|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.piatnica.com.pl/prod_twarog_wlekki.htm apetyt na owoce zaspokajam smoothie ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ale to jest wkurzające - próbowałam znaleźć skład benecolu i flory, wszędzie ble, ble, ble o dobroczynnych skutkach ale składników nie ma ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3543 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz jest tak co drugi dzien, troche z wysilkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mozesz sobie ten colon C kupic to własciwie sproszkowane nasiona babki mi pomaga lepiej niz leki od gastrologa bo jestem na razie w trakcie szukania przyczyn moich zaparc ![]() (za 2tyg kolonoskopia brrr) http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=9434 &pkt_id=&pro_id=&char_ id= http://www.hipernet24.pl/prodinfo.ph...ro_id=&char_id= SPOMLEK MASŁO LIGHT
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-12 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ale jak się wybrało głupią dietę ograniczającą posiłki to czymś trzeba było za to zapłacić ![]()
![]() |
#3546 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Baaaaaaaaardzo Ci dziękuję Ilonka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Wtajemniczenie
|
własnie bylam w banku i weszłam do niewielkiogo sklepu spzywczeko w rynku mojej malej miesciny i znalazłam riccotte
![]() a i combonzole czesciowo odtłuszona kupilam ![]() wogole tyle tam fajnych rzeczy których brak w marketach. a co do serka homo to tak rozmyslam i uważam ze trzeba pod uwage wziąc odmmienne produkty dostepne w USA i u nas. bo doktorek proponuje desery z riccoty a mysle ze swietnym ekwiwalentem polskim jest chudy biały ser, którego chyba w stanach brak. do tego w polskich sklepach jest bogactwo róznych twarozków chudych, homo, wiejskivch a nie wiem jak tam jest i czy piszac 2 lyzki serka homo nie ma na mysli serka typu philadelfia? metlik mam w glowie no i od kiedy to przeczytałam to momo nie ruszyłam... ![]()
#3548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
za to zolty ser ograniczylam, bo jadlam duzo, niemal co posilek to kawalek sera, bo to omlet, to do zawijaska, do kanapki, zapiekanki... ![]() Ilona ja wlasnie kupilam ten lekki Piatnicy i zerknelam na zwykly chudy w kostce, ten w kostce ma 0,2 g tluszczu, ale za to o jakis gram mniej wegli od piatnicowego... Sluchajcie a widzialyscie chrzan bez cukru??? I nie widzialam jogurtu greckiego beztluszczowego...:confus ed:
![]() |
#3549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() grecki jest lekki ale ma chyba 2-3% tluszczu a z serem zoltym to tez zaczelam uwazac hit z ryk 13% kupuje tak 20dkg raz na tydzien/10dni pozatym camemberta president 12%, no i feta 10-12%. a twarog chudy to pokochalam, jako dziecko nienawidzilam edit a gdzie Djana i Carmela???
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-12 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3551 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Wczoraj już nie zdążyłam do Was zaglądnąć, co też nadrobiłam dzisiaj ![]() Ilonko ![]() Fruity ![]() będzie dobrze ![]() Oby do wiosny, widzę, ze przedłużająca się zima wcale dobrze nie wpływa na nasze samopoczucie, ale żeby znaleźć coś optymistycznego to chcę Wam przypomnieć, ze 21 marca rozpoczynamy kalendarzową wiosnę!! Telik-gratuluję wygranej walki z tortem ![]() Przejdę do spowiedzi 11 III ten dzień to mała porażka, nie udało mi się zjeść nic ciepłego ciągle w biegu, nie mam pojęcia kiedy uda mi się zwolnic ![]() Ś: otręby granulowane o smaku żurawiny+siemie lniane+otręby+ mix pestek i orzechów+banan+jogurt naturalny P: 4 kanapeczki z chlebka orkiszowego sałata lodowa, chuda wędlinka, ser camembert light, zielony ogórek, czerwona papryka, pomidorek posypane ziołami prowansalskimi O; ![]() 2 przekąski nie udało mi się zjeść K: sałatka z lodowej, makreli, jajka, ogórków kiszonych i kleksa jogurtu naturalnego Moim skromnym zdaniem chyba przesadziłam z nabiałem-mam taki cichy plan, ze zacznę go ograniczać w swoim jadłospisie do wykończenia zapasów jakie na chwilę obecną posiadam 12 III dzisiaj trochę lepiej Ś; 1/2 kostki białego sera z mixem orzechów i pestek, siemieniem lnianym, otrębami i odrobiną jogurtu naturalnego- tak swoją drogą odkąd mieszam owoce z serem białym lub inne posiłki czuję się ożarta jak BĄK / zauważyłam, ze 1/2 kostki sera to dla mnie zbyt dużo- z drugiej strony nie chcę ograniczać ilości, choć to chyba będzie nieuniknione-co Wy na to ![]() P; 3 zawijaski z żółtego sera i chudej wędlinki + spora garść rzodkiewek O: chili con care z kleksem jogurtu naturalnego P; 2 duże kostki gorzkiej czekolady K; planuję czysto warzywnie sałata lodowa,pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony i kiełki fasoli mung + oliwa i ocet winny, sporo ziół I jak?? Pewnie Effa i Paprak znowu zarzucą mi brak węglowodanów, oprócz warzyw, owoców i moich dziwacznych śniadań wczoraj skusiłam się na chlebek i znowu mój brzusio strajkował ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czuję, ze z ta moją dietką jest coś do ![]() Życzę miłego dnia moje szczuplutkie BIKINIARY ![]()
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to nie smaruje margaryna, ale taka dla zdrowotnosci TZ'ta kupuje. Wczoraj na obiad mialam zapiekanego łososia z makaronem pełnoziarnistym i taka mieszanka -chyba- włoska z Lidla, w skladzie nie miala ani marchewki ani kukurydzy, kupilam na probe i musze przynac ze calkiem niezla była. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie plazowiczki
![]() dlugo mnie tu nie bylo, ale wage ladnie trzymam, mam nadzieje ze tak bedzie dluugo chcialam niesmialo wtracic dwa slowa o serkach, ktos tu pytal o serek capri ktory ma 15g tluszczu na 100g, wydaje mi sie ze taki serek jest dopuszczaly, jesli zjemy go w porcji ok 30 g to bedzie raptem 4.5g tluszczu, a agatson mowi o 6 g tluszczu w porcji sera, tak wiec chyba w normie, jesli cos nie tak rozumuje to prosze co bardziej doswiadczone plazowiczki mnie poprawic ![]() a wogole to musze sie pochwalic - odwiedzilam dzis moj lokalny sklep ze zdrowa zywnoscia, no i wrocilam obladowana masa fajnych rzeczy takich jak pelnoziarnisty kuskus, quinoa, kaszka bulgur, soba noodles (z maki gryczenej) , ziarna owsa, no i pare innych, teraz bede eksperymentowac nowosci ![]() jak wyglada sprawa z czerwonym i czarnym ryzem? mozna? zaznaczam ze ten czarny to nie dziki, na opakowaniu pisze tylko black rice ![]() buzki |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra to ja do konfesjonalu ze zdjeciami - jak macie dosc fot, dajcie znac ![]() I niech sie ktos ustosunkuje. Ciekawi mnie ile zjadam kalorii, nie mam pojecia jak sie je liczy, pytalam nawet dziewczyn na jadlospisach... sn: trzy placuszki na otrebach owsianych, mace orkiszowej razowej, z jabluszkami przykryte kostka twarogu z lyzeczka dzemu p: dwa zawijasy = salata lodowa, mix salatowy, ser zolty, tojkacik serka topionego, rzodkiewka, papryka, ogorek o: talerz zupy na miesie mielonym z cebulka, pieczarkami, papryka, fasola, soczewica, pomidorami z puszki - na ostro p: smoothie ![]() k: omlet z czosnkiem, pomidorem i 2/3 mozzarelli, troche lososia na salacie lodowej skropione cytryna
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Dziewczymy a jak wy przechowujecie sałate, bo moze ja cos zle robie.
Wyciągam z tej folii, wkladam do lodówki i na nastepny dzien mam kapcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i oczywiscie chrzan bez cukru jest w kazdym sklepie spozywczym i koszerne pikle bez cukru rowniez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Wtajemniczenie
|
no effa powiem Ci ze ta zupka robi wrazenie
jak dla mnnie wzorowo u mnie mniej ciekawie 1)omlet na przysmazonym szpinaku z 2 plasterkami sera fit 2)jablko+kawalek twarogu 3)sporawa bułka z piersia z indyka swiezym szpinakiem, papryka i majonezem 4)kalarepa(ok 3/4) plaster camonzoli light+ok 4-5 plastów szynki 5)grilowane krewetki jumbo na salacie lodowej z pomidorem i oliwkami, skropione oliwa p.s. zdjec nie moje wkleic, jakies problemy z wizazowa baza danych??!! edit no to niezle papraczku. czy zabierasz jakies kulinarne zdobycze do PL?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-12 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Wtajemniczenie
|
i fotki
od kilku dni robie telefonem i zdaje sobie sprawe ze niepowalajace sa ![]()
#3559 |
Wtajemniczenie
|
Jak juz to tylko sypkie bo inaczej trudno byloby przewiezc. Biore zawsze sporo indyjskich przypraw w duzych workach, brazowy basmati, czarny ryz teraz wysle albo wezme, piekarska czekolade bez cukru, slodziki, tapioke sproszkowana, czerwona soczewice, itp. A chetnie wzielabym diet pepsi caffeine free, albo smakowa cherry albo strawberry vanilla bo sa pyszne a na nasz rynek nigdy nie weszly i nie wejda zapewne. Lody lactose free, fat free, no sugar added, jogurt grecki fat free i fete. Mrozone pulpy z egzotycznych owocow do robienia smoothie. No i moglabym w nieskoczonosc wymieniac
![]() effo zupka bomba ![]() ![]() edit: teliczku ja tez robie telefonem fotki ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-12 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mamooli koniecznie zrob test na helicobacter pylori - mialamtakie same objawy jak zaczelam SB i winna nie byla dieta a bakteria. Ciezkostrawne pokarmy jedynie zaostrzaja problemy - wzdecia, bulgotania, itp. Ja wlasnie stracilam 2 zdjecia z dzisiejszego menu. Niestety bardzo weglowe bylo. Wklejam zatem tylko trzy dania bo juz nie odzyskam reszty. 1. Dwie kanapki z chleba razowego z salata, pomidorem, ogorkiem, majonezem i cebula 2. Coleslaw, salatka z tunczyka i ryzu brazowego, chlebek razowy 3. Na miasto wzielismy po kanapce z chleba razowego z salata, ogorkiem, pomidorem, majonezem, cebula i przyprawami 4. Likier kawowy starbucks 5. Kurczak z grilla, coleslaw, salata z pomidorami, ogorkami, feta i cebulka, dwie razowe mini bagietki Zaraz bede pic zielona herbate i pewnie chlapac sie i spac bo mnie zakupy i pakowanie wstepne wykonczyly. Milego poranka dziewczyny i chlopaki ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-13 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Rozeznanie
|
a mnie zgubiły orzechy. Mam 1 kg więcej niż tydzień temu ;(
może to też wina tego, że późno jadam czasem deserki.
#3563 |
Rozeznanie
|
mnie tez cos bez watpienia w tym tygodniu zgubilo ba tez mam prawie 1 kg wiecej niz tydzien temu
![]() mysle ze to serki homo i zbyt obfite posilki... a tak w ogole to dzien dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Wtajemniczenie
|
cichutko tu dzis
u mnie za oknem zima, pełno sniegu który powoli zmienia sie w "ciapę" a poza tym 13... piątek... ![]() musimy wytrwac papraczku te Twoje talerzyki to naprawde mini mini
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-13 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Rozeznanie
|
u mnie dzis swieto w rodzinie bo mija rowny rok od powrotu ze stanow
![]() hahaha a jutro robimy grila obojetnie od pogody!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Effo kupuję chlebek za kazdym razem iiny, sama tez wpadłam na pomysł, ze moze mi szkodzic ktorys ze skladnikow. Dziękuję za pomysły dań ![]() Papraczku juz wlasnie podjelam decyzje o zrobieniu tych badan, w przyszlym tygodniu smigam do labolatorium z mala na badania i sama równiez dam sobie upuscic troche krwi ![]() pieknie wygladaje fotki Waszych dan ![]() ![]() Dziewcyny nie łamcie sie co to jest 1 kg w porownaniu juz do zrzuconych, pomyslcie-przetrzymajcie cwany organizzzzzzzzzzzm, podda sie i znowu odnotujecie zadowalajace spadki kg- to mówiłam ja mamaoli ![]() jesli chodzi o tran to sama wpadłam na pomysł, aby zaczac go stosowac-zaczely mi sie problemy z cera, a tran zawsze mi pomagał ![]() do chili con care nigdy nie dodawalam ryzu, robie ja na bardzo gesto i nijak ryz mi tam nie pasuje ![]() weekend przede mna wiec wezme sie za przyzadzanie weglowodanowych pysznosci teraz tylko szybka spowiedz P 2 plastry sera zołtego, 4 rzodkiewki S; 4 łyzki brazowego ryzu,1/2 opakowania małego wiesniak, 1 podsmazone jabłko z cynamonem kilka połówek orzecha włoskiego P; 10 sztuk migdałków O; micha chili con care P; 2 zawijaski sałata, zielony ogórasek, czerwona papryka, kawałek brie light K; omlet z krewetkami i sałata lodowa Effo wczoraj do kolacji dorzuciłam kilka plastrów wedlinki, co by było troche bialka na kolacje Milego dnia dziewczyny ![]()
#3567 | ||
Zadomowienie
|
Witam i ja.s
Alez chlebek kolejny pyszny mi wyszedl. Ze slonecznikiem i siemieniem, na mace pszennej graham dodatkiem zytniej razowej. W koncu wiem o, co chodzi. Dalam idealna chyba ilosc plynu, wyroslo pieknie. Wiec dzis moje ulubione sniadanie - chlebek z warzywkami i pasta z makreli z fasola, cebulka, jajkiem majonezem i jogurtem. Uwielbiam ten sniadaniowy zestaw ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zupa faktycznie wysmienita, przepis jest na przepisowym oczywiscie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamooli do uslug ![]() U nas dzis pogoda pod psem, szaro i buro, i wilgotno. Choc na szczescie u nas snieg nie spadl... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Straszny śnieg ![]() Zrobiłam zupę czosnkową była bardzo dobra ![]() Dziewczyny doradźcie mi w którym momencie mam je dodawać (może za mało roztrzepałam?) A tak w ogóle, to w jakim celu daje się takie jajko? ![]() Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja w życiu ugotowałam tylko parę zup (głównie rosół ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Raczkowanie
|
łaaa ile diet;]
wole chyba ćwiczyc;] |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.