![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
R.
I.dwie kromy grahama posmarowane cienko maslem,serek wiejski200g,cynamon,2lyzk i otrebow jablkowych II. pol makreli,marchewka,jablko| (chyba polaczylam tluszcze z weglami tutaj..to bardzo zle?) III. warzywa na patelnie,piers z kurczaka gotowana na teflonie,kropla oliwy IV.pol kostki chudego twarogu,cynamon,marchewka V.tunczyk wsw mozna prosic o ocene? ![]()
#2282 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() jeśli wolno zapytać.. to czy szybko na tym tyjesz? ja z dnia na dzień przeszłam na P i jestem całkiem w tym zagubiona.. boje sie że przegne w drugą stronę dlatego o to zapytałam.. wydaje mi się, że gdybym wprowadziła takie jedzenie jak Ty do mojego codziennego repertuaru to bym niestety baaardzo szybko nadrobiła wszystkie kilogramy z nawiązką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
O właśnie, przyłączam się do pytania Izy
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
a Ty ;>?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Wstyd się przyznac.. wtedy rzuciłam dietę i zaczęłam jeśc.. dużo za dużo ; ) właściwie nie wiem, czemu tak się stało. Ale wzięłam się w garśc. Dopiero od zeszłej środy jestem z powrotem na R.- wagi na razie nie kontroluję, boję się
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-03-21 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
To moze wkleje wczorajsze, rowniez grzeszne xD P
![]() ![]() Sn; 2 tosty. ( 1; z maselkiem, salami,serem zoltym i dzemem truskawkowym ![]() 2; z maselkiem,kielbasa wiejska i chrzanem. ) + serek homo truskawkowy 200g z mala garscia rodzynek w czeko. 2Sn; (w szkole) Podwojna kanapka z maslem, serem zoltym i dzemem brzoskwiniowym, kilka krowek & zelek od kolezanki, monte drink. zakupy/ paczka 70g paluszkow z makiem, czkekoladowy lizak w ksztalcie serduszka ![]() ![]() ob: zabielana zupa jerzynowa z ziemniaczkami, frytki z sosem czosnkowym z ziolami, kawalek rybki w ciescie. d: cappucino, lod rozek + kilka orzechow w czekoladzie. /filizanka orzechow nerkowca, czekolada na goraco aero. / p: 1 nalesnik z dzemem truskawkowym,bita smietana i cynamonem, kawalek kurczaka w ostrej panierce, kromka chleba z maselkiem,salami i serem zoltym. (w kinie) : paczka chipsow 225g na pol z kolezanka ![]() ![]() k: 2 jajka w majonezie z keczupem,kawalek kurczaka w panierce jw.,kromka chleba z maselkiem,twarogiem poltlustym i sosem toffi. i po kolacji z racji malej imprezki z kolezanka wpadl szampan, pringlesy i duuuzo nie zdrowej coli ![]()
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie chce zapeszac, ale narazie 1kg tygodniowo.
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-03-21 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2293 |
Raczkowanie
|
Rrrrr..
woda z cytryna Sniadanie: owsianka z 8 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek otrebow, 250ml mleka 2%, szklanki jagod, pol lyzeczki miodu.. Obiad: gotowana nozka z kurczaka oczywiscie bez skory(duuza byla) , 200g brokula, 30g ryzu brazowego, sosik ( 30g serka wiejskiego, 100ml jogurtu nat, pol lyzeczki miodu, przyprawa risotto).. kawalek jablka.. Podwieczorek (bedzie): serek homo nat z 20g fistaszkow, 2 lyzeczkami zarodkow pszennych Kolacja (bedzie) ok 170g serka wiejskiego z pomidorem i 2 plastrami wedliny.. Prosze o ocene..
#2294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2295 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Waga leci do przodu ![]() Przekroczylam juz 50kg ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
Moje RRrr
Śniadanie: 4łyżki płatków owsianych, 1/3szkl. mleka(2%), 2 łyżki wieśniaka, łyżeczka dżemu nisko słodzonego(raz w tygodniu ![]() II śniadanie: 250g grejpfruta, 150g serka homo. nat. +pół łyżeczki kakao.(wiem ale to sobota ![]() Obiad: 10min przed 200g grejpfruta( druga połówka), 2 łyżki kaszy gryczanej, szynka wieprzowa gotowana( nie mam pojęcia ile jej było pewnie około 150g ), sałatka( pekińska, kawałek pomidora, trochę ogórka, 2 rzodkiewki, 2 łyżki jogurtu nat.) Podwieczorek (będzie): serek homo nat. +orzech włoski(10g), łyżeczka słonecznika, pół łyżeczki siemienia, duża marchewka po. Kolacja: 150g twarogu chudego, jakieś warzywa (może rzodkiewka, ogórek, papryka, pomidor) Teraz muszę ograniczyć drób, bo nie mam okresu boje się że to przez nie( niby są nieszprycowane hormonami) bo nie wiem co jeszcze może być powodem nie jem mało, tłuszcze chodzenie na podwieczorek, owce, warzywa ![]() dziękuje z góry za ocenę ![]()
#2299 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1 jabłko, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu) Po śniadaniu 2 godziny na siłownii (600 kcal spalonych ) II śniadanie: 140g tuńczyka w sosie własnym Obiad: pół woreczka brązowego ryżu, 250g warzyw na patelnie, 30g tuńczyka Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych Kolacja: 200g serka wiejskiego + łyżka kakao
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Rozeznanie
|
![]()
Iza wiosenna ,a jak się robi taki sosik na bazie jogurtu naturalnego,bo ja nie wiem??
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Orientujecie sie może, czy kaszka kuskus jest polecana przy redukcji?Czy mogłabym ją sobie przyrządzić np. jako sałatkę z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym?Jesli tak, to ile tej kaszki można zjeść jednorazowo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
W takim razie moje Rrrrrr
![]() Śniadanie: Dwie kromki razowca, bez masła, po listku sałaty na każdą, 2 plasterki sera pleśniowego (wiem, że nie wskazany, ale Turka Fitness, a w dodatku miałam niebywałą ochotę ![]() ![]() 2Śniadanie: 100g twarożku wiejskiego, sam, ponieważ późno wstałam i lada moment byłby obiad. Obiad: Pół woreczka kaszy gryczanej (z 3 łyżki) plus dwie łyżki piersi z kurczaka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz. Sałatka z sałaty, ogórka konserwowego, pomidora, papryki, cebuli i rzodkiewki. Podwieczorek: Kolejne 100g twarożku, pozostałego z 2 śniadania, może ze szczypiorkiem. Kolacja: Prawdopodobnie, omlecik, albo jajecznica... Proszę, powiedzcie mi z czym jadać tuńczyka? Jakoś nie mogę się do niego przełamać. Zjem góra dwie łyżeczki i mi się cofa... Bardziej zjadliwa jest dla mnie makrela. Będę wdzięczna za konstruktywną krytykę ![]() (Wiem, że brak nnkt, ale nie mam ochoty, na żadne orzechy, akurat dziś).
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ze zdrowkiem psychicznym rowniez jest lepiej, choc wachania nastroju miewam bardzo czesto ![]() ![]() Buuuuuuuska ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.8.30:1 szklanka letniej wody Śniadanie godz.9.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek,1kiwi i 1 pomarańczy z 150g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu ( z tej porcji zjadłam 1/3 , bo dzielę się zawsze równo z dwiema córkami) Obiad godz. 15.00:talerz barszczu ukraińskiego niezabielanego ugotowanego na skrzydle z indyka bez skóry +połowa ugotowanego mięska ze skrzydła indyka bez skóry Kolacja godz. 18.00 :1/4 piersi kurczaka posmarowanego Vegetą i oliwą z oliwek , na to wyłożony szpinak (mrożonka)wcześniej podsmażony na patelni z czosnkiem,solą i pieprzem bez tłuszczu,na to cienki plasterek sera żółtego ,to wszystko zapieczone w piekarniku 30 minut na pergaminie do pieczenia+ugotowana kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek Późna kolacja,którą zjem o 22-giej :1/3 kostki twarogu chudego (ok.70 g). Poza tym po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki. Może pokusicie się o ocenę?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() BTW sosu na 100g 11,9 55,3 4,9 Przynam Ci się, że poszłam na ławiznę bo robiłam spagetti dla męża i po prostu jemu zrobiłam z mięsem mielonym a sobie z kurczakiem. Ale chętnie poznam ten Twój przepis z jagurtem. Podzielisz sie?
#2305 |
Raczkowanie
|
bardzo proszę o ocenę bo jakoś nie podoba mi się mój dzisiejszy jadłospis ..
R: 1. naleśnik(40g mąki żytniej, małe jajko, pół szklanki mleka podsmażony na oliwe rzepakowej) posmarowany dzemem bez cukru , starte jabłko ,szczypta cynamonu, pół homo naturalnego 2. pół miseczki mleka 2 % z BF , kiwi 3. pieczona pierś z kurczaka, 1/3 woreczka ciemnego ryżu, sałata pekińska, pół pomidora, papryka, troszkę oliwy rzepakowej, sos: łyżka naturalnego z ziołami i słodką papryką 4. 2 plasterki szynki drobiowej posmarowane białym serkiem, 2 plastry pomidora , 2 łyżki sałatki z tuńczyka (takiej kupnej niestety, z groszkiem , marchewką) 5. będzie chudy twaróg z paryką/pomidorem (czy mogę dodać do niego łyżeczkę naturalnego?) z góry wielkie dzięki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Moje UW:
I:2 kromki slonecznikowego z szynka, 130g sera bialego chudego z jablkiem, cynamonem, 1 lyzkami rodzynek i cookie grisp II:2 male kawalki dorsza z 250-300g warzyw III:130g serka wieskiego z jablkiem, cynamonem jw. IV:2 kromki slonecznikowego z szynka, makrela w galarecie I jak??
![]() |
#2308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.