Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-14, 13:27   #631
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Witam w ten piękny słoneczny dzionek

Ja dziś na parapetówkę idę ale mi się nie chce bez mężula na dodatek pewnie długo tam nie zabawię

My też imoina mamy już wybrane dla dziewczynki Oliwia a dla chłopca tak wstępnie Kamil ale staranka dopiero za miesiąc zaczynamy wczoraj w nocy mój mężuś powiedział , że też już bardzo chce bo tak do tej pory to tylko ja byłam za dzidzią a on chciał się jeszcze trochę wstrzymać, więc od kwietnia ostre przutulanki

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc dziewuszki

[/COLOR]test z krwi potwierdzil ciaze...udalo mi sie dostac wyniki tego samego dnia
Cieszymy się razem z Tobą
teraz masz 100% pewności GRATULACJE!!!
Stary 2009-03-14, 13:32   #632
ewakol
Raczkowanie

GG do ewakol Send a message via Skype™ to ewakol

Dzięki za tak miłe przyjęcie mnie do swojego grona... Trzemam kciuki za Was wszystkie Miłego dzionka
ewakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 13:39   #633
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Ja dziś na parapetówkę idę ale mi się nie chce bez mężula na dodatek pewnie długo tam nie zabawię

My też imoina mamy już wybrane dla dziewczynki Oliwia a dla chłopca tak wstępnie Kamil ale staranka dopiero za miesiąc zaczynamy wczoraj w nocy mój mężuś powiedział , że też już bardzo chce bo tak do tej pory to tylko ja byłam za dzidzią a on chciał się jeszcze trochę wstrzymać, więc od kwietnia ostre przutulanki

Cieszymy się razem z Tobą
teraz masz 100% pewności GRATULACJE!!!
Oliwia bardzo ładne imię, też nam się kiedyś podobało a potem jakoś zmieniliśmy swoje typy
Coś z tymi chłopami jest, bo mów właśnie przy gadce o imionach też właśnie powiedział, że on już by bardzo chciał mieć i że nie może się doczekać

Dziewczyny a mam takie pytanie, mam stosować Acard, ale nie pamiętam jak lekarz mówił czy mam zacząć już pierwszego dnia @ czy nie? Bo on trochę wzmaga krwawienie i teraz nie wiem czy wziąsć i najwyżej latać częściej zmieniać swoje opatrunki?

I już mnie jakoś tak zaczyna brzuch pobolewać, więc dzisiaj no góra jutro mama nadzieję że przyjdzie ta cholera

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 13:55   #634
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

zuzanna12- GRATULACJE....

Ja wlasnie ugotowalam rosolek i zjadlam miseczke z marcheweczka...pychotka odrazu lepiej sie czuje Teraz sobie poleniuchuje....moj TZ wlasnie zmywa naczynka......
Piekna pogoda nad morzem....a ja sie tu kuruje...ale TZ mi chyba to wynagrodzi

Milego popoludnia

Dziekuje ze jestescie i moge na was liczyc
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 14:01   #635
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Już wyczytałam na jakimś forum, że ktoś brał od początku cyklu, więc też tak będę brać

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 14:08   #636
kaaamila1
Zakorzenienie

Zuzia to już można Ci gratulować z czystym sumieniem, bo test z krwi jest najpewniejszy!!

Alisanka, ale Cię dawno nie było Dobrze, że wpadłaś i dałaś znać, że żyjesz

Karolcia zazdroszczę tak bliskiego mieszkania koło morza. Ja co prawda mam z 60 km nad zatokę (Stegna), ale Ty piechotką możesz się przejść na spacerek i świeżego powietrza się nawdychać.

Ja oczywiście wracam do książek.

Udanego dnia

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 15:09   #637
dra
Zakorzenienie

witajcie
ja już 3 dzień mam migrene eh
coś nie cos porobiłam i teraz odpoczynek

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witam witam

Ja wczoraj mialam super wieczor..film extra bardzo polecam"kochaj i tancz" fajne smieszne i te 2 godzinki szybko zleca... a pzoniej bylo bardzo mila nocka z TZ wsumie nic sie nie dzialo takiego ale i tak bylo fajnie...

Milego dzionka zycze
to super,że z tż sie ukąłda
o jak polecasz film to musze obejrzeć

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
nie łamać się dziewczynki! wszystko przed Wami
jak tam nasze zafasolkowane dziewczynki się czują? na pewno świetnie
ja właśnie, skończyłam ciasto, idę dziś na imprezę do teściów, i musiałam coś upiec :/
no nic, wykąpałam się i spadam się szykować w końcu trzeba się zrobić na bóstwo
miłej imprezki i wpadaj częsciej,bo nas zaniedbujesz ostatnio

Cytat:

idz na parapetówke oderwiesz sie od myślenia trochę
Oliwia ładne imię ,ale szczerze coraz mniej sie podoba,bo tu u mnie co druga Oliwka jest i dlatego,jak jest szał na imię to pełno ich jak nie wiem
ja mam wstępnie wybrane,ale mój facet nie zgadza się wymysla glupoty do moich imion i wiem,ze będzie cięzko z imieniem,ale póki co nie musze sie tym martwić

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie ugotowalam rosolek i zjadlam miseczke z marcheweczka...pychotka odrazu lepiej sie czuje Teraz sobie poleniuchuje....moj TZ wlasnie zmywa naczynka......
Piekna pogoda nad morzem....a ja sie tu kuruje...ale TZ mi chyba to wynagrodzi

Milego popoludnia

Dziekuje ze jestescie i moge na was liczyc
dobrze,ze obiadek smaczny
oj zazdroszczę ci tak blisko morza mieszkać,ja morze uwielbiam ,ale daleko mam

miłego dzionka życzę
Stary 2009-03-14, 15:44   #638
gooha3
Zadomowienie

Witam dziewczynki,
Piękna pogoda dzisiaj w końcu słonko.
Nawet zakupiłam sobie dzisiaj wiosenny płaszczyk. Cały zieloniutki odrazu humor się poprawił.

Jak już pisałam przestałam myśleć o starankach. Niestety tak do końca się nie da.
Wczoraj przyjechał szwagier wieczorem, oczywiście z piwkiem. Zaraz zapaliło mi się czerwone światło- czy ja mogę??

To jest okropne, niby wszystko normalnie, normalnie się zachowuje , ale na każdym kroku zastanawiam się czy na pewno mogę cokolwiek??
Wiem że jestem już za połową cyklu.

Szwagier namawia nas na narty za tydzień do Zakopca i znowu dylemat czy oby na pewno można??? W takiej niepewności?? Jakie macie zdanie na ten temat??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 17:20   #639
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki,
Nawet zakupiłam sobie dzisiaj wiosenny płaszczyk. Cały zieloniutki odrazu humor się poprawił.

Jak już pisałam przestałam myśleć o starankach. Niestety tak do końca się nie da.
Wczoraj przyjechał szwagier wieczorem, oczywiście z piwkiem. Zaraz zapaliło mi się czerwone światło- czy ja mogę??

To jest okropne, niby wszystko normalnie, normalnie się zachowuje , ale na każdym kroku zastanawiam się czy na pewno mogę cokolwiek??

Szwagier namawia nas na narty za tydzień do Zakopca i znowu dylemat czy oby na pewno można??? W takiej niepewności?? Jakie macie zdanie na ten temat??

kochana tak jak napisałas jezeli chcesz nie myslec o starankach czy jest ?czy nie ma? czy moze dzis? czy wczoraj?byc moze taki wyjazd dobrze wam zrobi rozluznicie sie troszke czasem to pomaga najbardziej tylko z tym piwkiem masz racje warto sie powstrzymac bo mowia niektorzy ze nie powinno sie pic nawet przed zajsciem ile w tym prawdy nie wiem ale sama tez nie pije od kiedy zaczelam staranka zycze powodzenia
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 17:48   #640
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
ja już 3 dzień mam migrene eh
coś nie cos porobiłam i teraz odpoczynek

idz na parapetówke oderwiesz sie od myślenia trochę
Oliwia ładne imię ,ale szczerze coraz mniej sie podoba,bo tu u mnie co druga Oliwka jest i dlatego,jak jest szał na imię to pełno ich jak nie wiem
ja mam wstępnie wybrane,ale mój facet nie zgadza się wymysla glupoty do moich imion i wiem,ze będzie cięzko z imieniem,ale póki co nie musze sie tym martwić

dobrze,ze obiadek smaczny
oj zazdroszczę ci tak blisko morza mieszkać,ja morze uwielbiam ,ale daleko mam

miłego dzionka życzę
ad.1 szybciutko wracaj do zdrówka
ad.2 mi się Oliwka bardzo podoba a mężulek nie protestuje u mnie w rodzinie i znajomych nie ma żadnej Oliwii także mam nadzieję, że będę pierwsza co do imiona dla chłopczyka to mężowi się żadne ni podoba albo źle kojarzy np z kimś kto ma tak na imię i jest głupi ale mamy jeszcze trochę czasu na wymyślanie imion najpierw trzeba uaktywnić działanie
ad.3 ja też mam blisko do morza i teraz też tęsknię stąd z Irlandii ale jak byłam w liceum to co rok w wakacje pracowałam w Krynicy Morskiej i już w pewnym momencie miałam tego morza dość mi się marzy w góry pojechać bo jeszcze nigdy nie byłam

Cytat:
Witam dziewczynki,

Moim zdaniem powinnaś się zachowywać normalnie i nie myśl o tym za dużo a wyjazd jak najbardziej na TAK dobrze Ci zrobi
Stary 2009-03-14, 18:04   #641
martaN23
Zadomowienie

Dziewczyny!!!!!!!! już od dziś zaczynam od nowa starankajuż sie nie moge doczekać końca tego cyklu oczywiście mam nadzieję ze tym razem pójdzie wszystko po mojej myślidla wszystkich starajacych sie przesyłam fluidki:mag ia:
Stary 2009-03-14, 18:14   #642
paulinaizabela
Zakorzenienie

Marta za staranka aby ten cyklabył ostatni na 9 miesięcy
Stary 2009-03-14, 18:23   #643
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kochana tak jak napisałas jezeli chcesz nie myslec o starankach czy jest ?czy nie ma? czy moze dzis? czy wczoraj?byc moze taki wyjazd dobrze wam zrobi rozluznicie sie troszke czasem to pomaga najbardziej tylko z tym piwkiem masz racje warto sie powstrzymac bo mowia niektorzy ze nie powinno sie pic nawet przed zajsciem ile w tym prawdy nie wiem ale sama tez nie pije od kiedy zaczelam staranka zycze powodzenia
Ja tez starałam się nie pić za dużo alkoholu (przyznam że czasami piłam, ale w małych ilościach)
Tyle że my staramy się od maja 2008r. To już długo. Najgorsze były wakacje jak gdziekolwiek wyjeżdżaliśmy ze znajomymi. To oczywiście każdy chce odreagować, a mi tylko myśli po głowie co chwile chodziły że nie mogę się napić. Ciągłe pytania znajomych, a czego się nie napijesz, przecież Ci nie zaszkodzi. Ciągle się wykręcałam. Nie którzy już wogole uważają mnie za abstynenta (ale to już ich problem). Poprostu drazni mnie to ciągłe odmawianie i wykręcanie sie, oraz ciągłe tłumaczenia. Przyznam że czasami mam ochote zakończyć tą abstynencje i napić się czegokolwiek szczególnie martini, albo nalewki teściowej. No nic trzeba być twardym, jeszcze chwile.

Cytat:

Moim zdaniem powinnaś się zachowywać normalnie i nie myśl o tym za dużo a wyjazd jak najbardziej na TAK dobrze Ci zrobi
Dziękuje za rady.
Tak też zrobie. Zero alkoholu to po pierwsze. Choć męczące są dla mnie wykrety. Każdy tylko pyta , a dlaczego nie i odrazu podejrzenia padają że w ciąży jestem.
DZisiaj się tez jakaś imprezka szykuje wieczorem, o ja biedna

Z tymi nartami to zastanawiam się czy poprostu można poddać się mocnemu wysiłkowi fizycznemu i wszelakim wywrotkom na stoku. za tydzień to już może tam coś być w środku ( nie chce o tym myslec, ale się nie da) boje się żeby nie zaszkodzić jeśli by się okazało że się udało w tym miesiącu. Za tydzien to jeszcze za wczesnie zeby cokolwiek wiedziec.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-03-14 o 18:34
Stary 2009-03-14, 18:34   #644
edi25
Raczkowanie

Cytat:
Witam dziewczynki,

to znaczy z tym piciem jest różnie mija siostra zrobiła dzidziusia w noc gdy byli ze szwagrem po ostrej imprezie a przed ciążą wydaje mi się że lampka wina lub drink w tym nie zaszkodzi, co innego jak już jesteś w ciąży ja bym się bała podobno alkohol działa na tej zasadzie że nigdy nie wiesz co w danym momencie się rozwija u twojego dziecka a akurat w tym momencie wypiłaś nawet lampke wina i to może mu poważnie zagrozić tak bynajmniej mówili w jednym programie w telewizji
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 18:34   #645
Malga19
BAN stały

Cytat:
Marta za staranka aby ten cyklabył ostatni na 9 miesięcy
tez trzymam kciuki
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 18:35   #646
Justine1988
Zadomowienie

Cześć Wam!Ja mam dzisiaj 27 dzień cyklu....piersi bardzo bolą dotknąć sie nie można, bola z zewnętrznej strony najbardziej...i czuję napięcie w brzuszku....okres ma być we wtorek....czekam....jak do środy nie bedzie robie test...aj nie wiem co myślec gubie sie juz....wychodze z psiapsiółka...może nie będę tak myśleć...miłego wieczorku i standardowo upojnej nocki...
Ps...w ciąży jakie są upławy?Jakiego koloru i jakiej konsystencji???
Zuzka mówisz ,że Ty też byłaś przekonana ,że to okres się zbliża???No to miałaś niespodziankę....a w ktorym dniu cyklu robiłaś test( 25???)???Ilu dniowe masz cykle???milego wieczorku
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 18:40   #647
edi25
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez starałam się nie pić za dużo alkoholu (przyznam że czasami piłam, ale w małych ilościach)
Tyle że my staramy się od maja 2008r. To już długo. Najgorsze były wakacje jak gdziekolwiek wyjeżdżaliśmy ze znajomymi. To oczywiście każdy chce odreagować, a mi tylko myśli po głowie co chwile chodziły że nie mogę się napić. Ciągłe pytania znajomych, a czego się nie napijesz, przecież Ci nie zaszkodzi. Ciągle się wykręcałam. Nie którzy już wogole uważają mnie za abstynenta (ale to już ich problem). Poprostu drazni mnie to ciągłe odmawianie i wykręcanie sie, oraz ciągłe tłumaczenia. Przyznam że czasami mam ochote zakończyć tą abstynencje i napić się czegokolwiek szczególnie martini, albo nalewki teściowej. No nic trzeba być twardym, jeszcze chwile.

Dziękuje za rady.
Tak też zrobie. Zero alkoholu to po pierwsze. Choć męczące są dla mnie wykrety. Każdy tylko pyta , a dlaczego nie i odrazu podejrzenia padają że w ciąży jestem.
DZisiaj się tez jakaś imprezka szykuje wieczorem, o ja biedna

Z tymi nartami to zastanawiam się czy poprostu można poddać się mocnemu wysiłkowi fizycznemu i wszelakim wywrotkom na stoku. za tydzień to już może tam coś być w środku ( nie chce o tym myslec, ale się nie da) boje się żeby nie zaszkodzić jeśli by się okazało że się udało w tym miesiącu. Za tydzien to jeszcze za wczesnie zeby cokolwiek wiedziec.
no wszystkie ewentualności musisz brać pod uwagę ja też nie popadam w paranoję i nie myślę tak ale też staram się nie dźwigać ciężkich zakupów itp. nawet żeby nie przemęczać organizmu bo wogóle to w pracy się bardzo nadźwigam i muszę bardzo uważać

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Cześć Wam!Ja mam dzisiaj 27 dzień cyklu....piersi bardzo bolą dotknąć sie nie można, bola z zewnętrznej strony najbardziej...i czuję napięcie w brzuszku....okres ma być we wtorek....czekam....jak do środy nie bedzie robie test...aj nie wiem co myślec gubie sie juz....wychodze z psiapsiółka...może nie będę tak myśleć...miłego wieczorku i standardowo upojnej nocki...
Ps...w ciąży jakie są upławy?Jakiego koloru i jakiej konsystencji???
Zuzka mówisz ,że Ty też byłaś przekonana ,że to okres się zbliża???No to miałaś niespodziankę....a w ktorym dniu cyklu robiłaś test( 25???)???Ilu dniowe masz cykle???milego wieczorku
no wszystkie znaki dobrze wskazują powodzenia @ napewno nie przyjdzie
Stary 2009-03-14, 18:45   #648
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
no wszystkie ewentualności musisz brać pod uwagę ja też nie popadam w paranoję i nie myślę tak ale też staram się nie dźwigać ciężkich zakupów itp. nawet żeby nie przemęczać organizmu bo wogóle to w pracy się bardzo nadźwigam i muszę bardzo uważać

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

no wszystkie znaki dobrze wskazują powodzenia @ napewno nie przyjdzie
tak myślisz????wszystkie znaki dobrze wskazują????mam objawy takie jak na okres...jednak wydaje mi się,ze opiersi jakoś bardziej bolesne ale nie sutki tylko jak pisalam ich zewnetrzna część i pod spodem///i takie wieksze fajne...;-\0.niewiem co myślec
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 18:47   #649
edi25
Raczkowanie

po sześcidniowym tygodniu pracy wreszcie mam weekendjestem wykończona. dziś jest mój 9 dzień cyklu także wczoraj były przytulanki i tak co dni się trzeba się misiać i powstaje dzidziuś to jest mój przepis mówie wam dziewczyny musi się udać a co do imion to mojemu Tż podoba się oliwia a chłopczykowi igor dla dziewczynki się zgodze ale chłopczyka wolę bartusia

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
tak myślisz????wszystkie znaki dobrze wskazują????mam objawy takie jak na okres...jednak wydaje mi się,ze opiersi jakoś bardziej bolesne ale nie sutki tylko jak pisalam ich zewnetrzna część i pod spodem///i takie wieksze fajne...;-\0.niewiem co myślec
myśl że napewno wszystko będzie ok a czy ból promieniuje też bardziej pod pachy
Stary 2009-03-14, 18:52   #650
gooha3
Zadomowienie

paulinaizabela
własnie pooglądałam zdjęcia z Twojego wesele- cudne
U nas to trochę klapa wyszła ze zdjęciami, okropna pogoda. Czasami zastanawiam się czy nie powtórzyć kiedyś sesji w piękną pogodę. Suknia i garnitur w szafie hmmmm.... może w rocznice

Moje wesele miało bardzo przykre zakonczenie. Szczerze mówiąc zawsze jak pomyśle o ślubie to odrazu przychodzi mi na myśl to co się stało. Każdy kto tylko wspomni naszą uroczystość mówi tylko o tym co się na niej stało a nie o naszym ślubie ;(

Bardzo bym chciała zmienić wspomnienia ale się nie da. Zazdroszcze wszystkim parą które tak pięknie wspominają ten dzień.

Przepraszam że tak tu o tym pisze, ale jak pooglądałam zdjęcia ze ślubu Pauliny to az mi łzy popłyneły i się wszystko przypomniało.

U nas na weselu zmarł kuzyn Tż-ta. Podczas tańczenia dostał wylew do mózgu. Zmarł na środku sali. 3 tygodnie po swoim ślubie ;(

Trudno to wogóle skomentować i tak zostawie.
i ciężko wspominać.
Jedyne co nam dało to doświadczenie to to że czasu naprawde jest mało i trzeba się cieszyć każdym dniem jaki mamy

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-03-14 o 18:54
Stary 2009-03-14, 18:54   #651
edi25
Raczkowanie

koleżanka mi mówiła że ja tak bolały piersi po zewnętrznej stronie aż ból promieniował pod pach i nie mogła podnieś ręki prawie do góry myślała że to węzły a tu ciąza
Stary 2009-03-14, 19:12   #652
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
paulinaizabela
U nas to trochę klapa wyszła ze zdjęciami, okropna pogoda. Czasami zastanawiam się czy nie powtórzyć kiedyś sesji w piękną pogodę. Suknia i garnitur w szafie hmmmm.... może w rocznice

Moje wesele miało bardzo przykre zakonczenie. Szczerze mówiąc zawsze jak pomyśle o ślubie to odrazu przychodzi mi na myśl to co się stało. Każdy kto tylko wspomni naszą uroczystość mówi tylko o tym co się na niej stało a nie o naszym ślubie ;(

Bardzo bym chciała zmienić wspomnienia ale się nie da. Zazdroszcze wszystkim parą które tak pięknie wspominają ten dzień.

Przepraszam że tak tu o tym pisze, ale jak pooglądałam zdjęcia ze ślubu Pauliny to az mi łzy popłyneły i się wszystko przypomniało.

U nas na weselu zmarł kuzyn Tż-ta. Podczas tańczenia dostał wylew do mózgu. Zmarł na środku sali. 3 tygodnie po swoim ślubie ;(

i ciężko wspominać.
Jedyne co nam dało to doświadczenie to to że czasu naprawde jest mało i trzeba się cieszyć każdym dniem jaki mamy
dzięki

Oj tak mi przyrko, wyobrażam sobie jak się czujesz
zamiast wpominać najpiękniejszy dzień waszego życia masz przed oczami tą tragedię masz rację trzeba się cieszyć każdym dniem
Stary 2009-03-14, 20:01   #653
Malga19
BAN stały

Cytat:
paulinaizabela

i ciężko wspominać.

OO boze.... to okropne....ehhh...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 20:24   #654
dra
Zakorzenienie

Cytat:

fakt do końca nie da się wyłączyć,ale chodz trochę tak
ja tam się nie zastanawiam nieraz też sobie wypiję,niby nie kaza,ale jak juz sie wie jak sie jest w ciazy to nie pic,a tak to mozna od czasu do czasu

Cytat:
ad.1 szybciutko wracaj do zdrówka
ad.2 mi się Oliwka bardzo podoba a mężulek nie protestuje u mnie w rodzinie i znajomych nie ma żadnej Oliwii także mam nadzieję, że będę pierwsza co do imiona dla chłopczyka to mężowi się żadne ni podoba albo źle kojarzy np z kimś kto ma tak na imię i jest głupi ale mamy jeszcze trochę czasu na wymyślanie imion najpierw trzeba uaktywnić działanie
ad.3 ja też mam blisko do morza i teraz też tęsknię stąd z Irlandii ale jak byłam w liceum to co rok w wakacje pracowałam w Krynicy Morskiej i już w pewnym momencie miałam tego morza dość mi się marzy w góry pojechać bo jeszcze nigdy nie byłam

Oliwia bardzo ładne imie,ale u mnie ze znajomych co chile Oliwie i tak jakoś za dużo tych imion
mi się od lat podoba Laura,ale tż jak to słyszy to wymyśla niesamowite rzeczy,do chłopca mam pare imion,ale tż tez nie,ale sam nigdy nie powiedział jakie mu się podobaja

co do morza ja je wręcz uwielbiam,ale jakbym zamieszkała nad morzem to bym uwielbiala cos innego
ja uwielbiam wode bym mogla siedziec siedziec w niej,ale jakbym blisko mieszkala to pewno tez mi sie sie znudzilo
w te wakacje zamierzam w góry pojechać tam też jest pieknie,ale morze i tak wygrywa

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!! już od dziś zaczynam od nowa starankajuż sie nie moge doczekać końca tego cyklu oczywiście mam nadzieję ze tym razem pójdzie wszystko po mojej myślidla wszystkich starajacych sie przesyłam fluidki
chapie i niech kazda doczeka się szczescia
aaa staranka są przyjemne

Cytat:
zaciskam kciuki cały czas,oby ci sie udało

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
po sześcidniowym tygodniu pracy wreszcie mam weekendjestem wykończona. dziś jest mój 9 dzień cyklu także wczoraj były przytulanki i tak co dni się trzeba się misiać i powstaje dzidziuś to jest mój przepis mówie wam dziewczyny musi się udać a co do imion to mojemu Tż podoba się oliwia a chłopczykowi igor dla dziewczynki się zgodze ale chłopczyka wolę bartusia

to wypoczywaj sobie

Cytat:

i ciężko wspominać.
oj to przykre wydarzenie,ale nigdy nie wiadomo co sie wydarzy niestety
ale sesyje zdjeciowa mozesz robić,suknia jest na raz wiec sesyjke mozesz śmiało robic i bedzie drugi raz zalozona suckienka

a ja sobie winko popijam ale troszeczkę tylko,bo jak się napiłamto od razu przypomniało mi się jak piłam 3 miesiace bez przerwy to okropny czas był i teraz do alkoholu mam umiar ,to był okropny czas teraz wiem o tym wtedy wydawało mi sie inaczej,ale wysżłam z tego i z tego się ciesze
Stary 2009-03-14, 20:24   #655
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiłam test w 28dc - 2 kreski
niestety jestem trochę pesymistką i dopóki lekarz nie potwierdzi ciąży i jej prawidłowości to na razie nie zapeszam...tymbardziej, że dość sporo naczytałam się o ciąży pozamacicznej, pustym jajeczku, poronieniu samoistnym itp.

tak się tylko zastanawiam kiedy udać się do lekarza ? dziś mam 29dc, w którym dniu lekarz wykryje już ciążę ?

najbardziej boję się ciąży pozamacicznej
na razie mam uczucie jakbym w brzuchu miała balonik, i czuję lekkie zbieranie na wymioty...o dziwo brzuch nie boli ( wczoraj bolał mnie z nerwów i stresu chyba żółądek, a wcześniej miałam bóle jakby nadchodziła @ )

pozdrawiam
Brawo!!!!!

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
dziekuje wam za gratulacje jestescie kochane poza tym chcialam podziekowac tym ktore trzymaja za mnie kciuki by @ nie przylazla w tym cyklu
co prawda termin @ mam na 16 marca ale dzisiaj zrobialam sobie test i wyszly dwie kreski jestem w ciazy az nie moge uwierzyc
nusialyscie mocno trzymac za mnie kciuki,,,jestem bardzo szczesliwa wczoraj zareczyny dzisiaj sie dowiedziaialm ze bede miala dzidzi...trzymam kcicuki za ta ktore oczekuja @ by to was nie przylazla...mimo tego ze zaczne sie udzielac w innym watku bede was odwiedzac i pisac co i jak
buziaczki

---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

az nie moge uwierzyc
Brawo!!!

Dziewczyny wierzę że wszystko będzie dobrze!!

......................... ......
Byłam u mamy dzisiaj (studiuję w mieście gdzie mieszkają z tatą) i podczas rozmowy mój ojciec powiedział żebym się nie spieszyła z dzidzią bo co innego być w ciaży jak się pisze i broni magistra a co innego być już matką..oczywiście dodam że nie byłwczesniej wtajemniczony że się staramy..
Powieziałam mu że spokojnie niech go o studia głowa nie boli bo to nie takie chop by zajść w ciążę, on powiedział że jak to nie chop......że się nie znam

Po czym mama mu powiedziała "ale oni już sie starają od 4 miesięcy i nic"...Mój tata zrobił tylko oczy jak talerze baaardzo zdziwiony..i wyszedł z kuchni gdzie była rozmowa
No i co???Kto miał rację że to tak "chop i dzidzia" nie jest???? Niestety ja!
Wolałąbym by on miał rację

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2009-03-14 o 20:26
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 20:25   #656
martaN23
Zadomowienie

NIE SMUCIĆ SIĘ BO TO PRZYSZŁYM FASOLKOM SZKODZI
Stary 2009-03-14, 20:41   #657
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja juz po przytulankach hmmmm dzis lub wczoraj powinna byc owulacja, ale ja nie odczuwalam zadnych specjalnych dolegliwosci z tym zwiazanych....@ ma przyjsc 29-30.03 sie okaze....jakie to zrzadzenie losu...czlowiek chce dziecka i bardzo tego pragnie a tu....Nio zaobaczymy teraz caly czas prubujemy tzn. tak co 2 dzień....okaze sie w praniu...dzis nawet nozki w gorze trzymalam, ale jestem lekko przeziebiona ale...moze
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 21:49   #658
magdulec
Zadomowienie

Witam wasmoje drogie!Zjadłam kolacyjke i wykompałam sie, cały dzień bylismy w domciu i dalej remoncik. Ja dzisiaj na dworze sprzatałam i korzystałam z pogody, ale dwa pokoiki mamy juz prawie gotowe

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!! już od dziś zaczynam od nowa starankajuż sie nie moge doczekać końca tego cyklu oczywiście mam nadzieję ze tym razem pójdzie wszystko po mojej myślidla wszystkich starajacych sie przesyłam fluidki:mag ia:
Powodzenia i za wszystkie starające sie!

Cytat:
paulinaizabela

i ciężko wspominać.
Wspołczuje, mi pól roku przed ślubem umarła babcia, wiem ze to nie tak sama sytuacja jak u ciebie, ale cięzko mi bylo bo byłam bradzo zżyta z nią i zdrowie dziadzia pogorszyło sie po jej śmierci i nadal nie moze sobie z jej śmiercią poradzic, ale przezyki ze sobą prawie 60 lat i powtarzam mu to że wiele osób by tak chcialo życie spedzic jak oni.

Cytat:
Ja juz po przytulankach hmmmm dzis lub wczoraj powinna byc owulacja, ale ja nie odczuwalam zadnych specjalnych dolegliwosci z tym zwiazanych....@ ma przyjsc 29-30.03 sie okaze....jakie to zrzadzenie losu...czlowiek chce dziecka i bardzo tego pragnie a tu....Nio zaobaczymy teraz caly czas prubujemy tzn. tak co 2 dzień....okaze sie w praniu...dzis nawet nozki w gorze trzymalam, ale jestem lekko przeziebiona ale...moze
Mam nadzieję że sie uda
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 21:49   #659
martaN23
Zadomowienie

hm nozki w gorzejuz nie zostało ci duzo czekania tylko nie wariuj z testami bo mnie to jeszcze bardziej nakreca a pozniej wieksze rozczarowaniea jak tak sobie na luzie do tego podchodzisz to o niespodzianka
Stary 2009-03-14, 22:08   #660
edi25
Raczkowanie

Cytat:
karolcia masz ten sam przepis co ja u mnie ma przyjść @2.04 napewno juz nie przyjdzie

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
hm nozki w gorzejuz nie zostało ci duzo czekania tylko nie wariuj z testami bo mnie to jeszcze bardziej nakreca a pozniej wieksze rozczarowaniea jak tak sobie na luzie do tego podchodzisz to o niespodzianka
słyszałam że te nóżki nie raz już posłórzyłymojej kumpeli nawet lekarz tak kazał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości