Od dziś Codziennie 8 min ABS BUNS LEGS ARMS !!->kto ze mną ?? - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-15, 12:44   #991
karolina09
Rozeznanie

Dot.: Od dziś Codziennie 8 min ABS BUNS LEGS ARMS !!->kto ze mną ??

8 minut to tak mało w sumie też się przyłączę.życzę sobie i Wam wytrwałości.
karolina09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 18:20   #992
alusia1989
Rozeznanie

Oj, to chyba będę musiała z tym poczekać, bo najpierw chcę spalić tłuszczyk z brzucha. Może porobię sobie teraz ARMS i BUNS. Bo to mi by się sprzydało, a co do brzucha, to nie chcę, żeby ten tłuszczyk zamienił mi się w mięśnie. Najpierw musi mi trochę cm tu i ówdzie ubyć. Dzięki za pomoc, bo popełniłabym błąd.
alusia1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 18:23   #993
elpik91
Raczkowanie

Przylacze sie do tematu. Cwiczylam a6w ale strasznie po tych cwiczeniach boli mnie kregoslup wiec chyba zrezygnuje. Mam pytanie, nie chce duzo spalic tluszczyku, tak ze 2 cm w pasie zrzucic tylko zeby troche splascic i mam pytanie czy abs bez diety i ewentualne ograniczanie slodyczy dalby mi taki efekt?
elpik91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 18:31   #994
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alusia1989 Pokaż wiadomość
Oj, to chyba będę musiała z tym poczekać, bo najpierw chcę spalić tłuszczyk z brzucha. Może porobię sobie teraz ARMS i BUNS. Bo to mi by się sprzydało, a co do brzucha, to nie chcę, żeby ten tłuszczyk zamienił mi się w mięśnie. Najpierw musi mi trochę cm tu i ówdzie ubyć. Dzięki za pomoc, bo popełniłabym błąd.
Wiesz, możesz poćwiczyć 8 min ABS na pewno nie zaszkodzi Możesz np. w jeden dzień aeroby, na drugi ABS, następnego znowu aeroby itd. szybciej pozbędziesz się tłuszczyku a przy okazji będziesz od razu pracować nad mięśniami spróbuj

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez elpik91 Pokaż wiadomość
Przylacze sie do tematu. Cwiczylam a6w ale strasznie po tych cwiczeniach boli mnie kregoslup wiec chyba zrezygnuje. Mam pytanie, nie chce duzo spalic tluszczyku, tak ze 2 cm w pasie zrzucic tylko zeby troche splascic i mam pytanie czy abs bez diety i ewentualne ograniczanie slodyczy dalby mi taki efekt?
Myślę że pomoże...ja osobiście nigdy nie stosowałam żadnych diet. Ćwiczyłam często 8 min ABS i bardzo mi pomogły te ćwiczenia. Też ćwiczyłam a6w ale 22 dnia rzuciłam bo cholernie mnie nudziło, a kręgosłup na początku też pobolewał. Chociaż muszę przyznać że efekty były świetne, właśnie po "szóstce" mięśnie się uwydatniły(te które wcześniej zdobyłam ćwicząc 8min ABS)

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

A jeszcze dodam że na "spłaszczenia" brzucha bardzo dobre są ćwiczenia na dolne partie brzucha.. oj pomogły mi bardzo w pozbyciu się małej oponki pod pępkiem
Panikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 20:24   #995
olkka16
Rozeznanie

Dziewczyny....znowu odpuscilam....dzis po raz trzeci zaczynam od nowa....;/
Stary 2009-03-15, 22:02   #996
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
siłowe i aeroby na zmianę dają najlepszy efekt tak więc możesz już ćwiczyć

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 22:06   #997
alusia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
Wiesz, możesz poćwiczyć 8 min ABS na pewno nie zaszkodzi Możesz np. w jeden dzień aeroby, na drugi ABS, następnego znowu aeroby itd. szybciej pozbędziesz się tłuszczyku a przy okazji będziesz od razu pracować nad mięśniami spróbuj
O, nie pomyślałam o tym. Jak będę miała trochę więcej czasu, to napiszę co dokładnie robię codziennie, jakie ćwiczenia wykonuję.

Ale myślę sobie tak teraz, że chyba rzeczywiście nie zaszkodziłoby jak bym sobie co któryś dzień dodała ABS, a w inne dni ARMS i BUNS. Hmm.. Pomyślę intensywnie nad tym. Ale dzięki wielkie za rady! Na pewno skorzystam.

Samej trudno mi jest na razie ułożyć sobie plan ćwiczeń, bo nie znam się na tym. Ale powolutku zaznajamiam się z wszystkim, czytam dokładnie forum, ale jeszcze długa droga przede mną. Mam nadzieję natomiast, że owocna.

Miłego wieczora dziewczyny!

EDIT: Renia90, czyli np. mam skakankę i hula hop jednego dnia, a drugiego 8 minutówki robic? Czy mogę jednego dnia zarówno zrobic 8 minutówkę, a do tego aeroby? Bo szczerze powiem, że ta druga wersja odpowiadałaby mi najbardziej. Ale oczywiście, jeśli tak byc nie może, to się dostosuję.

Edytowane przez alusia1989
Czas edycji: 2009-03-15 o 22:09
Stary 2009-03-15, 23:01   #998
Nati_kk
Zakorzenienie

Ajjj dziewczyny zbijcie mnie, ale ostatnie 2 dni nawalałam tzn. wczoraj i dziś;P niestety po pracy byłam już tak padnięta i jeszcze dzisiaj nauka że nie dałam rady;/// Ale od jutra coming back choćby nie wiem co))

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 00:18   #999
aagusiaa88
Zakorzenienie

Witam bardzo serdecznie!
Wracam do Was dziewczynki z moimi Legs mam nadzieje, ze nie bedzie zadnego chorobska, ktore nie pozwoli mi robic 8 minutes :P
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 07:50   #1000
Baby14
Zakorzenienie

Ja dalej robie 8abs i już widze róznicę
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 09:33   #1001
PriVativ
Zadomowienie

heloł dziewuszki Założyłam ten wątek i dałam ciała bo "poszłam sobie" ale od dzis wracam do Was i to co napisałam w pierwszym poscie zaczynam od dzis juz regularnie Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie Powiedzcie mi na nogi legs Wam pomaga??? ja je juz robilam daaaaaaaaaaaawno te cwiczonka i wsumie niepamietam jak to bylo ze mną bo mi zalezy by mi schudly uda... i biodra...
Stary 2009-03-16, 09:37   #1002
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
heloł dziewuszki Założyłam ten wątek i dałam ciała bo "poszłam sobie" ale od dzis wracam do Was i to co napisałam w pierwszym poscie zaczynam od dzis juz regularnie Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie Powiedzcie mi na nogi legs Wam pomaga??? ja je juz robilam daaaaaaaaaaaawno te cwiczonka i wsumie niepamietam jak to bylo ze mną bo mi zalezy by mi schudly uda... i biodra...
Jeśli zależy Ci aby schudły to może raczej aeroby przeplatane z 8 min legs?
Mi osobiście legs rozbudowało nogi ale również ujędrniło Był okres kiedy miałam za bardzo umięśnione, wtedy ćwiczyłam pilates i zrobiły się smukłe lecz co najwazniejsze mięśnie nie "zniknęły" lecz w jakimś stopniu rozciągęły się i wysmukliły
Stary 2009-03-16, 09:41   #1003
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli zależy Ci aby schudły to może raczej aeroby przeplatane z 8 min legs?
Mi osobiście legs rozbudowało nogi ale również ujędrniło Był okres kiedy miałam za bardzo umięśnione, wtedy ćwiczyłam pilates i zrobiły się smukłe lecz co najwazniejsze mięśnie nie "zniknęły" lecz w jakimś stopniu rozciągęły się i wysmukliły
pilates?? A masz mzoe linka do tych cwiczonek? jakis filmik jest czy co?? ) hmmm... no niby ujedrnione tez ladne ale raczej wole smukle wręcz szczuplutkie a ze ujedrnione to swoja droga
Stary 2009-03-16, 10:00   #1004
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
pilates?? A masz mzoe linka do tych cwiczonek? jakis filmik jest czy co?? ) hmmm... no niby ujedrnione tez ladne ale raczej wole smukle wręcz szczuplutkie a ze ujedrnione to swoja droga
Poszukaj na google Winsor Pilates Ćwiczonka sa przeważnie 20 minutowe. Wklejam link na szczupłe nogi i ładne pośladki. Moim zdaniem są extra i pod koniec czuję pracę pośladków i nogi rzeczywiście stają się szczupłe może poskacz trochę na skakance, to również ładnie ukształtuje nóżki a ten pilates wysmukli Powodzenia
http://www.veoh.com/browse/videos/ca...98115365Treqng

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Są jeszcze z tej serii wyszczuplające całe ciało, typowe na brzuch itp Na prawdę polecam sprawdziłam na sobie. Ja je bardzo lubię nie są nudne i przyjemnie się je ćwiczy
Stary 2009-03-16, 10:20   #1005
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Poszukaj na google Winsor Pilates Ćwiczonka sa przeważnie 20 minutowe. Wklejam link na szczupłe nogi i ładne pośladki. Moim zdaniem są extra i pod koniec czuję pracę pośladków i nogi rzeczywiście stają się szczupłe może poskacz trochę na skakance, to również ładnie ukształtuje nóżki a ten pilates wysmukli Powodzenia
http://www.veoh.com/browse/videos/ca...98115365Treqng

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Są jeszcze z tej serii wyszczuplające całe ciało, typowe na brzuch itp Na prawdę polecam sprawdziłam na sobie. Ja je bardzo lubię nie są nudne i przyjemnie się je ćwiczy
dziekuje slicznie link wkleilam stronke w zakladke i od dzis bede cwiczyc a te legs to sobie bede cwiczyla tez ale tak np 3 razy w ty...

Na wysmuklenie od sibeie moge polecic tez owijanie folia... z taka papka pod spodem To wyda sie smieszne ale naprawde skora sie poprawia a cellulit znika jesczze z cwiczeniami to juz w ogole cacko... a wiec jesli chcecie i Ty jesli chcesz to zrob sobie papke( fusy z kawy zaparzone, balsam jakis na cellulit,olejek cynamonowy) wymieszaj to i naloz na cialko gdzie chcesz na daje na uda tylek i brzuch. Owin sie folia szczelnie i posiedz pod kocem w dresach tak z godzinke. Ja dzis robie taka papke sobie. Jak juz wazylam te 54 to cellulitu nie mialam wcale robilam wlasnie jak sie wtedy odchudzalam takie zawijania 4 razy w tyg... naprawde pomoglo!!! Jesczze raz dziekuje, jesli ja cos sprawdze na sobie napewno tez Wam pomoge
Stary 2009-03-16, 10:30   #1006
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje slicznie link wkleilam stronke w zakladke i od dzis bede cwiczyc a te legs to sobie bede cwiczyla tez ale tak np 3 razy w ty...

Na wysmuklenie od sibeie moge polecic tez owijanie folia... z taka papka pod spodem To wyda sie smieszne ale naprawde skora sie poprawia a cellulit znika jesczze z cwiczeniami to juz w ogole cacko... a wiec jesli chcecie i Ty jesli chcesz to zrob sobie papke( fusy z kawy zaparzone, balsam jakis na cellulit,olejek cynamonowy) wymieszaj to i naloz na cialko gdzie chcesz na daje na uda tylek i brzuch. Owin sie folia szczelnie i posiedz pod kocem w dresach tak z godzinke. Ja dzis robie taka papke sobie. Jak juz wazylam te 54 to cellulitu nie mialam wcale robilam wlasnie jak sie wtedy odchudzalam takie zawijania 4 razy w tyg... naprawde pomoglo!!! Jesczze raz dziekuje, jesli ja cos sprawdze na sobie napewno tez Wam pomoge
Też kiedyś się owijałam folią właśnie z taką papką ale jakoś zaprzestałam, chyba znowu spróbuję na uda, pupę i brzuch. Ciekawa jestem efektów
Stary 2009-03-16, 10:41   #1007
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Też kiedyś się owijałam folią właśnie z taką papką ale jakoś zaprzestałam, chyba znowu spróbuję na uda, pupę i brzuch. Ciekawa jestem efektów
Nom naprawde polecam jesczze peelingi z kawy i zelu pod prysznic tez.... Powiedz mi a pijesz jakies herbatki czy cos wspomagajace?
Stary 2009-03-16, 10:44   #1008
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Nom naprawde polecam jesczze peelingi z kawy i zelu pod prysznic tez.... Powiedz mi a pijesz jakies herbatki czy cos wspomagajace?
Peeling używam nawet dosyć regularnie ach skórka taka gładziutka jest A herbatek żadnych nie piję ani nie stosuję diet. Jestem z natury szczupła, raczej nie mam zbędnych kg, może ciut Tylko ćwiczę i ćwiczę. i wcieram serum antycellulitowe na uda, bo niestety się pojawił Dlatego też, teraz zabieram się za aeroby aby spalić troszkę zbędnej tkanki tłuszczowej
Stary 2009-03-16, 10:51   #1009
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Peeling używam nawet dosyć regularnie ach skórka taka gładziutka jest A herbatek żadnych nie piję ani nie stosuję diet. Jestem z natury szczupła, raczej nie mam zbędnych kg, może ciut Tylko ćwiczę i ćwiczę. i wcieram serum antycellulitowe na uda, bo niestety się pojawił Dlatego też, teraz zabieram się za aeroby aby spalić troszkę zbędnej tkanki tłuszczowej
No ja od dzis zaczelam SB... wg m,nie to bardzo dobra skuteczna dieta i nie tylko dieta bo jesli nawyki zywieniowe po niej zostaja to nie ma bata by przytyc. I tak mialam tez...... tyle ze jakos sie zapuscilam. NO nic od dzis sie za siebie biore ostro WLasnie mi sie tez cellulit pojawil masakra....a mialam juz taaaaaaaaaakie gladkie cialo chocbym niewiem w ktora strone sie sczzypała pociesza mnie fakt ze wtedy mialam gorszy jak wazylam przed odchudzaniem i dalam mu rade to teraz dam tymbardziej
Stary 2009-03-16, 11:04   #1010
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
No ja od dzis zaczelam SB... wg m,nie to bardzo dobra skuteczna dieta i nie tylko dieta bo jesli nawyki zywieniowe po niej zostaja to nie ma bata by przytyc. I tak mialam tez...... tyle ze jakos sie zapuscilam. NO nic od dzis sie za siebie biore ostro WLasnie mi sie tez cellulit pojawil masakra....a mialam juz taaaaaaaaaakie gladkie cialo chocbym niewiem w ktora strone sie sczzypała pociesza mnie fakt ze wtedy mialam gorszy jak wazylam przed odchudzaniem i dalam mu rade to teraz dam tymbardziej
No pewnie, zawsze jak jakiś sposób na ten cholerny cellulit ja niestety mam również rozstępy na pośladkach. Zawsze wyglądałam jak chłopczyca, później bardzo szybko się rozwinęłam, a jakiś czas temu miałam w życiu taki okres że okropnie schudłam i moja biedna pupa na tym ucierpiała-rozstępy. Próbowałam rożnych balsamów, serum itp, nawet cepan który pomógł mi na blizny pooperacyjne, lecz niewiele to dało, troszkę się rozjaśniły, ale sa juz w takim stadium że nie mam pomysłu jak je usunąc. Już raczej nie ma rady i pogodziłam się z tym, w końcu to nie koniec świata, a nie każdy ogląda mój tyłeczek, tylko TŻ ma tą przyjemnośc he he
Stary 2009-03-16, 14:36   #1011
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
No pewnie, zawsze jak jakiś sposób na ten cholerny cellulit ja niestety mam również rozstępy na pośladkach. Zawsze wyglądałam jak chłopczyca, później bardzo szybko się rozwinęłam, a jakiś czas temu miałam w życiu taki okres że okropnie schudłam i moja biedna pupa na tym ucierpiała-rozstępy. Próbowałam rożnych balsamów, serum itp, nawet cepan który pomógł mi na blizny pooperacyjne, lecz niewiele to dało, troszkę się rozjaśniły, ale sa juz w takim stadium że nie mam pomysłu jak je usunąc. Już raczej nie ma rady i pogodziłam się z tym, w końcu to nie koniec świata, a nie każdy ogląda mój tyłeczek, tylko TŻ ma tą przyjemnośc he he
hehe dokładnie jak Tż zaakceptowal tylczek to co sie martwisz:P heh Ja rozstepow niemam i nie mialam nigdy ,ale za to mam cellulit a kiedys mialam bardzo spory Juz sie nie mofge doczekac wieczora kiedy zaczne te Cwiczonka co polecilas
Stary 2009-03-16, 16:16   #1012
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
EDIT: Renia90, czyli np. mam skakankę i hula hop jednego dnia, a drugiego 8 minutówki robic? Czy mogę jednego dnia zarówno zrobic 8 minutówkę, a do tego aeroby? Bo szczerze powiem, że ta druga wersja odpowiadałaby mi najbardziej. Ale oczywiście, jeśli tak byc nie może, to się dostosuję.
hmm to jest chyba obojętne za bardzo się nie znam
ja robię tak: Tamile na brzuch a potem skakanka.. żeby najpierw energię z mięśni 'wypalić' no i żeby potem z tłuszczyku brało ;p

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 16:46   #1013
alusia1989
Rozeznanie

Aha, to ja sobie może będę robiła najpierw Turbo Jam lub ABS, ARMS i BUNS (oczywiście na zmianę) i po tym skakanka. Ćwiczę jeszcze z hula hop i zamierzam kupić sobie Twister
Stary 2009-03-16, 19:07   #1014
anniaa

Cytat:
tłuszcz w miesnie Ci sie nie zmini - sa to 2 rózne tkanki i jest to nierealne . jedyne co to tłuszcz mozesz spalic w wyniku niskiego Bf bedziesz miała bardziej widocznie miesnie.
Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
siłowe i aeroby na zmianę dają najlepszy efekt tak więc możesz już ćwiczyć

Cytat:
8 min zaliczasz do treningu siłowego ? bo troche nie rozumiem.
Ale jesli zaliczasz te 8 min do treningu siłowego ( w co nie bede juz wnikac ) to mozesz cwiczyc ten twoj trening siłowy a nastepnie aeroby tak max 20 min.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 20:12   #1015
alusia1989
Rozeznanie

anniaa, gdzieś na tym forum przeczytałam, że owszem, można to zaliczyć do siłowego. Jestem zielona w tym temacie, dlatego pokierowałam się tamtą informację. Dopiero douczam się w tym temacie, także przepraszam bardzo za tą pomyłkę. Jeszcze dużo nauki przede mną. Ale tutaj, na forum, jest tak dużo tematów, że trudno jest je ogarnąc tak naraz. Szczególnie, jeśli ma się dosyc dużo zajęc.

Jeszcze raz przepraszam za błąd. Obiecuję poprawę
Stary 2009-03-16, 20:23   #1016
anniaa

Cytat:
anniaa, gdzieś na tym forum przeczytałam, że owszem, można to zaliczyć do siłowego. Jestem zielona w tym temacie, dlatego pokierowałam się tamtą informację. Dopiero douczam się w tym temacie, także przepraszam bardzo za tą pomyłkę. Jeszcze dużo nauki przede mną. Ale tutaj, na forum, jest tak dużo tematów, że trudno jest je ogarnąc tak naraz. Szczególnie, jeśli ma się dosyc dużo zajęc.

Jeszcze raz przepraszam za błąd. Obiecuję poprawę
Znajduja sie na wizazu osoby które uwazaja te 8 min za trening siłowy, ja wyzej napisałam , ze ich nie uwazam a czy ty uznasz je za ten trening czy nie to twoja indywidualna sprawa

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2009-03-16, 20:24   #1017
carmelova
Zakorzenienie

Właśnie skończyłam 8 min arms i legs. Zastanawiam się tylko czy twister to aeroby czy siłowe... hmm... Cześć Priv
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 20:25   #1018
anniaa

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam 8 min arms i legs. Zastanawiam się tylko czy twister to aeroby czy siłowe... hmm... Cześć Priv
dziewczyny nie kazde cwiczenie zalicza sie do treningu siłowego czy aerobowego. czasem po prostu jest to zwykłe ćwiczenie. twister to na pewno nie jest trening siłowy. ja okresliłabym to jako po prostu ćwiczenie

Stary 2009-03-16, 20:43   #1019
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
dziewczyny nie kazde cwiczenie zalicza sie do treningu siłowego czy aerobowego. czasem po prostu jest to zwykłe ćwiczenie. twister to na pewno nie jest trening siłowy. ja okresliłabym to jako po prostu ćwiczenie
Dzięki Nie za często przebywan na "fitnessie", ae ciągle słyszę tylko "aeroby" albo "siłowe", więc myślalam, że to podział dychotomiczny
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 22:27   #1020
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wracam do 8 minutówek i będę się pojawiać z buns we wtorek, abs w czwartek, arms w sobotę i legs w niedzielę:P

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości