..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-23, 21:58   #4141
Ciarra
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

jestem po fitnessie, bio cla slim niestety albo stety kupione...

Ciarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 22:22   #4142
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

No mnie rozklada chorobsko. Dziekuje za zyczenia zdrowia - przydadza sie w najblizszych dniach Juz nie moge oddychac nosem Piekne suknia teliczku ale do wiejskiej chaty to nie bardzo moim zdaniem. Zazdroszcze Ci troche szalu wybierania Ja jestem zbyt leniwa zeby kiedys wziac slub koscielny w tak pieknej sukni, zwlaszcza, ze wesele zgodnie z moimi przekonaniami w ogole nie wchodzi w gre. Podziwiam wszystkich, ktorzy maja chec i sily organizowac wszystko na ten jeden dzien Oby byl dla Ciebie wyjatkowy

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
dla papraka [i nie tylko] KLIK
dzieki usmazylam na patelni do grillowania jak mi wczesniej radzilas i chyba sie przekonam do niektorych rybek Filet kupilam w lidlu, nie smierdzi, miesko nie jest wodniste i smakuje wysmienicie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jak sie robi galaretke <wstyd> ?
Nie zaden wstyd - ja robie od niedawna. Kupuje w Lidlu noge z kurczaka i piersi. Do garnka daje nozke i kawalek piersi, przyprawy, i warzywa w duzych kawalkach: por, seler, marchewka, itp. Gotuje to 2 godziny az wszystko sie rozlatuje. Nastepnie wywalam warzywa, kurczaka rozbieram ze skorki i oddzielam od kosci i roznych tlustosci, wywar przelewam przez sito jesli nie gotuje w garnku do gotowania makaronu. W miedzyczasie gotuje al dente marchewke, blanszuje mrozony zielony groszek. Siekam drobno czosnek. Wywar dobrze sole, nawet przesloic trzeba. Dodaje do niego zelatyne wg proporcji na opakowaniu zelatyny.
Do miseczek wkladam miesko kurczaka, marchewke, groszek, czosnek i daje grubo mielony pieprz. Zalewam wywarem. Odstawiam do ostygniecia a nastepnie przekladam do lodowki. Gotowe

Moja dzisiejsza spowiedz:

1.Len mielony
2.Lazanki z makaronem orkiszowym , dokladka była; doppio z mlekiem 4%
3.Tarta razowa z jabłkami, bialy ser ze slodzikiem, jogurtem i aromatem poamaranoczowym, pol gruszki
4.Kasza jeczmienna, klops, sos grzybowy, salata
5.Lazanki
6.Czekolada gorzka
7.Losos w sosie koperkowym i brokuly z feta w sosie czosnkowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (164,9 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-23 o 22:24
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 22:26   #4143
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Effa z przyjemnością policze
a jak myslisz ze jedna foremka zadowoli telika
Mysle, ze o jedna, to gra nie warta swieczki

Ilona, Fruity i Malenka - ja korzystalam stad:
http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php

Ilona daj znac jak kurczak, bo sie na niego czaje... Na razie w domu mi pachnie fasolowa na wedzonce

Cytat:
Napisane przez anthill Pokaż wiadomość
Proszę powiedzcie mi czy mój jadłosps jest dobry , bo dzisiaj oostatni dzien1wszego tygodnia a ja na wadze nic mniej. nie wiem czy jem za dużo złych rzeczy czy o co chodzi.:
ś: jajecznica ( 2 jajka, pomidr , cebulka , oliwa 2łyż.) herbata zielona
p: 4 orzechy arachidowe
IIś: sałatka (1/2 piersi kurczaka pieczonego , pół sałaty lodowej, ogórek zielony)
o: pierś pieczonego kurczaka(wiem znowu ale nie było nic innego) + gulasz warzywny własnej roboty ( cukinia ogórek pomidor fasola brokuł cebulka , duszone rzem)
p: kosteczka czekolady 70 % gorzkiej bz cukru ( Wedla lekka)
k: nie mogłam w siebie nic wmusić więc chociaż plasterek sera light + pół szklanki mleka 0,5%. tu nie najlepszy wybor, lepsze byloby jajko lub twarog

do tego dużo wody i 0,5 l zielonej hrbaty. dalej coś rbię nie tak?
z góry dziękuję
Wiesz co ciezko cos stwierdzic po jednym dniu. Zawsze jesz takie kolacje??? Ile jesz warzyw??? Czy urozmaicasz diete??? Jakis bardziej calosciowy obraz musialby byc.

Ja postanowilam dzis smazac omleta na kolacje, ze zmniejsze kolacje zdecydowanie. Do jednego jajka, lub twarogu i warzyw... Jem kolacje ok 19.30 i ide spac ok. polnocy.
Dobra spowiadam sie, moze nie tak szczegolowo jak Ilona, ale za to mam foty, na ktorych zabraklo jedngo placuszko - omleta. Robilam chlopakom z dwoch jajek, lyzki maki orkiszowej i serka homo. Wyszly 4, ja zjadlam jednego sredniego.

sn: dwie kromki chleba obsmazone w jajku z plastrem sera zoltego + grenadiera (chuda bardzo ryba) wedzona + warzywka + pol jablka (dwie krople oliwy)
p: zawijasy razy dwa: salata lodowa, cienki plaster schabu pieczonego w domku w rekawie, papryka, ogorek
o: papryka nadziewana: pol kostki twarogu, pol fety light, 4 orzechy wloskie, cebulka, pieczarki, por + salata lodowa z cytryna
p: dwie male babeczki twarogowo owsiane + jablko
ok. 17.30 placuszek
k: omlet z dwoch jajek z pieczarka, chuda kielbasa drobiowa, cebula, porem, plastrem sera na rukoli pospyny rzezucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5594.jpg (67,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5592.jpg (56,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5595.jpg (60,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5606.jpg (47,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5611.jpg (71,0 KB, 22 załadowań)

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 22:39   #4144
dygotka8
Zakorzenienie

Witam ponownie,oczywiście czytam Was bo skądś muszę zbierać inf na teamt zdrowego zjedzenia:ehe m:
dziewczyny,przesadziłam dziś na obiedzie z znajomymi ...co byście mi poleciły lekkiego na jutrzejszy dzień??żal mi żołądka ,że tak go dziś wymęczyłam i chciałabym jutro nie obciążać go za bardzo...
myślałam o:
6.45 owsianka z mlekiem(około 4 łyżek)
9.00 jabłko (??)
12.00 surówka z pekinki,pomidora,fety zalane jogurtem
15.jogurt duzy smakowy(wiem,że to kalorie,ale taki w domu tylko mam)

mam jeszcze naleśnika z dżemem-muszę też go jutro w pracy zjeść;// najlepiej pewnie do godz 12 zjeść polanym jogurtem naturalnym

mam straszną ochotę na łososia wędzonego w tych cieniusieńkich plasterkach,ale drogi jest...ale może kupie sobie na piątek

sama nie wiem na której fazie jestem??chyba na każdej po trochu

effa pięknie i apetycznie to Twoje jedzenie wygląda

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2009-03-23 o 22:41
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 23:01   #4145
xxJuicyxx
Raczkowanie

Widzę, że coraz więcej plażowiczek się pojawia. Bardzo dobrze

telik
, śliczna ta suknia! podziwiam, bo jest tak wiele pięknych sukien ślubnych, że ja dziewczyny nie wiem jak potraficie wybrać tą jedną. najlepszą opcją byłoby kupienie kilku i przebieranie się co jakiś czas... )

Wracam do tematu. Jak pisałam wcześniej, strasznie nagrzeszyłam w piątek. Ogólnie przez weekend miałam okropny spadek chęci do diety i ogólnie zły humor. Nie jadłam nic niedozwolonego (oprócz wczorajszych dwóch ciastek ;/), ale jadłam trochę za dużo, tzn. przesadziłam z orzechami ziemnymi i wczoraj za dużo węgli , bo i ta dwa jabłka, i chlebka trochę orkiszowego i zapiekankę z makaronu. Ale dziś poniedziałek, początek nowego tygodnia i wszystkie chęci i cały humor mi wrócił (dzięki Bogu!) . Towarzyszy temu podziw do Was, że wy tak dzielnie się trzymacie tyle czasu, a jak patrzę na niektóre zdjęcia waszych posiłków to aż ślinka cieknie... Wyspowiadam się zatem (może nie powinnam, bo w sumie mało się udzielam, ale mi to jakoś pomaga):

śniadanie: zapiekanka wczorajsza z obiadu (makaron pełnoziarnisty i razowy, ser, pierś z kurczaka); 2 plasterki sera
przekąska: kilka orzechów włoskich
obiad: 2 gołąbki SB
podwieczorek: twaróg z jabłkiem; bezkofeinowa kawa ze słodzikiem i mlekiem 1,5 %
kolacja: wieśniak z pomidorem; pół papryki czerwonej

Mam nadzieję, że dobre menu. Co myślicie? wiem, że ta przekąsa nie za bardzo, ale głodna nie byłam.
aa, i muszę się pochwalić. Stwierdziłam, że nie ma co czekać na nadejście wiosny (u mnie taki wiatr, że się z domu wychodzić boję), co za tym idzie rower, rolki, bieganie itd., tylko od dziś zaczęłam już swoją aktywność rozwijać. Dołączyłam zatem do moich codziennych 30 minut hula hop jeszcze 8 minut ABS i legs. I jestem z siebie dumna Tylko powiedzcie mi, czy te ćwiczenia są naprawdę takie proste czy ja coś źle robię? Bo jakoś mi one łatwo wychodzą i się nad tym zastanawiam. No chyba, że jutro zakwasy będą, to znaczy, że jednak dobrze ;]
xxJuicyxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 23:08   #4146
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

paprak dzieki za przepis, moze pojutrze zrobie galarete. Juz zbieram pudeleczka po jogurtach (jako foremki chyba moga być). Widzialam w internecie połówki jaj dodane do srodka, bardzo ładnie to wyglądało.
Obiecuje zdjęcia galaretkowe (o ile sie zetnie, o tu moje najwieksze obawy)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 23:34   #4147
hałas
Wiele hałasu o nic.

Witam w moim 6 dniu
wiec też skrobne co tam podjadałam:
Wczoraj:
1)serek wiejski, 1/3 tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, rzerzucha, szczypiorek, pomidor, papryka
2)babeczka szpinakowo-pietruszkowo-jajeczna
3)pierś kurczaka imbirowa, kilka pieczarek duszonych z cebulką na oliwie z oliwek, słatka grecka: sałata, pomidor, 1/3 favity light, papryka, szczypiorek 2 łyżki EV
4)jeden trójkącik serka topionego z selerem
5)omlet z 2 jaj z papryka i szczypiorkiem

Dzisiaj
1)2 jajka na miękko, słatka z papryki pomidora i szczypiorku polana łyżką tranu (u TŻ nie było oliwy, nie róbcie tego w domu)
2) 2 babeczki szpinakowo-pietruszkowo-jajeczne
3)sałatka z tuńczyka, pomidora, papryki, jajka i szczypiorku
4)30 orzeszków pistacjowych
5)pół fileta z pangi zapiekanej z brokułami i małymi dodatkami trzech serów (mozarella, żółty i feta)

Mam wrażenie że za dużo jem bo się tym wszystkim objadam, może ktoś spojrzeć na to obiektywnie. Porcje sałatek robie dość spore ale to w końcu prawie same warzywa.
Proszę o opinie.
Stary 2009-03-24, 06:41   #4148
Ciarra
Raczkowanie

ja dzis na sniadanko --> pomidor, kawalek ogorka w serku bialym chudym doprawionym papryka w proszku, 300ml przecierowego soku pomidorowego, zielona herbata

przekaska 10.00 --> sok pomidorowy
obiad 13.00 --> 2 plastry szynki z indyka, pol ogorka
przekaska 16.00 --> chudy twarog
kolacja --> piers kurczaka z brukselka, gotowane

co tu dodac?

Ciarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 07:29   #4149
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość

Ilona, Fruity i Malenka - ja korzystalam stad:
http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php
nie w iem czemu ale wyszl mi ze aby chudnac po kg w tygodniu musze spozywac ... 639.52kcal
sprawddzalam sobie kilka razy... Chyba ze to wartosc ktora nalezy odjac od ilosci spozywanych kcal do tej pory bo normalnie az mnie zatkało. Natomiast aby uytrzymac wage zapotrzebowanie me wynosi 1739.52kcal. tez cos malo ...

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 08:35   #4150
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
brak danych
uważaj, nadmiar soli powoduje zatrzymywanie wody w organizmie

moja spowiedź
śniadanie:290kcal
II śniadanie:190kcal
obiad:395kcal
podwieczorek:107
jabłko 166gno to dowaliłas teraz

kolacja:381

+ten cukier brzozowy ok 40kcal
= 1403kcal+/-10% a wogóle to skromne te Twoje dzisiejsze menu
Cytat:
Dobra spowiadam sie, moze nie tak szczegolowo jak Ilona, ale za to mam foty, na ktorych zabraklo jedngo placuszko - omleta. Robilam chlopakom z dwoch jajek, lyzki maki orkiszowej i serka homo. Wyszly 4, ja zjadlam jednego sredniego.

sn: dwie kromki chleba obsmazone w jajku z plastrem sera zoltego + grenadiera (chuda bardzo ryba) wedzona + warzywka + pol jablka (dwie krople oliwy)547
p: zawijasy razy dwa: salata lodowa, cienki plaster schabu pieczonego w domku w rekawie, papryka, ogorek 128
o: papryka nadziewana: pol kostki twarogu, pol fety light, 4 orzechy wloskie, cebulka, pieczarki, por + salata lodowa z cytryna cebulka podsmazana z pieczarkami jakis tłuszcz tam był?374
p: dwie male babeczki twarogowo owsiane + jablko ok 200kcal
ok. 17.30 placuszek 130??
k: omlet z dwoch jajek z pieczarka, chuda kielbasa drobiowa, cebula, porem, plastrem sera na rukoli pospyny rzezucha 415
=ok 1794kcal
ale prosze pamietac ze specem nie jestem

Cytat:
Napisane przez hałas Pokaż wiadomość
Witam w moim 6 dniu
wiec też skrobne co tam podjadałam:
Wczoraj:
1)serek wiejski, 1/3 tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, rzerzucha, szczypiorek, pomidor, papryka
2)babeczka szpinakowo-pietruszkowo-jajeczna
3)pierś kurczaka imbirowa, kilka pieczarek duszonych z cebulką na oliwie z oliwek, słatka grecka: sałata, pomidor, 1/3 favity light, papryka, szczypiorek 2 łyżki EV
4)jeden trójkącik serka topionego z selerem
5)omlet z 2 jaj z papryka i szczypiorkiem

Dzisiaj
1)2 jajka na miękko, słatka z papryki pomidora i szczypiorku polana łyżką tranu (u TŻ nie było oliwy, nie róbcie tego w domu)
2) 2 babeczki szpinakowo-pietruszkowo-jajeczne
3)sałatka z tuńczyka, pomidora, papryki, jajka i szczypiorku
4)30 orzeszków pistacjowych
5)pół fileta z pangi zapiekanej z brokułami i małymi dodatkami trzech serów (mozarella, żółty i feta)

Mam wrażenie że za dużo jem bo się tym wszystkim objadam, może ktoś spojrzeć na to obiektywnie. Porcje sałatek robie dość spore ale to w końcu prawie same warzywa.
Proszę o opinie.
mi sie te jadłospisy bardzo podobają

Cytat:
Napisane przez Ciarra Pokaż wiadomość
ja dzis na sniadanko --> pomidor, kawalek ogorka w serku bialym chudym doprawionym papryka w proszku, 300ml przecierowego soku pomidorowego, zielona herbata

przekaska 10.00 --> sok pomidorowy
obiad 13.00 --> 2 plastry szynki z indyka, pol ogorka
przekaska 16.00 --> chudy twarog
kolacja --> piers kurczaka z brukselka, gotowane

co tu dodac?
marny ten obiad(mało białka) i warzyw mało
nie widze zródła NNKT(orzechy, oliwa z oliwek, pestki itd)
Stary 2009-03-24, 08:49   #4151
PriVativ
Zadomowienie

NIewiem co się dzieje ale dziś stanełam na wage izobaczylam 63 kilo!!! Dlaczego?? jak wydaje mi sie ze schudlam? Dziewczyny załamałam sie.......jeszcze brakuje tego by isc do lodowki po coasto i wpierniczyc cale ptasie mleczko
Stary 2009-03-24, 08:53   #4152
effa79
Zadomowienie

Teliku dziekuje bardzo. Widzisz dla mnie wlasnie to 1800 kcal jest akurat, nie jestem glodna, wiecej nie musze, tak optymalnie dla mnie to 1600 kcal. Widze, ze bez placuszka byloby mniej, no i jednak ta kolacja... Kurcze wieksza niz obiad, tak tez czulam... Fakt, ze na obiad nie dojadlam do konca tej papryki, a na kolacje polowe moglabym zjesc... mhmmm
Jak bym cie mogla prosic jeszcze przez 3 - 4 dni, zebys mi policzyla, to mialabym porownanie
A tak w ogole to wieczorem sie zastanawialam, gdzie twoj flash No, ale pozniej sobie przypomnialam, ze biszkoptow fotografpwac nie bedziesz

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
NIewiem co się dzieje ale dziś stanełam na wage izobaczylam 63 kilo!!! Dlaczego?? jak wydaje mi sie ze schudlam? Dziewczyny załamałam sie.......jeszcze brakuje tego by isc do lodowki po coasto i wpierniczyc cale ptasie mleczko
Pewnie waga sie popsula

Ciara nie ma prawie wcale warzyw, sok pomidorowy bym jednak ograniczyla. Jak Telik mowi - zupelny brak NNKT

Stary 2009-03-24, 09:06   #4153
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
paprak dzieki za przepis, moze pojutrze zrobie galarete. Juz zbieram pudeleczka po jogurtach (jako foremki chyba moga być). Widzialam w internecie połówki jaj dodane do srodka, bardzo ładnie to wyglądało.
Obiecuje zdjęcia galaretkowe (o ile sie zetnie, o tu moje najwieksze obawy)
Jajeczko tez mozesz dac Ja raz dalam ale bardzo nie lubie bialka w galarecie wiec sobie podarowalam. Azetnie sie napewno

Dzien dobry
Mnie wczoraj na dobre rozlozylo a dzis obudzilam sie cala mokra. Na szczescie dzis tylko dwie godziny w pracy mam. Policzylam to zapotrzebowanie kaloryczne i mi wyszlo BMR (co to dokladnie jest?)1329.00 i zeby utrzymac wage to potrzebuje 1594.80kcal. I az 494.80 kcal musze odrzucic zeby chudnac, a to u mnie nie realne. Bylabym glodna na pewno
Za oknem slonce wyszlo ale dzien dosyc pochmurny i strasznie wieje Piekna pogoda wiec lece robc len i doppio a potem sniadanko mlasne

Milego poranka
Stary 2009-03-24, 09:18   #4154
effa79
Zadomowienie

Ja wpisuje tez srednia aktywnosc fizyczna liczac 2 - 3 razy basen, spacery, chodzenie na pieszo do pracy i brak czasu, zeby wyciagnac nogi po pracy przy dwojce maluchow.
Dojdzie jeszcze bieganie...

Snieg u nas pada.
A mi wypadl dzien wolny, bo tz poszedl strzelac
Takze siedze i nadrabiam zaleglosci z recenzjami, dopoki maly spi.

Stary 2009-03-24, 09:24   #4155
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Ja wpisuje tez srednia aktywnosc fizyczna liczac 2 - 3 razy basen, spacery, chodzenie na pieszo do pracy i brak czasu, zeby wyciagnac nogi po pracy przy dwojce maluchow.

Snieg u nas pada.
effo dla mnie twoje sporty sa wrecz esktremalne - ja od powrotu siedze za kolkiem A pracuje czasem godzinke dziennie a czasem nie. Nawet nie ma kryterium bezruchu dla mnie Jak tu sie zmobilizowac do spaceru i cwiczen? I na dodatek wieje a ja przeziebiona
Stary 2009-03-24, 09:39   #4156
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie waga sie popsula

dziękuje za wsparcie ,ale wątpie ze sie popsuła Kurcze co ja robie zle!!! niezjadlam nic co niebylo zgodne z SB....moze ja za duzo jem? jedzac kiedys raz dziennie gora dwa a teraz jem 5? ale najgorsze jets to ze ja po sobioe widze ze schudlam i bylam pewna zechociaz 2 kilo poszly sobie a tu wyszloz e jesczze 3 przyszły !!

Jedno jets pewne, nie załamie sie na tyle zebym na slodkie napadła...... Nie nie...teraz tym bardziej bede go unikac ale przyznam ze juz mi sniadanie przez gardlo nie chcialo przejsc z nerwow moglam sie jednak nie stawac na ta wage
Stary 2009-03-24, 10:05   #4157
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
A może jesteś przed okresem? Ja przed okresem zwykle jestem troche cięższa
Poczekaj kilka dni, nie zarywaj diety
Trzymaj się!

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:06   #4158
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Teliku dziekuje bardzo. Widzisz dla mnie wlasnie to 1800 kcal jest akurat, nie jestem glodna, wiecej nie musze, tak optymalnie dla mnie to 1600 kcal. Widze, ze bez placuszka byloby mniej, no i jednak ta kolacja... Kurcze wieksza niz obiad, tak tez czulam... Fakt, ze na obiad nie dojadlam do konca tej papryki, a na kolacje polowe moglabym zjesc... mhmmm
Jak bym cie mogla prosic jeszcze przez 3 - 4 dni, zebys mi policzyla, to mialabym porownanie
A tak w ogole to wieczorem sie zastanawialam, gdzie twoj flash No, ale pozniej sobie przypomnialam, ze biszkoptow fotografpwac nie bedziesz
nie ma problemu, a co do wczorajszego jedzenia to biszkopty przy całej ilosci (i jakosci) białego pieczywa jakie z głodu wczoraj pochłonełam to nic
dzis nie moge nic jesc i chyba taka wersje wole niz biały chleb

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
No mnie rozklada chorobsko. Dziekuje za zyczenia zdrowia - przydadza sie w najblizszych dniach Juz nie moge oddychac nosem Piekne suknia teliczku ale do wiejskiej chaty to nie bardzo moim zdaniem. Zazdroszcze Ci troche szalu wybierania Ja jestem zbyt leniwa zeby kiedys wziac slub koscielny w tak pieknej sukni, zwlaszcza, ze wesele zgodnie z moimi przekonaniami w ogole nie wchodzi w gre. Podziwiam wszystkich, ktorzy maja chec i sily organizowac wszystko na ten jeden dzien Oby byl dla Ciebie wyjatkowy
no wiochy takiej nie moge tez sobie ze stroju robic bo orkiestra z opery wrocławskiej. ta moja koncepcja wesela tez dziwna troche wiejska hacjenda na koncu swiata a w niej orkiestra z opery. ale jakos tak to organizuje bardzo egoistycznietak aby nam z Tztem sie podobało, co do wesela to na poczatku byłam przerazona organizacja (tym bardziej ze planowalismy przyjecie tylko)a z czasem przyszło nam do głowy nam kilka ciekawych pomysłów i organizacja zaczeła byc przyjemnoscią.

Cytat:
dziękuje za wsparcie ,ale wątpie ze sie popsuła Kurcze co ja robie zle!!! niezjadlam nic co niebylo zgodne z SB....moze ja za duzo jem? jedzac kiedys raz dziennie gora dwa a teraz jem 5? ale najgorsze jets to ze ja po sobioe widze ze schudlam i bylam pewna zechociaz 2 kilo poszly sobie a tu wyszloz e jesczze 3 przyszły !!

Kama a na czczo sie wazylas?
wiesz waga to tylko jeden z wielu meierników sukcesywnego odchudzania
mierzyłas obwody?
zwaz sie za kilka dni i nie grzesz prosze
Stary 2009-03-24, 10:06   #4159
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Trzymaj się!
P.S Skoro widzisz po sobie że schudłaś to wszytsko w najlepszym porzadku...?
Ja tam wole ważyć 100 kg a wyglądać na 55 niż na odwrót
A może ćwiczysz i te kg to po protu przyrost mięsni?

Zapuszczam:

Stary 2009-03-24, 10:15   #4160
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
mam to samo też czuję żem chudsza ale waga uparcie swoje. Weź się nią nie przejmuj. Najważniejsze, że wyglądasz smuklej a wagi i tak nikt nie widzi

W ogóle to znalazłam taki jogurt dziewczyny - O% cukru i 0% tłuszczu smakowy. czy się to nadaje czy nie koniecznie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg truskawka.jpg (10,4 KB, 28 załadowań)
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:16   #4161
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Basen i spacery bardzo pomagają
Właśnie w książce SB Turbo doszłam do rozdziału, w którym zaznaczone jest, że marsz, rower i ćwiczenia są niezbędne i przyspieszają przemianę materii.
Qrcze, a ja tylko 45min aerobiku w poniedziałki i nic więcej Muszę odkurzyć rower stacjonarny i popedałować parę razy w tygodniu.
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:24   #4162
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Trzymaj się!
okres to ja mam teraz. dziś juz 4 dzien... no ale ok ile moze na okres przybyc 2 kilo? no to co itak powyzej 60 nbym wazyla

Cytat:

Kama a na czczo sie wazylas?
wiesz waga to tylko jeden z wielu meierników sukcesywnego odchudzania
mierzyłas obwody?
zwaz sie za kilka dni i nie grzesz prosze
nie bede gzreszyc bo nie poto cale 8 dni sie pilnowalam i odmawialam pysznosci no i dlatego kurcze nie rozumiem... tak na czczo,od razu po przebudzeniu... obwodow nieznam bo nie mierzylam.... no ale chyba wlasnie dzis zmierze sie.. albo jutro rano predzej...

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
mam to samo też czuję żem chudsza ale waga uparcie swoje. Weź się nią nie przejmuj. Najważniejsze, że wyglądasz smuklej a wagi i tak nikt nie widzi
tak, masz racje wagi nikt nie widzi... no a ja naprawde czuje sie chudsza !!! niewiem skad te +3 kilo

Edytowane przez PriVativ
Czas edycji: 2009-03-24 o 10:36
PriVativ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:43   #4163
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
nie w iem czemu ale wyszl mi ze aby chudnac po kg w tygodniu musze spozywac ... 639.52kcal
sprawddzalam sobie kilka razy... Chyba ze to wartosc ktora nalezy odjac od ilosci spozywanych kcal do tej pory bo normalnie az mnie zatkało. Natomiast aby uytrzymac wage zapotrzebowanie me wynosi 1739.52kcal. tez cos malo ...
no mnie też wyszło coś koło tego
albo ja liczyć nie umiem
effa, pomocy
Cytat:
= 1403kcal+/-10% a wogóle to skromne te Twoje dzisiejsze menu

=ok 1794kcal
ale prosze pamietac ze specem nie jestem

mi sie te jadłospisy bardzo podobają

marny ten obiad(mało białka) i warzyw mało
nie widze zródła NNKT(orzechy, oliwa z oliwek, pestki itd)

to jabłko - jestem szczęśliwą posiadaczką wagi, ponadto nurtuje mnie pytanie - jakie to jabłko ma być "małe" wg doktorka, bo moje było całkiem małe, jak dla mnie

to ja już nie wiem ile mam jeść - więcej czy mniej, bo waga za diabła nie spada a wręcz przeciwnie
Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Jajeczko tez mozesz dac Ja raz dalam ale bardzo nie lubie bialka w galarecie wiec sobie podarowalam. Azetnie sie napewno

Dzien dobry
Mnie wczoraj na dobre rozlozylo a dzis obudzilam sie cala mokra. Na szczescie dzis tylko dwie godziny w pracy mam. Policzylam to zapotrzebowanie kaloryczne i mi wyszlo BMR (co to dokladnie jest?)1329.00 i zeby utrzymac wage to potrzebuje 1594.80kcal. I az 494.80 kcal musze odrzucic zeby chudnac, a to u mnie nie realne. Bylabym glodna na pewno
Za oknem slonce wyszlo ale dzien dosyc pochmurny i strasznie wieje Piekna pogoda wiec lece robc len i doppio a potem sniadanko mlasne

Milego poranka
oj, czyżby klimat C nie służył
zdrowiej
Cytat:

Snieg u nas pada.
co poszedł

a u nas wywiejewo, szaro, buro i ponuro
na dodatek wszystkie kości mnie łamią z powodów niewiadomych
Stary 2009-03-24, 11:12   #4164
PriVativ
Zadomowienie

dziewczyny a maślanke można , nie? i ile jej wypic? szklanke? a sok pomidorowy z hortexa taki bez dodatkow cukrow?? tez ile?
Stary 2009-03-24, 11:13   #4165
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Mi wyszlo na tej stronce od effy, ze aby utrzymac wage mam jesc mniejwiecej 2000kcal, a zeby schudnac 1kg to troche ponizej 1000.
Wbilam rozne wagi i rozna aktywnosc, bo nie wiem jak swoja mam okreslic, ale tak mi mniejwiecej przy kazdym wyszlo.

telik orkiestra? Cudownie! Czyli nie bedzie takich (jak sie na to mowi?) spiewajacych biesiadnych piosenek czy beda? Nie wiem jak mam to sobie wyobrazic.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 11:17   #4166
IlonaP
Zakorzenienie

miałam jeszcze skomentować kurczaka - jak to mój mąż stwierdził "lepiej smakuje niż wygląda"
dałam czarną soczewicę i to błąd, lepsza będzie czerwona albo żółta, w każdym bądź razie rozgotowująca się
szpinaku, effa, dodawać nie musisz, możesz wrzucić pokrojoną pekinkę np

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Mi wyszlo na tej stronce od effy, ze aby utrzymac wage mam jesc mniejwiecej 2000kcal, a zeby schudnac 1kg to troche ponizej 1000.
Wbilam rozne wagi i rozna aktywnosc, bo nie wiem jak swoja mam okreslic, ale tak mi mniejwiecej przy kazdym wyszlo.

telik orkiestra? Cudownie! Czyli nie bedzie takich (jak sie na to mowi?) spiewajacych biesiadnych piosenek czy beda? Nie wiem jak mam to sobie wyobrazic.
nie bój nic, chłopaki z orkiestry różne numerki znają
przynajmniej z naszej kameralnej
Stary 2009-03-24, 11:38   #4167
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość

W ogóle to znalazłam taki jogurt dziewczyny - O% cukru i 0% tłuszczu smakowy. czy się to nadaje czy nie koniecznie ?
Ja rano czytałam ten watek, a pozniej byłam w sklepie i akurat zobaczyłam ten jogurt 0% tłuszczu i bez cukru i..kupiłam..

A teraz sie zastanawiam czy można to jeść???

Zapuszczam:

Stary 2009-03-24, 11:44   #4168
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rano czytałam ten watek, a pozniej byłam w sklepie i akurat zobaczyłam ten jogurt 0% tłuszczu i bez cukru i..kupiłam..

A teraz sie zastanawiam czy można to jeść???
przepisz albo sfotografuj skład
Stary 2009-03-24, 11:47   #4169
dertezerter
BAN stały

GG do dertezerter
Exclamation Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Mi najbardziej odpowiada dieta MŻ (mniej żryj) i dietka ZR (zdrowy rozsądek). Do tego owoce, warzywka i dużo wody mineralnej niegazowanej! Polecam!
dertezerter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 11:49   #4170
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

prosze, mam nadzieje ze cos widac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slka.jpg (33,0 KB, 28 załadowań)

Zapuszczam:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości