Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-09, 15:30   #3961
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wklejam swieze fotki mojego brzuchola!! sorki za lustro ze takie brudne, ale znowu podkradlam tż jego lustro do cateringu haha
nastepnym razem juz poprosze tż zeby mi zrobil fotke normalna na stojaka, bo przy tym lustrze musze kleczec........

mieszkanko mojej dzidzi w 19t3d
Piękny brzusio ...ale chyba jednak na chlopaka

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
wklejam zdjątko czegoś co moja mama kupiła dla małej
Załącznik 2098182
Słodki kombinezonik
Stary 2009-03-09, 15:32   #3962
megi b
Wtajemniczenie

eleeri wysłane
skierka na wizażu zawsze ktoś siedzi chętny do pogadania sama nie jesteś bo w dwupaku
anusia_82 więc może jeszcze tylko do soboty poleniuchujesz ważne, że nic poważnego się nie dzieje
czekoladka21 zgrabny ten Twój brzusio ale cóż się dziwić jak przed ciążą taka laska byłaś

Kurde u mnie też pochmurno buuu. W sobotę zakupiłam kolejne spodnie ciążowe i tak się zastanawiam na jak długo mi wystarczą Przez te 3,5 miesiąca mogę jeszcze sporo przytyć, ale dla dzidziolka wszystko

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 15:38   #3963
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Piękny brzusio ...ale chyba jednak na chlopaka

Słodki kombinezonik
dziekuje

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
eleeri wysłane
skierka na wizażu zawsze ktoś siedzi chętny do pogadania sama nie jesteś bo w dwupaku
anusia_82 więc może jeszcze tylko do soboty poleniuchujesz ważne, że nic poważnego się nie dzieje
czekoladka21 zgrabny ten Twój brzusio ale cóż się dziwić jak przed ciążą taka laska byłaś

Kurde u mnie też pochmurno buuu. W sobotę zakupiłam kolejne spodnie ciążowe i tak się zastanawiam na jak długo mi wystarczą Przez te 3,5 miesiąca mogę jeszcze sporo przytyć, ale dla dzidziolka wszystko
czy ja wiem czy laska
a gacie kupilas troszke wieksze?????
ja kupilam w H&M rozmiar 36 i jeszcze sa troche luzne........ale sa tam gumki, to troche je przyciaglam ,licze zeby chociaz do konca maja starczyly, potem jakies rybaczki lniane na lato kupie.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 15:43   #3964
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Ja Ci dam doła, babo jedna . Skoro musisz leżeć, to wykorzystaj to, bo za kilka miesięcy, to tylko pomarzyć .
Co racja to racja

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
eleeri wysłane

Oby do soboty

Właśnie jakiś czas temu pisałam, że u mnie waga stoi a brzuszek rośnie i najlepsze w tym jest to że dziś kończę 19 tc a waga od początku ciąży spadła mi i kilogram nie wiedziałam, że w ciązy można gubić kilogramy zrobię badania krwi może to anemia? zresztą nie mam pojęcia bo jem normalnie i chudnę a przecież to już prawie połowa więc logicznie rzecz biorąc powinnam chyba zacząć przybierać na wadze?

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 15:45   #3965
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mi już się też pokickało

ja od początku chodze w jednych ciążowych spodniach pomimo, że mam ich kilka par-tzw. zdobycznych. Aż wcz. siostrazapytała dlaczego w jej spodniach nie chodzę a mi w tych tak wygodnie,że przez noc wyschna i znowu na tyłek zakładam.
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziekuje

czy ja wiem czy laska
a gacie kupilas troszke wieksze?????
ja kupilam w H&M rozmiar 36 i jeszcze sa troche luzne........ale sa tam gumki, to troche je przyciaglam ,licze zeby chociaz do konca maja starczyly, potem jakies rybaczki lniane na lato kupie.......
w szczecinie remontują h&m i ma być dział ciążowy, więc czekam i na pewno coś zakupię , bo nawet jeśli wchodzę w spodnie "przedciążowe" to się nie zapinam , a chodzić tak z rozpiętym rozporkiem to takie nieprzyzwoite

właśnie byłam na spacerku w sklepie z wózkami i niestety mój faworyt X-lander musi zostać odrzucony, bo ma bardzo wąską gondolę
ma takie jakby przewężenie na wysokości ramionek bobaska - odpada, bo nawet dzidzia sie przeciągnąc nie będzie mogła

obejrzałam Implast Bolder i Bebecar - chyba nad tymi się zastanowię

ale mi szkoda, bo X-landery mi się podobają bardzo

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 15:52   #3966
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Co racja to racja

Oby do soboty

Właśnie jakiś czas temu pisałam, że u mnie waga stoi a brzuszek rośnie i najlepsze w tym jest to że dziś kończę 19 tc a waga od początku ciąży spadła mi i kilogram nie wiedziałam, że w ciązy można gubić kilogramy zrobię badania krwi może to anemia? zresztą nie mam pojęcia bo jem normalnie i chudnę a przecież to już prawie połowa więc logicznie rzecz biorąc powinnam chyba zacząć przybierać na wadze?
Aniu wagą sie nie przejmuj, teraz dzidzia najbardziej rosnie to i waga pojdzie w gore!!
ja od poczatku ciazy mam juz 8kg na plusie i tez juz sie tym nie przejmuje, bo widocznie tak ma byc. kazda z nas inaczej tyje..........ja nabieram kg od poczatku ciazy, a niektorym mama kg skacza z dnia na dzien w gore!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:10   #3967
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
ja tez mam takie kłocia od kilku dni w tym tygodniu mam wizyte u gina i zapytam co sie dzieje
o była bym ci wdzięczna.
Cytat:
Mnie ostatnio w pachwinie kłuło, ale przeszło
ja czuję na brzuchu. Czasem na środku, czasem z boku, różnie. jak by mi ktoś w regularnych odstępach igły wbijał. i po chwili przechodzi.
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:15   #3968
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja zazwyczaj mówię: "Skarbie, nie kop tak mocno mamusi"
A ja: "Dzidziu kop sobie mamusię, ile wlezie"

Cytat:
Co racja to racja
(...)
Pokaż brzuszek . Widocznie schudłaś, bo dzidziuś sobie wziął

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
p4w już pisałam, ale nie wiem, czy czytałaś, więc napiszę jeszcze raz. Jak będziesz oglądała Bebecary zwróć uwagę na odgłos składania budki - moim zdaniem jest za głośna.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-03-09 o 16:43
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:16   #3969
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jestem już

Dziekuję wszystkim za pochwały mojego brzuszka
Sto całusów Wam się należy. Jesteście kochane.

Ja już wróciłam do domku, obiad zjedzony. Okularki odebrałam i nawet paradowałam w nich po sklepach, musiałam wyprobówać czy dobre
Zupełnie inaczej widzię świat, o wiele wyrazniej
Zabieram się za czytanie zaległych stron, oj sporo tego

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:23   #3970
truheart
Zakorzenienie

Cześć mamusie ja dziś w domu cały dzień, od wczesnego poranka tak mnie kłuł brzuch po lewej stronie, że od 5.30 nie zmrużyłam oka, no i zostałam w domu...muszę cholera więcej relaksu sobie dawkować..
Aniu mam nadzieję, że wycieczka się udała, nie mam siły żeby nadrobić wszystkiego od piątku
No i gratuluję nowo ujawnionych dzidzi
Tarłam marchewkę i tak sobie pojechałam kciukiem po ultra nowej tartce, że krew siknęła fontanną aż mi się słabo zrobiło, no i teraz prawy kciuk jest wyłączony z użytku, bo boli przy zwyklym dotknięciu
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Moja siostra zaczyna szlaeć z zakupami
Zobaczcie co mój Dzidziołek dostał od cioci .... tzn dostanie, bo narazie przeysłała mi tylko zdjecie
Ekhem, to wiesz, że będą mieć z Adasiem takie same ale w sumie co ja się dziwię
Cytat:
I poduszkę też kupowała Tru podobno jest super!!!
Mnie rewelacyjnie odciąża kręgosłup poza tym można ją zawijać jak się chce, nawet do siedzenia, no i będzie wygodna do karmienia.
Cytat:
Też mi się ten otulaczek na letnie noce wydaje w sam raz .

Z tego, co pamiętam, to tru chwaliła to "coś" i pisała, że warte swojej ceny .
Otulaczek jest słodki, przyszła mi paczka z motherhood następnego dnia po złożeniu zamówienia przez telefon, jeszcze robiłam przelew i mocno sie zdziwiłam, że następnego dnia mogłam już te wszystkie fajne rzeczy oglądać przed sobą otulaczek wydaje mi sie lepszy niż rożek, bo nie jest taki sztywny, no i na letnie noce to nie chcę pakować malca w taka poduchę, bo się upici jak świnka
No rogal-poducha moim zdaniem jest fajny-jak pisałam wcześniej, ale wiecie-żeby potem nie było na mnie jak sie komuś nie spodoba
Cytat:
Witajcie Mamuśki!

Długo nie zaglądałam a dziś wchodzę a tu takie zminay!

Nadal leżę ale już w sobotę mam wizytę i czekam na dobre wieści
Poza tym czuję się dużo lepiej a od kilku dni nawet nie mam skurczy i no spe biorę tylko rano Mam nadzieję, że lekarz powie coś pozytywnego!

Niestety od tego leżenia miałam strasznego doła, ale powoli wracam do formy. Zawsze byłam aktywna i takie wyłączenie z normalnego życia na ponad 2 tyg. to dla mnie zbyt wiele, w dodatku Tż cały czas na budowie a ja w domu sama. Ale będzie dobrze!

Wiem, że po części sama sobie jestem winna, bo nie oszczędzałam się ale teraz wiem, ze organizm sam daje sygnał kiedy ma dość i choćby się waliło i paliło musimy odpoczać uważajcie na siebie Mamuśki

Dla dzidzi jeszcze nic nie mam...ale nadrobię po sobocie jak pan doktorek powie że jest git to zaczną zakupy

Buziaki dla Was Wszystkich
Witaj Anusia, dobrze, że się odezwałaś jesteś dzielną dziewczynką, ładnie leżysz więc pewnie teraz gin powie, że koniec szlabanu
A co do dbania to masz rację, ja też właśnie zaczynam tego doświadczać na własnej skórze..
Zmykam chwilowo, bo mam jeszcze prasowanie, a o 17 przychodzą panowie montowac szkło nad blatami w kuchni, jak sobie pójdą to lokuję się z lapem w łóżku i do Was zaglądam
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:25   #3971
Cassandra 23
Zakorzenienie

czarnolaska witaj na naszym wątku

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
wiem gruba jestem
Ej co to za teksty?? Zaraz będzie lanie
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ach i muszę się pochwalić

Wczoraj odwiedzili nas moi Rodzice i okazało się że Moja Mama odkurzyła druty i szydełko

Oto co Zuzia dostała od Babci
Takich cudeniek nigdy nie widziałam. Poprostu sliczności!

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki , no pisałam dużo nie pisać a tu tyle stron , nieźle zaszalałyście, ale nadrobię dopiero jutro bo dziś dosłownie przed chwileczką wróciliśmy z domu. Mieliśmy być szybciej ale przeze mnie nie wyszło

A już wam piszę co się stało - niestety nic przyjemnego, a mianowicie wizyta w szpitalu. Dziś rano zauważyłam, że śluz jest brązowawy i nie na żarty się wystraszyłam. troszkę odczekałam, myślałam że minie godzinka, dwie i będzie lepiej ale niestety. Zadzwoniłam do pani ginekolog do której chodziłam wcześniej przed przeprowadzką do olsztyna, na szczęście miała dyżur i mnie przyjęła. obejrzała mnie i malutką - łożysko i szyjka ok. a ten śluz taki to konsekwencja wczorajszego przytulanka niestety. Dostałam zastrzyk w pupę i no spę mam wziąć na noc, ale już czuję że jest lepiej a i śluz wraca do normy. Maleństwo szleje, pani doktor sedruszka za bardzoo nie mogła posłuchać tak się wierciło. Ulżyło mi, nawet nie wiecie jak. teraz normalnie wizyta za 2 tyg i zobaczymy co lekarz powie.
Biedulko ale musiałaś się wystraszyć. Wspołczuję. Dobrze, że wszystko już w porządku. Dbaj o siebie i maleństwo

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
A ja tradycyjnie jak co tydzień "dokumentowałam" swój brzusio. 20 tygodni i 1dzień.
Piękny, zgrabniutki brzuszek

Cytat:
To ja jeszcze tylko dodam odnośnie wyboru imienia dla mojego synka. Rano pytałam was o opinie i wybór między dwoma imionami.

Werdykt jest taki:

ADRIAN - 7 głosów
PATRYK - 1 głos
Zdecydowanie jestem za Adrianem.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-03-09, 16:29   #3972
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

ale mi szkoda, bo X-landery mi się podobają bardzo
implaścik bolder mój faworyt nawet się nie zniechęciłam po jednej z bardzo krytcznych opinii, zaraz odkopię i wkleję

"Szanowno firmo Implast. Skuszony pozytywnymi opiniami o waszych wózkach
kupilem w czerwcu 2008 bolder4 . Chciałbym opisac problemy jakie wynikly z
uzytkowania tego bubla bo inaczej niemazna chyba tego nazwac.
Wózek był użytkowany 4 miesiace: tylnie kolo ( wysokie) plastik czarny do blokawania -odpada od reszty koła i caly czas blokuje jazde przednia belka niemozna zblokować (poroniony pomysł z tymi plastikami do których trzeba by uzywac obcęg) wozek skreca ale tylko w jedna strone brak sciagacza lub nawet rzepów mocujacych bude stawianą -efekt podwiewa wiatr scianka przykrywaja na gondole przeciwietrzna - atrapa popatrzcie inni producenci zakrywa pół budy okienko w budzie bardzo dobre tylko doniczego w zimie przeswit w lecie swieci dziecku słońce amortyzacja regulacja niepotrzeba bo sprezyny tylnie tak mocne ze nieda sie kołysac wozkiem nawet przy pełnym rozkreceniu (jak matka ma to ruszyc klucz francuski ma wozic?) buda chodzi tragicznie ciezko - WYKONANIE!!! pozatym wykonanie spawów brak w cenie 1600 torby i parasola ? jak tylko znajde gwarancje bedzie starał sie go reklamować Z poważaniem bardzo niezadowolony klijent"
powiedzcie, że jeden nie przesądza o wszytskic,przecież nie każdy ze wszystkiego musi być zadowolony, prawda? albo mógł mieć większe oczekiwania względem wózka ja go chce i tak
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:31   #3973
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym powiedziła że do WYCIA Oprócz tego filmu to ja zawsze jeszcze płacze (wyje) na "Liście Schindlera"i "Szkole uczuć" niezaleznie który raz to oglądam.
"Szkołę uczuć" oglądałam kilka razy i za każdym razem bardziej płeczę
Nie wiem co ten film ma w sobie, że się tak rozklejam.

Cytat:
ehhh ja to w ogole w tej ciazy to płaczek jestem, nawet jak na viva czy mtv puszcza te reklamy gdzie jakies psy sa w schornisku lub do drzewa przywiazane płacze jak bóbr !!!!
Mam tak samo. Beksa ze mnie okropna

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Zazdroszcze wam ze juz większość z was zna płeć Chciałabym mówić już do brzuszka po imieniu, ale jeszcze będe musiała poczekać...
Słonko, cierpliwość popłaca. Jeszcze troszkę i dowiesz się co w brzuszku siedzi

P.S. Ale pewnie chłopak

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja jestem
jak zwykle zostaje na koncu
Svinecko czy ty cierpisz na bezsenność?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-03-09, 16:34   #3974
truheart
Zakorzenienie

Katarzynko wydaje mi się, że nie ma jednego wózka, z którego wszyscy użytkownicy byliby zadowoleni, zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasować. Przykładem jest nasz wątek, każda z nas zaczyna się przechylać w stronę innego wózka. Powiem Ci, że jeśli znalazłaś tylko jedna negatywna opinię o nim, a jesteś na niego zdecydowana - to olej ją
Ja się decydowałam na x-landera limited edition
Stary 2009-03-09, 16:38   #3975
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Jestem już

Dziekuję wszystkim za pochwały mojego brzuszka
Sto całusów Wam się należy. Jesteście kochane.

Ja już wróciłam do domku, obiad zjedzony. Okularki odebrałam i nawet paradowałam w nich po sklepach, musiałam wyprobówać czy dobre
Zupełnie inaczej widzię świat, o wiele wyrazniej
Zabieram się za czytanie zaległych stron, oj sporo tego
To dobrze, o oczy trzeba dbać .

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Cześć mamusie ja dziś w domu cały dzień, od wczesnego poranka tak mnie kłuł brzuch po lewej stronie, że od 5.30 nie zmrużyłam oka, no i zostałam w domu...muszę cholera więcej relaksu sobie dawkować..
(...)
Tarłam marchewkę i tak sobie pojechałam kciukiem po ultra nowej tartce, że krew siknęła fontanną aż mi się słabo zrobiło, no i teraz prawy kciuk jest wyłączony z użytku, bo boli przy zwyklym dotknięciu
(...)
Mnie rewelacyjnie odciąża kręgosłup poza tym można ją zawijać jak się chce, nawet do siedzenia, no i będzie wygodna do karmienia.

Otulaczek jest słodki, przyszła mi paczka z motherhood następnego dnia po złożeniu zamówienia przez telefon, jeszcze robiłam przelew i mocno sie zdziwiłam, że następnego dnia mogłam już te wszystkie fajne rzeczy oglądać przed sobą otulaczek wydaje mi sie lepszy niż rożek, bo nie jest taki sztywny, no i na letnie noce to nie chcę pakować malca w taka poduchę, bo się upici jak świnka
No rogal-poducha moim zdaniem jest fajny-jak pisałam wcześniej, ale wiecie-żeby potem nie było na mnie jak sie komuś nie spodoba
tru, ale już dobrze się czujesz, tak? Proszę uprzedzać, przy takich historiach z tarką, bo ja mam bujną wyobraźnię i aż mi się słabo zrobiło .

Z otulaczkiem masz rację, ale rożek też kupię, teraz sierpniowe i wrześniowe noce już nie są takie gorące.

Cytat:
implaścik bolder mój faworyt nawet się nie zniechęciłam po jednej z bardzo krytcznych opinii, zaraz odkopię i wkleję

Wózek był użytkowany 4 miesiace: tylnie kolo ( wysokie) plastik czarny do blokawania -odpada od reszty koła i caly czas blokuje jazde przednia belka niemozna zblokować (poroniony pomysł z tymi plastikami do których trzeba by uzywac obcęg) wozek skreca ale tylko w jedna strone brak sciagacza lub nawet rzepów mocujacych bude stawianą -efekt podwiewa wiatr scianka przykrywaja na gondole przeciwietrzna - atrapa popatrzcie inni producenci zakrywa pół budy okienko w budzie bardzo dobre tylko doniczego w zimie przeswit w lecie swieci dziecku słońce amortyzacja regulacja niepotrzeba bo sprezyny tylnie tak mocne ze nieda sie kołysac wozkiem nawet przy pełnym rozkreceniu (jak matka ma to ruszyc klucz francuski ma wozic?) buda chodzi tragicznie ciezko - WYKONANIE!!! pozatym wykonanie spawów brak w cenie 1600 torby i parasola ? jak tylko znajde gwarancje bedzie starał sie go reklamować Z poważaniem bardzo niezadowolony klijent"
powiedzcie, że jeden nie przesądza o wszytskic,przecież nie każdy ze wszystkiego musi być zadowolony, prawda? albo mógł mieć większe oczekiwania względem wózka ja go chce i tak
Czytałam tę opinię , pewnie, że jedna nie przesądza, zresztą każdy ma inne wymagania i inne podejście. Widziałaś tego Boldera na żywo? Moim zdaniem wiele traci w porównaniu ze zdjęciami z sieci (i nie tylko on, ogólnie wózki).

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-09, 16:39   #3976
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

p4w już pisałam, ale nie wiem, czy czytałaś, więc napiszę jeszcze raz. Jak będziesz oglądała bebecary zwróć uwagę na odgłos składania budki - moim zdaniem jest za głośna.
Cytat:

dzięki dziewczyny za te podpowiedzi
jak były na tapecie wózeczki to czytałam tak "piąte przez dziesiąte", bo wydawał mi się to temat bardzo odległy - będę musiała odgrzebać tą dyskusję

tak dokładnie jeszcze nie oglądałam tych wózeczków - na razie eliminowałam na podstawie ogólnych parametrów - potem konkretne testy będą

co do opinii - każda jest cenna, ale nie ma takiego wózka, który by wszystkim dogodził, więc trezba wybierać pod siebie

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-03-09 o 16:41
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:41   #3977
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu mam nadzieję, że wycieczka się udała, nie mam siły żeby nadrobić wszystkiego od piątku
No i gratuluję nowo ujawnionych dzidzi

Otulaczek jest słodki,
przesłałabys jeszcze raz link do otulaczka ? plis
Uważaj na pazurki, polecam blender rączek nie farbuję i małe prawdopodobieństwo wyrządzenia krzywdy

No i odpoczywaj, naprawdę nie przeginaj, dla mnie to najlepsze lekarstwo.Leniuchowanie, drzemka, relaxik krótki ale intensywny Wiem, ze jak się źle poczuje to nic na mnie lepiej nie wpłynie.

I jeszcze coś dodam...czekam i czekam na ta szafe, termin minął, odkopałam zamwienie a koleś nawet nie spisał na zamówieniu daty,.Odkopałam bilingi kiedy do niego dzwoniłam.Osttani raz półtora tyg temu i powiedział, że w przyszłym tygodniu montaż (czyli w tym który się właśnie skończył) więc dziś wściekła jak osa dzwonie i słyszę "to kiedy pani chce" a ja że dziś, jutro, jaknajszybciej,i koniec końców jutro rano...bosheee czy to znaczy ze jak bym nie zadzwonila to mogłabym czekac w nieskonczonośc, naprawde nie lubie takiego traktowania...

Stary 2009-03-09, 16:46   #3978
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
witam serdecznie, ja od 5 albo jeszcze wczesniej nie spie ,nie umiem jakos zasnac z nerwów . Takze jak cos to prosze o kciuki po 15
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
A ja miałam jakąś ciężką noc . Najpierw Małż sobie pochrapywał i nie mogłam spać, pogoniłam Go więc do drugiego pokoju, ale dalej nie mogłam spać, bo strasznie stwardniał mi brzuch . Wstałam, chodziłam, potem znów się położyłam, ale twardość nie ustępowała. Z wielkim wurzutem sumienia połknęłam więc no-spę i jakoś udało mi się wyciszyć.
Biedulko rozumiem Cie doskonale bo sama miałam nieprzespaną noc.
A jak usnełam to śniły mi sie koszmary, że TŻ mnie zostawił dla jakiejś kobiety Zawsze jak sie z nim pokłóce to śnią mi sie takie głupoty.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ja wlasnie ustawiam sobie swoje kolory Wizazu, w panelu kontrolnym, bo ten fiolet i pomarancz jakis za ostry dla mnie Nowy wizaz ma nowe działy i funkcje, czytałam na technicznym. Moze bedzie fajny.....
A nie wydaje Wam się, że Wizaż wolniej działa. Dłużej strony sie wgrywają?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mamusie, a malujecie paznokcie? Bo ja do tej pory nie malowałam, bo tak mi ginka powiedziała, znaczy nie zakazała, ale powiedziała, ze lepiej nie....
Chętnie bym umalowała paznokcie ale nie mam co Już od dawna borykam sie z nawykiem obgryzania paznokci... Nie wiem już jak sie oduczyć, próbowałam wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A dzisiaj dotarła częśc moich zakupków
Zakupki pierwsza klasa Oj szalejesz, szalejesz

Cytat:
dziś się chyba wybiorę z mamą do sklepu dziecięcego obejrzeć na żywo wózki, łóżeczka, wanienki, itp..., bo widzę, ze Wy tu jesteście na etapie zaawansowanych wyborów, a ja daleko w lesie - aż mi wstyd
Nie martw się, jak też jestem daleko w lesie. Nad kupnem łóżeczka, wanienki czy wózka nawet sie nie zastanawiałam. Narazie kupuje ciuszki

Cytat:
Moja siostra zaczyna szlaeć z zakupami
Zobaczcie co mój Dzidziołek dostał od cioci .... tzn dostanie, bo narazie przeysłała mi tylko zdjecie
Śliczne. Gdzieś widziałam to body u nas w sklepie, tylko niemogę sobie przypomniec gdzie. Bo nawet zastanawiałam sie nad jego kupnem

A ja jak zwykle wstąpiłam dzisiaj do Pepcoi kupiłam pare rzeczy dla Kubusia. A w sobote w Tesco była wyprzedaz 3-paków body za 13,99 zł więc jak mogłam nie kupić

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-03-09, 16:51   #3979
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
tru, ale już dobrze się czujesz, tak? Proszę uprzedzać, przy takich historiach z tarką, bo ja mam bujną wyobraźnię i aż mi się słabo zrobiło .

Z otulaczkiem masz rację, ale rożek też kupię, teraz sierpniowe i wrześniowe noce już nie są takie gorące.
Następnym razem napiszę, że dla mamuś ze stalowymi nerwami ale mam nadzieję, że nie będzie więcej takich historii
Rożek jakby co podbiorę kuzynce, jej maluch będzie miał wtedy pół roku więc juz chyba nie będzie potrzebował
Cytat:
przesłałabys jeszcze raz link do otulaczka ? plis
Uważaj na pazurki, polecam blender rączek nie farbuję i małe prawdopodobieństwo wyrządzenia krzywdy

No i odpoczywaj, naprawdę nie przeginaj, dla mnie to najlepsze lekarstwo.Leniuchowanie, drzemka, relaxik krótki ale intensywny Wiem, ze jak się źle poczuje to nic na mnie lepiej nie wpłynie.

I jeszcze coś dodam...czekam i czekam na ta szafe, termin minął, odkopałam zamwienie a koleś nawet nie spisał na zamówieniu daty,.Odkopałam bilingi kiedy do niego dzwoniłam.Osttani raz półtora tyg temu i powiedział, że w przyszłym tygodniu montaż (czyli w tym który się właśnie skończył) więc dziś wściekła jak osa dzwonie i słyszę "to kiedy pani chce" a ja że dziś, jutro, jaknajszybciej,i koniec końców jutro rano...bosheee czy to znaczy ze jak bym nie zadzwonila to mogłabym czekac w nieskonczonośc, naprawde nie lubie takiego traktowania...
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html
Tylko on jest zupełnie cienki, uprzedzam, bo ja po zdjęciach myślałam, że to jest materiał z podszewką, ale to jest jedna warstwa, taka milusia.
Kocyk jest tak miły w dotyku, że sama bym się w niego zawinęła, flanelek nie rozpakowywałam, pomacałam tylko przez opakowanie, to samo z podkładkami. A śpiworek ze słoniem jest słodki i bardzo duży w porównaniu z innymi rzeczami dla new bornów

Ale w blenderze zrobię np. surówkę z marchwi i jabłek? mój jest chyba za malutki

Z fachowcami tak jest, wielu jest super na etapie ustaleń, a potem tylko równia pochyła :/
Stary 2009-03-09, 17:00   #3980
katarzynka00
Zakorzenienie

apropos grubasa przedstawiam apartament Laurki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg small_IMG_4550.jpg (30,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg small_IMG_4550_2.jpg (28,1 KB, 9 załadowań)

Stary 2009-03-09, 17:00   #3981
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, żądaj rabatu, a co

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Biedulko rozumiem Cie doskonale bo sama miałam nieprzespaną noc.
A jak usnełam to śniły mi sie koszmary, że TŻ mnie zostawił dla jakiejś kobiety Zawsze jak sie z nim pokłóce to śnią mi sie takie głupoty.
(...)
A nie wydaje Wam się, że Wizaż wolniej działa. Dłużej strony sie wgrywają?
(...)
A ja jak zwykle wstąpiłam dzisiaj do Pepcoi kupiłam pare rzeczy dla Kubusia. A w sobote w Tesco była wyprzedaz 3-paków body za 13,99 zł więc jak mogłam nie kupić
Mnie czasem też męczą koszmary . Nic, damy radę .
Ja też mam wrażenie, że wizaż strasznie się ślimaczy .
Pokażesz zakupki?

Cytat:
Następnym razem napiszę, że dla mamuś ze stalowymi nerwami ale mam nadzieję, że nie będzie więcej takich historii
Rożek jakby co podbiorę kuzynce, jej maluch będzie miał wtedy pół roku więc juz chyba nie będzie potrzebował

http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html
Tylko on jest zupełnie cienki, uprzedzam, bo ja po zdjęciach myślałam, że to jest materiał z podszewką, ale to jest jedna warstwa, taka milusia.
Kocyk jest tak miły w dotyku, że sama bym się w niego zawinęła, flanelek nie rozpakowywałam, pomacałam tylko przez opakowanie, to samo z podkładkami. A śpiworek ze słoniem jest słodki i bardzo duży w porównaniu z innymi rzeczami dla new bornów
To wszystko kupowałaś w Motherhood, tak?

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-09, 17:02   #3982
lenusia25
Raczkowanie

O rany, robię obiad i umęczyłam się niemiłosiernie aż jestem zła, brzuchol znowu boli i na dodatek chyba popsułam mizerię buuuuuuuuuu a taką miałam na nią ochotę
lenusia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 17:05   #3983
UnholyOne
Ola-Unhola

No jestem już
Włoski podcięte i od razu inne samopoczucie

Ale naskrobałyście No zostawic was na chwilę bez kontroli i tyle czytania

Ciekawe jak tam Gizmiatko, o 15 miała wizytę. Mam nadzieję, ze odezwie się jak najszybciej, bo tu ciotki wizażanki niecierpliwe są.

Przy okazji fryzjera skorzystał na tym PIT, który właśnie wysłałam. Także teraz tylko czekac na zwrot na konto. Częśc wózka już będzie

A mój Antoś tak się właśnie rozbrykał, że chyba żabką pływa w tą i z powrotem
Stary 2009-03-09, 17:07   #3984
katarzynka00
Zakorzenienie

Dziś u mnie 20tydz i 3 dzien

Cytat:
Ale w blenderze zrobię np. surówkę z marchwi i jabłek? mój jest chyba za malutki
zrobisz, tylko nie wyjdą wiórki jak z tarki trąc na oczkach tylko taka papka. Miazga, czy jak by to określić.

Stary 2009-03-09, 17:09   #3985
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No jestem już
Włoski podcięte i od razu inne samopoczucie

Ale naskrobałyście No zostawic was na chwilę bez kontroli i tyle czytania

Ciekawe jak tam Gizmiatko, o 15 miała wizytę. Mam nadzieję, ze odezwie się jak najszybciej, bo tu ciotki wizażanki niecierpliwe są.

Przy okazji fryzjera skorzystał na tym PIT, który właśnie wysłałam. Także teraz tylko czekac na zwrot na konto. Częśc wózka już będzie

A mój Antoś tak się właśnie rozbrykał, że chyba żabką pływa w tą i z powrotem
ja dzis tez sciełam włosy - ale humor polepszyl mi sie na chwile

bo

dzis byłam na usg, ogolnie SYNEK zdorwy z tym, że lekasz doszukal sie CHYBA wady serca, tzn powiedzial ze mu sie wydaje ze tam ona jest i musze porobic badania usg, echo serca itd, ale ogolnie położenie płodu podłuzne -główkowe , łożysko na przedniej ścianie
płyn owodniowy prawidłowa ilośc
BPD 5,1
FL 3,5
FHR (+) ok 140 min

No i serce czterojamowe - poszerzenie prawego przedsionka

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 17:09   #3986
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Śliczny brzusio mój teraz bardzo podobny. w ciagu kilku dni to mnie wybrzuszyło
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 17:11   #3987
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

czy mi sie wydaje czy, wizaz zmienił szate graficzna ?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 17:14   #3988
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Sliczny brzusio.
Laurka może się chwalic taką chatą na mieście

Cytat:

bo

dzis byłam na usg, ogolnie SYNEK zdorwy z tym, że lekasz doszukal sie CHYBA wady serca, tzn powiedzial ze mu sie wydaje ze tam ona jest i musze porobic badania usg, echo serca itd, ale ogolnie położenie płodu podłuzne -główkowe , łożysko na przedniej ścianie
BPD 5,1
FL 3,5
FHR (+) ok 140 min

gratuluję synka
Ale jest pewien wady?
Nie stresuj się, pójdziesz na dokładne badanie i na pewno okaże się, że jest wszystko w porządku
My za to trzymamy tu kciuki, będzie dobrze
Stary 2009-03-09, 17:15   #3989
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, żądaj rabatu, a co
to nie przejdzie, bo szef tylko jeździ i zamówienia zbiera, a na montaż to ludzi swoich wysyła.Siostrze powidział, że rabacik 50zł udzieli a jak przyszło do płacenia to montazyści powiedzieli, że musza skasować tyle co na zamówieniu, a szef nic nie mówił, ehhh już nic u niego nie zamówie, bo z kuchnia tez nieładnie mnie potraktował...Próbował zbyć, bo może gdyby cała kuchnia tpo by mu na rączke było a tak wedle 2 szafek ...i powiedział mi "proszę zadzwonic jak będzie pani miała sprzęty. Sprzęty już conajmniej 2tyg stoją opakowane na środku kuchni. Dzwonie do niego po zakupach i co słyszę...."to się chyba nie pali, co?" Jak kurka się nie pali> korzystac nie moge gwarancja leci, stoją i zagracają, ehhh .Dobrze ze zamówiłam u innego pana, tylko terminy ma odległe, ale przesympatyczny na maxa
To sie wyżaliłam

Cytat:
O rany, robię obiad i umęczyłam się niemiłosiernie aż jestem zła, brzuchol znowu boli i na dodatek chyba popsułam mizerię buuuuuuuuuu a taką miałam na nią ochotę
mój mąż też coś ost. wspominał...nierób mizerii bo coś ci ostatnio nie wychodzi a robi,e tak samo a on do wybrednych nie nalezy, je co kuchnia wyda

Stary 2009-03-09, 17:15   #3990
skierka1981
BAN stały

Cytat:

bo

BPD 5,1
FL 3,5
FHR (+) ok 140 min

no wizaz się zmieniał od rana i nie można go było odpalić.

Z maleństwem na pewno wszystko będzie dobrze . kiedy idziesz na te badania?
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości