..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-14, 20:00   #3601
kamilawu
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Jeśli chodzi o tuńczyka puszkowanego, to głównym zarzutem przeciwko niemu jest zanieczyszczenie rtęcią: czytaj tutaj
Ale wiadomo, nie ma chyba produktu, który okresowo nie wzbudzałby sensacji. A to nie pić mleka, bo coś tam, a to coś innego. Ja w każdym razie tuńczyka jem.

Edytowane przez kamilawu
Czas edycji: 2009-03-14 o 20:02
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 20:38   #3602
Omnibusek
Przyczajenie

Witam, mam pytanie. Czy na prawdę znaczący wpływ na efekt diety będzie miało używanie do sałatek np. sosów sałatkowych (sypkich) w których składzie jest cukier (ale jak wiadomo znikome ilości) lub np. kilka sztuk kukurydzy? To nie jest przecież objadanie się a dodawanie smaku. Co o tym sądzicie?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Proszę mi jeszcze doradzić jak najlepiej przyrządzać rosół. Może być taki zwykły czy na SB używa się jakichś specjalnych składników?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

I jeszcze jedno jakie sery żółte proponujecie na pierwszej fazie oczywiście cały czas o pierwszej fazie marudzę

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

I w ogóle gdzie się podziałyście? to ja tu wpadam, żeby wreszcie się zmobilizować po czasie wielkim podglądania Was a tu cisza tak w ogóle to Asia jestem
Omnibusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 20:54   #3603
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Omnibusek Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie. Czy na prawdę znaczący wpływ na efekt diety będzie miało używanie do sałatek np. sosów sałatkowych (sypkich) w których składzie jest cukier (ale jak wiadomo znikome ilości) lub np. kilka sztuk kukurydzy? To nie jest przecież objadanie się a dodawanie smaku. Co o tym sądzicie?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Proszę mi jeszcze doradzić jak najlepiej przyrządzać rosół. Może być taki zwykły czy na SB używa się jakichś specjalnych składników?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

I jeszcze jedno jakie sery żółte proponujecie na pierwszej fazie oczywiście cały czas o pierwszej fazie marudzę

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

I w ogóle gdzie się podziałyście? to ja tu wpadam, żeby wreszcie się zmobilizować po czasie wielkim podglądania Was a tu cisza tak w ogóle to Asia jestem
1. Sosy z torebkach nie zawieraja nic dobrego. Lepiej jest zrobic sos samemu z oliwy z oliwej octu/soku z cytryny i dodać swoje zioła. Wyjdzie na to samo prawie a duzo zdrowsze i bez cukru, dodatków smakowych itp.
2. pewnie kilka kukurydzek nie zaszkodzi, ale może spowolnic efekty . Zaczeniesz dodawać niedozwolone po troszeczku to wyjdzie na to samo co przed dietą.
3. Rosołek najlepiej ugotować na kawałku kuraka z dodatkiem warzyw i ziół. Mięsko mozna potem zjeść lub uzyc do sałatki, zapiekanek, sosów itp. Oczywiście, jesli dodajesz marchewke i ziemniaczki do gotowania rosołu, to potem ich nie jesz
4. Zółte sery NISKOTŁUSZCZOWE. Czyli takie zawierające poniżej 20% tłuszczu.
Stary 2009-03-14, 20:56   #3604
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj, Asia.
1. Co do sosów, to nie wiem, jakie dokładnie masz na myśli, ale odradzam. Istnieje przecież lista produktów dozwolonych i zakazanych i osiągniesz najlepsze efekty trzymając się zasad, zwłaszcza w I fazie, która z założenia jest najbardziej restrykcyjna, ale "racjonalizuje" funkcjonowanie organizmu.
2.Nie przypominam sobie, żeby autor diety wspominał coś o rosole, ale zezwala na bulion. Ja w każdym razie rosół ugotowałabym normalnie, wywaliłabym jedynie marchewkę i nie doprawiałabym jakimiś wynalazkami z glutaminianem sodu (wszelkie kostki itp.). A z ugotowanego kurczaka zjadłabym wyłącznie piersi.
3. Sery są dozwolone, ale odtłuszczone. Ja kupuję w Liedlu.

Ewlyn, ubiegłaś mnie.

Edytowane przez kamilawu
Czas edycji: 2009-03-14 o 20:58
Stary 2009-03-14, 20:59   #3605
Omnibusek
Przyczajenie

Rewelacja dziękuję bardzo Chyba rzeczywiście na te kilkanaście dni diety SB lepiej odpuścić sobie to co zakazane a później i jeszcze będzie lepiej smakować kto z Was ile schudł i w jakim czasie??
Stary 2009-03-14, 21:05   #3606
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Rewelacja dziękuję bardzo Chyba rzeczywiście na te kilkanaście dni diety SB lepiej odpuścić sobie to co zakazane a później i jeszcze będzie lepiej smakować kto z Was ile schudł i w jakim czasie??
Przejrzyj wątek, większość dziewczyn swoje wyniki ma w podpisie. Ja pojutrze kończę I fazę, póki co 3 kg w dół (w 12 dni). Polecam ci też wątek z przepisami zgodnymi z SB (TUTAJ), pomoże ci konstruować jadłospis.
Stary 2009-03-14, 21:07   #3607
Omnibusek
Przyczajenie

Bardzo dziękuję za link do przepisów - tego szukałam postaram się bywać tu codziennie bo chyba ze wsparciem będzie lepiej na dziś pozdrawiam i dobrej nocki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 21:09   #3608
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za link do przepisów - tego szukałam postaram się bywać tu codziennie bo chyba ze wsparciem będzie lepiej na dziś pozdrawiam i dobrej nocki
Nie ma za co, dobranoc.
Stary 2009-03-14, 21:11   #3609
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Goosia, miałam jednak na myśli inny przepis na czosnkową.

CZy ktoś mógłby porównać "Turbo" do klasycznej książki o SB? Dużo zmian? Warto kupić?

Ryby są wręcz obowiązkowe, zwłaszcza makrela, łosoś i tuńczyk
Dziękuję Ci serdecznie Kamilo, już myślałam, że się nie doczekam.
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 22:34   #3610
Omnibusek
Przyczajenie

To jeszcze raz ja. Mam pytanie, jakiego słodzika używacie? Słyszałam, że są takie, które mają jakieś szkodliwe bardzo składniki i szkodzą zdrowiu. Czy są jakieś sprawdzone i zdrowe?
Stary 2009-03-14, 22:42   #3611
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze raz ja. Mam pytanie, jakiego słodzika używacie? Słyszałam, że są takie, które mają jakieś szkodliwe bardzo składniki i szkodzą zdrowiu. Czy są jakieś sprawdzone i zdrowe?
Osobiście nie uzywam. Kawy i herbaty nie słodzę więc nie mam potrzeby.
Ponoć dobra i dozwolona jest fruktoza. Słyszałam też, że można stosować ksylitol.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 22:58   #3612
Omnibusek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Osobiście nie uzywam. Kawy i herbaty nie słodzę więc nie mam potrzeby.
Ponoć dobra i dozwolona jest fruktoza. Słyszałam też, że można stosować ksylitol.
Dzięki Ewlyn, ja też wolałabym nie używać ale widziałam desery jakieś gdzie trzeba troszkę dosłodzić i w tym chciałabym użyć o fruktozie również słuchałam
Stary 2009-03-14, 23:02   #3613
Ewlyn
Zakorzenienie

Zawsze możesz zrezygnować z deseru Przez 2 tygodnie da się wytrzymać. Potem można wprowadzac owoce, a one mają naturalny cukier.
No i zawsze pozostaje gorzka czekoladka
Stary 2009-03-14, 23:08   #3614
Omnibusek
Przyczajenie

Cytat:
Zawsze możesz zrezygnować z deseru Przez 2 tygodnie da się wytrzymać. Potem można wprowadzac owoce, a one mają naturalny cukier.
No i zawsze pozostaje gorzka czekoladka
Tak wiem wiem i pewnie tak będzie, że zrezygnuję z deserów aczkolwiek niektóre przepisy są dosyć kuszące

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Tak wiem wiem i pewnie tak będzie, że zrezygnuję z deserów aczkolwiek niektóre przepisy są dosyć kuszące
Ewelyn, widzę, że Ty masz świetne wyniki w odchudzaniu na SB?
Stary 2009-03-14, 23:17   #3615
Ewlyn
Zakorzenienie

Zobaczysz jak szybko minie ta restrykcyjna faza I.
Mi się nigdy tak łatwo nie chudło I jakos zmobilizowana jestem bardziej na tej diecie, jak wiadomo dokładnie co i jak. I jedzonko mi się podoba. Tylko trzeba się trochę pilnować i z rozpędu nie robić "starych zwyczajowych" kanapek
Nic tylko chudnąć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 23:18   #3616
Omnibusek
Przyczajenie

Cytat:
Zobaczysz jak szybko minie ta restrykcyjna faza I.
Mi się nigdy tak łatwo nie chudło I jakos zmobilizowana jestem bardziej na tej diecie, jak wiadomo dokładnie co i jak. I jedzonko mi się podoba. Tylko trzeba się trochę pilnować i z rozpędu nie robić "starych zwyczajowych" kanapek
Nic tylko chudnąć
Trzymaj kciuki proszę dobranoc
Stary 2009-03-14, 23:26   #3617
Ewlyn
Zakorzenienie

Trzymam trzymam
dobranoc
Stary 2009-03-15, 05:22   #3618
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Witam nowe plazowiczki Powodzenia

Dzis wklejam szybciutko menu, ktore bylo weglowe i obfite. Jutro a wlasciwie dzis wylatuje wiec humor nie dopisuje i objadlam sie slodkosciami i nie tylko. Poza tym czyszcze lodowke wiec polaczenia skladnikow moga byc ryzykowne

1. Jajecznica z pieczarkami, mizeria, korniszon, bulka razowa, salata karbowana; byla dokladka mizerii + kromka chleba razowego
2. 3 razowe ciasteczka
3. Makarona razowy z miesem mielonym i salata karbowana z cebulka i vinegret
4. Mix orzechowo-owocowy
5. Salata karbowana z cebulka i vinegret, coleslaw, salatka z ryzu czarnego, tunczyka, cebulki, korniszona, pomidorkow koktajlowych i majonezu
6. Jedna pralinka
7. Jajko na twardo, lyzka jogurtu greckiego, fasolka szparaowa, salatka z tunczyka, pomidory z feta polane vingretem z czosnkiem, bagietka razowa
8. 5 cukierkow werter's original bez cukru

Milego dnia Jesli jutro nie wpadne to do zobaczenia w poniedzialek juz w Polsce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (174,9 KB, 26 załadowań)
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 08:08   #3619
p0isengirl
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Od dzisiaj mam zamiar zacząć dietę plaż południa. Mam już dość tłuszczyku na boczkach, biodrach i brzuchu:/ Niestety ze mną jest tak ze długo się diety mnie nie trzymają ale ta musi być ostatnią po której wreszcie schudnę. Chodzę jeszcze do szkoły, stad moje pytanie co można wziąć ze sobą na drugie śniadanie podczas 1 fazy? Bo kanapki i owoce odpadają i nie mam zielonego pojęcia.
p0isengirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 09:52   #3620
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Witam nowe plazowiczki Powodzenia

Dzis wklejam szybciutko menu, ktore bylo weglowe i obfite. Jutro a wlasciwie dzis wylatuje wiec humor nie dopisuje i objadlam sie slodkosciami i nie tylko. Poza tym czyszcze lodowke wiec polaczenia skladnikow moga byc ryzykowne

1. Jajecznica z pieczarkami, mizeria, korniszon, bulka razowa, salata karbowana; byla dokladka mizerii + kromka chleba razowego
2. 3 razowe ciasteczka
3. Makarona razowy z miesem mielonym i salata karbowana z cebulka i vinegret
4. Mix orzechowo-owocowy
5. Salata karbowana z cebulka i vinegret, coleslaw, salatka z ryzu czarnego, tunczyka, cebulki, korniszona, pomidorkow koktajlowych i majonezu
6. Jedna pralinka
7. Jajko na twardo, lyzka jogurtu greckiego, fasolka szparaowa, salatka z tunczyka, pomidory z feta polane vingretem z czosnkiem, bagietka razowa
8. 5 cukierkow werter's original bez cukru

Milego dnia Jesli jutro nie wpadne to do zobaczenia w poniedzialek juz w Polsce
hej papraczku domyslam sie ze masz smutna minke wiec tule
a co do menu, to nie bylo tak zle a przynajmniej przy mioim wczorajszym to b. ladne
kobitki jaki ja mam ciag weglowy
nie umiem sobie z nim poradzic
ale juz sie spowiadam
1)jajecznica z jaj a szynce, pozypana szypiorkiem garsc pomidorkow koktajlowych
2)jajo na twardo+plaster sera lght+plaster szynki
i zaczyna sie
3)kabanos, sok pomidorowy, garsc orzechow, kostka czekolady
4)pieczona w rekawie piers z kuraka+mizeria
5)2 ciastka orkiszowo-sezamowe+szklanka mleka i piekłam ciasto na imieniy babci(bardzo nie SB)i wszystko oblizywalam i kosztowalam, a to troche masy serowej, a troche ciastecza, a kawaleczek czekolady bialej masakra najgorzej ze nawet ciezko zliczyc ile tego bylo ale spodziewam sie ze duzo...
6)ok 180 gr sera bialego i warzywa(ogóras papryka, pomidorki)

troche zdołowana jestem... juz od kilku dni musze zjesc codziennie kawalek czekolady i moja zawsze silna wola zawodzi. jak mam z tym sobie poradzic czyzby wejsc na I. nie za bardzo mi to lezy...

a pozatym to mam slodkiego 5 latka(mo chrzesniak) na ten weekend w domku, i moj instykt macierzynski buzuje choc musialam wstac o 6 i ogladac bajki pod kocykiem na kanapie
Stary 2009-03-15, 09:56   #3621
dygotka8
Zakorzenienie

telik-doszła moja wiadomość do Ciebie na pw bo wysłałam chyba jakoś w zeszłym tyg i już sama zaczynam się zastanawiać czy wysłałam...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2009-03-15 o 19:54
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 10:04   #3622
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p0isengirl Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Od dzisiaj mam zamiar zacząć dietę plaż południa. Mam już dość tłuszczyku na boczkach, biodrach i brzuchu:/ Niestety ze mną jest tak ze długo się diety mnie nie trzymają ale ta musi być ostatnią po której wreszcie schudnę. Chodzę jeszcze do szkoły, stad moje pytanie co można wziąć ze sobą na drugie śniadanie podczas 1 fazy? Bo kanapki i owoce odpadają i nie mam zielonego pojęcia.
Uważam, że podstawą sukcesu w SB jest planowanie. Nie dopuszczaj do sytuacji, w której dopada cię głód i nie masz pod ręką nic, co jest zgodne z zasadami diety. Sięgniesz wtedy prawdopodobnie po coś niewskazanego. Dlatego posiłki planuj na dzień, dwa do przodu. Do szkoły możesz zabierać sałatki albo po prostu wszystkie te składniki, z których zazwyczaj składają się twoje kanapki, oczywiście z wyjątkiem chleba. Na przykład pokrojone warzywa, plastry sera (białego, odtłuszczonego żółtego lub mozzarelli), chudej wędiny, jajko na twardo itp, które wkładasz do plastikowego pudełka na żywność i zabierasz ze sobą. Możesz zabierać też serek wiejski o niskiej zawartości tłuszczu (np. Piątnica Lekki) plus warzywa. Noś przy sobie orzechy, są zalecaną przez dietę przekąską. Tylko zapoznaj się dokładnie z limitami odnośnie poszczególnych ich gatunków, bo są bardzo kaloryczne i trzeba je jeść z głową. Powodzenia!
Stary 2009-03-15, 10:44   #3623
malenka86
Przyczajenie

cześć dziewczyny mam pytanko można jeść w 1 fazie gorzką czekoladę ?? a jeśli chodzi o serek wiejski lekki to jak myślicie jeśli będę go jadła codziennie na śniadanie w pracy to będzie ok czy to jednak za dużo nabiału jak na tą dietę? proszę o pomoc
malenka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 14:15   #3624
lisekZG
Rozeznanie

Ale Wy produkujecie

Nie było mnie kilka dni, a tu tyle nowych kart

Od jutra, a właściwie od dziś (bo był świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy) wskakuje na II fazę.

Mój plan na dziś:
1. Fasolka czerwona z puszki (nic nie miałam innego i byłam przed zakupami)
2. Sok z pomarańczy, filet z kurczaka smażony z pieczarkami + papryka
3. 2 jaja na miękko + pieczarki z patelni + papryka
4. sałatka = tuńczyk z puszki + 2 jaja + ogórek konserwowy + majonez - mogę tak???
5. jogurtos...
Stary 2009-03-15, 14:15   #3625
malenka86
Przyczajenie

a i jeszcze jedno pytanie czy w I fazie mogę smażyć jajka na patelni z odrobina oleju rzepakowego??
malenka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 17:04   #3626
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Dziewczyny odnosnie pytan czy mozna gorzka czekolade lub czy mozna smazyc na rzepakowym to polecam zajrzec na pierwsza strone watku do listy dozwolonych produktow - wszystko jest czarno na bialym

teliczku a moze zamiast jedynki zrob dwojke ale rygorystyczna pod wzgledem wegli prostych. Zrezygnuj z owocow i deserkow na tydzien czy dwa i jedz same weglowodany zlozone jak pieczywo ciemne. Ale ogranicz do dwoch porcji dziennie. Szkoda wchodzic na jedynke bo wpadniesz w bledne kolo. Nie mowiac juz o jojo.

Ja z kawa w lozku choc 13-sta u nas. Jakos nie mam nastroju

Milego wieczoru

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-15 o 18:33 Powód: lit.
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 18:14   #3627
Judyskaa
Raczkowanie

witam Was dziewczyny
od jutra zaczynam I etap SB
planuję na śniadanie zjeść jedno jajko z herbata ziołową bez cukru
czy jest to odpowiednie do diety?
Stary 2009-03-15, 18:23   #3628
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judyskaa Pokaż wiadomość
witam Was dziewczyny
od jutra zaczynam I etap SB
planuję na śniadanie zjeść jedno jajko z herbata ziołową bez cukru
czy jest to odpowiednie do diety?
Jak wg mnie to troche mało
Zjedz 2 jajka i dodaj jakies warzywka lub grzybki lub sok pomidorowy.
Stary 2009-03-15, 18:34   #3629
Judyskaa
Raczkowanie

dobrze to coś dodam
a mam pytanie czy na biuście też 'schudnę' ?bo akurat nie chciałabym..
Stary 2009-03-15, 18:55   #3630
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judyskaa Pokaż wiadomość
dobrze to coś dodam
a mam pytanie czy na biuście też 'schudnę' ?bo akurat nie chciałabym..
Nie chcę Cię martwić ale też
Toż biust to tłuszczyk

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości