Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-15, 22:32   #2701
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
700 czy 800 m to wcale nie jest tak mało. My (tj. rodzice i siorka) na naszej mamy postawione piętrowy domek, garaż z pomieszczeniem gospodarczym, podjazd i dość spory ogródek i wcale nie ma mało miejsca
ja mam ponad 2 tys i działka jest wielka, ale trzy razy mniejsza to juz wg mnie malutka, taka na sam dom, ewentualnie mały osobny garaż i kawałek ogródka bez szaleństw. I jak tak sobie to odniosłam to 1/3 naszej działki to w sumie pewnie i jest to wystarczające, ale jakoś tak klaustrofobicznie sobie to woybrażam
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 22:33   #2702
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Kobitki kiedy zamierzacie robić nauki?
nas ksiądz zaprosił na początku przyszłego roku- a w praktyce zrobimy kurs przedmałżeński dopiero jak ja skończę swój kurs księgowości bo i jeden i drugi jest w soboty więc nie dam rady fruwać z jednego miasta do drugiego na oba kursy na raz

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
pytałam w Kruku i pani powiedziała, ze can jest taka sama niezaleznie od rozmiaru.

.
a ja własnie poczytałam sobie na stronie apartu ze w każdym modelu można wybrać sobie szerokość- bo cenią sobie indywidualne gusta klienów. i rozmiary sa od 3 mm do 7,5 mm. tak jest napisane. czyli te ceny które podają na obrączkach ze "od" to znaczy ze cena jest za orączkę rozmiaru 3mm a jak się chce szerszą z tego modelu to już drożej?? nic z tego nie rozumiem
a teraz tak pomyślałam ze te dwa linki co wam wkleiłam z obrączkami to są dwa różne modele. i nie oznacza to ze mm większe są 300zł droższe. teraz jak sobie przypominam w aparcie były wlasnie takie obrączki ale różniły się masywnością- czyli grubością i były cieńsze i grubsze- nie mylić z węższe lub szersze. i ten model 215 to wlasnie te cieńsze co nam się podobały bo te 216 były tymi masywniejszymi i nam sie mniej podobały.
zastanawia mnie jednak kwestia ceny a szerokosci obrączki z racji tego że na ich stronie ceny są podane "od"
Cytat:
700 czy 800 m to wcale nie jest tak mało. My (tj. rodzice i siorka) na naszej mamy postawione piętrowy domek, garaż z pomieszczeniem gospodarczym, podjazd i dość spory ogródek i wcale nie ma mało miejsca
w sumie to ja się nie znam więc może rzeczywiście przesadziłam z tym że to mało
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 22:40   #2703
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a to my tez na razie na 5* sie porywamy chpc to wiadomo, ze zalezy od teo jakie oferty beda koncem kwietnia
cena wycieczki nie zalezy od hotelu tylko albo od biura podrozy (jak sie wykupuje u rezydenta) albo loklanych biur podrozy sprzedajacych wycieczki. z tego co wiem to od rezydenta srednio sie oplaca. lepiej poszukac czegos na miejscu.

tylko sie nie wystrasz TZ wlasnie sciaga najswiezsza dyskografie i bedziemy sie wdrazac przed koncertem mysle, ze na koncercie powinno byc ciekawie i pod wzgledem muzycznym i widowiskowym bo Cradle of Filth w szczegolnosci to taki zespol gdzie na koncertach w klatkach gole lub prawie gole panie tancza
oni kupili u jakiegoś kolesia miejscowego, nie u rezydenta.
Puściłam sobie i powiem Ci tak, dopóki ten straszny pan nie zacznie charczeć do mikrofonu to mi się to podobaMuzyka ok, pan nie
A on je kurczaki na scenie czy tylko udaje groźnego?
My tez chcemy w wakacje pogrzac tyłki, wiadomo - chodzi mi tylko o to, ze własnie 7 dni to taki optymalny czas na grzanie dupki, bo później to już sie człowiekowi nudzi

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a ja własnie poczytałam sobie na stronie apartu ze w każdym modelu można wybrać sobie szerokość- bo cenią sobie indywidualne gusta klienów. i rozmiary sa od 3 mm do 7,5 mm. tak jest napisane. czyli te ceny które podają na obrączkach ze "od" to znaczy ze cena jest za orączkę rozmiaru 3mm a jak się chce szerszą z tego modelu to już drożej?? nic z tego nie rozumiem
a teraz tak pomyślałam ze te dwa linki co wam wkleiłam z obrączkami to są dwa różne modele. i nie oznacza to ze mm większe są 300zł droższe. teraz jak sobie przypominam w aparcie były wlasnie takie obrączki ale różniły się masywnością- czyli grubością i były cieńsze i grubsze- nie mylić z węższe lub szersze. i ten model 215 to wlasnie te cieńsze co nam się podobały bo te 216 były tymi masywniejszymi i nam sie mniej podobały.
zastanawia mnie jednak kwestia ceny a szerokosci obrączki z racji tego że na ich stronie ceny są podane "od"
własnie tez mnie to zastanawia, jeśli robią takie cyrki to u nich nie kupię.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-15 o 22:41
Stary 2009-03-15, 22:40   #2704
tancerka212
Zakorzenienie

dobra ja to chyba będę się kierować w stronę łóżka bo jutro muszę wstać przed 7 ja chcę tżta w łóżku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! jeszcze dziś sobie z nim spałam a tu teraz go nie ma nie znoszę się rozstawać!!! ale cóż to koszulka tżta została pod kołderką przytulę się chyba do niej i tak sobie będę spać z namiastką tżta
dobrej nocki dziewczyny
Stary 2009-03-15, 22:41   #2705
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
ja mam ponad 2 tys i działka jest wielka, ale trzy razy mniejsza to juz wg mnie malutka, taka na sam dom, ewentualnie mały osobny garaż i kawałek ogródka bez szaleństw. I jak tak sobie to odniosłam to 1/3 naszej działki to w sumie pewnie i jest to wystarczające, ale jakoś tak klaustrofobicznie sobie to woybrażam
Jak widać wielkość to jest rzecz względna. Tam gdzie ja mieszkam, 2 tyś m, to byłoby 3/4 "mojej" uliczki, czyli tak ok. 3 domy z ogródkami (tak przynajmniej mi się wydaje, bo mam małą orientację przestrzenną )
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 22:46   #2706
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

własnie tez mnie to zastanawia, jeśli robią takie cyrki to u nich nie kupię.
spoko nie wiemy nic na pewno z resztą te ceny są już od dawna a ceny złota poszły w górę- zawsze jak oglądam obrączki to zawsze ten jeden model mi się podoba tylko i zapamiętałam cenę no a ceny złota poszły w górę i w sumie nie wiadomo o co chodzi.. a jak byłam a Aparcie to wydawało mi się ze widziałam wlasnie je na zywo i na pewno nie miały 3mm tylko te 4 to na bank bo te 3mm to byśmy widzieli ze są cienkie a tamte były takie w sam raz że nam sie od razu spodobały z tżtem a cena była też 709zł-czyli tyle co na stronie... więc trzeba po prostu pójść i osobiście sprawdzić może za 2 tygodnie jak znów będziemy w lublinie spędzać weekend to skoczymy do centrum handlowego i poszukamy troszkę czegoś z ciekawości.
Stary 2009-03-15, 22:53   #2707
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak widać wielkość to jest rzecz względna. Tam gdzie ja mieszkam, 2 tyś m, to byłoby 3/4 "mojej" uliczki, czyli tak ok. 3 domy z ogródkami (tak przynajmniej mi się wydaje, bo mam małą orientację przestrzenną )
na pewno względnaJa osobiście uważam, że nasza działka jest za wielka jak na moje potrzeby, ale rodzicom sie podoba i uważaja, że jest akurat zrobili z tyłu ogródek warzywno-owocowy i posadzili drzewka, jest miejsce na grilla i opalanie i na trzy garaże, jest część na parking z przodu i piesek ma sie gdzie wybiegać, więc niby optymalnie, ale dałoby sie to zrobić na mniejszej przestrzeni i faktycznie trzy domy by spokojnie weszły, ale ogródek to byłby chyba mały, ale tez nie mam za bardzo orientacji, a juz w ogóle nie wiem ile to jest ar a ile hektar
Ale na dwa domy to by fajnie wyszło. Chyba

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
spoko nie wiemy nic na pewno z resztą te ceny są już od dawna a ceny złota poszły w górę- zawsze jak oglądam obrączki to zawsze ten jeden model mi się podoba tylko i zapamiętałam cenę no a ceny złota poszły w górę i w sumie nie wiadomo o co chodzi.. a jak byłam a Aparcie to wydawało mi się ze widziałam wlasnie je na zywo i na pewno nie miały 3mm tylko te 4 to na bank bo te 3mm to byśmy widzieli ze są cienkie a tamte były takie w sam raz że nam sie od razu spodobały z tżtem a cena była też 709zł-czyli tyle co na stronie... więc trzeba po prostu pójść i osobiście sprawdzić może za 2 tygodnie jak znów będziemy w lublinie spędzać weekend to skoczymy do centrum handlowego i poszukamy troszkę czegoś z ciekawości.
pewnie jest normalnie 709 zł, bo przeciez babka w sklepie nie zacznie obliczac objetości obrączki przy danym rozmiarze i natej podstawie ni ewyliczy ceny po aktualnym kursie złota Chyba, że płaci sie przy odbiorze a mówią, ze wyjdzie około xx zł. Trzeba się zapytać. Jak będę miała okazję to zapytam
Stary 2009-03-15, 22:55   #2708
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A on je kurczaki na scenie czy tylko udaje groźnego?

on tylko udaje groznego a tak na codzien to ma normalne zone i dziecko (nawet mial takie zdjecie z bobasem na rekach jak kazdy przecietny tatus)
wiec kurczakow nie bedzie choc TZ mial okazje byc na tym koncercie o ktorym kiedys bylo tak glosno, ze na scenie byla czarna msza, bo byly ponabijane glowy baranie, a na krzyzach wisialy dwie nagie laski i koles (jedna z tych lasek jak sie pozniej okazalo to bardzo spokojna i skromna znajoma naszego kolegi a ze dobrze placili to sie zgodzila powisiec przez koncert )

Cytat:
My tez chcemy w wakacje pogrzac tyłki, wiadomo - chodzi mi tylko o to, ze własnie 7 dni to taki optymalny czas na grzanie dupki, bo później to już sie człowiekowi nudzi

z drugiej strony troche boimy sie zeby pare dni nam nie odpadlo z powodu zemsty faraona
ale bedziemy uwazac co jemy i pijemy, przed wyjazdem zrobimy mala kuracje stosownym srodkiem i moze bedzie oki

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-15 o 22:57
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 23:04   #2709
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
on tylko udaje groznego a tak na codzien to ma normalne zone i dziecko (nawet mial takie zdjecie z bobasem na rekach jak kazdy przecietny tatus)
wiec kurczakow nie bedzie choc TZ mial okazje byc na tym koncercie o ktorym kiedys bylo tak glosno, ze na scenie byla czarna msza, bo byly ponabijane glowy baranie, a na krzyzach wisialy dwie nagie laski i koles (jedna z tych lasek jak sie pozniej okazalo to bardzo spokojna i skromna znajoma naszego kolegi a ze dobrze placili to sie zgodzila powisiec przez koncert )

z drugiej strony troche boimy sie zeby pare dni nam nie odpadlo z powodu zemsty faraona
ale bedziemy uwazac co jemy i pijemy, przed wyjazdem zrobimy mala kuracje stosownym srodkiem i moze bedzie oki
no, od razu wiedziałam, że jakieś szatany
A takie spokojne i skromne to sa własnie takie ciche wody
Właśnie ta moja koleżanka była z chłopakiem i znajomymi i tylko jej nie dosięgła zemsta faraona. No nic, najwyżej zrobicie diete oczyszczającą - samą woda z butelki przez tydzień
Stary 2009-03-15, 23:06   #2710
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ta moja koleżanka była z chłopakiem i znajomymi i tylko jej nie dosięgła zemsta faraona. No nic, najwyżej zrobicie diete oczyszczającą - samą woda z butelki przez tydzień
dodac do tego trzeba by uzywanie wody mineralnej do mycia zebow i nie otwieranie ust pod prysznicem
Stary 2009-03-15, 23:10   #2711
Samoa
Zakorzenienie

właśnie odwiedził mnie mój piesek, na łóżku leżał dość gruby słownik a on a sobie go wzięła do pyszczka, połozyła między łapkami i się zabierała za obgryzanieCałe szczęście, że zwróciłam na to uwagę. Jak się uczę to jak przyjdzie to kładzie się koło mnie i mi tak delikatnie gryzie notatki, które trzymam w ręce a jak juz mam pisak w ręce to koniec świata, zabawa na całego Fajne są pieski, ale ja sobie kupię dopiero na starość jak będę miała czas.

Jeszcze sobie sprawdzę czy ta Hiszpania to dobry pomysł, ale mam pewne obawy, ze kasożerny kraj, bo nie ma tam all inclusive tylko HB, ale pomarzyć nie zaszkodzi
Stary 2009-03-15, 23:12   #2712
onaella
Zakorzenienie

A ja własnie się dowiedziałam, że dziś rano moja koleżanka z roku urodziła Amelke
A najlepsze, ze jeszcze tydzień temu z nią rozmawiałam i mówiła, że ma jeszcze sporo czasu do porodu
a jaka śliczna ta Kruszynka

A inna moją koleżanka ostatnio też urdoziła, jakoś około tygodnia po terminie. Miała rodzić w Niedziele ale nic sie nie działo więc poczekała, w środę poszła do szpitala ale jej powiedzieli że narazie może iść do domu choć lada dzien będzie rodzić a ta na zajęcia sobie przyszła i na wykładzie tylko co chwilę każdy się pytał czy już rodzi ale nie urodziła

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 23:13   #2713
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
dodac do tego trzeba by uzywanie wody mineralnej do mycia zebow i nie otwieranie ust pod prysznicem
haha no właśnie Powiem Ci, że bałabym sie tam jeść, przeciez oni nie myja owoców tylko kroją takie jak dostaną...ciekawe czy w pokojach dwuosobowych w łazienkach są w razie czego dwa kibelki
Stary 2009-03-15, 23:20   #2714
lain
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie odwiedził mnie mój piesek, na łóżku leżał dość gruby słownik a on a sobie go wzięła do pyszczka, połozyła między łapkami i się zabierała za obgryzanieCałe szczęście, że zwróciłam na to uwagę. Jak się uczę to jak przyjdzie to kładzie się koło mnie i mi tak delikatnie gryzie notatki, które trzymam w ręce a jak juz mam pisak w ręce to koniec świata, zabawa na całego Fajne są pieski, ale ja sobie kupię dopiero na starość jak będę miała czas.

kotki tez lubia ksiazki i notatki moje szczegolnie lubia przyjsc i sie na nich polozyc jak sie wlasnie ucze ale na szczescie nie obgryzaja
ja kotka chce (a nawet dwa) jak tylko bedziemy miec swoje mieszkanko. nawet jak bedziemy chcieli gdzies wyjechac to nie bedzie problemu, bo moja mama jest straszna kociara (to rodzinne) i z checia przyjmie dwoch delikwentow do siebie jak bedzie potrzeba

a moje kicie cos w kiepskim stanie sa nie chca jesc i takie ospale z tym z chora watroba boje sie najgorszego jeszcze mu zostala jedna strzykawka z antybiotykiem. moze jak juz nie bedzie mial zastrzykow to jakos mu sie poprawi. mam nadzieje...
a ten z kulejaca lapka juz praktycznie chodzi normalnie, ale w ogole nie chce jesc. tylko pije wode w duzych ilosciach. nie wiem czy to nie od nadmiaru stresu: najpierw spadl i nie mogl wrocic do domu, potem wizyta u weterynarza, przez ostatnie dni codziennie zastrzyki i jeszcze moja siostra przyjechala i zajela mu jego lozko, na ktorym codziennie spi. wyglada jakby mial depresje jak nie zacznie jesc to nie wiem co zrobimy... kroplowki?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
haha no właśnie Powiem Ci, że bałabym sie tam jeść, przeciez oni nie myja owoców tylko kroją takie jak dostaną...ciekawe czy w pokojach dwuosobowych w łazienkach są w razie czego dwa kibelki
oj za swieze owoce i warzywa to na pewno sie brac nie bede
oni myja owoce, ale ta ich woda, wiec w sumie wychodzi tak jakby ich nie myli
tak samo na drinki trzeba uwazac i brac bez lodu, bo lod jest wiadomo z jakiej wody...

szkoda troche, ze na wersji all trzeba bedzie zrezygnowac z tylu rzeczy.
Stary 2009-03-15, 23:28   #2715
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
A ja własnie się dowiedziałam, że dziś rano moja koleżanka z roku urodziła Amelke
A najlepsze, ze jeszcze tydzień temu z nią rozmawiałam i mówiła, że ma jeszcze sporo czasu do porodu
a jaka śliczna ta Kruszynka

A inna moją koleżanka ostatnio też urdoziła, jakoś około tygodnia po terminie. Miała rodzić w Niedziele ale nic sie nie działo więc poczekała, w środę poszła do szpitala ale jej powiedzieli że narazie może iść do domu choć lada dzien będzie rodzić a ta na zajęcia sobie przyszła i na wykładzie tylko co chwilę każdy się pytał czy już rodzi ale nie urodziła
jedna moja tez na dniach będzie rodzićAle juz się doczekac nie może, cała ciąża jest minęła super, żadnych dolegliwości nie miała, ale teraz mówi, że z tym bandziochem to już wytrzymac nie może.

droga ta Hiszpania
najtanśza oferta na siedem dni jest taka - jest napisane, że jeździ z tej miejscowości jakas kolejka do Barcelony, więc pewnie byśmy sie zebrali
http://www.travelplanet.pl/samolot/o...a,1707938.html
tylko jeszcze opłata lotniskowa 220 zł i wychodzi 4600
i jeszcze taki hotelik jest tani, ale dlaczego 2* jak wyglada normalnie?
http://www.travelplanet.pl/samolot/o...r,1707482.html
w ogóle 3* hotele sa droższe niż niektóre 4* ciekawe dlaczego...
podrzuce tz pomysł i nich on pomyśli i przeanalizuje to pod kątem kursów walut

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
kotki tez lubia ksiazki i notatki moje szczegolnie lubia przyjsc i sie na nich polozyc jak sie wlasnie ucze ale na szczescie nie obgryzaja
ja kotka chce (a nawet dwa) jak tylko bedziemy miec swoje mieszkanko. nawet jak bedziemy chcieli gdzies wyjechac to nie bedzie problemu, bo moja mama jest straszna kociara (to rodzinne) i z checia przyjmie dwoch delikwentow do siebie jak bedzie potrzeba

a moje kicie cos w kiepskim stanie sa nie chca jesc i takie ospale z tym z chora watroba boje sie najgorszego jeszcze mu zostala jedna strzykawka z antybiotykiem. moze jak juz nie bedzie mial zastrzykow to jakos mu sie poprawi. mam nadzieje...
a ten z kulejaca lapka juz praktycznie chodzi normalnie, ale w ogole nie chce jesc. tylko pije wode w duzych ilosciach. nie wiem czy to nie od nadmiaru stresu: najpierw spadl i nie mogl wrocic do domu, potem wizyta u weterynarza, przez ostatnie dni codziennie zastrzyki i jeszcze moja siostra przyjechala i zajela mu jego lozko, na ktorym codziennie spi. wyglada jakby mial depresje jak nie zacznie jesc to nie wiem co zrobimy... kroplowki?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

oj za swieze owoce i warzywa to na pewno sie brac nie bede
oni myja owoce, ale ta ich woda, wiec w sumie wychodzi tak jakby ich nie myli
tak samo na drinki trzeba uwazac i brac bez lodu, bo lod jest wiadomo z jakiej wody...

szkoda troche, ze na wersji all trzeba bedzie zrezygnowac z tylu rzeczy.

moze pije, bo ma gorączkę? Nasza piesia duzo piła jak jej ząbki wychodziły i miała gorączkę A kiedyś sie przegrzała i jeździlismy na kroplówki. Współczuję Ci, bo to przykre widzieć, że cos jest nie tak, nie wiedziec co a chcialoby się pomóc.
JA nie chcę pieska tylko ze względu na to, że na pewno nie poświęcalibyśmy mu tyle czasu ile trzeba. A kotki to dadzą radę jak będziecie w pracy, poleniuchują sobie, pieski są takie bardziej towarzyskie i bardziej niz kotki potrzebuja cżłowieka - tak mi się wydaje, ze s kot to samotnik i jak ma humor to przyjdzie i zrobi łaskę włascicielowi a pies potrzebuje kontaktu bardziej.
Mam na myśli to, ze psem na spacer trzeba iśc a kot da radę samZe z psem trzeba sie pobawić a kot sam sobie cos znajdzie, wiesz o co mi chodziKoty sa wg mnie mniej absorbujące

jej faktycznie...to co masz zamiar tam jesc skoro nie owoce i warzywa???
I drinki...hmmm ale jakby były tkaie mocno alkoholowe to może zabiłyby bakterie

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-15 o 23:34
Stary 2009-03-15, 23:35   #2716
lain
Zakorzenienie

Cytat:

moze pije, bo ma gorączkę? Nasza piesia duzo piła jak jej ząbki wychodziły i miała gorączkę

wet juz mu mierzyl temperature i wszystko bylo ok (a wtedy tez duzo pil i nie jadl).
nie wiem co sie dzieje

Cytat:
A kotki to dadzą radę jak będziecie w pracy, poleniuchują sobie, pieski są takie bardziej towarzyskie i bardziej niz kotki potrzebuja cżłowieka - tak mi się wydaje, ze s kot to samotnik i jak ma humor to przyjdzie i zrobi łaskę włascicielowi a pies potrzebuje kontaktu bardziej.
koty bardzo potrzebuja kontaktu moje same nigdy nie chca siedziec w pokoju. zawsze ida tam gdzie ktos jest i najchetniej siedza na kolanach trzeba tez od czasu do czasu sie z nimi pobawic - pogonic po domu, porzucac kulka skarpetek itp
tyle, ze dwa kotki zajma sie soba (jednego nie mialabym sumienia zostawiac na dluzej samego) no i nie trzeba ich wyprowadzac na spacery co jak dla mnie jest ogromnym plusem kotow i spora oszczednoscia czasu jaki trzeba im poswiecac

Cytat:
jej faktycznie...to co masz zamiar tam jesc skoro nie owoce i warzywa???
I drinki...hmmm ale jakby były tkaie mocno alkoholowe to może zabiłyby bakterie
bede jesc potrawy po obrobce termicznej wszystko co gotowane, smazone itp.

TZ ma zamiar wziac butelke wodki, bo podobno kieliszek wypity po posilku jest bardzo dobrym srodekiem przeciwzemstowym tylko, ze ja czystej nie przelkne

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-15 o 23:37
Stary 2009-03-15, 23:46   #2717
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
wet juz mu mierzyl temperature i wszystko bylo ok (a wtedy tez duzo pil i nie jadl).
nie wiem co sie dzieje

koty bardzo potrzebuja kontaktu moje same nigdy nie chca siedziec w pokoju. zawsze ida tam gdzie ktos jest i najchetniej siedza na kolanach trzeba tez od czasu do czasu sie z nimi pobawic - pogonic po domu, porzucac kulka skarpetek itp
tyle, ze dwa kotki zajma sie soba (jednego nie mialabym sumienia zostawiac na dluzej samego) no i nie trzeba ich wyprowadzac na spacery co jak dla mnie jest ogromnym plusem kotow i spora oszczednoscia czasu jaki trzeba im poswiecac

bede jesc potrawy po obrobce termicznej wszystko co gotowane, smazone itp.

TZ ma zamiar wziac butelke wodki, bo podobno kieliszek wypity po posilku jest bardzo dobrym srodekiem przeciwzemstowym tylko, ze ja czystej nie przelkne
no własnie dopisałam o tym czasie, bo też zdaje sobie sprawe z tego, ze to sa stworzonka co się lubia bawić I faktycznie jak kotki to dwa. To masz fajne kotki, moja ciotka ma trzy - dwa dachowce i persa i to takie dzikusy są
A może ten kotek, wie, że z jego towarzyszem kotkiem jest źle i przez to jest taki apatyczny? Zwierzęta czują jak coś jest nie tak
Już mi się odwidziała ta Hiszpania, bo hotel który i sie spodobal wprawdzie jest koło Barcelony, ale w te 7 dni to bysmy tylko Barcelone zoabczyli a tych pozostałości po kalifatach to nie, bo to za daleko a do Barcelony to mozna na kilka dni wyskoczyć na długi weekend i nie za taka kasę. W sumie mozna szukac taniego hotelu w tamtym rejonie, ale spac mi się chce, najpierw niech tz oceni mój pomysł, a później sie będę produkować
Jednak znalazłam ostatkiem sił hotel na Costa del Sol, w sumie jak nic za tydzień poszłoby tam z 8 koła, bo 5 to za samo spanie i śniadania, nie ma all, zwiedzać się chce, masakraMusimy poczekac na lepsze czasy

Ciekawa jestem jak ta wódka zadziała I czy butelka wystarczy
idę spać, dobranoc

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-15 o 23:53
Stary 2009-03-16, 00:03   #2718
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie jak byłam pod prysznicem to sie zastanawiałam czy 700m to duża działka i wyszło mi że nie duża.. moja działka w Kazimierzu ma jakieś 800m kwadratowych i zastanawiam się czy zmieściłabym tam dom...
Taki jak Jozia planuje to spokojnie się zmieści. Lookałaś na ten projekt? Z tej stronki Jozi wychodzi, że żeby sam dom się na niej zmieścił, to działka musi mieć 360 m2 (ten rysunek 18 na 20 metrów), więc jak komuś nie zależy na specjalnie dużej przestrzeni dookoła to taka działeczka 700 m2 jest jak znalazł.

A Ja bym chciała taką działkę na max 15 arów. Akurat by się domek zmieścił i jeszcze by było miejsce na osobny garaż (bo TŻ nie chce garażu połączonego z domem) i było by gdzie we freezbie pograć. Działka na której stoi dom rodziców ma nieco ponad 20 arów i stoi na niej duży dom, jest jeszcze miejsce na ogromny garaż, mamy trochę drzewek owocowych, dużo miejsca na jakieś warzywa i takie tam i jeszcze z boku domu mogłabym sobie rozwiesić siatkę do siatkówki Ale ile to trawy do koszenia w lecie Ja z TŻ bym aż tak dużej działki nie chciała.

Cytat:
o Ty zakupoholiczkoPokaż, może odgapię, chociaz nie mam kasySzukam wiosenno-letniej torebki
No to piąteczka, bo Ja też teraz poszukuję nowej torebki. Powiedziałam TŻ że na urodziny chcę od niego torebkę, ale muszę ją sobie teraz wybrać. Wiem, że chcę czarną, ale jeszcze nie wiem jakiej wielkości.

Cytat:
Ja pod koniec czerwca. Już jesteśmy zapisani, bo my jedziemy na takie weekendowe nauki do Rychwałdu (koło Żywca).

Cytat:
ale tez nie mam za bardzo orientacji, a juz w ogóle nie wiem ile to jest ar a ile hektar
Na hektarach to też nie za bardzo się znam, ale tą nazwą to się akurat nie musimy przejmować, bo w hektarach to się podaje pole rolne raczej, a działki na pewno będą w metrach albo w arach tak myślę. 100 metrów=1 ar więc jak Ja chcę działkę max 15 arów, to znaczy, że max 1500 metrów.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2009-03-16 o 00:04
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 00:50   #2719
Marina123
Raczkowanie

Witacie panny młode 2010. Gratuluję bardzo bardzo.

Musze z wielką radością oznajmić, że 8 marca dołączyłam do przyszłych panien młodych na 2010 roku.

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 07:49   #2720
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
wiem, że tak napisałam i chyba mam prawo wyrazić mój pogląd na temat laski, która nie patrząc na niedostatki figury wcisnęła się w suknię niedopasowaną do jej figury, poza tym skomentowałam to co było widać, czyli uda i biodra i celowo je tak nazwałam,tak się składa, że jestem poczytalna
A czy ja oceniam jej osobowośc - nie, oceniam to co widze a na zdjęciu widzę, ze źle dobrała sukienkę. Proste. A się unosisz. I w stosunku do siebie jestem podobnie krytyczna a nie tak, że jadę po innych i a sama się wciskam w rybke z moimi udziskami i wtedy to jest cacy.Luzik.
ehh szkoda mojego gadania. I tak nie zrozumiesz o co mi chdozi. A ja nigdzie nie pisałam, ze oceniałaś jej osobowość. Nieważne...
Cytat:
(....)
chcialam zauwazyc, ze ohydny wychudzony i koscisty dekolt Kozuchowskiej wystajacy z jej sukni slubnej tez tu komentowalysmy
tez uwazam, ze to poprostu komentowanie czyjejs nieudolnosci w doborze stroju dla siebie. a ty to chyba jednak zbyt personalnie traktujesz. chill out chilanes

a dzis widzialam promocje w Kruku. jak sie kupi cos za minimum 499 zl to dostaje sie bon na zakup o wartosci 299zl... nie wiem czy tam nie ma jakiegos haczyka (pewno jest ), ale jakby tak bylo to mozna najpierw kupic jedna obraczke, a potem skorzystac z bonu i doplacic roznice kupujac druga

ja nie wiem jaki mam rozmiar palucha. zapytalam TZa- on twierdzi, ze kupowal 11-ke. i on czasem luznawy jest.
Chciałam zauważyć, że ja nie oceniałam wogóle Kozuchowskiej, a jak już coś oceniam to rzecz, a nie budowę ciała "modela". Luzik.
Cytat:
czyli ja jednak mam ten niestandardowy rozmiar- mam 11 i myślałam że wszyscy mają taki rozmiar - dopiero jak koleżanki oglądały mój pierścionek zaręczynowy to się śmiały że jest maleńki jak dla lalki bo na żadną nie chciał wejść
ale pewnie za obrączki płaci się za model a nie za rozmiar że jak większa to i droższa co??? czy jak to jest?? ciekawe jaki rozmiar ma tż... będziemy parą z najchudszymi palcami na wątku
Eee 11 malutki? Ja mam 12 i dla wszystkich jest za duży Wśród znajomych "normalnymn" rozmiarem jest 8-9

A to prawda, że obraczka powinna być ciut większa, bo przeważnie jest szersza od pierścionka i np, jak noszę 12, to powinnam wziąć 13?

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość

Musze z wielką radością oznajmić, że 8 marca dołączyłam do przyszłych panien młodych na 2010 roku.
Witam Nooo jak miło, że nowa PM do nas dołącza
Opowiedz nam jak przebiegły zaręczyny, macie już datę?

Jozia - kurczę ten Wasz domek to taki akurat dla nas Fajniutki projekt
Stary 2009-03-16, 08:00   #2721
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość

Witam nową Pannę Młodą

A cena obrączek zależy od gram złota, z których ta obrączka jest zrobiona Nie licząć oczywiście ceny za markę firmy która te obrączki sprzedaje
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 08:27   #2722
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
ale się przez weekend wymiziłam i wyprzytulałam z Tz oj ja chce już ten ślub
no a teraz trzeba powrócić do szarej rzeczywistości i zacząc znowu pracować ostro, ale mam sporo energii chociaż ta pogoda za oknem (u mnie znowu pada deszcz) okropieństwo

witaj Marino w naszych skromnych "progach"

miłego dnia kobietki mrauuuuuu

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 08:35   #2723
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Jozia do maja, do matury jeszcze dużo czasu, spokojnie zdążysz ze wszystkim a to Ty piszesz tylko z WOSu i niemieckiego? A na jakich poziomach? A wielkość działki, to zależy jakie kto ma wymagania, i małe i duże mają swoje plusy i minusy.
Ja pisze tylko z niemieckiego i WOSU bo jestem drugoroczna.

A co do wyjazdu to mialam jechać ale od kwietnia zaczynam staż który bedzie trwał 12 miesiecy a póxniej bede miec juz normalna robote wiec i ja bede miec wklad wlasny na nowa droge zycia... A myslicie ze mi sie podoba to ze Tz wyjeżdza, nie!!!! Jest mi bardzo przykro ale on chce tam jechać. A jeśli chodzi o rachunki bedzie mieszkał u ojca i ojciec powiedział ze nie bedzie sie doklafal do rachunków bo to syn i do jedzenia. Czasem jak bedzie chciał sobie kuypic cos innego do jedzenia to kupi.... On nie bedzie robił na budowie tylko w jakieś firmie w sumie sam jeszcze nie wie w której... Najchętniej sama bym pojechała zarobić, ale jeśli mam wybierac przed przysżłościa i dobr apraca wybieram dobra prace. Bo niestety wszedzie trezba miec staz. Staz jest wymagany.... Naw et Tz mówi ze lepiej ze sie tu zostaje, ze bede miec juz na starat na przyszła prace.

WItam nową PM2010

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-03-16 o 08:37
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 08:36   #2724
angluka
Rozeznanie

Witam
Kurcze u mnie tez pochmurno i toszke kropi ale zaraz chyab zacznie lac, bo tak ciemno sie zrobiło
Jutro ide do fryzjera wkońcu odrosty uzupełnić
Wiecei co ja tez juz chce slub!!! chce byc żonką mojego TŻcika
Jak dostane wpłate to musze kupić matreiały i dokończyć robienie naszych zaproszeń, wczoraj dokończyałam wszystkie zawieszki na wódke chociaż powiem Wam że nawet czas szbko mi płynie bo za dwa tygodnie już kwiecień i byle do świąt i połowa kwietnie itd... i jesienią za sukienką będe się rozglądac
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 08:52   #2725
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Chciałam zauważyć, że ja nie oceniałam wogóle Kozuchowskiej, a jak już coś oceniam to rzecz, a nie budowę ciała "modela". Luzik.
ja nie mam oporow zeby kolezance na zakupach powiedziec, ze zle wyglada w spodniach, bo ma do nich za duzy tylek - i cale szczescie nikt sie nie obraza
wiec tym bardziej nie mam oporow zeby komentowac w taki sposob zdjecia z internetu.

Cytat:
Eee 11 malutki? Ja mam 12 i dla wszystkich jest za duży Wśród znajomych "normalnymn" rozmiarem jest 8-9

to masz chyba malutkich znajomych, bo 8-9 to w ogole najmniejsze standardowe rozmiary u jubilera

Cytat:
A to prawda, że obraczka powinna być ciut większa, bo przeważnie jest szersza od pierścionka i np, jak noszę 12, to powinnam wziąć 13?
to juz chyba zalezy jak szeroka jest ta obraczka. ja poprzymierzam i zobaczy sie czy trzeba wieksza czy tez nie

a ja musze isc na uczelnie na 4-godzinny wyklad... ale mi sie nie chce. szczegolnie przez ta pogode.kraina deszczowcow

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-16 o 08:53
Stary 2009-03-16, 09:29   #2726
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Czym dłużej chodze do PUP tym bardziej nic nie wiem Poszłam sie odchaczyć a tam dziewczyna (znajoma) mowi mi ze ona juz dstała staż ostatnimi dniami w PUP a ja czekam dalej bo wnioski sa rozpatrywane!!! Zamorduje ich chyba Ile można czekać juz od stycznia mi tak mówią wnioski sa rozpatrywane.... No choroby jakieś dostane z nimi....

Jeszcze ta pogoda coraz bardziej mnie wkurza przed wcvzoraj i wczooraj od rana tak ładnie słoneczko cieplutko, a od popołudnia pochmurno, zimno i pokrapia deszcz
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 09:44   #2727
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie mam oporow zeby kolezance na zakupach powiedziec, ze zle wyglada w spodniach, bo ma do nich za duzy tylek - i cale szczescie nikt sie nie obraza
wiec tym bardziej nie mam oporow zeby komentowac w taki sposob zdjecia z internetu.

a ja musze isc na uczelnie na 4-godzinny wyklad... ale mi sie nie chce. szczegolnie przez ta pogode.kraina deszczowcow
ja też nie mam żadnych oporów, bo niby dlaczego?? jeśli coś ewidentnie komuś nie pasuje to nie będe słodzić bo i po co?? i tego samego oczekuję od innych.. ale mam na szczęscie przyjaciólke z którą uwielbiam robić zakupy bo mamy z tego straszną radochę i wiem, że jak w czymś wyglądam jak głupek to mi to powie "weż to zdejmij bo się z Tobą nigdzie nie pokaże"

Lain wierzę w Ciebię wytrzymasz na tym wykładzie i pójdę nawet o krok dalej, będziesz słuchała z zainteresowaniem

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 10:03   #2728
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno kielonek wódy przed każdym posiłkiem zapobiega zemście. Chociaz my rok temu w Turcji nic nie piliśmy, żadnych kuracji stosownymi środkami i też nam nic nie było. Także to taki mit trochę
edit: wystarczy nie pić ich wody i niemytych w mineralce owoców i będzie oki

Cytat:
droga ta Hiszpania
najtanśza oferta na siedem dni jest taka - jest napisane, że jeździ z tej miejscowości jakas kolejka do Barcelony, więc pewnie byśmy sie zebrali
http://www.travelplanet.pl/samolot/o...a,1707938.html
tylko jeszcze opłata lotniskowa 220 zł i wychodzi 4600
Bardzo droga jeszcze na tydzień Ogólnie hiszpania jest taka droga, czy tak ceny podskoczyły jak wzrósł kurs euro? My na 2 tyg. z all inclusive do Turcji płacimy 4tys. z opłatami

Cytat:

no właśnie ciekawe jak to jest bo na stronie apartu jak są podawane ceny to są podane tak że np "od 709zł". i nie wiadomo co o tym myśleć.. czy w danym modelu można sobie wybierać szerokość i od szerokości obrączki zależy cena czy od rozmiaru??? jak ktoraś wie niech się podzieli wiedzą
Tak się składa, że wczoraj poszliśmy z TZ (on zaproponował) do sieciówek pomierzyć sobie 1. raz obrączki. Bylismy też w aparcie. był tam np. taki model, że obrączka męska była szersza od damskiej i był wybór, żeby obie obrączki były w tych samych szerokościach, męska w damskim lub damska w męskim. No i gdyby dwie wybrało się te węższe jak damskie to 2 byłyby tansze, na tym to wydaje mi się polega, że cena "od". I nie jest tak, że w kazdym modelu można sobie wybrać dowolną szerokość. Cena nie zależy od rozmiaru.
Nam wyszło, że głupio wyglądaliśmy w obrączkach mniejszych niż 5 mm, więc tyle conajmniej będzie. No i rozmiar będę miała prawd. 13 lub 14, a zaręczynowego mam 11 i jest czasami luźnawy Ogólnie było fajnie, ale nie kupimy naszych cudeniek w żadnej sieciówce...

Cytat:
Czaję się co niedziela w kościele, kiedy ksiądz na ogłoszeniach na końcu zapowie. Na kolendzie się dowiedziałam, że mają być na wiosnę i wtedy też pójdziemy

Byliśmy wczoraj na "siedem dusz". Po filmie tż wziął mnie na stronę i powiedział ze łzami w oczach, że by też tak dla mnie zrobił, jak bohater(chyba nie mogę mowić jak, bo trailer). Tak jak podczas filmu dzielnie się trzymałam i powstrzymywałam łzy, tak jak mi to wyznał to się zbeczałam na całego

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2009-03-16 o 10:05
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 10:25   #2729
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
ja też nie mam żadnych oporów, bo niby dlaczego?? jeśli coś ewidentnie komuś nie pasuje to nie będe słodzić bo i po co?? i tego samego oczekuję od innych.. ale mam na szczęscie przyjaciólke z którą uwielbiam robić zakupy bo mamy z tego straszną radochę i wiem, że jak w czymś wyglądam jak głupek to mi to powie "weż to zdejmij bo się z Tobą nigdzie nie pokaże"
pewnie że trzeba być szczerym co do wyglądu- kiedy my komus doradzamy i kiedy ktoś doradza nam. chyba po to pytam o radę kogoś żeby mi odpowiedział jak coś na mnie wygląda a nie po to żeby przytakiwał jak nakręcony TAK super wyglądasz-bo inaczej sama bym kupowala w ciemno ciuchy a tak zabieram mamę i siostrę i mierzę wszystko nosze rozmiar 34/36 i zaręczam że w niektórych rzeczach też mój tyłek wygląda na gruby.. nie wiem czemu Chilanes sie tak oburza.. na tym zdjęciu z netu dziewczyna źle dobrała model sukni- zamiast rybki jakby założyła spódnicę w kształcie litery A to by wyglądała szczupło a tak rybka jeszcze powiększyła optycznie tyłek i uda i co tu ukrywac jak tak jest...

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość

Tak się składa, że wczoraj poszliśmy z TZ (on zaproponował) do sieciówek pomierzyć sobie 1. raz obrączki. Bylismy też w aparcie. był tam np. taki model, że obrączka męska była szersza od damskiej i był wybór, żeby obie obrączki były w tych samych szerokościach, męska w damskim lub damska w męskim. No i gdyby dwie wybrało się te węższe jak damskie to 2 byłyby tansze, na tym to wydaje mi się polega, że cena "od". I nie jest tak, że w kazdym modelu można sobie wybrać dowolną szerokość. Cena nie zależy od rozmiaru.
Nam wyszło, że głupio wyglądaliśmy w obrączkach mniejszych niż 5 mm, więc tyle conajmniej będzie. No i rozmiar będę miała prawd. 13 lub 14, a zaręczynowego mam 11 i jest czasami luźnawy Ogólnie było fajnie, ale nie kupimy naszych cudeniek w żadnej sieciówce...
dziękuję za wyjaśnienie czyli płaci się więcej za szerokość a nie za rozmiar nam się strasznie te 4mm spodobały więc coś czuję że pójdziemy to pomierzyć- dziś się przyglądałam wykładowcy bo miał chude palce i cienką obrączkę i ładnie to wyglądało więc już się nie martwię że facet w cienkiej obrączce będzie wyglądał jak pajac
Stary 2009-03-16, 10:27   #2730
onaella
Zakorzenienie

Cześć

Trzymajcie kciuki żebym dziś do mnie zadzwonili z jedengo bardzo dla mnie ważnego miesjca

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości