Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-08, 08:21   #3691
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Witam niedzielnie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No więc
ma przednie skrętne koła z możliwością blokady,
wszystkie koła pompowane,
kosz jest zapinany na ... jak to się nazywa - napy, zatrzaski i jest od spodu usztywniany więc jak się coś do niego włoży to nie wisi i nie majda ,
rączka z możliwością regulacji wysokości,
duże okienko z siatki z tyłu gondoli, można podnieść i powietrze dochodzi do środka,
gondola po wypięciu ze stelaża ma funkcję kołyski , lub można jej wyjąć nóżki i już się nie kołysze,

spacerówka podobno jest montowana w obu kierunkach i rozkładana na płasko, ale my wzięliśmy tylko wersję głęboką.

Wózek na razie jeździ super, małż się cieszył bo jechał przesz cały targ do auta , z jego opinii wózek lekko się prowadził (jedną ręką ) po śniegu i bardzo cicho w domu - nic nie trzeszczało.

No i w rzeczywistości wózek jest ładniejszy niż na zdjęciu, może w świetle dziennym wyszło by lepsze zdjęcie
Ma wszystko, czego potrzeba . A jaka to firma? No i jeszcze brakuje mi wymiarów gondoli i informacji, czy budka cicho się składa . Możesz napisać, ile zapłaciliście?

Cytat:
Tak wygląda wersja spacerowa i z fotelikiem
Przypomina X-landera .

Cytat:
Nie pamiętam już kto pytał o moją komodę zanim nam ją przywieźli oto ona
Fajna .

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Bry
Zapraszam na poranną herbatkę bo kawy nie pijam
Dobra idę nadrabiać zaległości w czytaniu
Cześć megi
Ja się przyłączę z latte macchiato .

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet

U mnie za oknem przepięknie Słonko świeci od 7 rano, na niebie żadnej chmurki. Zaraz wyciągam tż na spacer

Miłego dnia
I ja Wam życzę kochane miłego Dnia Kobiet .

frida zazdroszczę ładnej pogody, u nas szaro, buro i ponuro . Ale na spacer też pójdziemy, chociaż na krótki .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 08:26   #3692
megi b
Wtajemniczenie

majka versace śliczny syneczek, jak model na tym zdjęciu
eleeri fajny wózek

Cytat:
U mnie za oknem przepięknie Słonko świeci od 7 rano, na niebie żadnej chmurki. Zaraz wyciągam tż na spacer
Ale Ci dobrze, u mnie pochmurno i śniegu trochę napadało
Hejka Miramej
Aaa zapomniałam że dziś nasze święto

Wszystkiego najlepszego dziewczynki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-03-08 o 08:29
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 08:52   #3693
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam Kobietki w nasze Swięto
Wszystkiego Najlepszego !!!

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a jakie robisz? papryczka, kiełbaska, pieczarka, koncetrat?
Ja robię kiełbaska, cebulka, papryczka, kabaczek, pomidorki z puszki

Cytat:
Cześć mamuśki
więcej już nie będę tak znikać, ale już nie bijcie

Miałam mały sajgon, przyszły mi przesyłki z allegro i komoda więc trzeba było przeglądnąć wszystkie ciuszki i od razu poukładać a ile miałam przy tym radości

Byłam u gina i wszystko OK ,
no a na dokładkę pies mi się rozchorował , w przyszłym tygodniu ma mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym i troszkę się o niego boję, bo pies ma już 9 lat

a dzisiaj wybraliśmy się z małżem na targ - tak tylko połazić i obejrzeć co sprzedają, no i kupiliśmy wózek
No nareszcie Super,że z synalkiem wszystko dobrze

Wózeczek bardzo fajny i kolorek ładny Się kurcze pospieszyliście

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
i dobrze, ze nie ciagnie
po co ryzykowac w ogole

ja w sylwestra wypilam lampke szampana i do dzis pluje sobie w brode

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

zobaczcie
http://allegro.pl/item573237686_supe...ne_kolory.html

co sadzicie?
do biegania na wiosne
Ja piłam pół lampki szampana
Butki fajne i kolorki typowo wiosenne

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pewien dylemat.... Mam nadzieje że coś poradzicie.

Otóż mamy problem z wyborem imienia dla synka. Jakoś żadne imie nam się nie podoba szczególnie. Mamy jakieś tam typy ale to nie są imiona które by nam się bardzo podobały.

A jak już wytypowaliśmy kilka to z każdym jest jakieś ALE. Największy problem to taki że z kimś nam się kojarzą. Albo z konkretna osobą, która ma np. paskudny charakter albo wogóle z jakąś specyficzą cechą która nam się kojarzy z tym imieniem.

Niby logicznie myśląc to imie przecież nie wpływa na to że dane dziecko też będzie takie jak znana nam osoba ale też nie daje nam to spokoju bo się poprostu kojarzy.

Czy wybierają imie dla swoich pociech też zwracaliście uwage na to że wam się z czymś lub kimś kojarzy??? Bo ja już nie wiem czym się sugerować....

PS Oczywiście bierzemy pod uwage to że ma pasować do nazwiska.
Mi zawsze imie się z kimś kojarzy, więc trochę się tym sugerowalismy.
A jak nie było takiego imienia "w okolicy" to znowu nam się nie podobało. Ja już tak mam, że mało kóre męskie mi się podoba, jak ja bym miała je dac dziecku, a u kogoś może byc

Cytat:
Nie pamiętam już kto pytał o moją komodę zanim nam ją przywieźli
oto ona
bardzo fajna, a to do Małego do pokoju już, czy tak w ogóle kupiliście?

A mnie wczoraj Antoś prawie w ogóle nie kopał
Dzisiaj z rana trochę zaczął delikatnie, ale inaczej niż wcześniej...
Wiem, wiem sama Wam tłumaczyłam, że tak może byc na poczatku, a teraz sama się zamartwiam, ale tak już mam - dziwne myśli i głupie

Idę na herbatkę i śniadanko

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-03-08 o 09:01
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 09:11   #3694
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Cześć mamuśki
więcej już nie będę tak znikać, ale już nie bijcie

Miałam mały sajgon, przyszły mi przesyłki z allegro i komoda więc trzeba było przeglądnąć wszystkie ciuszki i od razu poukładać a ile miałam przy tym radości

Byłam u gina i wszystko OK ,
no a na dokładkę pies mi się rozchorował , w przyszłym tygodniu ma mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym i troszkę się o niego boję, bo pies ma już 9 lat

a dzisiaj wybraliśmy się z małżem na targ - tak tylko połazić i obejrzeć co sprzedają, no i kupiliśmy wózek
gratuluje dobrych wiesci i udanego zakupu

Cytat:

He, he zmywarki też bym nie oddała za żadne skarby. Nienawidzę myć garów

a dla mnie zmywarka moglaby nie istniec!!!!jak bede urzadzac kuchnie to napewno nie zamontuje zmywarki, bo wole sama umyc naczynia

Cytat:
Dziewczyny mam pewien dylemat.... Mam nadzieje że coś poradzicie.

Otóż mamy problem z wyborem imienia dla synka. Jakoś żadne imie nam się nie podoba szczególnie. Mamy jakieś tam typy ale to nie są imiona które by nam się bardzo podobały.

A jak już wytypowaliśmy kilka to z każdym jest jakieś ALE. Największy problem to taki że z kimś nam się kojarzą. Albo z konkretna osobą, która ma np. paskudny charakter albo wogóle z jakąś specyficzą cechą która nam się kojarzy z tym imieniem.

Niby logicznie myśląc to imie przecież nie wpływa na to że dane dziecko też będzie takie jak znana nam osoba ale też nie daje nam to spokoju bo się poprostu kojarzy.

Czy wybierają imie dla swoich pociech też zwracaliście uwage na to że wam się z czymś lub kimś kojarzy??? Bo ja już nie wiem czym się sugerować....

PS Oczywiście bierzemy pod uwage to że ma pasować do nazwiska.
jak kojarzy ci sie z jakos osoba, to moze lepiej skojarz imie z jakims aktorem, ktory ci sie podoba

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Wiem, wiem sama Wam tłumaczyłam, że tak może byc na poczatku, a teraz sama się zamartwiam, ale tak już mam - dziwne myśli i głupie

Idę na herbatkę i śniadanko
ja ci dam glupie mysli!!! Antoś ma się dobrze i jak cie kopnie za te glupie mysli to dopiero poczujesz!!!!!!

A wiec WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI

Wrocilam z imprezy kolo 23.00 bo juz nie moglam na dupie wysiedziec i meczyla mnie zgaga!! a impreza sie zaczela rozkrecac-wszystkie baby na parkiet i tance, swawole!!
Ale ogolnie mi sie podobalo, spotkalam duzo dawno niewidzianych kolezanek!! kabaret byl 1 klasa- za***isty!!!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 09:16   #3695
musicman
Zadomowienie

cześć brzuchatki
dziś dzień kobiet, więc należą nam się specjalne względy, zamierzam to wykorzystać - właściciwie juz zaczęłam bo mąż poszedł sam do sklepu

Widzę że u Was wszystko ok, szkoda tylko pieska, który czeka na zabieg, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze.
A my poszaleliśmy z zakupami: byliśmy w Wawie w Ikei i kupiliśmy komodę i przewijak dla dzidzia. Do tego różne duperele w innych sklepach np wanienkę z akcesoriami z mothercare za 145 zł. (masakra z tą ceną).
My mamy tak że niby nie mamy kasy a potem okazuje się że wydaliśmy straszną forsę na śliczne babmetle, kótre możnaby kupić gdzieś indziej za ułamek ceny. Ale cóż - 1 dziecko

Zostało do kupienia łóżeczko, fotelik i wózek. Ale to juz będzie wydatek dla dziadków

A i teraz pytanko: w czym/ pod czym śpi noworodek? kołderka czy rożek. Boję się że pod kołderką takie maleństwo mogłoby się udusić . NIe mam pojęcia co mam kupić.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 09:21   #3696
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
cześć brzuchatki
dziś dzień kobiet, więc należą nam się specjalne względy, zamierzam to wykorzystać - właściciwie juz zaczęłam bo mąż poszedł sam do sklepu

Widzę że u Was wszystko ok, szkoda tylko pieska, który czeka na zabieg, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze.
A my poszaleliśmy z zakupami: byliśmy w Wawie w Ikei i kupiliśmy komodę i przewijak dla dzidzia. Do tego różne duperele w innych sklepach np wanienkę z akcesoriami z mothercare za 145 zł. (masakra z tą ceną).
My mamy tak że niby nie mamy kasy a potem okazuje się że wydaliśmy straszną forsę na śliczne babmetle, kótre możnaby kupić gdzieś indziej za ułamek ceny. Ale cóż - 1 dziecko

Zostało do kupienia łóżeczko, fotelik i wózek. Ale to juz będzie wydatek dla dziadków

A i teraz pytanko: w czym/ pod czym śpi noworodek? kołderka czy rożek. Boję się że pod kołderką takie maleństwo mogłoby się udusić . NIe mam pojęcia co mam kupić.
super ze zakupy sie udaly
mi sie wydaje ze takie malenstwo powinno spac w rozku.........
ale niech sie wypowiedza nasze doswiadczone mamuski

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-08, 09:42   #3697
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ee na bank axel nie ma regulacji raczki - przyjzalam sie jej dokladnie - nie ma nigdzie przycisku regulujacego

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

a tu pisza o braku regulacji:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...506195&v=2&s=0

dla mnie to go przekresla calkowicie bo majac 158cm wzrostu raczka na najwyzszym poziomie siega mi prawie do brody
odwiodlas mnie od niego skutecznie

Cytat:

co sadzicie?
do biegania na wiosne
nie gustuję w lakierze, tymbardziej sportowym, bankowo szybko popęka(kiedyś miałam), i już od około 3 lat inwestuję w dobre buty, bo taka ma uroda,że nóżki mi się niedość że męczą, to jeszcze pocą, choć fajnie by było mieć kilka par w każdym kolorze.

Cytat:

a mój Mąż świruję, bo pogoda boska, słonko i on wybiera się na motocykl pojeżdzić argumenty takie że płakać można ze śmiechu a potem pójdziemy na spacerek razem

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a dla mnie zmywarka moglaby nie istniec!!!!jak bede urzadzac kuchnie to napewno nie zamontuje zmywarki, bo wole sama umyc naczynia
przyjmij słowa mojego uznania podziwiam. Może gdybym mało miała naczyń to też bym chciała sama itp, ale przy produkcji jaka u nas wystepuję marudziłam już od 1,5 roku, choć o 45cm'owej. Podczas mojego absolutnego leżenia gdy Małż zwywał, sam zaczął dopominać się o ...60'tkę
Ładuję gary i wszystko jak leci, nawet takie które przypala mi się ja się zawizażuję i wszyściutko lśniące wyjeżdża.
Do zmywania z jednego obiadu to ja minimum ok 15l brałam, bo full płynu i goraca woda lała się strumieniem, a teraz co 2 dzień wstawiam i pełen relax
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 09:56   #3698
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

przyjmij słowa mojego uznania podziwiam. Może gdybym mało miała naczyń to też bym chciała sama itp, ale przy produkcji jaka u nas wystepuję marudziłam już od 1,5 roku, choć o 45cm'owej. Podczas mojego absolutnego leżenia gdy Małż zwywał, sam zaczął dopominać się o ...60'tkę
Ładuję gary i wszystko jak leci, nawet takie które przypala mi się ja się zawizażuję i wszyściutko lśniące wyjeżdża.
Do zmywania z jednego obiadu to ja minimum ok 15l brałam, bo full płynu i goraca woda lała się strumieniem, a teraz co 2 dzień wstawiam i pełen relax
nawet jak mamy w domku jaks imprezke to nie ma problemu ze zmywaniem.....nigdy u nas w zlewie(u mamy w kuchni, my nie mamy jeszcze) nie ma sterty garów i naczyn, zawsze zmywane sa na biezaco, mama nas tak nauczyla ze kazdy po sobie zmywa!
moj tż tez zmywa naczynia i mu to nie przeszkadza,bo pracujac na kuchni jako szef tez musial zmywac! czasami nawet jak mi sie nie chce to pozmywa ladnie za mnie i nie marudzi!!
jak widze moja ciocie , ktora zbiera te talerze kilka dni zeby potem cala zmywArke zaladowac to mnie szlag trafia, nie moglabym zasnac wiedzac ze cos zalega nie umyte!
uwazam ze zmywarka to dobra rzecz, ale dla wieloosobowych rodzin!
osobiscie na dzien dzisiejszy dla mnie nie istnieje, moze kiedys sie przekonam jak juz bede stara hehe

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-08, 09:58   #3699
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie

wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet

a my dzis idziemy z malym do kina na wyspe dinozaura

co do spania...moj maly na poczatku spal tylko w rozku i bez poduszki

ale mysle, ze w lecie jak bedzie upal to nawet rozek moze sie nie przydac, tylko okryje sie maluch pielucha i tyle
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 10:07   #3700
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Buciki nawet fajne zwłaszcza te żółte i zielone do białych lnianych spodni , ale nie dla mnie. Mają za cienki spód i zaraz bym miała obite pięty z pęcherzami

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

No z tymi warzywami to bym polemizowała

Zwłaszcza jeśli rosną koło drogi szybkiego ruchu
w niektórych warzywach i owocach można by pewnie znaleźć całą tablicę Mendelejewa
Cytat:
Aaaa
nigdzie nie pisałam, że warzywa są bardziej szkodliwe niż alkohol
tylko, że też mogą być szkodliwe

a jem bo mam nadzieję, że nie są tylko przesiąknięte metalami ciężkimi ale i witaminami itp.

Cóż w końcu coś trzeba jeść i na coś umrzeć
no wąłsnie , jka te znie mowilam ze warzywa sa tak smao trujace i szkodliwe jak akryl iczy inne chemikalia ale jak sie dluzszy czas cos je to powoli organizm zatrówa !!!

dziewcyzny :

………………....……._.;_'.-._
……………………….{`--.♥.-.'_,}
……………………{;..\,__...-'/}
....._.;_'.-._ …{..'-`.♥._;..-';
...{`--♥..-.'_,}…`'--.._..-' ....._.;_'.-._
.{;..\,__...-'/}…._.;_'.-._ ...{`--.♥.-.'_,}
.{..'-`.._;..-';.{`--..♥-.'_,}.{;..\,__...-'/}
....`'--.._..-'.{;..\,__...-'/.{..'-`♥.._;..-}
........,--\\..,-"…`'--.._..- .....--.._..-
...... ....._.;_'.-._..... ||......//
..........{`--.♥.-.'_,}.,-"-.....//.,-"-..
........{;..\,__...-'/....'-.\.// (..'-...\
………..{..'-`.._;..-'. ,/. // ;---,
......../....-'.)\\......... /.,-"-....\
........\,---'`...\\.......//. (..'-.....\
....................\\... .//
................../J\\♥//I\
.................(_,-}={-,_)
...................\_//((\_/
.....................//))(\
....................(/..))
........................( (
......................... \)

w Dniu kobiet hihi

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 10:10   #3701
frida110
Zakorzenienie

Moja siostrzenica urodziła się w lipcu i na spacerki siostra ją tylko nakrywała pieluchą, tak samo było gdy spała w dzień - pielucha lub cieniutki polarowy kocyk. Natomiast na noc sam polarowy kocyk, bo kołderka przy dobrze ponad 25 stopniach nie potrzeba była wcale.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 10:13   #3702
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
jak widze moja ciocie , ktora zbiera te talerze kilka dni zeby potem cala zmywArke zaladowac to mnie szlag trafia, nie moglabym zasnac wiedzac ze cos zalega nie umyte!
osobiscie na dzien dzisiejszy dla mnie nie istnieje, moze kiedys sie przekonam jak juz bede stara hehe
wieloosobowa rodzina nie jest wyznacznikiem produkcji brudnych naczyń moim zdaniem.
Nas w domku jest trójka i wstawiam najczęściej z jednego poprzedniego dnia +ze śniadanka a zdarza się i codzień, ale nie mam najmniejszego zamiaru cię nakłaniać. W żadnym wypadku.Każdy sam sobie uatwia wg. własnych potrzeb.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 10:33   #3703
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

I współczuję z powodu pieska

Jeśli chodzi o imiona, to mieliśmy drobny dylemat. Mój mąż nie jest Polakiem, nazwisko mamy hiszpańskie, więc chcieliśmy wybrać imię, które pasowałoby do nazwiska i można byłoby je wymówić tak samo po polsku, hiszpańsku i angielsku. Dla chłopczyka wybraliśmy Antonio, bo takie imię nosili mieli nasi dziadkowie. Dla dziewczynki Alexandra, bo nam się podoba, a poza tym tak miałam się nazywać ja, a potem mój brat . Mąż miał dylemat, bo nasi bliscy znajomi o nazwisku takim samym jak nasze mają syna Anthony (a jego ojciec ma na imię tak samo jak mój mąż ) i wahał się, czy to właściwe. Przekonałam go, że jak najbardziej- szkoda byłoby, że takie imię z tradycjami w mojej i jego rodzinie przepadło z takiego powodu. Poza tym możemy się wkrótce przeprowadzić gdzieś daleko i być może nigdy nie zobaczyć. To przecież nie rodzina.

Ja nie będę kupowała rożka, bo ich nie lubię. Kupię coś w takim stylu z polarowej tkaniny, fajnie można w to zawinąć maluszka. A na zimę coś wymyślę

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-03-08 o 10:37
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 10:48   #3704
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
wieloosobowa rodzina nie jest wyznacznikiem produkcji brudnych naczyń moim zdaniem.
Nas w domku jest trójka i wstawiam najczęściej z jednego poprzedniego dnia +ze śniadanka a zdarza się i codzień, ale nie mam najmniejszego zamiaru cię nakłaniać. W żadnym wypadku.Każdy sam sobie uatwia wg. własnych potrzeb.
ja wiem ze nie chcesz mnie naklaniac.......i tak by ci sie to nie udalo
kazdy ma swoje zdanie i tyle!!

a teraz wstawiam fotki firanki ktora mama mi uszyla!!
1 fotka-firanka
2-pokoj w ktorym wisi owa firanka- nasz wymarzony pokoj
3-juz niedlugo bedzie tam stac wymarzona plazma mojego tż! a to okienko to jest podswietlane, bedzie parapet z marmuru , po drugiej stronie kuchnia , narazie jest atrapa poleczki
4-nasz 1 pokoj- urzadzony z tego co juz mielismy, czyli taka sciepa
5-firanka w tym pokoju

narazie mamy tylko te 2 pokoje urzadzone.........juz wkrotce beda fotki z sypialni i przedpokoju, tylko musze tż pogonic do pracy!!!do czerwca musimy sie wyrobic!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg firanka.jpg (23,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój.jpg (20,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sciana.jpg (18,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5650.jpg (20,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwony.jpg (21,3 KB, 25 załadowań)

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-08, 11:01   #3705
majka versace
Zadomowienie

Dzień doberek Dołączam się do życzeń!

Cytat:
Mój Mały też wczoraj miał dzień lenia Wogóle to zauważyłam że w soboty i niedziele to jakoś rzadziej kopie, może dlatego że mama zdecydowanie mniej się rusza niż w ciągu tygodnia w pracy? Bo on najczęściej kopie mnie po posiłkach albo podczas jazdy samochodem jak nas troche wytelepie. Ale to tylko moje spostrzeżenie, nie wiem czy to może mieć wpływ.

Cytat:
jak kojarzy ci sie z jakos osoba, to moze lepiej skojarz imie z jakims aktorem, ktory ci sie podoba
Co do imienia... to faktycznie jedno z imion nosi ulubiony aktor mojego męża, za to mi się kojarzy troche z synem dalekiej kuzynki z którego jest niezły rozrabiaka. A drugie imie jest niby ok ale ja kiedyś w młodości miałam aż dwóch facetów o tym imieniu i mimo że to już przeszłość nie chciałabym żeby któryś z nich sobie pomyślał że ja broń boże z jego powodu dałam takie imie. Poprostu mi się podoba.

Tak więc dalej nie mamy imienia bo nie możemy się zdecydować.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 11:06   #3706
Finka09
Przyczajenie

wszystkiego najlepszego Kobitki,i te Duze i Male

tu macie super filmik dokumentalny o rozwijaniu plodu,warto obejrzec http://www.clipser.com/watch_video/256420
Finka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 11:22   #3707
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Dzień doberek Dołączam się do życzeń!

Mój Mały też wczoraj miał dzień lenia Wogóle to zauważyłam że w soboty i niedziele to jakoś rzadziej kopie, może dlatego że mama zdecydowanie mniej się rusza niż w ciągu tygodnia w pracy? Bo on najczęściej kopie mnie po posiłkach albo podczas jazdy samochodem jak nas troche wytelepie. Ale to tylko moje spostrzeżenie, nie wiem czy to może mieć wpływ.

Co do imienia... to faktycznie jedno z imion nosi ulubiony aktor mojego męża, za to mi się kojarzy troche z synem dalekiej kuzynki z którego jest niezły rozrabiaka. A drugie imie jest niby ok ale ja kiedyś w młodości miałam aż dwóch facetów o tym imieniu i mimo że to już przeszłość nie chciałabym żeby któryś z nich sobie pomyślał że ja broń boże z jego powodu dałam takie imie. Poprostu mi się podoba.

podaj imiona jakie bierzecie pod uwage.........moze mamuski pomoga tobie w wyborze

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-08, 11:23   #3708
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

1 fotka-firanka
3-juz niedlugo bedzie tam stac wymarzona plazma mojego tż! a to okienko to jest podswietlane, bedzie parapet z marmuru , po drugiej stronie kuchnia , narazie jest atrapa poleczki
5-firanka w tym pokoju

narazie mamy tylko te 2 pokoje urzadzone.........juz wkrotce beda fotki z sypialni i przedpokoju, tylko musze tż pogonic do pracy!!!do czerwca musimy sie wyrobic!!

bardzo fajne

widze ze nie tylko moja mamuska szyje firanki
jakos wole dac mamusce uszyc firaneczki niz dawac grubą kasiore za nie w sklepie, a zaoszczedzona kase to pakuje w mieszkanie a za neidlugo w dzidzi
Ja teraz jestem na etapie woalow wszelakich rodzajow jakos zakardowe i inne firnaki mnienie bawia

dziewczyny takie pytanie z innej beczki co macie w oknach w kuchni ? bo ja mam dosc nietypowe firany bo na takich badylach od zazdrosek bo karnis zmi sie w kuchnie nie miesci i caly czas wisza tylko dwie firany i nie wiem co mam z tym fantem zrobic

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-03-08, 11:26   #3709
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mój dzidź wczoraj też był mało aktywny i oczywiście zdążyłam się zmartwić, a tak się starałam .

Cytat:
A wanienka jaka? Wyprofilowana?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o imiona, to mieliśmy drobny dylemat. Mój mąż nie jest Polakiem, nazwisko mamy hiszpańskie, więc chcieliśmy wybrać imię, które pasowałoby do nazwiska i można byłoby je wymówić tak samo po polsku, hiszpańsku i angielsku. Dla chłopczyka wybraliśmy Antonio, bo takie imię nosili mieli nasi dziadkowie. Dla dziewczynki Alexandra, bo nam się podoba, a poza tym tak miałam się nazywać ja, a potem mój brat . Mąż miał dylemat, bo nasi bliscy znajomi o nazwisku takim samym jak nasze mają syna Anthony (a jego ojciec ma na imię tak samo jak mój mąż ) i wahał się, czy to właściwe. Przekonałam go, że jak najbardziej- szkoda byłoby, że takie imię z tradycjami w mojej i jego rodzinie przepadło z takiego powodu. Poza tym możemy się wkrótce przeprowadzić gdzieś daleko i być może nigdy nie zobaczyć. To przecież nie rodzina.

Ja nie będę kupowała rożka, bo ich nie lubię. Kupię coś w takim stylu z polarowej tkaniny, fajnie można w to zawinąć maluszka. A na zimę coś wymyślę
Mariola, ładne imiona . I kocyk też fajny .

Cytat:
Ale jest jeszcze czas, coś wymyślicie, u nas też trwają rozmowy

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 11:35   #3710
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jednak nie idziemy do kina

pojde po obiedzie z malym na plac zabaw

co do rozkow - to jest naprawde przydatna rzecz, chpcby z tego wzgledu, ze malenstwo o wiele wygodniej bierze sie w rozku na rece bo to jest jakies usztywnienie i latwiej do karmienia i w ogole

pamietam jak maly sie urodzil to na poczatku jego ojciec bral go tylko w rozku na rece a bez rozka sie bal bo nie wiedzial jak zlapac, tak tez bylo z innymi czlonkami rodzny
Stary 2009-03-08, 11:35   #3711
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
bardzo fajne

jakos wole dac mamusce uszyc firaneczki niz dawac grubą kasiore za nie w sklepie, a zaoszczedzona kase to pakuje w mieszkanie a za neidlugo w dzidzi
Ja teraz jestem na etapie woalow wszelakich rodzajow jakos zakardowe i inne firnaki mnienie bawia

dziewczyny takie pytanie z innej beczki co macie w oknach w kuchni ? bo ja mam dosc nietypowe firany bo na takich badylach od zazdrosek bo karnis zmi sie w kuchnie nie miesci i caly czas wisza tylko dwie firany i nie wiem co mam z tym fantem zrobic
dlatego mama mi uszyla bo za taka sama w sklepie musialabym dac 250zł a tak kupilam material i reszte potrzebnych rzeczy za 130zł.....

ja narazie kuchni nie mam.......ale jak bede miec zrobiona to chcialabym rolete rzymska, bo mi sie podoba strasznie, tylko do tego czasu zanim bede miec kuchnie pewnie znowu jakies nowe fasony beda......
a czemu nie mozesz miec karnisza?

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-08, 11:48   #3712
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
dlatego mama mi uszyla bo za taka sama w sklepie musialabym dac 250zł a tak kupilam material i reszte potrzebnych rzeczy za 130zł.....

ja narazie kuchni nie mam.......ale jak bede miec zrobiona to chcialabym rolete rzymska, bo mi sie podoba strasznie, tylko do tego czasu zanim bede miec kuchnie pewnie znowu jakies nowe fasony beda......
a czemu nie mozesz miec karnisza?
u mnie rolety odpadaja bo mam ze tak powiem blat przy oknie i z cała pewnoscia roleta nie wygladała by tak koloro po roku uzytkowania jej , hcyba ze od razu plamy bym ja kupiła

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-03-08, 11:54   #3713
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
u mnie rolety odpadaja bo mam ze tak powiem blat przy oknie i z cała pewnoscia roleta nie wygladała by tak koloro po roku uzytkowania jej , hcyba ze od razu plamy bym ja kupiła
no tak.........ale jak masz zazdroski to tez ladnie wyglada! mi sie wlasnie zazdroski z kuchnia kojarza, moze dlatego ze mama zawsze tak ma.....
ja znowu nie moge miec blatu przy oknie bo mam nisko okna i bede miec wyspe na srodku

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 11:58   #3714
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
no tak.........ale jak masz zazdroski to tez ladnie wyglada! mi sie wlasnie zazdroski z kuchnia kojarza, moze dlatego ze mama zawsze tak ma.....
ja znowu nie moge miec blatu przy oknie bo mam nisko okna i bede miec wyspe na srodku
ja mam bardzo waska kuchnie no i jedyne wyjscie to blat przy oknie i przy zlewie i tyle, zreszta wolałam wybrac to mieskzanie w kotrym było wiecej pokoi niestety w tym co kupilismy kuchnia kosztem pokoju ale cieze sie bo bynjamniej dzidzia bedzie mialo swoj pokoik, my sypilanie no i duzy pokoj dla gosci Zreszta my od zawsze w ordiznnym domu jedlimy obiady i posiłki w duzym pokoju, i wyniosłam ta tradycje na nasze noweg gniazdko bo zupełnienie wiedziałabym jak mam urzadzic duzą kuchnie ze stołek i krzeslami a tak mam pryztulna kuchenka i gdzie sie nie odwroce tam zawsze mam cos pod ręką

pozniej jak chcesz wkleje zdjecia i okien i kuchni to bedziesz wiedziala dlaczego nie moge miec karnisza

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-03-08, 11:59   #3715
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
podaj imiona jakie bierzecie pod uwage.........moze mamuski pomoga tobie w wyborze
No dobra... Pytam siostry i przyjaciółki o opinie więc moge i tu zapytać

ADRIAN czy PATRYK

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 12:10   #3716
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja mam bardzo waska kuchnie no i jedyne wyjscie to blat przy oknie i przy zlewie i tyle, zreszta wolałam wybrac to mieskzanie w kotrym było wiecej pokoi niestety w tym co kupilismy kuchnia kosztem pokoju ale cieze sie bo bynjamniej dzidzia bedzie mialo swoj pokoik, my sypilanie no i duzy pokoj dla gosci Zreszta my od zawsze w ordiznnym domu jedlimy obiady i posiłki w duzym pokoju, i wyniosłam ta tradycje na nasze noweg gniazdko bo zupełnienie wiedziałabym jak mam urzadzic duzą kuchnie ze stołek i krzeslami a tak mam pryztulna kuchenka i gdzie sie nie odwroce tam zawsze mam cos pod ręką

pozniej jak chcesz wkleje zdjecia i okien i kuchni to bedziesz wiedziala dlaczego nie moge miec karnisza
malutka kuchnia tez jest fajna!!bo nie ma tyle do sprzatania potem hihi
jasne wklej fotki!!

Cytat:

ADRIAN czy PATRYK
zdecydowanie Adrian!!!! znam paru , ale jakos mi sie nie kojarza oni jak slysze to imie!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-08, 12:12   #3717
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

ADRIAN czy PATRYK
zdecydowanie adrian

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 12:14   #3718
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
cześć brzuchatki

Gratuluję zakupów, zaszaleliscie
A gdzie fotki ??????

Ja będę korzystała z rożka na początku, ale jak będzie bardzo gorąco to pieluszka tetrowa pójdzie w ruch lub kocyczek

Cytat:
nawet jak mamy w domku jaks imprezke to nie ma problemu ze zmywaniem.....nigdy u nas w zlewie(u mamy w kuchni, my nie mamy jeszcze) nie ma sterty garów i naczyn, zawsze zmywane sa na biezaco, mama nas tak nauczyla ze kazdy po sobie zmywa!
moj tż tez zmywa naczynia i mu to nie przeszkadza,bo pracujac na kuchni jako szef tez musial zmywac! czasami nawet jak mi sie nie chce to pozmywa ladnie za mnie i nie marudzi!!
Cytat:

1 fotka-firanka
5-firanka w tym pokoju

Fajne pokoiki.
W drugim widzę meble Forte "Reytan"

Cytat:
bardzo fajne

Mam aneks kuchenny, więc okno salonowe

Cytat:

ADRIAN czy PATRYK
Adrian

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-03-08 o 12:16
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 12:16   #3719
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

ADRIAN czy PATRYK
Adrian.

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-08, 12:17   #3720
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

ADRIAN czy PATRYK
Adrian
Cytat:
malutka kuchnia tez jest fajna!!bo nie ma tyle do sprzatania potem hihi
jasne wklej fotki!!

zdecydowanie Adrian!!!! znam paru , ale jakos mi sie nie kojarza oni jak slysze to imie!!
to jak przyjade od mamuski i tesciowej
Cytat:
zdecydowanie adrian
zgadza sie

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości