|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz wrzucę kilka zdjęć z wizyty u koleżanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
edyta0131 nelijka z mamami to chyba tak już jest dlatego ja się bardzo cieszę że mieszkamy osobno bo mały ciągle dostawał by jakieś specyfiki mojej mamy hehehe wiem że mamy chcą dobrze ale my same chcemy wychowywać swoje dzieci tak jak uważamy ! więc nie dajcie za wygraną i róbcie po swojemu a mamy to w końcu zaakceptują
![]() no to się rozpisałam mały alarm się obudził ale spał 2,5 godz ![]()
#3423 |
Rozeznanie
|
Zima nastała....
Moje dziecko je - marudzi - śpi - marudzi - je... i tak dalej... Z przewagą marudzenia... Mogłoby być z przewagą spania bo ja też mam chyba jakąś zimowo - wiosenną depresję i najchętniej poszłabym już do łózia... I widzę że nie tylko ja mam dziś kiepski dzień... Bo wraz z zimą na forum nastała CISZA... |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() chcialam wam poodpisywac ale oczywiscie niewiem co i komu ![]() u mnie tez pogoda fatalna, wczoraj nigdzie niebylismy bo lalo caly dzien a dzis na przemian slonce z chmurami i deszczem, ale wyszlam do sklepu bo jakies jedzonko bo nic doslownie niema chociaz chleb musialam kupic zeby tz mial co ze soba rano jutro wziasc, no i w tym sklepie (taki maly merket jak biedronka) takie przedstawienie odstawila ze szok ![]() ![]() ![]() cos z tej mojej malej dzikusek sie robi chyba zaraz sie ubiore i kopne tez po jakis zel na zeby bo ona toby wszystko chciala zjesc nawet jak ja sie do niej nachylam ![]() A ktoras z was pisala ze od jutro zadnych slodyczy wiec ja juz od6 dni nic slodkiego nie jadalam i normalnie mam juz takiego jezora na jakis batonik ze......... ![]()
#3425 |
Zadomowienie
|
Magdalena - 6 dni to już coś. To ja o tych słodyczach, a co więcej już nawet dzisiaj po deklaracji nic nie było.
![]() Młoda mi zasnela i się zastanawiam, czy by nie odpuścic kąpieli. Poczekam, jeśli mi się nie zbudzi za godzinke to przebioorę ją na śpiocha w piżamke i bedzie DZIEŃ DZIECKA ![]() Zgłoszenie na kurs wysłane, projekciki pokończone - machina zaczęła się kręcic..... ![]() Paula - jak jesteś na zajęciach to bierzesz ze sobą laktator? Bo nie wiem jak mam sie przygotowac. najgorzej że to pierwsze spotkanie teoretycznie ma trwac 7h i chyba moje cyce nie wytrzymają. Jutro wybieramy sie rodzinką do mojej psiapsióły. ma termin na 5 kwietnia i jestem strasznie ciekawa jak sie czuje. najgorzej że mieszka na 4 piętrze bez windy i nie wiem jak moją kluchę (ok 8 kg) tam wniosę wiec biorę tz ze sobą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Raczkowanie
|
A ja padam
![]() Mała wcale dziś nie spała, miała jedną drzemkę 30 minutową o 9.30 i następną 25 minutową 0 11.30 i 14.30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zadomowienie
|
Salomea1 brałam tak na wszelki wypadek zawsze laktator ale powiem ci że nigdy go nie używałam na uczelni
![]() ![]() ![]()
#3428 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ten pediatra to tak za darmo do Was wpada na wizyty? Cytat:
ja sie wybralam na spacer i po 10 minutach zaczal sypac snieg no ale stwierdzilam, ze moze to przejsciowa chumrka, zalozylam folie na wozek i lazilam tak jeszcze godzine i snieg nie przestal padac ![]() ja zmokla, ale Karolina chociaz troche pospala ![]() Cytat:
![]() to taki placuszek suchej skory a nienawidze jak m isie ktos spoznia, zwlaszcaz 30 minut ![]() od razu jestem tak wsciekla, ze wrrrrr Cytat:
![]() kiedys kaseta mi sie zaciela w magnetofonie wiec stwierdzilam ze takie 2 srubeczki odkrece, wyjme ta klapke i kasete uwolnie ![]() no i odkrecilam... okazalo sie, ze trzeba bylo wyjac jeszcze mase innych rzeczy i przy skladaniu polamalam wszytskie pstryczki te co sie wciska play itd dzwonilam po kolege, zeby pomogl i cos z tym zrobil ![]() u nas tez troche napadlao i jeszcze w nocy zapowiadaja -6 ![]() i dzis sie dowiedzialam ze nici z wyjazdu ![]() a tak juz sie nastawilam... w tym wypadku moglabym tydzien wczesniej do pracy wrocic, ale tego nie zrobie, bo to by bylo od 01 kwietnia, a wcale mi sie tak barzo nie spieszy ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
w takiej kolejnosci? jutro wyprobuje ![]() szczotkowac nie ma raczej czego, bo to maly placuszek, tylko nie chcialabym zeby sie wiekszy zrobil ![]() a zdjecia na blogu masz niezle ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- wlasnie mi sie przypomnialo baby radio jak wlaczam w winampie to nic nie slychac ![]() cos musze wczesniej zrobic zeby mi garlo?? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Rozeznanie
|
Czytam czytam i doczytać nie mogę. podczytuję na raty także jestem na bieząco.
Chciałam Wam napisać, że w czoraj mieliśmy niespodziewaną wizytę pielęgniarki środowsiskowej z przychodni. Tak sobie siedzimy z Tżtem po 16, mały po jedzonku, wzięłąm go do przewijania a tu dzwonek do drzwi. TŻ otwiera a ja słyszę jakąś kobitę która mówi, że ona do Mateuszka. Tak się przysłuchuję kto to a ona mówi, że z przychodni na wizytę przyszła ![]() Co do spania to w ciągu dnia moje dziecko przesypia max. 50 minut x 4, w nocy budzi się na jedzonko ok. 3-4, 6-7. Nie narzekam. Mały po kąpaniu śpi w łózeczku ale jak budzi się na jedzonko to nie wraca już do siebie bo podczas karmienia ja usypiam i budzę się dużo później. I nie chce mi się go już wtedy odkłądać ![]() ![]() Wózeczek - my mamy X-landera i powiem Wam, że moje dziecię się jeszcze mieści w gondoli. A z jakich kolekcji macie te x-landery, że dzieciaczki się już nie mieszczą? Ja mam kolekcję 2008 i może trochę poprawili ta gondolkę. Nie wiem. Mały mierzy jakieś 68 cm i ma jeszcze troszkę miejsca. Pogoda na razie fatalna ale to już jej ostatnie podrygi. Od soboty podobno wiosna piękna ma być. Zobaczymy czy się sprawdzi. Katakumba ja dzisiaj na obiadek robiłam klopsiki w sosie koperkowym. Jeśli będziesz zainteresowana napisz - to podam przepis ![]() Wczoraj się troszke wystraszyłam bo mały zrobił taką dziwną kupę wieczorem (trzecią tego dnia). W zasadzie nazwałabym to bardziej śluzem niż kupą. Trochę się zmartwiłam bo nie wiem co to było. Ale na szczęście dzisiaj zrobił juz standardową kupę więc uznam wczorajszy incydent za jednorazowe zdarzenie. Dzisiaj niedawno mi dzwiwnie ulał. Tzn. po jedzeniu najpierw troszkę ulałao mu się mleko . Wzięłam go do odbicia, beknął sobie a zaraz po tym wylała mu się z buzi spora ilość takiego jakby śluzu z mlekiem ![]() Uciekam na razie podsprzątać kuchnię. Spokojnej nocki Mamuśki i Maluszki ![]()
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
Witajcie, znów mam małe zaległości w wątku, bo znów mi tym razem komputer siadł, musze wszystko od nowa instalować i niewiem kiedy sie za to zabiore bo Kacperek ostatnio stał się bardzo towarzyski i jak mnie chwile koło niego niema, to zaraz krzyk na cały dom, a na kolanie przy komputerze już niebardzo chce siedzieć,
dzis mieliśmy już 3 szczepionko, było troche krzyku ale już jest ok. Kacperek waży już 7,8kg jak znajde chwilkę to wkleje nasze zdjęcia z niedzieli, pozdrawiam GŁOSIKI NA KACPERKA : http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9 |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek - Marta jak zwymiotowała to było wlaśnie jak sobie raz zasnęłam w trakcie karmienia i ona jadła jakies 30 min, a normalnie to max 10 min je. I wyglądalo to jak mleczko tylko śmierdziało wymiocinami
![]() Wózek- ja ma Chicco i gondola ma 80 cm i już sie robi za mała. Rączki w spacerówce też nie mam przekładanej, ale wiedziałam o tym, jak kupowałam wózek bardziej zależało mi na wadze, rozkładanej na plasko spacerówce i dużej gondoli niż na rązce. KasiaEg - pojawiaj się cześciej, fajnie ze już po szczepieniu. my idziemy 1 kwietnia na 3 szczepionkę ale jeszcze potem jedna wizyta nas czeka (pneumokoki) scorpionec - mój małż przywykł do tego, że jak coś się zepsuje to sama rozkręcam, a jak nie dam rady naprawic to dopiero on się bierze do roboty. Zresztą bardzo lubię naprawiac różne rzeczy ![]() niobe- ja też nienawidzę spóźnień, ja zawsze jestem na czas. Koleś przyjechał po 4h. A do pracy to nie wracaj wcześniej jak nie musisz. ![]() Dzięki Paula - utwierdziłaś mnie w przekonaniu żeby wziąc ze sobą laktator. Albo się przyda, albo nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczor
cos mialam pisac i zapomnialam... a, juz wiem bylismy dzis na szczepieniu, 3 zastrzyki, boze jakie moje dziecko mialo oczy "czemu ty mi to robisz?!" dobrze ze tz ja trzymal, ja bym uciekla z nia od tel pielegniarki przed pojsciem spac marudzila, zalila sie strasznie, nie wiem czy to efekt szczepien czy jablka, bo baczki puszczala straszne. no ale spi czy ktoras z was uzywa chusty? mam w domu dwa nosidelka, normalne i torbe, ale kusi mnie na chuste. i moze moglabym sobie uszyc taka? zreszta, czy to trzeba szyc? |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór jeszcze dziś
![]() Widzę, że nie tylko u mnie pogoda nie zachęcająca do wyjścia z domu ![]() ![]() Paula zachęciłaś mnie do przejścia na spacerówkę, chcieliśmy dziś wypróbować, no ale z oczywistych powodów nie było mowy o spacerze. My też mamy przodem do jazdy i obawiam się, że małego zawieje, no ale w gondoli ma już podkurczone nóżki ![]() asiak mam nadzieję, że zabieg nie był bolesny.. edyta gratki dla Laurki!! Mam nadzieję, że mama w końcu zrozumie i zechce z Wami współpracować ![]() Gosiaczek, no wreszcie się odezwałaś, ostatnio myślałam o Tobie, że coś długo Cię nie było tutaj, pozdrowienia dla maluszka ![]() KaSiaEG fajnie, że jesteś, napisz co tam u Was słychać ![]() aniak2888 zdrówka dla Kiniusi życzę!! katakumba my tylko nosidełko posiadamy, chusty brak ![]() Zmykam bo książka mnie strasznie zaciekawiła Dobranoc mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja mam dzis wychodne..mama zostaje z małą...muszę ją uświadomiś tylko ze jak jej da coś innego do jedzanie niz moje mleko to wiecej same znie zostaną
![]() gosiaczek ja bym pewnie tej pielegniarce nie otworzyła ![]() ![]() ![]() niobe jak malej coś sie suchego na buzi lub głowce pojawia to smaruje alantanem..on dobrze natluszcza i na drugi dzień juz śladu nie ma ![]() ja mam wózek qeenie i moja klucha mieści sie w gondoli razem ze śpiworem.. więc jest spora ![]() czekam na lepsza pogode bo w taki wiatr to ja wywieje ze spacerówki zwlaszcza ze jest przodem do kierunku jazdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
scorpionec fajnie masz z tym wychodnym
![]() ![]() ![]() katakumba ja mam chuste ale jeszcze ani razu jej nie wykorzystałam dostałam od siostry i jakoś ciągle zapominam pewnie latem bym używała ale zimą nie wiem jak w kombinezonie takiego kloca do chusty włożyć ![]() Salomea1 będziesz się lepiej czuła jak na wszelki wypadek weźmiesz ze sobą laktator a pewnie i tak nie będziesz go używać ale będziesz spokojniejsza ![]() KaSiaEG duży chłopaka z Kacperka ![]() ![]() Gosiaczek1211 ja mam x-landera ale jakoś z 2006 roku tą starszą wersję z ta bardzo małą gondolą więc mały musiał mieć już mocno podkulone nóżki i bardzo u się to nie podobało ![]() ![]() niobe7 damy rade większość spacerówek jest przodem do kierunku jazdy z tego co widzę drobciaa mam nadzieję że wreszcie będzie ta wiosna długo oczekiwana i będziemy śmigać ze spacerówkami co do pediary to mamy taką prywatną opiekę z pracy męża i firma za nią płaci więc korzystamy tym bardziej ze jest super pani doktor u nas dzisiaj śnieg ale przynajmniej słoneczko jest i wiatru nie ma jak się pogoda nie pogorszy wyjdziemy an spacerek ![]() ![]()
#3436 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki ogromne za trzymanie kciuków. Zabieg mimo znieczulenia bardzo bolesny. Polegał na przecięciu dziąsła, wycieciu chorej części korzenia i wyłyżeczkowaniu zmian zaplanych. Była to jedyna możliwość na uratowanie zęba, inaczej czekało by mnie wyrwanie (a jest górna 2). zabieg płatny (250 zł) bo NFZ funduje tylko dzieciom do 18 roku życia. Niesprawiedliwe.
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez mam Chicco, kupiony ze wzgledu na wagę. jak dla mnie rewelacja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
ja na szczęście mam spacerówkę zwróconą do prowadzącego wózek, bo niestety nie mogłabym jeździć inaczej, bo bałabym się że np. Alek będzie się bawił z osą i zabawa może się źle skończyc, a tak będę go miała na oku. Wogóle jestem bardzo zadowolona ze swojego wózka, póki co jeszcze przerabiamy gondolę, ale prowadzi się super praktycznie mozna jedym palcem skręcac.
Paula Szyszka- ale okrągłe urodzinki, miłego świętowania! |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki!!
Ja znowu po lekkiej przerwie, ale staram się czytać regularnie. Marudzenie - moja Zuźka w poniedziałek zrobiła nam niespodziankę i cały dzień obyło się bez stękania, normalnie jak nie moje dziecko - cały dzien uśiech na ryjku. Byliśmy z Tż w szoku... naiwnie myśleliśmy, że w końcu nastąpił przełom 3 miesiąca i teraz już będzie tylko lepiej. NIestety wczoraj już nie było tak pięknie, chociaż nie było tez dramatu. No a dzisiaj obudziła się z wielkim rykiem i wyła przez pół godziny aż padła. Ale o co chodziło to nie wiem ![]() Spacery - no ja juz normalnie rzyg... tą zimą a na swoją kurtkę zimową nie mogę patrzeć...wczoraj mimo wiatru poszłyśmy chociaż na godzinkę bo inaczej Mała trzeci dzień by siedziała w domu My z Tż stwierdziliśmy ze czas się za siebie wziąść i przechodzimy na dietę...No i ja muszę jakieś ćwiczenia zacząć bo moja kondycja oscyluje wokół 0 lub -1. Tylko kiedyś gdzieś słyszałam, że po cc brzuszki można ćqwiczyć dopiero po pół roku. Wicei coś o tym??? Katakumba ja jestem świeżo po zakupie chusty wiązanej. Kupiłam najzwyklejszą na allegro, któs po prostu szyje je w domu (ja niestety mam dwie lewe rączki do szycia). Na razie jestem zachwycona tym, jaką to daje swobodę i jakie jest wygodne. Na razie trenujemy w domu i Małej się podoba. Wiązanie nie jest wcale trudne. Tylko jak będziesz kupowała to zwróć uwagę na długość - ja mam 4,5 m i mogłoby być więcej, a Tż na pewno się nie da rady omotać. Ogólnie chusta super, tylko jak patrzę na zdjęcia "firmówek" to mam wrażenie, że one mają jakąć lepszą nośność, ale na razie dopóki się nie przekonam że nam się to przyda na spacerach to nie mam zamiaru wydawać tyle kasy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
doskonale Cię rozumiem, nie mogę patrzeć juz na tę pogodę, ja już dziś wychodzę z domu choć śnieg po kostki, ale jak jeszcze jeden dzień posiedzę w domu to zwariuję i będę matką-wariatką!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
Ja też wariuje już w domu więc jak mały wstanie to ubieramy się ciepło i maszerujemy na spacer!
była już u nas pediatra! uśmiała się ze mnie jak wyciągnęłam moją kartkę z pytaniami ale oczywiście na wszytko odpowiedziała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3441 |
Rozeznanie
|
Heja a my zaraz pedzimy do doktorka, strasznie jestem ciekawa ile ta moja kulka wazy
![]() ![]()
#3442 |
Rozeznanie
|
Drobciu jak miło że o mnie myślałaś
![]() ![]() scorpionec my też mamy zasadę nie otwierania nie zapowiedzianym gościom i z reguły tego nie robimy. Tylko wiesz co jakies 2 tyg. temu "sąsiad z piątego" (my mieszkamy na pierwszym), którego nie znamy (ogólnie znamy tu mało ludzi bo mieszkamy od 1,5 roku) przyszedł do nas pożyczyć 9 zł bo mu się ponoć pralka popsuła i brakło mu żeby zapacić fachowcowi. Więc mój TŻ powiedział mu, że go nie zna ale pożyczy. A on mu mówi, że z piątego spod 50-tki, że przyjdzie po 21 jak wróci z pracy (10 zł nie pieniądze a zobaczymy czy odda). I tak to od tamtej pory (a minęły już jakieś 3 tyg.) sąsiada ani widu ani słychu. I tak się teraz za każdym razem śmiejemy z tej dychy a już jak ktoś dzwoni to jesteśmy pełni nadziei, że to nasz sąsiad spod 50-tki ![]() ![]() A co do otwierania to w Dzień Kobiet przyszedł do mnie teściu z kwiatami i mu nie otworzyliśmy. Musiał dzwonić telefonem, że stoi pod drzwiami ![]() ![]() Paula przepis wyśle na priv jak tylko mały mi pozwoli bo teraz musze uciekać ![]() ![]()
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
ehe, my mamy spacerowke z gelbokim wozkiem polaczona, ale przekladana raczke
![]() oho, trzesczy dzieciorek |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Rozeznanie
|
Paula przepis wysłany. Ale CI zazdroszczę tej pediatry. Też bym tak chciała. Super, że z Igorkiem wszystko ok. Ja też pytałam tej pielęgniarki o wprowadzanie nowości a pytanie padło dlatego, że zastanawiałam sięjak to jest z tym glutenem. Skoro mamy karmić tylko i wyłącznie piersią do 6 miesiąca a tu po 4 gluten się wprowadza. Nijak się to miało do tych 6 miesięcy. Ale babka powiedziała, że nie ma problemu jak się wprowadzi gluten po 6 miesiącu. A tak przy okazji ile jest jeszcze takich mam oprócz nas i scorpionec, które podają tylko pierś i niczym nie przepajają?? Tak się dzisiaj zastanawiałam na kim będę się wzorować przy wprowadzaniu nowości.
Magdalena powodzenia na szczepieniu. Znieście je dzielnie ![]() ![]() A co do ząbków to jeszcze ostatnio koleżanka mi mówiła, że jak dziecko wsysa dolną wargę to też znak, że coś się dzieje. No to mój wsysa ![]()
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Witam Kochane!
![]() Malo czasu na wizaz... Moje dziecko chyba na powaznie zaczelo zabkowac, marudzi, steka, jak daje jej butle to popije troche a potem zagryza smoczek. ![]() ![]() Spacerowke mamy z nieprzekladana raczka, dziecko przodem do kierunku jazdy, nie mialam pojecia ze to jakis problem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Raczkowanie
|
Dzień doberek!
I znów zima ![]() ![]() Magdalena trzymam kciuki za bezbolesne szczepienie, oby mała była dzielna ![]() asiak dzielna z Ciebie kobitka!! dobrze, że już masz to za sobą ![]() szamanka nie martw się, w końcu ciemne chmury odejdą i Twoje dzieciątko znów będzie pogodne i radosne ![]() Gosiaczek niezły gagatek z tego sąsiada ![]() ![]() Paula Szyszka ja też mam x-landera, ale z 2008 r., ogólnie jestem z niego bardzo zadowolona, mimo nie największej gondoli. Super, że Igorek zdrów jak rybka!! ![]() Wszystkiego naj dla mężusia na urodzinki ![]() A ja dziś od rana pracuś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
ja też ja też, to będziemy wariatki dwie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- aaliyah biedne maleństwo, oby szybko ząbki wyszły i nie męczyły dzieciny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Raczkowanie
|
nareszcie moje dziecko na dworze śpi już 1,5 h a w domu pospałby tylko ok 1h
![]() zimy też już mam dosyć ![]() ja też karmie tylko piersią i jeżeli mały nadal będzie ładnie przybierał na wadze to zamierzam inne jedzonko wprowadzać jak będzie miał6 mies. paula nie odpowiedziałam na twoje pyt Kinga super przyjeła braciszka nie jest zazdrosna chociaz nieraz ma gorsze dni ale przeciez przez prawie 5 lat była jedynaczką ![]() mój maż w pażdzierniku też będzie miał 30 magdalena ![]() szamanka wszystko niestety musimy przetrzymać i nic nie poradzimy na te nasze marudy a Marcinek zaczoł się podciągać do siadania jak się go tryma za rączki ![]() xandra koło Pobierowa jest dziwnówek ale dzwizyno też nie daleko drobcia dziękuję w imieni kinguni już jest lepiej Edytowane przez aniak2888 Czas edycji: 2009-03-25 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dziś wstałam o 3 do małej. Byłam taka nie przytomna, że wydawało mi się, że płacze, a ona sobie gadała no i jak się pokazałam to wielki uśmiech na buzi był ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do ssania dolnej wargi, to Laura przez kilka dni tego nie robiła, ale dziś znowu sie jej chyba przypomniało i memłała ją strasznie razem z jęzorkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jadę zaraz do pracy, ale czekam aż mała wstanie. Nie chciałam jej zostawiać z babcią, bo znowu by nam się kolejny dzień rozregulował ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie!
My z Dawidkiem zaliczyliśmy już dzisiaj wizytę u pediatry(tym razem byliśmy u normalnego lekarza),bo od wczoraj mały coś pkasływał i miał katarek ,temperatury nie było,ale przestraszyłyście mnie,że przy oskrzelach tak może być ,więc rano biegiem do lekarza.Na szczęście okazało się że to tylko lekkie przeziębienie ![]() Dawidek waży już 7800 i mierzy 80cm Gosiaczek-u nas problem z ulewaniem występuje od urodzenia,więc jakieś doświadczenie mam,a to co opisałaś to wygląda na ulanie -mleko ze śliną ma właśnie taką konsystencję,po prostu wylał się nadmiar mleczka pod wpływem noszenia i uciskania na brzuszek,u nas czasami całe fontanny wylatują,natomiast wymiociny mają kwaśny zapach i przypominają lekko zważone mleczko. Moje dziecko mimo że ma już dwa pokaźne ząbki na dole to nadal wciąga dolną wargę,więc może to niekoniecznie syndrom ząbkowania,natomiast przed wyrzynaniem się ząbków było u nas więcej kupek i miały inny zapach niz normalnie-taki lekko kwaśny Nie wiem gdzie teraz można oglądać fotki Waszych pociech i jak stworzyć album,więc dodam zdjęcie tutaj... tak wygląda moja kruszynka... Edytowane przez anbar77 Czas edycji: 2009-03-25 o 12:11 Powód: zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super zeby ma Dawidek. Wlasnie przyszlo krzeselko do karmienia i musze powiedziec, ze jestem zadowolona z zakupu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.