Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 10:59   #3541
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

oj Samoa, kto nie lubi snuć takich planów, marzenia są fajne a kto wie może uda Ci się kiedyś wszystkie swoje wyjazdowe plany zrealizować

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 11:01   #3542
szana
Zadomowienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

na początek co do tego---> http://www.tvn24.pl/-1,1591709,0,1,n...wiadomosc.html
Samciu jak mogłaś zapomnieć o dzieciaczku

wiem,że głupi żart bo to rzeczywiście straszne co się stało,eh ludzie w koło...znieczulica totalna czy jak?

też chcę już chodzić w mojej kurteczce wiosennej!!! powiedzcie kiedy to będzie możliwe??? co z tego,że słońce świeci jak temperatura niska;/

ładna sukienka
http://www.bestbridalprices.com/allu...ml?cPath=1_106 tylko ja ślepa jestem,ceny nie wiedzę

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-03-21 o 11:20
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 11:21   #3543
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
My też mamy zamiar zjeść coś w naszym hotelu, ale bliżej ślubu, bo zamówimy potrawy, które będziemy chcieli do menu

superGratuluję mieszkanka

dobijaj nas tą temperaturą Jak masz zamier powiedzieć, że chodzisz w wiosennej kurteczce to ja chyba zacznę walic głową w ścianę U mnie słoneczko, ale pewnie zimno jak zwykle...Jeszcze Lain takie wieści pogodowe przynosiA ja chcę juz chodzić w moim kurteczko-płaszczyku wiosennym I kupić sobie dizajnerskie okulary przeciwsłoneczne a po co mi jak nie ma wiosny

Chciałam sobie zamówić prenumeratę magazynu Voyage za punkty z Plusa, ale mam ich za mało jeszczeOstatnio wymieniłam na Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami i nawet mi przysłali kartke na święta z podziękowaniami A teraz chciałam na to i myśłałam, że jeszcze mi wystarczy, żeby dac na zwierzątka a okazało się, że podnieśli cenę prenumeraty
Za misesiąc pewnie juz będę miała wystarczającą ilość punktów.

W ogóle wymyśliłam nowy kierunek na wakacje - MarokoŻebym ja tak kiedyś realizowała te moje plany
Samoa, w kurteczce wiosennej i płaszczyku, balerinkach to Ja już śmigam od miesiąca
A jeśli chcesz troszkę 'marokańskich' klimatów to zapraszam do Holandii
Szana, fason sukienki jest okey ale np. ta ilość guzików z tyłu(czy tam kuleczek ozdobnych) nie podoba mi się, a już zwłaszcza na dupencji

Właśnie zrobiłam obiadek, shoarma-pychota!I znikam korzystać z wolnego czasu

Edytowane przez madziulka_
Czas edycji: 2009-03-21 o 11:24 Powód: dopisek
madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 11:35   #3544
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiulek Pokaż wiadomość
natj nie przejmuj sie przygotowaniami do wesela...my poki co mamy sale i orkiestre...reszta stoi w miejscu ...czasu nam wiecznie brakuje zeby zalatwic pozostale kwestie...jedyne co to odnosnie wlasnego M mam lepsza sytuacje bo....wlasnie kupilimsy mieszkanko wszystko juz mamy zalatwione i tylko czekamy az pieniazki pojda i pani da nam klucze a to bedzie najpozniej w srode wiec...bardzo sie ciesze biorac pod uwage ile czasu zajelo nam szukanie mieszkanka a potem formalnosci...dobrze ze to juz za nami...mamy nadzieje ze do swiat wielkanocnych bedziemy juz mieszkac na swoim i zajmiemy sie przygotowaniami do wesela, bo czas leci...
Mysiulek super, że macie już mieszkanko!!!:par ty: teraz możecie się spokojnie zając organizacją weselicha a opowiedz coś więcej o tym Waszym gniazdku na rynku wtórnym kupowane tak? Coś będziecie remontować czy od razu wprowadzacie się na gotowe?

No to ja też się nieśmiało pochwalę też mamy już nasze gniazdko formalności trwały 1,5 miesiąca ale się w końcu udało z tym, że musimy czekać jeszcze 1,5 tygodnia na klucze

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
na początek co do tego---> http://www.tvn24.pl/-1,1591709,0,1,n...wiadomosc.html

wiem,że głupi żart bo to rzeczywiście straszne co się stało,eh ludzie w koło...znieczulica totalna czy jak?

też chcę już chodzić w mojej kurteczce wiosennej!!! powiedzcie kiedy to będzie możliwe??? co z tego,że słońce świeci jak temperatura niska;/

ładna sukienka
http://www.bestbridalprices.com/allu...ml?cPath=1_106 tylko ja ślepa jestem,ceny nie wiedzę
Też nie widzę ceny sukienka bardzo ładna ale ja bym coś pokombinowała jeszcze przy dekolcie
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Samoa, w kurteczce wiosennej i płaszczyku, balerinkach to Ja już śmigam od miesiąca
Szana, fason sukienki jest okey ale np. ta ilość guzików z tyłu(czy tam kuleczek ozdobnych) nie podoba mi się, a już zwłaszcza na dupencji

Właśnie zrobiłam obiadek, shoarma-pychota!I znikam korzystać z wolnego czasu
Uuuuu Shoarma! a masz jakiś sprawdzony przepis?

A tak w ogóle to dzień doberek w ten piękny słoneczny dzień
Stary 2009-03-21, 11:43   #3545
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
No to ja też się nieśmiało pochwalę też mamy już nasze gniazdko formalności trwały 1,5 miesiąca ale się w końcu udało z tym, że musimy czekać jeszcze 1,5 tygodnia na klucze

Też nie widzę ceny sukienka bardzo ładna ale ja bym coś pokombinowała jeszcze przy dekolcie

gratulacje mieszkanka!!! jak to zrobiłaś? chwal się no

chyba trzeba zadzwonić i zapytać o cenę a co byś z dekoltem zrobiła?
Stary 2009-03-21, 11:52   #3546
centipede
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje mieszkanka!!! jak to zrobiłaś? chwal się no

chyba trzeba zadzwonić i zapytać o cenę a co byś z dekoltem zrobiła?
Dziękuję szana poszczęściło nam się, naprawdę. Jednak marzenia się czasem spełniają! nawet nie przypuszczaliśmy, że uda nam się tak szybko, myśleliśmy że może przed ślubem jakiś czas...a tu przez czysty przypadek dowiedzieliśmy się, że jest takie mieszkanko na sprzedaż i to bez pośredników i od razu nam się spodobało, jak tylko zobaczyliśmy. Później latanie za formalnościami, banki itd. ale wszystko dobrze się skończyło. Oczywiście nie obyło się bez przygód, a nerwy były straszne przez ten cały okres. Teraz czekamy na klucze i będziemy wprowadzać TŻcika bo ja do ślubu z rodzicami będę mieszkać, ale napewno będę tam spędzać na razie bardzo dużo czasu

Szanuś jeśli chodzi o dekolt to mi się podoba jak u góry ta tasiemka pod biustem jest że tak powiem na około pod biustem i przez plecy i to jedyne co bym zmieniła a tak to suknia naprawdę śliczna, ma coś w sobie
Stary 2009-03-21, 12:02   #3547
szana
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję szana poszczęściło nam się, naprawdę. Jednak marzenia się czasem spełniają! nawet nie przypuszczaliśmy, że uda nam się tak szybko, myśleliśmy że może przed ślubem jakiś czas...a tu przez czysty przypadek dowiedzieliśmy się, że jest takie mieszkanko na sprzedaż i to bez pośredników i od razu nam się spodobało, jak tylko zobaczyliśmy. Później latanie za formalnościami, banki itd. ale wszystko dobrze się skończyło. Oczywiście nie obyło się bez przygód, a nerwy były straszne przez ten cały okres. Teraz czekamy na klucze i będziemy wprowadzać TŻcika bo ja do ślubu z rodzicami będę mieszkać, ale napewno będę tam spędzać na razie bardzo dużo czasu

Szanuś jeśli chodzi o dekolt to mi się podoba jak u góry ta tasiemka pod biustem jest że tak powiem na około pod biustem i przez plecy i to jedyne co bym zmieniła a tak to suknia naprawdę śliczna, ma coś w sobie
to tym bardziej gratuluje skoro takie szczęście mieliście! no tak,zawsze przeszkody muszą być i nerwy;/ pewnie przez jakieś formalności...w urzędach tak to wygląda niestety najważniejsze,że macie już mieszkanko,że Twój TŻ się wprowadza niedługo a Ty zaraz po slubie a za ten czas będziecie se urządzać a musicie coś remontować? czy wystarczy meble "włożyć" i jest super?

co do sukni to już rozumiem ładnie by było z tą tasiemką,też racja
a ja jak tak teraz na nią patrze to bym chyba trochę pomarszczyła między piersiami,żeby zrobiło się lekkie "wcięcie"-jeśli wiesz o co mi chodzi
Stary 2009-03-21, 12:17   #3548
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
oj Samoa, kto nie lubi snuć takich planów, marzenia są fajne a kto wie może uda Ci się kiedyś wszystkie swoje wyjazdowe plany zrealizować
akurat Maroko to nie jest plan nie do zrealizowaniaMyślę, że cały basen morza Śródziemnego zwiedzimy, bo ję sie tylko moich planów dotyczących innych kontynentówA juz jak Lain pokazała ta stronkę Logostour to ja o niczym innym nie myślę, tylko o kombinowaniu kasy Ale sa jeszcze takie przyziemne sprawy jak mieszkanie, jedzenie, ubranie...niestety:rolley es:Szkoda, że życie jest takie krótkie
Tż chyba zmieni pracę i patrzyłam na Maroko, bo może byśmy sie na tydzień wyrwali w kwietniu, albo do Egiptu, bo nie będziemy mieli wakacji w wakacje jak zmieni. Tylko jak przyjedzie to z nim pogadam, bo nie wiem czy jak złoży wypowiedzenie to może wykorzystać urlop, ale zdaje się, że ludzie tak robią i tak chyba zrobił w poprzedniej pracy.

Cytat:

ładna sukienka
To nie ja byłam w tym samolocie, bo ja bym leciała w przeciwnym kierunku
Ale nieźle...babka Samoanka, ok, może szok poporodowy, ale ludzieNIe znam sie za bardzo, ale poród jest raczej z deka ochydny - pełno krwi i różne flaki i każdy sobie obok tego tak przechodził i olewka?Dziwne.

A suknia ładnaPo cenę musisz zadzwonić
Madziulka się przyczepiła do guziczków na pupie - a ja powiem, że mi sie te guziczki kojarzą z tymi na sutannie księży I pronovias tez ma tkaie guziczki

Cytat:
o Tyyyyyy, od miesiąca I jeszcze do tego masz fontanne czekoladową życie jest okrutne i niesprawiedliwe
Haha ale ja nie chcę się zjarać Chociaż....

Cytat:
o jak super Napiszcie ile macie pokoi, jak macie rzuty to w ogóle super Bardzo się cieszę, że Wam się tak udało załatwić
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 12:19   #3549
Elitka4
Rozeznanie

Mysiulek i Centipede, ale macie fajnie. My jeszcze nie mamy zdolności kredytowej, więc możemy sobie tylko pomarzyć. Pocieszające jest jednak, że z tego co piszecie to całe załatwianie nie trwa aż tak długo jak myślałam. My jak już Ja będę miała umowę o pracę i TŻ przerobią na czas nieokreślony, to planujemy wziąć kredyt tak na wiosnę, żeby do slubu zdążyć urządzić.

Cytat:
A Ja cały czas myślałam, że jesteś młodsza ode mnie

Cytat:
A co to jest Shoarma i jak to się robi i je?

U mnie też świeci słoneczko. Ja dzisiaj wstałam o 9:00 rano a poszłam spać około północy. Ale już mam wszystkop posprzątane, zaraz idę trochę poprasować - nienawidzę prasowania ale co zrobić, trzeba.

No i hit dnia. Idę dzisiaj o 14:00 na aerobic
Mama spotkała rano sołtysa i jej powiedział, że zorganizował w szkole aerobic i że dużo ludzi idzie. No i Ja też pójdę. A co mi tam. A za tydzień moja mam idzie ze mną. Jak będzie fajnie, to trochę zaoszczędzę, bo we Wro będę chodzić tylko na aquarobic (od kwietnia planuję jak zmienimy siedzibę w pracy i będę miała 10 minut do basenu), a w soboty będę się aerobicować.

A teraz gorsza wiadomość. Pisałam pracę mgr na moim lapku i potem skopiowałam ją na pendrive (na wszelki wypadek na mój i na TŻ) i dzisiaj chciałam na stacjonarnym coś dopisać i wiecie co? Wiecie jaka ze mnie idiotka!? Pisałam pracę w nowym office a tu na komoputerze mam starego office'a i kurde g*** sobie dopiszę. Ale jestem głupek

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2009-03-21 o 12:24
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 12:31   #3550
szana
Zadomowienie

Cytat:
akurat Maroko to nie jest plan nie do zrealizowaniaMyślę, że cały basen morza Śródziemnego zwiedzimy, bo ję sie tylko moich planów dotyczących innych kontynentówA juz jak Lain pokazała ta stronkę Logostour to ja o niczym innym nie myślę, tylko o kombinowaniu kasy Ale sa jeszcze takie przyziemne sprawy jak mieszkanie, jedzenie, ubranie...niestety:rolley es:Szkoda, że życie jest takie krótkie
Tż chyba zmieni pracę i patrzyłam na Maroko, bo może byśmy sie na tydzień wyrwali w kwietniu, albo do Egiptu, bo nie będziemy mieli wakacji w wakacje jak zmieni. Tylko jak przyjedzie to z nim pogadam, bo nie wiem czy jak złoży wypowiedzenie to może wykorzystać urlop, ale zdaje się, że ludzie tak robią i tak chyba zrobił w poprzedniej pracy.

To nie ja byłam w tym samolocie, bo ja bym leciała w przeciwnym kierunku
Ale nieźle...babka Samoanka, ok, może szok poporodowy, ale ludzieNIe znam sie za bardzo, ale poród jest raczej z deka ochydny - pełno krwi i różne flaki i każdy sobie obok tego tak przechodził i olewka?Dziwne.

A suknia ładnaPo cenę musisz zadzwonić
Madziulka się przyczepiła do guziczków na pupie - a ja powiem, że mi sie te guziczki kojarzą z tymi na sutannie księży I pronovias tez ma tkaie guziczki
jasne,że ludzie tak robią,na koniec biorą urlop i spoko,tylko nie wszędzie tak chcą dawać,robią problemy itd.. ale Wam się na pewno uda! i pojedziecie w piękna podróż ahh...też tak chcę!!! tylko ,że my z TŻ teraz chcemy zaoszczędzać na ślub itd a po ślubie trochę pojeździć bez bejbika a potem z bejbikiem jak już będzie teraz zosaje nam morze Bałtyckie na wakacje
No dokłądnie-Ci ludzie mnie dziwią! przecież to i słychac i widać taki poród(że tak powiem) znieczulica albo co??? chyba,że ona urodziłą w WC,nie było nic słychać a nikt po niej nie był tam...eh nie wiem sama ;/ pewnie dla niej był to szok bo jednak wróciłą potem po dziecko,na szczęscie wszystko się dobrze skończyło.
mnie tam guziczki nie odstrasają nawet mi sie podobają w sukni mojej przyszłej szwagierki też były i powiem nawet że na żywo wyglądają lepiej,tak uroczo ale każdy ma swoje zdanie teraz tylko mi się trochę ten dekold nie podoba,wolała bym żeby był troszeczke niżej(chyba ,że to tylko tak wygląda) bo widać jakby był prawie do szyji-albo tylko ja tak widzę a no po cenę dzwonić trzeba

Elitko super,aerobik wpływa korzystnie na samopoczucie przynajmniej ja tak mam:P
Stary 2009-03-21, 12:35   #3551
centipede
Zadomowienie

Cytat:
to tym bardziej gratuluje skoro takie szczęście mieliście! no tak,zawsze przeszkody muszą być i nerwy;/ pewnie przez jakieś formalności...w urzędach tak to wygląda niestety najważniejsze,że macie już mieszkanko,że Twój TŻ się wprowadza niedługo a Ty zaraz po slubie a za ten czas będziecie se urządzać a musicie coś remontować? czy wystarczy meble "włożyć" i jest super?

co do sukni to już rozumiem ładnie by było z tą tasiemką,też racja
a ja jak tak teraz na nią patrze to bym chyba trochę pomarszczyła między piersiami,żeby zrobiło się lekkie "wcięcie"-jeśli wiesz o co mi chodzi
Było dokładnie tak jak piszesz urzędy, urzędy i jeszcze raz urzędy Można zwariować! Rządzą się swoimi prawami Mieszkanko musimy trochę odświeżyć, to znaczy pomalować ściany w pokojach, ale żadnych większych remontów na szczęście. No i część mebli musimy sobie skombinować, bo trochę już mamy. Teraz rozglądamy się za lodówką Do ślubu myślę, że będzie już wszystko zrobione "po naszemu", a skoro TŻ będzie tam mieszkać to na spokojnie, bez nerwów będzie można wszystko robić

Takie marszczenia na dekolcie ślicznie wyglądają! ciekawe ile kosztowałoby uszycie takiej sukienki
Cytat:
o jak super Napiszcie ile macie pokoi, jak macie rzuty to w ogóle super Bardzo się cieszę, że Wam się tak udało załatwić
Dziękuję Samoa w ogóle dziękuję Kochane za zainteresowanie:cmo k: Mieszkanko ma 3 pokoje, jeden przedpokój, kuchnię i łazienkę. Czyli będziemy mieć swoją sypialnię, salon i pokoik dla dziecka aaa i jeszcze piwniczkę mamy na ogóreczki bo jesteśmy ogórkożercami i malutki balkon
hmmm...co by tu jeszcze napisać... jest tak jak chcieliśmy na ostatnim piętrze (czwartym) i z tego się bardzo cieszymy bo nie będzie hałasów z góry i w ogóle. I lokalizacja bardzo fajna, bo sklepów dookoła trochę jest, zaraz przy osiedlu jest szkoła podstawowa, gimnazjum, na osiedlu jest przedszkole a po drugiej stronie ulicy jest liceum (ale takie gorsze trochę, także to akurat mi obojętne). No i TŻcik ma stamtąd 10 minut piechotą do pracy a skoro są szkoły zaraz obok to może i ja się tam gdzieś załapię do pracy na nauczycielkę i miałabym rzut beretem do pracy. Mieszkanko jest jasne, cieplutkie i bardzo zadbane bo od porządnych ludzi.
Połączenie autobusowe bardzo dobre z tego względu że jest przy głównej trasie i w okolicy jest trochę zakładów pracy także z autobusami nie będzie problemu. Jest trochę na uboczu mojego miasteczka, ale to chyba nie będzie aż taki problem.
Ogólnie, nasze wymarzone mieszkanko

Elitko na pewno uda Wam się z mieszkankiem! zobaczysz, że może nawet szybciej niż myślisz! ja mieszkam w małym miasteczku a Ty we Wrocławiu także nawet sobie nie wyobrażam ile u Was trzeba mieć zdolności, żeby sobie kupić mieszkanie. Podejrzewam, że nawet nie ma co porównywać.
A danie o którym pisze Madzia to pyszne mięsko w kawałkach, opiekane, do tego ryż albo frytki, pyszna surówka i sosy np czosnkowy czy słodko-kwaśny. Przynajmniej ja taką jadałam
Eluś możesz sobie zapisać w nowym Officie w wersji zgodnej z tą starszą. Ja tak robię, bo też często jestem w takiej sytuacji.

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2009-03-21 o 12:41
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 12:54   #3552
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Mysiulek i Centipede, ale macie fajnie. My jeszcze nie mamy zdolności kredytowej, więc możemy sobie tylko pomarzyć. Pocieszające jest jednak, że z tego co piszecie to całe załatwianie nie trwa aż tak długo jak myślałam. My jak już Ja będę miała umowę o pracę i TŻ przerobią na czas nieokreślony, to planujemy wziąć kredyt tak na wiosnę, żeby do slubu zdążyć urządzić.

A Ja cały czas myślałam, że jesteś młodsza ode mnie

A co to jest Shoarma i jak to się robi i je?

A teraz gorsza wiadomość. Pisałam pracę mgr na moim lapku i potem skopiowałam ją na pendrive (na wszelki wypadek na mój i na TŻ) i dzisiaj chciałam na stacjonarnym coś dopisać i wiecie co? Wiecie jaka ze mnie idiotka!? Pisałam pracę w nowym office a tu na komoputerze mam starego office'a i kurde g*** sobie dopiszę. Ale jestem głupek
no jejku to nie ja, to moja samoańska kuzynka noooooJak chcesz to Ci przerobieten plik z nowego na starego office'aWyślij na gmaila.
Fajnie, że macie takie plany z mieszkankiemObydwoje pracujecie to dacie radięA we Wrocławiu macie zamiar kupić?
Dla mnie shoarma to taki gyros ze sphinxa

Cytat:
jasne,że ludzie tak robią,na koniec biorą urlop i spoko,tylko nie wszędzie tak chcą dawać,robią problemy itd.. ale Wam się na pewno uda! i pojedziecie w piękna podróż ahh...też tak chcę!!! tylko ,że my z TŻ teraz chcemy zaoszczędzać na ślub itd a po ślubie trochę pojeździć bez bejbika a potem z bejbikiem jak już będzie teraz zosaje nam morze Bałtyckie na wakacje
no własnie u tz spodziewam sie wielkich problemów niestety, bo ostatnio ma straszny zapieprz i zostaje dużo po godzinach a ja już odchodzi to pewnie będą chcieli, żeby kogos przeszkolił na swoje miejsce i go tak łatwo ni epuszczą tylko do końca będa chcieli trzymać...zaraz przyjedzie to pogadamy( w ogóle musimy pogadać czy zmienia pracęAle ja jestem na tak)

Cytat:
Dziękuję Samoa w ogóle dziękuję Kochane za zainteresowanie:cmo k: Mieszkanko ma 3 pokoje, jeden przedpokój, kuchnię i łazienkę. Czyli będziemy mieć swoją sypialnię, salon i pokoik dla dziecka aaa i jeszcze piwniczkę mamy na ogóreczki bo jesteśmy ogórkożercami i malutki balkon
hmmm...co by tu jeszcze napisać... jest tak jak chcieliśmy na ostatnim piętrze (czwartym) i z tego się bardzo cieszymy bo nie będzie hałasów z góry i w ogóle. I lokalizacja bardzo fajna, bo sklepów dookoła trochę jest, zaraz przy osiedlu jest szkoła podstawowa, gimnazjum, na osiedlu jest przedszkole a po drugiej stronie ulicy jest liceum (ale takie gorsze trochę, także to akurat mi obojętne). No i TŻcik ma stamtąd 10 minut piechotą do pracy a skoro są szkoły zaraz obok to może i ja się tam gdzieś załapię do pracy na nauczycielkę i miałabym rzut beretem do pracy. Mieszkanko jest jasne, cieplutkie i bardzo zadbane bo od porządnych ludzi.
Połączenie autobusowe bardzo dobre z tego względu że jest przy głównej trasie i w okolicy jest trochę zakładów pracy także z autobusami nie będzie problemu. Jest trochę na uboczu mojego miasteczka, ale to chyba nie będzie aż taki problem.
no to superMy tez chcemy 3-pokojowe mieszkanko na początekI w ogóle, że w takim dobrym punkcie Wam się udałoSuperTez bym chciała kupic mieszkanko blisko szkoły, sklepów i przystanków.
Ale Wam fajnie
Stary 2009-03-21, 12:55   #3553
kaska87
Zakorzenienie

u mnie śliczna wiosna się zrobiła Kasiunia nawet okna w całym domu umyła a dużo ich mam

ja też chcę urządzać nasz domek zazdroszczę Wam! my już niedługo z TZ-em pracy zaczynamy szukać i będziemy mieszkali z rodzicami, więc na pewno odłożymy na sypialnię, kuchnię i coś tam później po ślubu będzie mniej do zrobienia

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-21 o 12:59
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 13:07   #3554
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Eluś możesz sobie zapisać w nowym Officie w wersji zgodnej z tą starszą. Ja tak robię, bo też często jestem w takiej sytuacji.
No Ja wiem, że tak można, bo sama tak już robiłam i właśnie dlatego piszę, że jestem idiotka bo nie pomyślałam o tym, żeby na pen drive zapisać swoją pracę w starej wersji i teraz mam problem. TŻ też nie ma tego nowego offica. Może w pracy mi się uda, ale to też będzie mały problem, bo ostatnio nam zakazali używać służbowych komputerów do celów prywatnych i nie możemy nic zgrywać na i z własnych pen driveów. Muszę poprosić o specjalne pozwolenie Ale
Stary 2009-03-21, 13:08   #3555
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a skad to wiesz
masz juz ustalone menu i znasz ceny jakie beda w 2010?
Menu juz ustalone mamy. A ceny juz wiem jakie sa bo już sie orientowałam i część rzeczy juz mam kupionych dla kucharek znaczy sie jedzenia.

Z kuvharkami jest tak ze nie płaci sie za osobe... Płaci sie na ile ma sie os ób kucharka wylicza ile jedzenia Ty to kupujesz ona robi. Za sama kucharke płace 2000tysiace razem z pomocami a to 6 tysiecy to juz na samo jedzenie. W restauracjach natomiast jest ak ze płacicie tez za robocizne i oczywiscie marze na jedzenie. I macie w tym alkohole i soki. My nie. Kucharka samo zarcie a Tz sam płaci za alkohol i napoje. To tak wychodzi...

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-03-21 o 13:13
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 13:11   #3556
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
No Ja wiem, że tak można, bo sama tak już robiłam i właśnie dlatego piszę, że jestem idiotka bo nie pomyślałam o tym, żeby na pen drive zapisać swoją pracę w starej wersji i teraz mam problem. TŻ też nie ma tego nowego offica. Może w pracy mi się uda, ale to też będzie mały problem, bo ostatnio nam zakazali używać służbowych komputerów do celów prywatnych i nie możemy nic zgrywać na i z własnych pen driveów. Muszę poprosić o specjalne pozwolenie Ale
nie weim czy przeczytałaś - jak wyślesz na gmaila to Ci go zapisze w starym office i otworzysz
Stary 2009-03-21, 13:12   #3557
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Menu juz ustalone mamy. A ceny juz wiem jakie sa bo już sie orientowałam i część rzeczy juz mam kupionych dla kucharek znaczy sie jedzenia.
i nie zzielenieje przez 1,5 roku żartuję

Jozia a za salę ile płacisz? Bo ja płacę 12.000 i mam wszystko a Ty za żarcie 6.000+2.000 kucharka a sala pewnie też kosztuje 2.000-3.000 więc na jedno wyjdzie, więc po co się bawić?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-21 o 13:14
Stary 2009-03-21, 13:12   #3558
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość

Z kuvharkami jest tak ze nie płaci sie za osobe... Płaci sie na ile ma sie os ób kucharka wylicza ile jedzenia Ty to kupujesz ona robi. Za sama kucharke płace 2000tysiace razem z pomocami a to 6 tysiecy to juz na samo jedzenie. W restauracjach natomiast jest ak ze płacicie tez za robocizne i oczywiscie marze na jedzenie. I macie w tym alkohole i soki. My nie. Kucharka samo zarcie a Tz sam płaci za alkohol i napoje. To tak wychodzi...
półtora roku wcześniej kupiłaś jedzenie:e ek:
Stary 2009-03-21, 13:17   #3559
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
półtora roku wcześniej kupiłaś jedzenie:e ek:
sery pleśniowe będą żarcik

a my właśnie z TZ będziemy mieli tacki z serami różnymi

Stary 2009-03-21, 13:17   #3560
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

o kurcze, za rzadko tu zaglądam , tyle piszecie a ja nic i w zapomnienie odejdę)) muszę się poprawić ;p

centipede gratuluję!

mam salę na 7 sierpnia, orkiestrę wstępnie (ale jeszcze się waham...) i z kucharką dziś ostatecznie będziemy rozmawiać. a samo menu, już tak dokładniej, ustalamy jakieś 3 miesiące przed weselem, także wtedy dostaniemy listę produktów a tak czy inaczej cena gotowania się nie zmieni.

wiem też , że na ślubie zaśpiewa mi siostra mojej przyjaciółki, piękny sopran . i może skrzypce będą...

nie wiem, czy w tym wątku już coś mówiłyście na ten temat, ale macie już świadków?czy tak jak ja jeszcze czekacie z tym... ? sama już nie wiem, mam mętlik w głowie.

a co do tej sytuacji z kuzynką Tż, to nie jest tak źle. Nie jest to najbliższa rodzina, także niewiele gości nam "zabierze"

ależ to słońce pięknie świeci, tylko zimno...

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 13:32   #3561
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
nie weim czy przeczytałaś - jak wyślesz na gmaila to Ci go zapisze w starym office i otworzysz
Wysłałam Ci mojego maila na pw. Możemy tak zrobić, czy wolisz na gmail?
Stary 2009-03-21, 13:36   #3562
chilanes
Zakorzenienie

dlaczego nie można wyjąć macicy i zostawić ja na czas menstruacji w szafce np! Się pytam dlaczego
Zarezerwowaliśmy fotografa pozostał Dj i Kościół

My już świadków mamy, świadkowie wiedzą o swojej roli, zgodzili się, mnie moja świadkowa rozczuliła, bo chyba bardzo się swoją rolą przejęła

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-21 o 13:41
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 13:41   #3563
szana
Zadomowienie

Cytat:
Było dokładnie tak jak piszesz urzędy, urzędy i jeszcze raz urzędy Można zwariować! Rządzą się swoimi prawami Mieszkanko musimy trochę odświeżyć, to znaczy pomalować ściany w pokojach, ale żadnych większych remontów na szczęście. No i część mebli musimy sobie skombinować, bo trochę już mamy. Teraz rozglądamy się za lodówką Do ślubu myślę, że będzie już wszystko zrobione "po naszemu", a skoro TŻ będzie tam mieszkać to na spokojnie, bez nerwów będzie można wszystko robić

Takie marszczenia na dekolcie ślicznie wyglądają! ciekawe ile kosztowałoby uszycie takiej sukienki

Jejku jak opisujesz to wszystko to brzmi super! czyli teraz powolutku szukać innych mebelków i nic więcej do szczęścia jak narazie nie trzeba:d tylko ślub rzecz jasna
wspaniałe miejsce jak ja bym tak chciała...ciekawe kiedy ja z TŻ będziemy mieć taką zdolność kredytową by podnieść domek u dziadków albo kupić mieszkanko swoje...ale wszystko przed nami
A ile Ty masz latek jeśli można wiedzieć?
W ten sam dzień ślubujemy a Ty już masz takie start w nowe życie,nowe mieszkanko..eh też tak chcę

nawet nie wiem ile uszycie takiej sukienki by kosztowało,ale ja nie znam żadnej krawcowej co suknie ślubne szyje dlatego o uszyciu nie myślę jak narazie...
Stary 2009-03-21, 13:45   #3564
Elitka4
Rozeznanie

Samoa, Ja teraz lecę się pocić na aerobicu. Jak wrócę, to wyślę Ci ten plik tam gdzie wolisz. buziak raz jeszcze
Stary 2009-03-21, 13:52   #3565
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Mysiulek super, że macie już mieszkanko!!!:par ty: teraz możecie się spokojnie zając organizacją weselicha a opowiedz coś więcej o tym Waszym gniazdku na rynku wtórnym kupowane tak? Coś będziecie remontować czy od razu wprowadzacie się na gotowe?

Shoarma kupuje gotową w sklepie z mięsami..
Tam jest papryczka i jakieś przyprawy-pachnie pięknie!
Zrobie fotkę i wstawię, ja zrobiłam z takim specjalnym chińskim makaronem, ale myślę że z takim z zupek chińskich też byłoby okey

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio kupiłam cer camembert czy coś takiego i jest fuj, ale fajnie że będziecie mieć sery( do winka super).

Suknia która wstawiła szana jest okey, tak jak pisałam ale jakoś te guziczki mi się rzuciły w oczy-a to tylko zdjęcie w rzeczywistości z pewnością wygląda to fajniej.
A suknie Pronovias to bajka

Przed chwilką wróciłam z rowerowego spacerku i wiecie co widziałam parę dziewczyn w UWAGA bluzeczkach an szelkach, mini(bez rajstop) i sandały!Kilku Panów natomiast ubranych w krótki rękaw i szorty
Aż tak ciepło to mi nie jest jeszcze, ale zgrzałam się troszkę po tym pedałowaniu

Jozia a co to za jedzonko kupujecie 1,5 roku wcześniej?

Stary 2009-03-21, 13:56   #3566
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

heh

My tez będziemy miec serki

Cytat:
Wysłałam Ci mojego maila na pw. Możemy tak zrobić, czy wolisz na gmail?
wysłałam Ci mojegoJa też zaraz się zmywam, bo tz przyjechał to jak będe na necie i będzie plik od Ciebei to Ci go zrobię

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
dlaczego nie można wyjąć macicy i zostawić ja na czas menstruacji w szafce np! Się pytam dlaczego
Zarezerwowaliśmy fotografa pozostał Dj i Kościół

My już świadków mamy, świadkowie wiedzą o swojej roli, zgodzili się, mnie moja świadkowa rozczuliła, bo chyba bardzo się swoją rolą przejęła
jak to nie można jak można
Nasi tez juz wiedzą, chyba

Cytat:

Przed chwilką wróciłam z rowerowego spacerku i wiecie co widziałam parę dziewczyn w UWAGA bluzeczkach an szelkach, mini(bez rajstop) i sandały!Kilku Panów natomiast ubranych w krótki rękaw i szorty
Aż tak ciepło to mi nie jest jeszcze, ale zgrzałam się troszkę po tym pedałowaniu

a ja byłam otworzyć bramę tz two i ijes tciepło, ze bez czapki byłam
Stary 2009-03-21, 13:57   #3567
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a ja byłam otworzyć bramę tz two i ijes tciepło, ze bez czapki byłam
cóż za wyczyn nie żeby był już prawie kwiecień

ciekawa jestem jak tam sytuacja u Gosi, mam nadzieję, że TZ zmądrzeje

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-21 o 13:59
Stary 2009-03-21, 14:40   #3568
madziulka_
Zakorzenienie

Żeby nie było shoarma Madziulki
(dodawałam jeszcze sambal, curry i przyprawę 'chińską'-było pyszne).

Nom ciekawe co u Gosi
A tymczasem miłej soboty, do Nas przychodzą dzisiaj znajomi więc mnie już dzisiaj nie będzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00105.jpg (78,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00104.jpg (79,6 KB, 10 załadowań)

Stary 2009-03-21, 14:41   #3569
angel166
Zakorzenienie

u mnie tez słoneczko świeci i 12stopni a wogole gdzie planujecie miesiac miodowy?

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2009-03-21 o 14:44
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 14:55   #3570
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
u mnie tez słoneczko świeci i 12stopni a wogole gdzie planujecie miesiac miodowy?
Egipt or Bali or Tunezja ale nie będzie to miesiąc tylko tydzień-bo ja dłużej nie wytrzymam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości