|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
![]() Cytat:
, jak się rozkręci z jedzeniem to będziesz przed nim lodówkę zamykała ![]() Dowcipy wymiatają lea, minisia ![]() A u nas c.d. "przesrania" , u mnie ok, Olivcia się męczy, pupcię ma "obszczypaną", że szok, ciągle do łazienki biega . No i ciężko wychodzi jej dieta , wczoraj stała pod lodówką i płakała krzycząc "ciem mieńso" , to mały drapieżnik zapolowac chcaiał a lodówka zamknięta . Skończyło się ofc na marchwiance ale wiosłowała tak szybko łyżką, że hej zobaczymy jakie będą efekty.Zmykam arbeiten, a o 15 ide na imprezę z okazji dnia kobiet, u nas wszystko zapóźnione . Przyszykowałam sobie wiosenny strój leciutkie szpileczki i rano dylałam po kozaki, śniegu to u nas napadało samochów odśnieżałam, bo nie wpadłam wczoraj rzeby do grażu wstawić
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
u nas snieg spadł
przedwczoraj byłam w przychodni się zarejstrowac bo potrzebuję skierowania do endo i dziś juz Adrian kicha ****a nawet nie wiecie jaka jestem w****iona ... zaraz go napakuje lekarstwami bo przeciez nie moze byc chory po raz 3 w ciagu 2 mcy ![]() NIGDY więcej nie pojde do tej przychodni, za kazdym razem rozkłąda mi rodzinę. Dziś mam odebrać skierowanie i nie wiem czy iśc |
|
|
|
#3393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w pracy oczywiście, Elis wstała dziś o 5 rano, przed budzikiem i wołała AM. Dostała butlę, wyciągnęłam ją z łóżeczka a ta pognała do lodówki dojeść parówką
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
![]() zrobilismy sobie sesje |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie razem wyglądacie!!
|
#3396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Klaudia wczoraj już o 20 poszła spać bo nie dało się z nią wytrzymać. Myślałam że dziś wstanie b.wcześnie, a ona pospała do 8.30 ![]() Dziś Tż zawoził dzieciaki do szkoły i jako że dziś piątek 13-sty- dostał mandat ![]() Ale to było niewielkie przekroczenie, więc i mandat mały. Policjant zajrzał do środka i pyta czemu dzieci bez fotelików, więc mu D. powiedział, że nie muszą, bo maja powyżej 130 cm wzrostu. Policjant stwierdził "acha" i skończył temat. Chyba nie wiedział, że bez fotelika można jeździć dopiero powyżej 150 cm Spadam obierać pieczarki
|
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
i to i to
A mojemu dziecku humorek juz nie dopisuje ,wszystko jest na nieeeeeeeeee |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
no mam chwilkę to dopiszę
Adik z lekka marudny więc bawiliśmy się aparatem robił wszystko co mówiłam szkoda, ze ja nie umiem łądnie nas wykadrować i paszcze mam nienadającą sie do zdjęc pomalowana wyglądałaby lepiej u nas leje kiedy będzie ladnie i słonecznie?
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
nie wiem czy, poza małymi wyjątkami, ktoś mnie tu jeszcze pamięta... razem z Wami miałam zostać mamusią, niestety wtedy się nie udało. Jednak 10 stycznia br. urodziłam nasze wyczekane szczęście - Norbercika i chciałam Was o tym poinformować. W końcu jestem w pełni szczęśliwa ![]() Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie A to nasz skarbuś: |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
kancia jaką masz paszczę???? Bo w dupsko nakopię
U nas tez pogoda do bani, deszcze i snieg na zmianę łepol mi pęka przy takim ciśnieniu ![]() roxi ja pamiętam Cię doskonale i cały czas Ci kibicowałam jeszcze na "kapuścianym polu ", no i jeszcze raz gratuluję. Mały słodziaczek
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A główkę już dawno tak trzyma, jakiś taki silny z niego gość no i klocuszek niezły - już waży ponad 6 kg a poza tym gada jak najęty te swoje aguuuu, auuuuuu, eeeeeee itp i śmieje się non stop no i na szczęście daje się mamusi wyspać - dziś spał od 20 do 6 rano z karmieniem o 2 ![]() Buziaki dla Olivii |
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
minia no mam pooraną
czuję się jak nastka jakaś roxi sliczny bączek
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanciu nie widać, żeby było aż tak źle Idę poczytać zanim mała zołza wstanie
|
|
|
#3404 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niech się wije, jak to ładnie kropka napisała. ![]() Cytat:
![]() bosko wyglądacie !!! ![]() i wiesz, nie rozumiem tych Twoich ciągłych narzekań na buzie. ![]() a kto to wie ?? pogoda 16-sto dniowa, ktorej lin ostatniej niedzieli Anula wklejała zapowiadała nawet 18-20 stopni w dniach od 19 marca.... wczoraj znów na tą pogodę zerkłam... i meteorolodzy zmienili zdanie- jednak wciąż będzie paskudnie. ![]() http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm Cytat:
gratuluję synka!!! jest uroczy!!!- izuniak, a Ty tak za moimi plecami z moim ojcem się umawiasz?
|
|||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11423844]
a kto to wie ?? pogoda 16-sto dniowa, ktorej lin ostatniej niedzieli Anula wklejała zapowiadała nawet 18-20 stopni w dniach od 19 marca.... wczoraj znów na tą pogodę zerkłam... i meteorolodzy zmienili zdanie- jednak wciąż będzie paskudnie. ![]() http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm [/quote] ![]() A taką nadzieję miałam
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11423844]oczywiście, że pamiętam !!! gratuluję synka!!! jest uroczy!!!- baaaardzo dziękujemy
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pola mnie wykańcza nie wiem bunt przyspieszony czy ząb jakiś idzie czekamy na 5 nawet dziś z babą nie była grzeczna co dotąd jej się nie zdarzało ![]() X oj wydaje mi sie ze nawet bez robienia sie na bóstwo w końcu tatuś będzie płakał nad wosją głupotą ![]() Roxi ale słodziak - jasne ze Cię pamiętam Kancia, ale bosko wyglądacie raziem minia99 Pola po szpitalu stała non stop przed lodówką uciekam poczytać 365 dni z kochanym maleństwem zabawy
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
anula- no to Sylwia się napracowała na tę 5, buziaki dla niej!!! roxi- my się nie znamy, ale co tam. Norberto boski!Wszystkiego dobrego!!! lea- że też musiałaś na tę pogodę zerknąc, ja anulowymi wieściami cały czas żyłam... xantia- pamiętaj dzisiaj i cyc /nie komentuj/ i pic. Trzmaj się ! A u nas nic nowego. No może, że słońce wyjątkowo jest.
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach zapomniałam o ważnym 5 to nie lada wyczyn buziaki dla Sylwii ja nadal mam doła jutro mam mieć imprezę urodzinową ale jakoś marną mam na nia ochotę
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie potrafie zakumać . Dzwoniła niania, i mówiła, że nie było żadnego kupola . Ja do domu zawitam dopiero wieczorem więc zobaczę czym będzie można ją uraczyć. A na pupcię nic nie pomaga , a z kompresem to problem bo ona tylko w majtusiach biega i wszystko pogubi ![]() Buziak i Twój nastrój, jak przyjda jutro fajni ludzie to zobaczysz nawet nie nie zorientujesz kiedy zaczniesz sie dobrze bawić. Grunt to pozytywne nastawienie, pamiętaj o szklance na 100% jest w połowie pełna a nie pusta
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/199406261138.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20030906310120.png http://www.suwaczek.pl/cache/637f72f2f2.png Edytowane przez minia99 Czas edycji: 2009-03-13 o 14:46 |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też mam doła- z powodu braku wiosny. już mam dość tego siedzenia w domu przez większość dnia. ![]() A Maks od wczoraj wchodzi na parapety... co tylko się odwrócę, to on już w oknie stoi. zawału dostane.
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
U na spiękne słonko a potworek NIE śpi
minia99 rozgotuj ryż + jabłuszko w cząstki i w garnuszku udusić, ale bez cukru (nie można podawać podczas biegunki) albo całe w foli aluminiowej w piekarniku upiec co do kompresy to on sie przylepi właśnie do pupci a majteczki przytrzymają to taki chudy kompres a grubo maści - Poli w szpitalu tak robili
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
patrilla- a może właśnie imprezka Cię postawi na nogi
lea- no chociaż Ty się nie daj wiosennemu przesileniu ![]() kanciu- sesyjka fajna, zrób z kolaż, super będą te Wasze minki
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś ładnie świeciło
Cytat:
Zapakowałam dziewczyny do samochodu i pojechałyśmy nad rzekę pokarmić kaczki i łabędzie. Bardzo się Klaudii ptaszki podobały
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tatuś zadzwonił koło południa i powiedział, że będzie koło 14.30. Ok. Ale kazał sobie przywieźć córkę do restauracji... Ok, pojechałyśmy. Ala zareagowała na niego jak na każdego innego, czyli pozytywnie, podała rączkę na przywitanie, powiedziała "heloł" no i ogólnie początek niezły. Dał Ali znikopis z książeczką w jednym, zjedliśmy obiad w dość drętwej atmosferze, potem z nią porysował, pobawił się, próbował pogadać. Zero jakiejś rozmowy ze mną, może i dlatego że ja nie byłam też jakoś super przyjaźnie nastawiona, pytał to odpowiadałam, ale dość krótko i rzeczowo. No i tak minęły 3 godziny, a potem Elis ciągnęła już do samochodu, chciała jechać. Zrobili sobie "papa", ja rzuciłam "cześć" i pojechałyśmy...
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
roxi
Buziaczki lea nie smutkuj się ![]() Patrilla ![]() Anula brawa dla SYlwii Wczoraj nie miałam wizażu cały wieczór ![]() Kupiliśmy Hani buty Adidasy, ja kupiłam sobie spodnie i bluzeczki
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
dziękulejszyn za komplementy
![]() Pati dawałam mu Acidolac a teraz daje Lacidofil. Do tego Multisanostol i Ceruvit dzis dostał ![]() ed. Lea mam to samo jesli chodzi o siedzenie w domu juz mi pomysłów brakuje na zabawy bo ileż mozna wymyslac dziś "graliśmy" w grę "Uwaga Nosorożec" Zainteresował się Adi nawet całe 20 min ![]() z parapetami współczuje. My Adula nauczylismy, ze jak wchodzi gdzieś wyzej ( tam gdzie nie chcemy) lub jesli wstaje na kanapie lub fotelu to automatycznie jest ściągany. Działa i nie włazi jedyna rzecz którą udaje nam się egzekwować Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-03-13 o 20:07 |
|
|
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
xantia no to się tatuś nie popisał, a Elis chyba dała mu do zrozumienia, że jej dobrze z mamą i tylko z mamą.Trochę szkoda ze względu na mała, ale niech się częściej zjawia. Wróciliśmy ze stolicy od alergologa. Ciągle Bebilon pepti i Amertil (węzły chłonne powiększone i niewielkie zmiany skórne), za to młody szwagier miał testy wziewne i uczulony na wszystko co mu robili (brzoza, lipa, olcha, pyłki traw, roztocza, kot, pies i nie pamiętam więcej). Przy okazji zapytałam się o szczepionki (ona jest za szczepieniami), powiedziała szczepionka może wyzwolić ukrytą alergię. Jednak powiedziała żeby nie dać sobie wcisnąć tych 6w1 i 5w1, bo one są gorsze, słabsze i nie uodparniają tak jak należy, Instytut Matki i Dziecka ichnie poleca. Wytłumaczyła to językiem specjalistycznym, ale jakoś dokładnie nie przepowiem. Kupiłam pampersy w Tesco fioletowe (już ma na tyłku, jutro będę wiedziała czy nam odpowiadają) i Pampersy AktivBoy.
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, ja wczoraj późno wrócić , bo na wycieczce z dzieciakami byłam. Tymek strasznie ponoć tęsknił, zresztą jak mnie zobaczył to aż mu się oczy zaświeciły...
Xantia- spotkanie było i dobrze, Elis Ci kiedyś za nie podziękuje. Pati - szykuj na jutro kiecynkę Kancia - super wyglądacie! Anula - przekaż Sylwii gratulacje! a mnie naszła chętka na chlebki czosnkowe i czerwone wino, więc idę szykować, a potem ... gotowe, strasznie mnie wciągnęło
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

może w ciązy jest 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, u mnie ok, Olivcia się męczy, pupcię ma "obszczypaną", że szok, ciągle do łazienki biega
, wczoraj stała pod lodówką i płakała krzycząc "ciem mieńso"
zobaczymy jakie będą efekty.

czuję się jak nastka jakaś
nawet dziś z babą nie była grzeczna co dotąd jej się nie zdarzało