|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Ten ryż super wygląda, na początku myślałam że to jakis placuszek i już miałam pytać co to
![]() Własnie odkąd przeszłam na 2 faze coś mi się dzieje, tzn na początku jadłam w miare normalne tak samo jak na 1 fazie, tylko sniadanie sobie takie 2 fazowe robiłam i ze 2 razy na obiad..Po mniej więcej tygodniu stwierdziłam, że nic nie shcudłam, ani pół kg i dalsza część już 2 fazy wygląda mnije więcej tak jak opisałam... ![]() Dobrze że nie przytyłam przynajmniej... Ale już się biore za siebie..Nawet dziś ćwiczyć zaczęłam ![]() Co do Lidla to chyba nie ma w moim mieście niestety...A w klepach u mnie za ogórka płace kolo 3 zł i to troszke dla mnie duzo jak na ten tydzien mam 10 zł ![]() A kiszone ogórki, marynowana papryka nie zastąpi normalnych świeżych, prawda? ![]() (wiem, głupie pytanie) Swego czasu jadłam, ale sobie wkręciłam że nie mozna...:|
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga Uwaga !!!
Stoooooooooooo lat, Stoooooooooo lat Niech zyje zyje nam...a kto Effa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochaniutka z okazji urodzinek duuuużo szcescia i uśmiechu I słonecznych dni... z nami na plaży oczywiście Bo bez Ciebie nasza plaza nie była by taka sama ![]()
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i abys zawsze znami byla oczywiscie niezawsze usiala sie odchudzac ale zebys nas nie zostawiala Bo jak to za mojego wczesniejszego plazowania sie Mowilo?? Ze My plazowiczki to jak siostry wszystkie![]()
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
hej! wczoraj już nie dałam rady - niespodziewani goście
spowiedź: woda z miodem i cytryną śn - omlet z 2 jajek, szalotki i camemberta + pomidor, latte IIśn - jogurt nat + 8 nerkowców o - zupa porowo-pieczarkowa z makaronem i startym serem hit p - kiwi + 2 plasterki pieczonego schabu k - miszmasz: camembert, szprot, udko kurczaka, szynka, jajko na twardo, wino - ciasto stało, nawet mnie nie kusiło jestem na SB od listopada i żadnych nadzwyczajnych poślizgów w @ nie zauważyłam Priv, nie dziw się, że Ci @ zanikł skoro zjechałaś tak nisko, dziwi mnie to, że znów chcesz schudnąć poniżej granicznej wagi ![]() mamaoli, Ola jeszcze malutka, organizm potrzebuje czasu na unormowanie hormonów porcja surowej marchewki - 1/2 szklanki kiszone ogórki są ok hm, nie popadajmy w paranoję z tymi węglami, to naprawdę nie są produkty od których się tyje - choć często błędnie są o to obwiniane ![]() jeśli będzie się je wprowadzać powoli, to naprawdę od kromki chleba, jabłka czy porcji kaszy/makaronu/ryżu nie przybędzie natychmiast kg tempo jest niestety indywidualne i nie ma jednej uniwersalnej metody na wprowadzenie węglowodanów złożonych i owoców do diety - trzeba się obserwować, trudne? owszem ale pozwala poznać siebie |
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepsiejszego Effa!! i samych sukcesow w sb
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
i ode mnie też effuś
Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-18 o 08:59 |
|
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() juz potem niebede chciala wiecej tak jak tamtym razem![]() Mialam dzis marne snaidanie bo pan z jajkami(kupujemy od takiego pana ktory sprzedaje od swoich kur bo a hodowle) nie przyjechal rano tylko wid0cznie bedzie gdzies po 10 a ja mialamzjsc dzis omleta i musialam jesc co innego takie biedne sniadanie![]() Moj jadlospis na dzis napisze prosze o skomentowanie bo pewnie bedzie zly ![]() ś-duza papryka,słonecznik,2 plastry serka topionego,szklanka odtluszczonego mleka /namieszala wie ale naprawde nic innego nie iala ![]() p-2 jajka w majonezie (troszke tego majonezu, albo moze lepiej bedzie zjesc je z sose CZOSNKOWYM calkiem sBSOWSKIM?) o-brokły i piers z kurczaka zapiekana p-serek wiejski,pomidor k-kostka sera białego i pewnie jakies warzywo ![]() Od dzis jem te 5 posilkow. I kolacje o 20. Bo mio ze glodu nieczuje jak zjem o 18 ale ja pozno spac chodze i tak wsumie juz o 21 mam brzuch az wklesly jakbym caly dzien glodowala A doda ze duzo pije bo 3 litry wody i duzo herbat wiec chodze i sikam
|
|
#3758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAM!!!!! ![]() samych magicznych chwil w zyciu lekkosci milosci i usmiechu ![]() no i piejmy za zdrowko ![]() :par ty:
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ogórki kwaszone są bardzo zdrowe- myślę, że zdrowsze nawet od świeżych (zwłaszcza o tej porze roku) - mają np sporo witaminy C, podobnie zresztą jak np kiszona kapusta. Jeśli więc lubisz- wcinaj śmiało ![]() U mnie dziś na śniadanku była owsianka na wodzie z łyżką smarowidła a do tego 2 muffinki SB z mix płatków z orzechami. Tylko nie wiem czemu znowu jestem głodna może za dużo węgli na raz ...czas więc na lekką przekąskę- została mi z wczoraj pasta z makreli z chudym twarogiem i zielskiem
|
|
|
|
|
#3760 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba uzupełnic stany magazynowe ![]() Cytat:
ale obiad wyglada powalająco, slinka cieknie (ale do pracy to brałaś czy w domku??) a kabanoski jakies specjalne odłuszczane czy cos? Cytat:
![]() a wogóle fajnie ze jestes? a pochwal sie co tam ćwiczycsz a wogole waga wróciła do normy i jest 59 -59,5
|
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przed dietą go jadałam do czasu do czasu, bardziej jak mieszkałam na stancji, bo w domu reszcie domowników nie przypadł do gustuale teraz - jak namówiłam moją matkę do przjeścia na dietę ze mną to już na pewno się na niego przerzuci hehe ![]() oj ale wy dużo produkujecie! nie jestem w stanie nadążyć i jeszcze te zdjęcia telika... normalnie ślinotok!
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja bym zamiast muffinek dołożyła 100g pokruszonego twaroguPriv, napisałaś że wrócił przy 54kg a w podpisie masz 53, stąd moje wnioski to śniadanko faktycznie średnie, do jajek daj czosnkowy SB i choć liść salaty ![]() zjadłam 125g twarogu z łyżką prażonego słonecznika i łyżką prażonej dyni + kromka chleba Nigelli z powidłami śliwkowymi, mniam |
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super ze Twoja wage znowu jest w normie![]() Dziekuje za miłe słowa ,tez ciesze sie ze wkoncu jeste, ze wkoncu mam Was znowu jak by jesczze pozostałe siostry z tamtych czasow wrocily bylo by boskoo ![]() ćwicze pilates http://www.veoh.com/browse/videos/ca...98115365Treqng i brzuszki dziennie, i legs ale nie codziennie i jesczze to http://www.veoh.com/browse/videos/ca...03063475gA9AKj co myslicie o tych moich cwiczeniach?? ![]() Cytat:
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Effa wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Ja po śniadanku - placuszki z jajka, ricotty, mąki i jabłka - wyszło coś na kształt racuchów, wszamane z dżemem i twarozkiem ![]() Kupiłam wczoraj bakłażana i pędzę poszukac jakiejś insipracji w związku z rzeczonym , a, powiedzcie - przepis na zupę z ciecierzycy zrobiłam wg kwestii smaku, mogę go tak bezkarnie skopiować?
|
|
|
|
#3765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro będzie lepiej |
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chcesz ją ugotować bez zmian czy skopiować do przepisowego? daj linka |
||
|
|
|
#3767 | ||||
|
Zadomowienie
|
Oto ja - Ryczaca Trzydziestka
![]() Bardzo bardzo Wam dziekuje za zyczenia ![]() Cytat:
Cytat:
Choc u mnie zaczyna woda krolowac z cytrynka. Tez pije ok 3 l dziennie i wiadro herbaty do tego, jedna kawe i z dwie kazy zbozowe.Cytat:
Cytat:
Kabanosy drobiowe, ale przyznaje, ze boskie i chudziutkieNo gratuluje wagi, to jest dobre na SB, ze choc jest dol, bo ci przybedzie jakies 2 kg, to wracasz po maks dwoch tygodniach do swojej wagi i git. Ja dzis na sniadanko urodzinowe zezarlam lososia w sosie tatarskim na salacie i chlebek do tego![]() Zycze wam takiego slonca i blekitu nieba, jaki jest dzis u nas.
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo abs robie wtedy gdyz nie robie brzuszkow. Przy tym sie mecze a sae brzuszki mnie tak niemecza. A jelsi nieczuje si zmeczona to dorabiam do abs jesczze brzuszki czasem
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na moje oko to ten abs dużo lepszy niż brzuszki, spróbuję dziś no z tym piciem, to faktycznie nikt nas chyba nie przebije dziś już zaliczyłam: 2xherbata z kardamonem i latte = 1,5l kubki mam takie konkretne - 440ml![]() ale ja miewałam problemy nerkowe, więc pić muszę sporo |
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od dzisiaj też zaczynam 2 fazę i STRAAAAAAAASZNIE sie boje, dlateog zamierzam węgle dodawać bardzo powoli... Dzisiaj tylko na obiad sałatka makaronem razowym (1/4 szkl. makaronu + mnóstwo warzyw...)
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-03-18 o 10:43 |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html Chodzilo mi o to, czy mogę wkleić do przepisowego, oczywiście z zaznaczeniem, czyjego autorstwa jest przepis
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...może teraz będę już pamiętać |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
lo matko!!!
ja to caly czas musze myslec o tym aby pic... a wiem ze im wiecej pije tym szybciej chudne... no nic trza sie wziasc za nawadnianie jaskini hahahaha |
|
|
|
#3776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pije dziennie okolo 7 herbat i te 3 litry wody . Na Sb odstawilam kawy bo ja kawy slodze, i sa to raczej ze smietanka jakas czy cos wiec juz w ogole musialam odstawic a jakos mi tak z odtluszczonym mlekiem niezabardzo smakuje chyba ze by byla slodka a ja wole slodzic cukrem a ten slodzik wole wkorzystac na jakies slodkie przysmaki ![]() WIem ze lepsze niz brzuszki. Ale jak pisalam ten abs mnie meczy.... i nie codzienie moge sobie na niego pozwolic ze wzgledu na kregoslup ![]() Cytat:
ale niedziwie CI sie ze sie boisz heh.... Cała PriV :PDziewczyny powiedzcie jak to jest. JAk patzre w lustro naprawde widze roznice duzą w ciele. Te cwiczenia ,dieta poki co bez gzechow,odstawienie calkiwote slodkiego i jedzenie regularnie pprawilo mi ciało....moze to dziwne bo to dopiero 3 dzien ![]() a tu dupa... Jestem przed okresem, wiec wybralam sobie moment na diete taki ze pewnie na wadze niebedzie nic narazie lecialo, wiec dlatgeo wole sie niewazyc zeby sie niezrazic ze nie chudne bo wtedy pocieszenie znajde w lodówce i raczej nie bedzie to mialo nic wspolnego z SB Telik pamietasz jak kiedys bylam na SB i cwiczylam codziennie i mialam prpoblemy bo uda mi puchly?? a jak odstawialam cwiczenia to bylo ok? i tak sie zastanawiam czy powinnam codziennie cwiczyc. moze jedynie brzuszki? a na nogi to tak 3 razy w tyg>? CO myslicie o tym?> to dziwne zjawisko byc mzoe ale ja tak niestety mam![]() edit: w klawie czasem nie wchodzi mi literka M jak klikne delikatniej wiec jak cos to bierzcie poprawke
|
|
#3777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mysle ze to od przeciażenia miesni ud, wybrane partie ciała nie powinno sie chyba codzienie tak intensywnie cwiczyc, a co do wygladu i wagi pierwsze dni zazwyczaj gubimy tylko wode
|
|
#3778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zupka prosta ale prostota zazwyczaj daje najlepsze efekty Cytat:
![]() Cytat:
]mięśnie po prostu puchną bo skracają się włókna i trochę czasu potrzeba zanim się rozciągną myślę, że powinnaś dać im dzień wytchnienia można ćwiczyć codziennie ale różne partie ciała |
|||
|
|
|
#3779 |
|
Przyczajenie
|
Hej Kobietki
Jestem nowym użytkownikiem i mam zamiar rozpocząć dietę SB. Jako że jesteś już dużo bardziej doświadczone ode mnie to proszę was o pomoc i wsparcie. 3 dni temu skończyłam dietę kopenhaską i niestety schudłam tylko 4 kilo i niestety znowu zaczynam przybierać na wadze. Na forum znalazłam przepisy dla I Fazy. Naprawdę można jeść takie pyszności i schudnąć? Może mogłybyście przysłać mi przykładowy jadłospis na jeden dzień? I napiszcie jakie są efekty tej diety. Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
PriV sama wiesz, ze po 3 dniach, to nie ma co cudow oczekiwac...
SB ma to do siebie, ze pierwszy tluszczyk jaki gubisz, to wlasnie w brzuchu![]() Pamietaj, ze jak ciwczysz tluszcz zmienia sie w miesnie, te sa ciezsze. CO do puchniecia, moze powinnas zmienic cwiczenia Jak dla mnie najlepsza forma wysmuklania sylwetki jest plywanie. Te wszystkie szostki, osemki, dziesiatki sa ksztaltowaniem masy miesniowej - moim niewwnym okiem. Ja nie chce wygladac jak mala kulturystka. Efekt po tych cwiczeniach z pewnoscia jest szybszy niz po plywaniiu, ale mam wrazenie, ze cialo wyglada delikatniej... Od kwietnia biegam... Tu moje nogi najwiecej zyskuja...Agee ja sie nie rozstaje z piciem, non stop chodze z kubkiem, badz szklanica plynu. Nigdy wczesniej nie pilam az tyle, ale u mnie tez to wynika z malych problemow wczesniejszych z nerkami. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

i abys zawsze znami byla oczywiscie niezawsze usiala sie odchudzac ale zebys nas nie zostawiala
Bo jak to za mojego wczesniejszego plazowania sie Mowilo?? Ze My plazowiczki to jak siostry wszystkie
bo pan z jajkami(kupujemy od takiego pana ktory sprzedaje od swoich kur bo a hodowle) nie przyjechal rano tylko wid0cznie bedzie gdzies po 10 

może za dużo węgli na raz

U nas jak bedzie pogoda, to bedzie mocno spacerowo, wiec sie wszystko zrownowazy

,