![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
ADU - jeżeli kwitnienie konwalii można wymusic, to znaczy, że być może są jakieś hodowle, w których to kwiecie można zamówić wcześniej
![]() ![]() kzabeczka nie wiem jak będzie z pierwszym tańcem, jeszcze o tym nie myśleliśmy. Nie mam pojęcia do czego będziemy tańczyć, wiem, że się tego boję, bo tańczę tak, jakby mi ktoś na nogi walcem najechał. Pewnie z TŻ pójdziemy na żywioł w tańcu, bo tak tańczy się nam najlepiej - cały parkiet należy wówczas do nas. Jak jest więcej ludzi, to ciągle się od kogoś odbijam ![]()
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
cantadeski, inaczej (podobno błędnie) nazywane kaliami
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
karolcia!!! co za wspaniale wiesci z tymi konwaliami!!!ja tez stane na glowie by je miec w sierpniu hihihi,zaraz ide obdzwaniac kwiaciarnie, a potrafie byc upierdliwa gdy czegos bardzo chce hahaha
![]() myslicie ze do mojej sukienki kowalie pasuja w ogole?ja uwielbiam te kwiaty... u tej doleckiej to probny 200zl kosztuje?! judith8 nie mialabym zadnych oporow zeby miec sztuczne kwiatki jesli sa to te wymarzone,a coz to za zbrodnia miec sztuczne?to twoj slub!i jesli znalazlabym gdzies sztuczne konwalie wygladajace jak prawdziwe pewnie tez bym kupila ![]() dziewczyny ile mniej wiecej placicie za dekoracje kosciola? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
pysiulka, nie dogadałam się, ale chyba w dzień ślubu. Nic mi nie mówiła o próbnym :/ Tak więc wolę nie myśleć o cenach, jakie ma.
Może na wiosnę almi decor będzie mieć sztuczne konwalie? ![]()
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
ja za przystrojenie kościoła - ławki, krzesła dla nas i świadków, łuk na wejście, 3 duże bukiety pod ołtarze i 2 małe na boczne... wszystko z żywych kwiatów zapłacę ok. 700-800 zł... będą 2 pary, więc po połowie...
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
KAROLCA jakbyś gdzieś dostała w sezonie doniczki z konwaliami, np. u hodowcy albo w obi, czy gdzieś tam, to nie musiałabyś czekać 2 lata,a konwalie lubią najbardziej półcień lub cień, więc balkon się nadaje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że na specjalne zamówienie może i ktoś się zgodzi na konwalie, szczególnie, że jeżeli będę miała bukiet, to wtedy zdecyduję się, aby były kwiatem przewodnim na sali ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
karolcia dzwonilam do kilku kwiaciarni i mam dobre wiesci
![]() tzn w kwiaciarni dominik powiedzieli mi ze no problemo sprowadzic konwalnie w sierpniu,ale nie bedzie to tanie,cos okolo 400 zl lub wiecej bkiet bedzie kosztowal.w innej kwiaciarni powiedzieli mi,ze nie sprowadzaja a z kolei w tej http://www.bukieciki.com/page9015936...50fa57c0f.html pani powiedziala,ze tez nie ma problemu,ze ona moze nawet teraz sprowadzic,ze jeden peczek to koszt 10zl,na bukiet slubny bedzie potrzebnych jakichs 5-6 peczkow ![]() i co ty tym myslisz? adu to nawet tanio,a jaka kwiaciarnia robi ci te dekoracje kosciola? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za niespełna stówkę można mieć piękny konwaliowy bukiet!!!! Uszczęśliwiłaś mnie maksymalnie teraz ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze w Fordonie. S U P E R ! ! !
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
karolcia hihihi nom ja tez sie ciesze strasznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a masz jakis pomysl na te konwalie?czy tak po prostu peczki konwalii bez zadnych ozdob? ale to jeszcze nie koniec dobrych wiadomosci dla mnie na dzisiaj-prawdopodobnie dostane namiar na fime ktora dekoruje koscioly,robi alejki slubne z zywych kwiatkow(sztucznych tez) za 200-250 zl! to jak za darmo!a jesli jeszcze jakas para bedzie miala slub to wyjdzie oczywiscie jeszcze taniej!widzialam fotki znajomych i wygladalo to cudnie!a maja tak tanio bo nie maja ani stronki zadnej ani nic zadnej reklamy tylko tak polecaja ich jedni drugim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
To jak będziesz miała namiary to ja też pooproszę w takim razie
![]() ![]()
![]() |
#251 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja za kosciol, sale, samochod placic bede max. 2000pln (w zaleznosci od kwiatow jakie wybiore) ale to dlatego bo osoba z mogilna bedzie jechac do strzelna i biskupina zeby zrobic dekoracje i tylko my bierzemy slub w tym dniu wiec podzialu nie bedzie bylam w basmie, bo tak nazywa sie ten salon z butami i niestety problem jest taki ze ja nosze 37, wiec growikar wypada dla mnie jako 36, rozmiary z growikaru byly 37,38,39,40 ![]() ![]() panie w sklepie bardzo mile, od kwietnia maja miec tez buty meskie |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim fankom konwalii... Super, że Wam się udało
![]() już wcześniej pisałam o mojej kwiaciarni... wklejam jeszcze raz linka... nie przestrasz się stronka szału nie robi, ale kwiaciarnia, jak najbardziej do polecenia.... http://ogrodnictwo_kwiaciarnia.republika.pl/ oglądałam storczyki w almi... takie bordowo-pomarańczowe? rzeczywiście ktoś musiałby z bliska się przyglądać i to jeszcze łodyżce, aby coś zauważyć, bo kwiatki jak żywe... jak zrobisz kiedyś próbną wiązankę to wrzuć zdjęcie...
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
adu dzięki za namiary na kwiaciarnię, ale załatwianie bukietu ślubnego byłoby... ciężkie. Wiesz, z Fordonu na Nakielską jest kawałek
![]() ![]() Na szczęście jest inaczej ![]()
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez wolę mieć kwiaciarnię w pobliżu, bo mam zamiar pojechać z TŻ po ich odbiór, co bym się później nie zdziwiła, że coś jest nie tak albo o czymś zapomniał... bo przecież dla niego kwiat to kwiat ![]() hello... ja mam ślub miesiąc wcześniej - nie mam butów, obrączek, wybranego bukietu, TŻ nic nie ma do ubrania, zaproszeń też nie ma, o alkoholu i napojach nikt jeszcze nie myślał... oj dużo dużo tego ![]()
![]() |
![]() |
#255 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() apropos butow to macie jakies juz upatrzone? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Oczwiście białe
![]() Załącznik 2095594Załącznik 2095595Załącznik 2095596 Załącznik 2095597Załącznik 2095598Załącznik 2095599
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-06-27 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze takie:
Załącznik 2095600
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-06-27 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny! z tego co tu czytam to macie już większość spraw załatwionych, więc zespół muzyczny tez już na pewno macie ....także proszę pomóżcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
adu dzieki za stronke kwiaciarni ale chyba znalazlam kogos kto zrobi sliczne dekoracje kosciola i alejke kwiatowa za jedyn 200-250 zl
![]() karolcia a jak z tymi konwaliami,jaki chcesz bukiet,masz jakies fotki? fajne te ostatnie butki z koronka,do sukienki by mi pasowaly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
pysiulka, mam pewien pomysł na bukiet.
Konwalie zebrane w ładny bukiecik, otoczone liściami i udekorowane jakimiś białymi kulkami ![]() Zaraz rozejrzę się po googlach, może coś znajdę aby lepiej zobrazować to, co mi siedzi w głowie ![]() Tu coś ciekawego albo tu lub tu ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Znalazłam coś ciekawego... BUKIET DLA ODWAŻNYCH Kwiaty z warzyw
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2009-03-08 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dwa pytania. Gdzie można kupić obrączki w przystępnych cenach? I drugie gdzie zaopatrują się w garnitur i dodatki Wasi TŻ. My w tym tygodniu wybieramy się w poszukiwaniu jednego i drugiego.
A co do bukietu to ja będe miała storczyki z frezjami, zakochałam się w takim połaczeniu ![]()
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest jeszce lombard, ale tam zawyżają ceny. 2. Wiem, że za 600 czy 700 zł można kupić garnitur w Galerii Fordon na pierwszym piętrze przy kawiarenkach. Jednak nie wiem czy jest tam coś ciekawego. Na pewno nie zapłaciłabym z TŻ kilka tysięcy za garnitur :/ Buty - Wójcik, CCC lub gdziekolwiek. Ważne aby były wygodne i pasowały do całości. Ładne garnitury poniżej 2000 widziałam w Focusie w sklepie niedaleko Superpharm (ale nie jestem pewna). Wiem, że był tam na wystawie jeden model, w którym z TŻ się zakochaliśmy ![]() Dodatki takie jak krawat, musznik czy co tam chcecie dostaniecie w każdym sklepie z garniturami. Jeżeli kupujecie tam ubranko, to możecie sobie negocjować wszelkie dodatki. Jeżeli natomiast chcecie spinki do krawatu, mankietów, to u jubilera, a tam jest już drogo... Storczyki z frezjami bardoz ładnie wyglądają, na początku tez o tym myślałam (jak tylko uświadomiłam sobie, że konwalii nie będzie). Ale wróciłam do pierwszego pomysłu ![]()
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasze obrączki będzie robił złotnik. Jakieś złoto mamy (kupione kiedyś za przyzwoitą cenę) więc zostanie tylko zapłacić za robociznę. Nie chcemy przepłacać za markę, której i tak nie widać. Garnitur i buty dla TŻ zostawiamy na sam koniec bo to mało skomplikowane ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedz
![]()
![]() |
#267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym długa - zagłębie mody męskiej der red (producent, który szyje też na indywidualne zamówienie, np. za surdut ze wszystkimi dodatkami chciał 1200 zł, więc nie jest to dużo, garnitury już za 300 zł) gołdyn szyk, szefler, i jeszcze z 3 czy 4 inne sklepy... należy przejść się od podwala do wełnianego rynku... poza tym galeria pomorska... focus jest raczej drogi, bo niektóre sklepy są z wyższej półki cenowej ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
a teraz problem z fasonem i kolorem, bo za duży wybór... ja sukienkę szybciej wybrałam ![]()
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ kupił garnitur w Der Red. Słuchajcie polecam w 100 %. Od samego wejścia byliśmy "przejęci" przez taką babeczkę - sluchajcie rewelacja. Babka zna się na rzeczy. Potrafi doradzić w 100%. "Cenowo" tez jesteśmy zadowoleni. Mój TŻ powiedział, że jak będzie coś potrzebował galowego to juz tylko tam będzie chodził.
Poprawki, które musiały byc wykonane zostały zrobione idealnie i zgodnie z naszymi życzenia. Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A możesz podać adres tego sklepu bo nie jestem z Bydgoszczy a za garniturem też musimy się porozglądać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.