|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
![]() Cytat:
ale to prawda, ciężko nadązyć We wtorek mam wizytę u orto (od poprzedniej minęly niecałe 2 tyg), jadę pokazać stan dziąseł, bo kazała regularnie to kontrolować. Dziewczyny, ktore mają problemy z dziąsłami i dlatego zakladały aparat (jak ja)- jak już założycie - kupcie sobie zaraz koenzym Q10 do ssania!!! Ja mam go od niedawna i naprawdę bardzo lagodzi obciążenia dziąseł, bardzo polecam. Drogi, ale warto zainwestować |
||
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedzcie mi czy Wam też w aparacie chwieją sie zęby? ![]() Czuję się trochę niekomfortowo bo mam wrażenie, że wszystko mi sie rusza i zgubię zaraz zęby Włączył mi się stresik od rana ![]() ja też nie mogę wyobrazić sobie siebie z prostymi zębami i to bez mojej przerwy i chyba dużym plusem aparatu jest, że te zmiany zachodzą powoli (czego z dnia na dzień nie zauważamy) i powoli też przyzwyczajamy się do nowego uśmiechu - bo mimo że marzę o pięnym uśmiech to nie wiem jakbym się czuła budząc się nagle z "innymi" zębami.---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
...myślę, że to przesądza sprawę
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do palenia |
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam wrażenie jakby mi zęby miały wypaść. Pocieszam się, że to dopiero 2 dni od założenia i będzie lepiej.
Najgorsze to obcieranie. Dziewczyny, a nie ma innych pierścieni na szóstki - tzn bez tych metalowych wypustek przy języku? Strasznie mi przeszkadzają. Nie wspominając już o tych dwóch innych zamkach na trójkach takich z wypustkami - masakra. Wosk nie daje im rady ![]() Ale cierpię w imię idei prostych ząbków - dzisiaj idę na imprezkę więc może troszkę o tym zapomne ![]() u mojej orto koszt kryształowych to 1700 zł za łuk. Wkleiłam 2 fotki mojego aparatu więc można poszukać.
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i energii przez to nie mam mam nadzieję, ze do poniedziałku się wszystko unormuje i normalnie będę mogła pracować.
|
|
|
|
#1567 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Także lajcik, nie przejmuj się - tak musi byc
|
|
|
|
#1568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby to wszytsko się wie, a mimo to włączają się czasem takie krzywe jazdy ![]() ...gdzie ta wiosna
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale teraz ta między jedynkami już mi się zamknęła, za to powiększyły się między 1kami i 2kami Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć szablozębne
![]() ![]() Znowu muszę nadrabiać Jak tam dziś humorki i samopoczucie z aparacikami? Mnie dziś wszystko przeszkadza dużo mniej i ząbki mnie mniej bolą ksyliwa dorzucam jeszcze jedną fotkę, może tu lepiej widać zamki. Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-03-14 o 15:37 |
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm wiecie co, coś mnie martwi z moimi zębami
Nie wiem, czy to norma, czy nie. Otóż moje zęby dolne ustawiły się równo z zębami górnymi. Wiem, że tak być nie powinno, wcześniej, przed aparatem, tak nie miałam Myślicie, ze powinnam się nie przejmować, czy moja orto źle leczy? ![]() doświadczone aparatki, jak uważacie??? Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-03-14 o 15:41 |
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze faktycznie tak nie powinno być.. ale może to tylko efekt przejściowy.. ?
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Rozeznanie
|
A jak inaczej mają się wyprostować bez chwiania?
![]() Maruda z Ciebie, szukasz dziury w całym ![]() ![]() .
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę to dziwne, ale może to etap przejściowy
|
|
|
#1575 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
masz 1 łuk?W związku z licznymi pytaniami o rozmary różnego rodzaju zamków oświadczam iż po zmierzeniu tak orientacyjnie mini zameczki mają 2x2 mm a odstają od zęba o 1,5 mm
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-14 o 16:19 |
||
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rany jestem przerażona
|
||
|
|
|
|
#1577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, że pytam o coś, co na pewno już pisałaś, ale po prostu wszyscy mi się mieszają, bo tyle tu osób
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak nie możesz doczekac się wizyty poprostu zadzwoń i spytaj! Ja czasem truję swojemu przez telefon ...wiem, wiem
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
nie tylko Ciebie, a mężowi nawet nie powiedziałam po co mi jego profesjonalna miarka
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-14 o 16:36 |
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -eee yyy noo, bo chcę coś zmierzyć ![]() - ale co? - yyy COŚ ![]() hehehehe mam nadzieję, że to jeszcze kwalifikuje się jako zachowania "względnie normalne"
|
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Mclilu dzięki za pocieszenie
Papryczka,a Ty co o tym myślisz??? Uważasz, że to może być przejściowe? Mam wizytę niedługo,ale powiem szczerze, że się strasznie zmartwiłam! Chodzi o to, że ja góry nie mogę mieć w ogóle założonej, periodontolog na ostatniej wizycie powiedział, że wtedy na 99% wypadnie mi górna trójka, odradził zakładanie góry i orto powiedziała, że zrobi co w jej mocy, żeby się obyło bez tego. No jak na razie to mi na to nie wygląda, skoro góra zeszła się z dołem ....Booooooże ;( Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-03-14 o 16:44 |
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
A jaką miałaś wadę, bo to chyba duzo od tego zależy?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-14 o 16:52 |
||
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orto wie, że drugiego łuku nie będzie, więc musi dążyć do zachowania w miarę prawidłowego zgryzu. A może za bardzo podziałała na ostatniej wizycie i zęby trochę "poszalały"...Trudno powiedzieć. Jedno wiem na pewno. Dla własnego spokoju możesz zadzwonić i zapytać czy taki efekt był celowy, czy coś poszło nie tak. No chyba, że wizyta za parę dni. Na pewno tak nie może zostać, bo przecież nie po to zakładałaś aparat, żeby dorobić się wady zgryzu. Liczę, że orto wie, co robi, ale nie zaszkodzi upewnić się. Będziesz spokojniejsza. A na wizycie poproś może, by orto mówiła czego masz się spodziewać, żebyś nie "dostawała łupieżu", że coś jest nie tak(bo takie rzeczy też się zdarzają, zęby lubią płatać figle), tym bardziej, że u Ciebie z tym przyzębiem jest niefajnie, więc przesuwanie zębów tam i z powrotem chyba dobrze im nie zrobi. Będzie dobrze, zachowaj spokój Jestem, jestem. Tak ostatnio nie nadążam z wątkiem i weny brak ![]() Niestety szukanie pracy w czasie kryzysu trochę mnie dołuje, bo bardzo trudno jest coś znaleźć a to i tak nie jedyny mój problem w ostatnim czasie
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Kmee heheh i ja zmierzyłam moje giganty i są one takich samych rozmiarów jak Twoje.
Oświeccie mnie - po co na trójkach zamki mają takie wypustki - są chol... ostre, ranią mnie i ciężko je woskiem zalepić. Dzisiaj o mały włos ich nie spiłowałam. Jaką funkcję pełnią te wypustki???
|
|
|
#1588 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Domyślam sie co przeżywasz, ja zaraz po studiach siedzialam przez rok w domu i było to dla mnie masakryczne przeżycie ![]() Mam nadzieję że wszystko Ci sie poukłada, a w wolnym czasie pochwalisz się nam jak to podbijasz świat!!! ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Hmm możliwe, u mnie nie ma planów wyciągów.... na następnej wizycie zapytam orto, czy może mi je spiłować
Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-03-14 o 17:31 |
|||
|
|
|
|
#1590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I proszę ... nie podsuwaj mi nowych pomysłów - bo właśnie przd moimi oczami leży pilniczek ![]() Boże ja tu gadu gadu z Wami, a powinnam się szykować na imprezkę urodzinową siostry!!! Do jutra!!!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-14 o 17:35 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Buziaczki

ale to prawda, ciężko nadązyć 

Włączył mi się stresik od rana
i chyba dużym plusem aparatu jest, że te zmiany zachodzą powoli (czego z dnia na dzień nie zauważamy) i powoli też przyzwyczajamy się do nowego uśmiechu - bo mimo że marzę o pięnym uśmiech to nie wiem jakbym się czuła budząc się nagle z "innymi" zębami.

masz 1 łuk?