|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
slyszalam ze w zajsciu w ciaze moga pomoc: 1.olejek z wiesiolka w kapsulkach-pomaga w produkcji sluzu u kobiety co sprzyja zaplodnieniu, oraz castagnus-ziolowe tabletki ktore reguluja poziom hormonow w trakcie kobiecego cyklu.
|
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
oj miejmy nadzieję... w końcu tak czekamy na nasze Maleństwa.... Trzeba wierzyć, że w końcu się uda....
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie jestem po spacerku, 30minut na rowerku, ugotowalam ogorkowa, zrobilam sos z chili, czosnku taka zalewe do saltki, teraz odpoczywam i ciesze sie weekendem... Dzis dowiedzialam sie ze moje kolezanki z rocznki sa w ciazy jedna z 2 dzieckiem druga z pierwszym, sasiadka dzis urodzila syna a ja.... Bola mnie ostanio plecy, w dole czasem kuje i jestem jakas rozkojazona i zla...nie wiem co jest...chcemy dzidzie a tu nic...ach bo tak to jest...kurde odkad sie stramy jestesmy sobie blizsi i bardziej sie kochamy...o ile bardziej mozna.... Czemu ja, przeciez schudlam jak trzeba itd. i nadla nic
|
|
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe info... trzeba troszek poczytać na ten temat... A Ty stosujesz ten olejek z wiesiolka w kapsułkach czy też castagnus????
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Jak to jest z tym wiesiolkiem. Można sobie tak samemu zazywać??
Pisałyście nieraz o tym, ale jakoś mnie to wtedy nie interesowało. W jakiej on jest formie?? to są tabletki czy ziółka?? i kiedy to się bierze?? Przed poronieniem nie miałam problemów i łatwo rozpoznawałam śluz płodny. Teraz nie wiem, wogóle go nie widzę. Może to tez z tym jest problem, bo przytulanki były często, a może plemniczki miały złe warunki na przetrwanie ![]() hm.... może tez spróbuje jak bede wiedziała jak sie za ten wiesiołek zabrać.
|
#1056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Troszek cierpliwości na pewno Wam się uda... Kurcze wszystkie tak bardzo chcemy mieć Maleństwa a tu same problemy... Musimy być silne i wierzy ze w końcu się uda... |
|
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
http://www.domzdrowia.pl/29764,oepar...h-60-kaps.html spojrz w to
![]() http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-tabletek.html i to
Edytowane przez Nanucha Czas edycji: 2009-03-20 o 19:42 |
|
|
|
#1058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do ketonalu to zalezy,bo moja znajma bierze cały czas na bóle rózne i dziecko ma,wiec zalezy od organizmu chyba tez,ale ja tam wole juz tego nie brać jak sie od was dowiedziałam Cytat:
na ból głowy tez brałam ibuprofen,ale lekarka mnie przestrzegała,ze to tez mocna tabletka i abym nie przesadzała a teraz to już nie chce kupilam apap i to musi pomoc chociaż nie pomaga,ale juz do tamtych nie wróce a nigdy już,żebym wiedziała wczesniej,ale coż nie wiedziałam
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, tylko tak czasem smutno...no ale coz...takie zycie, naszczescie wczesnie zaczelismy wiec moze do 30 sie wyrobimy... |
|
|
|
|
#1060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem wiem, że czasami smutno... ale jesteśmy młode i na pewno damy radę... ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Nic Kochane ja już Was opuszczę bo zaraz wraca Ukochany i dziś przywozi Małą na cały weekend ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz chcialm dzidzie jak mialam 19 lat, ale w tedy nie znalam jeszcze mojego meza....terazm mam 23 i tez chem...ach bo to zycie jest do dupy....nie wiem jak to dziala...moze wkoncu sie doczekamy...ale mnie plecy bola masakra... |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też tak plecy bolą czasami nie wiem czy lepiej siedziec czy może lepiej leżec... Ja też chciałam miec dzidzie mając 19 lat... ale były partner nie chciał... Może dlatego nam nie wyszło... Teraz jestem szczesliwa... mimo ze nie jestesmy jeszcze małżeństwem chcemy miec dzidzie... ważne że jest miłośc... Musimy wierzyc sie doczekamy... i wtedy bedziemy w pełni szczesliwe... |
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś mam spokojny wieczór, TŻ poszedł pić pępkowe z kolegą - urodził mu się synek A dopiero w lipcu byliśmy na ich ślubie...
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
ja to miałam 18 lat to myslałam o dzidzi,ale tż gotów nie był,a ja tak sama nie chciałam na siłe spokojnie czekałam,a teraz nie wychodzi
ja pójde się położyć,bo łep pęka a prawie już nie funkcjonuje,nie chce brać tabletki,wziełam apapa,ale nic a nic nie pomogło,wiec ide juz sie polozyc do jutra milej nocki życzę
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Wiesiołka nie testowałam, a Castagnus zaleciła mi kiedyś moja ginka, jak jeszcze nie staraliśmy się o dzidziusia - podobno pomaga na PMSa i zmniejsza zatrzymywanie wody w organizmie.
|
|
|
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1068 |
|
BAN stały
|
WItajcie...ja teraz powiem o sobie....sorki ze wam nie odpisuje na posty wybaczcie
Mamy juz terminek wyjazdu od 26 do 28 marca Byla tez z TZ na obiadku...bylo pysznie pozniej byly przytulanki Ale malo wyszlo bo boli mnie jak wchodzi....![]() i wtedy jestem na siebie zla... ale nic moze sie porawi z czasem... |
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cóż to za wyjazd?? pewnie niedoczytałam
|
|
|
|
|
#1070 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Lale ja na dzis koncze
![]() ide pod prysznic i dzis zgwalce mojego meza hahahahahaha a co tam mi tez sie nalezy cos od zycia![]() a tak poza tym trzymam kciuki a Wasze Fasolki te juz narodzone i jeszcze nie ![]() za Wasze zdrowko |
|
|
|
#1073 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma to jak spędzić czas z mężulkiem sami we dwoje zdala od problemów i trosk ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Znam domowy sposób na bóle podczas @, mi pomógł i mojej cioci tez, w koncu od niej to mam. Mianowicie nalezy rozpuscic łyżeczke sody w pol szklance wody i wypić, potem najlepiej kucnąć, lub usiaść. Mi to pomogło i teraz wogóle nie mam az takiego bólu, czasami boli brzuszek, ale to juz lekki ból i bez leków żyje. Tą metodę sprobowałam raz i mi pomogło.
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
o widzę że dziś dużo planowanych staranek?ja tez dziś swojego postaram się dopaść ale nie wiem czy mi się uda bo biedak ma dziś 2 zminae wiec pewnie bedzie zmeczony ale oczywiscie postaram sie wykorzystac odpowiednie metody
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
uffff...... skończyłam III rozdział jeszcze tylko ostatni został.
Jestem z siebie dumna disiaj 10 stron wypociłam. To chyba tylko dlatego ze jeszcze mojego mężusia nie ma i sama siedze od rana.Z zakopanego i nart pewnie nici bo złe warunki na Kasprowym ![]() ![]() także pewnie weekend skonczy sie na niczym ![]() i jakoś tak smutno mi się zrobiło z tego powodu. Tyle było planów i jak zwykle będzie wielka d..... ![]() Cytat:
Dla pociesznia powiem wam ze miałam okropnego instruktora, który pod koniec kursu zaczął mnie szantażować żebym mu zapłaciła za prawko. Nawet chciałam z tym iść do sądu, ale w między czasie wyszły jeszcze inne sprawy przez co gosciu mógłby wciągnąc do sądu pół mojej rodziny (pokłócił się z moim wujkiem o jakies pierdoły i na mnie się wyrzywał). Nie mówiąc o tym że łapał mnie za nogi w samochodzie, klną i wyzywał mnie nie powiem od kogo- oblesny gośćz a że głupia zapłaciłam kase musiałam przezyc te godziny jazdy. Miałam szczęscie bo zdałam za pierwszym razem aż niedobrze mi się robi jak przypomne sobie tego d...ka- instruktora brrrr....
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
oj widzę, że upoja noc będzie dziewczyny
to życzę wam dobrych strzałów ![]() ja niestety jeszcze nie mogę dopiero za 3 tyg ale będę trzymac żeby Wam się udało miłego wieczorku laski |
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
To ja dołączam się do życzonek - upojnej nocki dla starających się!!
![]() Ja muszę poczekać do przyszłego tygodnia, aż @ sobie pójdzie.... Zresztą i tak sama siedzę, TŻ gdzieś tam pije z kolegami Dobranoc |
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki!My juz po przytulanku-bylo.........
![]() : dzis moj 15dc wiec trzeba dzialac mam nadzieje ze ten nasz dzisiejszy wieczor(mam na mysli wszystkie nas) bo czytalam ze wiekszosc ma dzis przytulanki -ze ten wieczor przyniesie nam szczescie w postaci fasoleczek trzymam kciuki i zycze milej nocki!Moj TŻ juz nyna-ja zaraz tez uciekam spac!buziolki
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...co u Was ja relaksuje sie pocięzkim dniu..po ciężmkim tygodniu.
Nika co miałaś na myśli pisząc...mamy coś wspólnego...masz podobna sytuację rodzinna czy jak??? Z moim Tż juz dobrze emocje opadły napięcie przedmiesiączkowe tez;-)...wujaśnilismy sobie pewne kwestie i wiedzę poprawę...przemyślał pewne sprawy i juz widzę jego małe kroczki ku dorosłości i odpowiedzialności...a co do dzidziusia...co ma byc to bedzie...nie służy mi takie nakręcanie sie....źle to na mnie odzdziałowuje...nie będziemy planować tylko kochać się kiedy mamy ochotę....uda się to pprzecudownie ..nie to walczymy dalej mamy czas... Dra...jeśli to nie problem...bardzo proszę o zmiene..moje roku urodzenia przy nicku jest poprawny bo tam napisałaś Justine1998...11-sto latka...mamą...;-) Pozdsrawiam wszytskie...kobitki i życze udanych staranek...ja po okresie tez działam ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

- dziewczyny strzeżcie sie Ketonalu w kazdej postaci!!!!! Teraz musze brac kwas foliowy - co jest zreszta i tak bardzo korzystne dla przyszlej matki - no ale gdyby nie ten Ketonal moze juz byl by 4,6,8, 12 tydzien 

Ale malo wyszlo bo boli mnie jak wchodzi....
żeby Wam się udało