|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
jestem po fitnessie, bio cla slim niestety albo stety kupione...
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
No mnie rozklada chorobsko. Dziekuje za zyczenia zdrowia - przydadza sie w najblizszych dniach
Juz nie moge oddychac nosem Piekne suknia teliczku ale do wiejskiej chaty to nie bardzo moim zdaniem. Zazdroszcze Ci troche szalu wybierania Ja jestem zbyt leniwa zeby kiedys wziac slub koscielny w tak pieknej sukni, zwlaszcza, ze wesele zgodnie z moimi przekonaniami w ogole nie wchodzi w gre. Podziwiam wszystkich, ktorzy maja chec i sily organizowac wszystko na ten jeden dzien Oby byl dla Ciebie wyjatkowy ![]() Cytat:
usmazylam na patelni do grillowania jak mi wczesniej radzilas i chyba sie przekonam do niektorych rybek ![]() Nie zaden wstyd - ja robie od niedawna. Kupuje w Lidlu noge z kurczaka i piersi. Do garnka daje nozke i kawalek piersi, przyprawy, i warzywa w duzych kawalkach: por, seler, marchewka, itp. Gotuje to 2 godziny az wszystko sie rozlatuje. Nastepnie wywalam warzywa, kurczaka rozbieram ze skorki i oddzielam od kosci i roznych tlustosci, wywar przelewam przez sito jesli nie gotuje w garnku do gotowania makaronu. W miedzyczasie gotuje al dente marchewke, blanszuje mrozony zielony groszek. Siekam drobno czosnek. Wywar dobrze sole, nawet przesloic trzeba. Dodaje do niego zelatyne wg proporcji na opakowaniu zelatyny. Do miseczek wkladam miesko kurczaka, marchewke, groszek, czosnek i daje grubo mielony pieprz. Zalewam wywarem. Odstawiam do ostygniecia a nastepnie przekladam do lodowki. Gotowe ![]() Moja dzisiejsza spowiedz: 1.Len mielony 2.Lazanki z makaronem orkiszowym , dokladka była; doppio z mlekiem 4% 3.Tarta razowa z jabłkami, bialy ser ze slodzikiem, jogurtem i aromatem poamaranoczowym, pol gruszki 4.Kasza jeczmienna, klops, sos grzybowy, salata 5.Lazanki 6.Czekolada gorzka 7.Losos w sosie koperkowym i brokuly z feta w sosie czosnkowym Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-23 o 22:24 |
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ilona, Fruity i Malenka - ja korzystalam stad: http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php Ilona daj znac jak kurczak, bo sie na niego czaje... Na razie w domu mi pachnie fasolowa na wedzonce ![]() Cytat:
Ja postanowilam dzis smazac omleta na kolacje, ze zmniejsze kolacje zdecydowanie. Do jednego jajka, lub twarogu i warzyw... Jem kolacje ok 19.30 i ide spac ok. polnocy. Dobra spowiadam sie, moze nie tak szczegolowo jak Ilona , ale za to mam foty, na ktorych zabraklo jedngo placuszko - omleta. Robilam chlopakom z dwoch jajek, lyzki maki orkiszowej i serka homo. Wyszly 4, ja zjadlam jednego sredniego.sn: dwie kromki chleba obsmazone w jajku z plastrem sera zoltego + grenadiera (chuda bardzo ryba) wedzona + warzywka + pol jablka (dwie krople oliwy) p: zawijasy razy dwa: salata lodowa, cienki plaster schabu pieczonego w domku w rekawie, papryka, ogorek o: papryka nadziewana: pol kostki twarogu, pol fety light, 4 orzechy wloskie, cebulka, pieczarki, por + salata lodowa z cytryna p: dwie male babeczki twarogowo owsiane + jablko ok. 17.30 placuszek k: omlet z dwoch jajek z pieczarka, chuda kielbasa drobiowa, cebula, porem, plastrem sera na rukoli pospyny rzezucha
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie,oczywiście czytam Was bo skądś muszę zbierać inf na teamt zdrowego zjedzenia
dziewczyny,przesadziłam dziś na obiedzie z znajomymi ...co byście mi poleciły lekkiego na jutrzejszy dzień??żal mi żołądka ,że tak go dziś wymęczyłam i chciałabym jutro nie obciążać go za bardzo... myślałam o: 6.45 owsianka z mlekiem(około 4 łyżek) 9.00 jabłko (??) 12.00 surówka z pekinki,pomidora,fety zalane jogurtem 15.jogurt duzy smakowy(wiem,że to kalorie,ale taki w domu tylko mam) mam jeszcze naleśnika z dżemem-muszę też go jutro w pracy zjeść;// najlepiej pewnie do godz 12 zjeść polanym jogurtem naturalnymmam straszną ochotę na łososia wędzonego w tych cieniusieńkich plasterkach,ale drogi jest...ale może kupie sobie na piątek sama nie wiem na której fazie jestem??chyba na każdej po trochu effa pięknie i apetycznie to Twoje jedzenie wygląda
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-03-23 o 22:41 |
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że coraz więcej plażowiczek się pojawia. Bardzo dobrze
![]() telik, śliczna ta suknia! podziwiam, bo jest tak wiele pięknych sukien ślubnych, że ja dziewczyny nie wiem jak potraficie wybrać tą jedną. najlepszą opcją byłoby kupienie kilku i przebieranie się co jakiś czas... ) Wracam do tematu. Jak pisałam wcześniej, strasznie nagrzeszyłam w piątek. Ogólnie przez weekend miałam okropny spadek chęci do diety i ogólnie zły humor. Nie jadłam nic niedozwolonego (oprócz wczorajszych dwóch ciastek ;/), ale jadłam trochę za dużo, tzn. przesadziłam z orzechami ziemnymi i wczoraj za dużo węgli , bo i ta dwa jabłka, i chlebka trochę orkiszowego i zapiekankę z makaronu. Ale dziś poniedziałek, początek nowego tygodnia i wszystkie chęci i cały humor mi wrócił (dzięki Bogu!) . Towarzyszy temu podziw do Was, że wy tak dzielnie się trzymacie tyle czasu, a jak patrzę na niektóre zdjęcia waszych posiłków to aż ślinka cieknie... Wyspowiadam się zatem (może nie powinnam, bo w sumie mało się udzielam, ale mi to jakoś pomaga):śniadanie: zapiekanka wczorajsza z obiadu (makaron pełnoziarnisty i razowy, ser, pierś z kurczaka); 2 plasterki sera przekąska: kilka orzechów włoskich obiad: 2 gołąbki SB podwieczorek: twaróg z jabłkiem; bezkofeinowa kawa ze słodzikiem i mlekiem 1,5 % kolacja: wieśniak z pomidorem; pół papryki czerwonej Mam nadzieję, że dobre menu. Co myślicie? wiem, że ta przekąsa nie za bardzo, ale głodna nie byłam. aa, i muszę się pochwalić. Stwierdziłam, że nie ma co czekać na nadejście wiosny (u mnie taki wiatr, że się z domu wychodzić boję), co za tym idzie rower, rolki, bieganie itd., tylko od dziś zaczęłam już swoją aktywność rozwijać. Dołączyłam zatem do moich codziennych 30 minut hula hop jeszcze 8 minut ABS i legs. I jestem z siebie dumna Tylko powiedzcie mi, czy te ćwiczenia są naprawdę takie proste czy ja coś źle robię? Bo jakoś mi one łatwo wychodzą i się nad tym zastanawiam. No chyba, że jutro zakwasy będą, to znaczy, że jednak dobrze ;] |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
paprak dzieki za przepis, moze pojutrze zrobie galarete. Juz zbieram pudeleczka po jogurtach (jako foremki chyba moga być). Widzialam w internecie połówki jaj dodane do srodka, bardzo ładnie to wyglądało.
Obiecuje zdjęcia galaretkowe (o ile sie zetnie, o tu moje najwieksze obawy )
|
|
|
|
#4147 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Witam w moim 6 dniu
![]() wiec też skrobne co tam podjadałam: Wczoraj: 1)serek wiejski, 1/3 tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, rzerzucha, szczypiorek, pomidor, papryka 2)babeczka szpinakowo-pietruszkowo-jajeczna 3)pierś kurczaka imbirowa, kilka pieczarek duszonych z cebulką na oliwie z oliwek, słatka grecka: sałata, pomidor, 1/3 favity light, papryka, szczypiorek 2 łyżki EV 4)jeden trójkącik serka topionego z selerem 5)omlet z 2 jaj z papryka i szczypiorkiem Dzisiaj 1)2 jajka na miękko, słatka z papryki pomidora i szczypiorku polana łyżką tranu (u TŻ nie było oliwy, nie róbcie tego w domu 2) 2 babeczki szpinakowo-pietruszkowo-jajeczne 3)sałatka z tuńczyka, pomidora, papryki, jajka i szczypiorku 4)30 orzeszków pistacjowych 5)pół fileta z pangi zapiekanej z brokułami i małymi dodatkami trzech serów (mozarella, żółty i feta) Mam wrażenie że za dużo jem bo się tym wszystkim objadam, może ktoś spojrzeć na to obiektywnie. Porcje sałatek robie dość spore ale to w końcu prawie same warzywa. Proszę o opinie.
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis na sniadanko --> pomidor, kawalek ogorka w serku bialym chudym doprawionym papryka w proszku, 300ml przecierowego soku pomidorowego, zielona herbata
przekaska 10.00 --> sok pomidorowy obiad 13.00 --> 2 plastry szynki z indyka, pol ogorka przekaska 16.00 --> chudy twarog kolacja --> piers kurczaka z brukselka, gotowane co tu dodac?
|
#4149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie w iem czemu ale wyszl mi ze aby chudnac po kg w tygodniu musze spozywac ... 639.52kcal sprawddzalam sobie kilka razy... Chyba ze to wartosc ktora nalezy odjac od ilosci spozywanych kcal do tej pory bo normalnie az mnie zatkało. Natomiast aby uytrzymac wage zapotrzebowanie me wynosi 1739.52kcal. tez cos malo ...
|
|
#4150 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale prosze pamietac ze specem nie jestem Cytat:
Cytat:
nie widze zródła NNKT(orzechy, oliwa z oliwek, pestki itd)
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
NIewiem co się dzieje
ale dziś stanełam na wage izobaczylam 63 ![]() ![]() Dziewczyny załamałam sie.......jeszcze brakuje tego by isc do lodowki po coasto i wpierniczyc cale ptasie mleczko ![]()
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Teliku dziekuje bardzo. Widzisz dla mnie wlasnie to 1800 kcal jest akurat, nie jestem glodna, wiecej nie musze, tak optymalnie dla mnie to 1600 kcal. Widze, ze bez placuszka byloby mniej, no i jednak ta kolacja... Kurcze wieksza niz obiad, tak tez czulam... Fakt, ze na obiad nie dojadlam do konca tej papryki, a na kolacje polowe moglabym zjesc... mhmmm
![]() Jak bym cie mogla prosic jeszcze przez 3 - 4 dni, zebys mi policzyla, to mialabym porownanie ![]() A tak w ogole to wieczorem sie zastanawialam, gdzie twoj flash No, ale pozniej sobie przypomnialam, ze biszkoptow fotografpwac nie bedziesz---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() Ciara nie ma prawie wcale warzyw, sok pomidorowy bym jednak ograniczyla. Jak Telik mowi - zupelny brak NNKT
|
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzien dobry ![]() Mnie wczoraj na dobre rozlozylo a dzis obudzilam sie cala mokra. Na szczescie dzis tylko dwie godziny w pracy mam. Policzylam to zapotrzebowanie kaloryczne i mi wyszlo BMR (co to dokladnie jest?)1329.00 i zeby utrzymac wage to potrzebuje 1594.80kcal. I az 494.80 kcal musze odrzucic zeby chudnac, a to u mnie nie realne. Bylabym glodna na pewno ![]() Za oknem slonce wyszlo ale dzien dosyc pochmurny i strasznie wieje Piekna pogoda wiec lece robc len i doppio a potem sniadanko mlasne ![]() Milego poranka
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
Ja wpisuje tez srednia aktywnosc fizyczna liczac 2 - 3 razy basen, spacery, chodzenie na pieszo do pracy i brak czasu, zeby wyciagnac nogi po pracy przy dwojce maluchow.
Dojdzie jeszcze bieganie... Snieg u nas pada. A mi wypadl dzien wolny, bo tz poszedl strzelac ![]() ![]() Takze siedze i nadrabiam zaleglosci z recenzjami, dopoki maly spi.
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pracuje czasem godzinke dziennie a czasem nie. Nawet nie ma kryterium bezruchu dla mnie Jak tu sie zmobilizowac do spaceru i cwiczen? I na dodatek wieje a ja przeziebiona
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje za wsparcie ,ale wątpie ze sie popsuła
Kurcze co ja robie zle!!! niezjadlam nic co niebylo zgodne z SB....moze ja za duzo jem? jedzac kiedys raz dziennie gora dwa a teraz jem 5? ale najgorsze jets to ze ja po sobioe widze ze schudlam![]() ![]() Jedno jets pewne, nie załamie sie na tyle zebym na slodkie napadła...... Nie nie...teraz tym bardziej bede go unikac ale przyznam ze juz mi sniadanie przez gardlo nie chcialo przejsc z nerwow moglam sie jednak nie stawac na ta wage
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekaj kilka dni, nie zarywaj diety ![]() Trzymaj się!
|
|
|
#4158 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzis nie moge nic jesc i chyba taka wersje wole niz biały chleb Cytat:
tak aby nam z Tztem sie podobało, co do wesela to na poczatku byłam przerazona organizacja (tym bardziej ze planowalismy przyjecie tylko)a z czasem przyszło nam do głowy nam kilka ciekawych pomysłów i organizacja zaczeła byc przyjemnoscią.Cytat:
wiesz waga to tylko jeden z wielu meierników sukcesywnego odchudzania mierzyłas obwody? zwaz sie za kilka dni i nie grzesz prosze
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam wole ważyć 100 kg a wyglądać na 55 niż na odwrót A może ćwiczysz i te kg to po protu przyrost mięsni?
|
|
|
#4160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też czuję żem chudsza ale waga uparcie swoje. Weź się nią nie przejmuj. Najważniejsze, że wyglądasz smuklej a wagi i tak nikt nie widzi ![]() W ogóle to znalazłam taki jogurt dziewczyny - O% cukru i 0% tłuszczu smakowy. czy się to nadaje czy nie koniecznie ?
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Właśnie w książce SB Turbo doszłam do rozdziału, w którym zaznaczone jest, że marsz, rower i ćwiczenia są niezbędne i przyspieszają przemianę materii. Qrcze, a ja tylko 45min aerobiku w poniedziałki i nic więcej Muszę odkurzyć rower stacjonarny i popedałować parę razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
#4162 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i dlatego kurcze nie rozumiem... tak na czczo,od razu po przebudzeniu... obwodow nieznam bo nie mierzylam.... no ale chyba wlasnie dzis zmierze sie.. albo jutro rano predzej... Cytat:
wagi nikt nie widzi... no a ja naprawde czuje sie chudsza !!! niewiem skad te +3 kilo
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2009-03-24 o 10:36 |
|||
|
|
|
#4163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo ja liczyć nie umiem effa, pomocy ![]() Cytat:
to jabłko - jestem szczęśliwą posiadaczką wagi , ponadto nurtuje mnie pytanie - jakie to jabłko ma być "małe" wg doktorka, bo moje było całkiem małe, jak dla mnie![]() to ja już nie wiem ile mam jeść - więcej czy mniej, bo waga za diabła nie spada a wręcz przeciwnie ![]() Cytat:
zdrowiej Cytat:
![]() a u nas wywiejewo, szaro, buro i ponuro na dodatek wszystkie kości mnie łamią z powodów niewiadomych |
||||
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a maślanke można , nie? i ile jej wypic? szklanke? a sok pomidorowy z hortexa taki bez dodatkow cukrow?? tez ile?
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wyszlo na tej stronce od effy, ze aby utrzymac wage mam jesc mniejwiecej 2000kcal, a zeby schudnac 1kg to troche ponizej 1000.
![]() Wbilam rozne wagi i rozna aktywnosc, bo nie wiem jak swoja mam okreslic, ale tak mi mniejwiecej przy kazdym wyszlo. telik orkiestra? Cudownie! Czyli nie bedzie takich (jak sie na to mowi?) spiewajacych biesiadnych piosenek czy beda? Nie wiem jak mam to sobie wyobrazic.
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam jeszcze skomentować kurczaka - jak to mój mąż stwierdził "lepiej smakuje niż wygląda"
dałam czarną soczewicę i to błąd, lepsza będzie czerwona albo żółta, w każdym bądź razie rozgotowująca się szpinaku, effa, dodawać nie musisz , możesz wrzucić pokrojoną pekinkę np---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() przynajmniej z naszej kameralnej
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz sie zastanawiam czy można to jeść???
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
przepisz albo sfotografuj skład
|
|
|
|
#4169 |
|
BAN stały
|
Mi najbardziej odpowiada dieta MŻ (mniej żryj) i dietka ZR (zdrowy rozsądek). Do tego owoce, warzywka i dużo wody mineralnej niegazowanej! Polecam!
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
prosze, mam nadzieje ze cos widac
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Juz nie moge oddychac nosem
Piekne suknia teliczku ale do wiejskiej chaty to nie bardzo moim zdaniem. Zazdroszcze Ci troche szalu wybierania
Ja jestem zbyt leniwa zeby kiedys wziac slub koscielny w tak pieknej sukni, zwlaszcza, ze wesele zgodnie z moimi przekonaniami w ogole nie wchodzi w gre. Podziwiam wszystkich, ktorzy maja chec i sily organizowac wszystko na ten jeden dzien 

nie wiem czy jem za dużo złych rzeczy czy o co chodzi.:
, ale za to mam foty, na ktorych zabraklo jedngo placuszko - omleta. Robilam chlopakom z dwoch jajek, lyzki maki orkiszowej i serka homo. Wyszly 4, ja zjadlam jednego sredniego.
polanym jogurtem naturalnym
zębole