Co robić?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-17, 11:28   #1
creatka
Zadomowienie

Question

Co robić??

Witam
Piszę do was ponieważ mam problem mam chłopaka z którym jestem już powyżej roku
jest wrażliwy kochany opiekuńczy... Kocham go ale staje się to trochę monotonne
bo jakoś tyle czasu razem... sama nie wiem mam dopiero 19 lat. A problemem jest to że od niedzieli pisze do mnie pewien chłopak ze szkoły strasznie przystojny
naprawdę piękny wręcz i ciągnie mnie do niego ale jest to pociąg fizyczny... to chyba normalne w tym wieku.
I naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić?? Nie chcę rozstać się z moim chłopcem bo wiem że on bardzo mnie kocha i
zapewnia mi bezpieczeństwo zresztą mi też jest z nim dobrze tylko w związek wkrada się nuda ale zarazem tamten przystojniakNa pewno nie rozpoczęłabym prowadzić 2 związków ponieważ kiedyś spotkało to mnie i do tej pory brzydzę się tamtym chłopakiem. Co zrobić??
Bo już naprawdę nie wiem Chcę być ze swoim chłopcem ale i zarazem ten drugi ze szkoły tak mnie kręci- ma ona taką niewinność w sobie jest wstydliwy ale taki piękny
Pomóżcie albo doradźcie co robić??
creatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:30   #2
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Co robić??

A do swojego chłopaka nie czujesz pociągfu fizycznego?

Ten drugi chłopak - czy on wie, że jesteś z kims związana? Skąd ma Twoj nr telefonu czy maila?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:31   #3
paula78
Zakorzenienie

zerwij z chlopakiem i zacznij krecic z tym pieknym .

eshh mlodosc ,piekna rzecz

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:33   #4
creatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A do swojego chłopaka nie czujesz pociągfu fizycznego?

Ten drugi chłopak - czy on wie, że jesteś z kims związana? Skąd ma Twoj nr telefonu czy maila?
Właśnie tego nie wiem... i boję się zapytać, a numer ma od kogoś znajomego tego niestety nie chcę powiedzieć ponieważ tamta osoba chce pozostać anonimowa...
Stary 2009-03-17, 11:34   #5
Kmee
Zakorzenienie

Pewnie nie jedna z nas powie Ci, że mając 19 lat, to jeszcze kilku TŻ poznasz, więc się nie krępuj i używaj życia
No chyba, że już będziesz zakochana na zabój, wtedy pamiętaj, że możesz stracić coś baardzo ważnego
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:36   #6
creatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

Ale ja chyba tak nie potrafię a zresztą czy mój chłopiec to wytrzyma?? Boję się że się załamie on w wakacje stracił brata i bardzo to przeżył......

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Pewnie nie jedna z nas powie Ci, że mając 19 lat, to jeszcze kilku TŻ poznasz, więc się nie krępuj i używaj życia
No chyba, że już będziesz zakochana na zabój, wtedy pamiętaj, że możesz stracić coś baardzo ważnego
Używać życia?? tzn?
Stary 2009-03-17, 11:37   #7
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez creatka Pokaż wiadomość
Właśnie tego nie wiem... i boję się zapytać, a numer ma od kogoś znajomego tego niestety nie chcę powiedzieć ponieważ tamta osoba chce pozostać anonimowa...
To może go pogonić? Wie, że masz chłopaka, skądsmzdobył Twój numer i jeszcze nie chce powiedziec skąd? Radzę Ci dobrze, kaz mu spływać, skoro bez Twojej zgody zdobył Twoj nr telefonu.
Cytat:
Ale ja chyba tak nie potrafię a zresztą czy mój chłopiec to wytrzyma?? Boję się że się załamie on w wakacje stracił brata i bardzo to przeżył......
Zaraz, to znaczy, że rozważasz porzucenie chłopaka? Najwidoczniej już to rozważasz. Konsekwencje poniesiesz Ty (nie będzie sie dało ukryć, że to z Twojego powodu rozpadł się związek), znajomi moga Cie za to obwiniać.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:43   #8
arrabbiata
Zadomowienie

Za każdym razem kiedy poznasz przystojnego chłopaka będziesz się zastanawiać, co dalej z twoim związkiem? Śmieszne. Może sobie do mnie pisać 5 misterów szkoły, ja mam chłopaka i byle Alvaro nie zrobi mi wody z mózgu, tak to chyba powinno funkcjonować. Ale pewnie się nie znam
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:44   #9
creatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
To może go pogonić? Wie, że masz chłopaka, skądsmzdobył Twój numer i jeszcze nie chce powiedziec skąd? Radzę Ci dobrze, kaz mu spływać, skoro bez Twojej zgody zdobył Twoj nr telefonu.

Zaraz, to znaczy, że rozważasz porzucenie chłopaka? Najwidoczniej już to rozważasz. Konsekwencje poniesiesz Ty (nie będzie sie dało ukryć, że to z Twojego powodu rozpadł się związek), znajomi moga Cie za to obwiniać.
Właśnie problem jest taki że nie chcę rzucić swojego chłopca ale co zrobić z tym fizycznym pociągiem do tamtego?? jak się tego wyzbyć. Wiem że to moja wina i nie chcę tego naprawdę nie robię tego specjalnie... to tak samo z siebie...już sama nie wiem wariuję...
Stary 2009-03-17, 11:44   #10
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja chyba tak nie potrafię a zresztą czy mój chłopiec to wytrzyma?? Boję się że się załamie on w wakacje stracił brata i bardzo to przeżył.....

twoj chlopiec nie jst malym dzieckiem i jeszcze nie raz dostanie kosza
czy dlatego ze stracil brata bedziesz sie zmuszala aby byc z nim do konca zycia ?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
[/COLOR]
Używać życia?? tzn?
nie meczyc sie w zwiazku skoro juz łypiesz na innego to znaczy uzywac zycia.

Stary 2009-03-17, 11:48   #11
creatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Za każdym razem kiedy poznasz przystojnego chłopaka będziesz się zastanawiać, co dalej z twoim związkiem? Śmieszne. Może sobie do mnie pisać 5 misterów szkoły, ja mam chłopaka i byle Alvaro nie zrobi mi wody z mózgu, tak to chyba powinno funkcjonować. Ale pewnie się nie znam
Właśnie tak bym chciała ale wszystko byłoby dobrze gdyby on nie był taki śliczny i to jest ten wiek patrzysz na kogoś i myślisz ach.......ale chcesz być z tym chciałabym zakończyć to w ten sposób żebym została z tym ślicznym znajomymi tak chociaż porozmawiać.... ale czy to możliwe?? nie wiem...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
twoj chlopiec nie jst malym dzieckiem i jeszcze nie raz dostanie kosza
czy dlatego ze stracil brata bedziesz sie zmuszala aby byc z nim do konca zycia ?

nie meczyc sie w zwiazku skoro juz łypiesz na innego to znaczy uzywac zycia.
Dziewczyny dzięki za rady... ale obawiam się tego że będę z tym ślicznym a on okaże się nie tym albo co gorsza jakąś świnią?? i co wtedy?? kurde ju z naprawdę nie wiem ale ja chyba nie chce zostawić mojego...
Stary 2009-03-17, 11:51   #12
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja chyba tak nie potrafię a zresztą czy mój chłopiec to wytrzyma??
Wytrzyma? W jakim sensie?
Jeśli myślisz, czy w razie czego będziesz mogła wrócić, to nie nie sądzę.
Jeśli pytasz czy poradzi sobie psychicznie z "rzuceniem", to na pewno. Tu ważniejsze, czy umiałabyś patrzyć w lustro wiedząc, że jesteś z kimś tylko z litości, żeby się nie załamał

Cytat:
Używać życia?? tzn?
To znaczy umawiać się z facetami, spotykać, poznawać różne charaktery..
Iść za głosem intuicji
Stary 2009-03-17, 11:57   #13
moooniaaaa
Zakorzenienie

Zostaw chłopaka, widać że nie dorosłaś do bycia w związku. Ledwo na horyzoncie pojawił się jakiś przystojniak,a Ty już chcesz lecieć mu w ramiona i chyba jedyna myśl, która Cię powstrzymuje to to czy się Twój chłopak nie załamie jak go zostawisz

Czytając miałam wrażenie,że to pisze jakaś gimnazjalistka.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:59   #14
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czytając miałam wrażenie,że to pisze jakaś gimnazjalistka.
Gimnazjalistka czy nie, ale to nic złego, lepiej wybierać partnerów aż trafimy na tego naj, niż z pierwszym poznanym tkwić do końca życia w "nieszczęśliwym małżeństwie"
Stary 2009-03-17, 12:06   #15
GothicLolita22
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie tak bym chciała ale wszystko byłoby dobrze gdyby on nie był taki śliczny
A czy znasz bliżej cechy jego charakteru? Może być taką świnią, że szybko by Ci jego uroda zbrzydła
Stary 2009-03-17, 12:13   #16
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Gimnazjalistka czy nie, ale to nic złego, lepiej wybierać partnerów aż trafimy na tego naj, niż z pierwszym poznanym tkwić do końca życia w "nieszczęśliwym małżeństwie"
Popieram, ale mi chodziło bardziej o jej podejście: ładny chłopak na horyzoncie to już w głowie plan jak rzucić teraźniejszego
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:00   #17
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Hmmm... Coś mi się wydaje, że jesteś nieco powierzchowna. O tym drugim facecie powiedziałaś nam tylko tyle, że jest śliczny, ładniutki, blabla. Co z charakterem? Przystojnych facetów jest od groma, a nie oznacza to, że mamy się rzucać na każdego :/ Może zastanów się troszeczkę nad sobą. Mój pierwszy facet miał bardzo specyficzną urodę i nie pociągał mnie na początku. Obecny wydawał mi się za niski. I cóż z tego? Gdy poznajesz drugiego człowieka i wydaje Ci się on interesujący - z charakteru - to często zaczynasz dostrzegać zalety jego wyglądu, a wady stają się nieistotne. Przynajmniej u mnie to tak funkcjonuje. U Ciebie chyba jeszcze na poziomie gimnazjalnym.

P.S. Błaaaagam, o dorosłym facecie piszesz "chłopiec"?! On ma 5 lat, czy co? Przepraszam, ale to nieco irytujące... Nie, to bardzo irytujące!
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:25   #18
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Popieram, ale mi chodziło bardziej o jej podejście: ładny chłopak na horyzoncie to już w głowie plan jak rzucić teraźniejszego
aaa no tak to jest, uroki nastoletnich fascynacji

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;11487352]Gdy poznajesz drugiego człowieka i wydaje Ci się on interesujący - z charakteru - to często zaczynasz dostrzegać zalety jego wyglądu, a wady stają się nieistotne.[/quote]
Robiąc delikatną prowokację powiem tak:
Może bycie z pasztetem jest wielce charytatywne, ale wcale nie świadczy o dojrzałości.
Dla mnie równie ważne żeby chłopak był dla mnie atrakcyjny fizycznie jak i psychicznie
Specjalnie mówię dla mnie, bo nie chodzi mi o amorka do chwalenia się przed koleżankami, tylko mężczyznę, chłopca, chłopaka.. który będzie mnie kręcił i fascynował
Stary 2009-03-17, 13:29   #19
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dzięki za rady... ale obawiam się tego że będę z tym ślicznym a on okaże się nie tym albo co gorsza jakąś świnią?? i co wtedy?? kurde ju z naprawdę nie wiem ale ja chyba nie chce zostawić mojego...
Zdecyduj sie dziewczyno - nie mozesz zjesc ciastka i jednoczesnie miec ciastka. Albo olewasz pieknego i jestes ze swoim facetem z ktorym Ci dobrze, albo z nim zerwij i wez sie za pieknego, ktorego nie znasz charakteru. Oczywiscie ze mozesz sie przejechac na nim, ale to juz Twoje ryzyko.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:29   #20
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

No to normalne chyba w kazdym wieku. Co mozna doradzic.... zastanów sie, czego chcesz i podejmij decyzje
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:32   #21
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Kmee - z tym pasztetem to zrobiłaś nadinterpretację :P W życiu bym się nie była z facetem, który mnie nie pociąga fizycznie (obecny nie jest wysoki, ale to naprawdę niezłe ciacho :P ). Ale działa to też w drugą stronę - nie byłabym z facetem, który nie podoba mi się z charakteru! Najlepiej znaleźć złoty środek - tylko warto pamiętać, że nie ma ideałów. Dlatego ciekawa jestem, czy obecny "chłopiec" (?!) autorki jest (wg niej) przystojny i interesujący i czy nowy obiekt zainteresować jest tylko ładniejszy, czy też lepszy, pod względem charakteru..?
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:40   #22
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jests z chlopakiem bo boisz sie ze mozesz trafic na kogos gorszego ?

fajna motywacja ,pelna milosci

Stary 2009-03-17, 14:06   #23
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Trochę mnie ubawiło to określenie "chłopiec" i takie podkreślanie, że tamten taki "śliczny" i "piękny".

Hm, no po prostu musisz się zdecydować, albo kochasz swojego chłopaka i zostajesz z nim, a Panu Pięknisiowi każesz spadać, albo rzucasz chłopaka i odchodzisz w siną dal z Pięknisiem.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 14:17   #24
Kmee
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;11487892]Kmee - z tym pasztetem to zrobiłaś nadinterpretację :P [/quote]
hehe no wiem specjalnie tak, żeby coś się działo
Dlatego na wszelki wypadek napisałam, że to mała prowokacja, bo jeszcze niektóre wizażanki wzięły by to do serca i potem byłaby kłótnia hyhy

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;11487892]W życiu bym się nie była z facetem, który mnie nie pociąga fizycznie (obecny nie jest wysoki, ale to naprawdę niezłe ciacho :P ). Ale działa to też w drugą stronę - nie byłabym z facetem, który nie podoba mi się z charakteru! Najlepiej znaleźć złoty środek - tylko warto pamiętać, że nie ma ideałów. Dlatego ciekawa jestem, czy obecny "chłopiec" (?!) autorki jest (wg niej) przystojny i interesujący i czy nowy obiekt zainteresować jest tylko ładniejszy, czy też lepszy, pod względem charakteru..?[/quote]
Ano dokładnie, ten złoty środek to najważniejsza rzecz w życiu.. no i trzeba mieć nieco samokrytyki, bo może okazać się, że brzydkie kaczątko szuka księcia z bajki
Mając 19lat często jeszcze trudno to wyczuć, dlatego autorka sama powinna zdecydować.. byle nie na bycie z chłopakiem i kręcenie z przystojniakiem, bo to już nie jest fajne
Stary 2009-03-17, 14:55   #25
salamanca
BAN stały

Cytat:

Lepiej nie.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Witam
bo jakoś tyle czasu razem... sama nie wiem mam dopiero 19 lat. A problemem jest to że od niedzieli pisze do mnie pewien chłopak ze szkoły strasznie przystojny
naprawdę piękny wręcz i ciągnie mnie do niego ale jest to pociąg fizyczny... to chyba normalne w tym wieku.
I naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić?? Nie chcę rozstać się z moim chłopcem bo wiem że on bardzo mnie kocha i
zapewnia mi bezpieczeństwo zresztą mi też jest z nim dobrze tylko w związek wkrada się nuda ale zarazem tamten przystojniakNa pewno nie rozpoczęłabym prowadzić 2 związków ponieważ kiedyś spotkało to mnie i do tej pory brzydzę się tamtym chłopakiem. Co zrobić??
Bo już naprawdę nie wiem Chcę być ze swoim chłopcem ale i zarazem ten drugi ze szkoły tak mnie kręci- ma ona taką niewinność w sobie jest wstydliwy ale taki piękny
Uważam, że jeśli naprawdę go kochasz powinnaś z nim być, potem możesz tego żałować. A na tamtego sobie popatrz Przecież może Ci się ktoś podobać i myślę, że to nie jest zdrada. A może później coś z tego wyjdzie

Trzymam kciuki
salamanca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 15:28   #26
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Cytat:
Właśnie tak bym chciała ale wszystko byłoby dobrze gdyby on nie był taki śliczny i to jest ten wiek patrzysz na kogoś i myślisz ach.......ale chcesz być z tym chciałabym zakończyć to w ten sposób żebym została z tym ślicznym znajomymi tak chociaż porozmawiać.... ale czy to możliwe?? nie wiem...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

OMG
Jeśli dla ciebie liczy się tylko to, że jest śliczny, to na co jeszcze czekasz? Zostaw tego swojego i po kłopocie
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 16:40   #27
Fuksja
Raczkowanie

a ja uważam, że Ty w ogóle nie kochasz swojego obecnego chłopaka. Jesteś z nim, bo on Cię kocha i zapewnia poczucie bezpieczeństwa - jak sama napisałaś.
I jeśli zastanawiasz się, czy zerwać z chłopakiem, z którym jesteś już jakiś czas dla innego, tylko dlatego, że jest śliczny, to zrób to, bo inaczej skrzywdzisz obecnego. A śliczny kopnie Cię w tyłek za jakiś czas, bo się przerzuci na inną - taki ich urok.
I przepraszam, ale nie będzie mi Cię wtedy żal, skoro kryterium wyboru faceta jest dla Ciebie tylko wygląd
Fuksja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 16:46   #28
Myszunia19
Zakorzenienie

ej ale chwila. czemu nie mozesz sie z pieknisiem umowic na piwo na stopie kolezenskiej? wtedy lepiej go poznasz i sama ocenisz. a TZ nie powinien ci miec za zle wyjscia z kolegą
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 19:42   #29
FALLinLOVE
Realistka

tez niestety opdnisolam wrazenie ze liczy sie dla Ciebie tylko to ze chlopak musi byc piekny, sliczny, przystojny ... ok przystojnych lalusiom jest pelno a co jesli poleciasz na pieknego a pojawi sie piekniejszy ?? istnieje takie niebezpieczenstwo

pomysl co czujesz do swojego chlopaka czy jestes z nim bo ci na nim zalezy - jesli tak to raczej nie lecialabys na pierwszego lepszego bo jest aldny - czy masz go gdzies - wtedy go zpstaw dla jego i sowjegi dobra
Stary 2009-03-17, 19:52   #30
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
ej ale chwila. czemu nie mozesz sie z pieknisiem umowic na piwo na stopie kolezenskiej? wtedy lepiej go poznasz i sama ocenisz. a TZ nie powinien ci miec za zle wyjscia z kolegą

Ale to bedzie preselekcja a nie wyjscie z kolega.

Zreszta jak juz ktos napisal i ja sie do tego przychyle - jestes ze swoim ...chlopcem bo sie boisz, ze inny zwiazek bedzie gorszy.
Do odwaznych swiat nalezy, nie badz ze swoim ...chlopcem z litosci i ze strachu, ze on to przezyje lub z obawy przed konsekwencjami.

Duze prawdopodobienstwo, ze ...chlopcow to jeszcze wielu bedziesz miala.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości