..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 00:35   #3751
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Ten ryż super wygląda, na początku myślałam że to jakis placuszek i już miałam pytać co to

Własnie odkąd przeszłam na 2 faze coś mi się dzieje, tzn na początku jadłam w miare normalne tak samo jak na 1 fazie, tylko sniadanie sobie takie 2 fazowe robiłam i ze 2 razy na obiad..Po mniej więcej tygodniu stwierdziłam, że nic nie shcudłam, ani pół kg i dalsza część już 2 fazy wygląda mnije więcej tak jak opisałam...

Dobrze że nie przytyłam przynajmniej...
Ale już się biore za siebie..Nawet dziś ćwiczyć zaczęłam

Co do Lidla to chyba nie ma w moim mieście niestety...A w klepach u mnie za ogórka płace kolo 3 zł i to troszke dla mnie duzo jak na ten tydzien mam 10 zł
A kiszone ogórki, marynowana papryka nie zastąpi normalnych świeżych, prawda?
(wiem, głupie pytanie)

Swego czasu jadłam, ale sobie wkręciłam że nie mozna...:|

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 08:44   #3752
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Uwaga Uwaga !!!
Stoooooooooooo lat, Stoooooooooo lat
Niech zyje zyje nam...a kto
Effa
:pi jemy:

Kochaniutka z okazji urodzinek duuuużo szcescia i uśmiechu
I słonecznych dni... z nami na plaży oczywiście
Bo bez Ciebie nasza plaza nie była by taka sama
Stary 2009-03-18, 08:55   #3753
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Uwaga Uwaga !!!
Effa
o ooo ja równiez sie dolaczam do Zyczonek!!!!! Wszystkiego Najlepszego Kochana!!! owocnego plazowania i abys zawsze znami byla oczywiscie niezawsze usiala sie odchudzac ale zebys nas nie zostawiala Bo jak to za mojego wczesniejszego plazowania sie Mowilo?? Ze My plazowiczki to jak siostry wszystkie : cmok::c mok::cm ok::cmo k::cmok :
Stary 2009-03-18, 08:57   #3754
IlonaP
Zakorzenienie

hej! wczoraj już nie dałam rady - niespodziewani goście

spowiedź:
woda z miodem i cytryną
śn - omlet z 2 jajek, szalotki i camemberta + pomidor, latte
IIśn - jogurt nat + 8 nerkowców
o - zupa porowo-pieczarkowa z makaronem i startym serem hit
p - kiwi + 2 plasterki pieczonego schabu
k - miszmasz: camembert, szprot, udko kurczaka, szynka, jajko na twardo, wino - ciasto stało, nawet mnie nie kusiło

jestem na SB od listopada i żadnych nadzwyczajnych poślizgów w @ nie zauważyłam
Priv, nie dziw się, że Ci @ zanikł skoro zjechałaś tak nisko, dziwi mnie to, że znów chcesz schudnąć poniżej granicznej wagi
mamaoli, Ola jeszcze malutka, organizm potrzebuje czasu na unormowanie hormonów

porcja surowej marchewki - 1/2 szklanki
kiszone ogórki są ok, zresztą kapusta też, trzeba uważać na konserwowane warzywa - do marynat zazwyczaj dodawany jest cukier

hm, nie popadajmy w paranoję z tymi węglami, to naprawdę nie są produkty od których się tyje - choć często błędnie są o to obwiniane
jeśli będzie się je wprowadzać powoli, to naprawdę od kromki chleba, jabłka czy porcji kaszy/makaronu/ryżu nie przybędzie natychmiast kg

tempo jest niestety indywidualne i nie ma jednej uniwersalnej metody na wprowadzenie węglowodanów złożonych i owoców do diety - trzeba się obserwować, trudne? owszem ale pozwala poznać siebie
Stary 2009-03-18, 08:58   #3755
dzonksik
Raczkowanie

Wszystkiego najlepsiejszego Effa!! i samych sukcesow w sb

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 08:58   #3756
IlonaP
Zakorzenienie

i ode mnie też effuś

Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-03-18 o 08:59
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:13   #3757
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
hej
Priv, nie dziw się, że Ci @ zanikł skoro zjechałaś tak nisko, dziwi mnie to, że znów chcesz schudnąć poniżej granicznej wagi
wtedy schudla do ok 50... a teraz chce tak do 54-53 przy tej wadze jeszze okres mialam juz potem niebede chciala wiecej tak jak tamtym razem

Mialam dzis marne snaidanie bo pan z jajkami(kupujemy od takiego pana ktory sprzedaje od swoich kur bo a hodowle) nie przyjechal rano tylko wid0cznie bedzie gdzies po 10 a ja mialamzjsc dzis omleta i musialam jesc co innego takie biedne sniadanie
Moj jadlospis na dzis napisze prosze o skomentowanie bo pewnie bedzie zly
ś-duza papryka,słonecznik,2 plastry serka topionego,szklanka odtluszczonego mleka /namieszala wie ale naprawde nic innego nie iala
p-2 jajka w majonezie (troszke tego majonezu, albo moze lepiej bedzie zjesc je z sose CZOSNKOWYM calkiem sBSOWSKIM?)
o-brokły i piers z kurczaka zapiekana
p-serek wiejski,pomidor
k-kostka sera białego i pewnie jakies warzywo

Od dzis jem te 5 posilkow. I kolacje o 20. Bo mio ze glodu nieczuje jak zjem o 18 ale ja pozno spac chodze i tak wsumie juz o 21 mam brzuch az wklesly jakbym caly dzien glodowala
A doda ze duzo pije bo 3 litry wody i duzo herbat wiec chodze i sikam
Stary 2009-03-18, 09:19   #3758
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
Uwaga Uwaga !!!
Effa

Kochaniutka z okazji urodzinek duuuużo szcescia i uśmiechu
I słonecznych dni... z nami na plaży oczywiście
Bo bez Ciebie nasza plaza nie była by taka sama
o jaaa!!!! no to i ja

STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAM!!!!!

: jupi::r oza::ro za:

samych magicznych chwil w zyciu
lekkosci
milosci
i usmiechu

no i piejmy za zdrowko

:par ty:

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:22   #3759
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
(wiem, głupie pytanie)
marynowane to raczej sporadycznie (bo w marynatach z reguły jest cukier), ale nie popadajmy w paranoję- jak zjesz od czasu do czasu to świat się nie zawali
A ogórki kwaszone są bardzo zdrowe- myślę, że zdrowsze nawet od świeżych (zwłaszcza o tej porze roku) - mają np sporo witaminy C, podobnie zresztą jak np kiszona kapusta. Jeśli więc lubisz- wcinaj śmiało

U mnie dziś na śniadanku była owsianka na wodzie z łyżką smarowidła a do tego 2 muffinki SB z mix płatków z orzechami. Tylko nie wiem czemu znowu jestem głodna może za dużo węgli na raz...czas więc na lekką przekąskę- została mi z wczoraj pasta z makreli z chudym twarogiem i zielskiem...myślę, że będzie ok, jak trochę jej zjem
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:30   #3760
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
telik a ty mi bedziesz codziennie smaka na krewetki robiła ????
Napatrzylam sie na twoje zdjęcia i rozmrazam łososia na jutro (krewetek niestety nie mialam w zamrazarce, a ze recesja to jem to co mam )
skonczyły sie...
trzeba uzupełnic stany magazynowe

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
CO do jadlospisu swiatecznego, to ja pewnie tez jaja faszerowane na milion sposob, salatki, pieczen jakas dobra. Ciasta tylko... bedzie sernik, babka, mysle o mazurku i przymierzam sie wlasnie do jakiegos chudego barszczu bialego... ale jak znalezc chuda biala kielbase U nas jak bedzie pogoda, to bedzie mocno spacerowo, wiec sie wszystko zrownowazy
nie wiem czy nie ma jakiejs drobiowej cienkiej...
ale to nie to samo

A gdzie wegle??? Ta nedzna porcja makaronu to wsio??? Nieladnie... Kanapka do sniadania!!!!
no własnie jak układam wieczorem jadłospis po jakims czasie orientuje sie ze wegli mi tam brak... mmmhh to chyba zwiazane jest z tym ze nie jem owoców wiec owsianke odpusciłam sobie, no achlepbka nie piekłam bo od soboty wieczora do srody dieta wiec nie wem czy zdazyłabym wszamac... moze jednak upieke z 1/3 porcji. dzis rano jak pakowałam jedzenie tez sie zorientowałam ze wegli brak wiec znowu dogotowałąm garsc makaronu...
jutro sie poprawie

Jako, ze oczy mi sie powoli zamykaja, to spowiadam sie szybko z flashem:
sn: salatka z tunczyka, pekinki, jajka, sezamu ciut majonezu i jogurtu (dokladka duzej lyzki) plus kanapka z fitem i ogorkiem
p: kalarepa + migdaly
o: ryz (pol woreczka) zapiekany z twarogiem, lyzeczka dzemu i bialkiem (zapowiadane wegle)
p: dwa kabanosy, zawijas
k: jajecznica z szynka, cebulka i serem + pomidor
po basenie 1/4 twarogu z papryka i ogorkiem
oj mi śniadanko małe jakies, takie pół kromeczki...
ale obiad wyglada powalająco, slinka cieknie (ale do pracy to brałaś czy w domku??)
a kabanoski jakies specjalne odłuszczane czy cos?
Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
wtedy schudla do ok 50... a teraz chce tak do 54-53 przy tej wadze jeszze okres mialam juz potem niebede chciala wiecej tak jak tamtym razem

Mialam dzis marne snaidanie bo pan z jajkami(kupujemy od takiego pana ktory sprzedaje od swoich kur bo a hodowle) nie przyjechal rano tylko wid0cznie bedzie gdzies po 10 a ja mialamzjsc dzis omleta i musialam jesc co innego takie biedne sniadanie
ś-duza papryka,słonecznik,2 plastry serka topionego,szklanka odtluszczonego mleka /namieszala wie ale naprawde nic innego nie iala
p-2 jajka w majonezie (troszke tego majonezu, albo moze lepiej bedzie zjesc je z sose CZOSNKOWYM calkiem sBSOWSKIM?)
p-serek wiejski,pomidor

Od dzis jem te 5 posilkow. I kolacje o 20. Bo mio ze glodu nieczuje jak zjem o 18 ale ja pozno spac chodze i tak wsumie juz o 21 mam brzuch az wklesly jakbym caly dzien glodowala
no dzis duuuzo lepsze menu, odrobina majonezu jest dozolona PriV wiec spokojnie mozesz sobie pozwolic
a wogóle fajnie ze jestes?
a pochwal sie co tam ćwiczycsz

a wogole waga wróciła do normy i jest 59 -59,5
Stary 2009-03-18, 09:33   #3761
mukaa
Zadomowienie

Cytat:
T
To najgorsze masz za soba A II fazy kazdy sie boi z tego, co widze Bedzie dobrze. Makaron jemy, najczesciej pelne ziarno Lubelli - jest przepyszny i swietny do roznych dan, takze z miesem.

?
nawet wiem który przed dietą go jadałam do czasu do czasu, bardziej jak mieszkałam na stancji, bo w domu reszcie domowników nie przypadł do gustu
ale teraz - jak namówiłam moją matkę do przjeścia na dietę ze mną to już na pewno się na niego przerzuci hehe

oj ale wy dużo produkujecie! nie jestem w stanie nadążyć i jeszcze te zdjęcia telika... normalnie ślinotok!
Stary 2009-03-18, 09:38   #3762
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
marynowane to raczej sporadycznie (bo w marynatach z reguły jest cukier), ale nie popadajmy w paranoję- jak zjesz od czasu do czasu to świat się nie zawali
A ogórki kwaszone są bardzo zdrowe- myślę, że zdrowsze nawet od świeżych (zwłaszcza o tej porze roku) - mają np sporo witaminy C, podobnie zresztą jak np kiszona kapusta. Jeśli więc lubisz- wcinaj śmiało

U mnie dziś na śniadanku była owsianka na wodzie z łyżką smarowidła a do tego 2 muffinki SB z mix płatków z orzechami. Tylko nie wiem czemu znowu jestem głodna może za dużo węgli na raz...czas więc na lekką przekąskę- została mi z wczoraj pasta z makreli z chudym twarogiem i zielskiem...myślę, że będzie ok, jak trochę jej zjem
zapomniałaś dołożyć białka do owsianki, ja bym zamiast muffinek dołożyła 100g pokruszonego twarogu

Priv
, napisałaś że wrócił przy 54kg a w podpisie masz 53, stąd moje wnioski
to śniadanko faktycznie średnie, do jajek daj czosnkowy SB i choć liść salaty

zjadłam 125g twarogu z łyżką prażonego słonecznika i łyżką prażonej dyni + kromka chleba Nigelli z powidłami śliwkowymi, mniam
Stary 2009-03-18, 09:40   #3763
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:

no dzis duuuzo lepsze menu, odrobina majonezu jest dozolona PriV wiec spokojnie mozesz sobie pozwolic

no widzisz super ze Twoja wage znowu jest w normie
Dziekuje za miłe słowa ,tez ciesze sie ze wkoncu jeste, ze wkoncu mam Was znowu jak by jesczze pozostałe siostry z tamtych czasow wrocily bylo by boskoo

ćwicze pilates
http://www.veoh.com/browse/videos/ca...98115365Treqng

i brzuszki dziennie,
i legs ale nie codziennie
i jesczze to

http://www.veoh.com/browse/videos/ca...03063475gA9AKj

co myslicie o tych moich cwiczeniach??

Cytat:
Napisane przez mukaa Pokaż wiadomość

oj ale wy dużo produkujecie! nie jestem w stanie nadążyć i jeszcze te zdjęcia telika... normalnie ślinotok!
Zgadzam sie
Stary 2009-03-18, 10:02   #3764
Madzia_M77
Zadomowienie

Effa wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

Ja po śniadanku - placuszki z jajka, ricotty, mąki i jabłka - wyszło coś na kształt racuchów, wszamane z dżemem i twarozkiem

Kupiłam wczoraj bakłażana i pędzę poszukac jakiejś insipracji w związku z rzeczonym,
a, powiedzcie - przepis na zupę z ciecierzycy zrobiłam wg kwestii smaku, mogę go tak bezkarnie skopiować?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 10:08   #3765
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomniałaś dołożyć białka do owsianki, ja bym zamiast muffinek dołożyła 100g pokruszonego twarogu
taa....tyle, że pomyślałam o tym dopiero jak zrobiłam się głodna godzinę wcześniej niż zwykle Jutro będzie lepiej
Stary 2009-03-18, 10:15   #3766
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
ćwicze pilates
http://www.veoh.com/browse/videos/ca...98115365Treqng

i brzuszki dziennie,
i legs ale nie codziennie
i jesczze to

http://www.veoh.com/browse/videos/ca...03063475gA9AKj

co myslicie o tych moich cwiczeniach??

Zgadzam sie
pilates mi ciągle zrywa, ale ta 10 ABS jest niezła, po co jeszcze do tego brzuszki?

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Effa wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

Ja po śniadanku - placuszki z jajka, ricotty, mąki i jabłka - wyszło coś na kształt racuchów, wszamane z dżemem i twarozkiem

Kupiłam wczoraj bakłażana i pędzę poszukac jakiejś insipracji w związku z rzeczonym,
a, powiedzcie - przepis na zupę z ciecierzycy zrobiłam wg kwestii smaku, mogę go tak bezkarnie skopiować?
nie bardzo rozumiem
chcesz ją ugotować bez zmian czy skopiować do przepisowego?
daj linka
Stary 2009-03-18, 10:25   #3767
effa79
Zadomowienie

Oto ja - Ryczaca Trzydziestka Ale super miec 30 lat i czuc sie prawdziwa Kobieta

Bardzo bardzo Wam dziekuje za zyczenia Sie wzruszylam i starszliwie mi milo Ja dzis pewnie po poludniu zgrzesze lodami i dobrym drinkiem, bo spacer po pracy urodzinowy z pobytem w naszej knajpce zaplanowany

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Ten ryż super wygląda, na początku myślałam że to jakis placuszek i już miałam pytać co to dzieki

Własnie odkąd przeszłam na 2 faze coś mi się dzieje, tzn na początku jadłam w miare normalne tak samo jak na 1 fazie, tylko sniadanie sobie takie 2 fazowe robiłam i ze 2 razy na obiad..Po mniej więcej tygodniu stwierdziłam, że nic nie shcudłam, ani pół kg i dalsza część już 2 fazy wygląda mnije więcej tak jak opisałam...

Dobrze że nie przytyłam przynajmniej...
Ale już się biore za siebie..Nawet dziś ćwiczyć zaczęłam

Co do Lidla to chyba nie ma w moim mieście niestety...A w klepach u mnie za ogórka płace kolo 3 zł i to troszke dla mnie duzo jak na ten tydzien mam 10 zł
(wiem, głupie pytanie) kiszone mozna jak najbardziej, warto sobie zrobic rozeznanie w promocjach marketow... ale rozumiem, mojej siorze studentce wlasnie paczke z SBowskim jedzeniem

Swego czasu jadłam, ale sobie wkręciłam że nie mozna...:|

Cytat:

p-2 jajka w majonezie (troszke tego majonezu, albo moze lepiej bedzie zjesc je z sose CZOSNKOWYM calkiem sBSOWSKIM?) daj warzywko - salate chociazby
p-serek wiejski,pomidor

Ciekawe czy mnie i Ilone ktos pobije w piciu herbaty Choc u mnie zaczyna woda krolowac z cytrynka. Tez pije ok 3 l dziennie i wiadro herbaty do tego, jedna kawe i z dwie kazy zbozowe.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Bialko, bialko do owsianki!!!!

Cytat:

oj mi śniadanko małe jakies, takie pół kromeczki...
ale obiad wyglada powalająco, slinka cieknie (ale do pracy to brałaś czy w domku??)
a kabanoski jakies specjalne odłuszczane czy cos?

Wez, ale ta salatka jaka syta, chleb tylko dlatego, zeby wegle byly Kabanosy drobiowe, ale przyznaje, ze boskie i chudziutkie
No gratuluje wagi, to jest dobre na SB, ze choc jest dol, bo ci przybedzie jakies 2 kg, to wracasz po maks dwoch tygodniach do swojej wagi i git.

Ja dzis na sniadanko urodzinowe zezarlam lososia w sosie tatarskim na salacie i chlebek do tego
Zycze wam takiego slonca i blekitu nieba, jaki jest dzis u nas.

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 10:27   #3768
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
pilates mi ciągle zrywa, ale ta 10 ABS jest niezła, po co jeszcze do tego brzuszki?

ale pomaga??

Bo abs robie wtedy gdyz nie robie brzuszkow. Przy tym sie mecze a sae brzuszki mnie tak niemecza. A jelsi nieczuje si zmeczona to dorabiam do abs jesczze brzuszki czasem
Stary 2009-03-18, 10:36   #3769
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
ale pomaga??

Bo abs robie wtedy gdyz nie robie brzuszkow. Przy tym sie mecze a sae brzuszki mnie tak niemecza. A jelsi nieczuje si zmeczona to dorabiam do abs jesczze brzuszki czasem
zrywa mi net - czyli nie mogę obejrzeć
na moje oko to ten abs dużo lepszy niż brzuszki, spróbuję dziś

no z tym piciem, to faktycznie nikt nas chyba nie przebije
dziś już zaliczyłam: 2xherbata z kardamonem i latte = 1,5l kubki mam takie konkretne - 440ml
ale ja miewałam problemy nerkowe, więc pić muszę sporo
Stary 2009-03-18, 10:42   #3770
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxJuicyxx Pokaż wiadomość
Ja też jutro wskakuję na fazę II i mam jakiś strach, że zacznę za dużo jeść i w ogóle masę wątpliwości w każdym razie, mam pytanie: czy mogę jutro, od razu na pierwszy dzień tej II, zjeść na śniadanko płatki owsiane z mlekiem 1,5 % , a później jabłko? Czy jeśli już z rana ta owsianka, to jabłko później to już za dużo?
Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Juicy, to zaczynamy razem

Ja od dzisiaj też zaczynam 2 fazę i STRAAAAAAAASZNIE sie boje, dlateog zamierzam węgle dodawać bardzo powoli... Dzisiaj tylko na obiad sałatka makaronem razowym (1/4 szkl. makaronu + mnóstwo warzyw...)

Edytowane przez feline2
Czas edycji: 2009-03-18 o 10:43
feline2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 10:43   #3771
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
nie bardzo rozumiem
chcesz ją ugotować bez zmian czy skopiować do przepisowego?
daj linka

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html

Chodzilo mi o to, czy mogę wkleić do przepisowego, oczywiście z zaznaczeniem, czyjego autorstwa jest przepis
Stary 2009-03-18, 10:46   #3772
Agee79
Rozeznanie

Cytat:

Ciekawe czy mnie i Ilone ktos pobije w piciu herbaty Choc u mnie zaczyna woda krolowac z cytrynka. Tez pije ok 3 l dziennie i wiadro herbaty do tego, jedna kawe i z dwie kazy zbozowe.

matko to ja tylke wypijam chyba tygodniowo

Stary 2009-03-18, 10:48   #3773
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Oto ja - Ryczaca Trzydziestka Ale super miec 30 lat i czuc sie prawdziwa Kobieta

ode mnie tez najlepsze życzenia
Mnie do 3 kółek jeszcze trochę zostało....rok z ogonkiem

Bialko, bialko do owsianki!!!!
zapomniałam o nim....chyba pierwszy raz od dawna. Ale przynajmniej przekonałam się, że faktycznie dodatek białka do węgli pomaga być na dłużej sytym i zapobiega napadom głodu...może teraz będę już pamiętać
Stary 2009-03-18, 10:49   #3774
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
matko to ja tylke wypijam chyba tygodniowo
Agee, ja tak miałam przed SB, w ogóle nie czułam potrzeby picia, a teraz nie wiem - wiadrami, hektolitrami liczyć...?
Stary 2009-03-18, 10:52   #3775
Agee79
Rozeznanie

lo matko!!!
ja to caly czas musze myslec o tym aby pic...
a wiem ze im wiecej pije tym szybciej chudne...
no nic trza sie wziasc za nawadnianie jaskini hahahaha

Stary 2009-03-18, 11:00   #3776
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
zrywa mi net - czyli nie mogę obejrzeć
na moje oko to ten abs dużo lepszy niż brzuszki, spróbuję dziś

no z tym piciem, to faktycznie nikt nas chyba nie przebije
dziś już zaliczyłam: 2xherbata z kardamonem i latte = 1,5l kubki mam takie konkretne - 440ml
ale ja miewałam problemy nerkowe, więc pić muszę sporo

ja pije dziennie okolo 7 herbat i te 3 litry wody. Na Sb odstawilam kawy bo ja kawy slodze, i sa to raczej ze smietanka jakas czy cos wiec juz w ogole musialam odstawic a jakos mi tak z odtluszczonym mlekiem niezabardzo smakuje chyba ze by byla slodka a ja wole slodzic cukrem a ten slodzik wole wkorzystac na jakies slodkie przysmaki

WIem ze lepsze niz brzuszki. Ale jak pisalam ten abs mnie meczy.... i nie codzienie moge sobie na niego pozwolic ze wzgledu na kregoslup

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Ja od dzisiaj też zaczynam 2 fazę i STRAAAAAAAASZNIE sie boje, dlateog zamierzam węgle dodawać bardzo powoli... Dzisiaj tylko na obiad sałatka makaronem razowym (1/4 szkl. makaronu + mnóstwo warzyw...)
zazdroszcze juz II fazy ale niedziwie CI sie ze sie boisz, tez kiedys balam sie przejscia na II faze i kilka krotnie po kilku dniach II wracalam na I na kilka dni heh.... Cała PriV :P

Dziewczyny powiedzcie jak to jest. JAk patzre w lustro naprawde widze roznice duzą w ciele. Te cwiczenia ,dieta poki co bez gzechow,odstawienie calkiwote slodkiego i jedzenie regularnie pprawilo mi ciało....moze to dziwne bo to dopiero 3 dzien. Ale widze. A jak to jest ze jakz akladam spodnie jeansy to widze roznice jedynie w brzuchu i bockzach (dodam ze spodnie byly przymale i sie nierozciagaja ) teraz gora mimo ze obcisla ale boki niewystaja i brzuch tez. ale w tylku dalej i udach obcisle poprawilo mi sie chyba jedynie nogi nad kolanami....ale nie na gorze. Hmm przewrazliwiona jestem bo to dopeiro 3 dzien ale jak patrzylam w lustrze to mysllałam ze chociaz ciut leoiej tamte beda wchodzic w nogach a tu dupa... Jestem przed okresem, wiec wybralam sobie moment na diete taki ze pewnie na wadze niebedzie nic narazie lecialo, wiec dlatgeo wole sie niewazyc zeby sie niezrazic ze nie chudne bo wtedy pocieszenie znajde w lodówce i raczej nie bedzie to mialo nic wspolnego z SB

Telik pamietasz jak kiedys bylam na SB i cwiczylam codziennie i mialam prpoblemy bo uda mi puchly?? a jak odstawialam cwiczenia to bylo ok? i tak sie zastanawiam czy powinnam codziennie cwiczyc. moze jedynie brzuszki? a na nogi to tak 3 razy w tyg>? CO myslicie o tym?> to dziwne zjawisko byc mzoe ale ja tak niestety mam

edit:
w klawie czasem nie wchodzi mi literka M jak klikne delikatniej wiec jak cos to bierzcie poprawke
Stary 2009-03-18, 11:18   #3777
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Agee, ja tak miałam przed SB, w ogóle nie czułam potrzeby picia, a teraz nie wiem - wiadrami, hektolitrami liczyć...?
tez tak miałam a teraz wypijam ok 3litrów dziennie, głównie herbata zielona i cvzerwona, bo u mnie w pracy zazwyczaj chłodno
Cytat:

Dziewczyny powiedzcie jak to jest. JAk patzre w lustro naprawde widze roznice duzą w ciele. Te cwiczenia ,dieta poki co bez gzechow,odstawienie calkiwote slodkiego i jedzenie regularnie pprawilo mi ciało....moze to dziwne bo to dopiero 3 dzien. Ale widze. A jak to jest ze jakz akladam spodnie jeansy to widze roznice jedynie w brzuchu i bockzach (dodam ze spodnie byly przymale i sie nierozciagaja ) teraz gora mimo ze obcisla ale boki niewystaja i brzuch tez. ale w tylku dalej i udach obcisle poprawilo mi sie chyba jedynie nogi nad kolanami....ale nie na gorze. Hmm przewrazliwiona jestem bo to dopeiro 3 dzien ale jak patrzylam w lustrze to mysllałam ze chociaz ciut leoiej tamte beda wchodzic w nogach a tu dupa... Jestem przed okresem, wiec wybralam sobie moment na diete taki ze pewnie na wadze niebedzie nic narazie lecialo, wiec dlatgeo wole sie niewazyc zeby sie niezrazic ze nie chudne bo wtedy pocieszenie znajde w lodówce i raczej nie bedzie to mialo nic wspolnego z SB

Telik pamietasz jak kiedys bylam na SB i cwiczylam codziennie i mialam prpoblemy bo uda mi puchly?? a jak odstawialam cwiczenia to bylo ok? i tak sie zastanawiam czy powinnam codziennie cwiczyc. moze jedynie brzuszki? a na nogi to tak 3 razy w tyg>? CO myslicie o tym?> to dziwne zjawisko byc mzoe ale ja tak niestety mam
pamietam pamietam mysle ze to od przeciażenia miesni ud, wybrane partie ciała nie powinno sie chyba codzienie tak intensywnie cwiczyc,
a co do wygladu i wagi
pierwsze dni zazwyczaj gubimy tylko wode
Stary 2009-03-18, 11:19   #3778
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html

Chodzilo mi o to, czy mogę wkleić do przepisowego, oczywiście z zaznaczeniem, czyjego autorstwa jest przepis
myślę, że możesz, część przepisów przeze mnie wstawionych jest na tej zasadzie, ale zawsze piszę po swojemu i komentuję, potem podaję oryginalne źródło, link...
a zupka prosta ale prostota zazwyczaj daje najlepsze efekty
Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
lo matko!!!
ja to caly czas musze myslec o tym aby pic...
a wiem ze im wiecej pije tym szybciej chudne...
no nic trza sie wziasc za nawadnianie jaskini hahahaha

Cytat:

WIem ze lepsze niz brzuszki. Ale jak pisalam ten abs mnie meczy.... i nie codzienie moge sobie na niego pozwolic ze wzgledu na kregoslup
też mam ten problem

zazdroszcze juz II fazy ale niedziwie CI sie ze sie boisz, tez kiedys balam sie przejscia na II faze i kilka krotnie po kilku dniach II wracalam na I na kilka dni heh.... Cała PriV :P
oby Ci to nie weszło w krew, najgorszy możliwy scenariusz

edit:
w klawie czasem nie wchodzi mi literka M jak klikne delikatniej wiec jak cos to bierzcie poprawke
tez tak kiedyś miałam - ze względu na kręgosłup ćwiczyłam codziennie, [teraz tez tak powinnam]
mięśnie po prostu puchną bo skracają się włókna i trochę czasu potrzeba zanim się rozciągną
myślę, że powinnaś dać im dzień wytchnienia
można ćwiczyć codziennie ale różne partie ciała
Stary 2009-03-18, 11:22   #3779
karolina672
Przyczajenie

Hej Kobietki
Jestem nowym użytkownikiem i mam zamiar rozpocząć dietę SB.
Jako że jesteś już dużo bardziej doświadczone ode mnie to proszę was o pomoc i wsparcie. 3 dni temu skończyłam dietę kopenhaską i niestety schudłam tylko 4 kilo i niestety znowu zaczynam przybierać na wadze. Na forum znalazłam przepisy dla I Fazy. Naprawdę można jeść takie pyszności i schudnąć? Może mogłybyście przysłać mi przykładowy jadłospis na jeden dzień? I napiszcie jakie są efekty tej diety.
Z góry dzięki za pomoc
karolina672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 11:28   #3780
effa79
Zadomowienie

PriV sama wiesz, ze po 3 dniach, to nie ma co cudow oczekiwac... SB ma to do siebie, ze pierwszy tluszczyk jaki gubisz, to wlasnie w brzuchu Pewnie jak ja masz budowe gruszki i niestety uda sa tez moja zmora, choc w ogole nie ma o czym mowic porownujac siebie sprzed 4 miesiecy
Pamietaj, ze jak ciwczysz tluszcz zmienia sie w miesnie, te sa ciezsze. CO do puchniecia, moze powinnas zmienic cwiczenia Jak dla mnie najlepsza forma wysmuklania sylwetki jest plywanie. Te wszystkie szostki, osemki, dziesiatki sa ksztaltowaniem masy miesniowej - moim niewwnym okiem. Ja nie chce wygladac jak mala kulturystka. Efekt po tych cwiczeniach z pewnoscia jest szybszy niz po plywaniiu, ale mam wrazenie, ze cialo wyglada delikatniej... Od kwietnia biegam... Tu moje nogi najwiecej zyskuja...

Agee ja sie nie rozstaje z piciem, non stop chodze z kubkiem, badz szklanica plynu. Nigdy wczesniej nie pilam az tyle, ale u mnie tez to wynika z malych problemow wczesniejszych z nerkami.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina672 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Jestem nowym użytkownikiem i mam zamiar rozpocząć dietę SB.
Jako że jesteś już dużo bardziej doświadczone ode mnie to proszę was o pomoc i wsparcie. 3 dni temu skończyłam dietę kopenhaską i niestety schudłam tylko 4 kilo i niestety znowu zaczynam przybierać na wadze. Na forum znalazłam przepisy dla I Fazy. Naprawdę można jeść takie pyszności i schudnąć? Może mogłybyście przysłać mi przykładowy jadłospis na jeden dzień? I napiszcie jakie są efekty tej diety.
Z góry dzięki za pomoc
Karolina przejrzyc choc dwie strony wstecz, to znajdziesz odpowiedz na twoje pytanie

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości