![]() |
#1741 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1162846 7]Olejek rycynowy ma działanie wysuszające - stosowany pod oczy gwarantuje zmarszczki...[/QUOTE]
To czemu na rzęsy, brwi, końcówki włosów działa zbawiennie?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Konto usunięte
|
Na włosy działa dobrze, chociaż i tu nie u wszystkich się sprawdza - natomiast skórę wysusza. Ogólnie olejek rycynowy nadaje się do odżywek do rzęs i włosów. Dodawany jest też często do mydeł, błyszczyków i balsamów do ust, ale w małej ilości - wyłącznie jako środek nabłyszczający.
------------------ Podsumowując: Olejek rycynowy jak najbardziej można stosować na rzęsy, ale trzeba uważać, żeby nie spływał - a to trudne... zwłaszcza w nocy podczas snu. Edytowane przez 513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 Czas edycji: 2009-03-25 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Konto usunięte
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1162867 3]
Podsumowując: Olejek rycynowy jak najbardziej można stosować na rzęsy, ale trzeba uważać, żeby nie spływał - a to trudne... zwłaszcza w nocy podczas snu.[/quote] a ja przestrzegam osoby o wrażliwych oczach. Gdy zawsze smarowałam nim rzęsy spływał i niemiłosiernie szczypał, że zasnąć się nie dało |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zadomowienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1162846 7]Olejek rycynowy ma działanie wysuszające[/quote]
Nie mogę się z Tobą zgodzić. Olejek rycynowy jest składnikiem wielu kremów, oliwek, balsamów do ust, ma działanie natłuszczające i przeciwdziałające utracie wody. |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Raczkowanie
|
Oto moja patenty i zarazem postanowienia
![]() 1. Uwierzyć w siebie. Codziennie przed lustrem wypowiadać zaklęcie (właściwie mantrę ![]() ![]() ![]() 2. Być bardziej fit ![]() 3. Codzienny demakijaż. Rano 3 kroki do ideału - oczyszczanie, tonizowanie, nawilżanie. Przy mojej 'grudkowej' cerze nie mogę zapomnieć o peelingu co tydzień i maseczce z glinki. Na noc masło kakaowe, które służy mojej cerze tylko w nocy ![]() 4. Stopy i łapki. Najpierw to gorsze, czyli stopy. Na razie doprowadzić je do porządku przez częste peelingi, tarcie i intensywne nawilżanie. Pedikiur raz w tygodniu. Peeling rączek co tydzień, bardzo delikatny. Częste kremowanie i malowanie co 3 dni. 5. Włosy. Wax 2x w tygodniu. Po każdym myciu porządna, gabinetowa odżywka (kupic!) i jedwab. Brać silicę. Podcinać końcówki co 3 miesiące. 6. Celullit. Masaż antyCelullitowy dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Przy użyciu serum z Eveline. Serenkowa gąbka pod kąpielą. Szorować, szorować, szorować! ![]() Peeling kawowy raz w tygodniu, zmieszany z kakaem. poza tym wcześniejsze punkty. 7. Uśmiech! Kuracja BiałąPerłą. Mycie 3x dziennie po 5minutek. Tisane na usta. 8. Karnacja. Parę razy na solarium się przejdę i wysmaruję się balsami. ![]() ![]() 9. Nauczyć się tańczyć! Bo kołek ze mnie, a to nie dodaje mi ani uroku, ani nie jest seksowne ![]() ![]() 10. Więcej wody, warzyw i owoców. Chlebek tylko pełnoziarnisty. ![]()
#1747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1748 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1163368 8]to natłuszczające działanie jest tylko pozorne - olejek rycynowy stosowany długotrwale wysusza.[/quote]
skąd posiadasz takie informacje?
#1750 |
Raczkowanie
|
tulipanek17 ćwiczę proste układy, takie które można potem wykorzystać na imprezach.
![]() http://www.youtube.com/watch?v=CA8v_abRavY http://www.youtube.com/watch?v=SkEnebm7JDs http://www.youtube.com/watch?v=SJuhYNwe3Cs http://www.youtube.com/watch?v=qf5Kb-JOsE8
#1751 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() jaka figura ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez tulipanek17 Czas edycji: 2009-03-26 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny, to musi byc to 'spuchniecie'... bo dzieje sie to tylko po tym jak nakladam olejek, normalnie nie mam spuchnietych oczu...
to pewnie tak samo jak z wazelina - skora nie moze pod nia oddychac i pulchnieje, zawsze jak smarowalam usta na noc czyms ciezkim, to rano wydawaly sie wieksze i byly miekkie - efekt spulchnienia ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- [1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1162867 3]Na włosy działa dobrze, chociaż i tu nie u wszystkich się sprawdza - natomiast skórę wysusza. Ogólnie olejek rycynowy nadaje się do odżywek do rzęs i włosów. Dodawany jest też często do mydeł, błyszczyków i balsamów do ust, ale w małej ilości - wyłącznie jako środek nabłyszczający. ------------------ Podsumowując: Olejek rycynowy jak najbardziej można stosować na rzęsy, ale trzeba uważać, żeby nie spływał - a to trudne... zwłaszcza w nocy podczas snu.[/QUOTE] to moze byc prawda, kiedys ktos mi polecil olejek rycynowy jako kuracje przeciw wypryskom... teraz, gdy nabawilam sie roznych krost (jakich nie mialam od lat) po kuracji pokrzywa :/ postanowilam go uzywac na noc na zmiany skorne... widze lekka poprawe oraz niestety miejscowe przesuszenie skory, az sie robi na malych powierzchniach jak papier scierny
#1753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
Co do tych linków to ma ktoś może pełną wersję tego?
#1755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Olejek polecany jest na problemy ze skórą ze względu na swoje właściwości, a nie działanie wysuszające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziś w moje ręce wpadła gazeta moje kumpeli o nazwie ''Uroda'' już chyba jakiś starszy numer i był tam artykuł od dermatologa na temat jędrności skóry i było tam napisane :
Codziennie na sucho masować ciało szczotka z naturalnego włosia od stóp.Poprawa jędrności ,krążenia tylko gdzie znalesc taka szczotke i czy taki masaz niezaszkodzi naczynkowca ? ![]()
#1758 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odpuściłam sobie parę ostatnich stron ale resztę przeczytałam całą i wybrałam kilka interesujących patentów
![]() Patenty które usłyszałam od innych i które stosuję: picie herbaty z rumianku nadaje bardzo ładny zapach ciału ![]() każdy dzień zjadam minimum 5 migdałów, super wpływa na cere, mam coraz mnie wyprysków żel arnikowy i hydrolat z kocanki na naczynka mycie twarzy wodą odstaną minimum 2-3 godziny używam filtra barwionego SVR i jak dla mnie bomba, nie błyszczę się po nim i mam przy tym zakryte niedoskonałości cery odżywka do paznokci ADOS czy jakoś tak, ciocia ją kiedyś u mnie zostawiła i zaczęłam jej używać i wzmocniła mi paznokcie kupiłam ostatnio krem złuszczający i zmiękczający pięty PROPODIA ( narazie testuję ale już widzę, że pięty są ładniejsze ) Co do diety to najważniejsze jest oczyszczenie organizmu ale takie konkretne, dobrze działają przepisy na oczyszczanie organizmu zawarte w książce p. Michała Tombaka , widziałam efekty na paru znajomych ale na nie trzeba mieć też czas ale przymierzam się do nich ( np. wągry to objaw zanieczyszczonego jelita grubego ) Nie powinno się pić mleka ponieważ się fermentuje w żołądku, lepiej jeśc już jogurty, kefiry Nie popijać w czasie posiłków Pić tylko wtedy kiedy się odczuwa pragnienie i przy tym wody mineralne wcale nie są takie zdrowe Tak samo woda gotowana nie jest super, dopiero po 3 godzinach chlor się uwalnia z tej wody Dobre jest też picie wody z cytryną na czczo co już dużo Was wspominało albo wody z miodem to jest dobre na zaparcie, a także odrazu po przebudzeniu trzeba przepłukać usta ale nie połykac tej wody Te porady są z różnych książek, m.in. z książki p. Tombaka i innych ale już nie pamiętam Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Raczkowanie
|
![]() * buzię myję tylko wodą mineralną, bo przy naszej rodzimej chlorowanej kranówie skóra schodziła mi płatami :/. różnica widoczna gołym okiem + mniej krostek i zaskórników * żeby podkład wyglądał bardziej naturalnie i ładniej stapiał się z cerą, nakładam go chwilkę po wklepaniu kremu na dzień, przez co lepiej się rozprowadza i zawsze rocieram najpierw między opuszkami palców i odpiero delikatnie "przejeżdzam" nimi buźkę. Zawsze pamiętam też o "miejscach granicznych" i (uwaga!) powiekach! dzięki temu twarz ma jednolity kolor *"niespodzinki" wysuszam pałeczką kosmetyczną zamoczoną w spirytusie nagietkowym i ewentualnie smaruję Tribioticem ( antybityk w saszetce za niecałe 2 zł, bez recepty) * staram się zdrowo odżywiać; zero fast foodów, bardzo mało smażenia i tylko na oliwe (najlepiej z oliwek), zamiast tego gotowanie/przyrządzanie na parze, kasza gryczana, płatki owsiane, etc., duuuuuuuuuuuużo warzyw i owoców, wody mineralnej * zero czekolady. Naprawdę ![]() ![]() * codziennie rano i wieczorem zielona herbata - oczyszcza i pobudza * raz w tygodniu przez 1,5 h joga - rozciąga i relaksuje, chociaż na początku bywa ciężko ![]() * preferuję umiar w makijażu - lekki podkład + starannie wytuszowane rzęsy (także dolne!), opcjonalnie delikatny róż i błyszczyk * a propos błyszczyka - częściej używam basamu do ust Neutrogeny - cudownie nawilża pozostawiając lekko widoczny ślad na ustach * wciąganie brzucha - to naprawdę działa ![]() * masz "nieciekawe" włosy/ pomysłu na fryzurę -> załóż opaskę! ujarzmi niesforne kosmyki, nada kształt fryzurce a jeśli jest niebanalna, może służyć jako biżuteria ![]() * paznokcie u stóp pomalowane na czerwień/bordo -> zawsze klasyczne i pasują do wszystkiego, * codziennie na noc na ręce i usta grubsza warstwa kremu Nivea - nic nie nawilża i zmiękcza lepiej to by było na tyle ![]()
#1760 |
Zakorzenienie
|
Z tym się nie zgodzę, należy wypijać ok. 2 litrów wody dziennie, gwarantuję, że na tyle nie mam "pragnienia".
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam "pragnienie" na te 2 litry wody, poprostu piję często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Rozeznanie
|
nillka88 i nAyu- swietne patenty!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1763 |
Zakorzenienie
|
a co o kakao dodwanym do peelingu kawowego? podobno przyciemnia skore, to prawda ? :P
i jak sie robi taki peeling, kawa, zel, kakao? ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Raczkowanie
|
Nie chcę się powtarzać, ale niektóre moje "sztuczki" to:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Przyczajenie
|
Mój patent na piękny wygląd w kilku punktach:
1. SEN - długo i do woli 2. Solarium/opalanie -NIE 3. Papierosy - NIE 4. Pielęgnacja i jeszcze raz pielegnacja! 5. Dieta 6. Pływanie + sauna 7. Vital Tonic |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
mój ostatni patent na makijaż: kreska pod okiem nie za bardzo mi pasuje, ale cień już lepiej wygląda
![]() ![]()
![]() |
#1767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale jak ktos musi ![]() ![]() co do mleka nie zgodze sie z tym kompletnie ...moze i fermentuje ale chciałam ci powiedziec ze wszystko fermentuje w naszym zoładku bo innaczej jakby sie rozkladało? skladniki mleka sa mniej wchłanialne w czystej postaci to prawda ale napewno od szklanki mleka nikt nie umrze a jak ktos sie do neigo przyzwyczaji i biegunki po kazdym łyczku nie bedzie miec to polecam picie w jak najwiekszych ilosciach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() szczegolnie http://www.youtube.com/watch?v=qf5Kb-JOsE8 (Heel toe - 1:30 minuta) masz wiecej ? Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-04-18 o 03:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ...ojej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1770 |
Konto usunięte
|
zależy w jakim klubie.
W Polsce dziewczyny ruszają się tylko z boku na bok, tańczą w "kółeczku" lub ocierają się o faceta (fuj!). Wolała bym żeby wszystkie tańczyły jakos ciekawiej a nie tylko ruszały tyłkiem ![]() Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-04-19 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.