Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 21:32   #931
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Dobry wieczór dziewczynki

Nie było mnie tu kilka dni a tu już tyle stron zapisanych
Tak na początek wielkie gratki dla tych co ostatnio zafasolkowały
A za resztę mocno 3mam

a ja jak nigdy jestem spokojna i wyluzowana sama siebie nie poznaję nawet nie byłam bardzo teraz załamana jak przylazła ta wredna @
teraz zaczynamy kolejny cykl starań w sumie to już chyba 16 albo 17 a myślałam,że po tej laporoskopi szybciej mi się uda zajść a tu już 6 cykl się zacznie
Jeszcze dwa tygodnie i będę już w Polsce i szybciutko gnam do lekarza zobaczymy co tym razem powie
Wczoraj długo rozmawialiśmy z TŻ na temat co dalej robić i postanowiliśmy,że po moim powrocie z Polski pod koniec kwietnia udamy się na konsultacje jeszcze tutaj do lekarza zobaczymy i porównamy sposób leczenia i decyzje jaka podejmie tutaj lekarz będę się na razie trzymać dwuch lekarzy bo nie chcę rezygnować z mojego

A odnosnie mierzenia tempki któras z dziewczyn pisała żeby coś napisać wejdźcie sobie na www.28dni.pl i tam się wszystkiego szczegułowo dowiecie co i jak i jest bardzo dużo wykresów udostępnionych do porównania nie pamiętam juz która z Was pisała ale chyba roza że ma cykle 35 dniowe ja tez mam takie cykle i mniej więcej między 16 dc. a 19 dc.mam owulkę ale to jest u każdej kobiety inaczej najlepszym sposobem jest obserwacja swojego organizmu jak się zmienia śluz i.t.d noi mierzenie tempki przed owulką może spaść jeżeli podskoczy do góry to oznacza,że owulka juz była i temeratura potem wzrasta bo w drugiej fazie cyklu wzrasta progesteron i on powodyje podwyższenie temeratury i jeżeli przed planowana @ jest ciągle podwyższona to możliwe że się jest wciąży a jeżeli spadnie to znaczy,że @ przylezie jeszcze zależy wszystko jak bardzo spadnie
Ale się rozpisałam mam nadzieję,że komuś pomogłam ale jak coś to po;lecam ta stronę www.28dni.pl

Pozdrawiam Was gorąco i głowa do góry dziewczynki będzie wszystko o.k
Miłej i owocnej nocki życzę
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:40   #932
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Dziewczyny testowałam i wyszły 2 krechy !!!!! normalnie szok. Jednak nic tak nie działa jak wasze trzymane kciuki
Gratulacje
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:53   #933
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny testowałam i wyszły 2 krechy !!!!! normalnie szok. Jednak nic tak nie działa jak wasze trzymane kciuki
Gratulacje

Chyba ten rok jest szczęśliwy dla starających się

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki....ach co to był za dzień....dostałam okres ( Dra bardzo proszę o zmiane :@ 18.03) jak mnie bolał brzuszek...ajjjj...A z Tż moze macie i rqcje oni tacy poprostu chyba są...może niepotzrebnie tak ostro zareagowałam...hormony buzowały wiecie jak jest...ubrałam sie iw yszłam...czułam się poprostu z tym wszystkim sama....on zamisat mnie pocieszyć przytulic ...i powiedziec że napewno sie uda następnym razem...śmiał się ironicznie nazywajac mnie mała dziewczynka..może i mq racje..nakręciłam sie...za bardzo...ale wczoraj nie odpuścił wydzwaniał za mna a ajka wróciłam przytulił mnie mocno i przeprosił...niewiedział ze tak to przezywam w sumie postanowilismy ze chcemy dziecka ale jak sie uda to sie uda jak nie to amamy czas to ja sfiksowałam,że teraz juz musi sie udac...on niewiedział,że ja tak się najkręciłam..nie mówiłam mu o tym czułam,że nie zrozumie aja wyjde na jakąś paranoiczke...nawet ukrywałam przed nim ,że siedze na tym forum bo czułam,że by drwił ze mnie ...jeszcze jestem zła ale dziś mam nadzieje pogadamy...właśnie wrocilll...zobaczymy do jakich wniosków dojdziemy...moze ja zabardzo naciskam za bardzo chce stabilizacji i dorosłego życia...z gory załozyłam ,ze ona skoro ma 26 lat to też ma takie marzenia ,potrzeby...chyba sie pomyliłam nie moge go do niczego zmuszac...sama niewiem musze pomyślec na spokojnie pogubiłam sie w tym wszystkim...w każdym bądź razie chcialam Wam podziękowąć za to,że byłyście przy mnie ,że mogłam codziennie podzielic sie z wami moimi odczuciami obawami i urojonymi objawami;-)nie miałam z kim o tym pogadac ( znaczy mialam ale nie zawsze wtedy kiedy potrzebowalam)
dzieki,ze byłyście...pozdrawiam i życze miłej nocki
Mała zobaczysz będzie dobrze. Faceci nas nie rozumieją. Mój profesor na studiach powiedział, że mężczyźni myślą na zmianę raz jedną a raz drugą półkulą móżgu zaś kobiety całym i dlatego musimy na nich łaskawie patrzeć.. Czasami nie potrafią zrozumieć o co tak naprawdę nam chodzi.
Myślę, że Twój TŻ napewno pragnie dla Was szczęścia i ma podobne marzenia do Ciebie. Myśle, że póki co nie wspominaj mu narazie nic o maleństwie tylko sama bierz się do robotyŻyczę powodzenia w nowym cyklu!

Co do wieku to mój TŻ ma 25 lat i powiem Wam szczerze, że myśli dużo poważniej ode mnie. To on bardzo marzy o dziecku tzn. ja również, ale on naciska Ogólnie jest bardzo odpowiedzialny i wiem, że jak będe wariować to on doprowadzi mnie do pionu. Powiedział, że mimo wieku to już się wyszalał ile mógł a teraz jest czas na poważne decyzje.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:59   #934
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Chyba ten rok jest szczęśliwy dla starających się
kaaamila1 oby taki był

Dobrej nocki!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 22:34   #935
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
oj dziewczynki nie wiem co sie ze mną dzieje
przed chwilą zwymiotowałam. Nie wydaje mi sie ze to ciąża bo kilka miesięcy temu tez tak było. Przez ostatnie 2 miesiące tylko cały czas chorowałam w koncu wyszłam z tego i teraz znowu cos sie dzieje. Ja juz mam dość i plakac mi sie chce bo nie wiem co mi jest. Mam juz dosc chodzenia po lekarzach i tabletek. Od kilku dni tylko co chwile mi krew z nosa cieknie. Dzisiaj i wczoraj cała mokra sie wnocy obudziłam. Nawet mój Tż obudził się ostatnio i sie zmartwił i przestraszył ze chyba cos nie tak ze mną. Pęcherz tez mnie co chwile boli.
Az mi głupio, że ciągle narzekam jak stara baba i wymieniam: to mnie boli i to mnie boli.

Zaczynam sie martwić
gocha moze ci jakies witaminy brakuje i dlatego mas ztakie objawy..

Cytat:
aaaaaa......... muszę się Wam pochwalić. Jadę w weekend do Pragi. Mój ukochany zrobił mi niespodziankę. Ale się ciesze. W koncu troche się oderwiemy

A dzisiaj rano mu mówiłam, że brakuje mi trochę takiej spontaniczności. Bez planowania wyjścia gdzieś. Ostatnio zasiedzieliśmy się trochę w domu.
a tu niespodzianka
Ale ci dobrze....

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
tere fere...chyba znowu nic
Rozmawiałam z małżem przez Tel. i coś nie w humorze jest..pewno z powodu braku przytulanek wczoraj...tak czy siak już mi oświadczył że będzie po pracy zbyt zmęczony (na 2 h kończy)
Co za niedobry maz....zbic go....

Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!! Aale ci zazdroszcze....

Cytat:
Napisane przez izaroksan Pokaż wiadomość
witam jestem tu nowa hmm ja od dwocj miesiecy w sumie sie staram o dzieckonapisz że jedno mam 4 letnie ale juz bym chciala miec drugie moj TZ tez bardzo chce mieć ja mam niegerularne okresy dlatego nie wiem jak to u mnie jest z dniami płodnymi i nie plodnymi nie mam okresu teraz już tydzien (bo ostatnio dostawałam 10 ) ale testy wychodza negatywnie poradzcoie co moge zrobić dodam że z pierwsza ciaża nie miałam kłopotów
witamy witamy

Witajcie ja dzis mialam urwanie glowya do tego glowa mnie bolala i kanary mnie zlapaly....pierwszy raz...

Ja sie wlasnei zastanwiam czy chce miec teraz dziecko czy moze najpierw zajme sie TZ a pozniej dziecko... Musze z nim o tym pogadac...tylko niecche naciskac niech sam zacznie temat dzidzi...

A co do wieku to ja mam 19 lat ja wiecie...hhe a moj TZ 24 lata....
Mielismy i mamy wielu wrogow...ktorzy chcieli nas zwaizek zniszczyc ale im sie nie udalo.... i sie ciesze....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 03:38   #936
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

flowerspower wielkie gratki
ja dzisiaj czuje sie bardzo spiaca wiec dobranoc kobitki i powodzenia wszystkim staraczkom
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 07:06   #937
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, ja wlasnie pije kawke i zjadlam musli Apropo wieku my poznalismy sie jak mielismy 20 lat jestesmy z tego samego roku 1986 Wzieliśmy slub jak mielismy 21, a teraz mamy 23 i chcemy dzidzie Wiek nie ma tu znaczenia, to dojzalosci, u kazdego wystepuje w roznym czasie...nie wiek o tym decyduje...jadni pozniej inni wczesniej...

Dziś ładna pogoda nad morzem, TZ juz wyszedl do pracy, zrobilam mu kanapeczki i poszedl...ja zaraz bede sie szykowac i do pracy...jutro piatek i weekend! Bede czyscic z TZ aluski do autka, po tem moze jakies spacerek czy cos......Milego dnia dziewczynki, zycze wiecej usmiech i wytrwalosci...cierpliwosc jest cnota...oby wredna nie przyszla

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2009-03-19 o 07:07
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 08:08   #938
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Wielkie gratulacje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 08:57   #939
roza26
Raczkowanie

Witajcie!Gratuluje zafasolkowanym i trzymam kciuki za nas-ciągłe staraczki-mam nadzieję że na nas w końcu przyjdzie czas-tak bardzo tego pragnę.Wczoraj oglądałam film w którym było malutkie dziecko i jak płakało pozostawione samo to razem z nim płakałam-głupia może jestem ale ostatnio coraz silniej odczuwam potrzebę macierzyństwa
roza26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 09:03   #940
pacierp
Rozeznanie

Flowerspower jest dobrze, a nawet wyśmienicie!!!! Dziewczyno jesteś w ciąży! To brzmi tak pięknie. Dbaj o was. Gratuluję.

Chciałabym nieśmiało zabrać głos w dyskusji o wieku i dojrzałości Tż tów. Jesteśmy w tym samym wieku(no prawie, bo ja do maja mam jeszcze 25 a małż od marca skończone 26) poznaliśmy się w liceum byliśmy w tej samej klasie. Strasznie się oboje zmieniliśmy. Dorastaliśmy i dojrzewaliśmy razem. Muszę przyznać, że strasznie się zmienił (ja też podobno, ale jego zdaniem na gorsze bo zdziadziałam)
Teraz się śmiejemy wspominając nasze zachowania (gorzej niż w piaskownicy). A teraz ? Myślę, że jesteśmy na tym samym etapie. Tyle, że w kwestjach dziecka on jest racjonalny, a ja emocjonalna. Jego odpowiedzialność nie pozwalała mu na wcześniejszą decyzję o dziecku, bo chciał i chce zapewnić mu wszystko co najlepsze. A ja mogłam już dawno zostać mamą i nie liczyć się aż tak bardzo z finansami i pracą. Może w takim razie to ja jestem gówniara!?
Tak czy siak jest najcudowniejszym facetem pod słońcem (dla mnie) i prawdziwym przyjacielem. Codziennie uczymy się siebie i on już wie, że jak się żale na coś to nie chcę rady jak rozwiązać problem, ale pocieszenia i przytulenia. Może podrzuccie swoim TŻtom oklepaną już książkę "Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus". To na prawdę otwiera oczy na to co tak na prawdę jest oczywiste i naturalne, ale ciężkie do pojęcia dla każdej ze stron.

Wracając do teamtu wątku to dzisiaj jestem na wcisk dopchana na listę pacjentek mojego gina. Zadzwoniłam wczoraj, żeby się umówić na przyszły tydzień (już prawdopodobnie po miesiączce), a tu klops i lekarz będzie dopiero od połowy kwietnia a dla mnie to za późno i cykl byłby stracony. Nie wiem czy mój niepęknięty pęcherzyk się wchłonął czy się rozrasta. Nie boli mnie już, ale co dalej to nie wiem. dziś mam 24 dzień cyklu od 20 biorę duphaston i brzuch na dole mnie ciągnie i boli tylko dlaczego?
trochę się chyba rozpisałam

Edytowane przez pacierp
Czas edycji: 2009-03-19 o 09:05
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 09:06   #941
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Dzień dobry dziewczynki!
Ja dziś wpadłam na chwilkę, bo wyjątkowo mam natchnienie do pracy - trzeba to wykorzystać
Pogoda u mnie niestety nie sprzyja optymizmowi - szaro, zimno, jak szłam do pracy to padał śnieg . Ale może już niedługo przyjdzie wreszcie ta wiosna
O dziwo brzuszek dziś nie boli, całe szczęście, bo nie mam żadnych prochów...

Miłego dnia!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 11:11   #942
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
aaaaaa......... muszę się Wam pochwalić. Jadę w weekend do Pragi. Mój ukochany zrobił mi niespodziankę. Ale się ciesze. W koncu troche się oderwiemy
No to super wypoczniecie, zrelaksujecie się

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
a to chociaz sie wyspałas
a ta twoja @ się z tobą bawi
W kulki sobie leci...

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Pati ja podobnie do Ciebie dalej nie ma @. Powinna być 13 marca a tu cisza. W poniedziałek robiłam test i I kreska. Zastanowiam się tylko czemu jak byłam 9 marca u ginki to powiedziała, że jajniki wyglądają jak przed miesiączką. Kurcze to leci już prawie drugi tydzień od wizyty a ja dalej jej nie mam. Zresztą u mnie brak objawów przedmiesiączkowych. Może to wszystko przez te leki na pęcherz..
Ja zawsze miałam regularne cykle co 28 dni, nawet po poronieniach wróciły mi do tych 28 dni, a teraz o! Dziwadło jakieś... Ja z objawów no mam cycki bolące i w sumie podbrzusze też mnie boli, dzisiaj też mi niedobrze od rana ale bardziej to siła autosugestii niż ciąży

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
tere fere...chyba znowu nic
Rozmawiałam z małżem przez Tel. i coś nie w humorze jest..pewno z powodu braku przytulanek wczoraj...tak czy siak już mi oświadczył że będzie po pracy zbyt zmęczony (na 2 h kończy)
Jeszcze sobie odbijecie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

I zostawiam kilka fluidków dla wszystkich staraczek
Zabieram fluidka

Cytat:
Super!! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
flowerspower !! wielkie gratki!!

a dla Was kochane dziewczynki :

!
Też zabieram fluidka

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki....ach co to był za dzień....dostałam okres ( Dra bardzo proszę o zmiane :@ 18.03) jak mnie bolał brzuszek...ajjjj...A z Tż moze macie i rqcje oni tacy poprostu chyba są...może niepotzrebnie tak ostro zareagowałam...hormony buzowały wiecie jak jest...ubrałam sie iw yszłam...czułam się poprostu z tym wszystkim sama....on zamisat mnie pocieszyć przytulic ...i powiedziec że napewno sie uda następnym razem...śmiał się ironicznie nazywajac mnie mała dziewczynka..może i mq racje..nakręciłam sie...za bardzo...ale wczoraj nie odpuścił wydzwaniał za mna a ajka wróciłam przytulił mnie mocno i przeprosił...niewiedział ze tak to przezywam w sumie postanowilismy ze chcemy dziecka ale jak sie uda to sie uda jak nie to amamy czas to ja sfiksowałam,że teraz juz musi sie udac...on niewiedział,że ja tak się najkręciłam..nie mówiłam mu o tym czułam,że nie zrozumie aja wyjde na jakąś paranoiczke...nawet ukrywałam przed nim ,że siedze na tym forum bo czułam,że by drwił ze mnie ...jeszcze jestem zła ale dziś mam nadzieje pogadamy...właśnie wrocilll...zobaczymy do jakich wniosków dojdziemy...moze ja zabardzo naciskam za bardzo chce stabilizacji i dorosłego życia...z gory załozyłam ,ze ona skoro ma 26 lat to też ma takie marzenia ,potrzeby...chyba sie pomyliłam nie moge go do niczego zmuszac...sama niewiem musze pomyślec na spokojnie pogubiłam sie w tym wszystkim...w każdym bądź razie chcialam Wam podziękowąć za to,że byłyście przy mnie ,że mogłam codziennie podzielic sie z wami moimi odczuciami obawami i urojonymi objawami;-)nie miałam z kim o tym pogadac ( znaczy mialam ale nie zawsze wtedy kiedy potrzebowalam)
dzieki,ze byłyście...pozdrawiam i życze miłej nocki
I jeszcze będziemy Trzeba pogadać z chłopem normalnie, wyłożyć kawę na ławę, ja wiem po swoim - jak nie powiesz otwarcie o co ci chodzi, jakie masz myśli i jak bardzo Ci na tym zależy to chłop sam się nie domyśli i będzie myślał, że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Witam Bąbelki, miałam taką małą niespodziankę, i mąż zabrał mnie na kilka dni do zakopanego
stąd ma nieobecność , a poza tym teraz znów będę rzadko bywać bo montują mi garderobę w domu no i mam sporo pracy
Gardorobę marzy mi się taka oj tak

Cytat:
Napisane przez izaroksan Pokaż wiadomość
witam jestem tu nowa hmm ja od dwocj miesiecy w sumie sie staram o dzieckonapisz że jedno mam 4 letnie ale juz bym chciala miec drugie moj TZ tez bardzo chce mieć ja mam niegerularne okresy dlatego nie wiem jak to u mnie jest z dniami płodnymi i nie plodnymi nie mam okresu teraz już tydzien (bo ostatnio dostawałam 10 ) ale testy wychodza negatywnie poradzcoie co moge zrobić dodam że z pierwsza ciaża nie miałam kłopotów
Witaj wśród nas, a może najpierw trzeba by było do lekarza na wyregulowanie okresu albo na monitoring?

_________________________ ____________________

U mnie nadal nic cycki bolą, podbrzusze też pobolewa tak lekko, tak jak pisałam wyżej to nawet niedobrze mi dzisiaj było... ale to pewnie nie z powodu ciąży hehehe. Kupiłam dzisiaj znowu test i czekam az mi się zbierze na siku. Jak będzie 1 kreska i do wieczora nie dostanę @ to dzwonię do mojego gina pod wieczór i co z tym zrobić... Bo u mnie to niespotykane... Zawsze cykle regularne, nawet po poronieniu jak w zegarku co 28 dni, a tu 35 dc i nic...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 11:21   #943
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Ja zawsze miałam regularne cykle co 28 dni, nawet po poronieniach wróciły mi do tych 28 dni, a teraz o! Dziwadło jakieś... Ja z objawów no mam cycki bolące i w sumie podbrzusze też mnie boli, dzisiaj też mi niedobrze od rana ale bardziej to siła autosugestii niż ciąży

_________________________ ___________________

U mnie nadal nic cycki bolą, podbrzusze też pobolewa tak lekko, tak jak pisałam wyżej to nawet niedobrze mi dzisiaj było... ale to pewnie nie z powodu ciąży hehehe. Kupiłam dzisiaj znowu test i czekam az mi się zbierze na siku. Jak będzie 1 kreska i do wieczora nie dostanę @ to dzwonię do mojego gina pod wieczór i co z tym zrobić... Bo u mnie to niespotykane... Zawsze cykle regularne, nawet po poronieniu jak w zegarku co 28 dni, a tu 35 dc i nic...
To coś podejrzane. Pisałaś ostatnio, że przestałaś jakies leki brać, może przez to się coś rozregulowało??
a może rzeczywiście co innego........
mojej siostrze ostatnio wyszła jedna kreska a była w ciąży więc nigdy nic nie wiadomo

Trzymam :kciuki : i czekam z niecierpliwością na wynik

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 11:24   #944
ewakol
Raczkowanie

GG do ewakol Send a message via Skype™ to ewakol

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!
Ja dziś wpadłam na chwilkę, bo wyjątkowo mam natchnienie do pracy - trzeba to wykorzystać
Pogoda u mnie niestety nie sprzyja optymizmowi - szaro, zimno, jak szłam do pracy to padał śnieg . Ale może już niedługo przyjdzie wreszcie ta wiosna
O dziwo brzuszek dziś nie boli, całe szczęście, bo nie mam żadnych prochów...

Miłego dnia!

U nas podobnie... pogoda się popsuła zrobiło sie szaro i ponuro... a rano było tak pięknie... Ja najchętniej połozyłabym sie do łóżeczka... ostatnio ciągle bym spała

Odwołując się do dojrzałości to uważam że wiek nie gra tutaj głównej roli... Każdy bowiem jest inny... jedni dojrzewają mając 20 lat inni mając 30 lat... Między mną a partnerem jest 8 lat róznicy... On dziecko miał już w wieku 22 lat i już wtedy poważnie myslał o życiu (w przeciwieństwie do EX)... Teraz przyszedł czas na nasze dziecko... Tylko czy się uda Jakoś mam obawy

życze miłego dnia

Edytowane przez ewakol
Czas edycji: 2009-03-19 o 11:27
ewakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 11:41   #945
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Zrobiłam test i oczywiście 1 kreska... No to ja naprawdę nie wiem co jest grane...
Jak do wieczora nie dostanę @ to dzwonię do gina, on pewnie powie zeby poczekać jeszcze kilka dni, ale generalnie jak mu powiem to się trochę uspokoję

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-03-19, 11:45   #946
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez ewakol Pokaż wiadomość
U nas podobnie... pogoda się popsuła zrobiło sie szaro i ponuro... a rano było tak pięknie... Ja najchętniej połozyłabym sie do łóżeczka... ostatnio ciągle bym spała

Odwołując się do dojrzałości to uważam że wiek nie gra tutaj głównej roli... Każdy bowiem jest inny... jedni dojrzewają mając 20 lat inni mając 30 lat... Między mną a partnerem jest 8 lat róznicy... On dziecko miał już w wieku 22 lat i już wtedy poważnie myslał o życiu (w przeciwieństwie do EX)... Teraz przyszedł czas na nasze dziecko... Tylko czy się uda Jakoś mam obawy

życze miłego dnia
Witam w nowej czesci u nas tez brzydka pogoda
pare fluidkow od Natanielka no i czekam az prowadzaca liste zaciazy hihi pameitam jak ja prowadizlam liste jeszcze 5 miesiecy temu szok

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 12:08   #947
Malga19
BAN stały

Cytat:
Zrobiłam test i oczywiście 1 kreska... No to ja naprawdę nie wiem co jest grane...
Jak do wieczora nie dostanę @ to dzwonię do gina, on pewnie powie zeby poczekać jeszcze kilka dni, ale generalnie jak mu powiem to się trochę uspokoję
OJOJ....to nie dobrze...ze tylko jedna kreska... ale moze jeszcze jest nadzieja ze pojawi sie 2....
Stary 2009-03-19, 12:39   #948
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam w nowej czesci u nas tez brzydka pogoda
pare fluidkow od Natanielka no i czekam az prowadzaca liste zaciazy hihi pameitam jak ja prowadizlam liste jeszcze 5 miesiecy temu szok
Nataniel chłopczyk bedzie super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
OJOJ....to nie dobrze...ze tylko jedna kreska... ale moze jeszcze jest nadzieja ze pojawi sie 2....
Nadziei raczej nie mam, właśnie to nawet w ciąże teraz nie mam żadną nadziei - wczoraj z R. się śmialiśmy że jak my się zabezpieczaliśmy to musiałoby to być niepokalane poczęcie , po prostu cały cykl się spierd*** lił, że tak brzydko powiem, ale od czego to nie mam pojęcia...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-03-19, 12:51   #949
Malga19
BAN stały

Cytat:

Nadziei raczej nie mam, właśnie to nawet w ciąże teraz nie mam żadną nadziei - wczoraj z R. się śmialiśmy że jak my się zabezpieczaliśmy to musiałoby to być niepokalane poczęcie , po prostu cały cykl się spierd*** lił, że tak brzydko powiem, ale od czego to nie mam pojęcia...

Aha rozumiem....no bedzie nastepny cykl....i bedzie dzidzi... zycze wam tego...
Stary 2009-03-19, 12:53   #950
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Aha rozumiem....no bedzie nastepny cykl....i bedzie dzidzi... zycze wam tego...
Dziękuję Nie nastawiam się na pierwsze cykle, ale co ma być to będzie Byle było zdrowe i nie opuściło nas tylko było z nami

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-03-19, 13:06   #951
martaN23
Zadomowienie

witajcie!ja jak zwykle sama w domku TŻ na szkoleniuprzytulanka co 2 dnitylko coś samopoczucie nie bardzo prawdopodobnie mam w rodzinie cieżarąjest mi przykro bo to tacy nieodpowiedzialni ludzie a my tak bardzo chcemy i nic ciągle problemy z tymi moimi biodrami jak ostatnio pisałam dzieje się coraz gorzej dziś bardzo źle się czuję tak bardzo mnie boli a nie chcę brać prochów bo pomaga mi tylko ketanol i to 100 mam takiego doła,fajnie że jesteście bo jest się komu wygadać

GRATULUJE ZAFASOLKOWANYM A NAM STARAJĄCYM SIĘ ŻYCZĘ DUŻO CIERPLIWOŚCI I OWOCNYCH STARANEK TUTAJ NA SZCZĘŚCIE:m agia::magia ::ma gia:
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 13:18   #952
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

dziekujemy , małe pertubacje byly po drodze ale okazalo sie ze dzidzia zdrowy jak ryc

Flowerspower - gratuujemy

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-03-19 o 13:22
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 13:38   #953
gooha3
Zadomowienie

uuuuu...... nici z Pragi

z tą Pragą to było tak, że kolega wygrał w konkursie bilety, ale nie dał rady jechac dlatego podrzucił pomysł nam. Jak się okazało nie da się zmienić danych osób które mają jechać.

Szkoda, ale tak mnie ta Praga nakręciła na wycieczkę że chętnie gdzieś bym wyskoczyła na ten weekend hmmmm..... tylko gdzie, jak na zewnątrz paskudna pogoda
co polecacie dziewczynki??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-19, 13:44   #954
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziekujemy , małe pertubacje byly po drodze ale okazalo sie ze dzidzia zdrowy jak ryc
Jak zdrowy i wszystko teraz jest ok to najważniejsze

Cytat:
uuuuu...... nici z Pragi

z tą Pragą to było tak, że kolega wygrał w konkursie bilety, ale nie dał rady jechac dlatego podrzucił pomysł nam. Jak się okazało nie da się zmienić danych osób które mają jechać.

Szkoda, ale tak mnie ta Praga nakręciła na wycieczkę że chętnie gdzieś bym wyskoczyła na ten weekend hmmmm..... tylko gdzie, jak na zewnątrz paskudna pogoda
co polecacie dziewczynki??
Szkoda, a gdzieś w pobliżu Twojej miejscowości nie ma takich jakiś domków turystycznych czy innych miejsc gdzie można odpocząć? U nas się jeździ nad morze

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-03-19, 14:11   #955
gooha3
Zadomowienie

zazdroszczę morza w pobliżu choć z drugiej strony ja mam bieszczady i Solinę niedaleko

Jeszcze przyszły mi do głowy narty w Krynicy, albo Zakopanem
hmmm..... cos napewno wybierzemy

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-03-19 o 14:13
Stary 2009-03-19, 14:20   #956
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
zazdroszczę morza w pobliżu choć z drugiej strony ja mam bieszczady i Solinę niedaleko

Ja morze uwielbiam a gór to szczerze nie lubię hehehe, dlatego ja się cieszę, że mieszkam tu gdzie mieszkam - co prawda do morza jeszcze 100 km ale to godzinka jazdy samochodem

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-03-19, 14:27   #957
kobra913
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:

nawet nie wiesz jak zazdroszcze Ci tych Bieszczad i Soliny chodz ja za Polańczykiem jestem i zawsze byłam.....
Co do wieku. Moj Tż ma 29 lat ja mam 23 lata on bardzo by chcial dzidziusiazreszta ja tez.Ostatnio kolega powiedzial mu ze spodziewa sie 2 bobasa nawet nie wiecie jak sie zdolowal moj...u mnie jest troche inaczej, bo moj tż mam juz żone z ktora nie poptrafil sie dogadac i sie rozeszli ja jestem jego "druga" i zawsze mnie to stwierdzenie denerwuje.jego byla zona nie chciala miec dzieci bo chcial sie wyszales-tak zawsze mowila- i go to wkurzalo.Teraz chce zostac tata niestety poklucilismy sie ostatnio cos tam mi nie wyszlo po raz kolejny wkurzyl sie ze nie mogl czegos znalesc w pracy byl poklucony i tak na mnie sie wyzyl nie bylam dluzna i powiedzialam ze z bylo zona mial jeszcze gorzej niz teraz ze mna a jak mu nie pasuje to niech wraca do niej.Przesadzilam sam mi zreszta tak powiedzial ze zawsze mu tym dogryze do konca zycia ale juz mialam dosyc jego fochow,nazekania i ciaglego niezadowolenia.Wygarnelam mu wszytsko.On nie lubi jak sie tak napalam na dziecko jak chodze wsciekla gdy sie nie uda jak grzebie w internecie w poszukiwaniu nowych sposobów i wczoraj znoiw znalazlam i czytalam. Oczywiscie wkurzyl sie i powiedzial mi ze najpierw musze zachowyywac sie jak dorosla kobieta a nie jak dziecko dopiero potem mozemy porozmawiac o wlasnych dzieciach.
Rozplakalam sie a on nic....ogladal film i mial wszytsko w dupie.tak mnie wkur*****wil...rano dal mi buziaka przed wysciem, do pracy (jak jest wsiekly to robi tyego) wiec moze zrozumial ze zle powiedzial.Teraz siedze zdolowana i wkurzona na caly swiat.Dziewczyny same powiedzcie czy ja cos zle robie????
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 14:33   #958
flowerspower
Raczkowanie

Zatem byłam dzisiaj u lekarza i okazało się, że to już 6 tydzień widać na USG pęcherzyk i cień zarodka lekarz zlecił mi badania krwi i moczu i zapisał na dokładniejsze USG na 6 kwietnia. W ogóle to muszę na siebie uważać bo podobno mam krótką szyjkę macicy więc wszelka nadmierna aktywność fizyczna odpada.

Teraz jak juz potwierdzone to mogę wam spokojnie przesłać dobre fluidki
:mag ia:: magia:
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 14:36   #959
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
zatem byłam dzisiaj u lekarza i okazało się, że to już 6 tydzień Widać na usg pęcherzyk i cień zarodka Lekarz zlecił mi badania krwi i moczu i zapisał na dokładniejsze usg na 6 kwietnia. W ogóle to muszę na siebie uważać bo podobno mam krótką szyjkę macicy więc wszelka nadmierna aktywność fizyczna odpada.

Teraz jak juz potwierdzone to mogę wam spokojnie przesłać dobre fluidki
:mag ia:: magia:
gratuluje...!!!!!!!!!!!!! !!i zabieram jednego:d
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 14:39   #960
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Co za niedobry maz....zbic go.....
A jednak obyło się bez bicia
Wieczorek baardzo udany, najpierw szampan z Tż'em i jego rodzicami potem świeczuszki, nastrojowa muzyka, seksowna bielizna...No... to możecie sobie resztę dopisać

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak zazdroszcze Ci tych Bieszczad i Soliny chodz ja za Polańczykiem jestem i zawsze byłam.....
Co do wieku. Moj Tż ma 29 lat ja mam 23 lata on bardzo by chcial dzidziusiazreszta ja tez.Ostatnio kolega powiedzial mu ze spodziewa sie 2 bobasa nawet nie wiecie jak sie zdolowal moj...u mnie jest troche inaczej, bo moj tż mam juz żone z ktora nie poptrafil sie dogadac i sie rozeszli ja jestem jego "druga" i zawsze mnie to stwierdzenie denerwuje.jego byla zona nie chciala miec dzieci bo chcial sie wyszales-tak zawsze mowila- i go to wkurzalo.Teraz chce zostac tata niestety poklucilismy sie ostatnio cos tam mi nie wyszlo po raz kolejny wkurzyl sie ze nie mogl czegos znalesc w pracy byl poklucony i tak na mnie sie wyzyl nie bylam dluzna i powiedzialam ze z bylo zona mial jeszcze gorzej niz teraz ze mna a jak mu nie pasuje to niech wraca do niej.Przesadzilam sam mi zreszta tak powiedzial ze zawsze mu tym dogryze do konca zycia ale juz mialam dosyc jego fochow,nazekania i ciaglego niezadowolenia.Wygarnelam mu wszytsko.On nie lubi jak sie tak napalam na dziecko jak chodze wsciekla gdy sie nie uda jak grzebie w internecie w poszukiwaniu nowych sposobów i wczoraj znoiw znalazlam i czytalam. Oczywiscie wkurzyl sie i powiedzial mi ze najpierw musze zachowyywac sie jak dorosla kobieta a nie jak dziecko dopiero potem mozemy porozmawiac o wlasnych dzieciach.
Rozplakalam sie a on nic....ogladal film i mial wszytsko w dupie.tak mnie wkur*****wil...rano dal mi buziaka przed wysciem, do pracy (jak jest wsiekly to robi tyego) wiec moze zrozumial ze zle powiedzial.Teraz siedze zdolowana i wkurzona na caly swiat.Dziewczyny same powiedzcie czy ja cos zle robie????

NIe robisz nic źle... To nie tak że albo się coś robi dobrze albo źle..W zyciu nie ma tylko białych i czarnych barw ..jest też wiele szarości.
Moim zdaniem troszkę za bardzo się nakręcasz...I choć to naprawdę trudne-ale powinnaś wyluować.Facetowi nie można pokazywać jak nam babom zależy na zajściu w ciązy..To jak taka taktyczna gra....

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości