Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 16:49   #571
lele
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nija, przecież Ty już na 100% wybrałaś kierunek, a znowu zaczynasz kręcić. Ja Ci coś poradzę - nie myśl teraz o tym aż tak bardzo, bo i tak Ci się jeszcze pewnie zmieni - jak wielu z nas tuż przed składaniem podań.

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
idę piec ciasto kajmakowe
a potem jadę na zakupy... a potem przychodzi TŻ w końcu jakaś normalna sobota.
i słońce wyszło
ciasto musi byc pyszne. i ja tez w koncu mialam proawdziwa sobote- spotkanie z przyjacielem, lenienie sie i cala masa ciuszkow nowych

Cytat:
Napisane przez zetka89 Pokaż wiadomość
Mama dostała dzisiaj 25 róż i tak mi tu ładnie pachną
uwielbiam ten zapach, a że jest ich tyle to zapach jest taki fajny intensywny
jakas okazja czy tak bez?
Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
I piłam "domowe" malibu ;D
Super prawie niczym sie nie różni od tego sklepowego
a z jakiego przepisu. ja robilam juz z 2 czy 3 i zadno nie mnoze do konca zastapic malibu kupnego, zazwyczaj brakuje mi posmaku anasa ale nie do konca
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 16:55   #572
marta6704
Zakorzenienie

Żeby to nie była suczka to bym ją niedzwiadkiem ochrzciła, a tak jest Gwiazdką

TŻ pojechał i mam duużo wolnego czasu, tak więc wkleiłam nawet swoje ostatnie zdobycze na wątek zakupowy.
Zaraz sobie zjem coś dobrego i biore się za systemy wyborcze.

( Leluś może masz jakieś dobre notatki o systemach wyborczych, albo o prawach człowieka? )
Byłabym wdzięczna przeogromnie bo niestety mam koło z konstytucyjnego, a to co mam w podręczniku to za mało i nie wiem skąd mam się wszystkiego nauczyć

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
a z jakiego przepisu. ja robilam juz z 2 czy 3 i zadno nie mnoze do konca zastapic malibu kupnego, zazwyczaj brakuje mi posmaku anasa ale nie do konca
Musze ci powiedzieć, że nie piłam go od tak samego tylko w drinkach i smakuje identycznie z sokiem ananasowym jak te kupne.

A robione było z 0.7 l wódki i 300gram wiórek kokosowych, tylko ponoć za długo stało i było strasznie mocne ( moczyły się te wiórki z 4 dni)
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 17:01   #573
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam właśnie zdjęcia z ostatniego pobytu w domu i musiałam sie pochwalić Wam moim niedzwiadkiem

Stary 2009-03-21, 17:37   #574
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dziewczyny dzisiaj na jezdzie pokazywal mi luk i mowil ze za 2 slupkiem skret a potem znowu, tz mowi ze lepiej sie uczyc na tylna szybe, to nie polegne na egzaminie, jak sie naucze. a co wy myslicie?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 17:46   #575
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
dziewczyny dzisiaj na jezdzie pokazywal mi luk i mowil ze za 2 slupkiem skret a potem znowu, tz mowi ze lepiej sie uczyc na tylna szybe, to nie polegne na egzaminie, jak sie naucze. a co wy myslicie?
ja się uczyłam na lusterka i na tylnią szybe, najpierw patrzyłam na samym łuku w lusterka, a później jak się wyjeżdza już z łuku to patrzyłam w tylnią szybę.Myśle, że musisz sama zobaczyć jak ci jest łatwiej i jak Ci wygodniej.
Stary 2009-03-21, 18:01   #576
Mariolcia =P
Zakorzenienie

mnie tez tak uczyl, ale chlopaki mowia, ze przy parkowaniu nie bedzie pacholkow, a jak mi ktos przesunie na egzaminie to polegne, a tak bede umiala nie wiem

Stary 2009-03-21, 18:11   #577
lele
Zakorzenienie

Cytat:
....

( Leluś może masz jakieś dobre notatki o systemach wyborczych, albo o prawach człowieka? )
Byłabym wdzięczna przeogromnie bo niestety mam koło z konstytucyjnego, a to co mam w podręczniku to za mało i nie wiem skąd mam się wszystkiego nauczyć...
Musze ci powiedzieć, że nie piłam go od tak samego tylko w drinkach i smakuje identycznie z sokiem ananasowym jak te kupne.

A robione było z 0.7 l wódki i 300gram wiórek kokosowych, tylko ponoć za długo stało i było strasznie mocne ( moczyły się te wiórki z 4 dni)
niestety jestem teraz u rodzicow i nie mam nic, z systemow mam notatki, ale to gdzies w toruniu. na kiedy ich potrzebujesz? w sumie to moglabym Ci zeskanowac podrecznik o prawach czlowieka, ale to najwczesniejw poniedzialek

a ja nie wpadalam na to, by moje malinu robione z wiorek pic z sokiem chyba znow niebawem zrobie, bo znow za 2 tygdonie mamy znajomych i bede bedzic alko, wiec moze zrobie cytrynoweczke i malibu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 19:14   #578
marta6704
Zakorzenienie

Mariolcia: No z tymi pachołkami to tak jest, powiem szczerze, że łuk robiłam na egzaminie w wyuczony sposób, a teraz jak wyjeżdzam z bramy itp to po prostu na wyczucie
Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
niestety jestem teraz u rodzicow i nie mam nic, z systemow mam notatki, ale to gdzies w toruniu. na kiedy ich potrzebujesz? w sumie to moglabym Ci zeskanowac podrecznik o prawach czlowieka, ale to najwczesniejw poniedzialek

a ja nie wpadalam na to, by moje malinu robione z wiorek pic z sokiem chyba znow niebawem zrobie, bo znow za 2 tygdonie mamy znajomych i bede bedzic alko, wiec moze zrobie cytrynoweczke i malibu
No mi potrzebne do środy i byłoby super gdybyś mogła cokolwiek mi podesłać z tych systemów i prawach człowieka bo ja nic konkretnego nie mam, a nowy ćwiczeniowiec wymaga nie wiadomo jakich rzeczy

Co do malibu to TYLKO z sokiem ananasowym bo wtedy jest przepyszne ( ale wczoraj piłam z wodką żurawinową i sokiem pomarańczowym i za bardzo alkoholem było czuć). Na impreze domowe malibu jest najlepsze;D
Stary 2009-03-21, 19:27   #579
Mariolcia =P
Zakorzenienie

ja pilam malibu tylko z mlekiem i nie bardzo mi smakowalo....
cholera te plamy wieczorem sie robia bardziej czerwone i wiecej ich wychodzi
w poniedzialek znowu mam jazde, mam nadzieje, ze lepiej mi pojdzie, bo dzis mi zgasl na swiatlach ze 3 razy pod rzad;/ ale jak ruszylam w koncu to zapiszczalo i jechalam 80 bylam w szoku hehe nie smiejcie sie

pogadam jeszcze z instruktorem o tym luku, zobacze czy trudno sie nauczyc na tylnia szybe i zdecyduje

Stary 2009-03-21, 19:31   #580
piwn00ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Wen jesteś pewna, że za nieprzyjście na maturę nie będzie żadnych konsekwencji? Bo ja jestem pewna, ale wolałabym jakbyś mi to potwierdziła

Buu nudzi mi się potwornie, wszyscy się uczą, nikt nie chce się ze mną spotkać
ja ci potwierdzam sama tez sie nie wybieram, bylam dzis w pracy 11 godzin na promocji kawy nogi to nie wiem gdzie mi wchodza. padam z nog

piwn00ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:35   #581
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
a z tematów przyjemniejszych, macie już jakieś plany na wakacje?
praca oczywiscie, ale raczej w rodzinnym miescie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
eeejjj ja wiem Ktróra z Was dziewczyn z trójmiasta będzie w wakacje nad morzem ???
ja pewnie kilka razy przyjade do brata i ogladac mieszkania

Cytat:
Oglądałam właśnie zdjęcia z ostatniego pobytu w domu i musiałam sie pochwalić Wam moim niedzwiadkiem
jaki slodziak
gdyby byl taki maly cale zycie to bym bardzo chciala takie miec

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:46   #582
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

Zawsze jeżdżę w to samo miejsce niedaleko Darłowa. Ale może w tym roku zahaczę też o Trójmiasto.
ja byłam wiele razu w Darłówku

byłam na spotkaniu z dziewczynami i było super za tydzień znowu jesteśmy umówione
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:56   #583
lele
Zakorzenienie

Cytat:

No mi potrzebne do środy i byłoby super gdybyś mogła cokolwiek mi podesłać z tych systemów i prawach człowieka bo ja nic konkretnego nie mam, a nowy ćwiczeniowiec wymaga nie wiadomo jakich rzeczy

Co do malibu to TYLKO z sokiem ananasowym bo wtedy jest przepyszne ( ale wczoraj piłam z wodką żurawinową i sokiem pomarańczowym i za bardzo alkoholem było czuć). Na impreze domowe malibu jest najlepsze;D
Przypomij mi sie w poniedzialek, to zrobie co w mojej mocy z praw czlowieka to za wiele nie mam, bo nie mialam. mam jedynie moze cos w podreczniku.
a malibu tak czy siak jest pyszne :P ale mieszac je jeszcze z alko to mi sie slabo widzi, ale z sokiem bananowym tez jest pycha

Cytat:
j
pogadam jeszcze z instruktorem o tym luku, zobacze czy trudno sie nauczyc na tylnia szybe i zdecyduje
wiesz, instrutkor najlepiej wie. jak zdasz egzamin to i tak bedziesz robila po swojemu :p
Stary 2009-03-21, 19:58   #584
ViLLeMkA
Zakorzenienie

haha, dzien dobry xD
ukradlam komus wiaderko internetu i siedze
[moj laptop znalazl jakas siec i korzystam ]

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 21:06   #585
Nija_
Zakorzenienie

Znowu mi się komp zawiesza, więc wolałam nie cytować na wszelki wypadek

ville, piwn00ka dzięki, uspokoiłam się w sprawie tej matury

Wyciągnęłam repetytorium, jest na biurku razem z kartką i długopisem - bo żebym zapamiętała jakieś nowe słówko muszę je parę razy zapisać. Początkowe są bardzo łatwe, ale przypomnieć nie zaszkodzi

Znalazłam na wizażu wątek o erasmusie, poczytam sobie

Mariolcia Ja się uczyłam łuku "na pachołki". Ale patrzyłam tylko przez tylną szybę. Tzn. najpierw tę tylną z prawej strony samochodu, a potem przez tę dużą tylną Instruktor mi mówił, że nie mam patrzeć w lusterka, bo akurat w naszym Wordzie się tego czepiają i głupio gdybym oblała przez takie coś. No ale nauczyłam się i na egzaminie pomimo stresu (wiadomo, pierwszy raz egzamin) zrobiłam łuk do tyłu idealnie

Parkowanie równoległe to zło. Boję się ćwiczyć samochodem mamy. Mama nawet mi mówi, żebym spróbowała, że przecież skoro jeżdżę z insttruktorem po Gliwicach i nie miałam stłuczki ani wypadku to nic się nie stanie, ale kurczę, boję się. Nawet pojeździć po moim własnym podwórku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 21:21   #586
zetka89
Zakorzenienie

Nija co to za wątek? daj linka ; )

wiecie co, niektóre dziewczyny to są specyficzne ;P
właśnie wróciłam z imprezki rodzinnej i byliśmy też na obiedzie w restauracji u mnie w mieście i wychodząc dowiedzieliśmy się, że będzie tam dzisiaj 18nastka. Wychodzę, patrzę a tam długaśna limuzyna (długości około 6-7 samochodów normalnych chyba) z napisami na całym aucie : 18naste urodziny anity itp itd
dziewczyna wyglądała jak landrynka, ogólnie urodziny w stylu sweet sixteen z mtv
swoją drogą od razu jak zobaczyłam napis to wiedziałam już kto to przyjechał
kilka lat temu byłam w dosyć dobrych kontaktach z tą dziewczyną (basen) ale w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam jej co o niej myślę typowa sweet sixteen

Nija
a czego się boisz z tym samochodem?
przecież jak zdasz niedługo to w końcu kiedyś sama będziesz musiała wyjechać tym samochodem o wiele dalej niż na okolice czy podwórko

Edytowane przez zetka89
Czas edycji: 2009-03-21 o 21:36
zetka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 21:31   #587
lele
Zakorzenienie

Zetka chcialabym to zoabczyc
Stary 2009-03-21, 21:32   #588
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Nija co to za wątek? daj linka ; )

właśnie wróciłam z imprezki rodzinnej i byliśmy też na obiedzie w restauracji u mnie w mieście i wychodząc dowiedzieliśmy się, że będzie tam dzisiaj 18nastka. Wychodzę, patrzę a tam długaśna limuzyna (długości około 6-7 samochodów normalnych chyba) z napisami na całym aucie : 18naste urodziny anity itp itd
dziewczyny wyglądała jak landrynka, ogólnie urodziny w stylu sweet sixteen z mtv
kilka lat temu byłam w dosyć dobrych kontaktach z tą dziewczyną (basen) ale w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam jej co o niej myślę typowa sweet sixteen

Nija
a czego się boisz z tym samochodem?
przecież jak zdasz niedługo to w końcu kiedyś sama będziesz musiała wyjechać tym samochodem o wiele dalej niż na okolice czy podwórko
1. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65814

2.

3. Nie wiem Mam jakiś lęk, że wjadę w dom, w płot itd. Że pomylą mi się pedały (ciekawe, jakoś przez 30h jazd mi się nie pomyliły ), że nieodpowiednio skręcę i nie zdążę wyhamować. No ale jutro niedziela, mama ma wolne, to mam nadzieję, że coś pojeździmy

Idę do wanny.
Stary 2009-03-21, 22:54   #589
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
ja pilam malibu tylko z mlekiem i nie bardzo mi smakowalo....
Malibu z mlekiem do absolutne mistrzostwo świata, UWIELBIAM ten drink i mogę pić w każdych ilościach.

Cytat:
ja byłam wiele razu w Darłówku
Piękne miejsce!

Cytat:
Znalazłam na wizażu wątek o erasmusie, poczytam sobie
Oo, też sobie poczytam bo wybieram się w przyszłym roku do Francji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 23:24   #590
zetka89
Zakorzenienie

Em, ale w przyszłym to na 2 roku czy na 3? I na cały rok czy semestr?
U mnie na wydziale niestety nie można wyjechać na 2gim roku. Można wyjechać na 3cim na semestr zimowy tylko ale i tak są problemy bo część przedmiotów zaliczać przed lub po wyjeździe, pisanie pracy itd.

zetka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 00:00   #591
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, też sobie poczytam bo wybieram się w przyszłym roku do Francji.
Ja też bym chciała

Na razie chyba nie powinnam o tym myśleć, bo nawet nie jestem jeszcze studentką, ale naczytałam się o współpracy WSB z uczelniami zagranicznymi i zachciało mi się. Podobno tryb studiowania nie ma znaczenia. Oczywiście chciałabym do Niemiec, ale zajęcia po angielsku (jest taka opcja). Może ta perspektywa sprawi, że wreszcie zacznę się uczyć angielskiego

No to odcinek House'a obejrzałam, więc pora spać
Stary 2009-03-22, 00:23   #592
emememsik

Cytat:
Em, ale w przyszłym to na 2 roku czy na 3? I na cały rok czy semestr?
Letni semestr drugiego roku.
Stary 2009-03-22, 09:22   #593
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

wstawac nie spać

wczoraj było u mnie tak pięknie i słonecznie, że aż się chciało żyć, a dzisiaj znowu szaro i ponuro;/

nie wiem kiedy wracac do Krakowa, dzisiaj koło 15 z koleżanką samochodem czy jutro o 7 też samochodem z inną koleżanką... mam dylemat ale chyba jednak wróce dzisiaj i spotkam się z P.

wogóle powyskakiwały mi jakieś krostki na ciele;/ na plecach w okolicy nerek i na kostce stopy, nie wiem od czego ale mam ich coraz więcej
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 09:42   #594
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słuchaj nikogo, tylko ucz się tak jak instruktor Ci mówi. Bo ja na pierwszym egzaminie posłuchałam ludzi jak robią innym sposobem i tak namieszałam, że nie zdałam. Instruktor wie co robi ... a poza tym:

Cytat:
Mariolcia: No z tymi pachołkami to tak jest, powiem szczerze, że łuk robiłam na egzaminie w wyuczony sposób, a teraz jak wyjeżdzam z bramy itp to po prostu na wyczucie
dokładnie tak jest jak pisze Marta! Ja tez robiłam na pachołki, a teraz na wyczucie.. i to samo masz z parkowaniem, że są jakieś tam sposoby na parkowania przodem, tyłem i bokiem.. a później to wszystko robisz na wyczucie ..
Cytat:
dziewczyna wyglądała jak landrynka, ogólnie urodziny w stylu sweet sixteen z mtv
no fajnie, że zrobiła sobie taką 18stkę, no ale bez przesady ... jeśli się odwzorowywała na tym programie, to pogratulować jej trzeba
Matko, nie cierpię takich napuszonych, bogatych panienek ...
I dobrze, że powiedziałaś co myślisz!
Cytat:

3. Nie wiem Mam jakiś lęk, że wjadę w dom, w płot itd. Że pomylą mi się pedały (ciekawe, jakoś przez 30h jazd mi się nie pomyliły ), że nieodpowiednio skręcę i nie zdążę wyhamować. No ale jutro niedziela, mama ma wolne, to mam nadzieję, że coś pojeździmy
Początkowo też się bałam, że nie wyhamuję, ale spoko...wystarczy, że utrzymuje się odpowiednią prędkość do warunków i odpowiednią odległość, to bez problemu.
Chociaż początkowo, gdy się sama o tym nie przekonałam, bo chciałam wyhamować, ale mi nie wyszło... - to nie wiedziałam jak to dokładnie jest
Stary 2009-03-22, 09:53   #595
emememsik

Nastawiłam sobie budzik na 10 i musiałam go jakoś wyłączyć przez sen.
Ale mam fajny weekend.
Stary 2009-03-22, 10:14   #596

A ja standardowo wstałam o 6. Uwielbiam wcześnie wstawać, nie mam poczucia zmarnowanego dnia.

Słucham nowego Emmanuela, na początku byłam zszokowana, że tak zmienił styl utworów, teraz jakieś takie dance'owe rytmy, ale słucham cały czas jednej piosenki i się przyzwyczajam. W końcu to Manu, podoba mi się w każdej stylistyce.

Nic nie umiem na mówienie na jutro i nie mam ochoty się uczyć. No cóż, będę cierpieć jutro, w końcu za błędy trzeba płacić.

I jestem psychiczna, coś się ze mną dzieje, nie poznaję samej siebie. Chyba potrzebuję jakiegoś szamana, żeby przywrócił mi dawny charakter i starą osobowość.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 10:20   #597
DsC
Zakorzenienie

No ville.. z tym przywróceniem może być ciężko. Człowiek się zmienia, ale trudno jest się zmienić w dawną "ja" .. coś o tym wiem ... widzę po Tż.
Stary 2009-03-22, 10:22   #598
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
wogóle powyskakiwały mi jakieś krostki na ciele;/ na plecach w okolicy nerek i na kostce stopy, nie wiem od czego ale mam ich coraz więcej
a mi powyskakiwały na udach. podejrzewam, że od balsamu, bo dodałam do niego różnych pierdół

Te z was, które dostały te depilatory do testowania, jesteście z nich zadowolone? bo chciałam swój zmienić.
Stary 2009-03-22, 10:26   #599
Mariolcia =P
Zakorzenienie

widze, ze wysypka atakuje wszystkich

ja zaraz siadam do nauki slowek, a strasznie mi sie nie chce, bo dalej zle sie czuje, ale w srode mam kolosa, a jutro i wtorek nie bede miec czasu by sie nauczyc...

Stary 2009-03-22, 10:34   #600
Nija_
Zakorzenienie

em A jak ten erasmus wygląda od strony finansowej Dowiadywałaś się, ile trzeba wyłożyć ze swojej kieszeni? Bo z tego co czytałam, to dostaje się jakieś stypendium, ale nikt ani tutaj na wątku ani na innym forum nie podał ile trzeba mieć swoich pieniędzy na "przeżycie"

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości