|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
dog niemiecki
![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-03-12 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja oś mam z tymi małymi kółkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.tako.net.pl/index.php?action=search_k&kat=50 to jest strona producenta Tako i wszystkie wozki wielofunkcyjne..........w zasadzie to nie wiem czym one sie roznia.....jestem w tym zielona!! ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- wlasnie nie wiem..........a u mnie zeby wyjechac na glowna droge musze najpierw jechac moja droga przy domu , ktora jest pokryta kamieniem......i napewno bedzie trzasc!
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4506 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jest ciekawa strona z wieloma informacjami o tym co to sa te crash testy, ile znaczą różne "certyfikaty" i atesty, wiele pytań i rozsądne odpowiedzi: http://fotelik.info/ Oczywiście najważniejsze są rozwaga i mądrość za kierownicą, ale atestowany i bezpieczny fotelik jest drugim waznym elementem moim zdaniem ![]() Fajowe! Cytat:
![]() Dziękuje(my) ![]() Cytat:
![]() ![]() To samo zauważono właśnie u małego kuzynki, ale dobrze Ci gin powiedział, że jest szansa to ustąpi po porodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie martw się od wiosny do porodu jeszcze będziecie mieć sporo czasu żeby narobić wszystkich zakupów ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękny jest ![]() ale widzę, że już siwiutki ![]() Mnie się pytają znajomi, czy się pozbędę psa jak dziecko sie urodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4509 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się,że jumpery róznią się między sobą np wielkością kółek przednich. Najwieksze z przodu ma Jumper X. Reszta podobna w miarę. Tych czterokołowych bez skrętnych kół nie brałabym w ogóle pod uwage, tak samo trójkołowców. Model X ma tez największy rozstaw przednich kół i to jest wygodniejsze przy prowadzeniu niz małe kółeczka blisko siebie (w warunkach innych niz miejskie proste chodniki)
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-03-12 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siorka w zaawansowanej ciąży miała leczony ząb kanałowo, i znieczulenie na pierwszych wizytach póki mogła to dostawała. No i niech wypowie się jeszcze p4w ![]() Cytat:
![]() Mnie się pytają znajomi, czy się pozbędę psa jak dziecko sie urodzi ![]() u mnie jest to samo... pytają czy pozbędę się kotów i psa, a konkretniej słyszę:i co z nimi zrobisz jak dziecko się urodzi?" Jak to co? Nic!!!!! Decydując się na zwierzęta w domu zrobilismy to w pełni świadomie, wiedząc jakie będą i mogą być konsekwencję. Uważam że dzieci wychowywane ze zwierzętami mają z nimi zdecydowanie lepszy kontakt. I w ogóle więcej na ten temat można poczytać sobie -dla tych co nie wiedzą lub nie mają przekonania ![]() ![]() ![]() Po to wstawiłam już łóżeczko i już je uczę, a własciwie nie ma czego bo nie wskakują więc problem rozwiązał się sam ![]() Kupuję na dniach fotel na który pies będzie miał zakaz wstępu, żebym mogla karmić spokojnie,, bez obaw że na nas wskoczy ![]() ![]() i bramkę będę montować co jakiś czas żeby zakazu wstępu gdzieś nie skojarzyły z przybyciem dziecka i wiele, wiele innych niuansów, a wszystko po to, że jestem świadoma mając 3stworów w domu i spodziewam sie dziecka.Oooo!!!! uffff.Ulżyło mi ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-03-12 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja chyba nie kupie wózka ![]() dzięki w imieniu psinki ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do fotelika to chyba masz racje ![]() ![]() Cytat:
![]() Ma prawie 9 lat i teraz jest jeszcze bardziej siwiutki, bo to zdjecie z tamtego roku ![]() No i właśnie nie wiem jak to będzie z dzidzią, bo on nie lubi dzieci ![]() ![]() Dopiero w tym roku mój tato przyzwyczaił go do 5 letniego kuzyna ... że go toleruje, ale i tak trzeba go miec na oku ![]() Się zobaczy ... dobrze, ze my mieszkamy na poddaszu a pies z rodzicami na dole ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
ale nie wpadajmy w paranoje- wózek trzeba kupic i juz!!
![]() |
#4514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli biorę pod uwagę szeroko rozstawione kółka z przodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kiedys juz jak go wklejałaś to pisałam Ci, że kocham te psy, bo znajomi rodziców mieli 2 jak byłam mała. Faktycznie cudowni opiekunowie dla dzieci. Ja byłam mniej więcej ich wzrostu, ich ogony majtały mi po twarzy, ale pamiętam, że strasznie je uwielbiałam. Może jakiś maluch kiedyś uszczypnął albo pociągnął Aresa ze ogon/ucho? i dlatego nie lubie reaz dzieic? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko mozliwe ![]() ![]() A co do machania ogonem, to nasz jak kiedys sie cieszył i machnął ogonem to sobie go złamał - z taka siłą walnął w futrynę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
pisałas, pisałaś ![]() ![]() Ja jednak zdecyduję sie na 90% na maxi cosi mure (http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E), brałam też pod uwagę murę bebe conforu (http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E), ale właśnie znalazłam wymiary tej slicznej gondoli : gondola (dxsxw): 68x24-26x16cm - poprostu mikrusek i babeczki na forum tez na to się skarżą, a taki jest pięęękny... http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...476&a=85578476 Edit: a co do zwierzaków, to jak Bartuś się rodził mieliśmy i psa i kota i wszystko było dobrze ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-03-12 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Ja też sobie nie wyobrażam, że miałabym oddać psa
![]() i dziwi mnie, że niektórzy ludzie tak robią i tłumaczą "bo urodziła się dziecko" ![]()
![]() |
#4519 | ||||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny wrocilam i zyje!!!!!!
![]() ![]() nie mam juz wstretnego zebola ![]() ![]() ![]() ![]() teraz jest ok, boje sie tylko jak znieczulenie pusci, ze bedzie bolec mocno ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Unholy sliczne rzeczy ![]() Gizmo a ja dostaje normalnie znieczulenie - dentysta mowi, ze ono dziala tylko miejscowo i nie szkodzi dzidzi a poza tym stres zwiazany z bolem jest gorszy dla dziecka niz samo znieczulenie Cytat:
ja wybralabym tako magi77 gratuluje synka ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
i jeszcze jedna dobra wiadomosc - odpisalo mi pare osob w sprawie titi tritona - same pozytywne opinie, a wszyscy maja na piankowych kolach - ja kupie na pompowanych
"Witam > Jeśli chodzi o titi triton: Kółka nie są za malutkie. Wózek jedzie jak > po maśle. Ja jestem zadowolona, chociaż wszystko ma swoje plusy i > minusy. Wiadomo, że kółka na resorach i pompowane bardziej amortyzują > nierówne podłoże, ale wózek jest wtedy o wiele cięższy. Titi wygląda > bardzo ładnie. Jest malutki i zgrabny. Jeśli ktoś ma mało miejsca w > domu, czy chce się przeciskać między regałami w sklepie - jest > idealny. Jedyny minusik to to, że jest ociupinę sztywny przy > podjeździe pod krawężniki, ale jest tak lekki, że wystarczy wydłużyć > rączkę i nie ma problemu. Ogólnie uważam, że jest fajny. Ja nie żałuję > zakupu." "Witam jesli chodzi o wozeczek to naprawde jest taki ladny jak na zdjeciach :P ![]() ![]() ![]() co do koleczek to tylnie są duzymi kólkami naprawde :P natomiast z przodu sa to kolka stosunkowo niewielkie ale jednak sie sprawdzaja ![]() nie sa złe :P przesylam takze 3 zdjatka ktore zrobilem osobiscie:P wozeczek jest naprawde godny swej ceny i wogle :P jezeli o mnie chodzi to polecam:P ![]() "Witam!!! Tak kupiłam ten wózek i ogólnie jestem zadowolona. Co do wielkości gondoli to bardzo duża nie jest ale jeśli nie będziesz woziła dzieciątka przez zimę to na pewno Ci wystarczy. Jeśli dobrze się orientuję to rodzisz lipiec-sierpień więc w sumie na zimę możesz już przełożyć dzidzię do spacerówki bo jeśli byś chciała dalej w gondoli to półroczne dziecko plus śpiworek i jeszcze jakiś koc to będzie raczej za ciasno dzieciątku. Ja mam go na kołach piankowych i bardzo je sobie chwalę, ogromnym plusem tego wózka jest jego zwrotność, wykręcasz w jednym miejscu. Ja niestety nie mam w ogóle amortyzacji i to jest jedyny chyba minus tego wózka ale z tego co wiem to w tych teraźniejszych modelach już jest. Materiał nie płowieje od słońca, wszystko można zdjąć i wyprać, szybko się składa i rozkłada - ogólnie duży plus i polecam. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i fotki wozeczka, ktore dostalam ![]() ![]()
#4521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko ta cena mnie powala ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W koncu sie wyśpisz i zjesz porządny posiłek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4524 |
BAN stały
|
svinecka, super że po wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nooo tez sie ciesze
![]() ![]() kiedys jak inna mi wyrywala to trwalo to z 10 min :/ no z tym posilkiem to jeszcze nie tak do konca niestety - bo z jednej strony mam tego wyrwanego zeba, a z drugiej mam ta otwarta piatke i nie wiem jak narazie bede jesc ![]() 17go ide dokonczyc ta piatke ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- ide sie zdrzemnac troche bo nie mam sily po tych nockach teraz sie modlcie zeby nie zaczelo bolec jak pusci znieczulenie ![]()
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No drogie te wózeczki, ja juz mam połowę - zwrot z podatku ![]()
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja dentystka też stosuje znieczulenie u kobiet w ciąży ![]() No to trzymamy kciuki wszystkie żeby znieczulenie dzaiłało jak najdłużej!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to sie zdrzemnelam - kuzynka mnie zaatakowala na gg i kaze opowiadac
![]() ale jestem szczesliwa, nawet jak bedzie bolec to juz nie tak a kuzynka tez wyrywala i mowila ze troche tylko bolalo potem i nawet tabletek nie brala Unholy - no jeszcze czeka mnie wyprawa po hurtowniach - jak nic nie wpadnie mi bardziej w oko to biore tritona i koniec ![]()
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.