Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-11, 15:35   #451
memka87
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

jestem za Mi tez sie wlasnie @ skonczyla. Tylko sprecyzujmy konkurencje w tych zawodach. Proponuje nastepujace:
1. Kto bedzie mial wiecej przytulanek w ciagu cyklu?
2. Kto szybciej zrobi test?
3. Kto szybciej ujrzy dwie kreski?
4. Kto zuzyje wiecej testow?

pozostale konkurencje do sprecyzowania.....:haha ha:
to ja teraz pewnie w 4 dyscyplinie wygrywam.... narazie zuzylam 6.... a i 2.... pierwszy test na 2 dni przed spodziewana @.... ale nie wiem czy to mi w czyms pomoze...
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 15:54   #452
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Z pracą to tak bywa niestety. Może koleżanka miała zły dzień, z facetem się pożarła, albo ma PMS. Podejście do starań całkiem niezłe - zwykle wtedy się udaje.

A na serce nie działa ani waleriana ani persen, to na 99,99% nerwobóle, najlepszy z metod domowych będzie magnez! Polecam Magnefar Cardio, jest z wit. B, kwasem foliowym i potasem chyba - wszystko dobre na serducho.

Cytat:
Napisane przez nina_k Pokaż wiadomość
Hej Sweet_Jelly Zgadzam się z Kropeczką. Serce podobno w ogóle nie boli, chociaż nam się tak wydaje. Miałam operację serca, to się o tym nasłuchałam. A kłucie i straszliwy ból przy oddychaniu to właśnie nerwica sercowa... Znaczy się za dużo stresów. Też to przyżywałam.. Musisz zacząć jogę ćwiczyć, albo na masaże chodzić - cokolwiek, co pozwoli zrelaksować się po pracy Buziaki i pozdrowienia
A tak w ogóle to miłego dnia kobitki
Wiem że to nerwo-bóle..ale tak mnie to serce zabolało..tak mnie cisnęło w klatce piersiowej .... oh.. Ale wzięłam persen i ustąpiło.
dziś w pracy było ok. obie koleżanki się nie odzywały..bo mały remnot u nas był i było ful pracy...
A co do kłótni..ja też nie lubię takiej skwaszonej atmosfery ale niestety taka jest już od początku. Już 2go dnia na mnie naskoczyły a po 1 tygodniu to obie się zachowywały że żałowałam że tam poszłam bo nie musiałabym...
Teraz jestem już "twardsza" I się nie daje...wale równo co mi nie leży, nie dam się zahukać i zakrzyczeć! Bo one po prostu chciałby by się mnie pozbyć. i kolazują to od początku w gestac i słowach....np. nawet jak gotują wodę na herbatę to robią 4 herbaty vel kawy a dla mnie niee jako jedynej..Ale mnie to wszystko "wa*** " bo i tak nie zamierzam na razie z tamtąd odchodzić a sama wiem że dobrze pracuje i sumiennie

[quote=PatkaM84;11389874]
O kurcze, ja nie lubię kłótni w pracy, ale jeśli się jakas zdarzy to potem zachowuję sie normalnie jakby nigdy nic. Robię swoje i tyle. Jak się komuś nie podoba to niech cmoknie mnie w tyłek[/quote]
Też zachowywałam się tak jakby nigdy nic...Choć tamta koleżanka cały dzień się nie odzywała do mnie ni słowem (może i lepiej bo jest mega agresywna a jedyne co umie do mnie powiedzieć to jakieś brzydkie i negatywne komentarze)

A to pogrubione zdanie muszę zapamiętać

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kochane byłam wczoraj u gina i widziałam bijące serduszko naszego okruszka
Wpadłam więc zostawić Wam kilka świeżych fluidków :mag ia:: magia:
ojej...łapie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
uczucie jest nieziemskie, mieliśmy łzy w oczach kiedy na usg okruszek zaczął machać rączkami i nóżkami...coś pięknego...
wstawiam fotkę mojego Okruszka , niech Wam prześle specjalne magiczne ciążowe wibracje....

oj...smutno....
na przyszły cykl- zachowaj i wykorzystaj
śliczności

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
nie denerwuj się,nerwobóle na pewno masz,ja miałam spokój a teraz znów wróciły przez tą grupe i nawet magnez przestał działać już
musze pomyslec o tym magnezie

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 16:14   #453
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Wiem że to nerwo-bóle..ale tak mnie to serce zabolało..tak mnie cisnęło w klatce piersiowej .... oh.. Ale wzięłam persen i ustąpiło.
dziś w pracy było ok. obie koleżanki się nie odzywały..bo mały remnot u nas był i było ful pracy...
A co do kłótni..ja też nie lubię takiej skwaszonej atmosfery ale niestety taka jest już od początku. Już 2go dnia na mnie naskoczyły a po 1 tygodniu to obie się zachowywały że żałowałam że tam poszłam bo nie musiałabym...
Teraz jestem już "twardsza" I się nie daje...wale równo co mi nie leży, nie dam się zahukać i zakrzyczeć! Bo one po prostu chciałby by się mnie pozbyć. i kolazują to od początku w gestac i słowach....np. nawet jak gotują wodę na herbatę to robią 4 herbaty vel kawy a dla mnie niee jako jedynej..Ale mnie to wszystko "wa*** " bo i tak nie zamierzam na razie z tamtąd odchodzić a sama wiem że dobrze pracuje i sumiennie

musze pomyslec o tym magnezie
twarda kobieta jesteś i nie daj się starym wyżeraczką ty sumiennie wykonujesz pracę,ja się do końca stażu nie poddałam i z tego dumna jestem,chodz chciałam ze stażu odejść szybko,ale na końcu powiedzialam swoje co miałam powiedzieć,w sumie ja nie chciałam zostać tam w pracy gastronomia nie dla mnie
ale my slilne kobiety damy rade ze wszystkim

ja magnez biorę trochę zwiekszony,kiedyś mi polecila znajoma,pomaga,ale teraz to musze 2 tabletki brać kiedyś wystarczyła 1
ja mam magnez o nazwie "Aspargin"
Stary 2009-03-11, 16:48   #454
Malga19
BAN stały

[quote=Koona;11385162]Wczoraj dostałam @ ale jakoś dziwniewięc jeszcze oczywiście się łudziłam :/
ale dziś to już wiem że nici z dzidzi w tym cyklu
jakaś załamana jestem
Pozdrawiam wszy

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
hej a do mnie wlasnie przyszla @ :-(((
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
hej!umnie nic dobrego własnie dziś@przyszla normalnie myslalam ze jednak nie temperaturka byla taka ładna
DRA prosze o zmiane na liscie smutno mi
oj widze ze dzisaj same smutki sa na naszym forum....dziewczyny nie martwcie sie....zobaczycie kiedys bedzie tak ze @ wogole nie przyjdzie....i bedziecie szczesliwe...

a ja wam sie pochwale bo nei wiem czy psilam ze moj TZ na jakis czas sie wyprowadzil z naszego mieszkanka....A wlasnie dzis zdecydowal sie ze wroci...i jestem szczesliwa:ju pi:
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 16:57   #455
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

a ja wam sie pochwale bo nei wiem czy psilam ze moj TZ na jakis czas sie wyprowadzil z naszego mieszkanka....A wlasnie dzis zdecydowal sie ze wroci...i jestem szczesliwa:ju pi:
to super,że wraca
Stary 2009-03-11, 16:59   #456
memka87
Raczkowanie

hej wam... wlasnie wrocilam od lekarza i sie troszke zalamalam.... poziomem angielskiej sluzby zdrowia.... lekarz wiedzial mniej o ciazy niz ja!!! sprawdzal przy mnie w necie czy np mozna robic test z moczu "dopiero" 5 dni po spodziewanej @!!! takze bylam tam chyba tylko po to zeby mi sprawdzili w laboratorium hormony w moczu.... ale nie wiem jak tam sie na tym znaja..... ehhhhh......
Stary 2009-03-11, 17:04   #457
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
hej wam... wlasnie wrocilam od lekarza i sie troszke zalamalam.... poziomem angielskiej sluzby zdrowia.... lekarz wiedzial mniej o ciazy niz ja!!! sprawdzal przy mnie w necie czy np mozna robic test z moczu "dopiero" 5 dni po spodziewanej @!!! takze bylam tam chyba tylko po to zeby mi sprawdzili w laboratorium hormony w moczu.... ale nie wiem jak tam sie na tym znaja..... ehhhhh......
o kurcze to niezła służba zdrowia tam
Stary 2009-03-11, 17:12   #458
Malga19
BAN stały

Cytat:
to super,że wraca
NOo okropnie sie ciesze....

Cytat:
ehhh to dopiero sluzba zdrowia...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:18   #459
cheakyrockchick
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny.

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym.
Nika tobie gratuluje serdecznie! pamietam jak kiedys na poprzednim watku opowiadalas o malej dziewczynce ktora sie opiekowalas i ktora powiedziala ci ze wkrotce bedziesz mamusia. kolezanki corka jest w 3 miesiacu ciazy, zaszla na krotko po tym jak ja odwiedzila kolezanka z niemowlakiem i przypadkiem zostawila smoczek u niej. cos musi byc w tych przesadach, slyszalam juz pare takich historii. no w sumie to tak wierzyc, nie wierzyc.
my z mezem kupilismy wczoraj samochod, z mysla o powiekszeniu rodziny. taki troche wiekszy zeby fotelik sie zmiescil i wozek i w schowku byla plyta z piosenkami dla przedszkolakow. hmmmm, od razu pomyslalam o tych roznych przesadach, no fajnie by bylo . no i moj maz powiedzial ze dzis wieczorem, jak wroce z pracy to zaczynamy . jejku jeszcze 7 godzin mi zostalo
Stary 2009-03-11, 17:21   #460
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

to super że wrócił a mogę zapytac dlaczego odszedł?
Cytat:
co za lekarze toż to jakieś nieuki
a może zrobisz jeszcze jeden test ( a kiedy miała @ przyjśc? )
dobrze jak byś już zobaczyła te 2 krechy bo nie chce Cię martwic , ale to może byc tfu...tfu...(odpukac ) ciąża pozamaciczna
trzymam kciuki żeby to były te 2 krechy
Cytat:
spoko, zazdrość normalna sprawa, proszę pozytywnie zazdrościć, łapać fluidki i zachodzić w ciąże
pozytywnie zazdroszcze, łapie po 1 fluidku od każdej zWas i zachodzę w ciąże. jak już zajde to będziecie pierwsze wiedziały
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:35   #461
memka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
co za lekarze toż to jakieś nieuki
a może zrobisz jeszcze jeden test ( a kiedy miała @ przyjśc? )
dobrze jak byś już zobaczyła te 2 krechy bo nie chce Cię martwic , ale to może byc tfu...tfu...(odpukac ) ciąża pozamaciczna
trzymam kciuki żeby to były te 2 krechy
@ miala byc w piatek ew. sobote wiec to nie jest jeszcze tak bardzo dlugo a wczoraj tez robilam test.... narazie czekam do pn to mi wyniki z laboratorium przyjda i jak beda negatywne to sie chyba wtedy zaczne martwic... a co do tych testow.... skoro sa produkowane przez kogos tak samo wyedukowanego to... nigdy nic nie wiadomo.... myslalam o pozamacicznej juz ale mam nadzieje ze to jednak nie to....
a wczoraj gadalam z kolezanka ktoram ma 4 dzieci i mowila ze na 2dziewczynki miala pozytywne wyniki testow a na 2chlopcow miala negatywne.... takze nigdy nic nie wiadomo!
Stary 2009-03-11, 17:39   #462
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Hej dziewuszki
Ale galopujecie z tym pisaniem nie można nadążyć z czytaniem a już nie wspomnę z odpisywaniu na wszystkie posty mam nadzieję,że nikogo nie pominę a jeżeli tak się stanie to bardzo przepraszam

Wszystkie nowo przybyłe staraczki serdecznie witam

katarzinka,miss.hot,Nika pozwólcie,że zabiorę sobie po jednym fluidku bardzo potrzebuje tej energii teraz ponieważ na dniach ma przyjść @ oby nie....

Lisica1,martaN23,Koona tak mi przykro wiem co przeżywacie ale życzę szybkiego podniesienia do góry po porażce i przejścia do następnego cyklu starań :przytu l:

roza26 ale z Ciebie laseczka śliczniutka jesteś !!!

pocierp ja od wielu lat walczę z tym paskudnym PCOS od wielu lat bire rózne leki najpierw brałam METFORMAX nie wiem czy to nie jest właśnie ta METFORMINA??? ale źle tolerowałam ten lek i lekarz mi zmienił na GLUCOPHAGE który jest lepiej tolerowany przez organizm a doda,że leczę się od kilku lat u jednego z najlepszych profesorów w Polsce w tej dziedzinie

Sweet_Jelly i tak 3maj nie daj sie wykorzystywać i pomiatać sobą

Nika1980
to naprawdę jest nasz dobry duszek
To dla Ciebie Nikus i fasolki

Wszystkie staraczki mocno pozdrawiam i mam nadzieje,że za niedługo i wszystkie starające sie spadna na dolną listę tego Wam życzę i sobie z całego serca a zafasolkowanym wielkie gratki

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-03-11 o 18:05
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:41   #463
Nika1980
Zakorzenienie

Malga nie wiem z jakiego powodu mąż się wyniósł , ale najwidoczniej separacja pomogła, czasem dobrze od siebie odpocząć i pomyśleć ..

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym.
Nika tobie gratuluje serdecznie! pamietam jak kiedys na poprzednim watku opowiadalas o malej dziewczynce ktora sie opiekowalas i ktora powiedziala ci ze wkrotce bedziesz mamusia. kolezanki corka jest w 3 miesiacu ciazy, zaszla na krotko po tym jak ja odwiedzila kolezanka z niemowlakiem i przypadkiem zostawila smoczek u niej. cos musi byc w tych przesadach, slyszalam juz pare takich historii. no w sumie to tak wierzyc, nie wierzyc.
my z mezem kupilismy wczoraj samochod, z mysla o powiekszeniu rodziny. taki troche wiekszy zeby fotelik sie zmiescil i wozek i w schowku byla plyta z piosenkami dla przedszkolakow. hmmmm, od razu pomyslalam o tych roznych przesadach, no fajnie by bylo . no i moj maz powiedzial ze dzis wieczorem, jak wroce z pracy to zaczynamy . jejku jeszcze 7 godzin mi zostalo
dzięki kochana tak, dobrze pamiętasz, że mała dziewczyna o wdzięcznym imieniu Ella przepowiedziała mi mojego Okruszka..jestem jej wdzięczna i mam nadzieję, że kiedy ją odwiedzę nastęonym razem będę już miała mały brzuszek i powiem jej o tym, że jest prawdziwą dobrą wróżką....

płyta z piosenkami dla przedszkolaków? oj kochana szykuj ty się do tych 9 miesięcy....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:50   #464
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:

płyta z piosenkami dla przedszkolaków? oj kochana szykuj ty się do tych 9 miesięcy....
ja juz chce, chce, chce tak bardzo! juz od wrzesnia biore kwas foliowy, wszystko jest ok wiec teraz zostaje nam robota no i czekanie na efekty
Stary 2009-03-11, 18:00   #465
edi25
Raczkowanie

powodzenia

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
przykro mi! Nastepny cykl bedzie Twoj.!

1. Kto bedzie mial wiecej przytulanek w ciagu cyklu?
2. Kto szybciej zrobi test?
3. Kto szybciej ujrzy dwie kreski?
4. Kto zuzyje wiecej testow?

pozostale konkurencje do sprecyzowania.....:haha ha:
ja zaczełam staranka już wczoraj

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
witam Was kochane w ten ponury,deszczowy dzionek!!!!!
biore jedna dla siebie-wczoraj zaczęliśmy starania -tzn.to było raczej
przytulanko z przyjemności a nie z konieczności starań mam nadzieję że to mój ostatni cykl z @ he he ale oczywiście nic na siłe-zmieniłam podejście od tego miesiąca niestety ja tez zylam z nadzieja ze nie przyjdzie @ ale przyszla i na szczescie juz poszla i dzialam dalej i trzymam za nas staraczki kciuki! bedzie dobrze widze ze kilka forumowiczek ma dostało @ 6.03 jak ja więc razem przejdziemy przez ten cykl i mam nadzieje ze kilka fasolek z tego będzie pozdrawiam Was kochane
ja również dostałam @ 6.03 super będzie jak nam się uda z moich wyliczeń wynika że owulka będzie 19-20 marca

Edytowane przez edi25
Czas edycji: 2009-03-11 o 18:02
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:08   #466
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Cytat:
Co za nieuki ja dzisiaj tez latałam po urzędach bo miałam kilka załatwień i szkoda gadać jak to wszystko wygląda we Włoszech aż ręce opadają nawet mój TŻ się już kłucił z tymi urzędasami bo nie wytrzymał a i na dodatek się dowiedziałam,że tutaj na wszystkie badania trzeba mieć skierowanie i się za wszystkie płaci nawet ze skierowaniem tak samo wygląda wizyta u specjalisty normalnie szok !!!
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:25   #467
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość

no to powodzenia
Stary 2009-03-11, 18:45   #468
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
twarda kobieta jesteś i nie daj się starym wyżeraczką ty sumiennie wykonujesz pracę,ja się do końca stażu nie poddałam i z tego dumna jestem,chodz chciałam ze stażu odejść szybko,ale na końcu powiedzialam swoje co miałam powiedzieć,w sumie ja nie chciałam zostać tam w pracy gastronomia nie dla mnie
ale my slilne kobiety damy rade ze wszystkim

ja magnez biorę trochę zwiekszony,kiedyś mi polecila znajoma,pomaga,ale teraz to musze 2 tabletki brać kiedyś wystarczyła 1
ja mam magnez o nazwie "Aspargin"
pomyślę o nim

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość

Sweet_Jelly i tak 3maj nie daj sie wykorzystywać i pomiatać sobą
ja mam ten staż roczny w lokalnej telewizji,to tez nie dla mnie bo to tzw "wolny zawód" a ja jestem po zarządzaniu i marketingu ,mgr dorabiam na kierunku Finanse i bankowość więc nie moja bajka I ciężko mi tak programy wymyślać i je pisać..i mówią że albo za krótko , albo zbytnio w stylu "do gazety" a ja przecież dziennikarstwa nie studiuje tylko bankowość

Wolałabym mieć określone odtąd dotąd co kiedy robię i mogłabym robić swoje..a tak troszkę się miotam..Ale postaram się nie dać Mąż mi opoką i teściowa z mamą..

A propos męża-wraca jutro
A @ mi się skończyła więc....będziem szaleć

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2009-03-11 o 18:48
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:50   #469
memka87
Raczkowanie

ula87 ale mnie teraz wystraszylas ta ciaza pozamaciczna.... i znowu mam o czy myslec......
Stary 2009-03-11, 18:56   #470
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
ula87 ale mnie teraz wystraszylas ta ciaza pozamaciczna.... i znowu mam o czy myslec......
Memka nie chcia łam Cię wystraszyc , jejciu przepraszam , wogule nie bierz takiej ewentualności , ja wierze że to na chłopczyka
poprostu napisałam co o tej sytuacji sądzę moja koleżanka była w ciąży pozamacicznej i wiem jak to mniej wi ęcej wygląda , ona miał przytym bardzo bolesne bóle podbrzusza
przepraszam...
Stary 2009-03-11, 19:03   #471
memka87
Raczkowanie

Cytat:
Memka nie chcia łam Cię wystraszyc , jejciu przepraszam , wogule nie bierz takiej ewentualności , ja wierze że to na chłopczyka
poprostu napisałam co o tej sytuacji sądzę moja koleżanka była w ciąży pozamacicznej i wiem jak to mniej wi ęcej wygląda , ona miał przytym bardzo bolesne bóle podbrzusza
przepraszam...
nie przepraszaj! lepiej brac wszystkie ewentualnosci pod uwage niz zakladac klapki na oczy i udawac ze jest w porzadku! tylko po prostu a negatywach ciezko jest myslec... a i mnie nic nie boli w podbrzuszu wiec moze to nie to.. po prostu teraz poczekam i zobacze co i jak... w pn powinny byc wyniki wiec jak nic nie bedzie (tzn ani @ ani ciazy) to sie zaczne powaznie martwic!
Stary 2009-03-11, 19:11   #472
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
nie przepraszaj! lepiej brac wszystkie ewentualnosci pod uwage niz zakladac klapki na oczy i udawac ze jest w porzadku! tylko po prostu a negatywach ciezko jest myslec... a i mnie nic nie boli w podbrzuszu wiec moze to nie to.. po prostu teraz poczekam i zobacze co i jak... w pn powinny byc wyniki wiec jak nic nie bedzie (tzn ani @ ani ciazy) to sie zaczne powaznie martwic!
o jejku a ja już myślałam że przez moje głupie pisanie teraz się zamartwiasz,
życzę aby to była fasolka
może te testy są do bani i wogule jakieś lewe a Ty masz już pod serduszkiem nowe życie ... oj tak to napewno nowe życie
Stary 2009-03-11, 19:18   #473
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
i podobno u nas w kraje jest źle

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
Powodzenia Tobie i wszytskim Staraczkom (wliczajac mnie ) !!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
NIKA1980 this is me cieszę się ze trafiłam do Was-długo Was czytałam ale jakoś nie mogłam sie zebrać aby sie wpisac do listy-ale już jestem i działam z Wami pozdrawiam wszystkie forumowiczki
Witaj i równiez powodzenia
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:23   #474
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
pocierp ja od wielu lat walczę z tym paskudnym PCOS od wielu lat bire rózne leki najpierw brałam METFORMAX nie wiem czy to nie jest właśnie ta METFORMINA??? ale źle tolerowałam ten lek i lekarz mi zmienił na GLUCOPHAGE który jest lepiej tolerowany przez organizm a doda,że leczę się od kilku lat u jednego z najlepszych profesorów w Polsce w tej dziedzinie
myślę, że to ten sam albo bardzo podobny lek. Wielu lekarzy robiło wielkie oczy kiedy mówiłam jakie leki przyjmuję, ale widać że trafiłaś na specjalistę z prawdziwego zdarzenia i bardzo dobrze

czy myślicie, że jeśli początek owu miałam w poniedziałek to jest sens dzisiaj (oprócz pon i wt) działać. Pytam, bo jak napisałam kilka postów wyżej zaczęły się problemy z pęcherzem, a przytulanko nie sprzyja leczeniu i teraz nie wiem
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:23   #475
ula 87
Zadomowienie

dziewczyny a ja mam pytanie : czy orgazm we wczesnej ciąży może zaszkodzic fasolce ? tak sobie myśle i nie moge wymyślic
... lece zrobic sobie kolacje ...mniam ... mniam
Stary 2009-03-11, 19:26   #476
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
dziewczyny a ja mam pytanie : czy orgazm we wczesnej ciąży może zaszkodzic fasolce ? tak sobie myśle i nie moge wymyślic
... lece zrobic sobie kolacje ...mniam ... mniam
Mi nie zaszkodził, ale napiszę szczerze, że zamiast przyjemności miałam nieprzyjemne skurcze macicy...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:37   #477
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Mi nie zaszkodził, ale napiszę szczerze, że zamiast przyjemności miałam nieprzyjemne skurcze macicy...
o kurcze pieczone ja miałam przyjemnośc ale już po zaczeły nie strasznie jajniki bolec i macica rwała to może coś z tego będzie ...
i żeby nie było ... mąż za granicą a ja wyskakuje z takim pytaniem
Stary 2009-03-11, 19:51   #478
Justine1988
Zadomowienie

hej dziewuszki....jak minął dzionek???U mnie nawet fajnie....Dzis mój 24 dzień cyklu...mam pytanie mogłaby sie odezwać jakaś kobietka z 30 dniowym cyklem //??Chętnie bym pokonwersowała;-)..życze owocnych staranek miłego wieczorku i upojnej nocy....
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:01   #479
kaaamila1
Zakorzenienie

Boziu Dziewczyny, ale szlejecie z iliścią postów. Tak pobieżnie czytałam, bo mam dużo nauki na weekend i można powiedziec, że siedzę prawie cały czas nad książkami. Jestem już zmęczona i przydałby mi się wolny weekend na odpoczynek.

Dzisiaj tak przemarzłam w pracy. Nie wiem co ostatnio się dzieje, ale zmniejszyli nam moc ciepła w grzejnikach. Mamy na 5, a jest tylko trochę ciepły. Wkurzają mnie współpracownicy, bo proszę ich cały czas aby zamykali mi drzwi w biurze, bo z korytarza leci zimno, a oni z przyzwyczajenia( zawsze mam otwarte drzwi) zostawiają otwarte. Dzisiaj po pracy od razu wskoczyłam pod kocyk. Potrzebowałam z trzech godzin aby się ogrzać. Pracuje w państwówce więc wiadomo kryzys i trzeba oszczędzać, ale jak pracować w takich warunkachbrr...

Dziewczyny zaczynające nowy cykl trzymam za Was kciukiTrzymam kciuki też za te testujące w najbliższych dniach.

P.S. Jak to jest, że jak ktoś pragnie dziecka, jest zdrowy, łyka witaminki nie może zajść w ciąże.. Dzisiaj pewnie słyszałyście o najmłodszej mamusi 13 lat, a tatuś 16. Wiadomo, że tego nie planowali, a tu dzidzia. Na dodatek urodziło się zdrowiutkie i mama też się dobrze czuje. Nigdy tego nie zrozumiem czemu tak jest niesprawiedliwie..Niby jako studentka prawa powinnam wiedzieć, że już życie takie jest, ale tak bardzo chciałabym to zmienić..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:02   #480
roza26
Raczkowanie

Wink Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

ja również dostałam @ 6.03 super będzie jak nam się uda z moich wyliczeń wynika że owulka będzie 19-20 marca[/quote]
ja tez zaczelam staranka juz wczoraj-mam nadzieje ze razem przejdziemy przez ten cykl i na koncu beda dwie fasolki-dla kazdej z nas po jednej Pozdrawiam serdecznie i życze udanego wieczorku
roza26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości