|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Ja sie wybieram do Belfastu juz od dawna i jakos do tej pory mi sie jeszcze nie udalo,moze kiedys...
I wiosna nam zniknela..a bylo juz tak fajnie cieplutko....
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co zdziwiło mnie najbardziej to fakt iz wieczorem to miasto zamiera ![]() Nie ma tam ludzi!!!!!!! Jak chcesz zobaczyc fotki to napisz na moim profilu, to podam Ci linka na moją strone z zdjęciami
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie!!!
Mozecie mi polecic dobrego polskiego ginekologa w Dublinie? Zalezy mi na w miare szybkiej wizycie
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec moze popatrz tam
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki doki, sprawdye zaraz, dziekuje. Pytanie wciaz aktualne
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
dawno tutaj nie zagladalam sluchajcie kiedy sie zaczynaja przeceny w Irlandii??chodzi mi o sklep Next,chcialabym synka obkupic,ale w domu siedze i teraz sie tak nie orientuje ![]() bede wdzieczna za info ![]() pozdrawiam wszystkie cieplo i zycze milego weekendu |
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm.. sales..??? nie nie, nie ide.. bede silna... |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
juz to widze
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
tylko czesc towarów jest przeceniona, w sumie nic ciekawego nie znalazłam.
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prowadzil na poczatku moja ciaze i bylam srednio zadowolona... wiem ze przyjmuje tam dwoch ginekologow, ale jeden z nich (nie bede tu wymieniac nazwisk) jest jak dla mnie beznadziejny.... chociazby dla tego ze wystawil mi skierowanie na badania do szpitala i zmienil tylko nazwisko z listu jakiejs babki i wyszlo ze poronilam... mialam przez to troszke problemow w szpitalu bo nie chcieli mnie zbadac... nic dziwnego skoro napisal ze w 16 tc poronilam... pozatym strasznie na mnie nakrzyczal ze strasznie przytylam i pewnie nic nie robie tylko jem... a powiem ze przez miesiac przytylam 2 kg. a w ciazy to chyba normalne i kilka jeszcze innych przypadkow... podobno w medicusie jest dobry ginekolog, tak mi znajoma mowila
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wprawdzie rodziłam już 10 m-cy temu ,ale podam namiary na ginekologa do którego chodziła moja siostra i koleżanka,były bardzo zadowolone.
Nie wiem,czy numer tel. nie jest zmieniony,ale spróbować można ![]() 0857813737 to na Parnell Street,brał wtedy 50 e za USG i 50 e za wizytę,ale pewnie się to wszystko pozmieniało. Dzięki dziewczynki za info odnośnie Next Jutro podjadę popatrzę co jeszcze im się ostało,a nóż widelec akurat coś dla moich chłopaków kupię ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nazwiska nie podam, ale jak napisze ,ze obcokrajowiec to powinno cos mówic. Jako lekarz ok, w sensie ,ze o tyle ile musiał mi pomóc, to pomógł. Ale niejednokrotnie nazwał mnie marudą, bo wchodziłam mu w słowo (własciwie myslam ,ze skonczył gadac ). Po prostu nie lubie owijania w bawełne tylko od razu wole przejsc do sedna, jako że jestem w gorącej wodzie kąpana :p Choc co prawda wszystko wyjasnił, ale wręcz z najdrobniejszymi szczegółami co niekoniecznie było potrzebne. Ale....najgorszy był okres oczekiwania!!!! Mimo,że miałam umówioną wizytę na okresloną godzinę, musiałam czekac 1h az zostane przyjeta!!!! To nie na moją cierpliwosc Reasumując - grunt,ze pomógł. Mam torbiel w macicy, przez co nie miałam miesiączki. Dostałam leki, które mają ową torbiel zniszczyc, zobaczymy.
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
tak to juz jest z tymi lekarzami
strach chodzic trafisz na niekompetentnego i nie dosc ze nie pomoze to jeszcze moze pogorszyc wszystko... Hamalielko mam nadzieje,ze wyleczysz to sobie ![]() Zdrówka zycze Pozdrawiam Was wszystkie Udanej niedzieli
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za pomyslna walke z torbielem
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za zdrówko, aby te leki zniszczyły tego wstręciucha torbiela Ja byłam w lutym w Limerick w medipolu u gina i nie narzekam, miałam zły wynik cytologii i gin przepisał mi różne preparaty na to zapalenie i teraz właśnie skończyłam je brac i po miesiączce muszę jechac do niego na kontrolę i ponowną cytologię ogólnie gin spoko wytłumaczył mi wszystko co chciałam chociaż opinie były o nim różne ![]() miłego dzionka dziewczyny pa |
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Własciwie poszłam na badania w samą pore, jest on dosc duży, i gdybym nie zglosiła sie z tym, konieczna byłaby operacja. Mam zatem nadzieje,ze leki pomogą ![]() Miłego wieczoru
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylam tam( coprawda nie u gina)na poczatku marca ,chcialam zrobic sobie badania krwi,wiec umowilam wizyte u lekarza bo tam robia badania jedynie ze skierowania ,wiec zeby dostac skierowanie musialam isc najpierw do lekarza...Lekarz zupelnie nie powazny nie umial odpowiedziec na zadne z moich pytan....odp mi tylko trudno mi powiedziec i takie tam...to kogo ja mam zapytac jak on nie wie...Nastepnie chcial mnie naciagnac na badania ktore wogole mnie nie interesowaly...ostateczni e z jednego zrobily sie 3...Wizyta w gabinecie trwala moze ze 3min zaplacilam za nia 50 € mimo iz chcialam od niego tylko skierowanie na badania w ich klinice...Ok nie wazne... Pani ktora mi pobierala krew nie wiedziala jak ma napisac po angielsku nazwe tego badania krwi...szok!!!!Wkoncu skasowano mnie 184€!!!I powiedziano ze wyniki beda za maximum 7 dni....Wiec jutro mamy koniec miesiaca a ja dostalam ledwo jeden...I stracilam chyba majatek na tel do nich...Wkoncu na miejscu mi powiedziano ze maja jedynie jeden wynik jak na razie ...a na reszte trzeba czekac....Bez komentarza.... Ogolnie chce zrobic cytologie(u nich koszt 120€ plus chyba 70 € za wizyte...)wiec dziekuje bardzo/...Tym bardziej ze teraz w calej Irlandii jest darmowa cytologia...Tylko nie wiem gdzie moge ja zrobic ?Orientujecie sie moze jak to dziala? HAMALIELKAzycze szybkiego powrotu do zdrowia ! pzdr!
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2009-03-29 o 22:13 |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u tego mojego cytologia kosztuje 20 euro... wizyta 60... z tym ze... nie dostaniesz wynikow cytologi jak nie pojdziesz na wizyte... mi robili i wyslala mi babka smsa ze sa wyniki do odebrania... wiec pojechalam a ona mowi ze musze sie umowic na wizyte z lekarzem bo on je ma... wiec myslalam ze cos powaznego, skoro on ma wyniki... no wiec zaplacilam te 60 euro... weszlam i dal mi koperte i powiedzial ze jest wszystko okej jak sie okazao ze w ciazy jestem to tez... badan co niemiara, na szczescie lecialam do polski i zrobilam je w pl... pokazalam mu tylko wyniki... ale tez mi nic nie powiedzial... tylko tyle ze wyniki "no dobre" to moja 1 ciaza wiec chcialam wiedziec co i jak... ale to ja musialam go za jezyk ciagnac... czy mam jakies witaminy brac... co tam z szyjka, i wogole... a zdjecia mi z usg tez pieknych nie dawal... place za wizyte 60 plus 80 za usg to chcialabym jakas pamiatke... a on mi robil i drukowal zdjecia raczki... nozki.... obwodu glowki.... tylko 1 zdj. mam z profilu ... no dobrze ciesze sie ze maly ma sie dobrze... tylko po co mi zdjecie obwodu glowki na pamiatke??? albo kosci srodramienia????
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
pakusia
brak slowkatia na cytologie idz do GP, wczesniej zadzwon i sie umow wlasnie na cytologie- smear test ( u mnie np pielegniarka robi je tylko 3x w tyg) kobiety powzyej 21r.z. nie placa na wyniki trzeba dlugo czekac ok 3mcy, jezeli beda zle to do ciebie zadzwonia od razu jesli wszystko ok albo dostaneisz list albo nic... zapiwsza cie w swojej bazie danych i po roku wysla ci zaproszenie-przypomnienie jezeli znowu bedzie ok to nast cytologie beziesz robic za3-5lat hamalielka trzymam kciuki
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robia akurat bezpłatną cytologia (taka promocja aktualnie) a wiec po co masz gdzies przepłacac. Jak masz cierpliwosc to sie tam udaj , mają dobry sprzet do badań.
|
|
#2964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie skorzystalam z cytologii bo miałam nie dawno robioną w Polsce, ale skoro jest darmowa i macie blisko, a nie robiłyscie, to ja bym sie na waszym miejscu nie zastanawiała
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
A ja teraz jestem chora
Mam zapalenie zatok....nadodatek mam teraz tyle prac do napisania ,ze nie mam czasu w lozku lezec.Dobrze ,ze lekarza mam tu w szkole na miejscu.Co do ginekologow to bylam kiedys u polskiej pani ginekolog na parnell street i byla bardzo fajna zaplacilam 70 e z cytologia.Hamalielka trzymaj sie |
|
|
|
#2969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no wiec odpuscilam sobie i witamine C i wizyte na badania krwi, wszystko mi przeszlo i jak bede w pl to sie dowiem co i jak....nigdy juz do ogolnego do Medicusa nie pojde!
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wyczytalam juz na wielu forach Medicus nie cieszy sie ogólnie dobra sławą...
Ale jakby nie było pacjentów zawsze mają tam sporo. Ja kiedys bylam tam u lekarza ale tylko raz, zostałam bardzo dobrze przyjeta, ale była to tylko konsultacja, a ja wiedziałam co mi dolega...hehehe, wiec sprawa uproszczona ![]() Kiedy z milion razy wysyłałam do nich zapytanie o prace ani razu nie otrzymałam e-maila zwrotnego chociażby z głupim - nie dziekujemy!!!
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

hmmm.. sales..???
zębole

). Po prostu nie lubie owijania w bawełne tylko od razu wole przejsc do sedna, jako że jestem w gorącej wodzie kąpana :p Choc co prawda wszystko wyjasnił, ale wręcz z najdrobniejszymi szczegółami co niekoniecznie było potrzebne.

brak slow
, mają dobry sprzet do badań.