|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
...ale chyba jednak na chlopaka![]() Cytat:
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
eleeri wysłane
![]() skierka sama nie jesteś bo w dwupaku anusia_82 więc może jeszcze tylko do soboty poleniuchujesz ważne, że nic poważnego się nie dzieje czekoladka21 zgrabny ten Twój brzusio ale cóż się dziwić jak przed ciążą taka laska byłaś ![]() Kurde u mnie też pochmurno buuu. W sobotę zakupiłam kolejne spodnie ciążowe i tak się zastanawiam na jak długo mi wystarczą Przez te 3,5 miesiąca mogę jeszcze sporo przytyć, ale dla dzidziolka wszystko
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a gacie kupilas troszke wieksze????? ja kupilam w H&M rozmiar 36 i jeszcze sa troche luzne........ale sa tam gumki, to troche je przyciaglam ,licze zeby chociaz do konca maja starczyly, potem jakies rybaczki lniane na lato kupie.......
|
|
#3964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie jakiś czas temu pisałam, że u mnie waga stoi a brzuszek rośnie i najlepsze w tym jest to że dziś kończę 19 tc a waga od początku ciąży spadła mi i kilogram nie wiedziałam, że w ciązy można gubić kilogramy zrobię badania krwi może to anemia? zresztą nie mam pojęcia bo jem normalnie i chudnę a przecież to już prawie połowa więc logicznie rzecz biorąc powinnam chyba zacząć przybierać na wadze?
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, bo nawet jeśli wchodzę w spodnie "przedciążowe" to się nie zapinam , a chodzić tak z rozpiętym rozporkiem to takie nieprzyzwoite właśnie byłam na spacerku w sklepie z wózkami i niestety mój faworyt X-lander musi zostać odrzucony, bo ma bardzo wąską gondolę ![]() ma takie jakby przewężenie na wysokości ramionek bobaska - odpada, bo nawet dzidzia sie przeciągnąc nie będzie mogła obejrzałam Implast Bolder i Bebecar - chyba nad tymi się zastanowię ale mi szkoda, bo X-landery mi się podobają bardzo
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od poczatku ciazy mam juz 8kg na plusie i tez juz sie tym nie przejmuje, bo widocznie tak ma byc. kazda z nas inaczej tyje..........ja nabieram kg od poczatku ciazy, a niektorym mama kg skacza z dnia na dzien w gore!
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja czuję na brzuchu. Czasem na środku, czasem z boku, różnie. jak by mi ktoś w regularnych odstępach igły wbijał. i po chwili przechodzi. |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja: "Dzidziu kop sobie mamusię, ile wlezie"
![]() Cytat:
![]() p4w już pisałam, ale nie wiem, czy czytałaś, więc napiszę jeszcze raz. Jak będziesz oglądała Bebecary zwróć uwagę na odgłos składania budki - moim zdaniem jest za głośna.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-03-09 o 16:43 |
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już
![]() Dziekuję wszystkim za pochwały mojego brzuszka Sto całusów Wam się należy. Ja już wróciłam do domku, obiad zjedzony. Okularki odebrałam i nawet paradowałam w nich po sklepach, musiałam wyprobówać czy dobre Zupełnie inaczej widzię świat, o wiele wyrazniej Zabieram się za czytanie zaległych stron, oj sporo tego
|
|
#3970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Aniu mam nadzieję, że wycieczka się udała, nie mam siły żeby nadrobić wszystkiego od piątku ![]() No i gratuluję nowo ujawnionych dzidzi Tarłam marchewkę i tak sobie pojechałam kciukiem po ultra nowej tartce, że krew siknęła fontanną aż mi się słabo zrobiło, no i teraz prawy kciuk jest wyłączony z użytku, bo boli przy zwyklym dotknięciu ![]() Cytat:
ale w sumie co ja się dziwię ![]() Mnie rewelacyjnie odciąża kręgosłup Cytat:
otulaczek wydaje mi sie lepszy niż rożek, bo nie jest taki sztywny, no i na letnie noce to nie chcę pakować malca w taka poduchę, bo się upici jak świnka![]() No rogal-poducha moim zdaniem jest fajny-jak pisałam wcześniej, ale wiecie-żeby potem nie było na mnie jak sie komuś nie spodoba Cytat:
![]() A co do dbania to masz rację, ja też właśnie zaczynam tego doświadczać na własnej skórze.. ![]() Zmykam chwilowo, bo mam jeszcze prasowanie, a o 17 przychodzą panowie montowac szkło nad blatami w kuchni, jak sobie pójdą to lokuję się z lapem w łóżku i do Was zaglądam
|
|||
|
|
|
#3971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czarnolaska witaj na naszym wątku
Ej co to za teksty?? Zaraz będzie lanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Szanowno firmo Implast. Skuszony pozytywnymi opiniami o waszych wózkach kupilem w czerwcu 2008 bolder4 . Chciałbym opisac problemy jakie wynikly z uzytkowania tego bubla bo inaczej niemazna chyba tego nazwac. Wózek był użytkowany 4 miesiace: tylnie kolo ( wysokie) plastik czarny do blokawania -odpada od reszty koła i caly czas blokuje jazde przednia belka niemozna zblokować (poroniony pomysł z tymi plastikami do których trzeba by uzywac obcęg) wozek skreca ale tylko w jedna strone brak sciagacza lub nawet rzepów mocujacych bude stawianą -efekt podwiewa wiatr scianka przykrywaja na gondole przeciwietrzna - atrapa popatrzcie inni producenci zakrywa pół budy okienko w budzie bardzo dobre tylko doniczego w zimie przeswit w lecie swieci dziecku słońce amortyzacja regulacja niepotrzeba bo sprezyny tylnie tak mocne ze nieda sie kołysac wozkiem nawet przy pełnym rozkreceniu (jak matka ma to ruszyc klucz francuski ma wozic?) buda chodzi tragicznie ciezko - WYKONANIE!!! pozatym wykonanie spawów brak w cenie 1600 torby i parasola ? jak tylko znajde gwarancje bedzie starał sie go reklamować Z poważaniem bardzo niezadowolony klijent" powiedzcie, że jeden nie przesądza o wszytskic,przecież nie każdy ze wszystkiego musi być zadowolony, prawda? albo mógł mieć większe oczekiwania względem wózka ja go chce i tak
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co ten film ma w sobie, że się tak rozklejam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() P.S. Ale pewnie chłopak Svinecko czy ty cierpisz na bezsenność?
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko wydaje mi się, że nie ma jednego wózka, z którego wszyscy użytkownicy byliby zadowoleni, zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasować. Przykładem jest nasz wątek, każda z nas zaczyna się przechylać w stronę innego wózka. Powiem Ci, że jeśli znalazłaś tylko jedna negatywna opinię o nim, a jesteś na niego zdecydowana - to olej ją
![]() Ja się decydowałam na x-landera limited edition
|
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Z otulaczkiem masz rację, ale rożek też kupię, teraz sierpniowe i wrześniowe noce już nie są takie gorące. Cytat:
, pewnie, że jedna nie przesądza, zresztą każdy ma inne wymagania i inne podejście. Widziałaś tego Boldera na żywo? Moim zdaniem wiele traci w porównaniu ze zdjęciami z sieci (i nie tylko on, ogólnie wózki).
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak były na tapecie wózeczki to czytałam tak "piąte przez dziesiąte", bo wydawał mi się to temat bardzo odległy - będę musiała odgrzebać tą dyskusję tak dokładnie jeszcze nie oglądałam tych wózeczków - na razie eliminowałam na podstawie ogólnych parametrów - potem konkretne testy będą co do opinii - każda jest cenna, ale nie ma takiego wózka, który by wszystkim dogodził, więc trezba wybierać pod siebie
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-03-09 o 16:41 |
||
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na pazurki, polecam blender rączek nie farbuję i małe prawdopodobieństwo wyrządzenia krzywdy ![]() No i odpoczywaj, naprawdę nie przeginaj, dla mnie to najlepsze lekarstwo.Leniuchowanie, drzemka, relaxik krótki ale intensywny Wiem, ze jak się źle poczuje to nic na mnie lepiej nie wpłynie.I jeszcze coś dodam...czekam i czekam na ta szafe, termin minął, odkopałam zamwienie a koleś nawet nie spisał na zamówieniu daty,.Odkopałam bilingi kiedy do niego dzwoniłam.Osttani raz półtora tyg temu i powiedział, że w przyszłym tygodniu montaż (czyli w tym który się właśnie skończył) więc dziś wściekła jak osa dzwonie i słyszę "to kiedy pani chce" a ja że dziś, jutro, jaknajszybciej,i koniec końców jutro rano...bosheee czy to znaczy ze jak bym nie zadzwonila to mogłabym czekac w nieskonczonośc, naprawde nie lubie takiego traktowania...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3978 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak usnełam to śniły mi sie koszmary, że TŻ mnie zostawił dla jakiejś kobiety Zawsze jak sie z nim pokłóce to śnią mi sie takie głupoty. Cytat:
Cytat:
Już od dawna borykam sie z nawykiem obgryzania paznokci... Nie wiem już jak sie oduczyć, próbowałam wszystkiego. Zakupki pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja jak zwykle wstąpiłam dzisiaj do Pepcoi kupiłam pare rzeczy dla Kubusia. A w sobote w Tesco była wyprzedaz 3-paków body za 13,99 zł więc jak mogłam nie kupić
|
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję, że nie będzie więcej takich historii![]() Rożek jakby co podbiorę kuzynce, jej maluch będzie miał wtedy pół roku więc juz chyba nie będzie potrzebował ![]() Cytat:
![]() Tylko on jest zupełnie cienki, uprzedzam, bo ja po zdjęciach myślałam, że to jest materiał z podszewką, ale to jest jedna warstwa, taka milusia. Kocyk jest tak miły w dotyku, że sama bym się w niego zawinęła, flanelek nie rozpakowywałam, pomacałam tylko przez opakowanie, to samo z podkładkami. A śpiworek ze słoniem jest słodki i bardzo duży w porównaniu z innymi rzeczami dla new bornów ![]() Ale w blenderze zrobię np. surówkę z marchwi i jabłek? mój jest chyba za malutki ![]() Z fachowcami tak jest, wielu jest super na etapie ustaleń, a potem tylko równia pochyła :/ |
||
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
apropos grubasa przedstawiam apartament Laurki
|
|
|
#3981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nic, damy radę .Ja też mam wrażenie, że wizaż strasznie się ślimaczy .Pokażesz zakupki? ![]() Cytat:
|
|
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
O rany, robię obiad i umęczyłam się niemiłosiernie aż jestem zła, brzuchol znowu boli i na dodatek chyba popsułam mizerię
buuuuuuuuuu a taką miałam na nią ochotę
|
|
|
|
#3983 |
|
Ola-Unhola
|
No jestem już
![]() Włoski podcięte i od razu inne samopoczucie Ale naskrobałyście No zostawic was na chwilę bez kontroli i tyle czytania ![]() Ciekawe jak tam Gizmiatko, o 15 miała wizytę. Mam nadzieję, ze odezwie się jak najszybciej, bo tu ciotki wizażanki niecierpliwe są. Przy okazji fryzjera skorzystał na tym PIT, który właśnie wysłałam. Także teraz tylko czekac na zwrot na konto. Częśc wózka już będzie ![]() A mój Antoś tak się właśnie rozbrykał, że chyba żabką pływa w tą i z powrotem
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś u mnie 20tydz i 3 dzien
![]() zrobisz, tylko nie wyjdą wiórki jak z tarki trąc na oczkach tylko taka papka. Miazga, czy jak by to określić.
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dzis byłam na usg, ogolnie SYNEK zdorwy z tym, że lekasz doszukal sie CHYBA wady serca, tzn powiedzial ze mu sie wydaje ze tam ona jest i musze porobic badania usg, echo serca itd, ale ogolnie położenie płodu podłuzne -główkowe , łożysko na przedniej ścianie płyn owodniowy prawidłowa ilośc BPD 5,1 FL 3,5 FHR (+) ok 140 min No i serce czterojamowe - poszerzenie prawego przedsionka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3986 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
czy mi sie wydaje czy, wizaz zmienił szate graficzna ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3988 | |
|
Ola-Unhola
|
Sliczny brzusio.
![]() Laurka może się chwalic taką chatą na mieście ![]() Cytat:
Ale jest pewien wady? Nie stresuj się, pójdziesz na dokładne badanie i na pewno okaże się, że jest wszystko w porządku My za to trzymamy tu kciuki, będzie dobrze
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie przejdzie, bo szef tylko jeździ i zamówienia zbiera, a na montaż to ludzi swoich wysyła.Siostrze powidział, że rabacik 50zł udzieli a jak przyszło do płacenia to montazyści powiedzieli, że musza skasować tyle co na zamówieniu, a szef nic nie mówił, ehhh już nic u niego nie zamówie, bo z kuchnia tez nieładnie mnie potraktował...Próbował zbyć, bo może gdyby cała kuchnia tpo by mu na rączke było a tak wedle 2 szafek ...i powiedział mi "proszę zadzwonic jak będzie pani miała sprzęty. Sprzęty już conajmniej 2tyg stoją opakowane na środku kuchni. Dzwonie do niego po zakupach i co słyszę...."to się chyba nie pali, co?" Jak kurka się nie pali> korzystac nie moge gwarancja leci, stoją i zagracają, ehhh .Dobrze ze zamówiłam u innego pana, tylko terminy ma odległe, ale przesympatyczny na maxa
![]() To sie wyżaliłam ![]() Cytat:
a robi,e tak samo
|
|
|
|
#3990 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no wizaz się zmieniał od rana i nie można go było odpalić. Z maleństwem na pewno wszystko będzie dobrze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

...ale chyba jednak na chlopaka
NIE LUBIĘ TROLLI

nie wiedziałam, że w ciązy można gubić kilogramy
w tym tygodniu mam wizyte u gina i zapytam co sie dzieje

Zaraz będzie lanie 

ja go chce i tak ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
a taką miałam na nią ochotę