|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Witam!
Widze ze moja fryzura wywołała dyskusję! Bo w sumie to ciężko stwierdzic z której strony jest ona bardziej strojna. Włośy mam zaczesane na prawa stronę, w związku z tym kwiatek będzie z tyłu siłą rzeczy bardziej po lewej - i jaka to jest strona?????????? Cytat:
![]() Witam! Napsz coś o Was i Waszych przygotowaniach! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie za wczasu, moze po prostu pani laborantka nie umiala ci pobrac krwi z jednej zyly, to normalne, bo z jednych zyl latwiej pobrac z innych trudniej. Zeby sie nabawic zakerzepicy trzeba naprawde dluuugo brac tabletki lub miec w rodzinie kogos kto np. chorowal na ta chorobe to wtedy zwieksza sie ryzyko wystapienia u Ciebie. Jak bedziesz miala wyniki to napisz co Ci tam wyszlo. A jakie badania masz zlecone ? Proby watrobowe, morfologie ? Nie mart sie na zapas ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałm zlecone badanie na krzepniecie krwi, bilirubinę i wątrobowe czyli ASPAT i ALAT. Jutro wieczorem będę miała wyniki to dam znać. Przed tym jak miałam zacząc brac tabletki te miała robione takie badania, zeby sprawdzić czy nie ma przeciwskazań i było ok...zobaczymy co po roku się zmieniło.
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
AgatkaL - to dobrze ze masz taki komplet badan zlecony, bedziesz wiedziec czy cos Ci sie w organizmie pozmienialo. Daj znac jak wyniki.
Ja odstawialam 2 miesiace temu tabletki. Tez mi fajnie na cere dzialaly, chociaz nigdy specjalnych problemow nie mialam. Po odstawieniu przez mieasiac widzialam ze cera jakas taka inna byla, ale teraz juz jest wszystko OK. Trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Agatka to jesteś modelowym przykladem jak się powinno postepowac z pacjetnką, ktorej zamierza się przepisac antykoncepcje hormonalna. Gratulacje, bo rzadko się to zdarza.
Moze akurat jestes podatna i krew Ci się zagęściła. choć nie chce mi się w to wierzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdy bierze sie tabsy powinno sie robic proby watrobowe i proby krzepliwosci krwi raz na rok minimum. To podstawa. A najlepiej dwa razy do roku. ![]() Zeby rozrzedzic krew mozna brac zwykla aspiryne co dzien, bo ta krew rozrzedza, ale nie pamietam, czy jakos wplywa na tabsy. No i tabsy powoduja zmniejszenie wchlaniania wapnia. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witaj z nami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
jaga - zgadzam sie z Toba, bo sama mialam stracha jak mi sie taka mala zylka na nodze pojawila i wyglada jak zylak czy zakrzep krwi. To ginekolog mi powiedzial ze nie mam sie czym martwic bo za krotko bralam tabsy zeby mi sie zakrzepica zrobial.
Ale, niestety niczego nie mozna byc pewnym! Chociaz wyniki morfologii mialam dobre, to moze proby krzepniecia krwi tez mam zamair zrobic dla ciekawosci i sprawdzenia czy wszystko jest OK. Mimo wszystkich dobrych wlasciwosci tabletek anty sa one jednak duuuza ingerencja w organizm i trzeba byc bardzo rozsadnym w ich przyjmowaniu, a tu mysle ze badania kontrolne to podstawa! |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
Kurcze troche postarszyłyście, ja jeszcze nigdy (od czasu brania tabsów) nie robiłam badan krwi, wogóle to dawno temu miałam robione ostatnie....chyba w wieku 13 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jesli dobrze pamietam to ty tez chcialas dlugie pelne rekawiczki, prawda??? i jesli dobrze pamietam to Twoja suknia rowniez ma kolor perlowy-smietankowy??? jesli wszystko sie zgadza to powiedz mi, kupilas juz te rekawiczki?? jesli tak to mozesz zdradzic gdzie?? bo u mnie w salonie takich nie maja, wiec zostaje mi tylko internet i nie wiem czy wybrac biale czy ecru? bo suknia nie jest ani biala ani ecru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że zaczęłam tu taki temat, ale naprawde się przestraszyłam i chyba warto o tym rozmawiać, bo różnie się reaguje na tabletki. Lepiej zapobiegać !!!
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w koncu to tez nasze kobiece wazne sprawy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczynki pisze w tym wątku po raz pierwszy!
![]() Ja też biore ślub w tym roku we wrześniu.....i już jeden plan padł.!!! Normalnie sie załamałam...Moja świadkowa którą porosiłam ma tego dnia co mój ślub egzamin akurat na aplikację(wczoraj mi to powiedziała) wiec nie może go przełożyć... Czemu los mnie ta doświadczył....pisze o tym bo musze sie z kimś tym podzielić...moze mi troche ulży!!!! ![]() ![]() Moja wizja idealna padła!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gladkich jest pelno, tiulowych niewiele. no i wpisz w wyszukiwarke haslo 'gloves ivory', bo to wlasnie ten kolor. ![]() Cytat:
![]() Ja tam tabsow boje sie brac ze wzgledy na to jak ingeruja w organizm. Bo gdyby nie nasze naturalne hormony to nie byloby w zasadzie zycia, bo to od nich zalezy nasze zycie wlasnie. A ingerencja w nie, gdy dzialaja prawidlowo jest jak dla mnie bardzo dyskusyjna. A tym jest antykoncepcja hormonalna. ![]()
![]() |
#1365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie tylko znajdz sobie rozwnie sympatyczna pare swiadkow ![]() ![]() Podziel sie z nami co juz masz zalatwione do slubu, suknia... itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
lila witaj.
Na pewno znajdziesz nowych świadków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moi swiadkowie na poczatku byli sami, pozniej oboje mieli polowki, przez co swiadek zrezygnowal ze swiadkowania, przez coo zostalismy bez swiadka. A teraz znow oboje sa bez par. ![]() ![]() teraz sen z powiek spedza mi matka i ojciec TZ ![]()
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() JA zmykam na zajęcia, a mam takiego lenia że nie wiem jak wytrzymam do samego wieczora na zajęciach. Papa Miłego Dnia wszytskim życze ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a przy pobieraniu krwi, przy wieloletnim braniu tabletek (mam endometrioze), nie miałam takich problemów. może zrób sobie badanie - chyba takowe jest na przepływ krwi czy coś takiego. BB witaj - ja też we wrześniu <jupi> ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Wtajemniczenie
|
cześć kobitki
lila napewno wszystko będzie w porządku ![]() znajdziesz również fajnych świadków , no widocznie tak musiało byc. AgatkaL myslę że dobrze że poruszyłas ten temat, bo bardzo wiele z nas bierze tabletki anty ![]() Widzę że za miesiąc będziemy oglądać wiele zdjęć i słuchać relacji, a ja to się ciesze że mam troszkę później i że jest duzo z nas co ma przedemną , będę wiedziała potem na co zwracac uwagę i wogóle ![]() Kurcze dziewczyny a ja mam 3 dni na kupienie butów i stanika , ale ta pogoda nie mobilizuje mnie do niczego i poprostu mi sie niechce iść , może poprostu wezme jakies buty co mają podobny obcas a na następną przymiarkę już sobie kupię, chyba że mi się humor poprawi pod koniec pracy i pójdę na to miasto.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie uważasz że mieć "parę" za świadkó to niedobrze - dla nich? Ja jestem strasznie przesądna ![]() ![]() Ale to tylko przesąd... nie ma co sie nim kierować. A problemy czy pod górke dopiero się zacznie. Im bliżej daty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
Witam przyszle Panny Mlode
![]() ja tu sie troche krece po innych watkach, ale slub juz 1 sierpnia wiec milo bedzie przedyskutowac pere rzeczy i dowiedziec sie o czym jeszcze zapomniala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten bukiet jest śliczny ![]() Myślisz ze w lipcu można taki bukiet zrobić .. ewentualnie w innym kolorze ?? Zakochałam sie ![]()
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-03-24 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz tego jest sporo produktów, które krew rozrzedzają i nie dopuszczają do tworzenia się skrzepów. - czosnek i cebula - pieprz, ostra papryka, chilli - grzyby mun - imbir, goździki, kminek, kurkuma - oliwa z oliwek - ryby morskie (łosoś, makrela, śledź, sardynki, tuńczyk) - czerwone wino - herbata - owoce i warzywa - czekolada
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
znalazlam przepiekny wachlarz:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Raczkowanie
|
#1380 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nas obrączki będą kosztowały ok 400 zł plus grawer. Dajemy własne złoto. W dodatku będziemy czekać 2 tygodnie. a jak w Red Rubin nam powiedzieli ze musimy czekać 2-3 miesiące to się zdziwiłam. Cytat:
My wczoraj się zmusiliśmy, żeby wybrać zaproszenia. Stanęło na tych http://www.allegro.pl/item590133492_...ia_slubne.html proste bez żadnych udziwnień i nie trzeba wybierać żadnych wierszyków co mnie przerażało na początku ![]() Czekam jeszcze tylko na odzew babki z knajpy z ustaleniem menu i cenami. Bo jak nie wyjdzie drogo to zaprosimy więcej osób. Dziewczyny gdzie najlepiej kupić wódkę? Hurtownia, producent, makro? W Warszawie są jakieś hurtownie alkoholu gdzie mozna sobie pójść i kupić? My chcemy Absoluta w litrowych butelkach także zależy nam, żeby było jak najtaniej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.