taka ta wanienka
http://www.mothercare.com/gp/product...55041&mcb=core eleeri fajny wózek, nie wiem kiesy ja się odważę ![]() aha - ja dalej w kwestii spania - naczytałam się, że kocyk to nie za bardzo bo dziecko może się nakryć na bużkę i udusić, a jeśli już to kocyk ma być zawinięty z dwóch stron pod materac. Serio tak ma być? A odnośnie śpiworków też czytałam o uduszeniu, sama nie wiem co zrobić Edytowane przez musicman Czas edycji: 2009-03-08 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam ją na żywo w piątek jak byłam w Mothercare ogladać wózki. Ja do wyboru wanienki mam daleko, najpierw chce kupić wózek. A co do wanienki to ja musze kupić coś ze stojakiem bo mam małą łazienke i nie mam gdzie tej wanienki postawić. A właśnie, co robić jak ktoś ma małą łazienke??? Kąpać w innym pomieszczeniu? Tak mi to nie daje spokoju... ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Ja czekam może jeszcze ktoś sie wypowie w tej sprawie. Napisze wieczorkiem moją opinie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do tego uduszenia....ja mysle, ze juz ludzie przesadzaja, na dobra sprawe to dziecko moze wszystkim sie ususic ehh - ale chyba bardziej udusi sie pod koldra niz pod kocem a co do rozka, jak jest w niego zawiniete to nie moze sie udusic no bo rozek jest zawiniety i dziecko musialoby samo go sobie odwinac i nalozyc na buzie - nierealne ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
jak moj synek sie urodzil to nigdy go nie kapalam w lazience ![]() no bo jak to zrobic? wykapac go a potem takiego mokrego zaniesc do pokoju, w ktorym mamy rozlozony reczniczek, w ktory chcemy go zawinac? bo przeciez nie rozlozymy recznika na pralce i nie polozymy dziecka z wanienki na pralke ja nalewalam w lazience wody do wanienki - wiadomo, ze jak dzidzia mala to nalewa sie tylko troche wody na dnie i jak juz temp wody byla ok to przenosilam wanienkie do pokoju i w pokojuz na kanapie go kapalam a obok lezal juz przygotowany reczniczek aha wiecie dziewczyny, ze noworodek musi sie kapac w wodzie o temperaturze 36,6 po to sie kupuje termometr do wanienki ![]() a z mojego spaceru nici bo deszcz pada ![]()
![]() |
#3736 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jeżeli masz w łązience wannę, to mogę zaproponowac coś w tym stylu. Ja będę właśnie chyba tą wanienkę kupowała: http://allegro.pl/item567329929_wani..._na_wanne.html http://allegro.pl/item575239794_supe...uza_wanne.html http://allegro.pl/item575573382_wani..._na_wanne.html Jeżeli masz prysznic, to możesz kupic samą wanienkę i wstawiac ją do brodzika np. A jeżeli chodzi o ubieranie, to przewijak stawiałam na kibelku i taboreciku (lub dwóch taborecikach i tam go ubierałam, wycierałam. Potem otwierałam drzwi do łazienki i powoli przyzwyczajał się do temperatury jaka panowała poza łazienką. Ta ostatnia wanienka brevi ma połączenie z przewijakiem i to dobra sprawa, nie trzeba taborecików przynosic.
![]() |
#3737 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wolałam Patryka ![]() A ogniska to troszkę zazdroszczę, u mnie znowu napadało śniegu po kolana ![]() Cytat:
![]() I ma być raz na jednym boku raz na drugim, żeby główka się mu równo spłaszczała ![]() Oczywiście wszystko to przeczytałam ![]() Co do rożka to ja mam już taki usztywniany i młody raczej w nim będzie spał i ze mną w łóżku, a potem w swoim i w śpiworku, bo to już będzie prawie zima i nie będę miała siły wstawać i sprawdzać, czy się nie rozkopał. Cytat:
Ja będę kąpać w pokoju na ławie ![]() ![]() W łazience mam za mało miejsca dla wanienki i dwóch osób (a raczej na początku na pewno będziemy we dwoje kąpać młodego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zadomowienie
|
Dzięki za sugestie
![]() Tylko musiałabym sprawdzić "na żywo" czy się zmieści do mojej łazienki. Edytowane przez majka versace Czas edycji: 2009-03-08 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co dp przykrywania - śpiworek na pewno, ale jak dzidź będzie troszkę starszy, na początku może rożek, jeszcze nie wiem - poczytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-03-08 o 16:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo spodobało mi się zaproponowane przez ciebie rozwiązanie, czy w PL ,też coś takiego jest w sprzedaży? Ja stawiam na Adrianka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do spania niemowlaczka na boczku, to na jednej z wizyt domowych położna zasugerowała że odrobinkę za wcześnie jest na taką pozycję.Nie pamiętam czym zaargumentowała, ale świta mi coś o bioderkach. Aaaa słuchajcie... moja siostra tak "rożkowała" pierwszego synusia, co nie znaczy, że go nim ściskała czy krzywdę celowo wyrzadzała, że później mały podwójnie pieluszkowany musiał być i kilka kontrolnych wizyt musiał zaliczyc, a przyczyna właśnie był rożek. Siostra za złe miała, że tak sprzeczne informację w szpitalu uzyskała. Teraz małej już tak nie zawija, żeby uniknąć ambarasu ![]() A główke miał spłaszczoną i wyrównało mu się właśnie po pokladaniu na zmiane na rózne strony i po podłożeniu czegoś wyższego z tej strony gdzie główeczka była bardziej zaokrąglona. A ja kąpać chce sama, bo ja Zosia-samosia ![]() A na allegro, niestety nic podobnego i tak solidnie wykonanego nie dostrzegłam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-03-08 o 17:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |||
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne
![]() Cytat:
Cytat:
Mój mąż urodził się w Wenezueli i jego pierwszym językiem jest hiszpański, stąd takie brzmienie imienia. Cytat:
--------- Miała być spać, a skończyło się na przejażdżce na plażę. Planowaliśmy trochę posiedzieć i zjeść lunch, ale wiał taki zimny wiatr, że ze śmiechem wróciliśmy szybko do samochodu. Popołudnie więc jest filmowe i w przytulnym mieszkanku, a w piekarniku piecze się kurczak. Zrobię jeszcze jakąś sałatkę i będzie pyszna kolacja.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-03-08 o 16:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
czekoladka wklejam zdjecie kuchni ( w czasie remontu, czyt, przeprowadzki) oraz pokoju duzego tzn okno
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() wróciliśmy!!! ![]() Było super!!! Chciałabym powiedziec ze odpoczęłam, ale ... padam na twarz! ![]() Oczywiście pogoda była pół godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, ze mam tez duuuużo do nadrobienia! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Raczkowanie
|
witam
![]() czy mozna dolaczyc jeszcze do was, czy lista juz zamknieta? ![]() jestem w 19 tygodniu, termin mam na 6 sierpnia, ale kto wie, moze na lipiec sie jeszcze zalapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałyście, że pierwszy post u jesiennych mam się zmienił ![]() Oglądam fakty... ale smutne wieści ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lista cały czas otwarta ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przykra wiadomosć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że weekend udany
![]() ![]() ![]() Ja mam ostatnio wielką ochotę na jakąś aktywność sportową, wybrałabym właśnie basen, ale w mojej mieścince basen dopiero stawiają. ![]() ![]() Cytat:
![]() Twój nick mi się bardzo fajnie kojarzy - kiedyś jeździłam na koniu o imieniu Czarnolas. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Lecę przeczytać co tam teraz jest napisane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Raczkowanie
|
dziekuje za mile przywitanie i przygarniecie
![]() trafilam do was w poszukiwaniu calkiem czego innego,ale poszperalam po forum i znalazlam i ten watek, wiec sie "zapisalam" ![]() postaram sie czesto zagladac, ale ja sypiam do poludnia, wiec zazwyczaj jestem popoludniami i wieczorami ![]() a wy juz wiecie co bedziecie mialy?? bo my czekamy na synka ![]() ![]() frida110 a bo ja kiedys w czarnolesie (Schwarzwald) mieszkalam i taki nick Edytowane przez czarnolaska Czas edycji: 2009-03-08 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
to czyli wojna sie zbliza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.