|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
)edit: chyba mnie zaćmiło widze dopiero że napisałaś to w tym poście
Edytowane przez ~Veronique Czas edycji: 2009-03-24 o 21:40 |
|
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
gorset ma taki sam rozmiar - 65E, ale chyba jest ciaśniejszy choć to inna sytuacja bo zapinany jest nie tylko pod biustem ale aż poniżej talii.
Ja już w swej chorobie zarezerwowałam 4 maskaradki z wrześniowej kolekcji - 3 bandeu (?) i jeden plunge. Ale ten gorset mnie kusi też ... choć to w sumie takie niepraktyczne, bo ile go też zakładam ... A ja odpisałam nawet nie patrząc E tam jestem teraz w amoku. |
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
No to mamy mniej więcej podobne wymiary
Przed chwilą zrobiłam zdjęcia telefonem mojej Luny, ale wyszły tak okropne, że pewnie miałybyście koszmary. Tak że wstrzymam się może ze wstawianiem fotek do czasu aż dorwę normalny aparat
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
muszę wam powiedzieć że kostar się poprawił
dziś weszłam na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ i zobaczyłam mnóstwo nowych fasonów, a tam nawet rozmiary 65H http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...=0&sortowanie=Ostatnio kupiłam kolejny staniczek Kostara, tym razem model 061 i muszę przyznać że bardzo wygodny Po raz piwerszy kupiłam też staniczek formy Kinga, model Sensible. Staniczek bardziej ścisły, jest przepiękny i zdecydowanie będe polować na inne modele.
Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2009-03-24 o 21:46 |
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was miala kiedys do czynienia ze stanikami firmy Mardo?
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a można wiedzieć w jakim sklepie kupowałaś??? Bo się zakochałam |
|
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Antosia śliczna i cudnie leży
![]() nic mnie nie przekona do Kostara chyba:/ ich sześćdziesiątki są na mnie sporo za luźne, miski kapryśne. firma musi się jeszcze dużo nauczyć, np. jak prezentować bieliznę na modelkach, bo to teraz, to żal:/
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#3368 | |
|
Raczkowanie
|
zorza83 ( Dzięki Ci
Cytat:
) skorzystałam - teraz już chyba wszystko wyczyszczone w tym sklepie.
Edytowane przez Anusia111 Czas edycji: 2009-03-24 o 22:00 |
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakim sklepie?
|
|
#3370 |
|
BAN stały
|
ma ktoś hestię strapless? albo nie wiecie, gdzie są jakieś real-foto, bo maskaradki to maja zawsze podrasowane te zdjęcia...
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba już przestałam być zakochana w moim Flamenco. Do stóp mu nie dorasta
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2009-03-24 o 22:04 |
|
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
już rezerwuję bo nie chcę przechodzić tego samego co z czerwoną antośką
. Wiem że to bezsensowne ale skoro sklep udostępnia taką opcję, a kolekcja jest limitowana to mam wrażenie że nie mam innego wyjścia jeżeli chcę te akurat staniki mieć. Jest jeszcze kilka staników ze starych kolekcji maskaradek, które mi się szalenie spodobały, ale widać za późno zostałam uświadomiona, bo już ni widu ni słychu po nich w sklepach.Z tym że zarezerwowałam na dopasowanej (jakoś mam do nich zaufanie) rozmiar 65F. Właściwie nie rozumiem czemu taka kolekcja jak masquerade , która rozchodzi się jak świeże bułeczki jest limitowana ( bo chyba jest?) edycja: Cytat:
w dwóch kolorach i może nie wygląda jak antośka, ale to mięciutki stanik i wiem że pod bluzką to tylko mój biust i ani minimetr gąbki I też jest śliczny.
Edytowane przez Anusia111 Czas edycji: 2009-03-24 o 22:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie umiem
|
|
#3374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta moja rezerwacja to w zasadzie kupno - zamówiłam 4 staniki za pobraniem więc nic nie muszę płacić dopóki nie dojdą, ale z tego co wiem to zapłata z góry też następuje dopiero jak staniki dotrą do sklepu. No i rozmiary jak zerkałam teraz już mocno przebrane. Edytowane przez Anusia111 Czas edycji: 2009-03-24 o 22:35 Powód: błąd |
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(patrz wytłuszczone) Chodzi mi o rozmiar 70C. Czy rzeczywiście jest tak rzadko spotykany w przyrodzie? ![]() Pozdrawiam
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
owszem
zmierz się i napisz, co Ci powie ten kalkulator - http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ jest na tyle celny, że można traktować go jako wyrocznię;-)
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#3378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzyłam staniczki różnych firm ale żadne mi nie odpowiadały jak Kostara . A staniczki której firmy najbardziej Ci odpowiadają?
Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2009-03-25 o 23:36 |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
olik04 - mając 68 pod biustem mam jednego kostara, bo nic innego pandżowatego mi nie pasuje. wygąbkowane toto, ale przynajmniej mi z każdego dekoltu nie wyłazi, jeno podszyć muszę:/ jak dotąd mam ledwie kilka dobrych staników - freya rio w dwuch kolorach, aragon i porcelain, w którym muszę zwęzić fiszbiny, jakoś się do tego kowalstwa zabrać nie mogę^^'
"Zmierzyłam. Obwód 78 cm, w biuście 87. Wychodzi 70C "wybacz, niedowiarek ze mnie^^' ale cóż - w takim razie jesteśwyjątkową farciarą - bieliźniaki stoją przed Tobą otworem
|
|
|
|
#3382 |
|
Winter is coming
|
A ja właśnie upadłam na łeb i zamówiłam antośkowy gorset
Najwyżej przez 2 tygodnie będę jadła chleb i pasztet, ale muszę go mieć. Jak się nie zapnę, to się chyba powieszę, bo wzięłam rozmiar taki jak stanika-65G. No ale jak mogłam nie zamówić, skoro był tak ładnie przeceniony?? Trzymajcie kciuki, żeby pasował;D
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam wam kiedyś obiecaną a nie wklejoną arabelle freyi
Kolor czarny z różowym rozmiar 70E/32E przy wymiarach 82/93 Jest super bardzo wygodna nie zaobserwowałam puki co dużego rozciągania prawdę mówiąc jestem na ostatniej haftce. Prać trzeba ręcznie bo jest bardzo delikatna. Uroczo wygląda i dobrze się nosi i mieści moje bułki. Bardzo dobrze się w niej czuje.
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3385 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Np. moja mama też go nosiła, a powinna polskie 65G (lub brytyjskie 65E).
|
|||
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoja odpowiedź mnie powaliła, przyznam. Gdyby nie to Forum, nie wiedziałabym nawet, że rozmiar 65G istnieje ![]() Czyli muszę przede wszystkim ustalić właściwy rozmiar. Gdzie mogę zaczerpnąć jakiejś fachowej wiedzy (poza tym forum oczywiście)? Pewnie w konkretnych sklepach u profesjonalnych sprzedawców. A już szykowałam sie do zakupów przez internet... Dlaczego przypada mi inny rozmiar? Ciekawe, na czym polega ta rozbieżność, że 70C to może być 65GG... I o co chodzi z tymi podwójnymi literkami, GG?![]() Pozdrawiam
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Tobie wygląda fantastycznie....
|
|
#3388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wiele kobiet jeszcze nie wie, dlatego najczęściej kupują staniki za duże w obwodach i za małe w miseczkach.Na pierwszej stronie wątku znajduje się wiele przydatnych linków, między innymi do sklepów internetowych z szeroką rozmiarówką. Jest też tabelka rozmiarów brytyjskich i polskich, wkleję ją jeszcze tutaj. Te podwójne literki GG, HH, DD i dziwne cyfry 28,32,36 to po prostu rozmiarówka brytyjska, która różni się od polskiej. Jak spojrzysz na tabelę obwodów(polską), to zobaczysz, że polskie 70C jest na 87cm w biuście, na tyle samo jest 65E/F i na tyle samo w biuście jest 60H. Także to 60H wcale nie jest jakieś wyjątkowo ogromne A moja mama przeszła na polskie 65G, bo przy węższym obwodzie dodatkowo okazało się, że miska którą do tej pory nosiła jest za mała (przy za szerokim obwodzie trudno to zauważyć, ponieważ fiszbiny nie przylegają do mostka i nie widać tej za małości). Co do Twojego rozmiaru: zmierz się pod biustem bardzo ciasno na wydechu i w biuście lużno na półwdechu. Następnie wymiary, które Ci wyjdą możesz wpisać do kalkulatora i zobaczysz, czy rozmiar, który Ci wyszedł różni się od tego, który do tej pory nosiłaś. |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest dla Ciebie ścisła 70-tka? Ja mam 81 pod biustem, mam 70-tkę portię i jest ścisła. Chyba, że freya jest bardziej rozciągliwa. W jaki rozmiar celować 81/101? |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Też noszę dobrze dopasowany...
A mam rozmiar 65JJ Moją przygodę z dobrze dopasowanymi stanikami zaczęłam od Panache Sienna. Generalnie bardzo ładnie układa sie w nim biust, ale trochę mi się rozciągnął w obwodzie... Będę musiałam podszyc chyba. A Freyi kilka staników mierzyłam, ale jakoś nie bardzo mi pasują... Zdecydowanie lepiej Panache. W ogole Poznaniankom polecam sklep "Yoshi", mają naprawdę duży wybór i profesjonalną obsługę! Wyszłam z moją Sienna zadowolona jak nigdy
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

)

w jakim sklepie?

chyba nie umiem
.
Moją przygodę z dobrze dopasowanymi stanikami zaczęłam od Panache Sienna. Generalnie bardzo ładnie układa sie w nim biust, ale trochę mi się rozciągnął w obwodzie... Będę musiałam podszyc chyba. A Freyi kilka staników mierzyłam, ale jakoś nie bardzo mi pasują... Zdecydowanie lepiej Panache. W ogole Poznaniankom polecam sklep "Yoshi", mają naprawdę duży wybór i profesjonalną obsługę! Wyszłam z moją Sienna zadowolona jak nigdy