Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 22:01   #3961
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a ja w tym momencie mam wrażenie że stoi w miejscu jakoś tak doła podłapałam jak sobie pomyślałam ile to jeszcze czasu osobno... gdybym jeszcze mogła zająć się tym czym chcę czyli szukaniem jakiejś pracy, urządzaniem mieszkania czy choćby już szukaniem sukni ślubnej i jej zamawianiem a tak pozostaje mi stos kserówek o rzeczach które mnie w tym momencie zupełnie nie obchodzą i siedzenie w samotności na stancji
u mnie już 1 rok 4 miesiące i 27 dni ale jak dla mnie to w tym momencie wieczność... mogłam sobie zarezerwować salę na lipiec bym miała miesiąc mniej czekania
Tancerko na styczeń 2010 też mogłaś, a tego nie zrobiłaś, więc trzeba niestety czekać cierpliwie (no i byś pokrzyżowała plany szwagrowi jakbyś się na ten styczeń zdecydowała) ale popatrz na to z drugiej strony co to jest to niecałe 1.5 roku do późniejszego wspólnego całego życia już z TZ wiem wiem ale romantyzmem poleciałam no ale taka jest prawda... no a trzecim argumentem który przebija wszystko jest to, że masz super extra datę i lepszej to nie mogłaś po prostu sobie wybrać damy radę Kochana i zobaczysz, jak ten czas szybko minie...już Lusmarija Ci to obiecuję tu i teraz

Cytat:
w ogóle co to za okazja do dawania prezentów w ogole jest???? na ślub jak się daje prezent to wiadomo że nowożeńcy wkraczają na nową drogę życia i zaczynają wspólne mieszkanie zazwyczaj itp więc prezenty są wyjaśnione... na chrzciny to też w miarę rozumiem bo dzidzia se urodziła to niech ma na swoją nową drogę jakieś pieniążki itp ale żeby dawać quady na komunię albo te inne mega drogie rzeczy to jaki jest w tym sens???
teoretycznie masz 100% rację bo to raczej powinno być wydarzenie "duchowe" kościelne bardziej, ale z drugiej strony to takie komunijne dzieci są zdecydowanie za małe żeby to przeżywać tak jak się powinno i zrozumieć...dla nich myslę, ze ważniejsze jest przyjęcie, strój, prezenty... ta cała otoczka...zresztą ja wtedy też tak myślałam... chociaż nie powiem stresowałam się jak zwykle zresztą

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2009-03-25 o 22:09
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 22:26   #3962
Karlain
Rozeznanie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to ja jestem maniakiem herbaty pije jej ogromne ilosci, nawet kilka dziennie wlasciwie to potrafie pic jedna za druga - jedna sie skonczy, ide zrobic nastepna

ja tam sie nie waze, wiec nawet jak juz schudne to nie powiem wam ile, bo sama nie bede wiedziala poki co dziewczyny wykorzystuja swoje karnety do konca i chyba bedziemy myslec o innym klubie, bo tu zapisac sie z karnetem bez rezerwacji (tzn. bez deklaracji na ktore godziny co tydzien bedziemy chodzily)jest coraz trudniej - idzie wiosna i nagle jest przepelnienie w grupach kto by pomyslal - maly klubik osiedlowy i takie tlumy

a ja nie cierpie stepu wole raczej takie cwiczenia z ciezarkami

ja mam rowerek w domu i powiem ci, ze ciezko sie zmobilizowac jakos tak na silowni przyjemniej mi sie pedaluje niz w domu a juz najprzyjemniej jezdzic na zwyklym rowerze juz niedlugo... i niebawem zanosze rolki na przedsezonowy serwis
ja tak samo piję duzo herbatki, nawet wlasnie jedna za drugą....ale podobnie jak tancerka czesto robie dwa kubki od razu
--->

Cytat:
ja to też uwielbiam herbate i ja w ogóle używam na raz dwóch kubków bo jakbym miała gotować wode i parzyć każdorazowo to bym kupę czasu marnowała więc od razu robię sobie po 2 kubki i noszę do pokoju
a z tym fitnesem to w ogóle pytałam czy chodzisz bo twój pogląd na ważenie się znam i popieram tak tylko byłam ciekawa czy już się zapisałas ale teraz już będę wiedzieć

Szana ja to zjadłam kromeczkę chlebka chrupkiego z dżemem wiśniowym i do tego poskakałam troszkę i poćwiczyłam kilka minut i od razu mi lepiej chyba jeszcze z 5 minut poskaczę

ELITKO dużo, dużo zdrówka, spełnienia Twoich marzeń, uśmiechu na codzień, mnóstwo miłości, samych pogodnych dni a wokoło samych życzliwych ludzi, buziaczki
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 22:34   #3963
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Tancerko na styczeń 2010 też mogłaś, a tego nie zrobiłaś, więc trzeba niestety czekać cierpliwie (no i byś pokrzyżowała plany szwagrowi jakbyś się na ten styczeń zdecydowała) ale popatrz na to z drugiej strony co to jest to niecałe 1.5 roku do późniejszego wspólnego całego życia już z TZ wiem wiem ale romantyzmem poleciałam no ale taka jest prawda... no a trzecim argumentem który przebija wszystko jest to, że masz super extra datę i lepszej to nie mogłaś po prostu sobie wybrać damy radę Kochana i zobaczysz, jak ten czas szybko minie...już Lusmarija Ci to obiecuję tu i teraz
jej dobrze że mam was bo inaczej bym chyba ześwirowała... bo nie mam dookoła siebie tu w lublinie któremu mogłabym nawijać bez przerwy o ślubie.. ludzie z uczelni są w ogóle dalecy od żenienia się i mnie zupełnie nie rozumieja... nie mają zielonego pojęcia jak ja sie cieszę na ten ślub i jaka ważna to jest dla mnie rzecz.. smutno mi czasami że nie mam z kim na żywo tu pogadać o tym co czuję i jak się cieszę.. dopiero jak wrócę do mojego miasteczka to tam jest suuuuper bo wszyscy się rajcują ślubem tak jak ja ale niestety teraz wracam do domu raz na dwa tygodnie a będę jeszcze rzadziej czuję się tu samotna : (
i z tego wszystkiego namarudziłam tżtowi i sie mnie pyta czemu i ja dziś nie przyjechałam do niego na noc jak zazdrosna jestem o szwagierkę dupa.... pewnie że bym mogła przyjechać ale te durne studia mi nie pozwalają bo muszę się uczyć na kolokwium i sobotni test na raz a on ma pisać pracę magisterską i oddać promotorowi kolejny rozdział dlatego... chyba musze iść spać bo już bredzę...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 22:48   #3964
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
jej dobrze że mam was bo inaczej bym chyba ześwirowała... bo nie mam dookoła siebie tu w lublinie któremu mogłabym nawijać bez przerwy o ślubie.. ludzie z uczelni są w ogóle dalecy od żenienia się i mnie zupełnie nie rozumieja... nie mają zielonego pojęcia jak ja sie cieszę na ten ślub i jaka ważna to jest dla mnie rzecz.. smutno mi czasami że nie mam z kim na żywo tu pogadać o tym co czuję i jak się cieszę.. dopiero jak wrócę do mojego miasteczka to tam jest suuuuper bo wszyscy się rajcują ślubem tak jak ja ale niestety teraz wracam do domu raz na dwa tygodnie a będę jeszcze rzadziej czuję się tu samotna : (
i z tego wszystkiego namarudziłam tżtowi i sie mnie pyta czemu i ja dziś nie przyjechałam do niego na noc jak zazdrosna jestem o szwagierkę dupa.... pewnie że bym mogła przyjechać ale te durne studia mi nie pozwalają bo muszę się uczyć na kolokwium i sobotni test na raz a on ma pisać pracę magisterską i oddać promotorowi kolejny rozdział dlatego... chyba musze iść spać bo już bredzę...
Madzia, widocznie dzisiaj masz troszkę gorszy dzień i wszystko się takie durne i odległe wydaję, zobaczysz jutro będzie nowy dzień i inaczej na wszystko spojrzysz...a jak w weekend się z TZ spotkasz to juz w ogóle bedzie cud miód i orzeszki nie łam się droga Panno, bo to nic nie pomoże a wręcz przeciwnie...i nie myśl o tym za dużo bo mi jeszcze w jakiś dołek popadniesz i będe musiała się teraz ubierać i tam do Ciebie wyruszać... a zanim ja do tego Lublina bym dojechała żeby Cię odkopać z tego dołka to... sama rozumiesz

Stary 2009-03-25, 22:54   #3965
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
gejowskie?
nigdy sie nad tym pod takim katem nie zastanawialam, ale w zadnym wypadku na Bloniach wielu facetow jezdzi na rolkach i wcale to gejowsko nie wyglada. co prawda moj TZ na rolkach nie jezdzi, bo woli biegac, ale na pewno nie jest to gejowskie

tzn. poza szlak? tylko jak tam miedzy tymi drzewami i krzakami jechac?
no tak zapytałam, bo wyobraziłam sobie faceta w getrach na tych rolkach
W lesie są takie ścieżki i tymi ścieżkami jeździmyNie są jakoś bardzo uczęszczane, ale widać, że to ścieżka jednak

Cytat:
ja też nie uważam żeby rolki były gejowskie... nawet chyba więcej facetów niż dziewczyn widuję na rolkach bo faceci bardziej są chętni do ruchu i jeżdżą po mieście itp a dziewczyny to bardziej w domowym zaciszu sie gimnastykowac, albo jakiś fitness, albo gdzieś poza tłumami wlasnie poćwiczyć gdzieś poza centrum miasta... także Samoa na pewno rolki nie są gejowskie
przyjęłam do wiadomości

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Za 1,5 roku będę żoną Ale szybko czas leci

A co do komunii to teraz ludzie dają więcej kasy niż na wesele
Chociaż niektóre dzieciaki nie mają dużych wymagań W zeszłym roku chrześniak tżta zażyczył sobie rower I bardzo sie cieszyłJa kupiłam mu różne słowniki I teraz mu się przydają jak coś potrzebuje do szkoły Niby internet jest ale dzieciaki ze słowników też czasem skorzystają
święta prawda
Ja już pomijam matkę tż, która uważa, że 1000 zł dla dziecka na komunię to jest odpowiednia kwota

Cytat:
w ogóle co to za okazja do dawania prezentów w ogole jest???? na ślub jak się daje prezent to wiadomo że nowożeńcy wkraczają na nową drogę życia i zaczynają wspólne mieszkanie zazwyczaj itp więc prezenty są wyjaśnione... na chrzciny to też w miarę rozumiem bo dzidzia se urodziła to niech ma na swoją nową drogę jakieś pieniążki itp ale żeby dawać quady na komunię albo te inne mega drogie rzeczy to jaki jest w tym sens???
taki, żeby dziecko mogło się pochwalić przed kolegami a inne dzieci, które nie mają bogatych rodzin czuły się gorsze Teraz to się już nie daje rowerów, rolek czy zegarków jak za moich czasów - teraz daje się komputery(o ile jakimś cudem dzieciak nie posiada). Ja na przykład wolałabym tej rozpieszczonej siostrze tż kupić zestaw książek, ale od biedy niech już będzie ta mini wieża ( i tak wybiłam tżtowi z głowy modele za tysiaka bo wg mnie to spora przesada). I tak zawsze staramy się jej kupowac cos edukacyjnego - jakies programy, ostatnio kupiliśmy matę do tańczenia(bo przecież wszystkie koleżanki już miały)
W ogóle to kupiliśmy kiedyś małej kolczyki i tesciowa miała iśc z nią przebic uszy i tego nie zrobiła...a kupiliśmy je rok temu. Kupiłabym jej teraz pierścionek z mikro brylanciekim i rubinem albo szafirem lub szmaragdem o taki
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,629
ale ze względu na obecne standardy to były kiszkowy prezent chyba. Ja dostałam na komunię pierścionek złoty i łańcuszek i zaczęłam nosić jak byłam starsza i oba te przedmioty miały dla mnie znaczenie i myślę, że to byłby fajny pomysł, zwłaszcza, ze względy na to, że pierścionek ma kamienie szlachetne i to bardzo...ale jak wieża to wieża. Z resztą wydaje mi się, że ona by tego nie szanowała i by gdzies zgubiła.
Swoja drogą jeszcze półtora roku temu ten pierścionek kosztował 269 zł, bo juz prawie byłam jego właściwielką...faktyczn ie złoto nieźle podrożało.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 23:01   #3966
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
w getrach?
jezeli ktos nie trenuje tego wyczynowo (tzn. na predkosc) to raczej nie widzialam zeby jezdzil w getrach zazwyczaj luzne spodnie z kieszeniami bo rolki to taki skejtowski sport wiec nie moga byc obcisle gatki

co do kupowania dzieciom bizuterii to moim zdaniem jest to nienajlepszy pomysl... tzn. zalezy jakie to dziecko. bo przynajmniej w moim przypadku sie nie sprawdzilo. dostalam na komunie od babci zloty lancuszek i pierscionek, ktore wyladowaly w szufladzie... ani razu tego nie nosilam (pomijajac fakt, ze byly z zoltego zlota, wiec juz w ogole odpada nawet teraz )
z reszta ja w tym wieku bylam aktywnym dzieckiem i moglabym tylko takie cos zgubic ewentualnie zniszczyc na trzepaku a taki prezent na starosc to tak dziwnie...
no ale jak Tobie sie taki prezent spodobal to to pewno zalezy od konkretnego przypadku
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 23:07   #3967
lusmarija
Wtajemniczenie

ja pierścionek, który dostałam na komunię noszę do dziś oczywiście wtedy gdy go dostałam był dużo za duży i go nie nosiłam... bo pewnie już bym go zgubiła bo ja z tych dziewczyn co po wszelkich drzewach chodziły i w wojnę z chłopakami tylko się bawiłam i z jakimiś pistoletami non stop biegałam ale teraz go nawet lubię

Stary 2009-03-25, 23:07   #3968
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
w getrach?
jezeli ktos nie trenuje tego wyczynowo (tzn. na predkosc) to raczej nie widzialam zeby jezdzil w getrach zazwyczaj luzne spodnie z kieszeniami bo rolki to taki skejtowski sport wiec nie moga byc obcisle gatki

co do kupowania dzieciom bizuterii to moim zdaniem jest to nienajlepszy pomysl... tzn. zalezy jakie to dziecko. bo przynajmniej w moim przypadku sie nie sprawdzilo. dostalam na komunie od babci zloty lancuszek i pierscionek, ktore wyladowaly w szufladzie... ani razu tego nie nosilam (pomijajac fakt, ze byly z zoltego zlota, wiec juz w ogole odpada nawet teraz )
z reszta ja w tym wieku bylam aktywnym dzieckiem i moglabym tylko takie cos zgubic ewentualnie zniszczyc na trzepaku a taki prezent na starosc to tak dziwnie...
no ale jak Tobie sie taki prezent spodobal to to pewno zalezy od konkretnego przypadku
w getrach i gejowskich okularach
Ale to byłby taki prezent, który mogłaby zacząć nosić za jakies dwa-trzy lata, bo wtedy dziewczynki maja fazę na biżuterięChyba, że juz by miała. JA nosiłam ten mój komunijny pierscionek jeszcze w czasach liceum dopóki nie dostałam od tż cudnego srebrnego pierścionka z czarnym kamieniemFakt, że teraz lezy w szufladzie, ale wtedy przynajmniej miałam co założyć a do komunijengo dorsłam, więc czemu nieJeszcze nie miałam upodobań pro białe złoto
W ogóle chodzi mi o to, że taie rozpieszczone dzieci w ogóle nie doceniają prezentów. Ze strony siostry tz mam co roku na jej urodziny przykład na to, że liczy się tylko to co jest w danym roku hitem wśród dzieci a reszta prezentów olewka i pocałuj mnie w dupe trzeba było kupić jakiś gadżet.
Stary 2009-03-25, 23:12   #3969
lusmarija
Wtajemniczenie

ja na dziś uciekam...muszę jeszcze włosy wysuszyć...ale mi się nie chce strasznie o retyy.. ale jak tego nie zrobie to bede jutro w pracy taką wielką szopą straszyć ludzi

dobrej nocki

Stary 2009-03-25, 23:20   #3970
Samoa
Zakorzenienie

ja też będę się zbierać

Strasznie lubię tą piosenkę
http://www.youtube.com/watch?v=FZMWNu8APl4

Dziewczyny przypomnijcie mi, że jak będe chciała robic cos z tż to że miałam zapisac się na salsę. Moja noga nie postanie na ziemi kubańskiej ani żadnej latynoskiej dopóki nie będe tańczyć salsy.Absolutnym deadlinem jest podróż poślubna, skoro Karaiby to ja musieć umieć tańczyć po ichniemuW ogóle juz jest przesądzone, że jedziemy na te nasze upragnione Karaiby, ale na własną rekę - bez biur podróży. O ile nic nam nie wyskoczy strasznie dramatycznego to na jesień kupujemy bilety i rezerwujemy hotele.

Dobranoc
Stary 2009-03-25, 23:21   #3971
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Madzia, widocznie dzisiaj masz troszkę gorszy dzień i wszystko się takie durne i odległe wydaję, zobaczysz jutro będzie nowy dzień i inaczej na wszystko spojrzysz...a jak w weekend się z TZ spotkasz to juz w ogóle bedzie cud miód i orzeszki nie łam się droga Panno, bo to nic nie pomoże a wręcz przeciwnie...i nie myśl o tym za dużo bo mi jeszcze w jakiś dołek popadniesz i będe musiała się teraz ubierać i tam do Ciebie wyruszać... a zanim ja do tego Lublina bym dojechała żeby Cię odkopać z tego dołka to... sama rozumiesz
juz dobrze już się wykąpałam i zrobiłam sobie peeling i już mi lepiej.. ja tak bredzę bo sie uczyć muszę i mi smutno bo nie znoszę sie uczyć jak po głowie mi chodzi co innego

a co do biżuterii to ja też ani razu nie nosiłam swojej z komunii... dostałam złoty łańcuszek z dwiema zawieszkami i kolczyki- jedna zawieszka to Matka Boska a drugie to takie ładne serduszko. serduszko mogłabym teraz nosić ale łańcuszek jest za długi i jaki taki obciachowy że tak się wyrażę... a jak byłam mała to strach mi było taką biżuterię zakładać bo jeszcze by mi się w moich błotnych wojnach z chłopakami zawieruszył i by było no a teraz ani tego sprzedać na złom ani co z tym robić....

ciekawa jestem ile kosztuje gram złota jakbym chciała sprzedać je złotnikowi jak teraz takie złoto drogie... kurczę nie będę nosić tych moich komunijnych prezentów a juz na pewno nie mega obciachowych kolczyków- prababcie teraz takie noszą jeszcze... ale z drugiej strony taka wartoć sentymentalna jest że to własne złoto.. może je zachowam na jakąś czarną godzinę jak mi kasa będzie potrzebna strasznie.. bo w sumie po co teraz będę sprzedawac... kasę włożę do skarbonki a potem wydam przed ślubem na kosmetyczkę i tyle będzie z tego

chyba idę już do łózka bo jakoś marny ten wieczór jest i już chcę żeby weekend był szybciej...
Stary 2009-03-25, 23:25   #3972
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to byłby taki prezent, który mogłaby zacząć nosić za jakies dwa-trzy lata, bo wtedy dziewczynki maja fazę na biżuterięChyba, że juz by miała. JA nosiłam ten mój komunijny pierscionek jeszcze w czasach liceum dopóki nie dostałam od tż cudnego srebrnego pierścionka z czarnym kamieniemFakt, że teraz lezy w szufladzie, ale wtedy przynajmniej miałam co założyć a do komunijengo dorsłam, więc czemu nieJeszcze nie miałam upodobań pro białe złoto
W ogóle chodzi mi o to, że taie rozpieszczone dzieci w ogóle nie doceniają prezentów. Ze strony siostry tz mam co roku na jej urodziny przykład na to, że liczy się tylko to co jest w danym roku hitem wśród dzieci a reszta prezentów olewka i pocałuj mnie w dupe trzeba było kupić jakiś gadżet.
ja to od urodzenia bylam pro biale zloto
zolte zawsze mi sie kojarzylo z takimi starymi babami z wielkimi pierscieniami na paluchach

dla mnie zawsze najlepszym prezentem byly pieniadze na komunie glownie dostalam pieniadze (i ta bizutrie, ktorej nigdy nie zalozylam) i bylam bardzo szczesliwa jak moglam sobie pojsc na zakupy i kupic co tylko chcialam (kupilam rolki i zegarek, a reszte dalam rodzicom... nie wiem co mnie tak wtedy natchnelo )

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
ja też będę się zbierać

ten gosc wyglada jak wyciagniety z jakiegos boysbandu

my z kolei z TZem bedziemy tanczyc tango (Argentyno czekaj na nas )
tak w nawiazaniu do tego co jest gejowskie to moj TZ stwierdzil, ze salsa jest gejowska i chyba musialby na glowe upasc zeby to tanczyc
wiec jak widac kazdy ma inne wyobrazenie gejowskosci

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-25 o 23:28
Stary 2009-03-25, 23:30   #3973
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ja też będę się zbierać

Dziewczyny przypomnijcie mi, że jak będe chciała robic cos z tż to że miałam zapisac się na salsę. Moja noga nie postanie na ziemi kubańskiej ani żadnej latynoskiej dopóki nie będe tańczyć salsy.Absolutnym deadlinem jest podróż poślubna, skoro Karaiby to ja musieć umieć tańczyć po ichniemuW ogóle juz jest przesądzone, że jedziemy na te nasze upragnione Karaiby, ale na własną rekę - bez biur podróży. O ile nic nam nie wyskoczy strasznie dramatycznego to na jesień kupujemy bilety i rezerwujemy hotele.

Dobranoc
Salsa.... mmmm.... też bym sobie z tżtem poszła ale za chiny się nie zgodzi nawet go nie będę pytać bo się tylko popuka w głowę nie będzie tancerza z tego mojego tżta heh a szkoda.. a twój się zgodzi iść na salsę? ja to uwielbiam takie rytmy- zawsze wolałam latynoamerykańskie tańce bardziej od tych standardowych bo tak fajnie się bioderkami kręci i takie łądne nogi się ma w tych tancach ahhhh no i coś ty najlepszego narobiła- tańczyć mi się zachciało a tu spać trzeba jak się zapiszecie to musisz mi zdawać relacje jak tam jest i jak ci się podoba

noooo od razu mam lepszy humor jak Samoa się na tańce wybiera
dobranocka

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
naprawdę będziecie sie uczyć tanga czy to tylko taki joke że jak Samoa jedzie na Karaiby i salsa to wy ameryka południowa i tango???
Stary 2009-03-25, 23:34   #3974
lain
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę będziecie sie uczyć tanga czy to tylko taki joke że jak Samoa jedzie na Karaiby i salsa to wy ameryka południowa i tango???
na serio chcemy zapisac sie na tango
z reszta juz tu pare dni temu o tym pisalam
w Krk jest specjalna szkola tanca gdzie tylko tanga ucza

to taki fajny zmyslowy taniec i facet nie kreci gejowsko bioderkami
TZ strasznie lubi szczegolnie ta scene z Zapachu kobiety http://www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A, gdzie tango mistrzostwem nie jest (bo taki scenariusz), ale jednak ma to cos

z reszta moj TZ chetnie zatanczylby tango na pierwszy taniec. szkoda, ze suknia zepsulaby caly efekt.

ta scnea tez fajna http://www.youtube.com/watch?v=4u6ycs90YIk (nawet pomimo J.LO ktorej nie specjalnie darze sympatia )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-26 o 08:48
Stary 2009-03-26, 08:21   #3975
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
W lesie są takie ścieżki i tymi ścieżkami jeździmyNie są jakoś bardzo uczęszczane, ale widać, że to ścieżka jednak

przyjęłam do wiadomości

święta prawda
Ja już pomijam matkę tż, która uważa, że 1000 zł dla dziecka na komunię to jest odpowiednia kwota

taki, żeby dziecko mogło się pochwalić przed kolegami a inne dzieci, które nie mają bogatych rodzin czuły się gorsze Teraz to się już nie daje rowerów, rolek czy zegarków jak za moich czasów - teraz daje się komputery(o ile jakimś cudem dzieciak nie posiada). Ja na przykład wolałabym tej rozpieszczonej siostrze tż kupić zestaw książek, ale od biedy niech już będzie ta mini wieża ( i tak wybiłam tżtowi z głowy modele za tysiaka bo wg mnie to spora przesada). I tak zawsze staramy się jej kupowac cos edukacyjnego - jakies programy, ostatnio kupiliśmy matę do tańczenia(bo przecież wszystkie koleżanki już miały)
W ogóle to kupiliśmy kiedyś małej kolczyki i tesciowa miała iśc z nią przebic uszy i tego nie zrobiła...a kupiliśmy je rok temu. Kupiłabym jej teraz pierścionek z mikro brylanciekim i rubinem albo szafirem lub szmaragdem o taki
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,629
ale ze względu na obecne standardy to były kiszkowy prezent chyba. Ja dostałam na komunię pierścionek złoty i łańcuszek i zaczęłam nosić jak byłam starsza i oba te przedmioty miały dla mnie znaczenie i myślę, że to byłby fajny pomysł, zwłaszcza, ze względy na to, że pierścionek ma kamienie szlachetne i to bardzo...ale jak wieża to wieża. Z resztą wydaje mi się, że ona by tego nie szanowała i by gdzies zgubiła.
Swoja drogą jeszcze półtora roku temu ten pierścionek kosztował 269 zł, bo juz prawie byłam jego właściwielką...faktyczn ie złoto nieźle podrożało.
To ja bym chciała mieć samych takich gości, którzy dadzą po 1000 na głowę W koncu to wesele, a nei komunia, a skoro na komunię się należy, to na wesele tym bardziej
Stary 2009-03-26, 09:01   #3976
lain
Zakorzenienie

oo tu calkiem spoko wyszlo tango w sukni slubnej http://www.youtube.com/watch?v=itamIBFWbzc
biorac pod uwage, ze bezy to ja na pewno miec nie bede to moze by nawet cos z tego bylo

o ty tez im fajnie dosc wyszlo tak bardziej na luzie i z bledami http://www.youtube.com/watch?v=UHqqoEltg7I&featu re=related
swoja droga jeden z niewielu welonow ktory mi sie podoba

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-26 o 09:10
Stary 2009-03-26, 09:05   #3977
Alunna
Raczkowanie

Melduję się po dłuższej nieobecności na nowym już wątku Swoją drogą ciekawa nazwa
Dziewczyny mam już w zasadzie większość spraw załatwionych:
sala, dj, fotograf w zasadzie został kościół ale ksiądz jeszcze kalendarza nie kupił
Nic tylko czekać pozostało

Nasze zaręczyny 26.10.2007

Nasz ślub 28.08.2010
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2010082801801830.png

Alunna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 09:18   #3978
chilanes
Zakorzenienie

Ohhh Ci księża, nic nie myślą o niecierpliwych PM 2010
Stary 2009-03-26, 09:40   #3979
szana
Zadomowienie

Cytat:
Szana wiem o czym mówisz, bo ja odkąd przestałam trenować to miałam to samo, mimo, że waga była ta sama to juz nawet sama świadomość tego, że nie trenuję działała na mnie tak, że myśłałam, że jestem gruba. Chodziłam do szkoły sportowej, miała dwie godziny wf dziennie i jeszcze dwa razy w tygodniu treningi w klubie - 14 godzin tygodniowo ćwiczyłam, to był dopiero cios jak sie skończyło Jak poszłam do liceum to się dziwiłam czemu te wszystkie dziewczyny sie tak męczą i nie wyrabiają a ja wymiatałam i uważałam to za nic nadzwyczajnego, a teraz sama jestem takim flakiem
o tak,właśnie o to mi chodzi! doskonale to ujęłaś! ja ćwiczyłam 12 godzin tygodniowo,trochę mniej niż Ty ale tak samo to odczuwam
Cytat:
Ja też dostałam dwa złote łańcuszki i byłam taka dumna jak mogłam założyć na jakąś okoliczność-że to moje i tylko moje mam dalej te łańcuszki i jeden to się nadal nadaje do chodzenia,jest taki ładny,przy szyji i ma dwa serduszka złączone pierścionek bym pewnie dalej nosiła gdybym dostała uważam,że to bardzo fajny prezent i gdy dziecko dostanie coś takiego to jakoś tak uczy się odpowiedzialności za swoje rzeczy-żeby nie zgubić itd a jak dostanie jakiś gadżet to wiadomo-szpan przed kolegami,sezonowa radość i tyle,nie ma już tego sentymentu do prezentu komunijnego...przynajmnie j ja tak uważam
Cytat:
oo tu calkiem spoko wyszlo tango w sukni slubnej http://www.youtube.com/watch?v=itamIBFWbzc
biorac pod uwage, ze bezy to ja na pewno miec nie bede to moze by nawet cos z tego bylo

o ty tez im fajnie dosc wyszlo tak bardziej na luzie i z bledami http://www.youtube.com/watch?v=UHqqoEltg7I&featu re=related
nieźle to wyszłoi taka suprise-nietypowo jak na pierwszy taniec mnie się podoba
Cytat:
Napisane przez Alunna Pokaż wiadomość
Melduję się po dłuższej nieobecności na nowym już wątku Swoją drogą ciekawa nazwa
sala, dj, fotograf w zasadzie został kościół ale ksiądz jeszcze kalendarza nie kupił
super,już masz wszystkie głowne rzeczy załątwione
ja już date w kościele też mam bo u nas to szybko trzeba ale widocznie każda parafia ma inaczej
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 09:44   #3980
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mnie ostatnio zdrowe jedzenie zafascynowało w ogóle to po pełnoziarnistym pieczywie z błonnikiem czuję się o wiele dłużej najedzona niz po białym chlebie więc coś w tym musi być. wcale nie chodzę więc głodna bo odchudzanie raczej jest bez sensu jak się ciągle o jedzeniu myśli jak chcesz mozemy razem sie naradzać co sobie zjemy np na kolację itp
ja z Wami też mniej jem, i dużo białka spożywam unikam węgli muszę schudnąć bo 8 maja ślub a za rok mój własny więc mobilizuję się
czekam na wiosnę, bo bedziemy z TZ chodzili na kosza i na rower

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 10:19   #3981
Alunna
Raczkowanie

Dziewczyny ja tez na komunię dostałam złoto. I to ze dwa łańcuszki, dwa medaliki, kolczyki i dwa pierścionki. Nie wiem co to była za moda ale nigdy tych rzeczy nie ubrałam, bo zwyczajnie nie nadawały się nawet dla młodej osoby Niedawno byłam u jubilera w Krakowie i pani ekspedientka jednej parze właśnie proponowała przyniesienie złota do przetopienia to zapłacą znacznie mniej za obrączki i nie ważne jaki jest jego kolor. Podchwyciłam temat i myślę, że właśnie to samo zrobię

Wiecie mój tata ostatnio się wzburzył kiedy mu powiedziałam, że za obrączki każde z osoba zapłaci. Jak stwierdził tradycja jest taka że to przyszły mąż powinien kupić pierścionek zaręczynowy i obrączki. Słyszałyście o tym?

Nasze zaręczyny 26.10.2007

Nasz ślub 28.08.2010
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2010082801801830.png

Alunna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 10:21   #3982
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja z Wami też mniej jem, i dużo białka spożywam unikam węgli muszę schudnąć bo 8 maja ślub a za rok mój własny więc mobilizuję się
no to super tylko tak dalej!
głupie pytanie mam ale w czym można znaleźć węgle?

Alunna jest taka tradycja ale to trzeba uzgodnić czy trzymacie się tradycji we wszystkim czy nie i już jeśli w innych sprawach dot.ślubu się jej nie będziecie trzymać to czemu akurat w tej tak? powiedź tak tacie a powinien zmienić zdanie
co do przetopu złota na np obrączki to fajny pomysł jeśli złoto zalega

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-03-26 o 10:25
Stary 2009-03-26, 10:27   #3983
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ja tez na komunię dostałam złoto. I to ze dwa łańcuszki, dwa medaliki, kolczyki i dwa pierścionki. Nie wiem co to była za moda ale nigdy tych rzeczy nie ubrałam, bo zwyczajnie nie nadawały się nawet dla młodej osoby Niedawno byłam u jubilera w Krakowie i pani ekspedientka jednej parze właśnie proponowała przyniesienie złota do przetopienia to zapłacą znacznie mniej za obrączki i nie ważne jaki jest jego kolor. Podchwyciłam temat i myślę, że właśnie to samo zrobię

Wiecie mój tata ostatnio się wzburzył kiedy mu powiedziałam, że za obrączki każde z osoba zapłaci. Jak stwierdził tradycja jest taka że to przyszły mąż powinien kupić pierścionek zaręczynowy i obrączki. Słyszałyście o tym?
Ja dostałam złoty łańcuszek na komunię: I noszę go terazNigdy go nie sprzedam czy oddam, bo dostałam go od babciI jest to pamiatka na całe życie. I jeden z prezentów który mi do dzisiaj służy
A co do obrączek my mamy tradycyjny podział kosztów i Tż kupuje obrączki

Szana a dziewczynom chodziło chyba o węglowodany
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 10:33   #3984
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
no to super tylko tak dalej!
głupie pytanie mam ale w czym można znaleźć węgle?
te, które powodują, że tyjemy gdy w nadmiarze je spozywamy) to chleb, makarony ziemniaki potrawy mączne itd

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 10:35   #3985
tancerka212
Zakorzenienie

witam!!
Lain to drugie tango mi się bardziej podobało- było właśnie takie na luzie, ale takie "ruchliwe" jak to w tangu trzeba takie zwroty szybkie itp bo ten pierwszy to taki nie za bardzo wykonany układ- przeszli się po parkiecie tylko, a ci drudzy fajnie bo bardziej to tango czuli proszę proszę jak tu tancerki rosną- jedna tango druga salsę no no no jestem pełna podziwu

Cytat:
mój ksiądz też kalendarza nie kupił!!! co lepsze po kolendzie jak chodził to kazał nam iść prędko do Kościoła się zapisywać bo potem nie będzie miejsca a jak sie okazało pomyliły mu sie daty i myslal żemy chcemy już w tym roku brać ślub no i my lecimy do tego Koscioła a tam lipa bo dopiero na 2009 kalendarz założyli!

Cytat:
ja też za twoimi radami postępuje! jak masz jeszcze jakieś rady itp to dawaj-ja dziś na śniadanko zjadłam 2 kromki pieczywa chrupkiego z chudą wędliną i sałatkę warzywną.

Cytat:
słyszałam o tym i pierwotnie u nas też tak miało być bo tradycja ale ja w nosie mam te wszystkie przesądy. Jak zaczniemy dzielić się według tradycji kto za co płaci to się taaakie zamieszanie zrobi że masakra. no bo jak pan młody płaci za obrączki to panna młoda wtedy za co??? my postanowiliśmy że każde zapłaci za swoją obrączkę i w ogóle wszystko na pół i nie będzie problemu potem z rozliczaniem się itp. może jakbyśmy mieli kasy sporo to moglibysmy tak zrobić że tż płaci ale ze nie mamy to sobie zbieramy każde na swoją i jesteśmy zadowoleni
Stary 2009-03-26, 10:44   #3986
szana
Zadomowienie

Cytat:
Ja dostałam złoty łańcuszek na komunię: I noszę go terazNigdy go nie sprzedam czy oddam, bo dostałam go od babciI jest to pamiatka na całe życie. I jeden z prezentów który mi do dzisiaj służy

jeśli jest tradycyjny podział całości to ja rozumiem
aaa węglowodany ja to czasem ciemna jestem dziękuję
Stary 2009-03-26, 11:07   #3987
chilanes
Zakorzenienie

można zanieść nawet srebro, bo Jubiler/złotnik je zużyje do czego innego, a obniżka będzie

Ja na komunię dostałam kolczyli i łańcuszek, ale ich nie przetopię i nie oddam, bo to moja pamiątka, nawet, gdybym ich już nie nosila

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-26 o 11:08
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:22   #3988
lain
Zakorzenienie

Cytat:
jczekam na wiosnę, bo bedziemy z TZ chodzili na kosza i na rower
ooo grasz w koszykowke? i to z TZem?

ja jakos nigdy nie przepadalam za graniem w koszykowke, wiec moj TZ co srode sam chodzi sobie pograc z kolegami (wynajmuja sale gimnastyczna w osiedlowym gimnazjum)
z reszta gdzie tam ja z moim 159cm w koszykowke
Stary 2009-03-26, 12:25   #3989
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
tak w nawiazaniu do tego co jest gejowskie to moj TZ stwierdzil, ze salsa jest gejowska i chyba musialby na glowe upasc zeby to tanczyc
wiec jak widac kazdy ma inne wyobrazenie gejowskosci
dla mnie salsa nie jest gejowska tylko tka wakacyjna i na luzie.
A na tango ie nie porywam, bo w naszym wykonaniu będzie wyglądało żałośnie a nie zmysłowo

Cytat:
Salsa.... mmmm.... też bym sobie z tżtem poszła ale za chiny się nie zgodzi nawet go nie będę pytać bo się tylko popuka w głowę nie będzie tancerza z tego mojego tżta heh a szkoda.. a twój się zgodzi iść na salsę? ja to uwielbiam takie rytmy- zawsze wolałam latynoamerykańskie tańce bardziej od tych standardowych bo tak fajnie się bioderkami kręci i takie łądne nogi się ma w tych tancach ahhhh no i coś ty najlepszego narobiła- tańczyć mi się zachciało a tu spać trzeba jak się zapiszecie to musisz mi zdawać relacje jak tam jest i jak ci się podoba
da sie namówić, bo znajomi chodzili i jakos żaden z facetów nie ucierpiał. Ale pewnie dopiero jak wróci ze szkolenia si gdzies zapiszemy.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
To ja bym chciała mieć samych takich gości, którzy dadzą po 1000 na głowę W koncu to wesele, a nei komunia, a skoro na komunię się należy, to na wesele tym bardziej
no nie?W ogóle to powiem Wam, że po rozmowie z koleżanka chyba muszę zrewidować moje podejście do ślubów - myślałam, ze 300-400 zł wystarczy komus dać a ona dała koleżance 500 zł...my tyle planowaliśmy dac kuzynce tż, tż będzie swiadkiem. Myślicie, że to za mało?

Cytat:

strsznie o wygląda - takie to chodzone i koślawe Ale to drugie całkiem fanie wyszło

Cytat:
własnie wzoraj moja kuzynka się zdziwiła że razem kupujemy, bo powinien facet to jej wyjaśniłam, ze mamy spólne konto i nie będzimy sie wydurniać i robić podział na siłę.

Cytat:

jak tak piszecie o te komunijnej biżuterii to może jej kupie taki pierścionek.Pogadam jeszcze z rodzicami co oni chcą jej kupić, ale oni pewnie zapytają mnie, wiec im to zaproponuję.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
można zanieść nawet srebro, bo Jubiler/złotnik je zużyje do czego innego, a obniżka będzie
to ja chyba jakbym poszła o złotnika to z tego sebra o mam i nie potrzebuje to by mi chyba sztabka wyszła Może to sprzedam, bo po co mi. Mam tylko kilka rzeczy, które mają wartość sentymentlną a tak to resztę mogę sprzedać. Tylko chyba za dużo z tym zachodu.

Przechodziłam dzis koło Madonny i juz prawie pod wpłwem impulsu tam weszłam, ale w ostatniej chwili się opamiętalam i poszłam prosto

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-26 o 12:26
Stary 2009-03-26, 12:36   #3990
lain
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie salsa nie jest gejowska tylko tka wakacyjna i na luzie.
A na tango ie nie porywam, bo w naszym wykonaniu będzie wyglądało żałośnie a nie zmysłowo
a czemu zalosnie a nie zmyslowo?
mysle, ze jak jestescie w stanie opanowac salse to i z tangiem nie byloby problemu
my mamy zamiar zapisac sie we wrzesniu na kurs, skonczyc tam ich te pare poziomow, tak zeby na pierwszy taniec bylo git w ogole fajnie z tym tangiem w Krk, bo poza kursem mozna jeszcze chodzic na organizowane wieczorki z tangiem w roznych knajpach na Kazimierzu zeby sobie potanczyc i pocwiczyc (bo wiadomo, ze w domu byloby ciezko trenowac)
ja juz jestem prawie zdecydowana na taki pierwszy taniec podejrzewam, ze TZowi rowniez sie ten pomysl spodoba

Cytat:
strsznie o wygląda - takie to chodzone i koślawe Ale to drugie całkiem fanie wyszło
co kto lubi dla mnie strasznie salsa wyglada (nawet dobrze zatanczona )
laska to jeszcze w salsie jako tak wyglada... ale facet

my sie nauczymy perfect mam nadzieje

Cytat:
Przechodziłam dzis koło Madonny i juz prawie pod wpłwem impulsu tam weszłam, ale w ostatniej chwili się opamiętalam i poszłam prosto
tez przechodzilam dzis obok Madonny (tej na Grodzkiej) jakas brzydka suknie dali na wystawe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości