|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
Ja np. nie lubie jak kto¶ mówi i pluje na mnie
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 288
|
a jak czesto podcinacie wlosy ??
tez zapuszczam wlosy i jakos nie moge sie przekonac do czestego podcinania bo wtedy to mam wrazenie ze juz naprawde wcale mi nie rosna a przez to podcinanie mam tylko caly czas tej samej dlugosci... tzn przez to w sumie nie podcinam czesto.mniej wiecej raz na 2miesiace. |
|
|
|
#4203 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
a ja w³a¶nie wracam z k±pieli
![]() I powiem Ci Domi, ¿e siê chyba nie op³aca kupowaæ tego proszku. Nala³am wody, wrzuci³am proszek (swoj± drog± fajnie kolorowy :P), by³ d¼wiêk musowania, ale tylko tyle Mo¿e ja jestem jaka¶ gruboskórna Ale nastêpnym razem siê chyba skuszê na farbki
|
|
#4204 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4205 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 224
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo ubrudzic siê kaw± i nie miec tego jak zas³onic czy zmienic bluzki, wystarczy wtedy powiedziec osobie, z która sie masz zobaczyc, ¿e przepraszam za plamê, ale zdarza siê i nie chcesz, ¿eby wp³yne³o to przebieg Waszego spotkania, bo z rozmow± merytoryczn± to nic nie ma wspólnego, a chwila nieuwagi kazdemu mo¿e siê zda¿yc czy tak samo podchodzisz do osób *emo: Nie potrafiê z kim¶ takim rozmawiaæ, bo mnie rozprasza jego czarna kredka na oczach i tapir na g³owie. *goth: Nie potrafiê z kim¶ takim rozmawiaæ, bo mnie rozprasza jego czarny ubiór i upiorny make-up. *nijakiej dziewczyny: Nie potrafiê z kim¶ takim rozmawiaæ, bo mnie rozprasza jej nijako¶c/bylejako¶c/zaniedbanie. *pryszczatego ch³opaka: Nie potrafiê z kim¶ takim rozmawiaæ, bo mnie rozpraszaj± jego pryszcze, powinien co¶ z tym zrobic, a nie siê ludziom na oczy pokazywac. [kto mia³ tr±dzik ten wie jak trudno czasem z nim walczyc] nie oceniaj wg tego kto jak wygl±da, sama ten b³±d pope³nia³am w liceum, ja w³osy króciutkie, glany na nogach, czasem tusz na rzêsy, taki punk-rock, wszyscy ró¿owi byli dla mnie g³upsi itp. wyros³am z tego stylu, ubieram siê normalnie, malujê siê czasem wiêcej czasem mniej, zapuszczam w³osy, powoli wymieniam garderobê na bardziej kobiec±, mam nawet dresiki ró¿owe, w których czasem wyjdê z koszem czy do sklepu... i nie czujê, ¿eby mi siê przez to mózg lasowa³... czy ¿ebym by³a g³upsza, albo poczu³am nieodparta chêc kopulacji z ka¿dym nowopoznanym facetem... T¿ jest moim pierwszym i mo¿liwe ostatnim facetem... a nawet gdybym taka by³a to co to kogo powinno obchodzic, moje ¿ycie- mój wybór, cichodajki zda¿aj± sie zarówno w¶ród barbie jak i zwyk³ych na pierwszy rzut oka dziewczyn, wiem, bo znam tak± jedn± niepozorn±...
20*12*2007 zapuszczam w³osy po pas 01*09*2008 nie farbujê wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|||
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podcinam co 3-4 miesi±ce, po ok.1-2 cm ![]() Cytat:
a ja mysla³am, ze bêdê mia³a jacuzzi w wannie
|
||
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Dziewuszki, widzê, ¿e zapocz±tkowa³am niez³y offtop, proszê, skoñczmy ju¿ ten temat, hm?
Je¶li jeste¶cie ciekawe, to Wam powiem, ¿e dosta³am ostrze¿enie za "aluzje do inteligencji" - i nie przejmujê siê tym ostrze¿eniem, naprawdê. Teraz bêdê stara³a siê byæ grzeczna i tyle Mo¿e i faktycznie przesadzi³am - chcia³am Wam tylko powiedzieæ, ¿e nie wystawi³am opinii dziewczynom z w±tku "Barbie" li i jedynie na podstawie wygl±du, ale na podstawie tego, co pisz± i jak pisz±, niektóre z nich... Tyle.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#4208 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
hej dziewczyny
ta od¿ywka radical podobno zapobiega wypadaniu i trochê przyspiesza ro¶niêcie w³osów, u¿ywacie tego? warto takie co¶ kupiæ? bo ja ju¿ takie d³ugie chce a mi wypadaj± i wolno rosn±, normalnie prawie po³owê straci³am. Wszystko przez stres ;D a mo¿e dziewczynki znacie jakie¶ inne od¿ywki do wypadaj±cych w³osów, tylko ¿e moje te¿ farbowane s±, bo jak mi tak wypadaæ bêd± to ich nie zapuszczê na takie jak chce
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie podej¶cie rozumiem: "niektóre z dziewczyn z w±tku barbie s± g³upie/puste/nieoczytane, poniewa¿ ......." a nie: "dziewczyny z barbiowego maj± sztuczne cycki, blond w³osy i ró¿owe, wiêc s± g³upie/puste/nieoczytane", ale to ju¿ sobie wyjasni³y¶my
20*12*2007 zapuszczam w³osy po pas 01*09*2008 nie farbujê wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok kto¶ co¶ chce wyja¶nic to na priva, tu bêdê ignorowac takie posty
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na d³ugo¶ci nie tracê, bo dziêki wiza¿owym przyspieszaczom doustnym (wcze¶niej pokrzywa, teraz dro¿d¿e, ca³y czas siemiê lniane) rosn± mi ok. 3 cm na miesi±cI wiecie co, wspania³a wiadomo¶æ, odkry³am kosmetyk, który zmiêkcza moje w³osy Chcia³am jeszcze o co¶ zapytaæ. Kiedy¶, dawno temu (nawet nie wiem w jakim w±tku, wtedy czyta³am wszystkie sumiennie i ca³o¶ciowo ) kto¶ wspomnia³ o kosmetykach do w³osów dla czarnoskórych osób, które maj± za zadanie zmiêkczyæ i obci±¿yæ w³osy. Nie wiecie czy jest co¶ takiego dostêpne w Polsce? I nie wiem, czy to w ogóle ma sens, bo moje w³osy s± tak inaczej twarde Ale mo¿e warto by by³o spróbowaæ.
|
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 378
|
Cytat:
Mam nadziejê, ¿e fryzjerka nie obetnie wiêcej ni¿ 3 cm..
||
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec nie polecam i stwierdzam ze chyba jednak nie ma sensu... ;] |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapamiêta³am, kto ten w±tek za³o¿y³ i dziêki temu go znalaz³am
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siê nie mog³am oprzeæ i jak bylismy u mnie to wziê³am wode brzozowa i Liliputza. I przed chwilk± u T¿ dokona³am czynno¶ci wcierania mojej wody
a na d³ugo¶æ spsika³am Liliputzem![]() Ju¿ mam plan, kiedy wyprostuje w³osy na komunie w maju chrzesniaka
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Pani- jesieñ mi sie troszke Romantic znudzi³a
tzn. ja tak zawsze mam, najpierw fascynacja, potem znudzenie i chêæ u¿ywania jakiej¶ nowej, tudzie¿ powrót do jaki¶ czas temu u¿ywanej, tak jak w przypadku Kallosa Latte (do którego mam zamiar wrócic) i Glorii, która ju¿ stoi u mnie w szafce. Ale ogólnie j± lubie, nie powiem...w³osy s± puszyste a to jest bardzo du¿y plus ![]() Teraz jestem zafascynowana woda brzozow± i Liliputzem, ci±gle bym tylko psika³a i wmasowywa³a w skalp
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-03-08 o 18:24 |
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Je¶li kiedy¶ gdzie¶ dorwê, to na pewno wypróbujê, bo moich w³osów chyba nie da siê obci±¿yæ, przynajmniej nigdy mi siê to nie uda³o, ale za to s± strasznie twarde, ma³o rzeczy jest w stanie je chocia¿ tymczasowo zmiêkczyæ, ostatnio jeszcze to siê nie wiedzieæ czemu pogorszy³o
|
||
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 882
|
Cytat:
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Dziewczyny powiedzcie jak z wydajno¶cia Kallosa tego ma³ego lub ¶redniego, czy na d³ugo on wystarcza?
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Kallosa latte mia³am od lipca do marca tego ma³ego oczywi¶cie![]() Ale przez 3 miesi±ce by³am w Anglii i nawet go tam chyba nie mia³am. Poza tym mia³am ma³y zastój w u¿ywaniu Kallosa
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-03-08 o 20:40 |
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
Ale mam masek do wybierania, nawet nie wiem na co siê zdecydowac czy Joanne czy Kallosa czy Mypa(i mog³abym tak w nieskoñczono¶c)
|
|
#4224 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
Przegl±dam od pewnego czasu Wasz w±tek i tak, chcê tu do³±czyæ!
W³osy staram siê zapu¶ciæ, gdzie¶ od roku. I co? I zawsze jak pójdê podci±æ koñcówki wracam do w³osów do ramion! Dlaczego nikt nie mo¿e zrozumieæ, ¿e mówiê o podciêciu 1-1,5 cm? ![]() Dlatego szukam wsparcia, podobno nastawienie psychiczne ma du¿y wp³yw
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj witaj.
Mo¿e zmieñ fryzjera??
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 109
|
Cytat:
Moja przyjació³ka mia³a w³osy do ³ocki. Posz³a, aby wycieniowac i podci±æ koñcówki. Wróci³a z p³aczem (autentycznie) i z nieco d³u¿szymi, ni¿ za ramiona... By³a tak za³amana, ¿e nie da³a rady zrobiæ awantury tej ca³ej fryzjerce. Dlatego moje koñcówki podcina zaufana kole¿anka, która nie jest profesjonaln± fryzjerk±. |
|
|
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
Dzis po raz pierwszy po kilku miesiecznej przerwie u¿y³am kallosa mlecznego. Jejku jak mi brakowa³o tego zapachuu. ohh
|
#4228 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 529
|
Witam.
Ja te¿ zapuszczam... (patrz, podpis )grzywka chyba ju¿ do po³owy nosa siêga... z ty³u w³osy s± wycieniowane ale na szczê¶cie najkrótsze siêgaj± ju¿ do pocz±tku szyi... A by³y na 2 - 3 cm. Mia³am tak± fryzurkê na ma³pê. No i grzywkê króciusieñk± mia³am... a i by³ taki moment, ¿e za bardzo odstawa³y mi w³osy na czubku g³owy... w¶ciek³am siê i podciê³am je przy samej skórze. (Oczywi¶cie nie mia³am wszystkich na 2 - 3 cm, spód by³ d³ugi, wiecie chyba o co chodzi... )
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 882
|
Cytat:
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
mi sie wydaje ze w zeszlym roku w wakacje mialam wlosy tej samej dlugosci co teraz;/ co prawda wtedy strasznie je poniszczylam, i w ciagu tego roku bylam podciac ze 3, max 4razy...
moze lepiej jednak nie podcinac wcale? |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Ale nastêpnym razem siê chyba skuszê na farbki

a ja mysla³am, ze bêdê mia³a jacuzzi w wannie

Na d³ugo¶ci nie tracê, bo dziêki wiza¿owym przyspieszaczom doustnym (wcze¶niej pokrzywa, teraz dro¿d¿e, ca³y czas siemiê lniane) rosn± mi ok. 3 cm na miesi±c
I nie wiem, czy to w ogóle ma sens, bo moje w³osy s± tak inaczej twarde