|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Spełnienia marzeń z okazji naszego dzionka Kobietki
![]() Dziękuję za miłe powitanie. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Czytam Wasze doświadczenia i troszkę zazdroszczę. Tu wizyty wyglądają zupełnie inaczej. Pierwsza wizytę u ginekologa mam dopiero na 20 marca. Mają tutaj dziwny zwyczaj umawiania na pierwszą wizytę dotyczącą ciąży. Zadzwoniliśmy do naszej przychodzi po moich 3 pozytywnych testach ciążowych. Zostaliśmy z moim mężem zarejestrowani na wizytę pięć dni później. Pojechaliśmy, i okazało się, że trafiliśmy na spotkanie w formie zajęć, ze wszystkimi dziewczynami podejrzewającymi ciążę siedzącymi w poczekalni.. Na spotkaniu były położna i pielęgniarka. Wypełniliśmy tonę ankiet, dokumentów i papierów. Dostaliśmy sporo ulotek i materiałów o ciąży. Po spotkaniu musiałam iść do laboratorium na pobranie krwi do badań i bonusowo nasikałam im do kubeczka na badanie moczu . Jak się okazało, żadne z tych badań nie było robione, żeby potwierdzić, albo wykluczyć ciążę. Nie wiem dlaczego.. Dziwne zasady mają. Ja jestem przekonana, że jestem w ciąży, bo sześć pozytywnych testów nie może kłamać :P. Ale jak trafiła tam jakaś niepewna przyszłam mamuśka, to wolałabym nie być na jej miejscu. Wizytę z prawdziwym lekarzem mamy za 2 tygodnie.. Oby do 20 marca.Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
#1593 |
|
Przyczajenie
|
ja wprawdzie jeszcze nie potrzebuje nowych spodni chociaz jestem juz w 14 tyg, ale jesli juz to nie kupie w sklepie ciazowych bo tak jak piszesz ceny sa kosmiczne, widzialam bluzeczki po 179 zl. Dla mnie to przesada. Wymyslilam wiec ze wszyje sobie wstawke sciagaczowa w jedna pare jeansow. Znalazlam nawet w jednej gazecie jak takie wstawki powinny wygladac. Jak bedzie potrzeba to przerobie wiecej spodni, i tak jak piszesz wyjdzie taniej, bo kupionych w sklepie spodni ciazowych to po ciazy juz sie nosci nie chce, chce sie wrocic do normalnych ubran.
|
|
|
|
#1594 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Teraz to i tak nie byłoby na 100% pewne, jaka to płeć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie przypuszczałam, że można tak alergicznie zareagować na nieodpisywanie na wszystkie posty, które się napisało. Dla mnie to dzicinada i "księżniczkowatość" i tyle w tym temacie. Nie mam zamiaru się przejmować fochami kilku osób, gdy na tym wątku jest bardzo sympatycznie i przyjaźnie.Cytat:
I to litrami Tylko woda tak mi wchodzi.Cytat:
Bardzo rozsądnie
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim Kobietkom z duzym i malym nawet Fasolkom
wszystkiego najlepszegoFaglo, Malin30 z tymi cuchami ciazowymi to racja ceny przesada. Tymbardziej ze po ciazy jak d.. sie zmiesci![]() człowiek chcialby wskoczyc spowrotem w stare ciuchy W piewszej ciazy latałam po sklepach i porazka potem sprzedałam je za 1/4 na allegro. Nie mam zdolnosci krawieckich żeby samemu sobie cos przerobic, koszulki to teraz jest duzo w stylu baby doll idealnych na ciaze tylko ze spodniami/spodnicami problem ale myśl że tym razem sama zawiesze oko na allegro. Shine mamy podwójny wątek nie zauważyłam bo ja ten mam juz w ulubionych Ale czytam że ktos źle zareaowąl na nie odp na posty ja nawet narazie nie próbuje wszystkim odpisywać zagadywać
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKIE NOWE MAMUŚKI. Carya czy udzielałaś się w jakichś innych wątkach? Bo skądś pamiętam Twój nick ![]() Moje drogie, jestem już po romantycznym weekendzie z mężem, który zakończył się masakrycznie. w GM było wspaniale - obiadek, rundka po sklepach (nie odmówiłam sobie wstąpienia do sławnego już pod względem wygórowanych cen sklepu "Pępek Świata"- ceny BEZ ZMIAN), potem kino (polecam CIEKAWY PRZYPADEK BENJAMINA BUTTONA). Mała nocowała u teściów - dałam im rozpiskę co i jak robić, a co najważniejsze żeby chodziła po domu bez pieluchy (jest w trakcie nauki sikania do nocnika), przjeżdżam dziś do nich a tu? Mała biega w pieluszce. Jak się okazało, niezdejmowali jej pieluchy, żeby się nie przeziębiła (MATKO !!! W MIESZKANIU????PRZEZIĘBIĆ SIĘ????), i jaki skutek? Mała nie chce robić do nocnika. Nawet sobie nie wyobrażacie jak się wściekłam! Ciśnienie mi totalnie podskoczyło.Cała moja praca nad nią poszła na marne! (niestety, jak się jeden dzień nauki odpuści, własnie takie mogą być skutki).Dodam że teściowie nie należą do moich ulubieńców. Ufff, to się wygadałam
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-03-08 o 22:02 |
|
|
|
|
#1597 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1599 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja zmykam na "Teraz albo nigdy", a potem spać. Życzę spokojnej i przespanej nocy. Do jutra!
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale ponoć gazy nie mogą zabić człowieka, choć mój TZ zaczyna mieć wątpliwości ![]() ![]() )
|
|
#1603 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a tak serio to nie dziwie Ci sie,tez bym sie pewnie wsciekla.Ale dasz radeDziewczynki zycze Wam wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta i przesylam kwiatka http://0803.pl/k,QmlidTc3fDI= Papa do uslyszenia jutro |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Dziękuję(my) za kwiatka
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn ode mnie i od Justyny-Violi, 3 do kompletu z mamus od 2 latków![]() apropos blizniaczego wątku ktos czul sie tu za bardzo anonimowo, owszem jest nas tu sporo ja sama sie gubie Ja tez jestem dziwnym przypadkiem w poczekalni 3 lata temy bylam w grupie wrześ/paźdz/listopad bo mialam termin na 27 listopada, urodziłam 2 grudnia i wróciłam do dziewczyn z ktorymi przyjaźnialm sie cale 9 miechow bo znalyśmy sie jak lyse konie a w grudniowkach nikogo ![]() trzymajcie za mnie jutro kciuki, mam wizyte u ginka i pewien problem z ciąza mam nadzieje że wszystko bedzie ok więc was nie chce straszyć ...
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-03-08 o 22:30 |
|
|
|
|
#1606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj kochani jja tez mam problem z wzdeciami a gazyyyyyyyyyyyyy:rolleyes : coz mam wyrzuty sumienia mojego TZ serce zaczelo bolec caly czas zastanawiajac sie dlaczego ale w koncu wpadl na genialna mysl ze to nic innego jak od moich gazow hehehe![]() caluje wszystkich
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zmuszaj się do picia większych ilości. Wodę źródlaną lepiej pić z umiarem, ma mało składników mineralnych. Ja piję dużo od zawsze, to pierwsza moja potrzeba jak otwieram oczy z rana i ostatnia przed zaśnięciem, z domu bez picia się nie ruszam i w nocy przy łóżku też zawsze coś stoi, bo czasem się budzę spragniona. Przerażacie mnie z tymi cenami ciuchów ciążowych. Nie mam możliwości przerabiania normalnych rzeczy (brak maszyny do szycia i zerowe zdolności manualne). A może można zwykłe spodnie biodrówki nosić, one by się pod brzuszkiem kończyły? Co o tym myślicie? |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może poszukasz jakiś punktów szybkich przeróbek krawieckich? Na pewno jakieś na osiedlach są. Albo tania, zaufana krawcowa. EDIT: Czy któraś zaglądała na bliźniaczy wątek? Już nas zaczęły obgadywać, że my je obgadujemy. Nazwały nas "pannicami" i że jest to "żenada". Grunt to dostrzegać u innych drzazgę w oku, a u siebie nie widzieć belki
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-03-09 o 08:46 |
|
|
|
|
#1609 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ze mną jest tak , że raz na jakiś czas mam dzień bez objawów...a potem następnego dnia znów leżę na sofie i umieram Cytat:
ze spaniem mam podobnie, zwykle zasypiałam wciśnięta dosłownie w męża, na tzw łyżeczkę ...ale teraz...nie da rady, muszę zasypiać na plecach i nie cierpię jak mąż mnie za bardzo przytula jak zasypiam bo zawsze mnie gdzieś uciska, albo na piersi które bolą, albo na brzuch...hhheeeeh ![]() ale wczoraj poprzytulaliśmy się zmężem bo popołudniowe mdłości skończyły się przed wieczorem i nareszcie lepiej się czułam. Mąż się zwykle troszkę boi, ja też troszkę , ale .... Cytat:
dobrze powiedziane...Cytat:
ale motyw z przeziębieniem jest świetny!Cytat:
Cytat:
ja znalazłam w Vero modzie spodnie z lnu z gumką , bardzo fajne, i nie ciążowe więc cena spoko. też póki co noszę najniższe biodrówki jakie mam, inne spodnie też mogę nosić ale kłopot w tym, że jak siedzę to zaczynają mi na podbrzusze uciskać...więc muszę guzik rozpiąć... ![]() jak tam dzionek mija? PS: Malin serio????????? ja tam nie zaglądam! ja pannica?? no przepraszam, ale to nie ja chcę być pępkiem świata! komuś brak uwagi najwidoczniej, całe szczęście , że ja mam męża kochanego i przyjaciół którzy zaspokajają moją potrzebą uwagi...nie muszędręczyć ludzi na forum, że za mało na mnie patrzą...reeettyyy
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-03-09 o 08:48 |
|||||||
|
|
|
#1610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc miałam się nie wypowiadać na temat wielkiej schizmy, bo było mi to obojętne ale poczułam się urażona obraźliwym postem schoolcraft. Przykre strasznie. Cytat:
|
||
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nawet nie mogłam wczoraj wejść na neta żeby wam życzenia złoźyć bo tak mnie brzuszek pobolewał że spędziłam dzień w łóżku :/ lekarz mówił żebym nospe piła jak będzie bolał nawet 3 dziennie ale jakoś nie chce brać leków. Może to tak na początku później mi przejdzie.
evuncia śliczne twoje maleństwo i jak ładnie widać też już bym chciała swoje zobaczyć ale jeszcze za malutkie :P piszecie o spodniach ciążowych fakt ceny są kosmiczne dobrze że moja siostra nie dawno urodziła to troszke ubrań mam, ostatnio widziałam w sklepie dziewczyne z dużym już brzuchem może 7 mieisąc w normalnych jensach i podziwiałam ją bo ja w 8 tygodniu i swoje ledwo dopinam ale może to zależy od ułożenia dziecka, bo mnie spodnie normalne cisną.
|
#1612 | |
|
Raczkowanie
|
witam,
ja wczoraj zamiast swietowac obejmowalam caly dzien sedes- normalnie koszmar. nie dosc ze sie przeziebilam, nos zawalony, glowa bolala to wymiotowalam caly dzien ![]() ![]() bylam tak wykonczona ze nie moglam nawet podniesc szklanki z herbata. myslalam ze sie wykoncze. nie sadze ze to przez ciaze, raczej to byla jakas wirosowka- mam nadzieje ze nie zaszkodzilo dziecku.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mamusie
ja tylko wpadam Wam powiedzieć dzień doberek co do watku wiadomoego, ja tam nie zaglądałam, bo jestem z Wami, a skoro chcą to mają swój i tyle i uważam, że nie należy się przejmować Malin - wiem, że jeszcze zobaczona płeć nie byłaby wiążąca, ale uprzedziliśmy, że nie chcemy wiedzieć i tyle , zresztą i tak ważniejsze było widzieć jak nasze maleńsstwo staje na głowie, bo go pani doktor obudziła buziaki moje kochane dziś znów pomykam na wizytę do gina
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
katarzinka, a co ty tak ciągle do gina latasz?
![]() aniago25, ale masz fajnie z tą siostrą... A ja napisałam dwie godziny temu długi post i nie mogłam go wysłać, a teraz wiem, dlaczego - zmiana wyglądu Wizażu. Nie wiem, jak wy, ale ja się nie mogę w tym odnaleźć...
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
Nie podoba mi się wygląd forum. Mam nadzieje, że to przejściowe ze względów technicznych.
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=318260
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-03-09 o 11:20 |
|
|
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
nie tak ciągle - wizyty mam co 3 tygodnie, teraz w piatek byłam na usg - bo to gdzie indziej niż mój gin, a teraz mam normalną wizytę
wiec chyba tak w normie nowy wizaż - nie umiem się ustosunkowac póki co
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Aha... Heh, ja póki co byłam tylko raz na wizycie - dwa tygodnie temu łącznie z USG, a następna wizyta za półtora tygodnia.
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ja współczuję wszystkim tym które borykają się tak silnie z wymiotami. Mi jest niedobrze dość często, parę razy zdarzyło mi się wymiotować ale tak jak tu czytam ze mną jest jeszcze dobrze. Jestem tak gdzieś na początku 11 tygodnia i cieszę się bo jeszcze nie przytyłam ale to chyba dla tego że jestem trochę przy kości. Dziewczyny wiecie co mi pomaga na wzdęcia jabłka i kompot z truskawek.
|
|
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
Orzeszek.1 to faktycznie nieciekawie, że mała nie chce do nocnika. Współczuje, bo domyślam się, że kosztowało Cie to mnóstwo pracy i cierpliwości. Ale wierze, ze jeszcze sie nauczy
![]() Biedroneczkaolga dziwne, ja mam termin na 24 września i dzisiaj zaczął mi się 11 tydzień. Ale z tymi terminami, to nigdy nie wiadomo, co i jak. Jak będzie chciało dzidzi posiedzieć dłużej to posiedzi ![]() Ja będę samotną mamusią, i jakoś postaram się dobrze wychowac moje maleństwo. Niestety z ojcem dziecka przestało się układać, co gorsza zaczeło się strasznie psuć i nie zapowiada się na zmianę. Ale pogodziłam się już z myślą, że nie będzie przy mnie faceta w tych waznych chwilach. Czy jeszcze, któras mamusia jest sama???? A co do wizyt u gina, to ja w 2 miesiącu chodziłam co tydzień, bo plamiłam i wogóle. Teraz jest już dobrze. I czekam na usg do 17 marca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

wiosna sie zbliza i trza dresik jakis kupic bo w jeansach ciezko
. Jak się okazało, żadne z tych badań nie było robione, żeby potwierdzić, albo wykluczyć ciążę. Nie wiem dlaczego.. Dziwne zasady mają. Ja jestem przekonana, że jestem w ciąży, bo sześć pozytywnych testów nie może kłamać :P. Ale jak trafiła tam jakaś niepewna przyszłam mamuśka, to wolałabym nie być na jej miejscu. Wizytę z prawdziwym lekarzem mamy za 2 tygodnie.. Oby do 20 marca.
Po drugie brzydkie jak noc. Chyba po prostu poszukam fajnych spodni w lumpeksie i zaniosę do krawcowej, by mi zrobiła wstawki "ciążowe". Wyjdzie mi to 3 razy taniej.

Nie przypuszczałam, że można tak alergicznie zareagować na nieodpisywanie na wszystkie posty, które się napisało. Dla mnie to dzicinada i "księżniczkowatość" i tyle w tym temacie. Nie mam zamiaru się przejmować fochami kilku osób, gdy na tym wątku jest bardzo sympatycznie i przyjaźnie.
Bardzo rozsądnie
ale myśl że tym razem sama zawiesze oko na allegro.
nie zauważyłam bo ja ten mam juz w ulubionych