Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 22:57   #3661
Elitka4
Rozeznanie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Widziałyście nowe skórki? Ja zagłosowałam na pastelową (i taką sobie teraz ustawiłam), a szczerze mówiąc żadna mi się jakoś szczególnie nie podoba. Wszystki podobne. Ta pastelowa wydawała mi się najmniej krzykliwa.

Dobra, czas spać. Do zobaczenia jutro wieczorem
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 23:45   #3662
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

oj widzę że tu w ogóle nikogo nie ma więc zmykam spać dobranocka
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 23:48   #3663
chilanes
Zakorzenienie

Jak Wy suwaczki na pulpit umieściłyście?

Winietki chcę, ale dylemat to mam taki, jak Wy

Co do "młodzieży", to osób ponizej 18 roku nie zapraszam z osobą towarzyszącą. Jeśli 18 lat skończyli, a wiem, że są sami, to zapraszam ich samych. Zaproszenia z osobą towarzyszącą dostaną Ci, którzy są w "stałych" związkach. Nie chcę po porstu, by kuzykna np wzieła jakiegoś tam kolegę tylkod latego, by poczuć się bardzo dorosło i "też mieć partnera, choćby przypadkowego"

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-22 o 23:52
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 00:28   #3664
lain
Zakorzenienie

moj maly Bujo odszedl za Teczowy Most

mial straszny atak, po ktorym byl juz w stanie agonalnym zeby sie nie meczyl juz nie czekalismy do rana tylko tata i TZ pojechali z nim na dyzur calodobowy

byl kochanym misiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (160,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (164,8 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-23 o 00:30
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 07:59   #3665
chilanes
Zakorzenienie

Lain straszliwie mi przykro Przytulam Cię bardzo mocno
Stary 2009-03-23, 08:01   #3666
obca7
Wtajemniczenie

Hello Nadrobiłam Was, ale cytować nie będę To o czym pamiętam to napiszę

Mysiulek i Centipede gratuluję mieszkania
Elitka4 u nas w szkole też jest aerobik Moja mama śmiga od miesiąca i schudła już 6 kiloĆwiczenia plus zmiana żywienia chyba tez się zapiszę
Szana my raczej tez nie będziemy osób do lat 18 zapraszac z osobą towarzyszącą, bo nei chce żeby przypadkowe osoby platały mi się na weselu. No chyba,że ktoś będzie miał chłopaka/dziewczynę to wtedy tak Na szczęście tylko 5 takich osób będzie. Ale ostatnio dobili mnie siostrzeńcy Tżta. Teraz mają 10 i 11 lat i powiedzieli, że oni by chcieli na wesele z koleżanką przyjść Chcieć sobie mogą
Tancerka widzisz mówiłyśmy, że będzie dobrze A co do winietek my nie będziemy mieli, żeby nie było pretensji, że kogoś usadziliśmy koło kogoś z kim nie chciał siedzieć.
Lain przykro mi z powodu kotka

A z dobrych wiadomości to zdałam I nie wyrzucą mnie ze szkoły hihihi Co nie zmienia faktu, że tylko 2 osoby zdały. Ale nie wiem czy tamte się nie nauczyły czy faktycznie takie pytania kosmiczne dał

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-03-23 o 08:04
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 08:08   #3667
chilanes
Zakorzenienie

Noooo obca7 kujonką Brawo, brawo, gratuluję :brawo:
Stary 2009-03-23, 08:15   #3668
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Noooo obca7 kujonką Brawo, brawo, gratuluję :brawo:
Dziękuję: Jakbym była kujonką to zdałabym za pierwszym razem Ale i tak wstyd, bo same 4 i 5 w indeksie i teraz 2/3 :P
Stary 2009-03-23, 08:48   #3669
lusmarija
Wtajemniczenie

Lain bardzo mi przykro z powodu Twojego kociaka, słodki był... ale lepiej, chyba dla niego, że tak się stało bo męczył się na pewno strasznie przez te ostatnie dni a tak chociaż już nie bedzie cierpiał

a jeśli chodzi o sprawy winietek, to ja mam mieszane uczucia, u Nas ich nie będzie, bo ja bym nie potrafiła zdecydować kto gdzie ma usiąśc, zresztą niegdy nie byłam na weselu gdzie były winietki i jakoś mi to nie przeszkadzałoo wcale. Wolę, żeby goście sami sobie wybrali gdzie i koło kogo chcą usiąść

a w ogóle to cześć... beznadziejnej pogody ciag dalszy, pada na przemian deszcz i śnieg...

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 08:56   #3670
obca7
Wtajemniczenie

U nas też szaro,buro i ponuro. I do tego wiatr strasznei wieje I w biurze mam taką lodownię, że szok. Zamarzam powoli
Stary 2009-03-23, 09:02   #3671
angluka
Rozeznanie

Witam, po weekendzie
Lain strszanie mi przykro
ja weekdndzik spędziałm bardzo milutko rodzice TŻ zastanawiają sie nad kupnem nam mieszkania, zebyśmy sobie spokojnie budowali domek bez pospiechu a później zebysmy sprzedali mieszkanie. Tylko ja nie jestem przekonana co do tego
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 09:09   #3672
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
Witam, po weekendzie
ja weekdndzik spędziałm bardzo milutko rodzice TŻ zastanawiają sie nad kupnem nam mieszkania, zebyśmy sobie spokojnie budowali domek bez pospiechu a później zebysmy sprzedali mieszkanie. Tylko ja nie jestem przekonana co do tego
Hej
A nie lepiej od razu budować domek? Stopniowo wszystko załatwiać?
Stary 2009-03-23, 09:12   #3673
szana
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no dobra nadrobiłam was gaduły
po pierwsze mam @ a dostałam go dosłownie jak tylko tżta przytuliłam widzicie jak na mnie zbawiennie działa!!!
po drugie to mam chwilowo podły humor więc nawet nie pocytowałam was tylko tak ogólnie napiszę. otóż wielka awantura się zrobiła ze sprawy durnych winietek!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! może później wam opiszę sprawę jak mi złość nie przejdzie. chodzi głównie o to że moja mama się kłóciła ze mną i w koncu powiedziała taki tekst "ja się nie mam zamiaru do was wtrącać ale jak nie zrobisz jak ja chcę to sama będziesz coś tam coś tam..." no to sie oburzyłam że co mi tu gada że się nie wtrąca jak zachowuje się jak despotka... no i w ogóle awantura się zrobiła a ja nie zamierzałam i tak bez tżta podejmować żadnych decyzji to ze złosci wzięłam plecak i poszłam sobie na busa i tym sposobem jestem już z wami. ehhhh.... miało to wszystko być takie piękne i jak w bajce a póki co to widzę że każdy sobie jakiś scenariusz w głowie wymyślił i w ogóle zapomniał chyba czyje to wesele

poza tym to weekend spędziłam sobie z tżtem w naszym gniazdku- poszliśmy sobie na swoje i taaaaaak sie tam dobrze czuliśmy że tysiąc nowych planów powstało i w ogóle wielka radość z własnego gniazdka

chciałam wam zrobić zdjęcie pokoju szwagra tak jak obiecałam ale nie mogłam bo nie było jak... z reszta nawet nie mogłam wejść do środka taki syf był.. ale opowiem wam krótką historię

pozatym to dziś ciotki do mnie dwie przyjechały jedna co robiła wesele pół roku temu a druga co robi za miesiąc synowi i wypytałam wszystko- na 180 osób 36 blach ciasta było w tym już pudełeczka na odchodne. 2 butelki na głowę wódki idzie w naszej rodzinie. owoców kurna zapomniałam zapytac!!! ale to jeszcze wam opowiem

jak coś mi sie przypomni to wam napiszę
o więc już się czegoś dowiedziałaś o ciastach i wódce
co do winietek- ja ich nie chcę,chociaż jest wiele argumentów za i przeciw to jednak stanęło na tym,że u nas ich nie będzie chociaż mogę zdanie jeszcze zmienić bo z mojej rodziny jest 22 osoby a od TŻ około 40-nie aż tak duża różnica jak u Ciebie ale jednak jest.
Super,że możecie sobie już na swoim siedzieć chociaż tylko trochę ale zawsze

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Ja też będę mieć takie dylematy kogo zapraszać z osobą towarzyszącą a kogo nie. Jeśli kuzynka nie ma nikogo to może bez?
no ja tak zrobię,ze się dowiem kto ma kogoś a kto nie i te zaproszenia wg tego wypiszę

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
moj maly Bujo odszedl za Teczowy Most

mial straszny atak, po ktorym byl juz w stanie agonalnym zeby sie nie meczyl juz nie czekalismy do rana tylko tata i TZ pojechali z nim na dyzur calodobowy

byl kochanym misiem.
Słodki koteczek! strasznie mi przykro Lain nie było wyjścia,wiem,że to takie niesprawiedliwe się wydaje teraz,ale musiałaś tak zrobić

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Szana my raczej tez nie będziemy osób do lat 18 zapraszac z osobą towarzyszącą, bo nei chce żeby przypadkowe osoby platały mi się na weselu. No chyba,że ktoś będzie miał chłopaka/dziewczynę to wtedy tak Na szczęście tylko 5 takich osób będzie. Ale ostatnio dobili mnie siostrzeńcy Tżta. Teraz mają 10 i 11 lat i powiedzieli, że oni by chcieli na wesele z koleżanką przyjść Chcieć sobie mogą

A z dobrych wiadomości to zdałam I nie wyrzucą mnie ze szkoły hihihi Co nie zmienia faktu, że tylko 2 osoby zdały. Ale nie wiem czy tamte się nie nauczyły czy faktycznie takie pytania kosmiczne dał
hehe fajnych ma Twój TŻ tych siostrzeńców jakie cwaniaki małe
gratulacje zdania

U mnie dzisiaj dziwna pogoda,raz słońce a za chwilkę takie chmury się pojawiają;/ głowa mnie boli

Nawet nie zauważyłam a wczoraj miałam 1000 posta
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 09:13   #3674
angluka
Rozeznanie

Cytat:
Hej
A nie lepiej od razu budować domek? Stopniowo wszystko załatwiać?
my już mamy wszystko załatwione, budowe zaczynamy w wakacje i wydaje mi się ze do ślubu zdązymy, może nie bedzie az całkowicie w środku urządzony meblami, tylko teściowie dodaktowo chcą nam mieszkano kupić zebyśmy juz teraz sobie razem mieszkali przed slubem, a po slubie do domku się wprowadzić i sprzedac mieszkanie albo wynajmować zebyśmy mieli z niego jeszcze jakąś korzyść.

Edytowane przez angluka
Czas edycji: 2009-03-23 o 09:15
Stary 2009-03-23, 09:23   #3675
szana
Zadomowienie

Cytat:
my już mamy wszystko załatwione, budowe zaczynamy w wakacje i wydaje mi się ze do ślubu zdązymy, może nie bedzie az całkowicie w środku urządzony meblami, tylko teściowie dodaktowo chcą nam mieszkano kupić zebyśmy juz teraz sobie razem mieszkali przed slubem, a po slubie do domku się wprowadzić i sprzedac mieszkanie albo wynajmować zebyśmy mieli z niego jeszcze jakąś korzyść.
w sumie to to najgłupszy pomysł nie jest.Jeśli możecie teraz mieszkać już razem,a potem sprzedać,może i powyższej cenie niż kupiliście albo wynajmować i mieć "dochód" drobny z tego to ja bym się zastanowiła.

My się będziemy zastanawiać nad dobudówką u dziadków-2 piętro i dach-ciekawe ile to może wyjść w kasiorce-ma ktoś pomysł?

Obliczyłam wg tego co Tancerka napisała,że jej ciotka na 180 ludzi ma 36 blach ciasta i dla mnie na 64 osoby wyszło 13,2 blachy więc chyba zaokrąglę do 14 albo 15 blach i spoko jak uważacie?
Stary 2009-03-23, 09:34   #3676
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha no to teraz rozumiem A może z tym mieszkaniem to nie jest głupi pomysł Same korzyści: Juz moglibyście mieszkać razem i tak jak mówisz później wynajmować I dodatkowo mieć jakies pieniądze

Szana dziękuję A masz rację te dzieciaczki to małe cwaniaczki Rozpuszczone jak dziadowski bicz i myślą, że wszytsko im wolno Ale i tak są sympatyczni hihihih
Stary 2009-03-23, 09:40   #3677
angluka
Rozeznanie

w sumie macie racje..hmmm jeszcze porozmawiam z TŻ na spokojnie i zobaczymy.
Ale dzisiaj jakis spiący dzień i jakoś zimno mi obym nie była chora bo dwie koleżanki na szczęście z innego pokoju zagilone siedzą...to chyba przez ta zmienna pogode
Stary 2009-03-23, 09:43   #3678
szana
Zadomowienie

Cytat:
Szana dziękuję A masz rację te dzieciaczki to małe cwaniaczki Rozpuszczone jak dziadowski bicz i myślą, że wszytsko im wolno Ale i tak są sympatyczni hihihih

hehe najważniejsze,że są sympatyczni pewnie na weselu będą uatrakcyjniać gościom czas jak mój kuzyn był mały to potrafił do każdego podejść,pogadać,powygłupi ać się a nawet zatańczyć-wyciągnąć do tańca jeśli oni są tacy rozgadani i cwani to pewnie na każdych uroczystościach potrafią się "popisać" w pozytywnym sensie
Stary 2009-03-23, 09:51   #3679
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość

hehe najważniejsze,że są sympatyczni pewnie na weselu będą uatrakcyjniać gościom czas jak mój kuzyn był mały to potrafił do każdego podejść,pogadać,powygłupi ać się a nawet zatańczyć-wyciągnąć do tańca jeśli oni są tacy rozgadani i cwani to pewnie na każdych uroczystościach potrafią się "popisać" w pozytywnym sensie
Pewnie tak Jeszcze jak z moim bratem lat 8 sie dobiorą i kuzynostwem lat 10 i 9 to dopiero będzie Mam nadzięję, że czegoś nie wywiną: hehehe Ale na pewno będzie wesoło
Stary 2009-03-23, 10:00   #3680
angluka
Rozeznanie

ja sie dowiedziałam ze w maju moja kuzynka też bedzie miała wesele takze w 2010 czekają mnie trzy weselicha plus moje fajnie bo juz trzy lata w mojej rodzinie jest zastójczłowiek by sie chętnie już pobawił
Stary 2009-03-23, 10:00   #3681
szana
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie tak Jeszcze jak z moim bratem lat 8 sie dobiorą i kuzynostwem lat 10 i 9 to dopiero będzie Mam nadzięję, że czegoś nie wywiną: hehehe Ale na pewno będzie wesoło
oj będzie będzie fajnie,że masz tyle dzieci
u mnie będzie tylko jedna 8 latka ,reszta to 12 i wyżej;]
Angulka a ja mam tak,że w 201o roku oprócz mnie biorą ślub dwie moje przyjaciółki,jedna bliska koleżanka,1 kolega ze szkoły i 1 koleżanka ze szkoły- wszyscy ten sam wiek co ja z czego te 2 przyjaciółki mają w ten sam dzień(jedna na śląsku a druga w Szczecinie i się nie rozdwoję )

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-03-23 o 10:04
Stary 2009-03-23, 10:07   #3682
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sie dowiedziałam ze w maju moja kuzynka też bedzie miała wesele takze w 2010 czekają mnie trzy weselicha plus moje fajnie bo juz trzy lata w mojej rodzinie jest zastójczłowiek by sie chętnie już pobawił
ja w 2010 na chwilę obecną będę miał też w maju wesele, w czerwcu no i nasze w sierpniu

a w tym roku jedno na pewno we wrzesniu i może ale to może w lipcu, bo akurat kuzynka wczoraj prosiła moja siostrzyczkę (tak na marginesie to strasznie wczesnie prosza bo wesele w lipcu, a oni już zaproszenia rozwożą, ale podejrzewam, że to dlatego że wyjezdzaja i pewnie potem nie będą mieli czasu, bo wrócą gdzieś z tydzień albo dwa przed weselem)

ale to i tak nic w 2007 roku to mieliśmy maraton weselny chyba z 10 wesel w ciagu całego roku, praktycznie w każdym miesiacu, oj biedny był mój portfel wtedy oj biedny

Stary 2009-03-23, 10:08   #3683
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
oj będzie będzie fajnie,że masz tyle dzieci
u mnie będzie tylko jedna 8 latka ,reszta to 12 i wyżej;]
Trochę jest tych dzieci: I siostrzenica, która ma 2 latka w tym roku
A reszta to podlotki 14,15,17
I marzy mi się, żeby brat i sostrzenica nieśli obrączki Jak myślicznie nie bedzie to śmiesznie wyglądało on 9 lat a ona 3? Mi się taka wizja bardzo podoba
Stary 2009-03-23, 10:21   #3684
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
ja w 2010 na chwilę obecną będę miał też w maju wesele, w czerwcu no i nasze w sierpniu

a w tym roku jedno na pewno we wrzesniu i może ale to może w lipcu, bo akurat kuzynka wczoraj prosiła moja siostrzyczkę (tak na marginesie to strasznie wczesnie prosza bo wesele w lipcu, a oni już zaproszenia rozwożą, ale podejrzewam, że to dlatego że wyjezdzaja i pewnie potem nie będą mieli czasu, bo wrócą gdzieś z tydzień albo dwa przed weselem)

ale to i tak nic w 2007 roku to mieliśmy maraton weselny chyba z 10 wesel w ciagu całego roku, praktycznie w każdym miesiacu, oj biedny był mój portfel wtedy oj biedny
mnie się wydaje,że rozwożenie zaproszeń 4 miesiące przed to nie jest za wcześnie tylko w sam raz

Cytat:
Trochę jest tych dzieci: I siostrzenica, która ma 2 latka w tym roku
A reszta to podlotki 14,15,17
I marzy mi się, żeby brat i sostrzenica nieśli obrączki Jak myślicznie nie bedzie to śmiesznie wyglądało on 9 lat a ona 3? Mi się taka wizja bardzo podoba
ano to fajnie tyle dzieciaczków
mnie się ten pomysł bardzo podoba trochę bym się bała,ze im pospadają te obrączki(zwłaszcza tej 3 latce) ale jakby była taka możliwość to sama bym tak chciała pięknie to będzie wyglądało!
Stary 2009-03-23, 10:21   #3685
angluka
Rozeznanie

Ja juz bym się na weselu pobawiła dawno nie miałam, a w sumie dwa ostatni na których bylam to nie za bardzo sie ubawiłam, także już bym potańcowała

Cytat:
mnie się wydaje,że rozwożenie zaproszeń 4 miesiące przed to nie jest za wcześnie tylko w sam raz
Niom dokładnie ja w sierpniu majac wesele jakoś w środku kwietnia zaczne prosić. Chce mieć 1 sierpnia już potwierdzenia przybycia an 100%. A wiadomo jak to z czasem jest. napewno nie bedzie tak że uda nam sie chodzić codziennie.

Edytowane przez angluka
Czas edycji: 2009-03-23 o 10:24
Stary 2009-03-23, 10:36   #3686
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ano to fajnie tyle dzieciaczków
mnie się ten pomysł bardzo podoba trochę bym się bała,ze im pospadają te obrączki(zwłaszcza tej 3 latce) ale jakby była taka możliwość to sama bym tak chciała pięknie to będzie wyglądało!
Brat będzie niósł poduszkę z obrączkami, mała będzie miała kwiatki Ja się obawiam tylko tego, że bedzie uciekać do mamy A siostra jest moim swiadkiem

Ale fajnie tyle wesel się szykuje u Was My idziemy w tym roku na 2 To z rodziny Tzta A na przyszły rok nic się nie szykuje
Stary 2009-03-23, 10:47   #3687
lusmarija
Wtajemniczenie

a ja myślałam, że to zdecydowanie za wczesniej... hm... w maju 2010 będziemy mieli komunię i tak myśleliśmy, żeby wtedy juz zaprosić częśc gosci, ale potem tak pomyśleliśmy ze to moze za wczesniej, ale jak Angluka Ty juz w kwietniu chcesz zapraszać to moze faktycznie i my damy w maju te zaproszenia

Stary 2009-03-23, 10:51   #3688
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja myślałam, że to zdecydowanie za wczesniej... hm... w maju 2010 będziemy mieli komunię i tak myśleliśmy, żeby wtedy juz zaprosić częśc gosci, ale potem tak pomyśleliśmy ze to moze za wczesniej, ale jak Angluka Ty juz w kwietniu chcesz zapraszać to moze faktycznie i my damy w maju te zaproszenia
U nas zaproszenia najwcześniej zawozi się 2 miesiące przed slubem, bo i tak wszyscy o slubie wiedzą. A że zapraszamy wszystkich najbliższych, z którymi jest stały kontakt to 2 miesiące przed wystarczą. Zwłaszcza, ze ja się będę bronić na końcu czerwca lub początku lipca i nie bedzie czasu na latanie z zaproszeniami.

A w maju mój braciszek ma komunię Ale ten bąbel szybko rośnieTeż myślałam, zeby an jego komuni rozdawać. Ale to jest jego dzień a tak goście by zaczęli o weselu rozmawiać więc rozdamy później:

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-03-23 o 10:53
Stary 2009-03-23, 10:57   #3689
angluka
Rozeznanie

Cytat:
Niom my tak palnujemy prosic, bo ja tez w czerwcu obrone mgr będe miała, i nie wiadomo jak dlaego z budową bedzie takze czas wolny będzie ograniczony. U mnie Ci co maja wiedziec juz dawno wiedza o weselu moim ale niekótrzy nie sa świadomi hehe wiem wiem okropna jestem
Stary 2009-03-23, 11:02   #3690
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
A w maju mój braciszek ma komunię Ale ten bąbel szybko rośnieTeż myślałam, zeby an jego komuni rozdawać. Ale to jest jego dzień a tak goście by zaczęli o weselu rozmawiać więc rozdamy później:
nie no wiadomo, że nie mamy zamiaru dać tych zaproszeń na "forum" tylko tak na koniec jakos, a tylko dlatego tak planowaliśmy bo będzie spora częśc rodziny do której po prostu mamy bardzo daleko, a wysyłać pocztą nie chcemy, więc byśmy to od razu "załatwili"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości