|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
Ja to nigdy nie wierzyłam że w te oznaki i stwierdzenia obserwacyjne. W każdym razie odrobinkę się ku nim skłaniam, bo moja cera... to nawet komenatrza nie wymaga, nie mieściło sie to we wszelkich możliwych kanonach-co się ze mną porobiło...Dojrzewająca nastolatka, fatalny dekolt, jeszcze tragiczniejsze plecy. Teraz troszkę już lepiej choć rewelacji nie ma, och ta Laurka oszpeciłą mamuske swoja. Co do imienia, kieruj sie soba. Juz wam pisałam, że siostrze tez tak wszyscy doradzali z imieniem i podała je dopiero przy wypisie ze szpitala bo do konca nie mogla sie zdeydowac,tak każdy jej doradzal. W efekcie nie dali na imie tak jak zaplanowalii, siorka zasugerowała sie rodziną i innymi propozycjami a teraz mówi ze gdyby mogla to zmieniła by na to ktore chciala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będzie mały dzidziol to też się nie obrażę, a co do jego imienia wyszłoby w praniu pewnie.Kiedyś musielibyśmy coś wymyśleć![]() Kurcze coś mnie w pachwinach ciągnie znowu, wzięłabym nospe, lekarz powiedział, że jak będzie mnie bolało mam brać, ale może się wstrzymam. Dzisiaj leniwy dzień miałam, wstałam późno, zrobiłam obiad, wysłałam tzta do pracy, a teraz czekam na "ranczo". Ale tu dziś pusto ![]() Aaa przypomniało mi się coś o tych pryszczach, jeszcze jak byłam w Pl, kiedy poszłam do gina w celu potwierdzenia ciąży, czekała na wizytę dziewczyna, której buzia pokryta była dosłownie cała czerwonymi plamami.Powiedziała, że już rady nie daje i nawet nie patrzy w lustro.Szkoda mi się jej zrobiło, bo widac było po niej, że taka smutna..Do tego mówiła, że ciężko znosi ciąże. Ach, kobiety to muszą się wycierpieć, ale najważniejsze jest i tak aby maleństwo zdrowe było.
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-03-15 o 19:41 |
|
|
|
|
#4983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() ![]() Cytat:
Gdybym mogla sama oddałabym krew...porozmawiam ze znajomymi i namówię ich na oddanie...dwa lata temu żona przyjaciela przy porodzie straciła wiele krwi i wtedy też prosili znajomych by oddali...bo to jakoś tak było że ile jej podali tyle ona musiała "załatwić"... od razu poszłam, powiedziałam że dla niej i oddałam...A co się stało że Twoja koleżanka zapadła w śpiączkę? Były wcześniej jakieś komplikacje? Cytat:
Hehe nie spałam, ale tak jakoś się z Tżetem zasiedzieliśmy ![]() No i super ciuszki...w Tesco naprawdę mają sporo fajnych ubranek ![]() A gdzie zdjęcie obiecane? ![]() Ahhh no i trzymam kciuki za pieska ![]() A mój weekend minął nawet nie wiem kiedy... wczoraj spokojny dzień i wieczór z Tżetem, a dzisiaj wybraliśmy się do Ikei po lustro i kupiliśmy ręcznik dla Małej z kapturkiem Tyle ludzi było w Ikei że szok...normalnie chodzić się nie dało...później jeszcze zakupy jedzeniowe i siły nie miałam...aż mi się obiadu nie chciało kombinować...więc zrobiłam tak reklamowane ostatnio eskalopki w sosie śmietanowo-ziołowym z makaronem A teraz odpoczywam![]() EDIT: I jeszcze pytanko... miałam dzisiaj taką ochotę na sok pomidorowy...i Tż kupił pikantny...tak się później zastanawiałam czy w ciąży takie pikantne rzeczy można pić-jeść? ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- CO TU TAK CICHO?????? ![]() Dla zainteresowanych Mam wózkiem Leviroo...mam jeszcze jedną opinie ![]() "sorki ze dopiero teraz odpisuje. wózek kupilismy troche na wyrost bedzie nam potrzebny dopiero pod koniec maja spacerówke mozna montowac w obie strony, mozna wyregulowac zeby dziecko spało i siedziało, robi sie to płynnie wiec sie nie obudzi przy opuszczaniu. nie moge nic powiedziec o paskach bezpieczenstwa bo po prostu dziecko jeszcze w tym wozku nie jezdziło ale wydaje mi sie ze beda ok. ogolnie montaz wszystkiego tez jest prosty, wyglad-przesliczny za te pieniadze jest bardzo zgrabny. niejedna mama bedzie ci zazdroscic serio pozdrawiam "
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-15 o 19:39 |
||
|
|
|
#4984 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale mnie dzisiaj wzielo
niebawem po obiedzie zrobilam kotleciki ziemniaczane potem przyszedl TZ i stwierdzil, ze zjadlby jakas z moich dobrych salatek - wiec zrobilam cala miche ![]() a teraz robi sie karmelek na snickersa i dalej kombinuje co by tu jeszcze przyrzadzic Karolinko jak raz na jakis czas zjesz czy wypijesz cos pikantnego to sie nic nie stanie, ale naprawde raz na jakis czas bo ogolnie nie powinno sie - w koncu w ktoryms tam tyg dzidzia zaczyna pic wody plodowe a ich smak zalezy od tego co jemy co do wozeczka - moze napisz do kogos zeby przyslal Ci fotki real, najlepiej w swietle dziennym bo jestem ciekawa jasnosci tych wozkow, zwlaszcza zielonego
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak też myślałam że pikantne to nie za bardzo...mnie piecze w gardle ten sok to co dopiero dzidzi...ale to pierwsze takie ostre coś w ciąży więc nie powinno zaszkodzić...jednak więcej nie kupię ![]() Napisze do tej kobitki bo wydaje się w porządku i chyba nie bedzie to dla niej problem ![]() A w ogóle właśnie się zaczyna jeden z moich ulubionych filmów...na TVN 7..."Włoska Robota"...ulubiony głównie ze względu na jednego aktora....moje największe życiowe marzenie...czterokołowe marzenie...stary Mini Morris ![]() ![]() ![]() Kilka nowych też występuje
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-15 o 20:09 |
|
|
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam posta i mi wcięło
A chciałam się pożalić ![]() Jak nie, to nie. Idę suszyć włoski. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Jutro tż ma drugi raz testy na prawko. Proszę trzymajcie kciuki. Może teraz mu się uda. |
|
|
|
#4987 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze jak wchodzę na ten wątek to nabieram apetytu
Takie pyszności zrządzają Mamusie![]() Miałam dzisiaj bardzo fajny sen-śniło mi się że karmiłam piersią swoje dzieciątko i był to chłopiec Wszystko było takie realistyczne, jak się obudziłam to bolaly mnie sutki....hehe
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka no rzeczywiście szalejesz
a powiedz jaką pyszną sałatkę przyrządziłaś? Uwielbiam sałatki wszelkiego rodzaju Karolinko też lubię "Włoską robotę", ale bardziej ze względu na Edzia Frido, co się stało?Czym się chciałaś pożalić ?
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za zale? Coś sie stało?
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
WrednaAfrodyta
|
#4991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), jakoś szkoda mi dnia .Cytat:
.Ja też od jutra chcę zacząć robić "własną" listę wyprawkową Cytat:
.Mamą się nie przejmuj, imię ma się podobać Tobie i Twojemu TŻ-owi. "Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził" , więc głowa do góry .Zazdroszczę Wam ładnej, wiosennej pogody , my spacerowaliśmy dziś w mżawce .
|
|
|
#4992 |
|
Zadomowienie
|
No rzeczywiśćie brzmi to śmiesznie ale ból do śmiesznych nie należal
|
|
#4993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekać kiedy poczuje porządnego kopniaka ![]() Oczywiście zgadzam się z pogrubionym Ale czasem takie komentarze bywają..denerwujące.Moje imię jest niespotykane i mama się na nie uparła, bo jej się podobało po prostu.A nikt wcześniej takiego nie słyszał.A co do pogody, jak już wstałam, zjadłam, skończyłam gotować obiad i chciałam odprowadzić tzta do pracy, to zrobiło sie chłodno i zaczęło kropić, więc zostałam w domu. ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- WrednaAfrodyto, przepraszam nie chciałam Cię urazić, bardzo dobrze rozumiem co to ból piersi, bo mam je od początku ciąży, choć teraz jest już troszkę lepiej.W ogóle brodawki mam strasznie powiększone, a do tego gruczoły na nich i czasem jak sie dotknę to..masakra.
|
|
#4994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najważniejsze że Wam się podoba![]() Ja na początku chciałam Małej dać na imię Stella...ale większość rodziny i znajomych kręciła nosem...to wpadła mi Zuzia i wszyscy(razem ze mną) już się tak przyzwyczaili że już na pewno nie zmienię ale będzie Zuzanna Stella....a co...niech chociaż drugie ma mniej spotykane
|
|
#4995 |
|
Zadomowienie
|
Sweet nie uraziłaś mnie oczywiście
Co do ruchów dziecka to ja jeszcze nie czuje bo za wcześnie ,ale wczoraj poczułam cos bardzo dziwnego takie jakby bulgotanie w dole brzuszka nie wiem co to było ,ale myślę że dzidziol
|
|
#4996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
.Wiem o co chodzi z Mamą, mogłaby Cię wesprzeć, albo chociaż próbować. Zobaczy wnusię i imię Łucja będzie najpiękniejszym na świecie
|
|
|
#4997 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
frido a co sie stalo?
oczywiscie bede trzymac kciuki a moje trzy ulubione salatki to: 1. gotuje ryz, dodaje pokrojona w kostke papryke, kukurydze, i posiekana szynke, zalewam jogurtem naturalnym i majonezem, przyprawiam sola i pieprzem - mniaaaaaaaam 2. ala grecka, kroje ogorka, papryke, kapuste pekinska, pomidora, dodaje fete pokrojona w kostke, do tego sos koperkowo-ziolowy do salatek chyba knorra - sos i feta sa tak slone, ze nie trzeba juz w ogole przyprawiac 3. dzisiejsza kroje kapuste pekinska, papryke, ogorka, rzodkiewke, kukurydze, szynke i zalewam smietana lub jogurtem z majonezem i sol i pieprz
|
|
#4998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia, też mi się podoba Cytat:
![]() Miramej, właśnie o to chodzi, że to moja mama i ważne jest dla mnie jej zdanie, ale mam takie podejście jak piszesz, zobaczy i pokocha, bez względu na imię ![]() Svinecka, strasznie lubię sałatki z ryżem, ja czasem robie taką sałatkę z ryżem, tuńczykiem, kukurydzą, ogórkiem kiszonym, albo konserwowym zalewam majonezem, syte i pożywne Zjadłabym taką z kapustą pekińską
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-03-15 o 20:38 |
||
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczynki, czas na III część
.
|
|
#5000 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no to kto zaklada nowy watek?
tylko nie piszcie nic o rozpakowywaniu bo z naszym tempem to nie nastapi w 3 czesci
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
No to zakładajcie.Ja czekam na gotowe
|
#5002 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no to kto zaklada? ja mam zalozyc?
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
zakładaj
|
#5004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze że ma taką uzdolnioną Babcie ![]() Gdzie Ania....???? Kto wątek założy nowy???? Svinecka zakładaj ![]() ![]()
|
|
#5005 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post11460753
link do nowego watku ![]() i zaraz go uzupelnie o linki do starych i wkleje liste Ani pozniej juz ona bedzie uzupelniac Edit: AgaZ Wątek zamykam i zapraszam do części III Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek
Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2009-03-16 o 07:18 Powód: zamknięcie wątku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

Z cerą mam podobnie, zero pryszczy, ale jakieś takie plami czerwone mi się pojawiają?
Dotykam, ale nie bolą, szczególnie rano jak wstaje to tak mam, wieczorem zanikają, smaruje się kremem na zaczerwienia ROC i jest troszkę lepiej, ale znowu te przesuszone placki
...
Nie mam wsparcia w rodzinie jeśli chodzi o to imię.
Ja to nigdy nie wierzyłam że w te oznaki i stwierdzenia obserwacyjne. W każdym razie odrobinkę się ku nim skłaniam, bo moja cera...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

NIE LUBIĘ TROLLI

?
.