|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
ja tam zawsze chodze no spowiedzi i nie spotkałam sie jeszcze żeby mi ksiądz rozgrzeszenia nie dał. a owszem mówiłam mu o współżyciu. ale zawsze trafiałam na tych normalnych księży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też się ciesz że będzie to ostatni raz kiedy będę się z tego spowiadać ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Raczkowanie
|
Coś nam ucichło forum. Czemu jest tak, ze jak mam czas zeby z Wami posiedziec to zawsze forum cichnie
![]() ![]()
#1084 |
Wtajemniczenie
|
zawsze tak jest
ja spadam bo jestem padnieta w pracy zapierdziel a jutro na uczelni od rana i nie mam siły także dobranoc buźki ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane
Zaliczylismy dzis pierwsze spotkanie w poradni! Nastepne spotkanie planowo mialo byc za miesiac, bo nasza pani tez wymaga zrobienie kalendarzyka, ale za ja juz zaczelam ta temperaturke mierzyc to spotkanie mamy juz za dwa tygodnie. Wszystko fajnie szybko i sprawnie poszlo, bardzo sypmatyczna pani. Trzymajcie prosze jutro mocno kciuki bo ma taaaaaki duuuuuzy egzamin na uczelni ! Nie zdazylam wszystkiego nadrobnic co pisalyscie bo staralam sie nie wlaczac kompa i sie uczyc. Az moj maly braciszek przyszedl do mnie i zapytal "Kasia, a od tej nauki to Ci glowa nie peknie? " ![]() ![]() Buziaki ![]() Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-03-20 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj mielismy ostatnie spotkanie w poradni, indywidualne.ledwo co nam zaliczyla, bo jak rozwiazywalismy inna karte to troche sie mylilam heh
![]() ale mamy to za soba juz... jutro jade do rzgowa po bizuterie slubna i trzymajcie kciuki, zebym ja kupila bo jak nie to du*a, tu nic nie ma... butki na poprawiny planuje kupic, bizu na poprawiny tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
agus - powodzenia w łowach bizuterii
![]() A ja mam nadzieje jutro butkina slub kupic! Biore do klepu linijke zeby mierzyc obcasy ![]() ![]() Moze bielizne tez mi sie uda zonbaczyc a moze i kupic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co rozwiązywaliście ![]() ![]() Cytat:
Ja mam jeszcze 4 miesiace czasu . Wiem mniej wiecej co chce ( jaki bukiet , buty itp) Tylko nie mam jak sie za to zabrac jak narazie ![]() Za to nie mam pomysłu na dekoracje auta ![]() Widze ze jutro ślub ma Enigma Kochana życze wieć wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia ! Baw sie kochana dobrze i napisz cos do nas po slubie ![]()
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-03-20 o 22:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babeczki powinny miec linijkiw sklepach, nie jestesmy jedyne, ktore mierza butki ![]() sysunia_d ja teraz na ostatnie spotkanie musialam miec swoj kalendarzyk uzupelniony, wiec mialam tylko 1 cykl i jak mnie z niego wypytywala, to stwierdzila, ze slabiutki i dala nowa karte jakiejs tam pani, taka karte testowa i tam byl caly cykl wyliczony i wykropkowany i musialam pozaznaczac, gdzie jest Szczyt slubu, ile madni w cyklu, kiedy ma plodne i nieplodne, itp porypane i ledwo co nam zaliczyla... ![]() i ze mamy kiedys sie pokazac z dzieckiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze u mnie nie bedzie takiego wypytywania. Moja babeczka jest bardzo konkretna i fajna, ale okaze sie na nastepnym spotkaniu za dwa tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem wam dziewczyny tak , ze dopiero przy organizacji slubu widać jak na każdym kroku utrudniaja nam zycie. Dopóki człowiek nie zaczyna planować to nie wie z czym sie to je ( wyglada to tak cudownie) . Jednak gdy przyjdzie co do czego to na kazdym kroku sa jakieś jaja. Zaczynajac od własnie POradni ![]()
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak w grudniu pojechalam do salonu do kalisza i bylam zdecydowana, ze przymierze suknie i jak bedzie oki to ja biore ( bo juz sobie ja upatrzylam wczensiej ) to babka nie chciala mi jej dac do zmierzenia, moiwla "oo jeszcze 4 miesiace ponad do slubu, jest jeszcze duuzo czasu, w styczniu niech pani przyjedzie", a ja "ale ja chce ja zmierzyc i jak bedzie dobra to ja kupie" no to po wielkich bolach ja zmierzylam i pozniej juz milutka byla, jak powiedzialam, ze kupuje i jej 500 zl zaliczki wplacilam.. jeszcze przymairki nie mialam... mam miec koniec marca... czekam niecierpliwie:O ide spac, dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ja ze suknia przechodziłam te same bóle ![]() Tyle, ze ja przyleciałam specjalnie z Uk i na wstepie mówiłam ze mam jeden dzien na zakup sukni i w sumie nic to nie pomagało ![]() W salonie w którym kupiłam fakt obsługa byla ok ale tez poczatkowo była nie chec - wciskanie takich sukienek ze az ryczec sie chciało . I wtedy miałam juz dość , normalnie załowałam ze mi sie slubu zachciało ![]() Teraz znowu im blizej do slubu to ogarniaja mnie mysli czy napewno dobrze zrobiłam wybierajac ta a nie jakaś inna itp ![]() Małymi kroczkami ide do przodu starajac sie nie myslec ze to juz za 4 miesiecy.
![]() |
#1095 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo mi sie podoba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wybrałam tą którą przymierzałam w pierwszym salonie wpała mi w oko i wydawąło mi się, że żadna inna na mnie tak dobrze nie leży.
![]() |
#1098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez Cytat:
ja z neta sciagnelam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, u Was też już wiosna za oknem?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
tak !!
![]() i dzisiaj na jazdę do mojego konika ![]() ![]()
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wiosenne
![]() ![]() Cytat:
Co do tego protokołu to jak pytałam koleżanki o pytania jakie im nasz ksiądz zadawał to też wielu z nich nie było- mniej więcej wiedziałam jakie padną, bo czytałam w necie wcześniej. Ja na makijaż i fryzurę chcę sie zapisać na następną sobotę, musze w tym tyg zadzwonić do tego salonu, bo to taki nowy i chcę go wypróbować. Mam nadzieję, że ty będziesz zadowolona ![]() Ja już sobie za porada ewaleny z wątku bukietowego wybrałam bukiet ślubny. Będzie taki, ale w kremie i pastelowym różu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
Wiosennie witam wszystkie PM 2009
![]() U mnie za oknem piękne słoneczko, właśnie wróciliśmy z długiego spacerku z naszymi pieskami ![]() Czytam Wasze przeboje z salonami ślubnymi. Ja miałam bardzo dużo szczęścia. Sukienkę zamawiałam w salonie w Warszawie, byłam z mama w sobote (jakos na poczaku stycznia) i salon zamykają Panie o 14, a z nami siedziały do...16! ![]() ![]() ![]() Wszystkim tym, ktore jeszcze nie maja sukienek zycze takiej przemilej i pomocnej obslugi ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jaguraaa Czas edycji: 2009-03-21 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, ja właśnie posprzątałam mieszkanko
![]() Wiecie tak sobie teraz pomyslałam że z a nieco ponad miesiąc np. agus87, Rosette, jupik, popscene będziecie już mężatkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widze że poruszyłyście temat bukietów. Mi sie podobają w odcieniach różu... myslicie że pasowałyby do mojej sukienki? kolorek różu taki jak na 2 ostatnich zdjęciach kształt raczej okrągły taka mała kuleczka ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-03-21 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
A ja zazdroszcze tym dziewczynom, których śluby tuż tuż. Ja juz nie moge sie doczekac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
dziewczyny miałam isć do spowiedzi wczoraj.................. ...i nie poszłam bo się boję:/ do ślubu już nie cały miesiąc wiec chyba musimy iść do spowiedzi dzień przed ślubem prawda?
![]() |
#1108 |
Rozeznanie
|
Czuję się wywołana do tablicy, nasz ślub już za 35 dni
![]() i z jednej strony sie cieszę, a z drugiej- naprawdę nie mam czasu się zajmować tym wszystkim, muszę jeszcze iść z sukienką do krawcowej, żeby zmieniła mi ramiączka i ją wyprasowała, fryzura próbna zakończyła się absolutną porażką i fryzjera też musze jeszcze raz odwiedzić:/ a wszystko przez to, że mam włosy do pasa, a nawet trochę dłuższe i jeszcze są gęste. Ja się cieszyłam, że skoro tak, to na pewno będą ozdobą i w ogóle- wymarzyłam sobie koka nisko na karku upiętego, ale zrobionego z takich ładniutkich loków. A tu ![]() Poza tym- zamówiłam jednak tiulowe kółeczka na prezenciki dla gości, dokupię wstążkę i migdały i będzie ślicznie, a koszt całości wyjdzie taki co za samo pudełko. Już mi szkoda kasy, nawet jeśli to "zaledwie" 150 zł. Wolę coś innego za to kupić. Poza tym- mieliśmy sajgon z księdzem. 6 tygodni przed ślubem mówię TŻtowi, żeby zadzwonił do tego z mojej parafii i się z nim umówił, żebyśmy licencję dostali (bierzemy ślub poza parafią moja i TŻta). A ten stary grzyb stwierdził, że to za późno, bo on 3 miesiące potrzebuje. Zadzwoniłam ja, żeby sie z nim dogadać, jak TŻtowi się nie udało. A ksiądz zaczyna ściemniać, że on potrzebuje 3 miesiące żeby nas PRZYGOTOWAĆ DO ŚLUBU. Tłumaczę dziadowi, że mamy nauki i poradnię, że chcemy tylko licencję a 2 innych księży nam mówiło, że po to się miesiąc wcześniej wystarczy zgłosić on dalej coś wymyśla, że to jest tyle pracy że on się nie podejmie w TAK KRÓTKIM CZASIE!!! ![]() W końcu odechciało mi się z nim gadać bo na maxa czułam, że facetowi chodzi tylko o kasę w kopertce, to od razu by czas znalazł. Poszliśmy wieczorem do parafii TŻta i jakoś obyło się bez kłopotów, ksiądz tylko powiedział, że faktycznie lepiej by było wcześniej, ale jak mamy nauki itd to zdążymy i jeszcze sam się podjął pisania protokołu, choć to mieliśmy tam gdzie ślub zrobić. Efekt jest taki, że kiądz TŻta dostał 100 zł na zapowiedzi, a zastanawiam się, czy odbierając licencję nie dać mu więcej. A temu mojemu proboszczowi dziś zaniosłam kartkę od zapowiedzi i ani grosza nie dałam- niech spada na drzewo! Co do reszty przygotowań- po licznych perypetiach usatliliśmy jaki będzie tort (okazało się że nie możemy mieć ozdób z marcepanu, bo tort jest na smietanie a marcepan oraz masa cukrowa rozpuszczają śmietanę i nie dało się też jednej bryły zrobić, bo tort jest za duży i by się dół rozjechał na boki). Ostatecznie tort ma być na zewnętrznym stelażu, 4 piętra ale każde osobno, w kolorze kremowym, taki zamszowy a nie błyszczący, a do ozdoby będą czekoladowe róże, z ciemnej czekolady. Wklejam zdjęcia, jak ma to wyglądać- na pierwszym widać dekorację pierwszych trzech pięter a na drugim jest to, co będzie na najwyższym piętrze. Tylko u nas nie będzie napisu a kwiatki będą ciemnobrązowe. Jak Wam się podoba? Co do bukietu- wróciłam do pierwszej koncepcji, chcę zwykłą wiązankę konwalii, a jak nie będzie jeszcze na nie sezonu, to eustomy lub frezje, ewentualnie tulipany, zobaczymy. Byle było mało ozdób! ![]()
#1109 |
Rozeznanie
|
Uuu no to niezłe mieliście przeboje z księdzem
![]() A co do stresu to my mieliśmy z TŻ'tem przedwczoraj 100dniówke do ślubu ![]()
#1110 |
Zadomowienie
|
a nasz slub za 28 dni
-fryzura próbna:jeszcze nie byłam -makijarz próbny:jeszcze nie byłam -poradnia:jeszce nie byliśmy -spowiedz:jeszcze nie byliśmy -tort:pani pytała jaki ma być smak ale powiedziałam:NIE WIEM?! -przystrój samochodu:mam zrobić sama ale jeszcze nie zaczęłam -suknia:mam ![]() -bolerko:zamówione ale jeszcze nie byłam zobaczyć -welon:zamówiony ale nie byłam zobaczyć -fotograf,kamerzysta,zespó ł:jest ale jeszcze nie zadzwoniłam do nich poinformowac,ze zmieniliśmy salę weselną DZIEWCZYNY co się ze mną dzieje..........ślub wogule przestał mnie interesowac
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.