|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Witajcie, my dziś mamy leniwy dzień, bo po wczorajszym wojowaniu z lodówką poszliśmy spać o 2 w nocy. rano pobudka o 7 więc jestem nieprzytomna lekko. na szczęście naprawiona. a z tym spaniem to wpadliśmy o 23 na genialny pomysł, że obejrzymy sobie film, więc "Lektora" już widziałam. nawet niezły, choć ponoć niektórych razi zestawienie tematyki obozów z romansem. Kate Winslet zagrała dobrą rolę, bez nadęcia i makijażu.
|
#3482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jasssne, zupełnie przypadkowo ![]() Cytat:
Cytat:
. Ja mam dwa, bieżący rachunek i oszczędnościowy i też jestem zadowolona U nas padało i nadal pada ![]() Cytat:
.Mimo deszczu, wybrałyśmy się dziś na przejażdżkę. Do Mc Donalds po budę dla 3 psów, które już mamy . Oczywiście bud już nie było i dostałyśmy 4 psa . Jeździcie z dziećmi do maka? Ja czasami tak. W UK też byliśmy, zamawiam dla Elis Happy Meal z 4 nuggetsami .
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
moj troglodyta z Maca na razie jadł tylko fryty ( kilka sztuk)
My nie stołujemy się w tego typu miejscach ze względu na moją wagę ale myśle, ze gdybyśmy tam jadali to też by jadł no moze nie hamki ale coś tam by dostawał ![]() Juleczka pisiaj pisiaj więcej
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie też nie stołuję się w maku. Sporadycznie, od czasu do czasu. Lubię właśnie fryty
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie fryty uważam za najlepsze ze wszystkich jakie jadłam w fast foodach
ja generalnie lubie takie jedzenie wszelkiego typu knysze, kebaby, gyrosy, hamburgery, frytki, tosty, zapiekanki omg co ja bym dała zeby móc jesc to wszystko ![]() wiem szurnięta jestem
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj właśnie jadłam big maka w powiększonym zestawie a dziś pizzę .Jestem na diecie pogrubiającej ![]() Niki je tylko frytki ale to tylko kilka TŻ śpi a mnie cyfra dalej nie działa więc też zaraz spadam nyny |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
ahhhhhhhhhh
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
A ja się z Tobą nie zgadzam, bo Koziorożce
![]() ![]() Cytat:
. Już kupiłam nowy Bobodent, bo końcówka starego wyschła.Byliśmy dzisiaj na imieninach mojej mamy (Bożena) i Krzyś wymęczył jak zwykle kota i mojego brata . Krówki też obejrzał, jak zajeżdżamy to najpierw idziemy do obory Później zajechaliśmy do mojej siostry, która ma maleństwo i jest bardzo fajne. Już zapomniałam jak Krzyś taki był. Idę, bo wołają o kaszę.
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Postaram się Kanciu
Xantia, no na prawdę przypadkowo Co do kont, to my mamy jeden rachunek bieżący, trzy oszczędnościowe, na jednym odkładamy jakieś grosze, na drugim obowiązkowo co miesiąc "składkę" na studia Matiego Jeśli chodzi o fast foody to ja lubię KFC . Ale na szczęście u nas w mieście nie ma ani KFC ani Pizza hut, jest tylko Mc Donald za miastem, a tam nie lubię jadać, wiec na zdrowie mi to wychodzi, choć nie ukrywam, że czasem się skusimy na jakąś pizzę lub hamburgera na mieście, ale to raz w miesiącu, również ze względu na kasę ...
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze, że jestem zadowolona z Pampersów ActivBoy (majteczek)- są bardzo chłonne jak na mój gust (chyba, że moje dziecko sikało mniej niż zwykle
)
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Xantia, Kancia - my też bywamy w Macu
w pojemnikach z mozarellą i sosem vinegret. Reszta nam jakoś nie podchodzi, a tortilla wzbudza we mnie odruch... Raz ją jadłam i nigdy więcejJa mam w mBanku ( firmowy) rachunek ale dopiero założony. Oświećcie mnie, jak to jest z wypłatami z bankomatów? Płatna każda transakcja? Iwka - obiecane fotki wózka 1- solo 2 - z modelką
|
#3492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, też mam tylko McDonald's . Cytat:
Cytat:
Cytat:
, Elis bardzo przypadł do gustu
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
izuniak, na stronie internetowej masz wykaz bankomatów, ale z tego co ja wiem, to w Euronecie jest bez prowizji (przynajmniej u nas tak jest), a mamy w Netto taki bankomacik
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
jest możliwośc wybrania skórki na forum
to dla tych co im się obecna nie podoba
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
no ja właśnie to doczytałam i zmieniłam sobie na kremową z arialem
ale i tak wydaje mi się, że ten fiolet jest strasznie oczo***ny ...
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie zostawiam tą co jest
bo reszta mnie wali po oczach okropnie ![]() a ten arial to dla mnie za maleńki
|
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
izuniak taki wózek mają siostrzenice męża i powiem, że jest bardzo fajny.
Zaraz zaczyna się mój film: Dowody zbrodni (mam nadzieję, że tego odcinka nie ogladałam) My mamy konto w PKO SA (poprzednio to był BPH). Jestem zadowolona, bo z opłat miesięcznych mamy 2 zł za kartę (zakładaliśmy na promocji, ale miała się skończyć ), przelewy internetowe gratis. Za to na odsetki nie ma co liczyć.---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- karo znajoma sprzedaje biżuterię hand made na tej stronce http://www.decobazaar.com/, może warto żebyś wystawiła tam swoje misie . Widzę, że co nieco sprzedała.
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Xantia - ta trawa to sałatka włoska
Mówię na nia trawa, bo tam sama sałata, marchew, pomidor i trochę mozarelli, ( z przewaaagą tego pierwszego ).Przekopałam cennik mBanku i darmocha dotyczy rachunków bieżących. Te co mają "biznes" w nazwie - Kasia - ten wózek to taka miniaturka prawdziwego. fajnie się prowadzi i wcale nie jest ciężki. Oba moje babiszony lubią się nim bawić. ps: Jak tam Twoja praca? wiadomo już coś? Dzisiaj jestem słomiana wdowa. Małż pojechał do kopareczki. Xantia, jak zobaczysz go na Twojej fsi latającego za jakąś babą to daj znać ( dzisiaj śpi w Ostódzie)A skórkę też sobię tą zostawię, bo już przywykłam Idę po jakąś wodę ognistą...
|
#3500 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i zaglądaj częściej. Cytat:
Maksiu raz z nami był, jadł nuggetsy, smakowały mu. Ja lubię wszelkiego rodzaju fast-foody. ![]() Cytat:
chyba by mi się pomieszało. ![]() a poważnie- to fajnie że jesteście tacy obowiązkowi i na studia Matiego odkładacie... ja to bym pewnie ruszyła ta kasę w razie potrzeby.... zresztą co ja filozofuję, żeby odkładać, to trzeba mieć z czego. Cytat:
a do bezprowizyjnego z mBanku mam 30km.. Uroki wiejskiego życia.Dziś u nas nawet pogodnie. Teściowa z Maksiem zaliczyła spacer, potem położyła go spać, a my pojechaliśmy na zakupy do auchon pod częstochową, powiększali ten market, są nowe sklepy, m.in h&m, cameui, ... nastawiłam się tak pozytywnie.. i jedna wielka kapa. nie kupiłam sobie nic... jestem wściekła... nie wiem w czym ja na ta komunię do londynu polece, nie mam żadnych eleganckich spodni , z żakietem podobna historia.. namierzyłam dziś znowu multum wszystkiego i nic.. we wszystkim się utopić mozna. przecież nie wyskoczę na komunii w jeansach i adidasach... ![]() popoludnie i wieczór spędziiliśmy u mojego brata, było miło, piwko, pizzaa, dobry film, a Maksiu demolowal wujowi mieszkanko. ![]() a teraz idę chyba spać. do jutra. pa. |
|||||
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
ajanna też kupiliśmy Hani buty w Deichmanie - Adidasy i też za 99zl. juleczko Anula o wodniki są the best ![]() Xantia kiedys jedliśmy częściej w Maku, a teraz wogóle. W Silesii jest fajna knajpa BBB (Bistro Bar Bufet) i jest tam pyyyszzzzzne jedzenie - płacisz za 100g ileś tam i za 13 zł masz na serio fajny obiad Jest tam dużo do wyboru - ryż, ziemniaczki, kluski, mnóstwo sałatek, wszelkiego rodzaju mięsa, ryby, naleśniki na słodko i z pieczarkami, serem, szpinakiem Pizze lubię z Pizzy Hut, a na obiadek wyskoczymy czasem właśnie do BBB albo do Sphinksa izuniak fajny wózeczek. Hania ma już grugi zabawkowy, bo ten pierwszy się rozwalił Sam oczywiście ![]() A męża to Xantia Ci napewno przypilnuje ![]() lea a może byś coś sobie u krawcowej uszyła ![]() R. ma jutro wolne, a ja na 13:30 do pracy
http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2009-03-15 o 22:56 |
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
izuniak nowy kierownik ma się zorientować co i jak i jakie zmiany wprowadzić, ma na to czas do końca miesiąca (z tego co się orientuję) i później jakby coś to dadzą mi znać. Zobaczymy, szkoda tylko, że to taka niewiadoma.
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
Minisiu - no jak na 13.30 t się rano wybyczysz w łóżku
My tez śpimy, bo Jagulka ma rekolekcje i to dopiero na 12.00Kasiu - to trzymam kciuki za pracę ![]() ps: własnie wcinam ser żólty własnej roboty zapijając Martini ze Spritem
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
Mój młody szwagier (gimnazjalista) też ma rekolekcje jutro na 16, ale do szkoły nie idą, jak dla mnie i teściowej to jest poraniony układ (dodam, że nie mają na popołudnie)
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
ale bym jakiegoś kurczaczka z KFC pożarła, oo zgłodniałam rzez Was
izuniak- no wygląda solidnie wózeczek, dzięki, bo ja chcę taki właśnie z wyjmowanym nosidłem żeby moja mała mamusia mogła swoje dzieci taszczyć po domu juleczko- to odetchnęłaś z nockami MAtiego. JA się nie łudzę ,że Werka wróci do szczeblastego łóżeczka i też nas chyba czeka emigracja do salonu. Na samą myśl o codziennym składaniu i wiczornym ścieleniu łóżka mam ciary .Jezu jak już późno, idę się ochlapać zanim padnę nad klawiaturą. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- mam skórkę: pastelowy czcionka Arial
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-03-15 o 23:40 |
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnej nocki babeczki |
|
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nikola wstała o 6.00 w złym humorku Cyfra daje milczy ![]() ![]() ![]() pada deszcz![]() ![]() ![]() Co do odkladania pieniędzy to my mamy polise w PZU "Uśmiech dziecka "co miesiąc wpłacamy 98zł na 25 lat |
|
|
|
#3509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A masz tak niedaleko... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też pada. Zresztą cały weekend padało...
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie z rana jeśli Poli nie idą 5 to znaczy ze robi się jeszcze większym diabołem
uciekam syrenka wyje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

.
jasssne, zupełnie przypadkowo
.
. Ja mam dwa, bieżący rachunek i oszczędnościowy i też jestem zadowolona 
wszelkiego typu knysze, kebaby, gyrosy, hamburgery, frytki, tosty, zapiekanki omg 

. Widzę, że co nieco sprzedała.
a do bezprowizyjnego z mBanku mam 30km..