|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
wiem wiem ale romantyzmem poleciałam Cytat:
jak zwykle zresztą
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2009-03-25 o 22:09 |
||
|
|
|
#3962 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
![]() ---> Cytat:
ELITKO dużo, dużo zdrówka, spełnienia Twoich marzeń, uśmiechu na codzień, mnóstwo miłości, samych pogodnych dni a wokoło samych życzliwych ludzi, buziaczki ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety teraz wracam do domu raz na dwa tygodnie a będę jeszcze rzadziej czuję się tu samotna![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : (![]() i z tego wszystkiego namarudziłam tżtowi i sie mnie pyta czemu i ja dziś nie przyjechałam do niego na noc jak zazdrosna jestem o szwagierkę dupa.... pewnie że bym mogła przyjechać ale te durne studia mi nie pozwalają bo muszę się uczyć na kolokwium i sobotni test na raz a on ma pisać pracę magisterską i oddać promotorowi kolejny rozdział dlatego... chyba musze iść spać bo już bredzę...
|
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie łam się droga Panno, bo to nic nie pomoże a wręcz przeciwnie...i nie myśl o tym za dużo bo mi jeszcze w jakiś dołek popadniesz i będe musiała się teraz ubierać i tam do Ciebie wyruszać... a zanim ja do tego Lublina bym dojechała żeby Cię odkopać z tego dołka to... sama rozumiesz
|
|
#3965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W lesie są takie ścieżki i tymi ścieżkami jeździmy Nie są jakoś bardzo uczęszczane, ale widać, że to ścieżka jednak![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już pomijam matkę tż, która uważa, że 1000 zł dla dziecka na komunię to jest odpowiednia kwota ![]() Cytat:
Teraz to się już nie daje rowerów, rolek czy zegarków jak za moich czasów - teraz daje się komputery(o ile jakimś cudem dzieciak nie posiada). Ja na przykład wolałabym tej rozpieszczonej siostrze tż kupić zestaw książek, ale od biedy niech już będzie ta mini wieża ( i tak wybiłam tżtowi z głowy modele za tysiaka bo wg mnie to spora przesada). I tak zawsze staramy się jej kupowac cos edukacyjnego - jakies programy, ostatnio kupiliśmy matę do tańczenia(bo przecież wszystkie koleżanki już miały )W ogóle to kupiliśmy kiedyś małej kolczyki i tesciowa miała iśc z nią przebic uszy i tego nie zrobiła...a kupiliśmy je rok temu. Kupiłabym jej teraz pierścionek z mikro brylanciekim i rubinem albo szafirem lub szmaragdem o taki http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,629 ale ze względu na obecne standardy to były kiszkowy prezent chyba. Ja dostałam na komunię pierścionek złoty i łańcuszek i zaczęłam nosić jak byłam starsza i oba te przedmioty miały dla mnie znaczenie i myślę, że to byłby fajny pomysł, zwłaszcza, ze względy na to, że pierścionek ma kamienie szlachetne i to bardzo...ale jak wieża to wieża. Z resztą wydaje mi się, że ona by tego nie szanowała i by gdzies zgubiła. Swoja drogą jeszcze półtora roku temu ten pierścionek kosztował 269 zł, bo juz prawie byłam jego właściwielką ...faktyczn ie złoto nieźle podrożało.
|
||||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
w getrach?
jezeli ktos nie trenuje tego wyczynowo (tzn. na predkosc) to raczej nie widzialam zeby jezdzil w getrach zazwyczaj luzne spodnie z kieszeniami bo rolki to taki skejtowski sport wiec nie moga byc obcisle gatki ![]() co do kupowania dzieciom bizuterii to moim zdaniem jest to nienajlepszy pomysl... tzn. zalezy jakie to dziecko. bo przynajmniej w moim przypadku sie nie sprawdzilo. dostalam na komunie od babci zloty lancuszek i pierscionek, ktore wyladowaly w szufladzie... ani razu tego nie nosilam (pomijajac fakt, ze byly z zoltego zlota, wiec juz w ogole odpada nawet teraz )z reszta ja w tym wieku bylam aktywnym dzieckiem i moglabym tylko takie cos zgubic ewentualnie zniszczyc na trzepaku no ale jak Tobie sie taki prezent spodobal to to pewno zalezy od konkretnego przypadku
|
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pierścionek, który dostałam na komunię noszę do dziś
oczywiście wtedy gdy go dostałam był dużo za duży i go nie nosiłam... bo pewnie już bym go zgubiła bo ja z tych dziewczyn co po wszelkich drzewach chodziły i w wojnę z chłopakami tylko się bawiłam i z jakimiś pistoletami non stop biegałam ale teraz go nawet lubię
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to byłby taki prezent, który mogłaby zacząć nosić za jakies dwa-trzy lata, bo wtedy dziewczynki maja fazę na biżuterię Chyba, że juz by miała. JA nosiłam ten mój komunijny pierscionek jeszcze w czasach liceum dopóki nie dostałam od tż cudnego srebrnego pierścionka z czarnym kamieniem Fakt, że teraz lezy w szufladzie, ale wtedy przynajmniej miałam co założyć a do komunijengo dorsłam, więc czemu nie Jeszcze nie miałam upodobań pro białe złoto![]() W ogóle chodzi mi o to, że taie rozpieszczone dzieci w ogóle nie doceniają prezentów. Ze strony siostry tz mam co roku na jej urodziny przykład na to, że liczy się tylko to co jest w danym roku hitem wśród dzieci a reszta prezentów olewka i pocałuj mnie w dupe trzeba było kupić jakiś gadżet. |
|
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na dziś uciekam...muszę jeszcze włosy wysuszyć...ale mi się nie chce strasznie o retyy.. ale jak tego nie zrobie to bede jutro w pracy taką wielką szopą straszyć ludzi
![]() dobrej nocki
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
ja też będę się zbierać
![]() Strasznie lubię tą piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=FZMWNu8APl4 Dziewczyny przypomnijcie mi, że jak będe chciała robic cos z tż to że miałam zapisac się na salsę. Moja noga nie postanie na ziemi kubańskiej ani żadnej latynoskiej dopóki nie będe tańczyć salsy.Absolutnym deadlinem jest podróż poślubna, skoro Karaiby to ja musieć umieć tańczyć po ichniemu W ogóle juz jest przesądzone, że jedziemy na te nasze upragnione Karaiby, ale na własną rekę - bez biur podróży. O ile nic nam nie wyskoczy strasznie dramatycznego to na jesień kupujemy bilety i rezerwujemy hotele.Dobranoc
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do biżuterii to ja też ani razu nie nosiłam swojej z komunii... dostałam złoty łańcuszek z dwiema zawieszkami i kolczyki- jedna zawieszka to Matka Boska a drugie to takie ładne serduszko. serduszko mogłabym teraz nosić ale łańcuszek jest za długi i jaki taki obciachowy że tak się wyrażę... a jak byłam mała to strach mi było taką biżuterię zakładać bo jeszcze by mi się w moich błotnych wojnach z chłopakami zawieruszył i by było no a teraz ani tego sprzedać na złom ani co z tym robić....ciekawa jestem ile kosztuje gram złota jakbym chciała sprzedać je złotnikowi jak teraz takie złoto drogie... kurczę nie będę nosić tych moich komunijnych prezentów a juz na pewno nie mega obciachowych kolczyków- prababcie teraz takie noszą jeszcze... ale z drugiej strony taka wartoć sentymentalna jest że to własne złoto.. może je zachowam na jakąś czarną godzinę jak mi kasa będzie potrzebna strasznie.. bo w sumie po co teraz będę sprzedawac... kasę włożę do skarbonki a potem wydam przed ślubem na kosmetyczkę i tyle będzie z tego ![]() chyba idę już do łózka bo jakoś marny ten wieczór jest i już chcę żeby weekend był szybciej...
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zolte zawsze mi sie kojarzylo z takimi starymi babami z wielkimi pierscieniami na paluchach ![]() dla mnie zawsze najlepszym prezentem byly pieniadze na komunie glownie dostalam pieniadze (i ta bizutrie, ktorej nigdy nie zalozylam) i bylam bardzo szczesliwa jak moglam sobie pojsc na zakupy i kupic co tylko chcialam (kupilam rolki i zegarek, a reszte dalam rodzicom... nie wiem co mnie tak wtedy natchnelo ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
ten gosc wyglada jak wyciagniety z jakiegos boysbandu ![]() my z kolei z TZem bedziemy tanczyc tango (Argentyno czekaj na nas tak w nawiazaniu do tego co jest gejowskie to moj TZ stwierdzil, ze salsa jest gejowska i chyba musialby na glowe upasc zeby to tanczyc ![]() wiec jak widac kazdy ma inne wyobrazenie gejowskosci
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-25 o 23:28 |
||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będzie tancerza z tego mojego tżta heh a szkoda.. a twój się zgodzi iść na salsę? ja to uwielbiam takie rytmy- zawsze wolałam latynoamerykańskie tańce bardziej od tych standardowych bo tak fajnie się bioderkami kręci i takie łądne nogi się ma w tych tancach ahhhh no i coś ty najlepszego narobiła- tańczyć mi się zachciało a tu spać trzeba jak się zapiszecie to musisz mi zdawać relacje jak tam jest i jak ci się podoba![]() noooo od razu mam lepszy humor jak Samoa się na tańce wybiera ![]() dobranocka ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- naprawdę będziecie sie uczyć tanga czy to tylko taki joke że jak Samoa jedzie na Karaiby i salsa to wy ameryka południowa i tango???
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta juz tu pare dni temu o tym pisalam ![]() w Krk jest specjalna szkola tanca gdzie tylko tanga ucza ![]() to taki fajny zmyslowy taniec i facet nie kreci gejowsko bioderkami![]() TZ strasznie lubi szczegolnie ta scene z Zapachu kobiety http://www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A, gdzie tango mistrzostwem nie jest (bo taki scenariusz ), ale jednak ma to cos ![]() z reszta moj TZ chetnie zatanczylby tango na pierwszy taniec. szkoda, ze suknia zepsulaby caly efekt. ta scnea tez fajna http://www.youtube.com/watch?v=4u6ycs90YIk (nawet pomimo J.LO ktorej nie specjalnie darze sympatia )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-26 o 08:48 |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koncu to wesele, a nei komunia, a skoro na komunię się należy, to na wesele tym bardziej
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
oo tu calkiem spoko wyszlo tango w sukni slubnej http://www.youtube.com/watch?v=itamIBFWbzc
![]() biorac pod uwage, ze bezy to ja na pewno miec nie bede to moze by nawet cos z tego bylo ![]() o ty tez im fajnie dosc wyszlo tak bardziej na luzie i z bledami http://www.youtube.com/watch?v=UHqqoEltg7I&featu re=related swoja droga jeden z niewielu welonow ktory mi sie podoba
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-26 o 09:10 |
|
|
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po dłuższej nieobecności na nowym już wątku
Swoją drogą ciekawa nazwa ![]() Dziewczyny mam już w zasadzie większość spraw załatwionych: sala, dj, fotograf w zasadzie został kościół ale ksiądz jeszcze kalendarza nie kupił ![]() Nic tylko czekać pozostało
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Ohhh Ci księża, nic nie myślą o niecierpliwych PM 2010
|
#3979 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam dalej te łańcuszki i jeden to się nadal nadaje do chodzenia,jest taki ładny,przy szyji i ma dwa serduszka złączone pierścionek bym pewnie dalej nosiła gdybym dostała uważam,że to bardzo fajny prezent i gdy dziecko dostanie coś takiego to jakoś tak uczy się odpowiedzialności za swoje rzeczy-żeby nie zgubić itd a jak dostanie jakiś gadżet to wiadomo-szpan przed kolegami,sezonowa radość i tyle,nie ma już tego sentymentu do prezentu komunijnego...przynajmnie j ja tak uważamCytat:
i taka suprise-nietypowo jak na pierwszy taniec mnie się podoba![]() Cytat:
ja już date w kościele też mam bo u nas to szybko trzeba
|
||||
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam na wiosnę, bo bedziemy z TZ chodzili na kosza i na rower
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tez na komunię dostałam złoto. I to ze dwa łańcuszki, dwa medaliki, kolczyki i dwa pierścionki. Nie wiem co to była za moda
ale nigdy tych rzeczy nie ubrałam, bo zwyczajnie nie nadawały się nawet dla młodej osoby Niedawno byłam u jubilera w Krakowie i pani ekspedientka jednej parze właśnie proponowała przyniesienie złota do przetopienia to zapłacą znacznie mniej za obrączki i nie ważne jaki jest jego kolor. Podchwyciłam temat i myślę, że właśnie to samo zrobię ![]() Wiecie mój tata ostatnio się wzburzył kiedy mu powiedziałam, że za obrączki każde z osoba zapłaci. Jak stwierdził tradycja jest taka że to przyszły mąż powinien kupić pierścionek zaręczynowy i obrączki. Słyszałyście o tym?
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko tak dalej!![]() głupie pytanie mam ale w czym można znaleźć węgle? Alunna jest taka tradycja ale to trzeba uzgodnić czy trzymacie się tradycji we wszystkim czy nie i już jeśli w innych sprawach dot.ślubu się jej nie będziecie trzymać to czemu akurat w tej tak? powiedź tak tacie a powinien zmienić zdanie![]() co do przetopu złota na np obrączki to fajny pomysł jeśli złoto zalega
Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-03-26 o 10:25 |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy go nie sprzedam czy oddam, bo dostałam go od babci I jest to pamiatka na całe życie. I jeden z prezentów który mi do dzisiaj służy![]() A co do obrączek my mamy tradycyjny podział kosztów i Tż kupuje obrączki Szana a dziewczynom chodziło chyba o węglowodany
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3985 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam!!
Lain to drugie tango mi się bardziej podobało- było właśnie takie na luzie, ale takie "ruchliwe" jak to w tangu trzeba takie zwroty szybkie itp bo ten pierwszy to taki nie za bardzo wykonany układ- przeszli się po parkiecie tylko, a ci drudzy fajnie bo bardziej to tango czuli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aaa węglowodany ja to czasem ciemna jestem |
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
można zanieść nawet srebro, bo Jubiler/złotnik je zużyje do czego innego, a obniżka będzie
Ja na komunię dostałam kolczyli i łańcuszek, ale ich nie przetopię i nie oddam, bo to moja pamiątka, nawet, gdybym ich już nie nosila
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-03-26 o 11:08 |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
ooo grasz w koszykowke? i to z TZem?
![]() ja jakos nigdy nie przepadalam za graniem w koszykowke, wiec moj TZ co srode sam chodzi sobie pograc z kolegami (wynajmuja sale gimnastyczna w osiedlowym gimnazjum )z reszta gdzie tam ja z moim 159cm w koszykowke |
|
|
|
#3989 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na tango ie nie porywam, bo w naszym wykonaniu będzie wyglądało żałośnie a nie zmysłowo ![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle to powiem Wam, że po rozmowie z koleżanka chyba muszę zrewidować moje podejście do ślubów - myślałam, ze 300-400 zł wystarczy komus dać a ona dała koleżance 500 zł...my tyle planowaliśmy dac kuzynce tż, tż będzie swiadkiem. Myślicie, że to za mało?Cytat:
Ale to drugie całkiem fanie wyszło![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może to sprzedam, bo po co mi. Mam tylko kilka rzeczy, które mają wartość sentymentlną a tak to resztę mogę sprzedać. Tylko chyba za dużo z tym zachodu.Przechodziłam dzis koło Madonny i juz prawie pod wpłwem impulsu tam weszłam, ale w ostatniej chwili się opamiętalam i poszłam prosto
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-26 o 12:26 |
|||||||
|
|
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle, ze jak jestescie w stanie opanowac salse to i z tangiem nie byloby problemu ![]() my mamy zamiar zapisac sie we wrzesniu na kurs, skonczyc tam ich te pare poziomow, tak zeby na pierwszy taniec bylo git w ogole fajnie z tym tangiem w Krk, bo poza kursem mozna jeszcze chodzic na organizowane wieczorki z tangiem w roznych knajpach na Kazimierzu zeby sobie potanczyc i pocwiczyc (bo wiadomo, ze w domu byloby ciezko trenowac )ja juz jestem prawie zdecydowana na taki pierwszy taniec podejrzewam, ze TZowi rowniez sie ten pomysl spodoba![]() Cytat:
)laska to jeszcze w salsie jako tak wyglada... ale facet ![]() my sie nauczymy perfect mam nadzieje ![]() Cytat:
) jakas brzydka suknie dali na wystawe
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

jakoś tak doła podłapałam jak sobie pomyślałam ile to jeszcze czasu osobno... gdybym jeszcze mogła zająć się tym czym chcę czyli szukaniem jakiejś pracy, urządzaniem mieszkania czy choćby już szukaniem sukni ślubnej i jej zamawianiem a tak pozostaje mi stos kserówek o rzeczach które mnie w tym momencie zupełnie nie obchodzą i siedzenie w samotności na stancji
wiem wiem ale romantyzmem poleciałam
jak zwykle zresztą 
pije jej ogromne ilosci, nawet kilka dziennie
poki co dziewczyny wykorzystuja swoje karnety do konca i chyba bedziemy myslec o innym klubie, bo tu zapisac sie z karnetem bez rezerwacji (tzn. bez deklaracji na ktore godziny co tydzien bedziemy chodzily)jest coraz trudniej - idzie wiosna i nagle jest przepelnienie w grupach 

ale teraz go nawet lubię