..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-12, 12:06   #3541
IlonaP
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a co do info z tabelek ilonki
dziewczynki doktor zezwala na beztłuszczomą smietane, widziała któras takową
a pozatym mowi cos o masle /margarynie o obnizonej zaw tłuszczu i bez tłuszców trans- jakies typy z polskich sklepów??
śmietany nie ma, margaryna chyba z Benecol i Flora - ale musiałabym sprawdzić
Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
o dzizas już, już mi się wydaje, że coś lepiej i dupa. znów źle sobie ułoże to menu.
czyli co musi być codziennie ? mięsko, warzywa, NNKT... ?
codziennie ma być wszystko - na tym polega dobrze zbilansowana dieta
Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Wlasnie, tez sie za takowa smietana rozgladalam i nie znalazlam...
A propos dalam sie nabrac Piatnicy, ma twarog 0% tluszczu, a ze sie spieszylam, to juz nie patrzalam, tylko, ze 0 tluszczu, ale za to wegli ma o 1 g wiecej niz zwykly chudy twarog, ktory tluszczu ma 0.2 g. I badz tu madry...
ja sobie kupuje ten:
http://www.piatnica.com.pl/prod_twarog_wlekki.htm
apetyt na owoce zaspokajam smoothie

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

ale to jest wkurzające - próbowałam znaleźć skład benecolu i flory, wszędzie ble, ble, ble o dobroczynnych skutkach ale składników nie ma
Stary 2009-03-12, 12:11   #3542
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:

Kakafoniaa no musisz znalezc najlepsza droge. Posilki maja byc zbilansowane, wiec musi byc wszystkiego po trochu z przewaga bialka i blonnika.
Gdyby do zupy dorzucila miecho, na sniadanie zjadla cala kostke twarogu, a na kolacje rybe, albo jajko, to byloby git.
Tak jak mowilam, ja staram sie patrzec calodniowo, a nie na dany jeden posilek. Jak zjem warzywka z jajkiem czy twarogiem na sniadanie, to przekaska np. orzechy, na obiad u mnie zawsze niemal jest mieso, inaczej chodze glodna. Kolacja bialkowa. Jak sniadanie bez warzyw, to przekaska warzywna, porownuj tez swoje jadlopisy z innymi, musisz sama sie nauczyc ukladac to wszystko, a to droga do sukcesu.
Moze pisz sobie jadlospis na trzy dni do przodu, wtedy latwiej wylapac bledy, naprawic cos, cos dodac, cos zabrac. Pozniej samo wchodzi w krew.
to ja sobie będę jak mantrę powtarzać
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 12:11   #3543
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
na przemiane to SB jest
ale tak naprawde nie polecalabym suplementów na przemiane
np ThermaLine jest popularnym temogenikiem ale mi serducho po nim tak bije ze boje sie zawalu:d
nie polece takze zadnych ziółek na przemiane typu figura, regulavit to swinswto uzaleznia
warto zwracac uwage zeby w menu bylo jak najwiecej zywnosci typu fatburner:
*losos
*krewetki
*czosnek
*chili
*imbir
*kawa
*wołowina

ale powiedz czy Ty masz problemy z przemianą to wtedy ta babka pomoze
a moze w dni wolne od aero pocwiczysz w domku 20 min dziennie(jak radzi doktor)
no jest lepiej nie powiem bo przed SB potrafilam sie tygodniami nei wyprozniac
teraz jest tak co drugi dzien, troche z wysilkiem mogloby byc lepiej

Cytat:
a pozatym mowi cos o masle /margarynie o obnizonej zaw tłuszczu i bez tłuszców trans- jakies typy z polskich sklepów??
ja widzialam w stanach!!! tam wszystko maja nawet jajka bez cholesterolu

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 12:17   #3544
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
teraz jest tak co drugi dzien, troche z wysilkiem mogloby byc lepiej

ja widzialam w stanach!!! tam wszystko maja nawet jajka bez cholesterolu
To w takim przypadku polecam tą babke
mozesz sobie ten colon C kupic to własciwie sproszkowane nasiona babki
mi pomaga lepiej niz leki od gastrologa bo jestem na razie w trakcie szukania przyczyn moich zaparc
(za 2tyg kolonoskopia brrr)

http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=9434 &pkt_id=&pro_id=&char_ id=

http://www.hipernet24.pl/prodinfo.ph...ro_id=&char_id=
SPOMLEK MASŁO LIGHT

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-12 o 12:23
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 12:17   #3545
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
u mnie podobnie bywało. teraz się ustabilizowało i wszystko gra
no ale jak się wybrało głupią dietę ograniczającą posiłki to czymś trzeba było za to zapłacić
7.04'10

- 13 kg
Stary 2009-03-12, 12:36   #3546
mama monia
Przyczajenie

GG do mama monia

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
dzień dobry, [dobry], wszystkimwitam nowe twarzyczki...

mama monia
, w tabelce masz przejrzyście co można i w jakiej ilości

effa,

no, dziś mam nastrój paskudny, jeszcze śnieg nam spadł więc jest "kolorowo inaczej" fuj!

Baaaaaaaaardzo Ci dziękuję Ilonka tego mi było trzeba, a za oknem u nas też szaro, buro i ponuro, spać się chce
mama monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 14:14   #3547
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

własnie bylam w banku i weszłam do niewielkiogo sklepu spzywczeko w rynku mojej malej miesciny i znalazłam riccotte no i ma 5 % tłuszczu kupilam ale nie wiem czy to nie powinno miec mniej tluszczu
a i combonzole czesciowo odtłuszona kupilam
wogole tyle tam fajnych rzeczy których brak w marketach.
a co do serka homo
to tak rozmyslam i uważam ze trzeba pod uwage wziąc odmmienne produkty dostepne w USA i u nas. bo doktorek proponuje desery z riccoty a mysle ze swietnym ekwiwalentem polskim jest chudy biały ser, którego chyba w stanach brak. do tego w polskich sklepach jest bogactwo róznych twarozków chudych, homo, wiejskivch a nie wiem jak tam jest i czy piszac 2 lyzki serka homo nie ma na mysli serka typu philadelfia?
metlik mam w glowie no i od kiedy to przeczytałam to momo nie ruszyłam...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 14:42   #3548
effa79
Zadomowienie

Cytat:
własnie bylam w banku i weszłam do niewielkiogo sklepu spzywczeko w rynku mojej malej miesciny i znalazłam riccotte no i ma 5 % tłuszczu kupilam ale nie wiem czy to nie powinno miec mniej tluszczu
a co do serka homo
to tak rozmyslam i uważam ze trzeba pod uwage wziąc odmmienne produkty dostepne w USA i u nas. bo doktorek proponuje desery z riccoty a mysle ze swietnym ekwiwalentem polskim jest chudy biały ser, którego chyba w stanach brak. do tego w polskich sklepach jest bogactwo róznych twarozków chudych, homo, wiejskivch a nie wiem jak tam jest i czy piszac 2 lyzki serka homo nie ma na mysli serka typu philadelfia?
Ja akurat homo nie jadam, wyjatkowo kupilam w Lidlu ostatnio i zjadlam do omleta. Zdecydowanie bardziej wole chudy twarog. Wiesniaka nie kupuje z Piatnicy tylko stargardzkiego lekkiego, bo ma 2,5% tluszczu i mniej wegli.
za to zolty ser ograniczylam, bo jadlam duzo, niemal co posilek to kawalek sera, bo to omlet, to do zawijaska, do kanapki, zapiekanki... Wymieniam z mozzarella i topionym czesto i ciut niebieskiego podjadam. A i tego camemmberta Lidlowego 13% tluszczu.
Ilona ja wlasnie kupilam ten lekki Piatnicy i zerknelam na zwykly chudy w kostce, ten w kostce ma 0,2 g tluszczu, ale za to o jakis gram mniej wegli od piatnicowego...
Sluchajcie a widzialyscie chrzan bez cukru??? I nie widzialam jogurtu greckiego beztluszczowego...:confus ed:

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 14:50   #3549
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Ja akurat homo nie jadam, wyjatkowo kupilam w Lidlu ostatnio i zjadlam do omleta. Zdecydowanie bardziej wole chudy twarog. Wiesniaka nie kupuje z Piatnicy tylko stargardzkiego lekkiego, bo ma 2,5% tluszczu i mniej wegli.
za to zolty ser ograniczylam, bo jadlam duzo, niemal co posilek to kawalek sera, bo to omlet, to do zawijaska, do kanapki, zapiekanki... Wymieniam z mozzarella i topionym czesto i ciut niebieskiego podjadam. A i tego camemmberta Lidlowego 13% tluszczu.
Ilona ja wlasnie kupilam ten lekki Piatnicy i zerknelam na zwykly chudy w kostce, ten w kostce ma 0,2 g tluszczu, ale za to o jakis gram mniej wegli od piatnicowego...
Sluchajcie a widzialyscie chrzan bez cukru??? I nie widzialam jogurtu greckiego beztluszczowego...:confus ed:
chrzan kiedys kupilam bez cukru,ale niestety nie pamietam jakiej firmy(pamietam za to ze jakis taki tani byl)a teraz juz jem taki ktory ma cukier na nahjdalszym miejscu w skladzie
grecki jest lekki ale ma chyba 2-3% tluszczu
a z serem zoltym to tez zaczelam uwazac
hit z ryk 13% kupuje tak 20dkg raz na tydzien/10dni
pozatym camemberta president 12%, no i feta 10-12%.
a twarog chudy to pokochalam, jako dziecko nienawidzilam

edit a gdzie Djana i Carmela???

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-12 o 14:52
Stary 2009-03-12, 14:54   #3550
effa79
Zadomowienie

Cytat:
chrzan kiedys kupilam bez cukru,ale niestety nie pamietam jakiej firmy(pamietam za to ze jakis taki tani byl)a teraz juz jem taki ktory ma cukier na nahjdalszym miejscu w skladzie
grecki jest lekki ale ma chyba 2-3% tluszczu
a z serem zoltym to tez zaczelam uwazac
hit z ryk 13% kupuje tak 20dkg raz na tydzien/10dni
pozatym camemberta president 12%, no i feta 10-12%.
a twarog chudy to pokochalam, jako dziecko nienawidzilam
Musze popatrzec za tym chrzanem... Zolty jem hollender 17% najczesciej, tyle, ze ja kupuje od razu pol kg No ale teraz to mi starcza na dluzej, bo tak w tydzien sie rozchodzil, plus pelnotluste dla chlopakow w domu, bo oni sa tez uzaleznieni od sera Camembert 13%, wiec podobnie, feta light - ta zolta i szczerze nigdy nie zerknelam ile ona ma tluszczu Twarog jadalismy rzadko, czasami na niedzielne sniadania. Teraz jest zawsze w lodowce - uwielbiam

Stary 2009-03-12, 15:16   #3551
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Witajcie dziewczyny
Wczoraj już nie zdążyłam do Was zaglądnąć, co też nadrobiłam dzisiaj
Ilonko
Fruity
będzie dobrze nie łamcie się dziewczyny-jutro przyjdzie nowy LEPSZY dzień- pogońcie szybciutko czarne chmurki- wówczas zaświci słoneczko!!!!!!!!!!!!!!
Oby do wiosny, widzę, ze przedłużająca się zima wcale dobrze nie wpływa na nasze samopoczucie, ale żeby znaleźć coś optymistycznego to chcę Wam przypomnieć, ze 21 marca rozpoczynamy kalendarzową wiosnę!!
Telik-gratuluję wygranej walki z tortem
Przejdę do spowiedzi
11 III ten dzień to mała porażka, nie udało mi się zjeść nic ciepłego ciągle w biegu, nie mam pojęcia kiedy uda mi się zwolnic
Ś: otręby granulowane o smaku żurawiny+siemie lniane+otręby+ mix pestek i orzechów+banan+jogurt naturalny
P: 4 kanapeczki z chlebka orkiszowego sałata lodowa, chuda wędlinka, ser camembert light, zielony ogórek, czerwona papryka, pomidorek posypane ziołami prowansalskimi
O; 1/2 kostki serka białego z jabłkiem, cynamonem, gorzkim kakao i odrobiną jogurtu naturalnego
2 przekąski nie udało mi się zjeść
K: sałatka z lodowej, makreli, jajka, ogórków kiszonych i kleksa jogurtu naturalnego
Moim skromnym zdaniem chyba przesadziłam z nabiałem-mam taki cichy plan, ze zacznę go ograniczać w swoim jadłospisie do wykończenia zapasów jakie na chwilę obecną posiadam
12 III dzisiaj trochę lepiej
Ś; 1/2 kostki białego sera z mixem orzechów i pestek, siemieniem lnianym, otrębami i odrobiną jogurtu naturalnego- tak swoją drogą odkąd mieszam owoce z serem białym lub inne posiłki czuję się ożarta jak BĄK / zauważyłam, ze 1/2 kostki sera to dla mnie zbyt dużo- z drugiej strony nie chcę ograniczać ilości, choć to chyba będzie nieuniknione-co Wy na to
P; 3 zawijaski z żółtego sera i chudej wędlinki + spora garść rzodkiewek
O: chili con care z kleksem jogurtu naturalnego
P; 2 duże kostki gorzkiej czekolady
K; planuję czysto warzywnie sałata lodowa,pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony i kiełki fasoli mung + oliwa i ocet winny, sporo ziół
I jak??
Pewnie Effa i Paprak znowu zarzucą mi brak węglowodanów, oprócz warzyw, owoców i moich dziwacznych śniadań wczoraj skusiłam się na chlebek i znowu mój brzusio strajkował
Czuję, ze z ta moją dietką jest coś do . Choć staram się jak mogę dietkować zgodnie z zasadami- wspomóżcie koleżankę swoimi spostrzeżeniami w tym temacie, z góry dziękuję
Życzę miłego dnia moje szczuplutkie BIKINIARY

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 18:40   #3552
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w lodowce FLORE light wzbogocona o omega 3i6.
W sumie to nie smaruje margaryna, ale taka dla zdrowotnosci TZ'ta kupuje.

Wczoraj na obiad mialam zapiekanego łososia z makaronem pełnoziarnistym i taka mieszanka -chyba- włoska z Lidla, w skladzie nie miala ani marchewki ani kukurydzy, kupilam na probe i musze przynac ze calkiem niezla była.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 18:47   #3553
dilys
Raczkowanie

witam wszystkie plazowiczki
dlugo mnie tu nie bylo, ale wage ladnie trzymam, mam nadzieje ze tak bedzie dluugo

chcialam niesmialo wtracic dwa slowa o serkach, ktos tu pytal o serek capri ktory ma 15g tluszczu na 100g, wydaje mi sie ze taki serek jest dopuszczaly, jesli zjemy go w porcji ok 30 g to bedzie raptem 4.5g tluszczu, a agatson mowi o 6 g tluszczu w porcji sera, tak wiec chyba w normie, jesli cos nie tak rozumuje to prosze co bardziej doswiadczone plazowiczki mnie poprawic a wogole to jesli chodzi o sery, to ja tak zrozumialam wywody agatsona, ze nawet jesli ser ma wiecej tluszczu, to jest bardziej sycacy i zjemy go wtedy duzo mniej, ja przynajmnije tak do tego podchodze - jem sery (zolte, ricotte itp) moze raz na dwa dni, w malej ilosci, raczej jako dodatek, a te chudziutkie (bualy chudy, wiejski) w wiekszych porcjach, ale tez nie za czesto
a wogole to musze sie pochwalic - odwiedzilam dzis moj lokalny sklep ze zdrowa zywnoscia, no i wrocilam obladowana masa fajnych rzeczy takich jak pelnoziarnisty kuskus, quinoa, kaszka bulgur, soba noodles (z maki gryczenej) , ziarna owsa, no i pare innych, teraz bede eksperymentowac nowosci
jak wyglada sprawa z czerwonym i czarnym ryzem? mozna? zaznaczam ze ten czarny to nie dziki, na opakowaniu pisze tylko black rice
buzki
dilys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 19:01   #3554
effa79
Zadomowienie

No i zaaz piatek... Nie wiem, kiedy ten tydzien mi zlecial... Jeszcze weekend sama z chlopakami zalicze. Bedzie sie dzialo...

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość

Przejdę do spowiedzi swoja doga tekst Papaka z konfesjonalem mnie zabil
11 III ten dzień to mała porażka, nie udało mi się zjeść nic ciepłego ciągle w biegu, nie mam pojęcia kiedy uda mi się zwolnic
Ś: otręby granulowane o smaku żurawiny+siemie lniane+otręby+ mix pestek i orzechów+banan+jogurt naturalny coz, dalabym bialko do tych wegli
P: 4 kanapeczki z chlebka orkiszowego sałata lodowa, chuda wędlinka, ser camembert light, zielony ogórek, czerwona papryka, pomidorek posypane ziołami prowansalskimi
O; 1/2 kostki serka białego z jabłkiem, cynamonem, gorzkim kakao i odrobiną jogurtu naturalnego mozna by zamienic obiad z przekaska...
2 przekąski nie udało mi się zjeść
K: sałatka z lodowej, makreli, jajka, ogórków kiszonych i kleksa jogurtu naturalnego
Moim skromnym zdaniem chyba przesadziłam z nabiałem - nie wiem, gdzie ty widzisz tu za duzo nabialu-mam taki cichy plan, ze zacznę go ograniczać w swoim jadłospisie do wykończenia zapasów jakie na chwilę obecną posiadam
12 III dzisiaj trochę lepiej
Ś; 1/2 kostki białego sera z mixem orzechów i pestek, siemieniem lnianym, otrębami i odrobiną jogurtu naturalnego- tak swoją drogą odkąd mieszam owoce z serem białym lub inne posiłki czuję się ożarta jak BĄK / zauważyłam, ze 1/2 kostki sera to dla mnie zbyt dużo- z drugiej strony nie chcę ograniczać ilości, choć to chyba będzie nieuniknione-co Wy na to ja tam potafie wciagnac cala kostke, choc do owsianki maks pol zjem. Ja bym twarogu nie ograniczala, bo to bialko i jak najbardziej wskazane
P; 3 zawijaski z żółtego sera i chudej wędlinki + spora garść rzodkiewek
O: chili con care z kleksem jogurtu naturalnego
P; 2 duże kostki gorzkiej czekolady
K; planuję czysto warzywnie sałata lodowa,pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony i kiełki fasoli mung + oliwa i ocet winny, sporo ziół bialko na kolacje kochana - bialko
I jak??
Pewnie Effa i Paprak znowu zarzucą mi brak węglowodanów, oprócz warzyw, owoców i moich dziwacznych śniadań wczoraj skusiłam się na chlebek i znowu mój brzusio strajkował
Czuję, ze z ta moją dietką jest coś do . Choć staram się jak mogę dietkować zgodnie z zasadami- wspomóżcie koleżankę swoimi spostrzeżeniami w tym temacie, z góry dziękuję
Życzę miłego dnia moje szczuplutkie BIKINIARY
Nie no z bialkami nie bylo zle, tylko jednostajnie - otreby - do chilli byl ryz??? Pewnie nie, a powinien byc dla urozmaicenia diety. Mamooli a moze tobie z wegli jedynie chleb nie sluzy, jakis skladnik konkretny - pieczesz sama, czy kupujesz??? Brak kaszy, makaronu, ryzu - urozmaicaj wegle, zjedz chociazby twarog z makaronem na sniadanie, czy obiad nawet. Ryz z jabluszkami, warzywami, miesem - od kolou do wyboru. Kasze z gulaszem. Poeksperymentuj:cmo k: Upiecz nalesniki, placuszki dla ciebie i Oli na sniadanie - o jak ja dzis

Dobra to ja do konfesjonalu ze zdjeciami - jak macie dosc fot, dajcie znac
I niech sie ktos ustosunkuje. Ciekawi mnie ile zjadam kalorii, nie mam pojecia jak sie je liczy, pytalam nawet dziewczyn na jadlospisach...

sn: trzy placuszki na otrebach owsianych, mace orkiszowej razowej, z jabluszkami przykryte kostka twarogu z lyzeczka dzemu
p: dwa zawijasy = salata lodowa, mix salatowy, ser zolty, tojkacik serka topionego, rzodkiewka, papryka, ogorek
o: talerz zupy na miesie mielonym z cebulka, pieczarkami, papryka, fasola, soczewica, pomidorami z puszki - na ostro
p: smoothie (dzieki Ilonko) = mango, jablko, mrozone maliny + pol jablka
k: omlet z czosnkiem, pomidorem i 2/3 mozzarelli, troche lososia na salacie lodowej skropione cytryna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5301.jpg (57,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5310.jpg (58,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5311.jpg (64,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5313.jpg (29,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5316.jpg (51,1 KB, 27 załadowań)

Stary 2009-03-12, 20:59   #3555
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczymy a jak wy przechowujecie sałate, bo moze ja cos zle robie.
Wyciągam z tej folii, wkladam do lodówki i na nastepny dzien mam
kapcia

Stary 2009-03-12, 21:01   #3556
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
a co do serka homo
oj chyba ma na mysli serek homo jednak. tutaj jest smietana fat free,cream cheese typu Philadelphia tez jest juz fat free bo jeszcze dwa lata temu nie bylo, twarogi nasze sa dostepne nawet maja nazwe "twarog" rowniez fat free, jogurt grecki fat free, mozarella fat free, ricotta fat free i moglabym tak w nieskonczonosc. Tylko ceny sa powalajace bo ser chudy typu twarog kosztyje prawie 5 dolarow za kostke (dostepny nie w kostkach ale w opakowaniach plastikowych). Oczywiscie wszystkie te produkty wystepuja jeszcze w wersji part skim czyli czesciowo odltuszczone. Wszystko smaczne i chudziutkie

No i oczywiscie chrzan bez cukru jest w kazdym sklepie spozywczym i koszerne pikle bez cukru rowniez
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 21:06   #3557
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

no effa powiem Ci ze ta zupka robi wrazenie

jak dla mnnie wzorowo

u mnie mniej ciekawie
1)omlet na przysmazonym szpinaku z 2 plasterkami sera fit
2)jablko+kawalek twarogu
3)sporawa bułka z piersia z indyka swiezym szpinakiem, papryka i majonezem
4)kalarepa(ok 3/4) plaster camonzoli light+ok 4-5 plastów szynki
5)grilowane krewetki jumbo na salacie lodowej z pomidorem i oliwkami, skropione oliwa

p.s. zdjec nie moje wkleic, jakies problemy z wizazowa baza danych??!!
edit no to niezle papraczku. czy zabierasz jakies kulinarne zdobycze do PL?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-12 o 21:09
Stary 2009-03-12, 21:12   #3558
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

i fotki
od kilku dni robie telefonem i zdaje sobie sprawe ze niepowalajace sa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (63,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (52,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (58,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (98,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2009-03-12, 21:15   #3559
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Jak juz to tylko sypkie bo inaczej trudno byloby przewiezc. Biore zawsze sporo indyjskich przypraw w duzych workach, brazowy basmati, czarny ryz teraz wysle albo wezme, piekarska czekolade bez cukru, slodziki, tapioke sproszkowana, czerwona soczewice, itp. A chetnie wzielabym diet pepsi caffeine free, albo smakowa cherry albo strawberry vanilla bo sa pyszne a na nasz rynek nigdy nie weszly i nie wejda zapewne. Lody lactose free, fat free, no sugar added, jogurt grecki fat free i fete. Mrozone pulpy z egzotycznych owocow do robienia smoothie. No i moglabym w nieskoczonosc wymieniac

effo zupka bomba chyba przepis juz wrzucilas do przepisowego?

edit: teliczku ja tez robie telefonem fotki I tak kazdy widzi czy smaczne czy nie a telefonem mi najwygodniej

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-12 o 21:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 21:34   #3560
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
5)grilowane krewetki jumbo na salacie lodowej z pomidorem i oliwkami, skropione oliwa

uwielbiam krewetki !

Stary 2009-03-13, 05:34   #3561
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Uchhh straszny ten dzien!!!!!!! A dopiero sie zaczal. W ogole ten rok jest najgorszy jaki dotad mialam. A jesli chodzi o zdrowie to juz calkowita masakra. W rodzinie duzo osob choruje, babcia na operacje idzie, ja w szpitalu bylam i zostalam z ta "piekna" diagnoza wypuszczona, u TZ 1 wujek zmarl w mlodym wieku, drugi w szpitalu po 3 zawalach i 2 operacjach juz, w moim miescie rodzinnym kilka znajomych mojej mamy zmarlo, dzisiaj dzwoni mama z koleji, ze musiala psa uspic...nie wiem co to sie dzieje w tym roku...
fru kochana ja mialam przerabany zeszly rok, i jeszcze problemy sie nie skonczyly. Ale widze, ze zaczyna sie przejsniac wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze I Tobie tez tego zycze Staram sie zawsze dostrzec jakas pozytywna strone, czasem wynosze nauke z jakiegos problemu, czasem nowe doswiadczenie zdobywam, albo po prostu potrzebuje jakiegos otrzasniecia a najbardziej trzezwiaco dzialaja prawdziwe klopoty. Moze i u Ciebie wszystkie przykrosci jakie Cie spotkaly maja jakis glebszy sens albo pomoga Ci zmienic zycie
mamooli koniecznie zrob test na helicobacter pylori - mialamtakie same objawy jak zaczelam SB i winna nie byla dieta a bakteria. Ciezkostrawne pokarmy jedynie zaostrzaja problemy - wzdecia, bulgotania, itp.

Ja wlasnie stracilam 2 zdjecia z dzisiejszego menu. Niestety bardzo weglowe bylo. Wklejam zatem tylko trzy dania bo juz nie odzyskam reszty.
1. Dwie kanapki z chleba razowego z salata, pomidorem, ogorkiem, majonezem i cebula
2. Coleslaw, salatka z tunczyka i ryzu brazowego, chlebek razowy
3. Na miasto wzielismy po kanapce z chleba razowego z salata, ogorkiem, pomidorem, majonezem, cebula i przyprawami
4. Likier kawowy starbucks
5. Kurczak z grilla, coleslaw, salata z pomidorami, ogorkami, feta i cebulka, dwie razowe mini bagietki
Zaraz bede pic zielona herbate i pewnie chlapac sie i spac bo mnie zakupy i pakowanie wstepne wykonczyly.
Milego poranka dziewczyny i chlopaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Recently Updated.jpg (126,1 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-13 o 07:01
Stary 2009-03-13, 08:23   #3562
kakafoniaa
Rozeznanie

a mnie zgubiły orzechy. Mam 1 kg więcej niż tydzień temu ;(
może to też wina tego, że późno jadam czasem deserki.
7.04'10

- 13 kg
Stary 2009-03-13, 08:27   #3563
Agee79
Rozeznanie

mnie tez cos bez watpienia w tym tygodniu zgubilo ba tez mam prawie 1 kg wiecej niz tydzien temu
mysle ze to serki homo i zbyt obfite posilki...

a tak w ogole to dzien dobry

Stary 2009-03-13, 08:30   #3564
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

cichutko tu dzis
u mnie za oknem zima, pełno sniegu który powoli zmienia sie w "ciapę"
a poza tym 13... piątek...
musimy wytrwac
papraczku te Twoje talerzyki to naprawde mini mini

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-13 o 08:31
Stary 2009-03-13, 08:33   #3565
Agee79
Rozeznanie

u mnie dzis swieto w rodzinie bo mija rowny rok od powrotu ze stanow
hahaha a jutro robimy grila obojetnie od pogody!!!

Stary 2009-03-13, 08:56   #3566
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Dzień dobry Jak to mówią 13 wszystko zdaryć się może...osobiście nie uważam, aby ta liczba była faktycznie pechowa wszak sama urodziłam się własnie 13
Effo kupuję chlebek za kazdym razem iiny, sama tez wpadłam na pomysł, ze moze mi szkodzic ktorys ze skladnikow. Dziękuję za pomysły dań
Papraczku juz wlasnie podjelam decyzje o zrobieniu tych badan, w przyszlym tygodniu smigam do labolatorium z mala na badania i sama równiez dam sobie upuscic troche krwi
pieknie wygladaje fotki Waszych dan
Dziewcyny nie łamcie sie co to jest 1 kg w porownaniu juz do zrzuconych, pomyslcie-przetrzymajcie cwany organizzzzzzzzzzzm, podda sie i znowu odnotujecie zadowalajace spadki kg- to mówiłam ja mamaoli
jesli chodzi o tran to sama wpadłam na pomysł, aby zaczac go stosowac-zaczely mi sie problemy z cera, a tran zawsze mi pomagał
do chili con care nigdy nie dodawalam ryzu, robie ja na bardzo gesto i nijak ryz mi tam nie pasuje
weekend przede mna wiec wezme sie za przyzadzanie weglowodanowych pysznosci
teraz tylko szybka spowiedz
P 2 plastry sera zołtego, 4 rzodkiewki
S; 4 łyzki brazowego ryzu,1/2 opakowania małego wiesniak, 1 podsmazone jabłko z cynamonem kilka połówek orzecha włoskiego
P; 10 sztuk migdałków
O; micha chili con care
P; 2 zawijaski sałata, zielony ogórasek, czerwona papryka, kawałek brie light
K; omlet z krewetkami i sałata lodowa
Effo wczoraj do kolacji dorzuciłam kilka plastrów wedlinki, co by było troche bialka na kolacje
Milego dnia dziewczyny

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 09:24   #3567
effa79
Zadomowienie

Witam i ja.s
Alez chlebek kolejny pyszny mi wyszedl. Ze slonecznikiem i siemieniem, na mace pszennej graham dodatkiem zytniej razowej. W koncu wiem o, co chodzi. Dalam idealna chyba ilosc plynu, wyroslo pieknie.
Wiec dzis moje ulubione sniadanie - chlebek z warzywkami i pasta z makreli z fasola, cebulka, jajkiem majonezem i jogurtem. Uwielbiam ten sniadaniowy zestaw

Cytat:
cichutko tu dzis
u mnie za oknem zima, pełno sniegu który powoli zmienia sie w "ciapę"
a poza tym 13... piątek...
musimy wytrwac
papraczku te Twoje talerzyki to naprawde mini mini
Telik laboga ta bulka to byl twoj obiad A Papraczka talerze wcale nie sa mini, maja 23 cm srednicy, az pewnego dnia swoja talerz zmierzylam - ma 24 cm Wiec mam inny poglad na te porcje
Zupa faktycznie wysmienita, przepis jest na przepisowym oczywiscie

Cytat:
mnie tez cos bez watpienia w tym tygodniu zgubilo ba tez mam prawie 1 kg wiecej niz tydzien temu
mysle ze to serki homo i zbyt obfite posilki...
a tak w ogole to dzien dobry
Zbyt obfite posilki A Ty widzisz, ile ja jem. A moze za malo i organizm kumuluje jedzenie... Mi sie Aga wydaje caly czas, ze ty malo jesz

Mamooli do uslug Trzymam kciuki za badania. Aha, a wedliny nie uwazalabym za najlepsze zrodlo bialka... Lepiej jajko, albo cos straczkowego na przyklad.

U nas dzis pogoda pod psem, szaro i buro, i wilgotno. Choc na szczescie u nas snieg nie spadl...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-13, 10:25   #3568
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Straszny śnieg

Zrobiłam zupę czosnkową była bardzo dobra , ale trochę mi się ścięło dodane roztrzepane jajko na końcu.
Dziewczyny doradźcie mi w którym momencie mam je dodawać (może za mało roztrzepałam?)
A tak w ogóle, to w jakim celu daje się takie jajko? żeby zagęścić?
Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja w życiu ugotowałam tylko parę zup (głównie rosół )
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 10:55   #3569
charlotte87
Raczkowanie

łaaa ile diet;]
wole chyba ćwiczyc;]
charlotte87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:03   #3570
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte87 Pokaż wiadomość
łaaa ile diet;]
wole chyba ćwiczyc;]
Najlepiej, to 2w1 dobrze się odżywiać i ćwiczyć
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości