|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Karolinko ja serniczek bede robila na swieta wg przepisu SB wiec juz jeden grzech mniej
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiscie szykuje normalne potrawy i biore 3 dni urlopu SB, po czym wroce na dietke. A i jeszcze jedno o jakich wstretnych chipsach mówisz??? przeciez to nie potrawa swiateczna |
|
|
|
|
#3813 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz co. Kurczę aż mi się wierzyć nie chce, że dzięki tej diecie tak zmienia się myślenie i styl jedzenia.
Ja jestem strasznym łakomczuchem. NO i niestety uwielbiam niezdrowe żarcie. Jak myślicie jest dla mnie jakiś ratunek? ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Wiem, że chipsy to nie potrawa świąteczna, ale wiadomo że jak wieczorem wpadną znajomi to coś by się pochrupało. Mówisz że można orzeszki? A jakie? Takie solone? A może można pistacje? |
|
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od chipsów chyba na dobre się odzwyczaiłam (już mi nie smakują |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ale zawsze wlasnie mozesz nawet dla samej siebie przygotowac miseczke z owocami suszonymi, orzeszkami itp
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Rozeznanie
|
a ja się przyznaję, że wczoraj nie zjadłam kolacji i dziś śniadania.
Strasznie się czuję a gardło to mnie tak boli, że staram się jak najrzadziej przełykać. Wczoraj to już o 21 się pod kołdrą grzałam. Wyniki to macie wszystkie piękne i kto by pomyślał, że taką dietą można to osiągnąć I przypomniałyście mi, że istnieje coś takiego jak centymetr, który najlepiej weryfikuje.Effa sto lat, szczęśliwa 30-latko ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() jak widzę ludzi z tymi tłustymi kebabami albo chipsami to ciesze się, że od tego pomału odchodzę
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
PriVativ nie waż się codziennie - proponuję nie częściej jak raz na 1-2 tyg, bo inaczej będziesz się przejmować, że waga skacze (Agatston pisze, że w ciągu dnia waga może się wahać o 2-3 kg
)Cytat:
![]() kakafoniaa zdrówka życzę Agee79 cm ubyły chyba w ciągu miesiąca. Waga- dłużej, ale to moja wina, bo trochę szalałam z jedzeniem |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biala maka do tortow urodzinowych pewnie bedzie wykorzystywana, choc mysle, ze na biala to orkiszowa ogolnie sie przerzuce...![]() Ja jak grzesze to tez po SBowsku. Choc lody latem na bank bede jadac no i dzis ![]() Cos czuje w kosciach, ze moja mama jedzie do nas dzis... Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja, choc nikt nie chce sie przyznac, ze o tym wie... taka urodzinowa niespodzianka... Jak przyjedzie to super. Zlapie troche oddechu, chociaz pranie i ukladanie ciuchow odejdzie ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Jeszcze raz dzieki dzieki za zyczenia ![]()
|
|
|
#3821 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wam za radę.
Postanowiłam zacząć dietę od jutra, i nie czekać do poniedziałku. Skorzystałam z przepisów podanych na forum i ułożyłam sobie jadłospis na jutro. Napiszcie czy może być> Śniadanie: Omlet z warzywami Przekąska: plaster sera camembert light (ok. 30 g) Obiad: CHili con Carne Kolacja: Sałatka wiosenna W jadłospisie który znalazła i na którym się wzorowałam po kolacji był jeszcze deser (krem waniliowy), ale nie wiem czy mogę sobie na to pozwolić. |
|
|
|
#3822 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale oim plusem jest to ze w nocy nielatam ale do momentu az spac pojde a chodze miedzy 24 a 1 w nocy to sikam co chwile![]() Cytat:
Nie waze sie codziennie, wiem jaka obsesja moze sie lada chwila stac z tym wazeniem![]() mialam juz to wtedy jak sie odchudzala wlasnie na SB. Ale miala nerwy ciagle.....Dziewczyny zjadlam wlasnie obiadek. Piers z kurczaka (smazona nie na zadnej oliwie tylko na wodzie. Jakos wole takie całkiem bez tluszczu) papryka duza,brokłyi 2 ogorki kiszone. Tak apropo do przekaski zjadlam 3 male ogorki kiszone to nie zaduzo tych ogorkow na dzien?? Najadlam sie
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zapominaj o warzywach. Na przekaske moze byc jogurt nat. odtluszczony z pestkami, orzechami, albo wiesniak z warzywkami Ja bylam na kopenhaskiej. Zaraz po niej weszlam na SB, w ogole nie wrocily mi kg, ale sama o to zadbalam. Ja potrzebowalam kopa, zeby sie zmobilizowac, nei najlepszy wybor, ale motywacje mialam ![]() Priv warzywka jak dla mnie mozna jesc do oporu, nawet jesli sa to ogorki kiszone Gdzie do diabla zniknela Djana ![]() Papraczku jak ci zle, to my postaramy sie Ciebie rozchmurzyc
|
|
|
#3824 |
|
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki za radę. Ja właśnie dlatego chcę przejść na SB bo na kopenhaskiej (skończyłam ją 3 dni temu) schudłam 4 kg i niestety kg zaczynają wracać.
Czyli ogólnie jutrzejszy jadłospis może być. Bardzo się cieszę, bo nie ukrywam że strasznie trudno jest ułożyć dobre menu. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Aha, jeszcze jedno. Czyli ten deser lepiej sobie odpuścić? Bo dla mnie to on też nie bardzo pasuje. tym bardziej że po kolacji. |
|
|
|
#3825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) tym łatwiej sobie poradzić.Co do deserów to jak już to one są po obiedzie a nie po kolacji. chociaż w książce pisze, żeby je jeść może dlatego, żeby nie rzucać się na niedozwolone deserki a mieć swiadomość, że coś 'słodkiego' się je
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Priv, jak będziesz unikała tłuszczów to równie dobrze możesz zamiast papryki i brokułów zjeść ... trawę - bez NNKT żadne składniki się nie wchłoną
mnie te deserki również nie pasują, nie mam żądzy słodkiego, zresztą nigdy nie miałam effa, zrobiłam ten makaron razowy z Kwestii - polecam
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np jak smaze jajecznice to naprawde wole bez i zawsze nawet jak niedietowalam to wolalam smazyc bez dodatku tluszczu. Bardziej mi smakuje. Wole dodac orzechy czy cos..... gdzie tluszczu jest duzo .Dzis na kolacje mam serekw iejski zmieszany z jajkiem na twardo i majonezem . Taka ala pasta jajeczna. Tylko zastanawiam sie co do tego zjem... hmmm No i oczywiscie twaróg po 20 tez wciągne :P
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie plażowiczki...
![]() Mam wielką prośbę zwłaszcza do bardziej doświadczonych w tym temacie...obserwuje wasze jadłospisy i staram się je jakoś naśladować ale zastanawiam się czy mogłybyście stworzyć taki szablon posiłków? Chodzi mi o to co powinno się znaleźć w jadłospisie, chodzi mi o coś takiego:śniadanie: białko + warzywo II śniadanie: coś tam z czymś tam obiad: coś tam z czymś tam itd.... Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi nie umiem inaczej wytłumaczyć hmmm chodzi mi o to co w każdym posiłku powinno się znaleźć żeby jadłospis był idealny.... Wiem że na pewno mi pomożecie pozdrawiam
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
jak mi to Effa mówiła na jadłospis trzeba patrzeć całościowo a nie według posiłków. parę stron wcześniej o tym pisała i wiele razy o tym mówiły dziewczyny.
|
#3830 |
|
Przyczajenie
|
Hej Plażowiczki.
Postanowiłam nie czekać do poniedziałku i rozpocząć dietę już jutro. Tak się nakręciłam tym co tutaj piszecie, że normalnie masakra. Już się nie mogę doczekać. Zaczynam z wagą 62 kg przy wzroście 155cm, moje marzenie to 52 kg. Więc przede mną długa droga. Ale myślę że z wami jakoś dam radę. ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Chciałam jeszcze zapytać czy jako przekąska może być np tylko ogórek kiszony?
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Niee. SB to nie glodowka.
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
A dzisiaj mój pierwszy dzień fazy II
Wysłuchałam waszych rad i mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak:śniadanie: płatki owsiane (3 łyżki) z mlekiem 1,5 % + jeden kawałek zapiekanki (składającej się m.in.: z kurczaka, jajka, soczewicy, ziaren dyni, słonecznika, soi, cebuli, czosnku, siemia lnu itp., doskonale zastępuje chleb) z polędwicą IIś: papryka obiad: trochę kalafioru + gulasz (seler, czosnek, cebula, papryka, pieczarki, przecier pomidorowy, jakieś mięcho) + wczorajszy, mały kotlet w sezamie przekąska: jabłko kolacja: koktajl (jogurt naturalny, mleko, łyżeczka kawy bezkofeinowej i fruktozy, cynamon, orzechy włoskie, wiórka migdałowe)+2 kawałki zapiekanki (tej samej co na śniadanie) z polędwicą +oczywiście woda, 3 kubki czerwonej herbaty i 1 zielonej I tak się zastanawiam czy przypadkiem za dużo nie jem... najwyżej coś ulepszę
Edytowane przez xxJuicyxx Czas edycji: 2009-03-18 o 20:17 |
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Effa, sto lat! Wsiewo charoszewo
Za parę miesięcy też dołączę do szacownego grona trzydziestolatek |
|
|
|
#3834 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() Effo...więc żyj nam STO LAT!!! i usmiech miej na twarzy niech życie Ci da to wszystko o czym marzysz...witaj w klubie 30-ko! ![]() ![]() Widzę , że ładnie naprodukowałyście, ostatnio nie mam mozliowści Wam wtórowaćKarolina witaj , gratuluję odpowiedniej decyzji.Juicy moim skromnym zdaniem w Twoim jadłospisie brakuje warzyw, a to przecież podstawa tej diety, II ś też jakieś skromne do jabłuszka polecam kawałek białego sera - skromne przekąski, zbyt obfita kolacja- ale to moje zdanie, może ktoś bardziej wtajemniczony ma odmienne zdanieCo do ćwiczeń, każdy zna swoje możliwości, myślę, ze nie chodzi o to aby bez opamiętania eksploatowac swoj organizm wszystko ma swoje granice wytrzymałości ![]() Myślę, że chodzi głównie o jakąkolwiek formę ruchu, jeden spaceruje, drugi biega, trzeci pływa, a czwarty ogarnia gromadkę dzieci- wyjątek stanowi nasza EFFA Świat Wielkanocnych się nie obawiam, wszak to swieto jajek, a ich możemy praktycznie bez ograniczen na wszelakie sposoby, wypieki rowniez mozna przerobic na sb, a jesli nawet sie zgrzeszy, a pozniej z pokora wroci na kocyk to konca swiata nie odnotujemy-ktos tu fajnie to okreslil, urlop od dietki ![]() Ok juz nie przynudzam i przechodzę do spowiedzi Ś: jajecznica na szynce z 2 jajek, kilka listków salaty masłowej, 1/3 ogórka zielonego, pomidor, kawałek sera feta light, liwa, ocet P: 1/3 bialego chudego sera, maślanka, kila orzechow wloskich, kilka migdalkow, 1 łyzeczka dzemu bez cukry, 2 lyzki masla orzechowego O: miseczka fasolki po bretonsku SSB, 2 kromki razowca, aby byly weglowodany zlozone, 1/2 pomidorka P: jabluszko, 1/3 kostki sera bialego chudego, kilka kulek winogrona, plaster chudej szynki-chwycony w locie ![]() K: jajo sadzone podane na chmurze salaty lodowej pokrytej 3 surowymi pieczarkami, 1/3 ogórka zielonego, 1/2 pomidorka, 2 plastrami chudej szyneczki skropione sokiem z cytryny i oliwa posypane tymiankiem i szczypiorkiem Udalo sie dzisiaj nie zezarlam zoltego sera A propo helio nie mam tego brzydactwa, zrobilam badania, teraz juz nie wiem o co chodzi z moim organizmem dalej stoje w martwym punkcie i nie wiem co robic ![]() Miłego wieczoru bikiniary
29.09.2012 I faza START! Edytowane przez mamaoli1979 Czas edycji: 2009-03-18 o 20:56 |
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Effa, wszystkiego najlepszego!!!
![]() I cieszę się, że trafiłam na wątek, gdzie nie czuję się dinozaurem ![]() Dziękuję Ci za komentarz do mojego jadłospisu i cieszę się, że było lepiej Dziś niestety znowu trochę nie tak ![]() ś: jajecznica z 2 jaj na oliwie, 1/2 dużej papryki pomarańczowej p: pozostałe 1/2 papryki i wieśniak o: nie zjadłam, siedziałam na szkoleniu p: orzechy nerkowca - duuużo, chyba z 30 , ale to z głodu i dlatego, że to dla mnie nowy smak ![]() k: sałatka - tuńczyk w sosie własnym, 2 korniszony, 2 plastry żółtego sera, kawałek papryki czerwonej, pekińska, ziarna sezamu i oliwa z oliwek Te nerkowce to kupiłam pod wpływem tego wątku. Dooobre są... Ile takich powinnam wciągnąć na przekąskę? ![]() Cytat:
. I też jestem pod wrażeniem SB i jej efektów. Ja mam to szczęście, że nie lubię słodyczy , zapach czekolady przyprawia mnie o mdłości. Lubię natomiast chipsy i wszystkie słone przekąski . Lubię też mięcho, nie zawsze chude i jestem nałogowym parówkożercą. Ale wreszcie postanowiłam zmienić te złe nawyki i myślę, że dam radę. Traktuję SB troszkę jak dietę, jednak bardziej liczę na to, że z jej pomocą te moje nawyki żywieniowe się poprawią. No i zamiast chipsów kupiłam: pestki dyni, pestki słonecznika, orzeszki ziemne, sezam, no i te nerkowce, których dziś tyle wrąbałam Priv, zaczęłam wtedy, co Ty i też mam wrażenie, że ciało wygląda lepiej - cellulit się wygładził nieco, o czym nawet nie śmiałabym wcześniej marzyc ![]() ![]() . Co do wagi, to też jestem jestem przed @, więc stanę na niej dopiero po Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2009-03-18 o 21:08 |
|
|
|
|
#3836 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie, dziś IIś było małe, bo wcześniej wróciłam ze szkoły i już obiad był. I ta kolacja, wiem... strasznie dziś głodna byłam, nie wiem czemu ;/
co do ruchu zgadzam, choć sama mało co ćwiczę... nie lubię tak w domu, ograniczam się jedynie do 30 min. hula hop dziennie. Jednocześnie z niecierpliwością czekam na cieplejsze dni (bez tego okropnego wiatru!), wtedy będzie o niebo lepiej. Rolki, rower, spacer, bieganie, tysiąc możliwości... Ale póki co pogoda nas nie rozpieszcza
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się.Ja też jestem łakomczuchem i myslałam, że nie dam rady,aż sama niekiedy nie pojmuję jak się potrafiłam przestawić ![]() Cytat:
)
Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-18 o 21:18 |
||
|
|
|
#3839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
żeby w razie czego się nie zniechęcać, tylko mobilizowac sukcesami
lisekZG, a dlaczego? Co takiego się działo? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

zębole
Ja od chipsów chyba na dobre się odzwyczaiłam (już mi nie smakują
I przypomniałyście mi, że istnieje coś takiego jak centymetr, który najlepiej weryfikuje.

)

polecam

, że ładnie naprodukowałyście, ostatnio nie mam mozliowści Wam wtórować
do jabłuszka polecam kawałek białego sera - skromne przekąski, zbyt obfita kolacja- ale to moje zdanie, może ktoś bardziej wtajemniczony ma odmienne zdanie