|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Cytat:
......................... ......................... ..... już wszystko przeczytałam , ale dużo napisałyście ![]() ja dziś miałam pokręcony dzien , 2 godziny w urzedzie skarbowym , zakupy, szybli obiad i kawa z przyjaciółką ach... jestem już wolna mam ochotę na kawę ale nie wiem czy pózniej będę dobrze spac dowiedziałam się , że znajoma miała cyste na jajniku i leczyła farmakologicznie i się okazało że ma 8 jajeczek zapłodniowych już w macicy , tylko że nie wiadomo czy się zagnieżdzą , jest przed okresem tylko nie wiem jakie leki brała .dziewczyny czy to możliwe czy bujda? |
||
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 jajeczek, czyli że co? Ośmioraczki?? Nie wiem
|
|
|
#993 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez edi25 Czas edycji: 2009-03-19 o 20:26 |
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Raczkowanie
|
witajcie właśnie wróciłam z parku wodnego w Tarnowskich Górach jestem padnięta mężuś mnie zabrał
czytałam wiele artykułów i porad ale jak chce się dzidzię to chciaż nie wiem jak by się człowiek odprężył, czy nie nakręcał to i tak będzie się o tym myślało świadomie bądź nie ja wmawiam sobie że nie myśle ale tak naprawde dobrze wiem że każda wolna myśl jest o ciąży no ale co zrobić co ma być to będzie---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- dziękuję zabieram ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
a ja się pochwale i Wam smaka zrobie.
Zajadam się właśnie świezutkimi (powiedzmy ze świezutkimi z opakowania) truskaweczkami ze śmietanką mniam
|
#997 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Witamy serdecznie ![]() Cytat:
witajcie...mni dzis zeszlo do pozna na plotkach u siostry...
|
|||
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla zafasolkowanych!!!
Malga19 fajnie masz, że siostra blisko... Ja z moją mogę tylko przez neta plotkować, zresztą z przyjaciółkami też... Niby mam fajne babki w pracy, mam z kim pogadać, ale to nie to samo... Tak to jest przeprowadzić się prawie 400km od domu ![]() U mnie dziś pogoda całkiem zwariowana - co 10 minut się zmieniała, raz słońce, a za chwilkę śnieg... Uff, ciężki dzionek dziś miałam, do 18 w pracy a potem jeszcze 2h jazdy - walczę z prawkiem Może kiedyś się nauczę.........![]() Kurcze cały dzień mnie w domu nie było, strasznie mało czasu mamy dla siebie z TŻ... Dobrze, że jutro piątek ![]() dobrej nocki i słodkich snów dziewczynki! |
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie u gina. Ponieważ według ostatniej miesiączki jestem w 11tc, zrobił mi dziś USG już przez brzuch, więc mąż mógł być ze mną
. Termin zmienił mi się z 13 na 7 października.Przesyłam porcję świeżych fluidków
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I oczywiście łapię fluidka |
|
|
|
|
#1001 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeszcze wieksze gratulacje ![]()
|
||
|
|
|
#1002 |
|
BAN stały
|
czesc
a mnie dopadaja powoli ciazowe przyjemnosci..spac to mi sie chce non stop a co ciekawsze dzisiaj mnie mdlilo chwilami w pracy ale na cale szczescie nie zwracalam mysle ze mdlilo mnie po kawie ale kto wie |
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Malina- gratuluje ![]() Zuzanna- wytrwasz napewno ![]() Ja właśnie piję kawusie pyszna mąż poszedl do pracy a ja jeszcze chwilkę i też jadę a po 16 weekendosik sie zbliza nareszcie troszke wypoczne i pospaceruje Milego dzionka dziewczynki, wiecej uśmiechu i optymizmu...Wszytko napewno sie ulozy wierze w to
|
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Za oknem znowu szaro i pada śnieg, ale humor mam dziś zdecydowanie lepszy Zwykle nie udaje nam się zgrać w czasie... Niby 15-minutowy spacerek z rana dobry dla zdrowia, ale jak mi się uda go uniknąć to się cieszę ![]() Brzuszek też już nie boli, 3dc, tylko poczekać na koniec @ i zaczynamy znowu staranka ![]() Miłego dnia dziewczynki!!!
|
|
|
|
#1005 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- witajcie właśnie popijam sobie kawke przed kompem mój mężuś śpi i mamy weekenda szkoda tylko że pogoda jest do bani a pozatym 15 dc czyli staranka dobiegają kańca miłego weekendu dziewczyny---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki pomóżcie bo nie wiem co mam zrobić. W nocy miałam gorączkę a teraz mam stan podgorączkowy, łeb mi pęka i jakiś kaszel mi się pojawił nie wiem skąd i nie wiem do jakiego lekarza mam iść z tym do ginekologa czy do rodzinnego i powiedzieć że jestem w ciąży czy może najlepiej do jednego i do drugiego?
|
|
|
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasię nie znam ale to chyba jakiś cud..? Cytat:
Cytat:
trzymaj się i daj znać czy lepiej sięczujesz! PA: a ja wczoraj odebrałam moje nowiutkie spodenki są super fajne, super wygodne i skrócili je perfekcyjnie, przeszliśmy się z mężem do miasta i kupiłam wiosenne fajne wygodne butki na ciążę. mąz mnie porozpieszczał ![]() dziś jedziemy na kolację do znajomych, to jest szef mojego męża, ale się przyjaźnimy, mąż z nim, a ja z jego żoną . a jutro przyjadą do nas innie znajomi, chłopak znajomej jest wegetarianinem więc....muszę coś wymyślić do ugotowania
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nika1980 fajnie masz z tym Twoim TŻ, kto nie lubi być rozpieszczany....
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życze zdrówka kuruj sie domowymi sposobami syropek z cebuli na kaszel jest dobry. -------------------------------------------------- Ja dzis znowu sie cala mokra w nocy obudziłam. Nie wiem co mi jest ![]() Jeszcze musze cierpliwie odczekac tydzien, ale bym chciała zeby przyczynątego wszystkiego był okruszek. Nie lubie czekania
|
|
#1010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki żeby okazało się, że to okruszek |
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem... najlepszy mąż pod słońcem...
Cytat:
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!u mnie taki sobie dzionek ale na szczescie jutro juz weekend
Flowerspower jak najbardziej posluchaj kolezanek-zadnych tabletek-konsultacja u lekarza rodzinnego i naturalne sposoby. Gooha zycze Ci aby to była malutka fasolka i powodowała te objawy. U mnie staranek ciąg dalszy choć sama nie wiem kiedy ta owulacja-czy już była czy jest bo totalnie nic nie zauważam dziś mam 15dc więc już coś koło tego-ostatni cykl mialam 33 dniowy dziś zmierzyłam sobei po raz pierwszy temperaturke i miałam 36,7-teraz będę mierzyć codziennie-może to coś da.Pozdrawiam serdecznie i miłego dzionka życze
|
|
|
|
#1013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam za to takie wielkie śliweczki bordowe i wiśnie w czekoladzie Cytat:
Jazda samochodem to sama przyjemność powodzenia Cytat:
Cytat:
heheheCytat:
_________________________ ______________________ A wiecie co wam napiszę?????????????????? ???????? Dostałam w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Także oficjalnie otwieram swój cykl starankowy Ale się cieszę, no normalnie gębę mam uśmiechniętą, chociaż brzuch mnie tak boli, że massskrrra hehehe, a muszę w pracy siedzieć na nieszczeście do 21... ale to nic - postaram się wytrzymać
|
|
|
#1014 | |||
|
Zadomowienie
|
no niby ośmioraczki, tylko nie wiem czy to prawda. ale jak coś bede wiedziec to Wam napisze
Cytat:
biore jednego fluidka i dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ......................... ................. dziewczyny a ja dziś z mężem mamy półroczną rocznicę po ślubie i piątą rocznice jak jesteśmy razem zaraz jadę z teściową do lekarza a pózniej będe cos kombinowac na wieczór a moja @ coś pokręcona 2 dni i koniec dziś mam lkkie plamienia, ale nie nastawiam się na cud bo w zeszłym cylku też tak było , muszę sobie termometr dziś kupic bo tamten stłukłam miłego dnia Patka to super ze dostałas bo zaczynasz staranka, ale szkoda że to jednak nie fasolka Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-03-20 o 10:31 |
|||
|
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje @ pierwszy raz sie chyba zdarza zeby ktos tak sie cieszył z @ na tym forum ![]() ![]() Cytat:
----------------------------- oj coś czuje że chyba nici z fasolki. Brzuszek mnie zaczyna boleć tak jakby @ czaiła się juz za rogiem
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
DZIEKUJE wszystkim bardzo serdecznie. troche te podzekowania spoznione ale wlasnie sie przeprowadzamy wiec jeszcze netu nie mamy w domu.wpadlam na chwile na uczelnie zeby skorzystac z dobr techniki :P
teraz spokojnie sobie czekam, zeby tylko minely pierwsze trzy miesiace bo lekarz mi osttanio powiedzial : do 12tego tygodnia ciaza to jeszcze nie ciaza jest. no debil jeden. ale ani grama radosci mi nie zabral. pprostu juz wiecej do niego nie pojde. ok. zmykam wiec. pozdrawiam. 3mam kciuki niesutannie i radze: spokojnie dziewczyny - co ma my to bedzie.wiem po sobie ![]() udanych staranek. |
|
|
|
#1017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie za miesiąc będę ją przeklinać heheheheCytat:
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
PATKA!! rewelacyjna wiadomość! super! już od dziś zaczynam wysyłaś Ci pozytywne ciążowe wibracje!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Cytat:
![]() Cytat:
co za DEBIL !!!!!!!!! no niechby mi to powiedział w 7 czy 8 tygodniu ciąży jak zdychałam z powodu mdłości, że to jeszcze nie ciąża.PALANT - nie idź do niego więcej!
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do lekarza, ja też się na swoim zawiodłam. wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. choć ginowi zepsuły się mierniki w usg, to widać było, że dzidzia rośnie jak szalona, ma już duuużą główkę, w porównaniu z nią mały tułów i dwie rączki i nóżki - cudo jak pytałam kiedy można zrobić badania na to czy wszystko jest ok, to mnie zbył, że naczytałam się bzdur (?!) potem na mnie nakrzyczał, że nie wiem dokładnie do kiedy mam zwolnienie. wiedziałam, że do końca tyg. ale czy do piątku, czy niedzieli nie było dla mnie istotne, tym bardziej, że nie podejrzewałam, że dalej mnie na nie wyśle. a wysłał, mimo iż wszystko z dzidzią jet ok, to ciąża zaliczana jet do zagrożonych (plamienie-szpital-zwolnienie) i do pracy nie powinnam iść ale wybór należy do mnie. wybór oczywity. ale po wizycie byłam zła, w poczekalni czekał mój tż przy nim i przy jeszcze jednej parce wyzwałam lekarza od głupich i obiecałam sobie, że już więcej do niego nie pójdę. w domu wpadłam w histerie, bo się okazało, że teraz nie tak łatwo zmienić lekarza (chyba, że prywatnie) i w poniedziałek muszę pojawić się u tego gbura ponowinie po zwolnienie nawet mi pipek nie dał zdjęcia dzidzi, a żeby ją zobaczyć sama musiałam się wychylać jak żółw. czy lekarze przyjmujący w przychodniach muszą traktować pacjętki jak zło konieczne? miałam do niego tyle pytań, ale jak tylko zaczęłam jakieś zadawać wiwijał oczami na wszystkie strony ! nawet jak o tym teraz pomyślę to złość mnie bierze! eh, wyżaliłam się WAm... ![]() a to ode mnie i mojej duziej główki ![]() |
|
|
|
|
#1020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kobitki kochane
u mnie ciągle piękna wiosenka ![]() przesyłam każdej po promyczku słonka i po Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymaj się cieplutko Cytat:
nie przemęczaj się i dbaj o Was a co do państwowej służby zdrowia to prawda też kiedyś chodziłam do przychodni to lekarze niemili i nieprzyjemni, jak o coś pytatałam to z łaski odpowiadali i wogóle nie chciało mi się tam chodzić a teraz ostatnio u prywatnego całkiem inaczej, wszystko wytłumaczył, miły był ale wiadomo jak za kila minut prawie stówkę zostawiłam ![]() miłego dzionka babeczki |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

i pragne dolaczyc do tak zacnego grona przyszłych mam
. przynajmniej mam taka nadzieje 

.Noi niestety wydaje mi sie ze nic z tego nie wyjdzie, bo ja wogole nie jajeczkuje
. Lekarz wywoluje to zastrzykiem, ach jakie to jest trudne.... Tak bardzo chce miec dziecko, a nie wiem czy wogole bede je miala. Nadzieja mi zanika, coraz gorzej sie czuje. Kupilam sobie testy na owulacje i mierze temp., jeszcze nie wiem co mam robic.Bo ze sluzu jakos mi ciezko poznac dni plodne.

miłego weekendu dziewczyny