![]() |
#1651 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Cytat:
ale mi zasypalo przed blokiem a juz mialam nadzieje ze wiosna przyszla brrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
na 2 tyg? cholera to co oni reklamują przy tych depilatporach ze to na kilka miesięcy jest spokój.......
![]() |
#1654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tez tak wlasnie mysle ze bedzie za duzo tej koronki wiec na razie rezygnuje z bolerka. Jeszcze nie mialam okazjoi zestawic mojej sukni z bolerkiem, bo sie szyje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Raczkowanie
|
no ja chce także balony i jakies wiązkanki z kwiatów.Nad wejsciem do domuche mieć balony ułożone w kształcie serca oczywioście czerwone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Rozeznanie
|
Wy też tak macie, że jak się "wyżyjecie ślubnie" na forum to nie chce się Wam już gadać o przygotowaniach ze znajomymi czy rodziną?
Bo ja tak ostatnio mam. A nawet ostatnio zapytania o przygotowania mnie denerwują. Tak jakbym nie miała nic do roboty innego tylko planować własny ślub 24h na dobę. Zresztą prawie wszystko już załatwione, zostały pierdołki, na które nawet goście nie zwrócą uwagi. A czasem to już sama nie pamiętam co załatwiłam dla siebie a co dla klientów. Teraz jak się ktoś pyta jak przygotowania to mówię "nijak".
#1657 |
Zadomowienie
|
A mi moja obojętność do przygotowań weselnych właśnie przeszła
![]() ![]() A byłam dziś w cukierni, gdzie zamawiam tort, zapytać kiedy mam przyjść. No i porozmawiałam sobie z Panią o moich dylematach. Chciałam mieć każde piętro tortu w innym smaku, ale mi właśnie przeszło. Stawiam na kremowo-alkoholowy smak czekoladowy przekładany wiśniami w żelu czy jakoś tak. Stwierdziłam, że potem goście mogą być niezadowoleni, że ktoś dostał taki a ie inny, bo nie lubi a obsługa przecież nie będzie latać i każdego się pytać jaki smak wybiera ![]() ![]() Aha i chciałam jeszcze te ciastka takie raczej kremowe czy coś. No i dziś się skusiłam na nie, bo już nie wytrzymałam. no i na dobre mi to wyszło (no może mojemu zdrowiu nie) ale jak je jadłam to wyobraziłam sobie że przed chwilą zjadłam tort i tak mnie zemdliło, że stwierdziłam, ż ena weselu te ciastak nie przejdą nawet jakby przecudnei na stołach WYGLĄDAŁY. Bo raz, że każdy z gości musiałby mieć zawsze osobny talerzyk na te ciastka, a jak nie to kto będzie je jadł, jak wczesniej na tym tzlerzu jd np. sledzia. A dwa to tych ciastek nie da się jeść w ręce, tak jak np. ser, mak, posypka, bo sie normalnie rozwalają i pół biedy jak sobie ludzi etwarz wymarują ale jak spadnie im n kreacje to może być zonk. Tak, że dziś skutecznie wyleczyłam się z moich pomysłów cukierniczych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ze rodzince i znajomym trzeba czasem dokladnie tlumaczyc niektore rzeczy a tu dziewczyny wszystko wiedza i sie inaczej rozmawia, powiedzmy ze jak z "profesjonalistakami slubnymi" ![]() Nie kazdy wie co to welon lamowany, po co poduszeczka na obraczki czy winietki na slół ;p ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się wczoraj śmiał z tego dywanu, że niby on nawet nei wiedziałby gdzie tego szukac a ja od razu załatwiłam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Rozeznanie
|
To w sumie nie tak, że jestem obojętna jeśli chodzi o przygotowania. Ale jak tu się "wypiszę" to nie mam już ochoty poraz kolejny opowiadać o moich przygotowaniach znajomymi czy rodzinie.
Mam już takie doświadczenie, że im mniej będą wiedzieli tym lepiej. Jak całokształt będzie zaskoczeniem. A co im będę opowiadac o kieliszkach z grawerem, o bukietach z rocherków , że na allegro znalazłam to, tamto itd. To już są takie szczególiki, co gości raczej nei interesuje. Poza tym dopiero za jakieś 3 tygodnie w Wielki Piątek, pojadę na salę, dogadać się już konkretnie z właścicielką, pozałatwiam ciasta, tort, pojedziemy jeszcze pooglądać za garniturem itd. Taki jest plan, że jak już będziemy miec wolne to jak najwięcej pozałatwiać chcemy. A potem to tak na 2 tygodnie wszystko ruszy pełną parą. Dogadywanie szczegółów z poszczególnymi firmami itd. W czerwcu dopiero przymiarka sukni. Plan wesela - to dopiero będzie gotowe na 2-4 tygodnie przed weselem. Ustawienie stołów - to dopiero jak będę miała potwierdzenia wszystkich gości. Do czerwca jeszcze to mam luzik w przygotowaniach. Więc nie wiem na dzień dziesiejszy nie moje przygotowania stoją w miejscu. I tak też mówię. Poza tym wszystko jest wypisane na naszej stronie weselnej (dlatego ją założyłam, żeby nie gadac 100 razy tego samego). I tak jak Katunia napisała - nikt nie zrozumie lepiej panny młodej jak druga panna młoda.
#1661 |
Zakorzenienie
|
kitek - tu sie zgadzam zeby nie o wszystkim im mowic, bo fajnie jak goscie beda miec niespodzianke.
Kiedys sie dziwilam jak siostra TZta szykowala swoje wesele i nie chciala o wszystkim opowiadac, a teraz to doceniam bo choc bylam jej swiadkowa i duuuzo wiedziala o planch weselenych to fajnie bylo w niktorych miejscach miec niespodzianke. U mnie nawet TZ nie wie o niektorych przygotowaniech hiii m.in. o tym ze juz dawno zalatwilam skrzypaczke do kosciola - bedzie miec niespodzianke :p |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich serdecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wierszyki to mnie nie dotyczą bo mam krawaty i podwiązeczki ;D ale proponuję przejrzeć aukcję na alle, tam większość wystawców zamieszcza wzory dostępnych tekstów ![]() np http://www.allegro.pl/item580936887_..._90_20szt.html http://www.allegro.pl/item581609342_...akosc_5zl.html *** co do przygotowan, ja tez mam chwilowy zastoj, ale wynikający z tego, ze wiekszość rzeczy mam już zalatwionych / kupionych, wiec juz nawet nie mam co ogladac. i nawet nie chce, żebym, nie żałowała że znalazlam coś fajnego niż mam ;D Cytat:
![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-03-25 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takich zawieszek specjalnie to robić nie będziemy, wystarczą nam kokardki/wstążeczki na butelkach. A wódka jaka będzie akurat w promocji, ale w miarę do picia. Nie żeby specjalnie smakować i wybierać, bo wiadomo w każdej partii może trafić się jakiś niewypał i któryś gość skrytykuje. Ci co mają pić to będą nawet jak ich będzie trzęsło. Poza tym będzie u nas beczka piwa i winka. Cytat:
![]() To jest racja ja się strasznie boję, ze znajdę coś lepszego, potem będę żałować i zadręczać się. Płakać, ż emogłam poczekać, poszukać, a później przyjdzie czas utwierdzania się w swoich pierwotnych wyborach męcząc siebie i innych dookoła. wiem, że tego nie uniknę, więc odwlekam najdalej jak można ![]()
![]() |
#1665 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Byłam dzisiaj w Katowicach w poszukiwaniach sukni... Nic specjalnego
![]() ![]() Dziewczyny pewnie już wcześniej o tym pisałyście, ale przypomnijcie jakie piosenki wybrałyście na pierwszy taniec? U nas miała być Kancelaria- Zabiorę Cię, ale ostatnio zrobiła się taka oklepana że sama już nie wiem. Znalazłam dwie inne - pierwsza ma ładne słowa ale jest strasznie wolna, a druga, jak dla mnie rewelacja ![]() http://www.youtube.com/watch?v=QGwAfDOB7dY I jeszcze jedno, najlepszy pierwszy taniec jaki widziałam : http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Raczkowanie
|
A mnie się taki taniec nie podoba jako pomysł. Owszem wizualnie wszystko ładnie dopracowanie, ale w kontekście wesela to takie teatralne przerysowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=fpYKz...om=PL&index=25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wódka sprawdziła się już na kilku weselach. Wierszyk: Niech dzwonią kielichy, Niech dzwonią puchary, Na zdrowie i szczęście; Dla Młodej Pary. Pod wierszykiem nasze imiona i data ślubu. Zawieszki zamówiłam w komplecie z zaproszeniami, etykietami an ciasto, podziękowaniami i menu - żeby wszystko do siebie pasowało. Cytat:
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-03-25 o 20:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem takiego zdania że skoro wesele jest u nas w Polsce to dlaczego mamy ściągać modę z zagranicy.owszem fajne te tańce ale takie właśnie bardziej pokazowe. Na początku też chciałam śmieszny taniec ale póżniej zmieniłam zdanie i wolę romantyczne wesele. Wybraliśmy piosenkę "Pauli Od dziś", któr świetnie opowiada o miłości i do tego w odpowiedzi piosenkę" Milano - Tylko Ty" to tak jak słowa odemnie do *męża i od *męż do *żony. Połączymy je w całość do tego rumba i walc i jakoś to będzie.pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Rozeznanie
|
My akurat będziemy mieli "pokazówkę". Ale na pewno nie taką jak na w/w teledysku, ale jednak. Wynika to z faktu, jak już kilka razy pisałam, ze od 3 lat tańczymy w klubie tańca.
Ale ogólnie to mnie się nie podobają te tańce przeplatań ce. To a'la disco kojarzy mi się, nie wiem czemu, z występem przedszkolaków. Gdyby to był pokaz tańca nowoczesnego, jak z you can dance, to by było COŚ.
#1672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kitek a Ty bierzesz wszystkie 3 wzory tych flaszek co pokazałaś, czy jakiś macie jeden wzór wybrany? Ja ostatnimi czasy oglądając te filmiki na youtube, też zapragnęłam taki śmieszny taniec, ale na szczęście mi już przeszło. Piosenki na pierwszy taniec jeszcze nie mamy wybranej, ale wiemy że na pewno będzie polska i nie walc.
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
eh jak się wczorraj z TŻ pożarliśmy, az mi się płakać chce i to o co ... o teściową beznadzieja
![]() |
#1675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
powaznie i to bardzo, zabralam sie i wyszlam z domu, z jej domu i sie poryczałam
![]() |
#1677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie mieszkamy razem ja ze swoimi a moj ze swoimi, ostatnio wyszły takie przykre sytuacje własnie odnosnie stosunku teściowej do mnie i to kiedy pol roku przed slubem a wczesniej nic na to nie wskazywało, niestety po slubie zamerzalismy tam zamieszkac poki nie postawimy czegos swojego (mamy ziemię kupioną). nie wydaje mi sie zeby moj był ukochanym syneczkiem, zwłaszcza ze ma 5 braci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno wezmę tą z tą młodą parą na obrazku. No i zastanawiam się czy lepsza byłaby ta róża czy te łabędzie, ale chyba ta róża wygląda bardziej elegancko, jak na mój gust.
![]() |
#1680 |
Raczkowanie
|
Cześć-ale tu dużo do czytania po 3tygodniach
![]() Nie udało mi się wszystkiego poczytać-ale mam nadzieję nadrobię. Może Wy mi pomożecie-bo napalilam się na suknię już chyba w październiku-i teraz szukam krawca gdzie mi to uszyją-jadę dzi popytać. Suknia to: http://www.madameblanche.pl/403test.html. powiedzcie mi proszę-czy będzie pasował kapelusz do niej? Bo koniecznie muszę mieć-nawet welonu nie chce-ale kapelusik-tak. Co do omawiania przygotowań z innymi-nic już nie mówię-bo połowę pomysłów będę miała okazję pooglądać na weselu szwagierki-wrrrrrrr-a potem będzie-bo oni od nich to wzięli-to to i to ![]() No a nasze przygotowania trochę do przodu-mamy autko zarezerwowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.