Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 21:36   #2281
klada
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

To czeakmy na zdj

Dziewczyny, moge juz gryzc, mimo ze jeszcze jedynki mnie bola A bola was zeby na ktorych macie pierscienie? Bo mnie strasznie... Tylko nie wiem dlaczego: od pierscieni czy od luku podniebnego?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 21:53   #2282
susinka1
Raczkowanie

A ja nadal gryźć nie mogę bolą mnie zęby już 5 dzień. Najbardziej wieczorem właśnie. Nie wiem o co chodzi ale jak tak dalej pójdzie to schudnę kolejne 20 kilo.

Od wtorku jestem na jogurtach, kubusiach, sokach. Ważyw na patelnie zjeść nie mogłam.

Ale wczoraj odnotowałam mały sukces bo zjadłam 2 gołąbki i kilka chipsów

Długo tak jeszcze będzie mnie boleć?
Bo chodzę głodna a jak głodna to i zła jestem
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 22:06   #2283
Mailiorei
Przyczajenie

Czesć
Zaciekawił mnie ten temat bo już od dłuższego czasu myślę o aparacie
Mam takie zapytanko...ile może kosztować taki aparat, w którym zakłada się estetyczne zamki tylko na przednie zęby, a na tylne metalowe? W ogóle u każdego orto można taki założyć? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz

A i jeszcze jedno...czy czasem zdarzają się wam zaczepki od jakichś hmmm głupków z powodu aparatu? Bo chyba tego się boję bardziej od samego bólu zębów
Mailiorei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 22:13   #2284
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Osz kurde to strasznie Cię zdarli
No cóż, teraz to już musztarda po obiedzie
Teraz jestem grzeczna, nic nie ruszam, chodzę dużo z wyciągami, grzeczna pacjentka
Cytat:
Napisane przez huNteR Pokaż wiadomość
Dziewczynki, jutro wielki dzień... idę się drutowAc
Jak to dobrze że jest takie cudne forum pełne informacji jak to...
Trzymajcie kciuki
Wklej potem fotki
Stary 2009-03-22, 22:17   #2285
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Trzymajcie kciuki
No to jasne, że trzymamy kciuki Na pewno wszystko będzie oki i obejdzie się bez bólu Czekamy na dalsze relacje

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 23:16   #2286
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Trzymajcie kciuki
Trzymamy, pewnie że trzymamy i na fotki czekamy

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
A ja nadal gryźć nie mogę bolą mnie zęby już 5 dzień. Najbardziej wieczorem właśnie. Nie wiem o co chodzi ale jak tak dalej pójdzie to schudnę kolejne 20 kilo.
Od wtorku jestem na jogurtach, kubusiach, sokach. Ważyw na patelnie zjeść nie mogłam
Ale wczoraj odnotowałam mały sukces bo zjadłam 2 gołąbki i kilka chipsów
Długo tak jeszcze będzie mnie boleć?
Bo chodzę głodna a jak głodna to i zła jestem
jeszcze trochę, cierpliwości a wszystko wróci do normy
Ja to z kolei na tych papkach przytyłam a nie schudłam - ale tak wiem, ja to ewenement jestem

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Mailiorei Pokaż wiadomość
Czesć A i jeszcze jedno...czy czasem zdarzają się wam zaczepki od jakichś hmmm głupków z powodu aparatu? Bo chyba tego się boję bardziej od samego bólu zębów
O to można być spokojnym! Mi się nic takiego nie zdarzylo i nie słyszałam o takiej sytuacji! Nic się nie martw , zresztą wszystko można obrócić w żart, a jak masz jakiś baranów w otoczeniu to kij im w upst sorry, wymsknęlo mi się.
A co do cen to są bardzo zróżnicowane pewnie cena za taki mieszany łuk może się wachać od 1700 - 2200 podzwoń i podpytaj sie!!!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 07:36   #2287
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Potrzebuje podpowiedzi i rady.
Wczoraj odstrzelił mi zamek na dolnej piątce. Chciało mi sie pogryźć mięsko na żeberkach ( było trochę przypieczone) i teraz nie wiem co robic . Do wizyty mam jeszcze duzo czasu , zamek trzyma sie na swoim miejscu tylko , ze bez kleju .
Jechac przyklejac ( niestety nie ma orto na miejscu) czy poczekać .
Jeśli miałyscie taki problem to prosze -poradźcie.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 09:35   #2288
vandyck
dental hygienist

Kurczę tak się spieszyłam z pisaniem, że nawet żadnych ikonek nie powstawiałam..

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Luudzie, baby ile napisałyście Dwa dni mnie nie było i tyyle do czytania...
No właśnie, wczoraj się nie dorwałam do komputera i teraz musiałam nadrabiać przez pół godziny!!

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość

wczoraj wieczorem przegrzebując jedną z nich (w poszukiwaniu już asma nie wiem czego) odciełam sobie kawałek palca nadziałam sie na chirurgiczny skalpelek, który sobie bimbał tam sobie luzem oczywiście dostało się właścicielowi !!!
Jak ja czegoś ostrego nie owinę, albo nie włożę do opakowania, to mi się dostaje, że ktoś może się skaleczyć. Ale jak już ja się skaleczę czymś z tej magicznej 20-kilogramowej skrzyni ze schowka, to juz moja wina, że tam zaglądałam oczywiście.

Cytat:
Napisane przez ania86ka Pokaż wiadomość
a i dopiero teraz się dowiedziałam, że nie powinno się używać płynów do płukania tych "wyżerających", tylko łagodnych

a mam jaszcze pytanie odnośnie retencji. czy któraś z was ma ten aparat retencyjny nie z drucikiem, tylko z takim gumowym łukiem?
1. Płyn powinien być bez alkoholu, bo wysusza dziąsła, i bez chlorheksydyny, bo ta powoduje przebarwienia prze regularnym stosowaniu...

2. Hmm, co do retencji to ja bym jednak zdecydowała się na druciki. Bo z zębami jest już tak, że będą za wszelką cenę chciały wrócić do pozycji sprzed leczenia, więc szczególnie przez pierwsze 6 m-cy trzeba je mocniej przytrzymać czymś mało elastycznym... Chyba, że będziesz miała tzw. reteiner, drucik przyklejony z tyłu, to możesz spróbować z gumowymi łukami.

Cytat:
Napisane przez dorwlo Pokaż wiadomość
jakieś czarne się zrobiło na 6....chyba pójdę z reklamacją do mojej stoma
A jak długo masz to wypełnienie w 6? I miałaś tam wcześniej srebrne? Bo takie przebarwienie może się zrobić, jeśli miałaś srebrne wymieniane na białe, ale to też może wyglądać jak próchnica pod wypełnieniem...

Cytat:
Napisane przez ania86ka Pokaż wiadomość
chciałam pocieszyć wielbicielki gumy do żucia podobno podczas noszenia aparatu jest to nawet wskazane niestety po zdjęciu aparatu niestety już nie... znalazłam wypowiedź ortodonty na ten temat http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...258&a=85096398
No nie wiem, ja tam zostaję przy swoim...

Cytat:
A ze zgryzem chyba nie do końca jest w porządku, na zdjęciu dokładnie nie widać, ale dolne zęby powinny się chyba bardziej chować pod górnymi ale nawet jakby-nie wygląda to na trudny przypadek zresztą orto wszystko wie
No właśnie, nie widać tylnych zębów, jeśli się układają w ładny "zygzaczek", to zgryz jest w porządku

Dolne zęby powinny chować się ok 1/3 pod górnymi, wg standardów europejskich i usa, ale w Polsce była tendencja że 1/2 jeszcze kilka lat temu, nie wiem, jak teraz.
Także chyba jest ok... W ogóle ładne ząbki

Cytat:
Trzymajcie kciuki
NO i jak było??

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Ja dużo schudłam

Cytat:
Napisane przez gosiula Pokaż wiadomość
Wczoraj odstrzelił mi zamek na dolnej piątce. Chciało mi sie pogryźć mięsko na żeberkach ( było trochę przypieczone) i teraz nie wiem co robic . Do wizyty mam jeszcze duzo czasu , zamek trzyma sie na swoim miejscu tylko , ze bez kleju .
Jeśli Cię nie boli, to możesz poczekać. Ale ile masz do wizyty? BO jakiś tydzień-dwa to bym poczekała, ale jak miesiąc, to bym przykleiła.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

No to teraz przyznaj się skąd masz takie "rozeznanie w branży" ?
Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Właśnie, przyznaj się bez bicia Bo jak nie, to
Aha, więc to nic takiego nadzwyczajnego, dorabiam sobie jako pomoc stomatologiczna, ale bardzo mnie interesują ząbki w ogóle, także zawsze też sobie coś tam doczytam... No i obserwuję pacjentów na codzień

YOU DON'T HAVE TO BRUSH ALL OF YOUR TEETH 🦷JUST THE ONES YOU WANT TO KEEP
vandyck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 09:57   #2289
manka1982
Raczkowanie

Aha, więc to nic takiego nadzwyczajnego, dorabiam sobie jako pomoc stomatologiczna, ale bardzo mnie interesują ząbki w ogóle, także zawsze też sobie coś tam doczytam... No i obserwuję pacjentów na codzień [/quote]

Chciałabym zapytać w takim razie czy możliwe jest, (albo czy u ciebie sie zdarza), aby na jednej wizycie robic wyciski i zakładac aparat, dodam ze zdjęcia miałam już zrobione na pierwszą wizyte. Idę właśnie na drugą wizyte we środę i pan dr zarezerwował sobie dla mnie 1,5 godz. i juz sama nie wiem czy od razu mi założy aparat?? Aparatki twierdzą ze jest to raczej niemożliwe, no i gdzie plan leczenia po założeniu aparatu???

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 10:20   #2290
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoń do ortodonty i na pewno powie Ci, czy masz czekać czy podklejać.
Mi kazali przyjść jak najszybciej
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 11:13   #2291
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Juz zadzwoniłam do orto i powiedziała ,ze jeśli nic się nie dzieje z łukiem to mogę poczekać . okazuje sie ,ze to nie piątka tylko czwórka i łuk między pozostałymi zebami trzyma sie swietnie ,wiec ten odklejony zameczek nie przeszkadxza aż tak bardzo.
A tak swoja drogą to z górą nie miłam problemów ,a z dolem bez przerwy cos się dzieje.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 11:25   #2292
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Juz zadzwoniłam do orto i powiedziała ,ze jeśli nic się nie dzieje z łukiem to mogę poczekać . okazuje sie ,ze to nie piątka tylko czwórka i łuk między pozostałymi zebami trzyma sie swietnie ,wiec ten odklejony zameczek nie przeszkadxza aż tak bardzo.
A tak swoja drogą to z górą nie miłam problemów ,a z dolem bez przerwy cos się dzieje.
A widzisz, to teraz masz spokojne sumienie, że nie musisz iść
Może tak jest, bo większy nacisk robimy dolną szczęką, jak by nie patrzeć to ona jest ruchoma i dociska się do górnych zębów
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 11:29   #2293
vandyck
dental hygienist

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
Chciałabym zapytać w takim razie czy możliwe jest, (albo czy u ciebie sie zdarza), aby na jednej wizycie robic wyciski i zakładac aparat, dodam ze zdjęcia miałam już zrobione na pierwszą wizyte. Idę właśnie na drugą wizyte we środę i pan dr zarezerwował sobie dla mnie 1,5 godz. i juz sama nie wiem czy od razu mi założy aparat?? Aparatki twierdzą ze jest to raczej niemożliwe, no i gdzie plan leczenia po założeniu aparatu???
Tak, w zakładzie, w którym pracuję wyciski i aparat na tej samej wizycie. (Pierwsza wizyta to jest konsultacja + pantomogram).
Szczególnie, jeśli wizyta ma trwać 1,5 h - to chyba od razu założy Ci aparat, bo tyle to mniej więcej trwa. Może wcześniej przedstawi Ci plan leczenia. Ale może zadzwoń i zapytaj, no bo też powinnaś być uprzedzona o tym..

Edytowane przez vandyck
Czas edycji: 2009-03-23 o 11:34
Stary 2009-03-23, 11:45   #2294
manka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vandyck Pokaż wiadomość
Tak, w zakładzie, w którym pracuję wyciski i aparat na tej samej wizycie. (Pierwsza wizyta to jest konsultacja + pantomogram).
Szczególnie, jeśli wizyta ma trwać 1,5 h - to chyba od razu założy Ci aparat, bo tyle to mniej więcej trwa. Może wcześniej przedstawi Ci plan leczenia. Ale może zadzwoń i zapytaj, no bo też powinnaś być uprzedzona o tym..
Dzieki za odpowiedź, ja własnie zrozumiałam ze bedzi mi zakładał aparat juz na drugiej wizycie, no ale wiesz emocje... a na różnych forach pisano ze to niemozliwe...super dzieki, ja juz jestem nastawiona do założenia i wręcz czekam z niecierpliwością

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 12:12   #2295
vandyck
dental hygienist

Cytat:
Dzieki za odpowiedź, ja własnie zrozumiałam ze bedzi mi zakładał aparat juz na drugiej wizycie, no ale wiesz emocje... a na różnych forach pisano ze to niemozliwe...super dzieki, ja juz jestem nastawiona do założenia i wręcz czekam z niecierpliwością
Daj znać, jak było !!

Stary 2009-03-23, 12:16   #2296
emless
Moderator

Cytat:
Skoro zarezerwował sobie dla Ciebie 1,5h to na pewno założy Ci aparat
A potem koniecznie opisz swoje wrażenia.

emless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 12:26   #2297
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym wolała pojechać na doklejanie, jak do wizyty daleko. Jak tak będzie sobie dyndał na łuku, to przy jedzeniu może się uszkodzić, zresztą nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie to byłby duży dyskomfort. No a poza tym póki zamek jest odklejony, ząb jest wyłączony z leczenia, więc może trochę szkoda czasu, żeby ząb tak sobie stał bezczynnie, skoro mógłby pracować

Cytat:
No właśnie, nie widać tylnych zębów, jeśli się układają w ładny "zygzaczek", to zgryz jest w porządku
Chodziło Ci o triady? Bo zastanawiałam się o jaki zygzaczek chodzi

Cytat:
Aha, więc to nic takiego nadzwyczajnego, dorabiam sobie jako pomoc stomatologiczna, ale bardzo mnie interesują ząbki w ogóle, także zawsze też sobie coś tam doczytam... No i obserwuję pacjentów na codzień
Osz kurde...Ja też chciałam, ale bez szkoły medycznej u nas nigdzie nie przyjmują no chyba, że po dobrej znajomości

Widać, że temat Cię interesuje i jesteś dobrze poinformowana
To fajnie-przy okazji i ja dowiem się nowych rzeczy
Stary 2009-03-23, 12:28   #2298
kosheen
Rozeznanie

Vandyck widzę, że jesteś nieźle zorientowana w temacie
To może i mnie uspokoisz i powiesz coś na temat hyraxów. Słyszałaś o jakiś przypadkach, żeby zęby wypadły? Bo jedna orto mnie tak nastraszyła i teraz jak noszę hyrax to mam schizy że mi się zęby ruszają i mam wrażenie, że zaraz mi wypadną
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 12:41   #2299
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Kmee przeczytałam link odnośnie odszkodowania za źle dobrany aparat. A teraz przyznać się dziewczyny - ile z Was dostało jakikolwiek rachunek za aparat, za założenie, za wizyty?

Ja nie ma nic oprócz karteczki z kolejnymi wizytami. Właściwie nie mogłabym udownodnić, że tu a tu się leczyłam.

Podobnie jest z dermatologami. Jeden z nich w ciągu 3 dni zniszczył mi twarz, którą leczę od ponad 3 lat i także, żadnych rachunków - NIC.

A co ciekawsze, nie wiem czy z tym się spotkałyście, ale dermatolodzy przed podjęciem leczenia podsuwają karteczkę, że wyrażam zgodę na leczenie i ewentualne konsekwencje (tj. pogorszenie stanu zdrowia, brak efektów...itd) - brak zgody na leczenie = wizycie u innego lekarza, który wymaga podobnej zgody - chory kraj!
na szczęście jeszcze się nie spotkałam z karteczką do podpisania od dermatologa.. a byłam już u naprawde wielu lekarzy.. Kurcze najgorsze jest to, ze u nas w kraju naprawdę niewiele jest zawodów gdzie możesz rządać odszkodowania! i trudno cokolwiek udowodnić...
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 13:05   #2300
Cuddy
Przyczajenie

no dobra, nadrobiłam trochu. strasznie szybko piszecie

kosheen, zdjęć nie mam, [chociaż robione były zdjęcia do dokumentacji] ale muszę przyznać, że różnica w moim przypadku jest ogromna i wszystko wygląda pięknie coraz bliżej zdjęcia góry, więc to już połowa sukcesu ;] pamiętam, że strasznie przeżywałam tą szparę między jedynkami, ale orto nic nie mówił o założeniu góry... potem się zeszła, z resztą bardzo szybko.
też miałam wrażenie, że zęby się ruszają, ale nie martw się, nie wypadną ;] jak ja przeżyłam, to Ty z pewnością, uwierz mi

może któraś z Was jest już na etapie retencyjnego? Interesuje mnie to, czy jest jakiś dyskomfort w noszeniu go, zwłaszcza na początku.

a dzisiaj zaczepiłam wargą o jakiś drucik o.O już drugi raz. krew się polała xD

'pamiętajcie, aby paleta barw waszego życia nigdy w życiu nie miała końca,
aby granice waszej wyobraźni nie kończyły się i nie istniały'

Edytowane przez Cuddy
Czas edycji: 2009-03-23 o 13:09 Powód: dopisek ;]
Cuddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 13:17   #2301
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Mi dyndal tak zamek na 4 ale miałam wizytę za 5 dni więc poczekałam - dlużej bym nie czekała, bo raz że przerwa w leczeniu to jeszcze cały czas mialam stres, że go zgubię.
Jakbym była zmuszona czekac to chyba ściągnelabym ligaturkę bo tylko na niej się trzymał i schowałabym zameczek.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Cieszymy się, że mamy kolejnego fachowca!
Papryczka może nie będziemy już tylko i wyłącznie Ciebie tak molestować
....a potrafimy

A jak już się ujawniamy to ja też na codzień przesiaduję u przeróżnych stomatologów i ortodontów (w ramach nadzoru) - ale wolę o tym nie wspominać bo strzelę jeszcze jakąś gafę i dopiero będzie
A zresztą jak coś dzieję się u mnie samej to nic nie wiem i potrzebuję Waszego wsparcie
In my time of need
Stary 2009-03-23, 14:01   #2302
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszymy się, że mamy kolejnego fachowca!
Papryczka może nie będziemy już tylko i wyłącznie Ciebie tak molestować
....a potrafimy
No ja nic nie chcę mówić, ale jest jeszcze Maricken i kasiek87, które też bardzo dobrze orientują się w temacie, z tym że nie piszą za często
Ale "zorientowanych" nigdy za wiele, dobrze, że pojawiła się vandyck
Nie dość, że nie będę oblegana, to jeszcze sama się douczę

Cytat:
A jak już się ujawniamy to ja też na codzień przesiaduję u przeróżnych stomatologów i ortodontów (w ramach nadzoru) - ale wolę o tym nie wspominać bo strzelę jeszcze jakąś gafę i dopiero będzie
A zresztą jak coś dzieję się u mnie samej to nic nie wiem i potrzebuję Waszego wsparcie
W ramach nadzoru???
Stary 2009-03-23, 14:05   #2303
Tikoma
Raczkowanie

Dziś mnie zadrutowali Boli i wygląda strasznie, ale tylko na góre mam. Coś plastikowego mi wypadło jak do domu jechałam, ale ortdontka mówiła, że to nie potrzebne

Edytowane przez Tikoma
Czas edycji: 2009-03-23 o 14:12
Tikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:10   #2304
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tikoma Pokaż wiadomość
Dziś mnie zadrutowali Boli i wygląda strasznie, ale tylko na gór mam. Coś plastikowego mi wypadło jak do domu jechałam, ale ortdontka mówiła, że to nie potrzebne
co to to coś plastikowego ?
bo nie kojarzę

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:10   #2305
saula
Raczkowanie

Tikoma Trzymaj się!!! już niedługo razem się pomęczymy
ja jutro zakładam...

i powiedzcie mi dziewczyny czy w dniu wizyty kiedy zakładałyście aparat na to oprócz aparatu płaciłyście też dużo za dodatkowe rzeczy? chodzi mi o samo przyklejanie, itp itd????

aparatka 24.03.09

Edytowane przez saula
Czas edycji: 2009-03-23 o 14:11
saula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:13   #2306
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saula Pokaż wiadomość
ja jutro zakładam...

i powiedzcie mi dziewczyny czy w dniu wizyty kiedy zakładałyście aparat na to oprócz aparatu płaciłyście też dużo za dodatkowe rzeczy? chodzi mi o samo przyklejanie, itp itd????
w cene łuku masz wliczone zakładanie, przyklejanie itp.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:18   #2307
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Dziś mnie zadrutowali Boli i wygląda strasznie, ale tylko na góre mam. Coś plastikowego mi wypadło jak do domu jechałam, ale ortdontka mówiła, że to nie potrzebne
Zobaczysz, że jeszcze kilka dni, ból minie i będziesz w lepszym nastroju Przyzwyczaisz się do aparatu i zmienisz zdanie na ten temat, a jak zobaczysz już pierwsze efekty, to już w ogóle będzie Ci się podobało. Bądź dobrej myśli Trzymam kciuki! A swoją drogą jaki masz aparat, metal?

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:20   #2308
Tikoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
co to to coś plastikowego ?
bo nie kojarzę
Ja też nie wiem co to jest takie przezroczyste z kółkami małymi :/ Ale nie było potrzebne więc dobrze.
saula będzi dobrze to nic nie boli jak zakłada tylko potem

kar0link4 dzięki za dobre słowa aparat estetyczny mam

Edytowane przez Tikoma
Czas edycji: 2009-03-23 o 14:45
Tikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:28   #2309
saula
Raczkowanie

dzięki ekaterina bo w sumie nie mam możliwości zapytać się mojej ortodontki bo przyjeżdża raz na miesiąc tam gdzie mieszkam... ale nr telefonu to koniecznie od niej wezme...

a Ty Karolink4 od dawna masz już aparat??

aha no nie zauważyłam Twojego opisu lol bo kiedy pisałam to nie wyświetliło mi Twojego opisu ani zdjęcia... ale cuuuudne ząbki masz!!!!! tylko pozazdrościć !! :biggrin:

aparatka 24.03.09

Edytowane przez saula
Czas edycji: 2009-03-23 o 14:33
saula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:34   #2310
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Witamy wśród zadtrutowanych, jeszcze kilka dni i będziesz szczęśliwa! Wytrwalości i zaglądaj tu często to Ci ulży w cierpieniu

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez saula Pokaż wiadomość
ja jutro zakładam...

To trzymam kciuki! A co do kasy to nie powinnaś jutro placić więcej niż za aparat

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
No ja nic nie chcę mówić, ale jest jeszcze Maricken i kasiek87, które też bardzo dobrze orientują się w temacie, z tym że nie piszą za często
Jasne, nie to że chcialam kogoś pominąć wiem że specow tu nie brakuję, tylko jakieś takie wrażenie mam że to do Ciebie najwięcej osóbsię zwraca

Cytat:
W ramach nadzoru???
dziwnie to brzmi ale kontroluję służbę zdrowia.
Szkoda, że nie jesteś z moich okolic bo taką pracę jako pomoc stomatologiczną zalatwilabym Ci od razu bez wyksztalcenia medycznego - po przeszkoleniu!
Chociaż wiem, że to ciężka praca!
In my time of need
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości