Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-24, 16:57   #1201
magdulec
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dziewuszki, ostatnio się dowiedziałam, że moja teściowa zaszła w pierwszą ciążę w pierwszy czy drugi dzień @, więc owulacja może być niekoniecznie w terminie "książkowym".
Rozne są przypadki, moja koleżanka też zaszła wciążę jak miała @, bo niektórzy traktują @ jako środek antykoncepcyjny, a tu
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 17:02   #1202
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Rozne są przypadki, moja koleżanka też zaszła wciążę jak miała @, bo niektórzy traktują @ jako środek antykoncepcyjny, a tu
No, a w drugą ciążę zaszła, gdy karmiła pierwsze dziecko piersią, a wtedy podobno owulacja jest zatrzymana, więc nigdy nic nie wiadomo. Ja na przykład prawdopodobnie owualcję miałam przed 14 dniem cyklu - przy 28 dniowym cyklu.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 17:08   #1203
dra
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nadal nie "na ciążę" Za to złapało mnie ostatnio znowu przeziębienie - katar i kaszel. Dziecko będzie nieźle wytrzęsione Muszę uważać, żeby to był ostatni raz. Niech ta wiosna w końcu przyjdzie!!
ano jedne maja objawy inne nie
a ty się znów przeziębiona uważaj na siebie ,no wiosna niech przychodzi w końcu,bo widzę za oknem zime zamiast wiosny
Stary 2009-03-24, 17:16   #1204
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
No, a w drugą ciążę zaszła, gdy karmiła pierwsze dziecko piersią, a wtedy podobno owulacja jest zatrzymana, więc nigdy nic nie wiadomo. Ja na przykład prawdopodobnie owualcję miałam przed 14 dniem cyklu - przy 28 dniowym cyklu.
z tą laktacją i zatrzymaną owulacją niestety wcale tak nie jest.
w okresie laktacji wydziela sie prolaktyna, ale tylko bardzo wysoki poziom prolaktyny zatrzymuje dojrzewanie komórki jajowej a więc wstrzymuje owu. ale żeby mieć taki wysoki poziom potrzebna jest częste i intensywne karmienie a i to nie gwarantuje wydzielania odpowiedniej ilości prolaktyny.
tutaj w Holandii kobietom po porodzie zwykle proponuje się pigułki jednohormonalne w celu antykoncepcji, bo od dawna wiadomo, że laktacja nie oznacza okresu niepłodnego.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 17:18   #1205
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
z tą laktacją i zatrzymaną owulacją niestety wcale tak nie jest.
w okresie laktacji wydziela sie prolaktyna, ale tylko bardzo wysoki poziom prolaktyny zatrzymuje dojrzewanie komórki jajowej a więc wstrzymuje owu. ale żeby mieć taki wysoki poziom potrzebna jest częste i intensywne karmienie a i to nie gwarantuje wydzielania odpowiedniej ilości prolaktyny.
tutaj w Holandii kobietom po porodzie zwykle proponuje się pigułki jednohormonalne w celu antykoncepcji, bo od dawna wiadomo, że laktacja nie oznacza okresu niepłodnego.
W Polsce też już są takie minipigułki - Azalia
Stary 2009-03-24, 17:21   #1206
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Ja tez wypoczełam szczególnie psychicznie na nartach. Byłam w Krynicy - fajna górka jak dla początkujących

musze teraz nadrobic co tam wypisałyście.
Czy któras testowała?? Ja przewiduje test na piątek jezeli do tego czasu @ nie przyjdzie. Choc brzuszek boli i wydaje mi sie ze przydzie w swoim terminie czyli w środe. Przynajmniej na tescie zaoszczedze

Wypoczelam w weekend, ale za to co sie działo po weekendzie to masakra. Straszna afera w domu , żyć się nie da tylko ciągłe kłótnie. Całe szczescie ze znaleźliśmy wymówkę żeby się wyrwać od moich rodziców. Musze Wam to chyba opisać, bo już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Siostra wywołała afere w domu, bo przyznała się że w Anglii spotyka się z czarnoskórym mężczyzną. Nie wiem czy to ja jestem za bardzo tolerancyjna. Szczerze mówiąc kolor skóry mi tak bardzo nie przeszkadza, nie znam człowieka to nie moge nic powiedziać, ale dla rodziców to tragedia życiowa. Nie wiem jakie Wy macie zdanie na ten temat? Jutro moze opisze wiecej szczegółów, bo dzis to już padam. Jutro jade odwieźć siostrzyczke na lotnisko. Odwiedziła nas na 4 dni i wraca do Anglii.
Dobranoc dziewczynki i oby @ Was nie nawiedziła
moim zdaniem kolor skóry czy narodowość się nie liczą...Ważne jest to co w sercu, jakimi uczuciami obdarza twoją siostrę i co sądzi...Ale jak oni są szczęśliwi to po co się w to niepotrzebnie mieszać i i to komplikować!?

Cytat:
Dziewuszki, ostatnio się dowiedziałam, że moja teściowa zaszła w pierwszą ciążę w pierwszy czy drugi dzień @, więc owulacja może być niekoniecznie w terminie "książkowym".
Moja mama zaszłą w 1 ciążę (z moim bratem) z kolei zaraz przed miesiączką ...Już pod sam koniec cyklu....a podobno dni miały byś bezpłodne! i o to z tej "bezpłodności" wyszedł mój brat!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 17:21   #1207
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
W Polsce też już są takie minipigułki - Azalia
tak tak wiem, bliżej się nie interesowalam, bo własnie grubo się zastanawiam jak uniknąć tego cholerstwa... mam jeszcze czas , żeby to przemysleć...

Stary 2009-03-24, 17:24   #1208
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
tak tak wiem, bliżej się nie interesowalam, bo własnie grubo się zastanawiam jak uniknąć tego cholerstwa... mam jeszcze czas , żeby to przemysleć...
Ja tak samo
Stary 2009-03-24, 19:34   #1209
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Hej dziewczynki
Ja wreszcie relaksuję się w domku. U mnie dziś pogoda też pokręcona - na zmianę było słońce i śnieg... A teraz usiłuję nie myśleć o tym, ile mnie pracy czeka jutro

pacierp jeśli Twoje przedszkole będzie w okolicach Wrocławia, to może ja kiedyś skorzystam? Bo do samego Wrocławia to trochę daleko mam...

Dziś już chyba tylko słodkie lenistwo będę uprawiać, bo nic mi się nie chce... Ale czasem trzeba

Miłego wieczorku wszystkim!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 19:38   #1210
ula 87
Zadomowienie

hej kochane... ale żeście się rozpisały...
a ja dziś byłam na zakupach i kupiłam sobie bluzeczke i spodnie
a co... należy mi się , ale bardzo bym chciała za jakiś czas żeby brzuszek zaczął mi rosnąc ( nie od jedzenia) i nie zmieścic się do tych spodni ogólnie to prześladują mnie ciężarne, nawet spodnie kupywałam u kobiety w ciąży... miała taki śliczny brzuszek

pogoda w kratke dziś u mnie padał śnieg, deszcz i grad a czasami słoneczko wyszło i tak na zmiane

Malinko kuruj się żebyś wyleczyła to chorubsko

kupiłam dziś salfazin dla męża, nie zaszkodzi a może pomóc , jak tylko przyjedzie to będzie codziennie łykał
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 19:58   #1211
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

A u mnie wyszły nici z wczorajszych przytulanek...Maż nie dość że skończył o 22 to jeszcze po drodze zepsuł mi się samochód Nawet nie zauważyłam jak przyszedł do domu i się położył-tak mocno spałam!
A rano..dowiedziałam się jeszcze o innej i owiele-gorszej rzeczy- miał wczoraj w nocy wypadek
Jakiś pijany gościu jechał naprzeciwko i zjechał z drogi ..Dzięki Bogu ze mąż zareagował w porę i tylko go tamten otarł z boku samochód..Bo by się czołowo zderzyli.
Otarł...to złe słowo...Samochód jest mocno pocharatany i bez blacharza się nie obędzie!!! Ale Dzięki Bogu że JEMU SAMEMU NIC NIE JEST

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2009-03-24 o 20:01
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 20:03   #1212
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
A u mnie wyszły nici z wczorajszych przytulanek...Maż nie dość że skończył o 22 to jeszcze po drodze zepsuł mi się samochód Nawet nie zauważyłam jak przyszedł do domu i się położył-tak mocno spałam!
A rano..dowiedziałam się jeszcze gorszej rzeczy- miał wczoraj w nocy wypadek
Jakiś pijany gościu jechał naprzeciwko i zjechał z drogi ..Dzięki Bogu ze mąż zareagował w porę i tylko go tamten otarł z boku samochód..Bo by się czołowo zderzyli.
Otarł...to złe słowo...Samochód jest mocno pocharatany i bez blacharza się nie obędzie!!! Ale Dzięki Bogu że JEMU SAMEMU NIC NIE JEST
To faktycznie szczęście w nieszczęściu... Dobrze, że tylko auto do blacharza trzeba dać.... W takiej sytuacji to drobiazg...

Edytowane przez DAnia
Czas edycji: 2009-03-24 o 20:04
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 20:27   #1213
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Sweet_Jelly- dobrze, że tylko na tym się skończyło...szczęście w nieszcześciu.

To, życie jest do bani, wszystko jest takie drogie, że szok....po prostu maskra...ja nie wiem jak to bedzie, mam nadzieje, ze ten kryzys sie skonczy i bedzie można wkońcu normalnie żyć, jakoś daje radę, bo muszę....ale jak to mowia kase zawsze da sie zorganizowac
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 20:33   #1214
fleurdelacour
Rozeznanie

witam,

nadrabiam zaleglosci w czytaniu i w sumie stwierdzilam, ze chcialabym odpowiedziec na kilka postow, ale mi zaniknely gdzies na poprzednich stronach, takze sorki popisze troche ale bez cytowania

co do zachodzenia w czasie miesiaczki:
to jest mozliwe, ale to nie znaczy, ze owulacja nastapila w czasie miesiaczki - bo to jest niemozliwe, a jak sie seks przytrafi podczas miesiaczki i jest owocny to przyczyny sa takie ze:
a. plemniczki sobie czekaly spokojnie na owulke w jajowodach
b. miesiaczka sie juz skonczyla, a z drog rodnych wyplywaly juz tylko pozostalosci
c. to nie byla miesiaczka a np krwawienie z nadzerki

co do zwiazkow z czarnoskorymi:
nie mam nic przeciwko, sama sie kiedys uwiklalam w pewien flirt w Finladii ze studentem z wymiany (okazal sie lekko psychopatyczny, ale to inna sprawa, ktora sie o malo co nie otarla o policje), a tu w anglii mialam super kumpla. jesli uprzedzenia rodzicow dotycza tylko koloru skory, no coz, to bardzo mi przykro. ale mnie sie wydaje, ze chodzi moze o cos wiecej. umiem sie postawic w ich sytuacji... w anglii np tak wielu emigrantow z afryki jest hiv pozytywnych. wiem, ze to straszne co pisze. ktos moze to odebrac jako stereotyp a nawet rasizm, podczas gdy dla rodzica to tylko strach o ukochane dziecko...

co do nowego sposobu wyliczania dni plodnych opracowanego przez tego czeskiego lekarza. dzieki za namiary. mnie sie podoba ta metoda. moze to prawda moze nie. sprobowac nie zaszkodzi
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 20:44   #1215
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
witam,

nadrabiam zaleglosci w czytaniu i w sumie stwierdzilam, ze chcialabym odpowiedziec na kilka postow, ale mi zaniknely gdzies na poprzednich stronach, takze sorki popisze troche ale bez cytowania

to jest mozliwe, ale to nie znaczy, ze owulacja nastapila w czasie miesiaczki - bo to jest niemozliwe, a jak sie seks przytrafi podczas miesiaczki i jest owocny to przyczyny sa takie ze:
b. miesiaczka sie juz skonczyla, a z drog rodnych wyplywaly juz tylko pozostalosci

nie mam nic przeciwko, sama sie kiedys uwiklalam w pewien flirt w Finladii ze studentem z wymiany (okazal sie lekko psychopatyczny, ale to inna sprawa, ktora sie o malo co nie otarla o policje), a tu w anglii mialam super kumpla. jesli uprzedzenia rodzicow dotycza tylko koloru skory, no coz, to bardzo mi przykro. ale mnie sie wydaje, ze chodzi moze o cos wiecej. umiem sie postawic w ich sytuacji... w anglii np tak wielu emigrantow z afryki jest hiv pozytywnych. wiem, ze to straszne co pisze. ktos moze to odebrac jako stereotyp a nawet rasizm, podczas gdy dla rodzica to tylko strach o ukochane dziecko...

co do nowego sposobu wyliczania dni plodnych opracowanego przez tego czeskiego lekarza. dzieki za namiary. mnie sie podoba ta metoda. moze to prawda moze nie. sprobowac nie zaszkodzi
a podaj mi te namiarki kochana
Stary 2009-03-24, 20:44   #1216
martaN23
Zadomowienie

[quote=DAnia;11607967]To faktycznie szczęście w nieszczęściu... Dobrze, że tylko auto do blacharza trzeba dać.... W takiej sytuacji to drobiazg...[/

To dobrze że nic mu nie jset bo mogło sie skonczyc tragicznie na szczescie nic sie nie stałomój TŻ już powoli zdrowieje wiec ruszam do boju bo już czas bo to 14dc trzymajcie kiuki a tu dla wszystkich staraczek dobre fluidki:mag ia:: magia:
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 20:57   #1217
gooha3
Zadomowienie

Dziękuje za odpowiedzi na temat mojej siostry bo juz sama nie wiem co myslec. Cała rodzina przeciwko, tylko ja obstaje za ną. Ma przeciez swoje lata i nie jest dzieckiem zeby niedecydowac o sobie.
Właśnie ja chyba z tego wzgledu wyprowadziłam sie od rodziców bo nie mogłam wytrzymac ich myslenia.

Z tą moja siostra to jest jeszcze taka sytuacja, ze miesiąc temu sie rozwodziła po 2 latach slubu (przed slubem byli ze sobą 8 lat !!!)
Wiem że wiele przeszła. Moze nie wiem jak do konca było bo po studiach zaraz po slubie wyjechali do angli i to byl koniec ich małzenstwa. Siostra wyprowadziła sie od meza w tamtym roku (naprawde wiele przeszła i ją podziwiam za jej sile ze stara sie walczyc o swoje szczescie)
Juz sam rozwód dla rodziców był jak to oni mówią "koncem swiata" a teraz jeszcze to. Po prostu masakra. Rodzice rycza calymi dniami co ich corka robi, a ja nie potrafie nic z tym zrobić (przemowic im do rozumu). Powody jakie Oni podają to poprostu wziete z ksiezyca: że na pewno ma hiva, ze mieszka w lepiance, ze na pewno beda ja przesladować, że koscioł zabrania zwiazków z czarnoskorymi (a wiem ze to na pewno nie prawda), ze na pewno ma 5 kobiet na boku, bo czarni to kochasie. I wiele innych rzeczy, ja juz nie moge tego słuchac. Poprostu nie uwazają go za normalnego człowieka tylko jakiegos chyba podczłowieka, mowia tak nawet go nie znając.
Kazali jej wybierac miedzy nimi a nim (i to się nazywa zagorzały katolicyzm)
Boje sie ze straca córke. Na mnie sie tez wkurzaja ze trzymam strone siostry. NIe potrafie tego do konca opisac bo to naprawde masakra sie dzieje. Juz myslalam zeby wyslac mame gdzies do psychologa tylko nie wiem jak podstepem to zrobic zeby sie o to na mnie nie obraziła.

Z tego co mi siostra mówi to naprawde jest z nim szczesliwa. Wiem ze wiele z Was uklada sobie zycie z obcokrajowcami dlatego chciałam się dopytać jak to jest, czy to ze jest z innego kraju i innej narodowosci moze tak duzo swiadczyc o człowieku???

Dodam że ten znajomy siostry większość zycia spędził we francji, nie jest taki całkiem czarny, jest katolikiem chodzi do koscioła (to powinna byc zaleta dla rodziców, ale oni uwazają ze czarni wierza w innego Boga- bzdury)
Po tym co przeszła siostra z byłym mezem, teraz ma naprawde dobrze.
Duzo sie spisałam, ale naprawde nie wiem co robić. Szkoda mi strasznie rodziców, i sie martwie bo postarzeli sie o kilka lat przez te historie.
Nic do nich nie dociera. Nie mówiąc juz o tym jak również siostra cierpi.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Gooha- mi inie przeszkadza kolor skory, zawsze to troszke wzbudza sensacje, bo jest u nas mniej ich...ale dla mnie nie wazne czarny,zolty obojetnie, wazne zeby byla szczesliwa!
A jest mulatem czy czarny taki mocno? Bo jak mulat to slodkie dzieci beda?
Siostra postanowiła ze do polski nie wroci, w sumie taka prawda ze w Polsce moze i mialaby ciezkie zycie (co za zacofany kraj) Zostaje w Angli a tam czarnoskóry na pewno nie budzi takich sensacji

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
d
Goha ja również jestem tolerancyjna, barwa skóry się nie liczy , ważne jest co ich ze sobą łączy.
myślę że Twoi rodzicę to zrozumieją , tylko jeszcze dużo wody upłynie.myślę że nasi rodzice są "starej daty" , ale też myślę że jak poznają przyszłego zięcia to zmienią zdanie , głównie ze względu na córkę , bo przecież szczęście córki jest ważniejsze od naszych stereotypów , wiem że chcą najlepiej dla swych dzieci , ale ich "dobro " nie zawsze jest dobrem dla nas
marnie to widze. Rodzice nigdy tego nie zaakceptują. Czasami mam wrazenie ze wolą z nią zerwac kontakty niz sie z tym pogodzic

Dziekuje naprawde za wasze zdanie. Przez to ze cala rodzina jest przeciwko ja sama sie zacZelam zastanawiac, czy ja moze nie znam naprawde zycia. Prawde mowiac jeszcze nie znam zadnego czarnoskorego i do poki nie poznam nie bede miec zdania jaki to jest czlowiek.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

przepraszam ze nie odpisalam na Wasze zmartwienia, jeszcze nadrobie. Poprostu caly czas mi jedno chodzi po głowie. Moze powinnam odpuscic i sie nie mieszac, tylko ze to jest moja siostra i rodzice, smutno sie zrobilo.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:15   #1218
Milibili
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny! Dawno mnie tu nie było Zaraz sie wytłumacze... ale najpierw...

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ZAFASOLKOWANYCH!!!! OBY TAK DALEJ
Gusiec wreszcie sie doczekaliście! Teraz kolej na kolejne długo starające się dziewczyny

U mnie średnio - ciągle wymioty, praktycznie nic jesc nie mogę lekarz stwierdził ze nic mi nie da na wymioty bo to mogłoby bardziej zaszkodzić niz pomoc, ale trwa to juz kilka tygodni... za niedługo powinno sie skonczyc bo bedzie sie konczył pierwszy trymestr . W zeszłym tygodniu mieliśmy chwile grozy - silne bóle i pojawiło się plamienie Sytuacja opanowana, podobno to wina nadrzerki która sie pojawiła. Ale biore leki na podrzymanie... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Trzymam kciuki za Wasze staranka
Ale fluidków ciągle "boje" się przesyłać... Jakoś te ostatnie wydzenia sprawiły, że jestem pełna obaw

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 22:29   #1219
Nanucha
Raczkowanie

Dobry Wieczor !! No i jak tam dzionek? U mnie śnieg o mróz a ja chce słońce!!!!!!! ale tak poza tym wszystko ok, trochę piersi mnie swędzą? Nie wiem czy to wazne ale tak jest. Co do związku z czarnoskórym mężczyzna to mam na to jedno zdanie- niech kazdy robi co uważa za sluszne. A tak z poza sfery spraw poważnych to moja kumpela miała swój 1 raz z tzw murzynem i była w szoku ja tez hahhahhaa. Miala wtedy 17 lat przyszła do szkoły i mówi " zrobilam to, a jakiego miał dużego po kolana hahahhaha" ale wariatka po wszystkim walnęła hasło do kolesia " czuje sie brudna!!!!!!!!!!!!!!!" hahhaha tylko w szkole dokończyła ze powiedziała tak bo nie czuła sie brudna ze wzgledu na jego kolor skory tylko dlatego ze byl to jej 1 raz a ona zawsze gada co mysli czasami nie pomyśli hahhahaa.
Nanucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 23:31   #1220
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej kochane... ale żeście się rozpisały...
a ja dziś byłam na zakupach i kupiłam sobie bluzeczke i spodnie
a co... należy mi się , ale bardzo bym chciała za jakiś czas żeby brzuszek zaczął mi rosnąc ( nie od jedzenia) i nie zmieścic się do tych spodni ogólnie to prześladują mnie ciężarne, nawet spodnie kupywałam u kobiety w ciąży... miała taki śliczny brzuszek
pochwal się zakupkami wklej fotki
takie brzuszki przed nami

Cytat:
A rano..dowiedziałam się jeszcze o innej i owiele-gorszej rzeczy- miał wczoraj w nocy wypadek
dobrze, że tylko tak to się skończyło

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
To dobrze że nic mu nie jset bo mogło sie skonczyc tragicznie na szczescie nic sie nie stałomój TŻ już powoli zdrowieje wiec ruszam do boju bo już czas bo to 14dc trzymajcie kiuki a tu dla wszystkich staraczek dobre fluidki:mag ia:: magia:
owocnych staranek

Cytat:
Dziękuje za odpowiedzi na temat mojej siostry bo juz sama nie wiem co myslec. Cała rodzina przeciwko, tylko ja obstaje za ną. Ma przeciez swoje lata i nie jest dzieckiem zeby niedecydowac o sobie.
Właśnie ja chyba z tego wzgledu wyprowadziłam sie od rodziców bo nie mogłam wytrzymac ich myslenia.

Dziekuje naprawde za wasze zdanie. Przez to ze cala rodzina jest przeciwko ja sama sie zacZelam zastanawiac, czy ja moze nie znam naprawde zycia. Prawde mowiac jeszcze nie znam zadnego czarnoskorego i do poki nie poznam nie bede miec zdania jaki to jest czlowiek.[COLOR="Silver"]
ojejku to naprawdę nieciekawa ta sytuacja w domku
i najgorsze, że takim starszym ludziom to już nie przetłumaczysz oni zawsze mają rację i poglądów nie zmienią wrrr życzę Ci cierpliwości bo to pewnie trochę potrwa
a ja osobiście nie mam nic przeciwko do czarnoskórych ważne, żeby Twojej siostrze było dobrze i żeby była szczęśliwa
i dobrze, że chociaż Ty jesteś po jej stronie i że ma w Tobie wsparcie

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
U mnie średnio - ciągle wymioty, praktycznie nic jesc nie mogę lekarz stwierdził ze nic mi nie da na wymioty bo to mogłoby bardziej zaszkodzić niz pomoc, ale trwa to juz kilka tygodni... za niedługo powinno sie skonczyc bo bedzie sie konczył pierwszy trymestr . W zeszłym tygodniu mieliśmy chwile grozy - silne bóle i pojawiło się plamienie Sytuacja opanowana, podobno to wina nadrzerki która sie pojawiła. Ale biore leki na podrzymanie... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Ale fluidków ciągle "boje" się przesyłać... Jakoś te ostatnie wydzenia sprawiły, że jestem pełna obaw

na tym wątku też trzymam kciukasy aby wszystko było dobrze z Tobą i dzidzią

Cytat:
Napisane przez Nanucha Pokaż wiadomość
Dobry Wieczor !! No i jak tam dzionek? U mnie śnieg o mróz a ja chce słońce!!!!!!! ale tak poza tym wszystko ok, trochę piersi mnie swędzą? Nie wiem czy to wazne ale tak jest. Co do związku z czarnoskórym mężczyzna to mam na to jedno zdanie- niech kazdy robi co uważa za sluszne. A tak z poza sfery spraw poważnych to moja kumpela miała swój 1 raz z tzw murzynem i była w szoku ja tez hahhahhaa. Miala wtedy 17 lat przyszła do szkoły i mówi " zrobilam to, a jakiego miał dużego po kolana hahahhaha" ale wariatka po wszystkim walnęła hasło do kolesia " czuje sie brudna!!!!!!!!!!!!!!!" hahhaha tylko w szkole dokończyła ze powiedziała tak bo nie czuła sie brudna ze wzgledu na jego kolor skory tylko dlatego ze byl to jej 1 raz a ona zawsze gada co mysli czasami nie pomyśli hahhahaa.
niezła ta Twoja kuleżanka

owocnej nocy staraczki buziaki i do juterka
Stary 2009-03-25, 03:24   #1221
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc dziewuchy

zycze wam owocnych staranek ale jestem zla dzisiaj szefowa mi i jeszcze takiej jednej dziewczynie uciela godziny bo obie jestesmy w ciazy wiec tyle godzin nam nie potrzeba bo mamy odpoczywac

poza tym jutro jade na egzamin prawka jazdy,,,mam stresa
trzymajcie kciuki
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 08:00   #1222
celka2000
Zakorzenienie

O tym karmieniu to sie wypowiem, bo niedawno skonczylam. Ja karmilam mlodego bardzo regularnie, dlugo, mnostwo karmien, zadnego dopajania, itp. I okres dostalam po 5 miesiacach (po 4 mialam juz plamienie). A podobno jak sie karmi regularnie itp to dluzej sie jest nieplodnym.... Ale z drugiej strony w ciaze jeszcze nie zaszlam choc staram sie juz 5-ty miesiac, wiec kto wie, jak to jest u mnie...

SweetJelly - dobrze ze nic sie tz-owi nie stalo.

A ja sie osttanio caly czas sprzeczam z tz-em...ach... Mam juz metlik w glowie...
dobrze ze juz po dniach plodnych

buziaki
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 08:34   #1223
karolcia228
Zakorzenienie

Witajcie, ja własnie pije pyszna kawke i sobie czytam posty co tu naskrobalyscie.

U mnie dziś słoneczko świeci, mam nadzieje ze sie utrzyma.
Staranka nadal trwa, choc podobno to dni nie plodne, no ale sama nie wiem....nie zaszkodzi napewno

Gooha-jesli masz rodzicow starej daty to trudno im bedzie sie przestawic, ale moze wkoncu sie przyzwyczaja, jakos to bedzie napewno hyba nie chcą stracic córki
Stary 2009-03-25, 08:41   #1224
roza26
Raczkowanie

Wink Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

witajcie!u mnei dziś mrozik ale słonko piękne Sweet Jelly dobrze ze TŻ wyszedł z tego cało-przerażają mnie wypadki a zwłaszcza spowodowane przez pijaków! Hmm o co chodzi z tą czeską metodą wyliczania dni płodnych?bo chyba coś ominęłam?? kochane czy któryś z waszych TŻ łykał może salfazin?czy to w ogóle działa czy tylko przereklamowane jest?buziolki i miłego dzioneczka
roza26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 09:07   #1225
pacierp
Rozeznanie

Czesc wszystkim!
Sweet Jelly to całe szczęście, że Tż opanował sytuację. Ja wogóle mam jakąś dziwną "fobię wypadkową". Nienawidzę tego i tych głupich myśli, że coś się może stać. Małż dużo jeżdzi i czasami wydaje mi się że za szybko, ale to chyba ja jestem panikarą. Kiedyś nie bałam się prędkości, a teraz szok jak kogoś wyprzedzamy to często zasłaniam oczy (no chyba, że ja prowadzę to staram się nie).

gooha dobrze, że trzymasz stonę siostry. Myślę, że to dla niej wiele znaczy. Może spróbuj pokazać rodzicom ile czarnoskórych jest wysoko postawionych w kościele katolickim. Wszystko zależy od mentalności ludzi. Najważniejsze jest dobro siostry i jej szczęcie.

U mnie pogoda niby ładna, ale zimno w piorun. Rano skrobałam autko, a już myślałam, że następny raz to dopiero za rok ogladałam prognozę długoterminową i za ok 2 tyg ma być 23 stopnie! Wierzycie w to? ja coraz mniej

aha i zapomniałam Was spytac czy jak się bierzę lutkę i duphaston to @ przyjdzie czy trzeba przerwać i dopiero po zaprzestaniu występuje krwawienie? Lekarz mi powiedział, żebym duphaston brała do 2 dnia nast cyklu. Sama już nie wiem

Edytowane przez pacierp
Czas edycji: 2009-03-25 o 09:10
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 09:16   #1226
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
dobrze że się skonczyło na obdrachaniu auta ... no normalnie szczęście w nieszczęściu
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

pochwal się zakupkami wklej fotki
takie brzuszki przed nami

pochwalę się jak mąż przyjedzie , bo nie ma kto mi zrobic zdjęcia
no i jeszcze muszę załapac jak tu się wkleja
gdybym zapomniała to przypomnij mi prosze
Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc dziewuchy

zycze wam owocnych staranek ale jestem zla dzisiaj szefowa mi i jeszcze takiej jednej dziewczynie uciela godziny bo obie jestesmy w ciazy wiec tyle godzin nam nie potrzeba bo mamy odpoczywac

trzymajcie kciuki
za egzamin

tak mi się wspomniał mój egzamin jak na sam koniec egzaminator mówi "gratuluję i życz e pani szerokiej drogi i bardzo gumowych drzew" a ja mu na to
" nie dziękuję i nawzajem i doniewidzenia" chyba byłm taka przejęta tym wszystkim że nie wiedziałam co mówie
Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
witajcie!u mnei dziś mrozik ale słonko piękne kochane czy któryś z waszych TŻ łykał może salfazin?czy to w ogóle działa czy tylko przereklamowane jest?buziolki i miłego dzioneczka
ja dopiero kupiłam salfazin , wiem że jakieś efekty daje dopiero po 3 miiesiącach stosowania , ale skoro mój ociąga się przed badaniami , to będzie witaminki łykał ( sam się o nie upomniał)

......................... .................
u mnie śnieg pada, tak mi zawiało przed drzwi ,że muszę sobie poodśnieżac ... no gdzie ta wiosna wieje na urwanie głowy a ja muszę dziś do garażu iśc szorowac następne autko musz e sobie tam napalic w piecu ... ale mi się nie chcę
Stary 2009-03-25, 09:26   #1227
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
czesc dziewuchy

trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki za to Twoje prawko bedzie dobrze

Cytat:
Witajcie, ja własnie pije pyszna kawke i sobie czytam posty co tu naskrobalyscie.

U mnie dziś słoneczko świeci, mam nadzieje ze sie utrzyma.
Staranka nadal trwa, choc podobno to dni nie plodne, no ale sama nie wiem....nie zaszkodzi napewno

Gooha-jesli masz rodzicow starej daty to trudno im bedzie sie przestawic, ale moze wkoncu sie przyzwyczaja, jakos to bedzie napewno hyba nie chcą stracic córki
Oj ja tez chce to słoneczko, u nas zimno pochmurno biało szaro i ciagle snieg sypie ja chce juz wiosne !!!!!

jesli chodzi o rodziców, to jakoś to bedzie, ale stracą przy tym kupe zdrowia.
Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
witam,

Co do zachodzenia w ciąze podczas krwawienia, z tego co wiem to nie oznacza to wcale miesiaczki. Podczas miesiączki jest to niemożliwe.

a jesli chodzi o uprzedenia , to chodzi o cos wiecej, wlasnie o glupie stereotypy. To tak samo mozna powiedziec ze kazdy Polak to pijak, tak samo jak czarnoskóry ma hiv. On nie pochodzi z Afryki, a z ameryki pd., ale wiekszosc zycia spedzil we Francji, nie pochodzi z wioski z lepiankami jak ciagle powtarzaja rodzice.

Cytat:
oj całe szczescie ze tak sie to skonczyło. Tez sie ciagle martwie o mojego mężusia jak wraca z pracy późno. Wogóle jak pracuje, ma ryzykowną prace. No ale cuż poradzić, trzeba się cieszyc sobą każdego dnia, bo nie zna się czasu kiedy cos niedobrego moze sie przytrafic.

---------------------------------------------------------
hmmm..... która to miała ze mną czekać do środy na @, i testować????
Póki co u mnie cisza, troche mnie brzuch bolała ostatnio, także myślałam że juz po wszystkim, ale jeszcze cioci nie ma. Daje jej czas do piątku, żeby testu nie zmarnować (a zadko sie spoźnia, jak juz to dzien wczesniej)
"no i głupia po co się nakrecam??"

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 09:31   #1228
ula 87
Zadomowienie

Gooha żeby @ nie przylazła a na teście pojawiły się 2 krechy
... no to... czekamy do piątku
Stary 2009-03-25, 09:41   #1229
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
kochana uuufff, anioł stróż nad nim czuwał.... aż ciarki mnie przeszły...

Cytat:

Kazali jej wybierac miedzy nimi a nim (i to się nazywa zagorzały katolicyzm)
Boje sie ze straca córke. Na mnie sie tez wkurzaja ze trzymam strone siostry. NIe potrafie tego do konca opisac bo to naprawde masakra sie dzieje. Juz myslalam zeby wyslac mame gdzies do psychologa tylko nie wiem jak podstepem to zrobic zeby sie o to na mnie nie obraziła.

Z tego co mi siostra mówi to naprawde jest z nim szczesliwa. Wiem ze wiele z Was uklada sobie zycie z obcokrajowcami dlatego chciałam się dopytać jak to jest, czy to ze jest z innego kraju i innej narodowosci moze tak duzo swiadczyc o człowieku???

Dodam że ten znajomy siostry większość zycia spędził we francji, nie jest taki całkiem czarny, jest katolikiem chodzi do koscioła (to powinna byc zaleta dla rodziców, ale oni uwazają ze czarni wierza w innego Boga- bzdury)
Gooha, nieciekawie ta sytuacja wygląda, ale dobrze, że trzymasz stronę siostry, skoro iwesz, że krzywda jej się nie dzieje...
co do katolicyzmu....właśnie dlatego od dawna jak mnie ktoś pyta to mówię , że jestem owszem chrześcijanką ale nie katoliczką... katolicyzm obrósł niestety wieloma brzydki naroślami i już prawie nic z pięknej idei chrześcijaństwa nie zostało...szkoda...
co do rodziców kochana może daj im troszkę czasu.... muszą dojść do ładu i składu, ponarzekać, podyskutować między sobą, może jak ochłoną to wróci rozsądek?
życzę Ci wiele siły

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Dawno mnie tu nie było Zaraz sie wytłumacze... ale najpierw...

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ZAFASOLKOWANYCH!!!! OBY TAK DALEJ
Gusiec wreszcie sie doczekaliście! Teraz kolej na kolejne długo starające się dziewczyny

Milibili...kochanie wszystko będzie dobrze...trzymaj się cieplutko!

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
O tym karmieniu to sie wypowiem, bo niedawno skonczylam. Ja karmilam mlodego bardzo regularnie, dlugo, mnostwo karmien, zadnego dopajania, itp. I okres dostalam po 5 miesiacach (po 4 mialam juz plamienie). A podobno jak sie karmi regularnie itp to dluzej sie jest nieplodnym.... Ale z drugiej strony w ciaze jeszcze nie zaszlam choc staram sie juz 5-ty miesiac, wiec kto wie, jak to jest u mnie...

SweetJelly - dobrze ze nic sie tz-owi nie stalo.

A ja sie osttanio caly czas sprzeczam z tz-em...ach... Mam juz metlik w glowie...
dobrze ze juz po dniach plodnych

buziaki
a co się dzieje Celka?

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
kochane czy któryś z waszych TŻ łykał może salfazin?czy to w ogóle działa czy tylko przereklamowane jest?buziolki i miłego dzioneczka
mój nie łykał , ale to są po prostu witaminki , na pewno pomogą poprawić jakość nasienia i ogólnie zdrowie.

Stary 2009-03-25, 10:00   #1230
edi25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
Nie smutaj się. Może akurat Ciebie ominie? A jeśli możesz to napisz czym się zajmujesz, bo ja mam rodzinę i sporo znajomych w Czewie (tam studiowałam) to może mogłabym spróbować pomóc (oby nie było takiej potrzeby )

Rano autko mi się zbuntowało i nie chciało odpalić Zawsze jak to robi to tylko we wtorki już sobie z nim pogadałam! Dzielnie otworzyłam maskę i poruszałam klemami i odpalił potem go poprosiłam, żeby mi nie robił takich akcji, bo dbam o niego więc nie zasługuję

Nie wiem jak to jest z tym moim cylkem. Mam 30 dzień cyklu. Od soboty biorę luteinę dowcipnie 3x dziennie i od lekarz podwoił mi dawkę duphastonu czyli 2 tabl na dzień. @ ani widu ani słychu i czas jest zmarnowany. Nie ma kolejnego cyklu nie ma owulki nienawidzę czekać!!!
Trzymam kciuki żeby Wam się bardziej wiodło.
Kiedyś urządzimy sobie wielkie spotkanie już z dzieciaczkami i będziemy wspominać wizaz i trudy starań
A no i w planach mam, żeby otworzyć przedszkole i każda z Was już ma rabat
bardzo dziękuję za troske byłam w pracy i może to jakoś jeszcze będzie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Uszy do gory, bedzie dobrze...wkoncu musi sie polepszyc...wiem ze trudno w to uwierzyc, ale dacie rade, kase zawsze jakos da sie zorganizowac, napewno wszystko sie ulozy, trzymam kciuki
dzięki za słowa otuchy

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
czesc dziewuchy

trzymajcie kciuki
powodzenia ja już nie zdałam 3 także wiem co to znaczy strach przed egzaminem

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

witajcie i znowu mam cały tydzień wolny będe mogła spokojnie czekać na testowanie pogoda do bani dzisiaj jak poszłam z psem na spacer to myślałam że mnie zdmuchnie zawierucha śnieżna normalnie masakra a o tym czy zaszłam czy nie myślę na okrągło nie da się nie myśleć nawet czasami spać nie mogę no ale taka jestem i wiem że myśleć będę choćby nie wiem co.
Gooha powodzenia w testowaniu napewno będą 2 krechy ja robię test tydzień po tobie

Edytowane przez edi25
Czas edycji: 2009-03-25 o 10:03
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości