|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Cytat:
![]() mnie to wkurza bo nie mamy swojej lazienki jeszcze na gorze i musze zejsc na dol, przejsc caly hol i juz dupa zimna -oczy jak 5 zloty!! potem zasnac nie moge i jak zasne to zaraz sie budze i znowu siku- mam wrazenie ze minelo 5 min .......
![]() |
#2462 |
Wtajemniczenie
|
cinusiowa no tak to już w ciąży jest....dobrze że można zwalić na hormony
![]() nicola tak musimy już być gotowe na wszystko ale trzymać ile się da ![]() Aguśka tylko Ty uważaj na siebie ![]() monika jak przeczytałam Twoje pierwsze zdanie myślałam że chodzi Ci o to że masz bliźniaki a teraz wyszło że trojaczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() manolita ja bardzo lubię taki aplikator do lekarstw co jest w płynnym ibupromie dla dzieci....wszystko można tym podać ![]() a na prezent ![]() ![]() ![]() nicola ja zaraz idę spać z Julką ![]() czekoladka ale pod koniec ciąży będę częściej wstawała bo brzuch się obniży Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-03-12 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Esti super fotka
![]() ![]() ja dzisiaj chcialam sie zabrac za malowanie sciany bo mam poszpachlowana ale Tż jak dzwonilam mi mowil zebym tego nie robila ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
dziewczyny, dzięki za słowa otuchy.
![]() Najgorsze jest w tym to, że nie mogłam dać mojemu Tż chłopca, a tak bardzo zasługuje na szczęście, bo jest wspaniałym mężem (jesteśmy już po ślubie 16 lat), a z każdym rokiem kocham go bardziej. Pisze i rozczulam się blelble ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
widzę, że mamy termin prawie tego samego dnia mi zostało 83 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Cinusiowa - będąc mniej więcej w takim okresie ciązy , w jaki teraz Ty jesteś, tez miałam akatki ambiwalencji uczuć
![]() ![]() Wniosek - hormony buzują, a domownicy muszą sie przyzwyczaić i spokojnie przeczekać. Czekoladka - ja np, tylko na poczatku ciąży wstawałam w nocy sikać, ale to też nie zdarzało się każdej nocy. Teraz nie wstaję wcale ![]() ![]() Esti - dzieki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem że to dziecko odmieni nasze życie, będzie cudownie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Cinusiowa historia Cioci niesamowita
![]() ![]() Aguśkaa83 ale masz rację ![]() ![]() Esti nie doczytałam, że Tobie tak żelazo drastycznie spadło. No ale teraz już zażywasz, więc będzie wszystko ok ![]() ![]() ![]() Esti, Kathi zdjęcia suuuuper z porodu ![]() Małgosiu jak mi się straaaaaasznie podobają te Twoje białe ubranka - sweterki dla Maluszka ![]() Idę dalej leżeć ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-03-12 o 11:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedna sprawa mnie trapi..........w ktorym tygodniu mialyscie obciazenie glukoza?????
bo mi gin narazie nic nie wspominal o tym, kazal zrobic znowu tylko morfologie i cukier........bylam dzisiaj wlasnie na tych badaniach........ na nastepnej wizycie bede w 22tc.......takze powinnam miec tez badanie polowkowe......ale lekarz mi ostatnio nic nie wspominal ze to bedzie polowkowe.....to sie okaze w sumie na wizycie 27 marca
#2474 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Wiem że niektóre dzewczyny miały wcześniej, ale na razie nie masz co się tym martwić, jeszcze masz dużo czasu na to badanie... ![]() Połówkowe miałam w 22 tc
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
Idę dziewczynki do skarbowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
a ja miałam test obciązeniowy roniony dopiero w 31 tyg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
Czekoladka, ja badanie z obciążeniem mialam w 28 tygodniu. Dużo cytryny i spokojnie da się wypić.
Monikab, u Was sytuacja dokładnie taka jak u mojej kuzynki, po dwóch córeczkach bardzo chcieli mieć jeszcze synka, a tu urodziła się jeszcze jedna córeczka. Mała Kasia jest absolutnie córeczką tatusia, ukochaną i najwspanialszą i oczkiem w głowie. A wy zobaczysz, każdym dniem coraz bardziej będziecie się cieszyć, że to córeczka
![]() DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-03-12 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ![]() ![]() ja na poprzednim mieszkaniu nie mialam daleko do lazienki ale mialam spotkanie z myszka wiec jak szlam w nocy siku to musialam wszystkie swiatla pooswiecac ![]() teraz na szczescie mam lazienke powiedzmy w pokoju, wiec nie musze sie ubierac ani nic tylko szybciutko na kibelek z zamknietymi oczkami.... czasami to nawet nie pamietam ze wstalam budze sie dopiero jak rece myje ![]()
![]() |
#2480 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekuje za odpowiedzi mamuski ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() cinusiowa niezle!! trzeba być bardzo zdesperowanym zeby tyle razy zachodzic w ciaze zeby trafic dziewczynke ;P... Marika 86 tak samo mam! może to kwestia tego , że mam tłuszcz na brzuchu i nie czuję tak intensywnie. Bo fakt jest taki że jak np siedzę/chodze to mam jeszcze fałdy brzuszne i skóra nie jest aż tak napięta,dopiero jak się położę to coś nieco widać. pakusia86 hehehehheh ![]() ![]() Za chwile 'pierwsza milosc'-jedyna moja rozrywka ciążowa po południu wiec koncze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
dziewczyny,
dostałam wlaśnie przesyłkę i zamówione siatkowe majtki poporodowe. One są OKROPNE!! Jak nie macie ochoty na przytulanki, to zakładajcie już teraz, tż na pewno sobie odpuści, gwarantuję ja cię kręcę....
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
hejka
ostatnio mialam problemy z zasypianiem, poa tym budzilam sie w srodku noci i znowu nie moglam zasnac, ta nocka byla inna, moze to przelom i znowu bede normalnie sypiac ![]() troszke mnie drazni ta pogoda, nawet nie mam ochoty isc na spacer bo wieje, zimno, brrr, napalilam sobie w kominku i grzeje stare kosci ![]() mam pytanie, czy chodzicie do szkoly rodzenia? ja mam dylemat czy isc, w sumie chcialabym, zeby sie nauczyc jak oddychac, pielegnowac malenstwo itd, ale zastanmawiam sie czy juz nie za pozno (w pt zaczynam 32 tydz), poza tym chce chodzic z mezem a godziny tych zajec sa jakies takie dziwne, nie wiem co zrobic, doradzcie prosze ![]()
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka, ja na początku też miałam przeczucia na chłopca, zresztą tak wychodziło z terminu owulacji. Ale potem wkręciłam sobie córeczkę tak skutecznie że długo nie mogłam pogodzić się z prawdą. Zwłaszcza że to będzie raczej na pewno jedyne dziecko ![]() ![]() ![]() Esti, lekarka powiedziała że body jest szczególnie niewskazane dla dziewczynek bo może powodować infekcje narządów rodnych, nie wiem czemu skoro jest pielucha. I że generalnie maluchy nie powinny ich nosić bo są zbyt obcisłe. No ale ja w tej sytuacji do szpitala nie wezmę żeby nikt się nie czepiał a w domu już będe zakładać...Ślicznie wyglądałaś po porodzie, nie widać żadnych oznak zmęczenia, widać że poród miałaś lekki. Silna kobieta jesteś ![]() ![]() Kathi, jej jaki Max był już silny ![]() ![]() ![]() ![]() Monikab, ja tam zdecydowanie bardziej wolałabym mieć 3 córki niż 3 synów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
BAN stały
|
kupiłam dzis kilka rzeczy tzn 2 czaeczki, krem p odparzeniom,nivea-do ciala i wloskow, pieluszki pampers(98sztuk) nozyczki, gryzaczek, posypke,krem na kazda pogode..
i teraz pytanko, chce kupic smoczki i butelki, pozniej jade do marketu-pytanie jakie? avent?-u nas 25zł za 1 butelke 125- opłaca się? mama mowi ze lepsze zwykłe- tylko szklane czy plaskikowe? smoczki jakie- ehhh masakra zostanie nam: wozek(dzien po urodzinach K kupi tylko teraz wybierzemy jaki) fotelik podgrzewacz rozek------------ czy on sie na czerwiec przyda???? sol fiziologiczna wanienka myjka gruszka spirytus materac posciel i bedzie chyba wsio, lozeczko dostaniemy a ubranek mamy dosc duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale pozniej dokladnie jest tak smao jak piszesz przytulam sie i mowie do poglaskaj Alutke zeby jej smutno nie bylo tak jak mamie ze nakrzyczlam na tatusia ![]() [quote=monikab;11407046]Hej laski, Cytat:
![]() tak czasem jest ja znam rodzinne gdzie siostra i brat maja razem 6 dzieci i wszytkie dzieci to chlopcy...ani jedniej dziewczynki... ![]() Glowa do gory...: ![]() ide dizewczynki na obiadek..... ![]() a tu jeszcze wklejam dzisiejsze 2 fotki....jakos mnie tak nasza.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zwiazku z tym ze wysoka jestem i biodrzasta wszysysc krzyczeli ze porod bedzie dla mnie pestka i moze by byl ![]() Wiec jak juz sie umeczylam a moja mama przy tym byla ( tak mama i maz ) i pocieli mnie to juz w nic nie wierze Siedzimy z mama w sobote a ja ze sie boje ze mi sie porod powtorzy taki jak z MAxem a moja mam ze nieeeee bo to napewno bedziet eraz lekki porod bo drugi a ja w smiech i pytam tak samo mi gwarantujesz jak to ze nie mialam miec cesarki Usmialysmy sie Fakt jest faktem syn mnie oszczedzil zapierajac sie ramieniem bo obwod jego glowki(37cm) napewno zrobil by mi krzywde MOnikab nie ma co sie smutac bedziesz miala silna brygade dziewczynek ![]() ![]() Moj maz w swojej rodzinie tak mial Urodzily sie 4 dziewczyny a jego ojciec chcial chlopaka no i zrobil jako piatego mojego meza hihi a po 14 latach od tej chwili machnal jeszze jedna dziewuche |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
witam was mamuski
![]() ![]() podczytalam was troszke ale przyznaje ze tylko jedna strone ![]() ale nadrobie wszystko.. ![]() ![]() bylam wczoraj caly dzien u mamy bo dzis ma urodzinki kupilismy jej wielki piekny bukiet .. i zabralismy do wujka (bo on mial upiec ciasto itp) zrobic taka niespodzianke ... a wiec mama chyba zadowolona... bylismy ogladac poscielki w Argosie ale nic ciekawego nie bylo.. w nast. srode sie pojdzie do tk maxa itp.. i sie juz kupi.. ![]() oczywiscie nawet o poscielz tz musimy sie sprzeczac bo jemu podoba sie kolorowa.. np.. w jakies wzorki, misie itp.. a mi raczej taka zwykla.... nieprzesadzona... raczej w jednym kolorze.. no ale coz zrobic ![]() wyszlismy wczoraj z domu o 10 rano.. a w domu wyladowalismy po 22.. takze padlam ![]() niedosc ze boli mnie na dole w plecach toi jeszcze pobolewa macica.. po dosc dlugiej nietstey podrozny metrem.. jak wysiadlam u siebie na dzielnicy.. i mialam dojsc do domu to sie poplakalam i stwierdzilam ze chyba rady sobie nie dam.. straszny bol.. do domu sie toczyylam.. zadko sie zdarza zebym plakala z bolu raczej silna babka jestem a tu prosze.. brr cos okropnego... nie chce mi sie nic.. czuje sie taka padnieta ze chyba najlepiej lezalabymw lozku do konca ciazy.. hehe ![]() ostatnio polozylam sie na boku i podnosilam jedna noge tak w bok.. to az sie smialam w jakiej jestem teraz kondycji.. wystarczylo ledwo podniesc noge.. a bol w plecach itp byl tak okropny ze szok.. ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj sie az przestraszylam bo bylam opuchnieta.. i mialam palce jak parowki.. na kostkach rowniez skarpeetki sie odcisnely... pomimo tego ze byly luzne.. niech ten maj nadchodzi a maly wychodzi bo mi to sie juz nie chce... ![]()
#2489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a propos przytulanek można się seksić od 33 tc czy teraz niebezpiecznie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
BAN stały
|
maugoszatka -- jak nie ma przeciwskazań to chyba ciągle mozna nie:P ja z K 1-2 razy w tygodniu;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.