Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 16:43   #3631
grulla
Raczkowanie

GG do grulla
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Teraz mam malutko bo wychodzi coś koło 80.. wcześniej miałam to 110, a raz nawet 50..
Trzeba wziąść tyłek w garść i zrobić to raz a porządnie
Migrujący goście? też muszę raz a porządnie zrobić listę... i Tż przydusić,żeby wszystko napisał.

ale wymarzłam!!szok. Kawał drogi jechałam z tatą drzewka wybierać do naszego ogródka, i nawet pigwę wzięliśmy nie wiem co z tego będzie.
a chciałabym jeszcze malinki mmm...

Elitka4 przy depilacji woskiem trzeba łykać witaminę A? nie wiedziałam. zeszło mi już zaczerwienienie,ale pewnie niebawem małe krostki wyskoczą ,jak zawsze ;/

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:59   #3632
lain
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Lain i po tych "kuracjach" nic nie jest lepiej? może ma tylko słabsze dni,może pogoda i na niego oddziałuje i dlatego nie chce jeść i pewnie fakt,że to zbyt smaczne jedzonko nie jest;/ a może mu dodac do niego jakiś specyfik,który go zachęci do jedzenia tego?przykładowo jeśli lubi oliwki(mój uwielbia) to polać mu trochę jedzonko tą wodą z oliwek i może będzie wcinał,tylko trzeba zapytać weta czy mu to nie zaszkodzi,może mu to przejdzie za jakiś czas,po tych antybiotykach tylko trzeba troszeczkę przeczekać i będzie znowu biegał szczęśliwy. A wet co na to,jest dobrej myśli?
oj probowalismy juz na prawde wielu metod zeby zechcial jesc. ale on w tym momencie nawet nie chce jesc swoich ulubionych rzeczy. w ogole niczego nie chce jesc. podstawiamy mu pod nosek, a on odwraca glowe. niestety nie ma zadnego srodka ktory moglby go sklonic do jedzenia (dlatego jezdzimy na te kroplowki)
od ostatniego antybiotyku mija wlasnie 4 dzien... jak nie zacznie sam jesc to umrze z glodu. jeszcze jutro ostatni raz jedziemy na kroplowke... wet dzis powiedzial, ze jak po tym nie zacznie jesc to bedziemy musieli podjac dezycje, bo nadziei juz praktycznie nie ma a kotek bedzie poprostu powoli umieral z wyglodzenia...
dlatego jak nic sie nie poprawi i nie zacznie sam jesc to poprostu to przerwiemy, bo szkoda zeby sie meczyl...

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
U mnie TŻ zrobił kiedyś przepyszną domową a ta w Sphinxie to mi bardzo smakuje! Ale w jednym konkretnym lokalu, w innym już mniej.
ja ogolnie rzecz biorac nie jestem fanka Sphinxa (jako knajpy - zimne posilki to chyba ich wizytowka, a po ostatniej wizycie tam TZ mial problemy zoladkowe) i tamtejszego jedzenia

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
wiem jak jest w Paryżu, ale mam tam rodzinę, więc nie zaszkodzi nam ich odwiedzić i dodatkowo sie poszwendac po mieściePoza tym my lubimy ładne miasta a dla mnie Paryz jest ładny.
tez mam tam rodzine
dla mnie jest przecietny potrafie wymienic mnostwo miast i miasteczek, ktore mi sie duzo bardziej podobaja niz Paryz
ale to wiadomo - kwestia gustu. niektorzy sa przeciez Paryzem zachwyceni

eh ja juz po uczelni, urwalam sie z ostatnich zajec, bo jakis dzis taki nijaki dzien i wybitnie nie chcialo mi sie siedziec
wczoraj z TZem obgadywalam kurs tanca walca wiedenskiego (do pierwszego tanca). TZ stwierdzil, ze super i ze moze pojdziemy tez na taki gdzie nas naucza tanga, bo on by bardzo chcial fajnie, bo tez mi sie tango bardzo podoba moze jakos od wrzesnia sie gdzies zapiszemy
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:00   #3633
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
Migrujący goście? też muszę raz a porządnie zrobić listę... i Tż przydusić,żeby wszystko napisał.
Dobrze powiedziane 'migrujący goście..'

Ja mam kilka kuzynek młodych i dam im zaproszenie z osobą towarzyszącą( niech ma, bo nóż widelec kogoś znajdą ) ale będę musiała ścigać je aby mi dały znać czy z kimś będą bo kilka miejsc w to czy w tamto jednak ma znaczenie

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2009-03-22 o 17:01
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:01   #3634
lain
Zakorzenienie

Cytat:
bo chyba tej 15-stce nie dam zaproszenia z osobą towarzysząca...chyba ,że dać? sama już nie wiem...
ja bym wyczaila czy ma jakiegos stalego chlopaka, z ktorym moglaby chciec isc. jak nie ma nikogo takiego to mozna dopisac do zaproszenia rodzicow
Stary 2009-03-22, 17:11   #3635
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
nie martwcie się jak tylko Kasia tu wpadnie powie ile do jej ślubu zostało (bo zapewne już wie to z pamięci ) pododajecie swoje dni i wszystko będzie jasne ...
391 dni 1 rok i 26 dni niach niach

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:13   #3636
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
A łykasz jakąś witaminę A? Bo jak tak, to lepiej się nie woskować, bo właśnie będą zaczerwienienia i razem z woskiem trochę naskórka możesz zerwać.
Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
Elitka4 przy depilacji woskiem trzeba łykać witaminę A? nie wiedziałam. zeszło mi już zaczerwienienie,ale pewnie niebawem małe krostki wyskoczą ,jak zawsze ;/
Przecież Ja napisałam coś zupełnie odwrotnego

Cytat:
nie martwcie się jak tylko Kasia tu wpadnie powie ile do jej ślubu zostało (bo zapewne już wie to z pamięci ) pododajecie swoje dni i wszystko będzie jasne ...
Mi zostało równe 460 dni
Suwaczek na pulpicie działa bez zarzutów, tylko ten w podpisie nie chciał się otworzyć
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:14   #3637
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zostało równe 460 dni
Suwaczek na pulpicie działa bez zarzutów, tylko ten w podpisie nie chciał się otworzyć
ja też mam na pulpicie dlatego zawsze wiem ile zostało

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:16   #3638
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oj probowalismy juz na prawde wielu metod zeby zechcial jesc. ale on w tym momencie nawet nie chce jesc swoich ulubionych rzeczy. w ogole niczego nie chce jesc. podstawiamy mu pod nosek, a on odwraca glowe. niestety nie ma zadnego srodka ktory moglby go sklonic do jedzenia (dlatego jezdzimy na te kroplowki)
od ostatniego antybiotyku mija wlasnie 4 dzien... jak nie zacznie sam jesc to umrze z glodu. jeszcze jutro ostatni raz jedziemy na kroplowke... wet dzis powiedzial, ze jak po tym nie zacznie jesc to bedziemy musieli podjac dezycje, bo nadziei juz praktycznie nie ma a kotek bedzie poprostu powoli umieral z wyglodzenia...
dlatego jak nic sie nie poprawi i nie zacznie sam jesc to poprostu to przerwiemy, bo szkoda zeby sie meczyl...
to oby zaczął jeść! póki jest nadzieja,to trzeba się jej trzymać,oczywiście wiem,że to mały promyk ale zawsze... no ale masz rację,jeśli by miał się męczyć to lepiej już to przerwać

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Dobrze powiedziane 'migrujący goście..'

Ja mam kilka kuzynek młodych i dam im zaproszenie z osobą towarzyszącą( niech ma, bo nóż widelec kogoś znajdą ) ale będę musiała ścigać je aby mi dały znać czy z kimś będą bo kilka miejsc w to czy w tamto jednak ma znaczenie
no dokłądnie,to ma znaczenie,a ja nie lubię takich nie wyjaśnionych sytuacji i sama nie chcę ich sobie stwarzać

Cytat:
ja bym wyczaila czy ma jakiegos stalego chlopaka, z ktorym moglaby chciec isc. jak nie ma nikogo takiego to mozna dopisac do zaproszenia rodzicow
a więc spróbuje się dowiedzieć zanim wypiszemy zaproszenia czy kogoś ma "na stałe" , jak nie to dopiszę do rodziców i już

dziękuję Wam za rozwiązanie problemu zwłaszcza ,że mamy klika takich osóbek "młodocianych"
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:18   #3639
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

Cytat:
Przecież Ja napisałam coś zupełnie odwrotnego
no tak ale ze mnie gapa tak czy siak, nie łykam

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:18   #3640
lain
Zakorzenienie

a ja nie mam ani na pulpicie ani nigdzie
odliczac zaczne jak bedzie 100 dni do slubu

kupilismy dzis z TZem zestaw do snorkelingu faaaajny
jeszcze tylko kupimy aparat do zdjec pod woda i bedziemy gotowi do ekspedycji na rafy
Stary 2009-03-22, 17:20   #3641
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Wcale nie takie gaduły.. tylko pasjonatki
My po prostu lubimy ze sobą gadać

A mnie się popsuł suwaczek
Cytat:

Strippi
nie tam wydaję Ci się tylko a przy okazji pozdrawiamy PM2009
no to super oby tak dalej laski
a czas będzie szybciutko płynął
lece pa
Stary 2009-03-22, 17:23   #3642
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to oby zaczął jeść! póki jest nadzieja,to trzeba się jej trzymać,oczywiście wiem,że to mały promyk ale zawsze... no ale masz rację,jeśli by miał się męczyć to lepiej już to przerwać
no wlasnie najgorsze, ze nadziei juz praktycznie nie ma... myslalam, ze jak odstawimy antybiotyki to sie jakos odbije... a tu kotek jest coraz bardziej 'nieobecny'. jest tak wychudzony jakby mial anoreksje, a do tego chyba cos juz mu sie w glowce miesza, bo np. zamiast do kuwety poszedl dzis wysiusiac sie do szafy...
Stary 2009-03-22, 18:17   #3643
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

jak ja się rozleniwiłam w weekend na szczęscie mam lżejszy tydzień teraz tylko dzisiaj muszę się pouczyć na jedne laborki
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:40   #3644
tancerka212
Zakorzenienie

no dobra nadrobiłam was gaduły
po pierwsze mam @ a dostałam go dosłownie jak tylko tżta przytuliłam widzicie jak na mnie zbawiennie działa!!!
po drugie to mam chwilowo podły humor więc nawet nie pocytowałam was tylko tak ogólnie napiszę. otóż wielka awantura się zrobiła ze sprawy durnych winietek!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! może później wam opiszę sprawę jak mi złość nie przejdzie. chodzi głównie o to że moja mama się kłóciła ze mną i w koncu powiedziała taki tekst "ja się nie mam zamiaru do was wtrącać ale jak nie zrobisz jak ja chcę to sama będziesz coś tam coś tam..." no to sie oburzyłam że co mi tu gada że się nie wtrąca jak zachowuje się jak despotka... no i w ogóle awantura się zrobiła a ja nie zamierzałam i tak bez tżta podejmować żadnych decyzji to ze złosci wzięłam plecak i poszłam sobie na busa i tym sposobem jestem już z wami. ehhhh.... miało to wszystko być takie piękne i jak w bajce a póki co to widzę że każdy sobie jakiś scenariusz w głowie wymyślił i w ogóle zapomniał chyba czyje to wesele

poza tym to weekend spędziłam sobie z tżtem w naszym gniazdku- poszliśmy sobie na swoje i taaaaaak sie tam dobrze czuliśmy że tysiąc nowych planów powstało i w ogóle wielka radość z własnego gniazdka

chciałam wam zrobić zdjęcie pokoju szwagra tak jak obiecałam ale nie mogłam bo nie było jak... z reszta nawet nie mogłam wejść do środka taki syf był.. ale opowiem wam krótką historię
otóż pod nieobecność mojego tżta szwagier coś tam robił w jego pokoju i zostawił wielki bałagan a laptopa na środku pokoju!!! po czym jak mój tż wrócił to się wkurzył bo ile można prosić żeby sprzatał po sobie więc otworzył szwagrowi w pokoju wszystkie szafki i z nich powywalał rzeczy po całym pokoju no burdel totalny a szwagier nawet się nie zczaił że ktoś cos zrobił i że w ogóle ktos był w pokoju

pozatym to dziś ciotki do mnie dwie przyjechały jedna co robiła wesele pół roku temu a druga co robi za miesiąc synowi i wypytałam wszystko- na 180 osób 36 blach ciasta było w tym już pudełeczka na odchodne. 2 butelki na głowę wódki idzie w naszej rodzinie. owoców kurna zapomniałam zapytac!!! ale to jeszcze wam opowiem

jak coś mi sie przypomni to wam napiszę
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:53   #3645
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
otóż wielka awantura się zrobiła ze sprawy durnych winietek!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! może później wam opiszę sprawę jak mi złość nie przejdzie. chodzi głównie o to że moja mama się kłóciła ze mną i w koncu powiedziała taki tekst "ja się nie mam zamiaru do was wtrącać ale jak nie zrobisz jak ja chcę to sama będziesz coś tam coś tam..." no to sie oburzyłam że co mi tu gada że się nie wtrąca jak zachowuje się jak despotka... no i w ogóle awantura się zrobiła a ja nie zamierzałam i tak bez tżta podejmować żadnych decyzji to ze złosci wzięłam plecak i poszłam sobie na busa i tym sposobem jestem już z wami. ehhhh.... miało to wszystko być takie piękne i jak w bajce a póki co to widzę że każdy sobie jakiś scenariusz w głowie wymyślił i w ogóle zapomniał chyba czyje to wesele

i o winietki taka afera? a kto jest strona chcaca, a kto nie chcaca?
"nie mam zamiaru sie wtracac, ale jak nie zrobisz..." absurd jakis
dobrze, ze moi rodzice sie nie wtracaja i bedzie tak jak my chcemy...
choc kto wie co sie stanie z ta oprawa muzyczna slubu, gdzie moi rodzice bardzo by chcieli jakas spiewaczke albo skrzypce, a moj TZ twierdzi, ze w zadnym wypadku takich szopek nie bedzie... ale ja sie w to wtracac nie mam zamiaru... sami sobie pogadaja, bo to nie moja sprawa

Cytat:
pozatym to dziś ciotki do mnie dwie przyjechały jedna co robiła wesele pół roku temu a druga co robi za miesiąc synowi i wypytałam wszystko- na 180 osób 36 blach ciasta było w tym już pudełeczka na odchodne. 2 butelki na głowę wódki idzie w naszej rodzinie. owoców kurna zapomniałam zapytac!!! ale to jeszcze wam opowiem
2 butelki na glowe i nic nie zostaje
to dobrych masz zawodnikow w rodzinie
Stary 2009-03-22, 19:58   #3646
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
i o winietki taka afera? a kto jest strona chcaca, a kto nie chcaca?
"nie mam zamiaru sie wtracac, ale jak nie zrobisz..." absurd jakis
dobrze, ze moi rodzice sie nie wtracaja i bedzie tak jak my chcemy...
choc kto wie co sie stanie z ta oprawa muzyczna slubu, gdzie moi rodzice bardzo by chcieli jakas spiewaczke albo skrzypce, a moj TZ twierdzi, ze w zadnym wypadku takich szopek nie bedzie... ale ja sie w to wtracac nie mam zamiaru... sami sobie pogadaja, bo to nie moja sprawa

2 butelki na glowe i nic nie zostaje
to dobrych masz zawodnikow w rodzinie
Lain chyba źle napisałam- 2 butelki na parę kupiła ciotka i jeszcze zostało. przepraszam jak w błą wprowadziłam. teściowa za to liczyła 3 butelki na parę więc jakąś średnią się z tego wyciągnie.

a co do winietek to my z tżtem ogólnie jesteśmy niezdecydowani- moja rodzina chce a tżta rodzina nie chce chyba.... w zasadzie to rodzina tżta zrobi to co sie im kaze ale główna sprawa to nie wiem czy my chcemy winietki... moja mama absolutnie chce!!! ale zapowiedziałam jej że to nasze wesele i to my będziemy decydować co jak gdzie i kiedy i takie fochy jak będzie strzelać to one na mnie nie będą i tak działać przekonywująco. spokojnie wszystko da się ułożyć- ja na pewno nie będę uległa bo ja nie z tych
Stary 2009-03-22, 20:10   #3647
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Lain, mi również szkoda Twojego kotka... niedawno przechodziłam coś podobnego, jak mój Boniek odchodził...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Kasia witaj co do Tancerki i jej "narzekań" to chyba jej chodziło o mnie bo to moja kuzynka miała okres jak była w ciąży także spokojnie
Ja wcześniej też dużo pisałam o swojej koleżance I byłam pierwsza
Stary 2009-03-22, 20:13   #3648
can't be perfect
Wtajemniczenie

My nie chcemy winetek.. w sumie przyszły szwagier namawiał żeby były bo u niego będą, bo twierdzi że brzydko wygląda to jak się wszyscy pchają się z torebkami i zajmują miejsca.. w suemie to my już bedziemy mieć miejsce zarezerowane i nie musimy się tym przejmować każdy usiądzie gdzie będzie chciał
a ja bym się wkurzyłagdyby moja mama coś takuego mi powiedziała, to podchodzi pod szantaż i pewnie z TŻtem podziękowalibysmy rodzicom za pomoc i w miarę własnych sił wyprawilibysmy skromne wesele na 40 osób.. na szczeście moi rodzice się nie wtrącają i to ja muszę na nich wymuszać zadanie na jakis tam temat i prosić się żeby coś mi doradzili
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:26   #3649
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, Ja świnek nie choduję, tylko mój dziadek. A nawet jak go odwiedzam to ich nie widzę, więc takie mięsko od dziadka traktuję tak jak takie ze sklepu. Ja zwykle z mięsa to jem tylko drób i ryby. A inne mięsko to jem tylko i wyłącznie jak mój dziadek zrobi, a i to nie wszystko. Kotletów mielonych czy schabowych ze świnki nie dotykam, bo mi nie smakują. Ale szynka uwędzona przez dziadka jest najlepsza na świecie i jak jeszcze jemy ją z ćwikłą to normalnie nie da się przyrównać do żadnej kupnej. I jeszcze lubię jak dziadek zrobi puszki. Bo ma taką maszynkę do puszkowania i to mięsko co tam wsadza jest super. I to jest jedna z dwóch konserw jakie jadam (druga to ryba w pomidorach).

Może jestem za bardzo przyzwyczajona do tego, że dziadek dwa razy w roku przerabia świnkę na jedzenie i nie robi to na mnie takiego wrażenia, ale trochę nie rozumiem tego zdziwienia, że mniam mniam a świnka będzie martwa. Przecież jak się kupuje w sklepie, to też jakieś zwierzę musiało zginąć, żeby jego mięsko do sklepu trafiło. Na swoją obronę to mogę chyba jeszcze tylko powiedzieć, że świnki mojego dziadka ten swój krótki żywot mają o wiele lepszy niż te w wielkich hodowlach
ja wszystko rozumiem, że takie mięsko jest pyszne, ale nie wiem co by było jakby ktos kogo znam np. dziadek zabijał zwierzątka. W sklepie tez jest z martwej świni, ale ani mój tata ani tz jej nie zabili. Takie mam głupie jazdy

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
hello

tu kobieta pracująca co zadnej pracy się nie boi

dziś wyrbiłam 200 % normy i za taką dniówkę to ja moge codziennie chodzić
2200 starterów to jest to

a teraz ide poleżeć
przodownik pracy nigdy nie odpoczywa

Cytat:
czasem trzeba tak zrobić.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
391 dni 1 rok i 26 dni niach niach
az sobie sprawdziłam i mam 454. Do połowy czerwca szybko mi czas zleci i juz będę miała 365

Tancerka z ta aferą winietkowa to nie wiem o co poszło skoro mama jest za

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
My nie chcemy winetek.. w sumie przyszły szwagier namawiał żeby były bo u niego będą, bo twierdzi że brzydko wygląda to jak się wszyscy pchają się z torebkami i zajmują miejsca.. w suemie to my już bedziemy mieć miejsce zarezerowane i nie musimy się tym przejmować każdy usiądzie gdzie będzie chciał
a ja bym się wkurzyłagdyby moja mama coś takuego mi powiedziała, to podchodzi pod szantaż i pewnie z TŻtem podziękowalibysmy rodzicom za pomoc i w miarę własnych sił wyprawilibysmy skromne wesele na 40 osób.. na szczeście moi rodzice się nie wtrącają i to ja muszę na nich wymuszać zadanie na jakis tam temat i prosić się żeby coś mi doradzili
ja chce winietki, bo nie chcę, zeby sie zaczął paniczny bieg do stolików, bo każdy będzie chciał usiąść koło swojego towarzystwa. Także sami ich usadzimy. Tak jest elegancko.
U mnie w rodzinie zawsze były winietki.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:29   #3650
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość

Ja wcześniej też dużo pisałam o swojej koleżance I byłam pierwsza
miałam na myśli Kasię 87 spokojnie
Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
luzik- moja mama ogólnie nerwowa kobieta tzn szybko wybucha i dopiero potem myśli że głupotę powiedziała więc tym sie akurat nie przejmuję.
zastanawiam się sama jak to zrobić wszystko.. mi też się nie podoba to jak się wszyscy pchają za stoły ale z drugiej strony to też nie chcę nikomu narzucać gdzie i koło kogo ma siedzieć chodzi o to że moja rodzina to jakieś 30 osób a rodzina tżta to jakieś 120 osób. reszta to znajomi więc oni to luzik bo sobie by poradzili. otóż podczas gdy tłum rusza w stronę stolików to zazwyczaj są osoby które biegną przodem i zajmują miejsca tam gdzie są wolne swojej jakiejś umówionej paczce ludzi. po czym ludzie są wszędzie a zostają wolne miejsca tu i tam. jako że moja rodzina jest mała i nie będzie jeszcze znać rodziny tżta więc jak oni by zostali rozdzieleni to by biedni siedzieli takie pojedyncze punkty po sali zamiast wszyscy razem biesiadować. no i w ogóle wiadomo że jakiś starszy wujek nie będzie biegł przodem do stołów albo np moja siostra z dwójka małych dzieci... Więc moja mama chciała żeby nie było może winietek ale żeby podpisać cały stół... żeby ten jeden stół był zarezerwowany dla naszej małej rodzinki bo wszyscy się przy jednym by zmieścili... ale przecież wiadomo ze nie podpisze jednego stołu bo jakby to wyglądało- jakby moja rodzina to jakieś VIPy były.... no a podpisywać wszystkie stoły tekstami typu "rodzina panny młodej" i "rodzina pana młodego" to dla mnie szczyt debilstwa no chyba że ja się mylę i wy uważacie że można w ten sposób podpisać stoły matko jak ja rozwiążę ten problem??? żeby jeden stół był zajęty dla mojej rodziny i żeby tżta rodzinka nie wsiadła w jego środek i żeby to jeszcze kulturalnie wyszło co????????/ macie jakies pomysły?????????

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

Tancerka z ta aferą winietkowa to nie wiem o co poszło skoro mama jest za
.
chodzi o to że tż jest przeciwko bo ostatnio na weselu tak zostalismy usadzeni że masakra i za każdym razem jak są winietki to połowa ludności jest niezadowolona z tego gdzie siedzi.... ja kurna też nie chcę za bardzo ingerować w takie sprawy jak to kto ma siąść przy mnie najbliżej- mamy sporo znajomych i młodej części rodziny i oni wszyscy liczą na to że będą siedzieć przy naszym stole z młodą parą i kogo ja mam wydelegować do innego stołu a kogo np na koniec stołu a kogo naprzeciwko siebie jak wszystkich lubię jednakowo najlepiej by było jeden stół podpisac ale przeceż to pośmiewisko z siebie zrobimy
Stary 2009-03-22, 20:31   #3651
onaella
Zakorzenienie

Tancerka jak dla mnie podpisywanie ktory stol dla kogo to odpada

z resztą ja i co do winietek jestem na nie, więc nie bardzo moge się wywodzić tutaj

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:32   #3652
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Witam
PM 2010
widzę, że tez ładne z was plotkary
5 część no no no, a już niebawem 6
Tak jakoś wyszło
Pozdrów wszystkie PM2009

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Wcale nie takie gaduły.. tylko pasjonatki
My po prostu lubimy ze sobą gadać

A mnie się popsuł suwaczek
Mi dzisiaj suwaczek nie chodzi myślałam, że tylko u mnie jakieś takie cyrki.

Cytat:
hello

tu kobieta pracująca co zadnej pracy się nie boi

dziś wyrbiłam 200 % normy i za taką dniówkę to ja moge codziennie chodzić
2200 starterów to jest to

a teraz ide poleżeć
No no no szalejesz babo ale każdy pieniądz się przyda, także trzeba wykorzystać szansę

Cytat:
to tam tak malutko nie jest ja mam między 60 a 70- też nie umiem określić do końca no ale rzeczywiście w porównaniu z tym 110,które miałaś na początku to jednak dużo Ci "odpadło". Ja mam jeszcze jeden problemik- jak np mam dwie kuzynki(siostry) jedna na mój ślub będzie miała 20 a druga 15,ta 20-stka ma chłopaka więc dla niej dam zaproszenie z osobą towarzyszącą(albo wpisze imię i nazwisko chłopaka,nie wiem jeszcze) a tę drugą siostrę dopisać do jej rodziców na zaproszeniu? bo chyba tej 15-stce nie dam zaproszenia z osobą towarzysząca...chyba ,że dać? sama już nie wiem...
Ja też będę mieć takie dylematy kogo zapraszać z osobą towarzyszącą a kogo nie. Jeśli kuzynka nie ma nikogo to może bez?

Tancerko a Ty nie chcesz winietek czy jak? Może mama miała zły dzień i taki tekst walnęła ale trochę to było nie fair...
Stary 2009-03-22, 20:39   #3653
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
miałam na myśli Kasię 87 spokojnie

luzik- moja mama ogólnie nerwowa kobieta tzn szybko wybucha i dopiero potem myśli że głupotę powiedziała więc tym sie akurat nie przejmuję.
zastanawiam się sama jak to zrobić wszystko.. mi też się nie podoba to jak się wszyscy pchają za stoły ale z drugiej strony to też nie chcę nikomu narzucać gdzie i koło kogo ma siedzieć chodzi o to że moja rodzina to jakieś 30 osób a rodzina tżta to jakieś 120 osób. reszta to znajomi więc oni to luzik bo sobie by poradzili. otóż podczas gdy tłum rusza w stronę stolików to zazwyczaj są osoby które biegną przodem i zajmują miejsca tam gdzie są wolne swojej jakiejś umówionej paczce ludzi. po czym ludzie są wszędzie a zostają wolne miejsca tu i tam. jako że moja rodzina jest mała i nie będzie jeszcze znać rodziny tżta więc jak oni by zostali rozdzieleni to by biedni siedzieli takie pojedyncze punkty po sali zamiast wszyscy razem biesiadować. no i w ogóle wiadomo że jakiś starszy wujek nie będzie biegł przodem do stołów albo np moja siostra z dwójka małych dzieci... Więc moja mama chciała żeby nie było może winietek ale żeby podpisać cały stół... żeby ten jeden stół był zarezerwowany dla naszej małej rodzinki bo wszyscy się przy jednym by zmieścili... ale przecież wiadomo ze nie podpisze jednego stołu bo jakby to wyglądało- jakby moja rodzina to jakieś VIPy były.... no a podpisywać wszystkie stoły tekstami typu "rodzina panny młodej" i "rodzina pana młodego" to dla mnie szczyt debilstwa no chyba że ja się mylę i wy uważacie że można w ten sposób podpisać stoły matko jak ja rozwiążę ten problem??? żeby jeden stół był zajęty dla mojej rodziny i żeby tżta rodzinka nie wsiadła w jego środek i żeby to jeszcze kulturalnie wyszło co????????/ macie jakies pomysły?????????

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

chodzi o to że tż jest przeciwko bo ostatnio na weselu tak zostalismy usadzeni że masakra i za każdym razem jak są winietki to połowa ludności jest niezadowolona z tego gdzie siedzi.... ja kurna też nie chcę za bardzo ingerować w takie sprawy jak to kto ma siąść przy mnie najbliżej- mamy sporo znajomych i młodej części rodziny i oni wszyscy liczą na to że będą siedzieć przy naszym stole z młodą parą i kogo ja mam wydelegować do innego stołu a kogo np na koniec stołu a kogo naprzeciwko siebie jak wszystkich lubię jednakowo najlepiej by było jeden stół podpisac ale przeceż to pośmiewisko z siebie zrobimy
ale przecież miejsce na którym się kogos usadzi ni ejest do niego przypisane na amen, przeciez ludzie sie przesiadają, żeby porozmawiać, tańczą a wracają do stolika tylko jak jest jedzonko podane - przynajmniej ja tk robie i tak zaobserwowałam
Jak masz pisać rodzina pani młodej itp. to juz lepiej zrób imienne winietki a oni w ramach rodziny się wymienią.
Ja chce winietki, nawet wśród znajomych, bo mam bardzo różnych - i niektórzy mogliby z siebie zrobic idiotów oczach innych a tego chciałabym uniknąć, więc ich usadzę tak, że nikt nie zacznie innym opowiadać rzeczy, które słuchacz uzna za szczyt debilizmu
A jeszcze jedno - często trafiamy z tz na imprezy gdzie znamy tylko "gospodarzy" i zawsze sobie znajdujemy jakąś fajna grupkę do pogadaniaA jak usadzisz kogos koło totalnego nudziarza to ten ktos najpierw pójdzie tańczyć a później dołączy sie do zabawowego towarzystwa

ide czytać, bo tz pojechał prasowac koszule na cały tydzień

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-22 o 20:42
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:40   #3654
centipede
Zadomowienie

Tancerko ja byłabym za winietkami, w razie czego ktoś się może zamienić miejscami. Myślę, że z winietkami większa szansa, że nie zostaną ludzie rozdzieleni i posadzeni w towarzystwie którego nie znają i daleko od towarzystwa z którym chcieliby się bawić. Z jednej strony to ingerowanie gdzie kto ma siedzieć, ale znowu z drugiej znasz swoją rodzinę i znajomych i będziesz próbować ich rozsadzić tak, żeby wszyscy się dobrze czuli. Myślę, że to zrozumieją i nie będą mieć pretensji.

U nas będą na pewno winietki, wiemy mniej więcej kogo z kim posadzić. Najwyżej będziemy konsultować sprawę z zainteresowanymi jeśli nie będziemy wiedzieć kogo gdzie posadzić ale chcemy, żeby każdy siedział w swoim ulubionym gronie i dobrze się bawił. A nie że na przykład młodym ludziom zostają wolne miejsca przy stole ze starszymi osobami albo na odwrót. Każdy ma swoje tematy do rozmów i w ogóle. Jak byliśmy ostatnio na weselu to właśnie były winietki i siedzieliśmy w swoim towarzystwie i było super.

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2009-03-22 o 20:42
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:43   #3655
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka jak dla mnie podpisywanie ktory stol dla kogo to odpada

z resztą ja i co do winietek jestem na nie, więc nie bardzo moge się wywodzić tutaj
no wlasnie ja też uważam że podpisywanie stołów to wieś

Cytat:

Tancerko a Ty nie chcesz winietek czy jak? Może mama miała zły dzień i taki tekst walnęła ale trochę to było nie fair...
mi to jest w sumie wszystko jedno... winietki mogą być ale jak tu ludzi już usadzić to ja nie wiem wszyscy znajomi by chcieli być koło nas i wszyscy młodzi z rodziny z którymi mamy dobry kontakt i jak tu wybrać tych lepszych co będą siedzieć obok nas a jak tu oddzielić tych innych co będą musieli przy innym stole siąść bo się nie zmieszczą przecież wszyscy przy jednym
mama winietki chce, tż nie chce a ja stoje między młotem a kowadłem bo oba rodzaje argumentów do mnie przemawiają i mojej rodziny i tżta

a tak w ogóle to podliczyłam skarbonkę ślubną i mam 580zł jeszcze 130zł i będę miała na swoją obrączkę
Stary 2009-03-22, 20:47   #3656
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle to podliczyłam skarbonkę ślubną i mam 580zł jeszcze 130zł i będę miała na swoją obrączkę
no no gratuluje
a tak swoją drogą to jak Ty to zrobiłaś, z jakis miesiac temu pisałam, że mam nie całe 200 zł a Ty mowiłaś ze dużo i że też byś chciala tyle mieć, a tu teraz prawie 600 zł

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-22, 20:49   #3657
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerko ja byłabym za winietkami, w razie czego ktoś się może zamienić miejscami. Myślę, że z winietkami większa szansa, że nie zostaną ludzie rozdzieleni i posadzeni w towarzystwie którego nie znają i daleko od towarzystwa z którym chcieliby się bawić. Z jednej strony to ingerowanie gdzie kto ma siedzieć, ale znowu z drugiej znasz swoją rodzinę i znajomych i będziesz próbować ich rozsadzić tak, żeby wszyscy się dobrze czuli. Myślę, że to zrozumieją i nie będą mieć pretensji.

U nas będą na pewno winietki, wiemy mniej więcej kogo z kim posadzić. Najwyżej będziemy konsultować sprawę z zainteresowanymi jeśli nie będziemy wiedzieć kogo gdzie posadzić ale chcemy, żeby każdy siedział w swoim ulubionym gronie i dobrze się bawił. A nie że na przykład młodym ludziom zostają wolne miejsca przy stole ze starszymi osobami albo na odwrót. Każdy ma swoje tematy do rozmów i w ogóle. Jak byliśmy ostatnio na weselu to właśnie były winietki i siedzieliśmy w swoim towarzystwie i było super.
a ja znowu jak byłam ostatnio na weselu to byłam bardzo niezadowolona ze swojego miejsca.. i dlatego wlasnie też jak tż mam uraz do usadzania ludzi przez parę młodą której się wydaje że wie gdzie kogo fajnie by było posadzić
wiecie ja nie będę miała problemu ze swoimi 30 osobami rodziny i kilkorgiem znajomych bo u mnie to byle gdzie kogo sie usadzi aby wszyscy przy jednym stole... za to u tżta zacznie się bonanza jak mi przyjdzie nie znając ich posadzić 130 osób z jego rodziny to potrafię posadzic może ze 20 osób a resztę by musiała zrobić jego mama z nim a oni są raczej przeciwni... kurna a ja nie wiem czyją strone trzymać bo i jedno i drugie racjonalnie argumentuje.... matko oszaleć można przez takie głupoty

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
no no gratuluje
a tak swoją drogą to jak Ty to zrobiłaś, z jakis miesiac temu pisałam, że mam nie całe 200 zł a Ty mowiłaś ze dużo i że też byś chciala tyle mieć, a tu teraz prawie 600 zł
złączyłam dwie skarbonki jedna była u mnie w domu a druga na stancji i obie przywiozłam na stancje i połączyłam wspólnym tytułem "wesele" nooooo teraz to przynajmniej jakoś to wygląda a nie 100zł na wesele hehehehehehehe
Stary 2009-03-22, 20:52   #3658
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
złączyłam dwie skarbonki jedna była u mnie w domu a druga na stancji i obie przywiozłam na stancje i połączyłam wspólnym tytułem "wesele" nooooo teraz to przynajmniej jakoś to wygląda a nie 100zł na wesele hehehehehehehe
a widzisz, czyli jednak posluchałaś rady żeby zrobić drugą skarbonkę na stanjcji
moja narazie stoi nie ruszana, bo chodze tylko do pracy i nie rozmieniam tego co mam w portfelu więc nie mam co wrzucać

ale niech tylko wypłatę dostane

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-22, 22:19   #3659
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
otóż pod nieobecność mojego tżta szwagier coś tam robił w jego pokoju i zostawił wielki bałagan a laptopa na środku pokoju!!! po czym jak mój tż wrócił to się wkurzył bo ile można prosić żeby sprzatał po sobie więc otworzył szwagrowi w pokoju wszystkie szafki i z nich powywalał rzeczy po całym pokoju no burdel totalny a szwagier nawet się nie zczaił że ktoś cos zrobił i że w ogóle ktos był w pokoju
O Ja nie mogę

Cytat:
Kurde, u mnie chyba trzeba będzie policzyć butelkę na głowę. Oczwiście nie że wszyscy mają takie głowy, ale są jednostki wybitne.

A tak odnośnie tych winietek, to mnie ostatnio naszły wątpliwości czy je chcę czy nie, bo co nie wymyślę, to od razu przychodzi mi do głowy coś na nie. Oto moje pomysły i wątpliwości:
1. Jak ludzie wejdą na salę i każdy zacznie szukać swojego nazwiska, to minie chyba z pół godziny zanim znajdą swoje miejsca.
2. Z kolei gdybym postawiła przed wejściem jakiś duży plan, to zrobiłby się przed nim tłum jak na ogłoszeniu wyników egzaminu wstępnego.
3. No i trzecia opcja, to na stronie internetowej umieścić ten plan, żeby goście już wcześniej wiedzieli gdzie się kierować, ale wtedy mogłyby być jakieś reklamacje i musiałabym tysiąc razy ten plan zmieniać.
No i już sama nie wiem co zrobić. Co wy, dziewczyny o tym wszystkim myślicie?

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2009-03-22 o 22:20
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 22:44   #3660
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, u mnie chyba trzeba będzie policzyć butelkę na głowę. Oczwiście nie że wszyscy mają takie głowy, ale są jednostki wybitne.

A tak odnośnie tych winietek, to mnie ostatnio naszły wątpliwości czy je chcę czy nie, bo co nie wymyślę, to od razu przychodzi mi do głowy coś na nie. Oto moje pomysły i wątpliwości:
1. Jak ludzie wejdą na salę i każdy zacznie szukać swojego nazwiska, to minie chyba z pół godziny zanim znajdą swoje miejsca.
2. Z kolei gdybym postawiła przed wejściem jakiś duży plan, to zrobiłby się przed nim tłum jak na ogłoszeniu wyników egzaminu wstępnego.
3. No i trzecia opcja, to na stronie internetowej umieścić ten plan, żeby goście już wcześniej wiedzieli gdzie się kierować, ale wtedy mogłyby być jakieś reklamacje i musiałabym tysiąc razy ten plan zmieniać.
No i już sama nie wiem co zrobić. Co wy, dziewczyny o tym wszystkim myślicie?
odnośnie tej ilości butelek co napisałam że niby 2 na głowę to już napisałam sprostowanie ale napiszę je jeszcze raz- miałam na mysli 2 butelki na parę!!!

a co do tych winietek to ja mam takie same myśli jak ty- jak byłam na weselu to nie było zadnego planu i musialam przejsć przez 3 stoły zanim znalazlam swoje miejsce a jakbym postawiła plan to dokładnie tak jak mówisz że wyglądałoby to jak na ogłoszeniu wyników egzaminu naprawdę nie wiem co z tym fantem zrobic.. niby mamy jeszcze rok na myslenie ale nie sądze żeby na mnie jakaś jasność spłynęla nagle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości