|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
też muszę raz a porządnie zrobić listę... i Tż przydusić,żeby wszystko napisał.ale wymarzłam!!szok. Kawał drogi jechałam z tatą drzewka wybierać do naszego ogródka, i nawet pigwę wzięliśmy nie wiem co z tego będzie.a chciałabym jeszcze malinki mmm...Elitka4 przy depilacji woskiem trzeba łykać witaminę A? nie wiedziałam. zeszło mi już zaczerwienienie,ale pewnie niebawem małe krostki wyskoczą ,jak zawsze ;/
|
|
#3632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
od ostatniego antybiotyku mija wlasnie 4 dzien... jak nie zacznie sam jesc to umrze z glodu. jeszcze jutro ostatni raz jedziemy na kroplowke... wet dzis powiedzial, ze jak po tym nie zacznie jesc to bedziemy musieli podjac dezycje, bo nadziei juz praktycznie nie ma a kotek bedzie poprostu powoli umieral z wyglodzenia...dlatego jak nic sie nie poprawi i nie zacznie sam jesc to poprostu to przerwiemy, bo szkoda zeby sie meczyl... Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie jest przecietny potrafie wymienic mnostwo miast i miasteczek, ktore mi sie duzo bardziej podobaja niz Paryz![]() ale to wiadomo - kwestia gustu. niektorzy sa przeciez Paryzem zachwyceni ![]() eh ja juz po uczelni, urwalam sie z ostatnich zajec, bo jakis dzis taki nijaki dzien i wybitnie nie chcialo mi sie siedziec ![]() wczoraj z TZem obgadywalam kurs tanca walca wiedenskiego (do pierwszego tanca ). TZ stwierdzil, ze super i ze moze pojdziemy tez na taki gdzie nas naucza tanga, bo on by bardzo chcial fajnie, bo tez mi sie tango bardzo podoba moze jakos od wrzesnia sie gdzies zapiszemy
|
|||
|
|
|
#3633 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
Ja mam kilka kuzynek młodych i dam im zaproszenie z osobą towarzyszącą( niech ma, bo nóż widelec kogoś znajdą ) ale będę musiała ścigać je aby mi dały znać czy z kimś będą bo kilka miejsc w to czy w tamto jednak ma znaczenie
Even if it was there all along Edytowane przez BlackAngel Czas edycji: 2009-03-22 o 17:01 |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niach niach
|
|
#3636 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież Ja napisałam coś zupełnie odwrotnego ![]() Cytat:
![]() Suwaczek na pulpicie działa bez zarzutów, tylko ten w podpisie nie chciał się otworzyć
|
|||
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję Wam za rozwiązanie problemu zwłaszcza ,że mamy klika takich osóbek "młodocianych"
|
|||
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
no tak
ale ze mnie gapa
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam ani na pulpicie ani nigdzie
![]() odliczac zaczne jak bedzie 100 dni do slubu kupilismy dzis z TZem zestaw do snorkelingu faaaajny ![]() jeszcze tylko kupimy aparat do zdjec pod woda i bedziemy gotowi do ekspedycji na rafy
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czas będzie szybciutko płynął lece pa
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam, ze jak odstawimy antybiotyki to sie jakos odbije... a tu kotek jest coraz bardziej 'nieobecny'. jest tak wychudzony jakby mial anoreksje, a do tego chyba cos juz mu sie w glowce miesza, bo np. zamiast do kuwety poszedl dzis wysiusiac sie do szafy...
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() jak ja się rozleniwiłam w weekend na szczęscie mam lżejszy tydzień teraz tylko dzisiaj muszę się pouczyć na jedne laborki
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra nadrobiłam was gaduły
![]() po pierwsze mam @ a dostałam go dosłownie jak tylko tżta przytuliłam widzicie jak na mnie zbawiennie działa!!! po drugie to mam chwilowo podły humor więc nawet nie pocytowałam was tylko tak ogólnie napiszę. otóż wielka awantura się zrobiła ze sprawy durnych winietek!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! może później wam opiszę sprawę jak mi złość nie przejdzie. chodzi głównie o to że moja mama się kłóciła ze mną i w koncu powiedziała taki tekst "ja się nie mam zamiaru do was wtrącać ale jak nie zrobisz jak ja chcę to sama będziesz coś tam coś tam..." no to sie oburzyłam że co mi tu gada że się nie wtrąca jak zachowuje się jak despotka... no i w ogóle awantura się zrobiła a ja nie zamierzałam i tak bez tżta podejmować żadnych decyzji to ze złosci wzięłam plecak i poszłam sobie na busa i tym sposobem jestem już z wami. ehhhh.... miało to wszystko być takie piękne i jak w bajce a póki co to widzę że każdy sobie jakiś scenariusz w głowie wymyślił i w ogóle zapomniał chyba czyje to wesele ![]() poza tym to weekend spędziłam sobie z tżtem w naszym gniazdku- poszliśmy sobie na swoje i taaaaaak sie tam dobrze czuliśmy że tysiąc nowych planów powstało i w ogóle wielka radość z własnego gniazdka ![]() chciałam wam zrobić zdjęcie pokoju szwagra tak jak obiecałam ale nie mogłam bo nie było jak... z reszta nawet nie mogłam wejść do środka taki syf był.. ale opowiem wam krótką historię otóż pod nieobecność mojego tżta szwagier coś tam robił w jego pokoju i zostawił wielki bałagan a laptopa na środku pokoju!!! po czym jak mój tż wrócił to się wkurzył bo ile można prosić żeby sprzatał po sobie więc otworzył szwagrowi w pokoju wszystkie szafki i z nich powywalał rzeczy po całym pokoju no burdel totalny a szwagier nawet się nie zczaił że ktoś cos zrobił i że w ogóle ktos był w pokoju pozatym to dziś ciotki do mnie dwie przyjechały jedna co robiła wesele pół roku temu a druga co robi za miesiąc synowi i wypytałam wszystko- na 180 osób 36 blach ciasta było w tym już pudełeczka na odchodne. 2 butelki na głowę wódki idzie w naszej rodzinie. owoców kurna zapomniałam zapytac!!! ale to jeszcze wam opowiem ![]() jak coś mi sie przypomni to wam napiszę
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o winietki taka afera? a kto jest strona chcaca, a kto nie chcaca?"nie mam zamiaru sie wtracac, ale jak nie zrobisz..." absurd jakis ![]() dobrze, ze moi rodzice sie nie wtracaja i bedzie tak jak my chcemy... choc kto wie co sie stanie z ta oprawa muzyczna slubu, gdzie moi rodzice bardzo by chcieli jakas spiewaczke albo skrzypce, a moj TZ twierdzi, ze w zadnym wypadku takich szopek nie bedzie... ale ja sie w to wtracac nie mam zamiaru... sami sobie pogadaja, bo to nie moja sprawa![]() Cytat:
![]() ![]() to dobrych masz zawodnikow w rodzinie
|
||
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do winietek to my z tżtem ogólnie jesteśmy niezdecydowani- moja rodzina chce a tżta rodzina nie chce chyba.... w zasadzie to rodzina tżta zrobi to co sie im kaze ale główna sprawa to nie wiem czy my chcemy winietki... moja mama absolutnie chce!!! ale zapowiedziałam jej że to nasze wesele i to my będziemy decydować co jak gdzie i kiedy i takie fochy jak będzie strzelać to one na mnie nie będą i tak działać przekonywująco. spokojnie wszystko da się ułożyć- ja na pewno nie będę uległa bo ja nie z tych
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Lain, mi również szkoda Twojego kotka... niedawno przechodziłam coś podobnego, jak mój Boniek odchodził...
Cytat:
I byłam pierwsza
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie chcemy winetek.. w sumie przyszły szwagier namawiał żeby były bo u niego będą, bo twierdzi że brzydko wygląda to jak się wszyscy pchają się z torebkami i zajmują miejsca.. w suemie to my już bedziemy mieć miejsce zarezerowane i nie musimy się tym przejmować
![]() a ja bym się wkurzyłagdyby moja mama coś takuego mi powiedziała, to podchodzi pod szantaż i pewnie z TŻtem podziękowalibysmy rodzicom za pomoc i w miarę własnych sił wyprawilibysmy skromne wesele na 40 osób.. na szczeście moi rodzice się nie wtrącają i to ja muszę na nich wymuszać zadanie na jakis tam temat i prosić się żeby coś mi doradzili
|
|
|
|
#3649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
az sobie sprawdziłam i mam 454. Do połowy czerwca szybko mi czas zleci i juz będę miała 365 ![]() Tancerka z ta aferą winietkowa to nie wiem o co poszło skoro mama jest za ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
U mnie w rodzinie zawsze były winietki. |
||||
|
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
miałam na myśli Kasię 87 spokojnie
![]() Cytat:
zastanawiam się sama jak to zrobić wszystko.. mi też się nie podoba to jak się wszyscy pchają za stoły ale z drugiej strony to też nie chcę nikomu narzucać gdzie i koło kogo ma siedzieć chodzi o to że moja rodzina to jakieś 30 osób a rodzina tżta to jakieś 120 osób. reszta to znajomi więc oni to luzik bo sobie by poradzili. otóż podczas gdy tłum rusza w stronę stolików to zazwyczaj są osoby które biegną przodem i zajmują miejsca tam gdzie są wolne swojej jakiejś umówionej paczce ludzi. po czym ludzie są wszędzie a zostają wolne miejsca tu i tam. jako że moja rodzina jest mała i nie będzie jeszcze znać rodziny tżta więc jak oni by zostali rozdzieleni to by biedni siedzieli takie pojedyncze punkty po sali zamiast wszyscy razem biesiadować. no i w ogóle wiadomo że jakiś starszy wujek nie będzie biegł przodem do stołów albo np moja siostra z dwójka małych dzieci... Więc moja mama chciała żeby nie było może winietek ale żeby podpisać cały stół... żeby ten jeden stół był zarezerwowany dla naszej małej rodzinki bo wszyscy się przy jednym by zmieścili... ale przecież wiadomo ze nie podpisze jednego stołu bo jakby to wyglądało- jakby moja rodzina to jakieś VIPy były.... no a podpisywać wszystkie stoły tekstami typu "rodzina panny młodej" i "rodzina pana młodego" to dla mnie szczyt debilstwa no chyba że ja się mylę i wy uważacie że można w ten sposób podpisać stoły matko jak ja rozwiążę ten problem??? żeby jeden stół był zajęty dla mojej rodziny i żeby tżta rodzinka nie wsiadła w jego środek---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
i za każdym razem jak są winietki to połowa ludności jest niezadowolona z tego gdzie siedzi.... ja kurna też nie chcę za bardzo ingerować w takie sprawy jak to kto ma siąść przy mnie najbliżej- mamy sporo znajomych i młodej części rodziny i oni wszyscy liczą na to że będą siedzieć przy naszym stole z młodą parą i kogo ja mam wydelegować do innego stołu a kogo np na koniec stołu a kogo naprzeciwko siebie jak wszystkich lubię jednakowo najlepiej by było jeden stół podpisac ale przeceż to pośmiewisko z siebie zrobimy
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Tancerka jak dla mnie podpisywanie ktory stol dla kogo to odpada
z resztą ja i co do winietek jestem na nie, więc nie bardzo moge się wywodzić tutaj
|
|
|
|
#3652 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrów wszystkie PM2009 ![]() Cytat:
myślałam, że tylko u mnie jakieś takie cyrki.Cytat:
ale każdy pieniądz się przyda, także trzeba wykorzystać szansę![]() Cytat:
![]() Tancerko a Ty nie chcesz winietek czy jak? Może mama miała zły dzień i taki tekst walnęła ale trochę to było nie fair...
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak masz pisać rodzina pani młodej itp. to juz lepiej zrób imienne winietki a oni w ramach rodziny się wymienią. Ja chce winietki, nawet wśród znajomych, bo mam bardzo różnych - i niektórzy mogliby z siebie zrobic idiotów oczach innych a tego chciałabym uniknąć, więc ich usadzę tak, że nikt nie zacznie innym opowiadać rzeczy, które słuchacz uzna za szczyt debilizmu ![]() A jeszcze jedno - często trafiamy z tz na imprezy gdzie znamy tylko "gospodarzy" i zawsze sobie znajdujemy jakąś fajna grupkę do pogadania A jak usadzisz kogos koło totalnego nudziarza to ten ktos najpierw pójdzie tańczyć a później dołączy sie do zabawowego towarzystwa![]() ide czytać, bo tz pojechał prasowac koszule na cały tydzień
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-22 o 20:42 |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Tancerko ja byłabym za winietkami, w razie czego ktoś się może zamienić miejscami. Myślę, że z winietkami większa szansa, że nie zostaną ludzie rozdzieleni i posadzeni w towarzystwie którego nie znają i daleko od towarzystwa z którym chcieliby się bawić. Z jednej strony to ingerowanie gdzie kto ma siedzieć, ale znowu z drugiej znasz swoją rodzinę i znajomych i będziesz próbować ich rozsadzić tak, żeby wszyscy się dobrze czuli. Myślę, że to zrozumieją i nie będą mieć pretensji.
U nas będą na pewno winietki, wiemy mniej więcej kogo z kim posadzić. Najwyżej będziemy konsultować sprawę z zainteresowanymi jeśli nie będziemy wiedzieć kogo gdzie posadzić ale chcemy, żeby każdy siedział w swoim ulubionym gronie i dobrze się bawił. A nie że na przykład młodym ludziom zostają wolne miejsca przy stole ze starszymi osobami albo na odwrót. Każdy ma swoje tematy do rozmów i w ogóle. Jak byliśmy ostatnio na weselu to właśnie były winietki i siedzieliśmy w swoim towarzystwie i było super.
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-03-22 o 20:42 |
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszyscy znajomi by chcieli być koło nas i wszyscy młodzi z rodziny z którymi mamy dobry kontakt i jak tu wybrać tych lepszych co będą siedzieć obok nas a jak tu oddzielić tych innych co będą musieli przy innym stole siąść bo się nie zmieszczą przecież wszyscy przy jednym![]() mama winietki chce, tż nie chce a ja stoje między młotem a kowadłem bo oba rodzaje argumentów do mnie przemawiają i mojej rodziny i tżta![]() a tak w ogóle to podliczyłam skarbonkę ślubną i mam 580zł
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak swoją drogą to jak Ty to zrobiłaś, z jakis miesiac temu pisałam, że mam nie całe 200 zł a Ty mowiłaś ze dużo i że też byś chciala tyle mieć, a tu teraz prawie 600 zł
|
|
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie ja nie będę miała problemu ze swoimi 30 osobami rodziny i kilkorgiem znajomych bo u mnie to byle gdzie kogo sie usadzi aby wszyscy przy jednym stole... za to u tżta zacznie się bonanza jak mi przyjdzie nie znając ich posadzić 130 osób ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
nooooo teraz to przynajmniej jakoś to wygląda a nie 100zł na wesele hehehehehehehe
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja narazie stoi nie ruszana, bo chodze tylko do pracy i nie rozmieniam tego co mam w portfelu więc nie mam co wrzucać ![]() ale niech tylko wypłatę dostane ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak odnośnie tych winietek, to mnie ostatnio naszły wątpliwości czy je chcę czy nie, bo co nie wymyślę, to od razu przychodzi mi do głowy coś na nie. Oto moje pomysły i wątpliwości: 1. Jak ludzie wejdą na salę i każdy zacznie szukać swojego nazwiska, to minie chyba z pół godziny zanim znajdą swoje miejsca. 2. Z kolei gdybym postawiła przed wejściem jakiś duży plan, to zrobiłby się przed nim tłum jak na ogłoszeniu wyników egzaminu wstępnego. 3. No i trzecia opcja, to na stronie internetowej umieścić ten plan, żeby goście już wcześniej wiedzieli gdzie się kierować, ale wtedy mogłyby być jakieś reklamacje i musiałabym tysiąc razy ten plan zmieniać. No i już sama nie wiem co zrobić. Co wy, dziewczyny o tym wszystkim myślicie? Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-03-22 o 22:20 |
||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych winietek to ja mam takie same myśli jak ty- jak byłam na weselu to nie było zadnego planu i musialam przejsć przez 3 stoły zanim znalazlam swoje miejsce a jakbym postawiła plan to dokładnie tak jak mówisz że wyglądałoby to jak na ogłoszeniu wyników egzaminu naprawdę nie wiem co z tym fantem zrobic.. niby mamy jeszcze rok na myslenie ale nie sądze żeby na mnie jakaś jasność spłynęla nagle
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

też muszę raz a porządnie zrobić listę... i Tż przydusić,żeby wszystko napisał.
mmm...
może ma tylko słabsze dni,może pogoda i na niego oddziałuje i dlatego nie chce jeść i pewnie fakt,że to zbyt smaczne jedzonko nie jest;/ a może mu dodac do niego jakiś specyfik,który go zachęci do jedzenia tego?przykładowo jeśli lubi oliwki(mój uwielbia) to polać mu trochę jedzonko tą wodą z oliwek i może będzie wcinał,tylko trzeba zapytać weta czy mu to nie zaszkodzi,może mu to przejdzie za jakiś czas,po tych antybiotykach tylko trzeba troszeczkę przeczekać i będzie znowu biegał szczęśliwy. A wet co na to,jest dobrej myśli?
sama już nie wiem...
) pododajecie swoje dni i wszystko będzie jasne ...
Przecież Ja napisałam coś zupełnie odwrotnego