Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 10:21   #2281
orzeszek01
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

R.

I.dwie kromy grahama posmarowane cienko maslem,serek wiejski200g,cynamon,2lyzk i otrebow jablkowych
II. pol makreli,marchewka,jablko| (chyba polaczylam tluszcze z weglami tutaj..to bardzo zle?)
III. warzywa na patelnie,piers z kurczaka gotowana na teflonie,kropla oliwy
IV.pol kostki chudego twarogu,cynamon,marchewka
V.tunczyk wsw

mozna prosic o ocene?cz to laczenie wegli z tluszczami jak w 2sniadaniu jest bardzo niekorzystne dla chudniecia?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 11:33   #2282
ingaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
iza, kika- ślicznie jak zwykle
dziś piątek, ale u mnie niezbyt postnie... no cóż, (jeszcze) Peeeeeeeeeeee:

Iśn: 200g płatków (cheerios, gold & snow flakes, chocapic duo, cini minis, BF) z jogurtem waniliowym, garścią rodzynek, suszonej żurawiny, daktyli i fig + 2 łyżki nutelli; duży banan, bounty

IIśn: 1. paluch wieloziarnisty 140g z masłem, serkiem pomidorowo-koperkowym, szynką, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i keczupem; kubuś
2. drożdżówa z masą makową, kruszonką i lukrem, mleko waniliowe
3. /fakultety/ 7 days choco, serek hommi z rodzynkami o smaku sernika, kbw

o: zabielana zupa jarzynowa z furą warzyw, zacierką i mięchem; smażony dorsz w cieście naleśnikowym, kus kus z warzywami, zasmażane buraczki ze śmietaną, kilka ogórków konserwowych; leon truskawkowy
d: bajaderka, kawał rolady tiramisu z kremem ; 2 paski czekolady z orzechami, kakao na mleku 3,2%

p: 3 duże naleśniki z mięsem, żółtym serem i keczupem; 2 gotowane parówki z musztardą, kroma chleba z masłem

k: 2 kromy chleba razowego z ziarnami z masłem, sałatą i żółtym serem, micha babcinych śledzi w oleju i pomidorach i cebuli; kawał kiełbasy z chrzanem, herbata z cytryną i cukrem

teraz paczka wafli orzechowych w czekoladzie i pierniki w czeko (już tradycyjnie )

mmm smaczny ten Twój jadłospisik
jeśli wolno zapytać.. to czy szybko na tym tyjesz?
ja z dnia na dzień przeszłam na P i jestem całkiem w tym zagubiona.. boje sie że przegne w drugą stronę dlatego o to zapytałam.. wydaje mi się, że gdybym wprowadziła takie jedzenie jak Ty do mojego codziennego repertuaru to bym niestety baaardzo szybko nadrobiła wszystkie kilogramy z nawiązką (biorąc pod uwagę mój tragiczny metabolizm)
ingaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 12:07   #2283
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
R.

I.dwie kromy grahama posmarowane cienko maslem,serek wiejski200g,cynamon,2lyzk i otrebow jablkowych
II. pol makreli,marchewka,jablko| (chyba polaczylam tluszcze z weglami tutaj..to bardzo zle?)
III. warzywa na patelnie,piers z kurczaka gotowana na teflonie,kropla oliwy
IV.pol kostki chudego twarogu,cynamon,marchewka
V.tunczyk wsw

mozna prosic o ocene?cz to laczenie wegli z tluszczami jak w 2sniadaniu jest bardzo niekorzystne dla chudniecia?
bardzo ładnie a co do połączenia tł + ww, nic się nie stało, wątpię, żebyś przez to nie schudła aha, na obiad bym spokojnie dała więcej oliwy

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 12:30   #2284
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
bardzo ładnie a co do połączenia tł + ww, nic się nie stało, wątpię, żebyś przez to nie schudła aha, na obiad bym spokojnie dała więcej oliwy
dziekuje

Stary 2009-03-21, 12:37   #2285
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
dziekuje
a jak waga, moja kochana Orzeszku?

Stary 2009-03-21, 12:47   #2286
star15
Zakorzenienie

Cytat:
a jak waga, moja kochana Orzeszku?
O właśnie, przyłączam się do pytania Izy wzoruję się częściowo na Twoich jadłospisach - jestem więc ciekawa, w jakim tempie chudniesz
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 12:49   #2287
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
O właśnie, przyłączam się do pytania Izy wzoruję się częściowo na Twoich jadłospisach - jestem więc ciekawa, w jakim tempie chudniesz
a Ty ;>?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 12:53   #2288
star15
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty ;>?
Wstyd się przyznac.. wtedy rzuciłam dietę i zaczęłam jeśc.. dużo za dużo ; ) właściwie nie wiem, czemu tak się stało. Ale wzięłam się w garśc. Dopiero od zeszłej środy jestem z powrotem na R.- wagi na razie nie kontroluję, boję się
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-03-21 o 12:54
Stary 2009-03-21, 13:10   #2289
GummyKammy
Zakorzenienie

To moze wkleje wczorajsze, rowniez grzeszne xD P

Sn; 2 tosty. ( 1; z maselkiem, salami,serem zoltym i dzemem truskawkowym
2; z maselkiem,kielbasa wiejska i chrzanem. )
+ serek homo truskawkowy 200g z mala garscia rodzynek w czeko.

2Sn; (w szkole) Podwojna kanapka z maslem, serem zoltym i dzemem brzoskwiniowym, kilka krowek & zelek od kolezanki, monte drink.

zakupy/ paczka 70g paluszkow z makiem, czkekoladowy lizak w ksztalcie serduszka i mala buteleczka mleka sojowego czekoladowego.

ob: zabielana zupa jerzynowa z ziemniaczkami,
frytki z sosem czosnkowym z ziolami, kawalek rybki w ciescie.
d: cappucino, lod rozek + kilka orzechow w czekoladzie.

/filizanka orzechow nerkowca, czekolada na goraco aero. /

p: 1 nalesnik z dzemem truskawkowym,bita smietana i cynamonem, kawalek kurczaka w ostrej panierce, kromka chleba z maselkiem,salami i serem zoltym.

(w kinie) : paczka chipsow 225g na pol z kolezanka, kwasne zelki, troche popcornu solonego, 2 kartoniki soczku pomaranczowego. Po kinie wpadly jeszcze 2 galki lodow czekoladowych z jakims pysznym sosem ktorego nie jestem w stanie opisac

k: 2 jajka w majonezie z keczupem,kawalek kurczaka w panierce jw.,kromka chleba z maselkiem,twarogiem poltlustym i sosem toffi.

i po kolacji z racji malej imprezki z kolezanka wpadl szampan, pringlesy i duuuzo nie zdrowej coli

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 13:20   #2290
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
z moim baardzo spowolnionym metabolizmem nie chudne zbyt szybko.waga przez bardzo bardzo bardzo dlugo okres czasu stala jak zakleta az wreszcie ruszylodołączyłam interwały i trening na rowerku stacjonarnym, moze to tez sie do tego przyczynia.
nie chce zapeszac, ale narazie 1kg tygodniowo.

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-03-21 o 13:22
Stary 2009-03-21, 13:23   #2291
star15
Zakorzenienie

Cytat:
z moim baardzo spowolnionym metabolizmem nie chudne zbyt szybko.waga przez bardzo bardzo bardzo dlugo okres czasu stala jak zakleta az wreszcie ruszylo1kg tygodniowo
To przecież bardzo ładne tempo, idealne wręcz A możesz mi napisać PW ze swoim wzrostem i wagą, kochana, nie byłby to problem?

Studentka
Stary 2009-03-21, 13:30   #2292
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Dzięki Syb za ocenę,dzisiaj na drugie śniadanie też chcę zrobic sałatkę owocową,bo bardzo ja lubię ja i córki,myślicie,że będzie lepiej jak zrobię ją bez banana i zamiast jogurtu naturalnego dodam serek homogenizowany naturalny?Ale przecież serek homogenizowany ma więcej kalorii od jogurtu naturalnego!!!
Czy do tej sałatki owocowej mogę wrzucić orzechy włoskie?
ale nie chodzi moim zdaniem tylko o kalorie, ale o białko, a w takim przypadku serek naturalny homo jest lepszy. Orzechy bym sobie darowała - owoce to ww więc na R nie włączymy ich z tłuszczami (orzechy).

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 13:36   #2293
Trooskaffka
Raczkowanie

Rrrrr..

woda z cytryna

Sniadanie: owsianka z 8 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek otrebow, 250ml mleka 2%, szklanki jagod, pol lyzeczki miodu..

Obiad: gotowana nozka z kurczaka oczywiscie bez skory(duuza byla) , 200g brokula, 30g ryzu brazowego, sosik ( 30g serka wiejskiego, 100ml jogurtu nat, pol lyzeczki miodu, przyprawa risotto).. kawalek jablka..

Podwieczorek (bedzie): serek homo nat z 20g fistaszkow, 2 lyzeczkami zarodkow pszennych

Kolacja (bedzie) ok 170g serka wiejskiego z pomidorem i 2 plastrami wedliny..

Prosze o ocene..

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 13:38   #2294
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
RRRRRR

1. otręby ze śliwkami i mleko 1,5% + 1/4 kostki twarogu (wiem brak warzyw
2. serek homo + słonecznik
3. pałnoziarnisty makaron + pierś z kurczaka + sos bolonese knorr z torebki
4. strasznie się najadłam tym makaronem więc tylko kromka razowego z twarogiem i kilkoma plastrami wędliny drobiowej, sałatka z sałaty+papryki+pomidorów+ czerwonej cebuli.
5. duuuzo wieśniaka + reszta sałatki

ponieważ na mnie działa metoda "kija i marchewki" - więc wyznaczyłam sobie jeden dzień w tygodniu kiedy mogę zjeść coś słodkiego. I to było dziś - 5 małych pączków z marmoladą.
.
Hej - pokusi się ktoś o ocenę?

Stary 2009-03-21, 14:08   #2295
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wstyd się przyznac.. wtedy rzuciłam dietę i zaczęłam jeśc.. dużo za dużo ; ) właściwie nie wiem, czemu tak się stało. Ale wzięłam się w garśc. Dopiero od zeszłej środy jestem z powrotem na R.- wagi na razie nie kontroluję, boję się
rozumiem nie martw się diety masz całe życie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
To moze wkleje wczorajsze, rowniez grzeszne xD P

Sn; 2 tosty. ( 1; z maselkiem, salami,serem zoltym i dzemem truskawkowym
2; z maselkiem,kielbasa wiejska i chrzanem. )
+ serek homo truskawkowy 200g z mala garscia rodzynek w czeko.

2Sn; (w szkole) Podwojna kanapka z maslem, serem zoltym i dzemem brzoskwiniowym, kilka krowek & zelek od kolezanki, monte drink.

zakupy/ paczka 70g paluszkow z makiem, czkekoladowy lizak w ksztalcie serduszka i mala buteleczka mleka sojowego czekoladowego.

ob: zabielana zupa jerzynowa z ziemniaczkami,
frytki z sosem czosnkowym z ziolami, kawalek rybki w ciescie.
d: cappucino, lod rozek + kilka orzechow w czekoladzie.

/filizanka orzechow nerkowca, czekolada na goraco aero. /

p: 1 nalesnik z dzemem truskawkowym,bita smietana i cynamonem, kawalek kurczaka w ostrej panierce, kromka chleba z maselkiem,salami i serem zoltym. o Matko ale pomieszanie z poplątaniem

(w kinie) : paczka chipsow 225g na pol z kolezanka, kwasne zelki, troche popcornu solonego, 2 kartoniki soczku pomaranczowego. Po kinie wpadly jeszcze 2 galki lodow czekoladowych z jakims pysznym sosem ktorego nie jestem w stanie opisac

k: 2 jajka w majonezie z keczupem,kawalek kurczaka w panierce jw.,kromka chleba z maselkiem,twarogiem poltlustym i sosem toffi.

i po kolacji z racji malej imprezki z kolezanka wpadl szampan, pringlesy i duuuzo nie zdrowej coli
oj każdemu się należy coś od życia bardzo ładny jadłospis, a powiedz mi, moja Mała jak tam waga, do przodu? ile jeszcze chcesz przytyć, Ślicznotko?

Cytat:
z moim baardzo spowolnionym metabolizmem nie chudne zbyt szybko.waga przez bardzo bardzo bardzo dlugo okres czasu stala jak zakleta az wreszcie ruszylodołączyłam interwały i trening na rowerku stacjonarnym, moze to tez sie do tego przyczynia.
nie chce zapeszac, ale narazie 1kg tygodniowo.
super tempo a do jakiej wagi dążysz? ;> Ty masz taka budowe, ze nawet z obecną wagą wygladasz bardzo szczuplo, wiec blagam Śloneczko nie przesadź

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
1. otręby ze śliwkami i mleko 1,5% + 1/4 kostki twarogu (wiem brak warzyw ile otrębów? mam nadzieję, że sporo, jesli tak, to ok, jesli nie to za malo
2. serek homo + słonecznik ok, jesli slonecznika tak z 30-40gr
3. pałnoziarnisty makaron + pierś z kurczaka + sos bolonese knorr z torebki ładnie, choc nie znam b/t/w sosu... taki z torebki chyba nie jest zbyt zdrowy ;> nie lepiej zrobic sobie 'domowy' sosik z warzywami na bazie jogurtu naturalnego?
4. strasznie się najadłam tym makaronem więc tylko kromka razowego z twarogiem i kilkoma plastrami wędliny drobiowej, sałatka z sałaty+papryki+pomidorów+ czerwonej cebuli. ok
5. duuuzo wieśniaka + reszta sałatki ok

bardzo mi się podoba

Stary 2009-03-21, 15:04   #2296
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
oj każdemu się należy coś od życia bardzo ładny jadłospis, a powiedz mi, moja Mała jak tam waga, do przodu? ile jeszcze chcesz przytyć, Ślicznotko?
Hej Izus
Waga leci do przodu
Przekroczylam juz 50kg ale powiem Ci szczerze ze nie wiem ile jeszcze chcialabym przytyc, staram sie nie patrzec na wage a raczej na to jak wygladam zalezy mi rowniez na odzyskaniu @ wiec nie wiem jak to bedzie, mam nadzieje ze juz niedlugo @ sie pojawi i bede mogla spokojnie utrzymac wage.

Stary 2009-03-21, 15:09   #2297
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Hej Izus
Waga leci do przodu
Przekroczylam juz 50kg ale powiem Ci szczerze ze nie wiem ile jeszcze chcialabym przytyc, staram sie nie patrzec na wage a raczej na to jak wygladam zalezy mi rowniez na odzyskaniu @ wiec nie wiem jak to bedzie, mam nadzieje ze juz niedlugo @ sie pojawi i bede mogla spokojnie utrzymac wage.
graaaaaaatuluję śliczna waga pojawi się, pojawi, zasługujesz na to a jak zdrówko psychiczne ;>? radzisz sobie?

Stary 2009-03-21, 15:15   #2298
ewelina*
Rozeznanie

Moje RRrr

Śniadanie: 4łyżki płatków owsianych, 1/3szkl. mleka(2%), 2 łyżki wieśniaka, łyżeczka dżemu nisko słodzonego(raz w tygodniu)

II śniadanie: 250g grejpfruta, 150g serka homo. nat. +pół łyżeczki kakao.(wiem ale to sobota)

Obiad: 10min przed 200g grejpfruta( druga połówka), 2 łyżki kaszy gryczanej, szynka wieprzowa gotowana( nie mam pojęcia ile jej było pewnie około 150g ), sałatka( pekińska, kawałek pomidora, trochę ogórka, 2 rzodkiewki, 2 łyżki jogurtu nat.)

Podwieczorek (będzie): serek homo nat. +orzech włoski(10g), łyżeczka słonecznika, pół łyżeczki siemienia, duża marchewka po.

Kolacja: 150g twarogu chudego, jakieś warzywa (może rzodkiewka, ogórek, papryka, pomidor)

Teraz muszę ograniczyć drób, bo nie mam okresu boje się że to przez nie( niby są nieszprycowane hormonami) bo nie wiem co jeszcze może być powodem nie jem mało, tłuszcze chodzenie na podwieczorek, owce, warzywa

dziękuje z góry za ocenę

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 15:56   #2299
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Dzisiejsze R.

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1 jabłko, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu)
Po śniadaniu 2 godziny na siłownii (600 kcal spalonych )
II śniadanie: 140g tuńczyka w sosie własnym
Obiad: pół woreczka brązowego ryżu, 250g warzyw na patelnie, 30g tuńczyka
Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych
Kolacja: 200g serka wiejskiego + łyżka kakao

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 16:03   #2300
bekii
Rozeznanie

Question Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Iza wiosenna ,a jak się robi taki sosik na bazie jogurtu naturalnego,bo ja nie wiem??

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Orientujecie sie może, czy kaszka kuskus jest polecana przy redukcji?Czy mogłabym ją sobie przyrządzić np. jako sałatkę z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym?Jesli tak, to ile tej kaszki można zjeść jednorazowo?
bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 16:11   #2301
6sweetextreme9
Raczkowanie

W takim razie moje Rrrrrr

Śniadanie:
Dwie kromki razowca, bez masła, po listku sałaty na każdą, 2 plasterki sera pleśniowego (wiem, że nie wskazany, ale Turka Fitness, a w dodatku miałam niebywałą ochotę serów żółtych i topionych nie lubię, ale plesniowemu i mozarelli nie mogę się oprzeć), 2 plasterki pomidora, kilka plasterków ogórka zielonego, pół papryki i odrobina cebuli, rzodkiewka

2Śniadanie:
100g twarożku wiejskiego, sam, ponieważ późno wstałam i lada moment byłby obiad.

Obiad:
Pół woreczka kaszy gryczanej (z 3 łyżki) plus dwie łyżki piersi z kurczaka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz.
Sałatka z sałaty, ogórka konserwowego, pomidora, papryki, cebuli i rzodkiewki.

Podwieczorek:
Kolejne 100g twarożku, pozostałego z 2 śniadania, może ze szczypiorkiem.

Kolacja:
Prawdopodobnie, omlecik, albo jajecznica...

Proszę, powiedzcie mi z czym jadać tuńczyka? Jakoś nie mogę się do niego przełamać. Zjem góra dwie łyżeczki i mi się cofa... Bardziej zjadliwa jest dla mnie makrela.

Będę wdzięczna za konstruktywną krytykę
(Wiem, że brak nnkt, ale nie mam ochoty, na żadne orzechy, akurat dziś).

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 16:16   #2302
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
graaaaaaatuluję śliczna waga pojawi się, pojawi, zasługujesz na to a jak zdrówko psychiczne ;>? radzisz sobie?
Jejku, dzieeekuje
Ze zdrowkiem psychicznym rowniez jest lepiej, choc wachania nastroju miewam bardzo czesto ale jest lepiej, ba! bedzie jeszcze lepiej
Buuuuuuuska

Stary 2009-03-21, 16:20   #2303
bekii
Rozeznanie

Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.8.30:1 szklanka letniej wody

Śniadanie godz.9.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów

II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek,1kiwi i 1 pomarańczy z 150g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu ( z tej porcji zjadłam 1/3 , bo dzielę się zawsze równo z dwiema córkami)

Obiad godz. 15.00:talerz barszczu ukraińskiego niezabielanego ugotowanego na skrzydle z indyka bez skóry +połowa ugotowanego mięska ze skrzydła indyka bez skóry

Kolacja godz. 18.00 :1/4 piersi kurczaka posmarowanego Vegetą i oliwą z oliwek , na to wyłożony szpinak (mrożonka)wcześniej podsmażony na patelni z czosnkiem,solą i pieprzem bez tłuszczu,na to cienki plasterek sera żółtego ,to wszystko zapieczone w piekarniku 30 minut na pergaminie do pieczenia+ugotowana kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek

Późna kolacja,którą zjem o 22-giej :1/3 kostki twarogu chudego (ok.70 g).
Poza tym po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki.

Może pokusicie się o ocenę??
bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 16:43   #2304
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syb
1. otręby ze śliwkami i mleko 1,5% + 1/4 kostki twarogu (wiem brak warzyw ile otrębów? mam nadzieję, że sporo, jesli tak, to ok, jesli nie to za malo
2. serek homo + słonecznik ok, jesli slonecznika tak z 30-40gr
3. pałnoziarnisty makaron + pierś z kurczaka + sos bolonese knorr z torebki ładnie, choc nie znam b/t/w sosu... taki z torebki chyba nie jest zbyt zdrowy ;> nie lepiej zrobic sobie 'domowy' sosik z warzywami na bazie jogurtu naturalnego?
4. strasznie się najadłam tym makaronem więc tylko kromka razowego z twarogiem i kilkoma plastrami wędliny drobiowej, sałatka z sałaty+papryki+pomidorów+ czerwonej cebuli. ok
5. duuuzo wieśniaka + reszta sałatki ok

bardzo mi się podoba
Iza - dziękuję Ci bardzo. Twoje słowa są wielką motywacją i taką radością. Do otrębów narazie się przekonuje. (to był mój pierwszy raz Mam taką wielką 0,5 l filiżankę. Była jej połowa tych otrębów na sucho + mleko.
BTW sosu na 100g
11,9
55,3
4,9
Przynam Ci się, że poszłam na ławiznę bo robiłam spagetti dla męża i po prostu jemu zrobiłam z mięsem mielonym a sobie z kurczakiem. Ale chętnie poznam ten Twój przepis z jagurtem. Podzielisz sie?

Stary 2009-03-21, 17:19   #2305
ch0c0
Raczkowanie

bardzo proszę o ocenę bo jakoś nie podoba mi się mój dzisiejszy jadłospis ..
R:
1. naleśnik(40g mąki żytniej, małe jajko, pół szklanki mleka podsmażony na oliwe rzepakowej) posmarowany dzemem bez cukru , starte jabłko ,szczypta cynamonu, pół homo naturalnego
2. pół miseczki mleka 2 % z BF , kiwi
3. pieczona pierś z kurczaka, 1/3 woreczka ciemnego ryżu, sałata pekińska, pół pomidora, papryka, troszkę oliwy rzepakowej, sos: łyżka naturalnego z ziołami i słodką papryką
4. 2 plasterki szynki drobiowej posmarowane białym serkiem, 2 plastry pomidora , 2 łyżki sałatki z tuńczyka (takiej kupnej niestety, z groszkiem , marchewką)
5. będzie chudy twaróg z paryką/pomidorem (czy mogę dodać do niego łyżeczkę naturalnego?)

z góry wielkie dzięki !
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 17:48   #2306
ewelina*
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Moje RRrr

Śniadanie: 4łyżki płatków owsianych, 1/3szkl. mleka(2%), 2 łyżki wieśniaka, łyżeczka dżemu nisko słodzonego(raz w tygodniu)

II śniadanie: 250g grejpfruta, 150g serka homo. nat. +pół łyżeczki kakao.(wiem ale to sobota)

Obiad: 10min przed 200g grejpfruta( druga połówka), 2 łyżki kaszy gryczanej, szynka wieprzowa gotowana( nie mam pojęcia ile jej było pewnie około 150g ), sałatka( pekińska, kawałek pomidora, trochę ogórka, 2 rzodkiewki, 2 łyżki jogurtu nat.)

między pół jabłka

Podwieczorek : serek homo nat. +orzech włoski(10g), łyżeczka słonecznika, pół łyżeczki siemienia,jeden fistaszek, duża marchewka po.

Kolacja: 150g twarogu chudego, jakieś warzywa (może rzodkiewka, ogórek, papryka, pomidor)

Teraz muszę ograniczyć drób, bo nie mam okresu boje się że to przez nie( niby są nieszprycowane hormonami) bo nie wiem co jeszcze może być powodem nie jem mało, tłuszcze chodzenie na podwieczorek, owce, warzywa

dziękuje z góry za ocenę
up.

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 18:00   #2307
cytrusekxD
Zadomowienie

Moje UW:
I:2 kromki slonecznikowego z szynka, 130g sera bialego chudego z jablkiem, cynamonem, 1 lyzkami rodzynek i cookie grisp
II:2 male kawalki dorsza z 250-300g warzyw
III:130g serka wieskiego z jablkiem, cynamonem jw.
IV:2 kromki slonecznikowego z szynka, makrela w galarecie

I jak??
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 18:05   #2308
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Moje UW:
I:2 kromki slonecznikowego z szynka, 130g sera bialego chudego z jablkiem, cynamonem, 1 lyzkami rodzynek i cookie grisp

I jak??
bez poprawy

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 18:20   #2309
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Moje UW:

I jak??
bardzo baaaaardzo mało. o ile w tygodniu możesz robić wymówki typu szkolny obiad,tak dzisiaj się nie postarałaś. miałaś przecież możliwość dorzucić więcej..
Stary 2009-03-21, 18:24   #2310
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Moje UW:
I:2 kromki slonecznikowego z szynka, 130g sera bialego chudego czemu chudy z jablkiem, cynamonem, 1 lyzkami rodzynek i cookie grisp
a 2sn gdzie? no gdzieeeeeeeeee?
II:2 male kawalki dorsza z 250-300g warzyw ()
mam nadzieje ze tej makreli duzo bylo/bedzie?
I jak??
Cytrusku przykro mi ale nie podoba mi sie twoj jadlospis, mi to wyglada na R, nie jak na U Wszystkiego dajesz male ilosci, wszystko chudziutkie Pisalas ze boisz sie o utrate miesiaczki,moze zdecydujesz sie na dodanie wiekszej ilosci nnkt?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości