|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
moja siostra cioteczna urodziny akurat w dzien mojego slubu ma, wiec pewnie dla niej cos z druga siostra wymyslimy
![]() zmykam do pracy ![]() trzymajcie sie cieplutko i miłego dnia kobitki
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla innych gości raczej nie (on jest dla mnie najważniejszy w tym dniu). Rodzice będą mieli dla siebie piosenkę przy podziękowaniu
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
|
|
|
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Witam w deszczowy poranek, u mnie za oknem nieciekawie.
My również bedziemy mieli piosenkę dla rodziców. Piekna jest "Cudownych rodziców mam" ale tylko jedna zwrotkę orkiestra bedzie mogła zagrać, bo będe ryczała jak bóbr.... Na sama myśl o tej piosence mam łzy w oczach. Na każdym wesleu jak to grali, to ryczałam, wszyscy moi rodzice też. Bedą też dla nich kwiatki, chyba zdecyduję sie na białe gożdziki przystrojone duż ilością zielonego, takie delikatne bukieciki z 7 gożdzików. Dostałam podobny na dzień kobiet i wyobraźcie sobie, ze stoi w wazonie do dziś .
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na podziękowaniu dla rodziców też pewnie będę ryczała jak bóbr...
Rodzicom damy albumy ze zdjęciami, a do tego chcieliśmy przygotować kosze słodyczy.
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ANIA 20m bardzo ładna suknia.Ale jestem zmęczona dziś znowu na druga zmianę
|
#1658 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wow, ale fajnie
trzymam kciuki. Ostatnio śniło mi się że mam brzuszek i ciągle go głaskałam. Podobno taki sen oznacza dobre nowiny i spełnienie marzeń Cytat:
wczoraj spotkałam sie z krawcową. Godzinę gadałyśmy a Tż czekał przed domem biedaczek... Widać że kobieta ma wyobraźnię, od razu powiedziała, że przymiarki u niej trwają nawet 2,5 godziny, że lubi szyć suknie 2 w 1, zeby np. coś móc odpiąć, podwinąć, doczepić i np. po północy móc zmienic image w poniedziałek idziemy szukać materiałów. Później jak znajdę to wkleję moje nowe typy sukni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro wybieramy się z moją świadkową do Maximusa w Nadarzynie na poszukiwania bucików slubnych dla mnie i kreacji na wesele dla niej
Może przy okazji znajdę coś na ślub koleżanki na 2 maja, bo muszę się jakoś ubrac na wesele
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja degustacje dopiero bede miała wiec w sumie to nie wiem co mi zaoferuja. Jednak wiem ze na 100% bede miała mieszanke bankietową czyli takie mini babeczki z owocami , musem i galaretka, mini ekrelki itp . A co do ciast to sie zastanawiam tez nad jakims z galaretka , moze sernik , i cos jeszcze . Plus tort. angelikaw widze ze twoja szefowa była bardzoo wyrozumiała strippi ładna fryzurka tak na marginesie to masz piekne włosy Cytat:
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
gardlo mnie boli, czuje sie zmeczona, cos mnie pobiera... jade po 12 na przymairke 3majcie kciuki, bo snilo mi sie ze bolerko bylo za duze i ochydne
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy krok do rumby wczoraj nauczony, także krok do paso i salsa
![]() Bierze mnie coś, gardło mnie boli... Katar mam...
|
#1663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Heej Gadułki!!
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Mój TŻ od środy jest na szkoleniu w Poznaniu i dzisiaj wieczorem wraca |
|||
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj zaczynam kurs na kadrową , w dodatku mam tylko 2 miesiące na napisanie pracy dyplomowej muszę wybrać zaproszenia, buty, obrączki przeraża mnie to... mam do Was pytanie: ślubuję 11 lipca, 11 kwietnia (Wielka Sobota) będa równo 3 miesiace. Gdybym wzięła dokumenty z mojej parafi przed Świętami 8-9 kwietnia to czy w dniu ślubu one nie będa ważne? Czerwcowe- lipcowe panny młode- kiedy idziecie spisać protokół ? |
|
|
|
|
#1665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I koniecznie zdaj relacje
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć wszystkim
Cytat:
Ja mam już spisany protokół, ale nie wiem wydaje mi się że parę dni nie robi różnicy ale są księża którzy zwracają na to uwage u mnie np. patrzył datę kiedy są wypisane akty chrztu i dokumenty z USC a byłam parę dni po 6 marca czyli troszkę mniej niż trzy miesiące, nauki i poradnie przyjął bez problemu ale powiedział że te pozostałe dokumenty są ważne równusieńkie 3 miesiące także dla pewności bym się wstrzymała i poszła po świętach. Ja jutro jadę ustalić Menu i zamówić wiejski stół, a dzisiaj jadę do cukierni i kwiaciarni zobaczymy czy będzie wszystko Ok, AHA może przejade się po te buty.Miałam dzisiaj iść na tą przymairkę ale zadzwoniłam do salonu i powiedziałam że nie mam butów i czy moge przyjśc w poniedziałek , babka mi powiedziała że maksymalnie mam przyjśc do 4 kwietnia. Więc siłąrzeczy musze jechac po te buty i stanik a tak mi sie nie chce
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Jesli macie juz zaklepany termin u księdza, to protokół z nim można spisać na 2 miesiace przed ślubem lub wcześniej. Mam nadzieję, ze rozwiałam wątpliwości. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-03-27 o 11:48 |
||
|
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, tak..wiem, ze hala D, jest typowo obuwnicza Jak wróce jutro napisze co i jak
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety
![]() Ale cieszę się, że już tam nie pracuję... traktują pracowników fatalnie... Ja byłam tam krótko, ale dziewczyny, które tam zostały są zastraszone i boją się odejść (jedna została zmieszana z błotem za to, ze chciała odejść). Oczywiście nie am mowy o jakimkolwiek rozwoju. Nie pozwalają czytać przepisów (wyobrażacie sobie księgową nie znającą przepisów? bo ja nie!), internetu brak, 99% pracy robiona ręcznie... szkoda słów ![]() hehe jasne ![]() btw na rozmowie kwalifikacyjnej jej ciężarna (!) córka pytała czy mam i czy planuję dzieci, bo one "dzieciatych" nie zatrudniają ;/ ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() U nas nie było dedykacji specjalnych... Ale oprócz rodzicom, podziękowaliśmy również chrzestnym i świadkom.
|
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja słyszałam że muszą byc ważne tzn u mnie tak w mieście jest że dokumenty z USC ważne 3 miesiące do daty ślubu , akty chrztu również. Może w inych miastach tak jest że do momentu spisania protokołu muszą być ważne akty chrztu, ale dokumnety z USC równe trzy do daty slubu
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym ten utwór wykorzystać jako podkład w filmie... mmm ale się rozmarzyłam... Chciałabym przeżyć TEN dzień jeszcze raz...
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
zwariuję
w każdym kosciele inaczej |
|
|
|
#1674 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki - podczytuje was ale jakoś się mało udzielam. Myślę o sojej fryzurze - już mi się nie podoba - tak jakaś za płaska wyszła. Nie chce mi się znowu ponad 100 km na drugą próbną jechać
Cytat:
A to jednak kościelny bierzecie? Cytat:
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja nie widze, problemu, dlaczego dziewczyny zanczycie od tyłu. Najpierw idzie się do ksiedza, z aktem chrztu i tyle. Wtedy on mówi co dokładnie jakie dokumenty mu donieść i spokój. Ja po spisaniu protokołu wszystkie dokumenty mam mu dostarczyć tydzień przed slubem. Nie wiem dlaczego takie zamieszanie robisz wokół tego tematu. Załatw protokół z księdzem , a potem samo się potoczy... Wszystkiego nie załatwi sie z ksiedzem podczas jednego spotkania.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-03-27 o 12:27 |
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie musza byc ważne Dokumenty z USC wazne sa 3 miesiace dlatego wybieram je 22 maja . A akt chrztu ma waznosc 6 miesiecy - i to juz wybrałam miesiac temu Ja mam slub 25 maja wiec protokół ze wszystkimi papierami spisujemy 22 maja . Ty jesli masz slub 11 lipca to mozesz wybrac z USC dokumenty nie wczesniej jak 11 kwietnia czyli jak spiszesz protokol 11 kwietnia to bedzie on obejmował waznosc do 11 lipca akurat do dnia slubu ![]() Cytat:
U nas w miesice przewaznie jest tak : Idziesz do danego koscioła i zaklepujesz sobie godzine slubu wtedy ci ksiadz mówi ze masz zrobic kursy , poradnie i mówi ci jakie dokumenty masz przyniesc do spisania protokołu i kiedy masz mniej wiecej przyjsc. Wiec sobie obliczasz i przychodzisz juz ze wszystkimi dokumentami spisac protokół . Jesli nie masz jakiegos dokumentu ksiadz nie spisze z toba protokołu. Dlatego dla nie ktorych osob istotne jest jakie papiery i kiedy trzeba wybrac .
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-03-27 o 12:31 |
||
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akt chrztu od mometu wydania musi byc wazne 6 miesiecy
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieczyny, macie może jakieś fajne teksty na zawieszki na wódkę??
|
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ponad 1000 zł za tort dla 60 osób to dużo? Wczoraj menadżerka z knajpy przysłała nam propozycje menu. Wygląda super tylko ceny już nie są takie super
Będziemy to teraz modyfikować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

moi rodzice też. Bedą też dla nich kwiatki, chyba zdecyduję sie na białe gożdziki przystrojone duż ilością zielonego, takie delikatne bukieciki z 7 gożdzików. Dostałam podobny na dzień kobiet i wyobraźcie sobie, ze stoi w wazonie do dziś
.
dziś znowu na druga zmianę

trzymam kciuki. Ostatnio śniło mi się że mam brzuszek i ciągle go głaskałam. Podobno taki sen oznacza dobre nowiny i spełnienie marzeń
wczoraj spotkałam sie z krawcową. Godzinę gadałyśmy a Tż czekał przed domem 
a wogóle to witam wszystkie Narzeczone bo po raz pierwszy na tym forum się zjawiam.

w każdym kosciele inaczej